Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
robotkutya
tag
válasz 5-ös kezelő #115190 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat, mindenki másnak is.
Nem veszek Hanowát, tévedés volt, már vissza is mondtam az Amazon rendelést (elképesztő, hogy mennyire segítőkész vállalat).
Tudnátok még segíteni abban, hogy hol keresgéljek Budapesten, lehetőleg boltban, vagyis nem online, 100K körül (lehet kicsit több) automata órát? Svájci vagy sem, végülis mindegy. Csak megbízható legyen, olyan, ami évtizedek múlva is valószínűleg működni fog.
Egy kedves fórumtárs feljebb ajánlott párat, ez a kettő nagyon tetszik közülük:
Seiko Automatic Watch SARG005
CitizenHa mégsem automatát vennék, kvarcok közül a Citizen Eco Drive-ok tetszenek, azok közül is a rádióvezéreltek. Vagy ez az irány vakvágány?
Szóval hová érdemes betérni órákat nézni/vásárolni Bp-en? Astoria, Arénában a Babós? Kb. ezeket ismerem. Most abba ne menjünk bele, hogy miért nem rendelek Amazonról egy másikat (londoni átvétel macerás lenne a következő hetekben).
Köszi!
-
Veron
addikt
Hello!
Tudtok olyan adatbázist, vagy inkább nagy ajánlott, jóárasított webáruházat (mint a DFI vagy a Sky), ahol tokméret szerint lehet keresni?
Köszönöm!
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Misi1979
őstag
Megnéztem a facebook-os csoportban lévő Invictát - srácok, ez az invicta nem az, amik miatt fanyalogni szoktunk, ez még a régi, '91 előtt Invicta, még a Picard-családhoz tartozó.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
WiZARD
addikt
válasz ronin s8 #115173 üzenetére
grat
nem Rolexről ilyen pozitívat még nem olvastam tőled
Sumo-val is így voltam, amikor először megláttam. A tok kidolgozása, a polírozott-szálhúzott felületek váltakozása nála sokszor drágább svájciakkal versenyezhet.
6R15 elvileg jól belőhető, ha szerencséd van. Amúgy nem több mint egy picit tuningolt 7S26.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz robotkutya #115119 üzenetére
Ízlés dolga. Nekem nem kellene. Ennyiért kb. egyik fórumtársunk, Tomi, valszeg tud valódi svájcit is. Pl. Certina Caimano automatát. De a japán vonallal is jobban jársz. Egy Monster sokkal olcsóbb, és sztem feltűnőbb is, nem csupán jobb az általad rendeltnél. Vagy egy jó Stein akár.
Tibee77 : Gratula, ezt még az én öreg szemem is jól látja. Számlap és mutatók O.K.39 mm-es Archimede Pilot eladó
-
-
ronin s8
senior tag
válasz vadászcsiga #115182 üzenetére
Gondoltam rá, de amiket az SMP-hez csináltál, és amik ahhoz tökéletesek, nem hiszem, hogy passzolnak ehhez. Eggyel elegánsabbat képzelnék el...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
fagyalllo
őstag
válasz ronin s8 #115173 üzenetére
Tanakás képedről jut eszembe, ha kitöröljük a típusszámot, a gyökérkönyvtárban lehet böngészni a náluk megfordult órák között, rengeteg JDM Seiko, http://watch-tanaka5.sub.jp/citizen/, Casio, Orient
A szíjon a políros csíkok nem különálló szemek? Itt nagyon úgy néz ki: [link]
A Sporturámon is ilyesmi van és jól láthatóan külön mozognak. És ebből is látszik hogy lötyögős a szíj- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
jolti
senior tag
http://astoriaoraplaza.hu/hu/karorak/doxa-karorak/limited-edition-ujdonsagok-karorak/577/d137sbo-karora/6140!
Hehe!
A lentebb linkelt oldalon megtaláltam a "Doxa Parnis koppintását"! :-)
Bocs de mobilról nem tudok linkelni. Pls. modi!
Bár lehet csak nekem új.[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz alphaville #115178 üzenetére
Sajnos van. Bár az LBS-ben túlárazott vackoknak tartják őket, de objektíven nem mehetünk el mellette. Ráadásul ott a GS Spring Drive is...
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
válasz vadászcsiga #115175 üzenetére
Igen, én is megnéztem az enyémet, igazad van, de lapos. A Seiko oldala gömbölyített tükörpolírozott felület.
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz ronin s8 #115151 üzenetére
Szóval, folytatva a megkezdett gondolatot, nézzük az órámat (SARB023).
Ez egy japán belpiacos, alsó középkategóriás óra a Seiko kínálatán belül.
Túl sokat nem tud, ami a technikai paramétereket illeti: mindössze 10 bar vízállóságot ígér, nincs koronazár, nincs lume. Van viszont felül zafír, kézzel húzható (6R15B), 53 órás tartalékkal bíró, mp stoppos szerkezet, genfi csíkozott rotorral. Nagyjából itt ki is merültek a werk pozitívumai, túl nagy pontosságot nem várhatunk tőle, eléggé hektikusan tud járni, és ugyan sok órában megtalálható (pl. a Sumo-ban is ez van), nem véletlenül nem teszik semmilyen formában sem Grand Seiko-kba. Ez ennyit tud, semmi többet. Ez még az a szerkezet, amire azt javasolja a gyár, hogy addig nyúzzuk, amíg bírja, elég 10 évente szervizelni, ill. amikor észrevehetően elkezd össze-vissza járni. De eggyel jobb, mint a mp stop nélküli, koronáról nem húzható, olcsóbbak.A számlap viszont már ígéretes (a Seiko-k számlapjai amúgy is általában szépen vannak megoldva, már amennyiben nem valami ázsiai össze-vissza ízlést tükröznek), rakott indexek, rakott Seiko logo, ízléses, szép fehér árnyalatú lap. Hozzá való mutatók (lehetne pimpelni pl. piros mp mutatóval, luminovás mutatókkal, de minek...?), szép dátumablak. Felette lapos zafír. Érdekes, hogy egy síkban van a lünettával az üveg, ez pl. egy Rolexnél nem így van, ott kiemelkedik az üveg...
A legszebb része a tok. Keletiesen megtört síkok, mint egy japán autó ívei, váltakozó szálhúzott és tükörpolírozott élek, felületek, gyönyörűen finiselve! Szebb, mint egy IWC, kb. Rolex színvonal.
A tokfülek belső élei ízlésesen átgondolt, finom letöréssel, ami viccesen azt eredményezi bizonyos szögben nézve az órát, mintha rés lenne a szíj csatlakozásánál.És itt érkezünk el a kilógó lólábhoz. Van is rés! Ahogy Fagyalllo éles szemmel felfedezte: maga a szíj nem túl precíz (bár szerintem precízebb, mint a Sumo-k szíja, azok rondán lógnak), de ez is szépen átgondolt, három osztatú, ami ötnek tűnik a közbeiktatott vékony tükörpolírozott csíkok miatt. A csat könnyen nyílik, jól zár, szépen működnek a nyitó gombok. A szíj oldala annak ellenére tükörpolír, hogy maga a szíj nagy része szálhúzott. Ez is utalás az egyéniségre, a Seiko nem akarja pl. az Omegát másolni.
Szóval, figyelembe véve a sok szép megoldást az órán, és a pár hibát, kis tudást, az újkori 500 dollár körüli ár nagyon is kedvező. Egy minden részletében tökéletesre csiszolt Grand Seiko vagy Rolex ennek a tízszeresébe kerül...
[ Szerkesztve ]
-
Marv1988
tag
Steinhartot honnan érdemes rendelni?
-
condy
senior tag
válasz robotkutya #115169 üzenetére
Említetted, hogy jól esne egy-két elismerő pillantás is.
Aki nem ért hozzá, az fog pillantani. De az pillant egy MájkülKorszra is. Ehhez nem kell 100e-es óra sem. Valami egyszerű divatbigyó is nézhet ki jónak. Sőt! Még lehet szép is.Aki viszont ért hozzá, az erre nem fog pillantani.
Szerintem.
Várj még egy kicsit. Nézelődj. Amint láttam már japcsi vonalon volt egy kis segítség.
"I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
gabor20
tag
Kinéztem egy órát ([link]) de nem tudom, hogy mondjuk egy Tissot-hoz vagy Certinához képest mennyire lenne ez jó?!
Ez a Ronda 750 mennyire megbízható?
És a 115.000 helyett 57.000 csak parasztvakítás? Köszi! -
-
Reverting
őstag
válasz fagyalllo #115161 üzenetére
Jajjajaaj mert az is... szep sportos ora...
Grat hozza... Hasznald egeszsegel...
Amugy ez most jott ujonan? Vagy hasznalt? Mert az 50-55 korul bezel olyan furcsa... serult?
Es grar minden uj ora tulajnak...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
condy
senior tag
válasz Misi1979 #115163 üzenetére
Értem én. Minden esetre:
Más!
Valakinek nincs infója erről az Omiról? (Hátha.)
Bocsánat, nem tudok linkelni erről a vacakról.
http://www.svajciora.hu/omega-seamaster-diver-300-m-chronometer-automatic-steel-blue-dial-41mm
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
válasz JackFeryll #115157 üzenetére
Mindig lesznek érdekes emberek, akik nem tudnak értelmezni pár kiírt sort (szabályzat), bizonyos létszám felett még többen vannak, ezért törölgetünk állandóan..
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
condy
senior tag
válasz JackFeryll #115157 üzenetére
Erről nem is beszélve.
-
JackFeryll
őstag
A facebook csoport lassan átmegy mutogatós fórumba hirdető felület helyett...
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #115153 üzenetére
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz KelemenUhr #115114 üzenetére
Mik ezek, nem talolom mirol van szo... De ennyiert erdekelne vmi "eldobhato" melos
-
ronin s8
senior tag
válasz vadászcsiga #115144 üzenetére
Azért tisztázzunk valamit, mielőtt végleg elszabadulnak az indulatok...
Én a Seiko-t soha nem húztam le és mindig azt állítottam, saját modelljeik vannak. Az egy más kérdés, hogy fél szemmel mindig a svájciakat figyelték, figyelik, és végső soron a patikamérleget ők kezelik a legügyesebben, amikor egy-egy technikai tudást, szolgáltatást adagolnak.
Ezzel szemben viszont állítom, hogy azok az órák, amiket kínaiak raknak össze nekik (mindegy, hogy Kínában, Tajvanon, vagy Szingapúrban - egyre megy!), és amiket a Japánon kívüli piacra szánnak, hát....hogy is mondjam: erősen lecsupaszított szolgáltatásokat nyújtanak. Az igazán ütős modelljeiket a saját arisztokráciájuknak szánják, és egészen a legutóbbi időkig (mikor végre észhez tértek) nem is lehetett máshol kapni, csak Japánban.A részleteket vacsora után elmagyarázom a saját órámon...
-
tibee77
őstag
Sajnos szijat nem tudom meg beällitani mert semmi kütyüm nincs hozzä es azt se tudom hogyan kell, a közeli oräs meg a multkor is megkarcolta a victorinox-ot mikor kivett pär szemet belöle hogy jo legyen räm, igy inkäbb oda nem viszem meg egyszer.Rendelek a steinhart oldalärol pär cuccot, meg nato-ra gondoltam meg esetleg.Igaz 11 euroert kicsit dräga de egyet kipbroälok.
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
fagyalllo
őstag
Kétség kívül szép ez az óra, viszont ha igazi svájcit szeretnél, máshol kell keresned. Már az árából is sejteni lehet, hogy itt valami nem kóser, természetesen a benne dolgozó szerkezeten spóroltak, trükköztek a swiss made laza kritériumain belül. Ez egy ETA másolat kínai werk svájciasított változata
Hasonló árkategóriájú made in japan órák:
SARG011
SARG005
Kentex Skyman (Seiko werk)
NP4020- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
g0n21
senior tag
válasz vadászcsiga #115121 üzenetére
Be is kaphatja, hogy nem hagyja uppolni. Bezzeg amikor uppot írtam nem zavart senkit, a bumpra meg ugrott.
Az alapító sem egy barátságos fazon.
Írtam neki, hogy van egy vintage darabom, eBayen, liciten, bedobhatnam-e a vintage timepieces csoportba..
Válasz:
Nem, a csoportban csak hirdetni lehet közvetlenül, es egyebkent is, ha mar a csoport tagja vagyok, lehetnék aktívabb.. Hat az apja ....át... :@Kronometer.hu // nick: Gonzi // JLC Master Control 2,1m // Squale 1545 GMT 350e // Rado Captain Cook 42mm 650e // Breitling Chronomat B01 42mm 2,2m
-
condy
senior tag
válasz #39669504 #115141 üzenetére
Ott még nem vásároltam, de itt többen már igen.
Én "csak úgy" akadtam rá, különösebb előzetes koncepció nélkül.
Mindemellett érdemes nézegetni a face-en az órãs oldalkat, csoportokat, az ebay-t, a chrono-t, stb.
Ha kitartóan keresgélsz, és nem repülsz rá az elsőre ami szembe jön, biztos találsz majd kedvedre valót.vadászcsiga: Én a "bocsi telós kép" fényképeimet mindig Ipad mini-vel készítem, de soha nem fordítja el.
Igaz a frissítés óta lassú, mint a csiga (bocsi), és linkelni sem tudok. De a képet legalább nem fordítja el.
Másrészt a telóm sami, meg noki.[ Szerkesztve ]
-
tibee77
őstag
válasz vadászcsiga #115133 üzenetére
Utälom az i brand-et, nekem g2-m van. Ez itt user error, mert nem vagyok nagy fenykepesz.
poe:https://www.pathofexile.com/account/view-profile/slicchabib/characters
-
nord_
veterán
válasz vadászcsiga #115138 üzenetére
Jaja, kicsit sok volt az irl elfoglaltság mostanság.
A kamu PP megadta magát, jelenleg egy Zeppelin van az elegántos napokra, meg egy Withings Activité a tunyaság ellen. -
ronin s8
senior tag
válasz vadászcsiga #115136 üzenetére
Miért...? Az nem másolat.
-
nord_
veterán
Mivel magadnak veszed az órát, az a legfontosabb, hogy a te igényeidnek feleljen meg, neked tetsszen, te szeresd reggelente felcsatolni a csuklódra. Hiába mondják, hogy "a" talán jobb mint "b", ha nem fogod szeretni. Ez nem egy pc-s alaplap, amit vásárlás után nem látsz.
(Amúgy nincs olyan elérhető árú márka, amiről valaki ne írna rosszat.)Szándékosan kerestem olyat, amin nincs chrono, jobban szeretem az egyszerű megjelenésű számlapokat.
Ismerős, én is ilyen vagyok. -
ronin s8
senior tag
válasz vadászcsiga #115133 üzenetére
Pedig azt hittem a "Stein modell" volt a vicc!
-
condy
senior tag
válasz tibee77 #115129 üzenetére
Gratula! Sok örömöt hozzá!
Egyben gratulálok tisztelettel minden mai (és tegnapi) szerzeményhez!
Cekapet: 500 bőven elég (elméletben). Én egy szép 98-as arany/acél chronomat-ot nemrég jóval alatta csíptem meg. Igaz ez már inkább vintage modell.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A csoportban volt egy eladó Breitling Hercules, és találtam egy 2004-es Superocean-t is.
Tudtok tanácsot adni, hogy mennyire problémásak ezek a modellek?
Milyen időszakos, és nem időszakos szervizre(ha van ilyen-típus hiba) lehet számítani és árban az mennyibe kerül?
Valaki tud eladó kronográfos Breitling-et használtan, más típus is érdekelhet a Herculesen, és a Superoceanon kívül?
Árban: max 500e Ft (Vagy ne is álmodozzak?)Köszi
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #115124 üzenetére
A rollerről lemaradok .
De a sorsolásig úgy is gumiszobába kerültem volna a sok vekkerhuszár miatt.
Megoldottam a porblemámat. Ennyi!robotkutya: Véleményem szerint ebben az árkategóriában a japcsi órák inkabb egyben vannak. Én svájci párti vagyok, de ennyiért nem svájci órát vennék, hanem egy szuper szajkót, vagy citit.
De várd meg a többiek véleményét is.[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz vadászcsiga #115124 üzenetére
Barmelyik tag fogadhat el jelentkezest. Nekem is feldobta,amikor ket ismerosom kerte a csatlakozast.
I humbly and respectfully decline™
-
-
condy
senior tag
válasz vadászcsiga #115121 üzenetére
Modi? Én?
Nem tudok róla!
Amúgy ha az is lettem volna, már csak múlt idő. Ezen az Invicta-s agyhalotton annyira felkentem magam, hogy ki is léptem."I think, this is the beginning of a beautiful friendship."
-
condy
senior tag
válasz CoolBoy323 #115092 üzenetére
És azt a magas eszmefutattást olvastad lentebb, hogy a kommersz kategóriába az Invicta mellé bedobta a Tag, a Beitling meg az Omega márkakat.
Nem lett ez a csoport olyan amilyenre az ember előre gondolt. (Bocsánat! Átfogalmazom: Már amire én gondoltam.)
Nem leszek nagy veszteség, de én lassan elhagyom ott a fedélzetet. Szinte már tiszta Vatera az egész.robotkutya: Mennyibe került?
[ Szerkesztve ]
-
robotkutya
tag
Sziasztok!
Egy svájci gyártmányú, automata órát szerettem volna elérhető áron, s végül a Swiss Military Hanowa Colonel-re esett a választásom.
Még nem érkezett meg, egyelőre várok, és kicsit tépelődök, hogy jó döntés volt-e. Bevallom, elbizonytalanodtam. Mindenhol a Seiko/Citizen satöbbit ajánlják inkább ebben az árkategóriában, merthogy inkább ne legyen svájci, de jobb minőségű. Ugyanakkor lehet olvasni sok jót (és rosszat is) a Hanowaról.
Mi a véleményetek? És az óra dizájnjáról mit gondoltok? Nem akarok piperkőcnek tűnni, de nyilván jól esne, ha a későbbiekben nemcsak megbízhatóan működne az órám, de néhanapján meg is dicsérnék, hogy jól néz ki. (Szándékosan kerestem olyat, amin nincs chrono, jobban szeretem az egyszerű megjelenésű számlapokat.)
Egyébként még lemondhatom/visszaküldhetem a rendelést, az Amazonban ez is jó.
Várom a véleményeket, köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz szbalogh #115107 üzenetére
Mindkettőt én árulom. Mikor felfedeztem ezt, hogy gombokért lehet ilyen kis órákat lőni Ebay-en, kicsit elment az eszem és túl sok licitet nyertem meg. Aztán persze rájöttem, hogy aranyos kis dolgok ezek, de elég egy darab belőle, ezért gondoltam, hogy feldobom őket úgy és annyiért, ahogy és amennyiért jöttek, itt csak porosodnának. Párszor felhúztam őket az utóbbi napokban, nyilván nem akarok pénzért problémát sózni senkire: mindkettő jár, jónak tűnnek, a zöldön meg kell igazítani a mutatókat.
...De van egy rossz hírem is: a röntgenfelvétel alapján önben egy csontvázszerű lény él.
-
Marv1988
tag
Mai szerzemény
-
busman
veterán
Érdemes végignézni a kínálatukat.. ennyi gusztustalan krumplit egy rakáson.[link]
Nem is értem ki vesz ilyen csicsás xarokat.De megvan:pénz van stílus nulla.I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
szbalogh
addikt
válasz alphaville #115098 üzenetére
Nekem Pilot van de csak a számlapban különbözik. Szeretem, azt hordom, az FB csoportban is dicsértem
Szép pontosra behangolható.
Ha minden stimmel vele akkor oké a 3500, de ott az a másik 1500-ért, az se rossz.Nick: HE_Storm
-
Skyhunter
őstag
Kovács Zoli sporinak milyen karórája van? Hublot lenne?
-
terra052
őstag
-
fagyalllo
őstag
válasz vadászcsiga #115102 üzenetére
Jól beszélsz, támogatom.
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
vadászcsiga
félisten
Nem vagyok sem roma sem fekete de engem zavar ez a tegnap óta tartó cigányozás meg majmozas. Muszáj ezt? Nem lehetne órákról beszélni és nem arról ki hordja?
-
alphaville
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, belevágok!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest