- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigmeus
tag
-
xmad
őstag
elkezdett zajos lenni a klima kompresszor amikor bekapcsol.. elég érdekes.. gariban cserélik vajon?
-
2ozzmexy
senior tag
Amilyen benne van.
Kék vagy zöld színű? Suzuki szervizben beszerezhető a gyári előrekevert -40fokos hűtőfolyadék, ha jól láttam van literes kiszerelés is. De ha begurulsz vele lehet ingyen is rátöltenek neked...
@Chereiose: Passzolom, akinél előjött biztosan jobban el tudja magyarázni én csak a vezető oldali ajtónál tudok hibás kédergumiról, ami miatt eresztheti be a vizet, a küszöb műaynag burkolatán szokott még állni ha jól tudom.
-
erh75
tag
S-cross-ban milyen hűtővízzel lehet utánatölteni ? (minimumon van)
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Chereiose #49283 üzenetére
Gratula hozzá, reméljük SiKKer lesz.
Érdemes kinyomni a SS-ot, és ami fontosabb hagyni lehülni és indulás után (főleg a napi elsőnél) pár másodperc sanszt adni az olajnak hogy elérje a turbót...
Folyadékszinteket nézzél benne, mert valaki itt úgy járt h minimumon volt a hűtővíz...
Beázásra is figyelj, hátha érint téged is. -
dReFiX
senior tag
Egységesen igen. De ami kereskedésekben van készleten az még régi áras, szóval aki gondolkodik rajta ne késlekedjen.
-
dReFiX
senior tag
Swift áremelés + 270,000 Ft
-
pigmeus
tag
Ezt láttátok? vagy csak én maradtam le? Lesz megint automata de a cikk szerint csak GLX-hez.
Chereiose
Jó döntés -
-
tylerddd
veterán
Üdv! 2017-ben vásárolt Vitarámon szép szivárványformát húznak az ablaktörlők elől. Érdemes gyárit venni vagy valami más márka is jó? Nagyon sokfélét találtam, de bevallom, gyárit nem igazán dobott a Google vagy rossz helyen néztem. Köszi!
ui: remélem ez belefér a topikba!
-
SirKero
őstag
Régen mikor a meló miatt kinn parkolta a szabad ég alatt sima viaszos vásznat terítettem rá. Akkorát kell venni ( piac ) hogy az első ajtók alá belehessen hajtani akkor a vihar sem tépi le. Jól bírja az időjárást a víz nem árt neki és olyan mintásat veszel amilyet akarsz
-
dReFiX
senior tag
Spec:
https://docdro.id/a3u5KCF
-
dReFiX
senior tag
Hűséprogram Ajánlat
Swace 1.8 Hybrid GL+ CVT 2WD 8 090 000
Swace 1.8 Hybrid GLX CVT 2WD 9 440 000 -
2ozzmexy
senior tag
válasz
Gyöször #49260 üzenetére
A Vitarába én beleejtettem az öngyujtómat tavasszal... hááát a járókelők gazdagodhattak pár cifra káromkodással mire az S kanyaron keresztül felhalásztam...
@BBke: Én a sima gagyi 1500 forintosat, de én belülre szoktam tenni
, hogy a fekete kárpitot nyáron ne szívja ki a Nap és a piros-fekete gyerekülés se legyen fakó... Kb standard személyautó méretű az első szélvédő, de miért kell neked ilyen? Nem akarsz jeget kaparni? Nekem van ilyenem: [link] Így nem fagy el az ujjam mire lekaparom a kocsit...
-
BBke
tag
Ki milyen szélvédő takarót használ a Vitarához, ami méretileg is jó? [link]
-
Gyöször
senior tag
válasz
2ozzmexy #49250 üzenetére
Gravitáció segítségével szedtem ki régebben a szélvédőmosó folyadékot. Van egy kis siphon pumpe nevű fullgagyi hosszú csövön nyomkodós kispumpa összeállítás amivel meg lehet szipkázni.
Kicsit szopóroller tud lenni mert szájjal is segíteni kellett neki, mert a scrossban jó mélyen van a tartály :-)
-
Vigneau
félisten
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
a_tesz #49255 üzenetére
Ez sem rossz megoldásnak, az enyém azért jó mert bármilyen folyadékkal működik, max kidobod a szappanadagoló fejet, de az amúgyis a legtöbb embernél a kukában landol...
A Nurofen szuszpenzió adagolója például szuper bicikli lánc olajozó, vagy a palette-s hajfesték adagolója ajtózsanér kenéshez...
De sikerült egyszer még a KGST autós korszakban ukrán zsiguli benzincsövét lábpumpával újra átjárhatóvá tenni.Fékfolyadék cserénél (kormányszervóval is működik) meg tudod csinálni például, hogy pont annyit hagysz a tartály alján amennyitől még nem levegősödik fel, felöntöd a friss folyadékkal maximum felé és ha kilazítod a légtelenítőt akkor a gravitáció elintézi helyetted (szépen lassan elkezd folyni, ha tiszta jön már akkor elzárod), csak minden kerék után rá kell tölteni. A linkelt kis cső itt is kapóra jön egy üres flakonnal vagy - ha igazán "rambónak" érzed magadat - egy margarinos dobozzal.
Kormánynál is ráhúzod a csövet, kioldod alul a légtelenítőt (ha van) és forgatod a kormányt jobbra-balra akkor szépen kidolgozza a régit, csak érdemes a szintet szemmel tartani.
@simonjoe: Azért az talán kicsit ágyúval pulykára...
Egy sima kézi pumpás megoldás bőven jó, nekem hajdanán volt kézzel hajthatóm ilyen "gázolaj primavitázálási célzattal", mert azon egy teljes fordulatú tekerés pont 2 deci volt, de sajnos tönkrement, pedig most a panel parkolóban ingyen tankolnék, amilyen bamba emberek vannak...
-
a_tesz
Korrektor
válasz
2ozzmexy #49245 üzenetére
Én szét szoktam húzni a motortérben az ablakmosó csövet egy csatlakozásnál, és belelógatom egy ásványvizes vagy bármilyen palackba, ami elfér a motortérben. Ezután lehajtom a motorháztetőt, felhajtom a lapátokat, és az ablakmosó szivattyújával folyamatosan járatva kiszivattyúzom vele, hamar megvan. Persze ehhez az kell, hogy felhajtva se akadjon be a motorháztető élébe a lapát, de a legtöbb Suzukin működik.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
simonjoe #49252 üzenetére
[link] Én ezzel próbálkoznék, talán a "szállított mennyiség" kicsit több lesz.
A folyékonyszappan adagoló pumpája azért jó, mert ahogyan Öeveges prof mondta: "minden jó háztartásban fellelhető..." Ez kb ugyanaz a kókányolás amikor PET palackot elvágsz tölcsérnek, ha elhagyod sem tragédia, könnyen pótolható és a célnak megfelel... autóba ideális. -
blakey
titán
válasz
ncc1701 #49248 üzenetére
Nálam vegyes, kell a téli, hogy ne tudjon befagyni. Én is ritkán használom. Vaktában nem használom, mert már tapasztaltam, hogy ha indulás előtt nem ellenőrzöm a lapátok alatt akkor az apró homokszemek karcoláshoz vezetnek, mindig kitisztítom a lapátok alatt, a a lapátokat is megtörlőm és a szétvédőt üvegtisztítóval befújom, utána mehet a törlés.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
simonjoe #49247 üzenetére
Csak be ne álljon a kezed mire 2L-t kipumpálsz.
A merciből egyszer így kiszedtem a 7L hűtővizet... hát utána nem telefonoztam egy darabig.
De ez működik fékfolyadékkal, kormányszervófolyadékkal, hűtővízzel, kb mindennel aminek van kiegyenlítője, így kevesebbet kell leengedni belőle cserénél. Egy orosz videóban láttam, azóta többször bizonyított már lefolyódugulásnál, mosogatógép javításnál, stb. Ha lesz egy beteg pillanatom akkor kézihabozót fogok csinálni egy Clin-es flakonból autómosáshoz...
Olyan habparti lesz a panelparkolóban...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
ncc1701 #49211 üzenetére
Az a baja h "Opel ami sose kop el..."
Bocs, kihagyhatatlan volt.
Nem leszel tőle okosabb, mert az ingyenes app nem sokat mutat, a fizetős meg nettó lehúzás, mivel annyival nem tud többet, a hibakódokat meg a helyén kell kezelni, ugyanis pont ezek szeretnek random kódokat dobálni, amiről a végén kiderül h mechanikai hibára vagy mérési hibára vezethető vissza. Szerintem használd és élvezd, mert máskülönben több fejfájást fog okozni, mint örömet. Az utolsó szerethető Opel amit vezettem az a G Astra, előtte volt F Astra Caravan 1,4 rémhirtelen meg Kadett 1,6 szopódízel, ami nem ment, cserébe ha nem folyt belőle valahol a motorolaj, akkor nem volt benne már.
-
válasz
2ozzmexy #49245 üzenetére
...köszi!! ez jó ötlet!!
Most viszem a kocsit mosni, és még full nyári van benne, bár én hamar ki tudom használni. 6 fúvóka van az ablakra és kettő kettő a lámpára, mire kiérek a mosóba addigra csont üres
lesz. De ezek után az általad leírt módszerrel szépen kiszedem. Ráadásul nem is olcsó a jó ablakmosó folyadék! -
2ozzmexy
senior tag
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
Gyöször #49216 üzenetére
Én a nyárira öntöm rá a télit és így szépen lassan kicserélődik, vagy használd a GY 4 évszakosát.
Amúgy illik kivenni a télit belőle, de erre is vannak extrém módszerek: folyékonyszappan adagolófejére szoktam gumicsövet húzni (ilyet: [link] ) és visszanyomatom a flakonba, 2m le szokott érni mindig az aljára... Állítólag a párolágs miatt a télit be tud gyulladni, de ez csak urban legend lehet... -
2ozzmexy
senior tag
válasz
dethroner #49217 üzenetére
Mert szeretsz veszélyesen élni...
Amúgy a legutóbbi hölgyet nem tudod überelni, neki a jégkaparás úrihuncutság volt, húzta a kart és törölte az ablakot mint az állat 80-al.(téliszélvédőmosó büdös, de mindent megold, 5 literből le is szedte az összes jeget
) Közben elhúzott 3 macisajt mellett padlógázzal, de hát az élet már csak ilyen, nem mindig adja ki...
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
KubanitoS #49221 üzenetére
Mert a fékpor és a rozsda nem tud kijönni ha nincs menetszél... Csak a régi megboldogult autószerelőmet (Sanyi bá'-t) tudom idézni: "rá köl vasalni fiacskám és a fogtömésed kirepül olyan lesz..."
Az elől-hátul tárcsafék mellékhatása és érdemes rá figyelni h induláskor sok állás után a fékhatás lópömpölő... Amikor elindulok a parkolóból 1 hét állás után akkor nekem is ezt csinálja a Vitara, de rárugok párat és jó lesz. -
Szilágyi84
senior tag
válasz
ncc1701 #49234 üzenetére
Na jól van amúgyse tudnád elvenni a kedvem és lebeszélni róla. Én mint egy 10 éves Swift és egy 7 éves Splash után , mégha lenne rá lehetőségem se ülnék másba . Na jó talán egy Zoet elfogadnék , de ez a veszély nem fenyeget , hogy lenne felesleges 8 millióm szóval maradok hű márka kedvelő és várom , hogy eljöjjön az én időm és egy normálisat találjak.
-
musli26
tag
Sziasztok!
(Scross 1.0t elengedtem)
Használt Suzuki Vitara 1.6 benzin keresek megvételre.
Köszi -
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84 #49232 üzenetére
Ne érts félre, nagyon fasza, finom kis autó. És mivel sima 1.2 szívó, ezért egyszerű, mint a faék. És ami egyszerű, az többnyire megbízható is, nagyon szeretem ezt a vasat.
Az, h hátul nyüszög, nem téma. Ha nagyon zavarna, belekerülne egy másik szilent, munkával lehet vagy 25eft. Soha ne legyen nagyobb baja egyik autómnak sem. Nem lóg amúgy, nincs kiszakadva, elkopva. -
Szilágyi84
senior tag
Fasza ilyet hallani , pedig azt hittem ez az új Swift már nagyon összerakott jó kis kocsi az elején nagyon dicsérték. Igaz nem figyeltem mostanában mi a helyzet erre , mert nekem még odébb a csere mármint egy használt vétele .
-
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84 #49225 üzenetére
Relatív, h új 2019 áprilisi. Hidegben úgy nyüszög a jobb segge, mint egy 20 éves csotrogánynak. Volt itt a fórumon még valaki, akinél ugyanez van.
Cégautó, úgyhogy én leszarom. Se a főnökömnek, sem nekem nincs idegrendszerem ügyvédezni, fenyegetni őket, úgyhogy az első 15 ezres márka szervíz látogatás volt egyben az utolsó is, könnyes szemmel megváltunk egymástól, azóta szerelő haverhoz hordom a kocsit. Nézegettük alulról a jobb hátsó futóművet, igazából egyszerű, mint a faék, egyetlen szilentet kellene kicserélni, de pont lesz@rom. Majd ha melegben is nyüszögni fog. Magasnyomásúval kimosva, szilikonnal befújva egy ideig csendben van. Szerelő span mondott enné cifrább sztorikat is, mikor a márkaszervíz nem tartotta be a garit, én még ezzel jól is jártam.
Majd ha lesz valami visszahívás gyári szám alapján, akkor kicserélik.
-
bigdigit
addikt
Az ablak gumihéderével lehet valamit kezdeni?Egy darabig nem jöttem rá mi kezdett nyöszörögni menet közben.Aztán ma megnyomkodtam és a héder nyüszög.
-
ncc1701
veterán
válasz
Szilágyi84 #49220 üzenetére
Csavard fel a zenén a hangerőt.
Nekem jobb hátul nyüszög a futómű, de nem foglalkozom vele, pedig 2 éves sincs avas. Márkaszervíz sem foglalkozott vele, jó az úgy.
Majd most havernál mikor olajat cserélünk, telibefújom szilikonnal a szilentet.
-
válasz
Nekünk újkora óta nyikkan egyet-kettőt indulásnál, de ugyanígy pár fékezés után helyrejön, és csak ha hidegen indul az autó. 1 éves szerviznél megemlítettem, megnézték, nincs vele gond.
-
KubanitoS
veterán
válasz
Szerintem ezzel együtt kell élned. Más is panaszkodott nyikorgó fékekre, de még nálam is előfordult S-Cross esetében. Ha a fékhatással nincs gond, akkor nincs teendőd szerintem.
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok
Féknyigorgással mit lehet kezdeni ,ha fél éve átnézésen minden rendben volt nem kopottak egyáltalán, de most hogy megjött ez a hideg nyirkos esős idő picit hallani , de pár fékezés után elmúlik főleg, ha jobban nyomom. Szererlő biztos levenne vagyis cseréltetné a tárcsákat pedig az tuti jó fog rendesen, ha megtaposom is egyből és a fél év alatt kb 2 ezer km-t ment. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
winbox #49215 üzenetére
Nekem is csinálja Focus1-esen, de csak kb. 16 éves kora óta. Azóta kipróbáltam egy jó pár fajta lapátot, és nekem is fennáll a dolog. Pont a kormány előtt és visszafele. Amikor felfele jön, akkor még jó. A gumin nem látszik, hogy ott lenne egy 0,1mm hiány vagy valami, hogy visszaforduláskor elhagyja.
Eddig mindig olyan volt rajta, amikor az 1 nagy karon van 2 fél, azokon meg 2-2 negyed, így jobban felveszi a szélvédő ívét. Most kipróbáltam ezt a flexi verziót, ami alapból egy kifli, aerowing vagy mi a neve. Na ennél látszik, hogy azért is hagy el, mert a két vége adja meg, hogy mennyire simul ki az eredeti formájából, és hát papíron jónak kellene lennie, újonnan nem tudta felvenni a szélvédő ívét, kintről lehetett látni, hogy nem fekszik fel egy pár centis részen. Később ez jobb lett, gondolom hozzá kopott valamennyire, de azóta sem jó.Én is várom a magyarázatot. Sz*rok manapság az ablaktörlők, vagy esetleg sérült az üveg, a használat alatt valami mikro gödröt húztak bele az előző lapátok, vagy a kis motor sz*r, de hát itt csak az enyém 19 éves, van akinek tavalyi autón csinálja a jelenséget.
-
dethroner
veterán
válasz
winbox #49215 üzenetére
Kedvenc téli mókám, amikor reggelre leesik a hó, és csak egy tenyérnyi részen söpröm le, pont a kormány előtt, szemmagasságban. Nem nézek se hátra, se oldalra ilyenkor, csak megyek előre mint a szemellenzős paripa, és menet közben a sok hó mint egy kisebb hófúvás, szakad le az autóról. Ha eléggé megküldöm, pont elég a pár perces út a munkahelyre, hogy a menetszél szépen letakarítsa. Nem érünk rá a hótakarítással tökölni, rohanó világban élünk, minden perc érték
Szóval annyit nézz kifelé, annyit láss, amennyit a körülmények engednek. Ha csíkoz, hát csíkoz, majd leszárad ha nem esik -
Gyöször
senior tag
válasz
winbox #49210 üzenetére
Nekem is 2017esem van, gyári lapáttal. De nem sokat használom öket, újkora óta havonta átmázolom a szélvédöt üvegfelület polírozóval. Meg a két első ajtó üveget is. Ablakmosót eddig sztem 2x nyomtam meg újkora óta, mikor cserélgettem benne kiszivattyúzásos módszerrel a téli nyári ablakmosó folyadékot, és hogy végigmenjen hátra a kék kicsit zúgattam elől hátul. Majd rájöttem, hogy minek veszem ki belöle a télit? :-) 2 éve az van benne. Gondolom majd be fog rohadni a motor.
-
winbox
senior tag
Nem is emlékszem, hogy mikor vettem észre, nyáron vettük. Most, hogy mondod ezt a hideg szélvédőt tényleg ilyen fátyol szerű, nagyon vékony, aztán eltűnik. Még egy-két dolgot kipróbálok, ha esetleg sikerülne eltüntetni majd megírom.
dethroner:
Az a baj, hogy ha esik az eső, már ilyen, ha nem esik, száraz a szélvédő és rányomom a mosót azt is így húzza le...persze kihívás, de most, hogy jönnek majd az amúgy is rossz látási viszonyok, több sötétben vezetés, a nehézségi fokozat jó lenne ha nem expert lenneÉs persze, hogy ma munkából hazafele esett az eső. Lejjebb csúsztam az ülésben és már ki is láttam, felfele meg nem kell nézni
-
dethroner
veterán
válasz
winbox #49210 üzenetére
Rönőmon valeo lapátok vannak. Talán a legolcsóbb ami még jó minőséget jelent. De ugyanezt csinálja néha, nem tudom mitől függ hogy csinálja vagy sem. És csak a kormány előtti lapát, a másik az rendben van. Mindegy, nem foglalkoztat, sokkal jobban zavarna ha csíkozna vagy visítana. Néha szeretek szinte vakon autózni, kihívás
-
eami
veterán
válasz
winbox #49210 üzenetére
nekünk a 2019-es is ezt csinálta hidegben. én arra jutottam, hogy egyrészt a gyenge minőségű ablakmosó folyadék miatt lehet, illetve az elhasználódott lapát miatt. Először én is cseréltem nem gyárira és bár jobb lett de nem az igazi. Aztán vettem rá egy új gyárit és sokkal jobb lett. De még az is hozzájárulhat néha a jelenséghez, hogy szélvédő nem melegedik át eléggé és pár másodperce ott marad a fátyol.
-
winbox
senior tag
Sziasztok! Van egy 2017-es SX4 S-crossunk. Az ablaktörlő lapát még az eredeti, ha töröltem vele balra, amíg az A oszlop fele ment gyönyörűen levitte, visszafele viszont pont szemmagasságban az A oszloptól kb 10-20 cm-től kezdődően egy elhomályosodott, kb 5cm széles csíkot húzott, amitől persze nem látom tisztán az utat. Igaz, 3-4 mp-en belül eltűnik, de sehol máshol nincs ilyen a szélvédőn, csak pont vezető szemének magasságában és tényleg nagyon zavaró, hogy addig ott homályos. Letisztítottam a gumikat, de nem használt, ezért úgy gondoltam 3 év alatt már rossz, így vettem egy Bosch Aerotwin AR654S első ablaktörlő párt, ami erre való és az a durva, hogy ugyanott, ugyan úgy húzza le
Lemostam már többször is az szélvédőt, de egyszerűen nem tudom mitől lehet, mit csináljak. Illetve arra is gondoltam, hogy amíg balra töröl és kihúzza egy helyre a vizet, lehet visszafele visszahúz egy keveset magával? Nagyon zavaró így menni vele, ha használni kell az ablaktörlőt. Van valami ötletetek?
-
BBke
tag
válasz
ncc1701 #49202 üzenetére
Azért csodát ne várjál tőle, és a hibakódokat is érdemes fenntartással kezelni. Nem biztos, hogy pontosan azt fogja írni ami a valóság, és vannak olyan hibák is, amit nem fog látni, pedig benne van a hibatárolóban. Tapasztalat. Komolyabb univerzális gép sem lát bizonyos hibákat, viszont a gyári diagnosztika igen.
-
tboldi
nagyúr
válasz
ncc1701 #49202 üzenetére
A WagonR-rel a DashCommand kommunikált a legjobban.
iOS-re meg a Car Scanner vált be.
-
beef
őstag
válasz
ncc1701 #49204 üzenetére
Próbálkozhatsz a free-vel is, lehet engedi az is, bár a pro is filléres cucc.
Ami biztos, hogy ha usb-s ODB kütyüd van, akkor az csak pro-val megy.
Error code reset video -
ncc1701
veterán
ODB2 csatin elm327-es kütyühöz milyen appot ajánlotok, ami tud hibakódot kiolvasni/törölni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Ülőgarnitúra 3-2
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest