- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonymus89
addikt
Szerintem elég jó áron van most Eneos sustina 5w40 13.000,-Ft
-
2ozzmexy
senior tag
Igen, természetesen mibe mit, az 1,4Ecotec-be GM olajat használunk, mert az a gyárija, a Corollába használtam Castrol Magnatec-et, Total Quartz 9000-et és egyszer Motult kapott (mert nem volt más raktáron megfelelő minősítéssel). A mercibe és a Poloba Castrolt öntögettem bőszen, előbbi a nagy lökettérfogat miatt, utóbbi a kopottság miatt ette. Sajnos az M12-es MB motor hajlamos kosztolni az olajat városban ha van már benne centi... plusz a szintet sem könnyű belőni benne, mert nagyon kacskaringós a nivópálca útja és folyton összemaszatolódik... A Polonak olyan beteg volt a motorja, hogy 5ezrenként megevett egy lityi olajat, az Óbudai Autójavító szerint ez normális... A Toyoták meg Valvoline-al jártak évekig, sosem fogyott, szerették, de sokat romlott a minősége, ma már senkinek sem ajánlom. Ami most 5w40-ben a 4ZZ-s motorkódhoz best-buy az a Total Quartz 9000, én BP-en forralom bennük a dugóban, vagy pályán a sz**t is kitaposva belőlük és 10ezer km után sem fekete amikor leengedem...
Most kipróbálom az Ecstar termékeit, mert fejlődő lélek vagyok.
Majd pár év múlva tudok nyilatkozni róluk. Mivel kaptam ajándékba pár tisztítószert is, így azoknak is adok egy esélyt, legalább biológiailag lebomlóak, szóval nem tudnak a szomszédok sem beugatni és az én "ökobuzi" kis lelkem is nyugodtabb... (Legszivesebben fejszével téríteném jobb belátásra azt a parasztot amelyik a fáradt olajat olajcsere után leönti az utcai csatornába... de ezt tudják padlopon-al és csemperagasztóval is
)
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
musli26 #49167 üzenetére
"Mennyire van műanyag borítás az alján?" Eléggé, de hajlik a térded, nemde?
Javaslom emeltesd fel valahol vagy ha az eladónak van aknája/emelője, akkor mondjad nyugodtan hogy szeretnéd látni az alját. Mi úgy intéztük, hogyha elviszi akkor ő fizeti az átvizsgálást, ha kiderül valami amit el akartam titkolni előle (tehát én már tudthattam róla, pl lukas kipu, törött rugó) akkor felezünk. Az pont a kisebbik motoros mellesleg, én az 1,6 szívót venném vagy az 1,4 BJ-t. Kb menetdinamikára is így vannak (a Vitaránál) M16A->K10C->K14C, cserébe az amit te nézel bizony kettőstömegűs, a másik kettő nem.A belső küszöbök elején és a hátsó lámpatest mellett is megáll a víz és a sár. Az ajtók alját nézd meg nagyon, mert az S-Cross ott szeret folyni, kb nincsen rá szabály, van amelyik beázik van amelyik nem, ki kell fogni a jót... A motorolaj ha fekete hagyd ott a francba, ha a hűtővíznek fura a színe/égett szaga van, szintén. Vízhűtésű a turbó, ha nem cseréltek benne rendszeresen olajat (és ezeket bizony hajtani szokták), akkor hamar lerakódások lesznek és megáll a turbó.
A plusz alvázvédőzés minden autónak kell, törném el annak az autószerelőnek a kezét, amelyik legalább éves átvizsgálás alkalmával nem fújja le ahonnan lejött a gyári...
@kistukesz: Ha jól ütötte be a gépbe, akkor 2,9-et adott volna, de vagy elütötte vagy nem várta meg hogy rendesen kifolyjon a régi. Nem nevesítem, de tudok olyan márkaszervizről, ahol ki sem engedik a régit, csak egy részét, aztán rátöltenek a frissből, a maradékot meg eladják másnak...
-
musli26
tag
Scross 1.0T 2015-2018ig mennyire hajlamos rozsdásodni?
Főleg a kocsi aljára gondolok?
Megvétel után kell neki alvázvédő?
Köszi -
kistukesz
újonc
válasz
2ozzmexy #49163 üzenetére
Nekem az első olajcserénél 1/2 literrel többet tettek bele! Dolgozhattam utánuk. A fél liter leengedése után is még maximum fölött van 1-2 mm -rel, de az már elmegy.
Ezért aztán nem foghatom rájuk, hogy spóroltak az olajjal.
Egyébként valószínűleg a gyári feltöltést nézhette a kolléga, ami 3,3 liter, pedig cserekor csak 2,9 liter kellene bele, így aztán részben érthető a baki.
Na mindegy, már kijavítottam. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
simonjoe #49162 üzenetére
No igen, csomagtartóban nem bajnokok ezek a pici autók, de bőven élhető. Én nem öntögetnék össze különböző gyártó olajait, de ez csak ilyen elvi kérdés nálam. Én úgy szoktam hogy 4L-t veszek, ami belemegy belemegy, ami marad azt kannával beleteszem egy nylonszatyorba, bekötöm a száját és megy a csomagtartóba. Neked a garázsban is jó lesz, úgysem mentek hosszút a Splash-el.
Jártam már úgy hogy Kalocsán vasárnap reggel fél6kor indulás előtt döbbentem rá, hogy minimumon az olajszint... de az Opel apósom alatt dobott már olajnyomás hibát is, annyira nem volt benne olaj, mert nem maxra töltik a márkaszervizben, hanem a gép motorkód alapján kiad X,y L-t és azt beleöntik mind aztán csókolom, nem nézegetik a szintet, mert "elég szokott lenni..." úgyhogy mehettem utánuk Balatonföldvárra éjjel 1L olajjal. Sajnos városi autó, úgyhogy ha egyszer kiszabadul autópályára, akkor a motorolajban fegyűlt benzint pillanatok alatt "kiégeti" magából és úgy zuhan az olajszint, mint '86-ban a Malév gép Prágában... Pedig elpofáztam neki többször h figyeljen rá... (mondjuk ha nem LongLife olaj lenne benne 3 évig az is segítene
)
-
válasz
2ozzmexy #49161 üzenetére
A mostani szervizeléskor Opel 0w20-as olaj szerepel a számlán. A következő olajcserét én követem majd el 10k után, utántöltésnek Sustina-t vettem egy litert, de szerintem maradok az Ecstar-nál. Nem várom meg a 15k-s cserét, mellé csak nem nyúlok ezzel sem. Majd figyelem azért a szintet, 1enlőre rendben van, az autóban 65k van nem lenne még aktuális az olajfogyasztás. A Passat CC-vel már közelítünk a 300k-hoz, de még az sem "eszi" az olajat, ennek ellenére van hátul egy bontatlan liter olaj abban is. Bár a Splash-nak annyira nyomorék a csomagtartója, h állítva nem tudom biztonságosan elhelyezni, így a garázs polcán pihen a Sustina.
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
simonjoe #49159 üzenetére
"Várható 1ébként, h valamikor majd elkezdi csipegetni az olajat??" Lévén hogy a rendszer nem zárt... Rám meg néznek mint borjú az új kapura amikor a márkaszervizben kérem a maradékot, mert egy évig nem szeretnék jönni...
Mellesleg remélem Sustina-t vettél bele... Az Ecstar feltörekvő márka, Suzuki gyári beszállító, és ami fontosabb: Nem reklámozza sz@rrá a TC, úgyhogy olcsóbb mint az Eneos...
Én most úgy döntöttem egy életem egy halálom, Ecstar olajat bevállalom, megnézzük van e olyan jó mint a Total Quartz. Motul, Castrol, Valvoline, Total, Elf, Opel gyári (GM olaj) , nálam ez a sorrend és ebbe probál beékelődni valahova most az Ecstar. -
[CS]Blade2
addikt
Én évente cserélem a Focus-ba az olajat, ami nekem 7000km, és vele együtt a légszűrőt. A Focusba kb. ilyen való:
És nagyon minimális kosz szokott lenni rajta. Épp hogy a belső mondjuk 60%-a kicsit szürke. Nem lehet port vagy nagyobb szemcséket kirázni belőle.
Komolyabbnak tűnik, mint a suzuki-é képről, és ez kb. 3000Ft.
Ha jól kerestem a swift 1.2 dualjet motorra, akkor a 2020-asba elvileg ilyen kell:A Focus-os tapasztalatom szerint, lehet, hogy bőven elég lenne 2 évente cserélni. Évente csak ellenőrizni. Ha állandóan valami homokviharba járkál a kocsi, akkor lehet, hogy 1 év alatt szűkül már annyit a keresztmetszet, vagy lehet, hogy gyárilag úgy van kiszámolva, hogy tisztán megy át elégséges levegő, és egy ökölnyi eltömődésnél már nem a legjobb a motornak.
Az biztos, hogy szűrőn több évnyi retek is elférne, a nagyobb probléma nem következik be, hogy átmegy a por, vagy valami.
Viszont ezzel a legtöbben nem szeretnének játszani, még a nemrég elhangzott szalonos árak is filléres tétel, mint egy jó vonalkód a hengeren, szóval valszeg mégis csak az a tuti, ha sűrűn van cserélve. Feltehetően az biztos, hogy ártani, nem árt.Érdekes egyébként, hogy a suzuki márkaszervízek nem cserélik olajcserénként vagy évenként.
-
OK, akkor feleslegesen nem locsolom rá a pénzt. Szűrőket MANN-t kap, minden autómnál bejött ezidáig, remélem ez most sem lesz másként. 1L ENEOS-t már vettem esetleges utántöltésnek, remélem felesleges lesz............egy darabig.
Várható 1ébként, h valamikor majd elkezdi csipegetni az olajat??
-
dethroner
veterán
Nem a +16K a lényeg, hanem hogy önként dugtam a fejem a hurokba. Első éve szerviznél a suzuki nem írja elő a légszűrő és pollenszűrő cserét, én akartam magammal szemben jófej lenni, ezért kértem a cserét. De ha tudom hogy ennyiért adják, inkább megveszem magamnak a kettőt 4000-ért és egy unalmas félórámban bepattintom.
-
tboldi
nagyúr
válasz
mefistofeles #49149 üzenetére
👍
(#49151) simonjoe: Csak az egzotikum felára.
Mert a Jazz-hez csak sima papírszűrőt hoz minden kereső, de kinyomoztam, hogy a Toyota GT86/Subaru BRZ-be is mm-re pontosan ugyanakkora szűrő való, úgyhogy azt szoktam venni. -
válasz
tboldi #49142 üzenetére
Az Q...va sok a pollenszűrőért. Valami spéci kell bele?
Én a CC-be ugyan ezt a márkát, típust szoktam venni, de az csak 5600.
Néztem az olajokat, most a szervizben Opel 0W20-at töltöttek bele. A gyári ECSTAR számomra ismeretlen, már rendeltem ENEOS Sustina-t, ez majdnem a duplája a gyárinak, szerintetek van értelme a dupláját kiadni a másik olajért?? -
-
tboldi
nagyúr
válasz
mefistofeles #49147 üzenetére
Mosonmagyaróvár.
-
-
dethroner
veterán
válasz
dethroner #49118 üzenetére
Kiderült, én voltam a hülye. A kapott számlának csak az első oldalát néztem és ott nem szerepelt a pollenszűrő, de ma megfordítottam és ott volt a számla második oldalán
Vásár után okos a paraszt, ez biztos. Ha előre tájékozódok a szűrők ára felől, tuti nem kértem volna légszűrő+pollenszűrő cserét, majdnem 16 ezerbe került ez a kettő
-
tboldi
nagyúr
WagonR fékfolyadékcsere: 15k Ft vitt Motul DOT 4-gyel.
-
ncc1701
veterán
2019 áprilisi a vas, mingyá jön a 45ekm-es szervíz.
És 3 autó van a családban.
-
tboldi
nagyúr
válasz
2ozzmexy #49128 üzenetére
de minden japán szívóbenzines autóra igaz: "olyan nincs hogy nem indul..."
A Jazzem egyszer eljátszotta ezt, pedig Japánban, Suzukában készült.
Júliusban a boltból kijövet nem akart beindulni, illetve beindult 1-1 mp-re, de egyből le is állt. Gyors hibakódolvasás, a fojtószelep léptetőmotorjára panaszkodott (elektromos gázpedálos), úgyhogy sejtettem, hogy ezzel nem megyek haza lábon. Hívtam az egyik haveromat, akinek van trélere (mert a WagonR-en nincs vonószem, le lett fűrészelve a vonóhorog miatt), és amíg vártam rá, addig kalandvágyból rápróbáltam még egyszer. És beindult! Sőt, mintha mi sem történt volna, simán vette a gázt, egyenletesen gyorsult, nem torpant meg egyszer sem.
Felhívtam újra, hogy sztornó az egész, haza tudtam menni vele. Aztán itthon lekaptam a légszűrőházat, megpucoltam a fojtószelepet, és az elmúlt 4 hónap alatt egyszer sem jött elő újra a hiba, pedig nem ritka a napi 3-4 indítózás sem. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
pigmeus #49132 üzenetére
"nagy feladatot kellett volna teljesítenie egy autógyártónak, de nem jött senkinek sem össze a Suzukin kívül" Csak idézni tudom magamat, sajnálom szegény "Mátyás"-t, de ő benyalta, többet nem vesz Fordot, hanem megerőszakolja az egóját és beüll egy japánba... Mellesleg pont az ilyen arcok szokták a legnagyobb pofával mondani h ő be nem üllne egy Suzukiba, mert műanyagok meg a zaj meg a többi... aztán írnak a totalcarnak szívhez szóló levelet, h őket az ártatlan bárányokat meg (ur)ánuszolta az élet... Nem mondták még el ezerszer h japán benzinest? De, tele van a TC ilyen írásokkal, Kopasz is elmondta kismilliószor. Pont.
Jah kérem a presztizsért fizetni kell vagy így vagy úgy... (aki majomot akar ne érintse meg hogy drágul a banán...) -
2ozzmexy
senior tag
válasz
ncc1701 #49130 üzenetére
"ami olajos, az nem rohad" Xantia a haveromnak szivárgó nagynyomásúval, annak nem rohadt az alja... csak 5000 km-enként kért egy lityi hirdaulika folyadékot.
Igen, nekem egy "család transporter" kellett (minél több extrával és autónak nézzen ki, ne UFOnak), ami évente kér egy kisszervizt (olajszűrő+4L motorolaj+légszűrő+pollenszűrő+klímabomba max 15-20rongyról beszélünk) és 5-6 évente két garnitúra gumit meg egy új akkut aztán csókolom (35k akku, 120k/garnitúra). Ezt a halálosan nagy feladatot kellett volna teljesítenie egy autógyártónak, de nem jött senkinek sem össze a Suzukin kívül... Aztán nagy a szívem mint Kozsónak, mindenki belefér, meg naiv vagyok a végtelenségig, de ne nézzen már senki sem madárnak, hogy majd a 3hengeres 1L-es változó turbós kettőstömegűs motor elmegy 200k km-t BP-en hibamentesen 20 év alatt... és még rozsásodni sem fog... aham, én meg most jöttem a 6:20-assal... de még ha nem is megyek el vele 200k km-t, nekem akkor se nyújtson be egy 100k km-t futott 15 éves autó több százezres szerviz számlákat, mert betolom a bontóba.
A gyerek teli torokból kacagott amikor apu kopaszodó fején kopogott a jégeső miközben ablaktörlő lapátot cserélt aznap már másodjára, de én annyira nem élveztem valahogyan...
A kollégám gyújtótrafó cseréjét a Szarvasi pihenőben sem értékeltem... A Poloval is voltak elektromos gondok, beakadó biztonsági öv, kontaktos hátsóablaktörlő motor (hol ment hol nem, mint a mesében), napi féklámpa izzócsere, széthulló kuplung, a Merci is megdobott néha vmi nyalánksággal (hogy az autószerelőim élete se legyen unalmas, meg tudjanak ők is sztorizni este a kocsmában), a Fiat Brava is hagyott el hátsó dobot, kerékagycsapágyat, lerugott hűtőtömlőt... -
ncc1701
veterán
-
2ozzmexy
senior tag
válasz
dethroner #49126 üzenetére
Járok, csak ritkán, és akkor sem messzire, cserébe tudom hogyha a rozsda nem eszi meg, akkor 10 év múlva is, ha beteszem a kulcsot, indulni fog.
és hibamentesen elvisz A-ból B-be az én tempóban relatíve kényelmesen és biztonságosan.
Szombaton az Opel (ami ugye sose kop el...) szivatott meg, leszívta a riasztó az akksit... Szerintem sejti hogy mit tervezünk vele, mert érik neki a "nagyszerviz" (üzemanyagszűrő, olajszűrő, motorolaj, váltóolaj, fékfolyadék, hűtővíz, generátor szíj, gyertyák, pollenszűrő, légszűrő, klímafertőtlenítés bombával), úgyhogy kezd makacskodni. -
2ozzmexy
senior tag
válasz
simonjoe #49127 üzenetére
Érdemes tovább megtartani ha nincsen nagy gond vele, mert ennyi erővel egy ABS kocka cserébe is beleszaladhattál volna, ami méregdrága, ha még az alja is kap egy rendes alváz+üregvédelmet, akkor 10 év múlva is autó lesz és nem másnak raktad rendbe, vagyis nem a kövi tulaj fogja örömében a földhöz verni a s****t hogy milyen jó bizniszt kötött, mert egy karbantartott rendszeresen szervizelt autót kapott "vödör csavar" árában ami kvázi hibamentes. Remélem így érthetőbb, ráadásul a japán autóknak az elektronikája sincsen agyonbonyolítva, így az még 20+ évesen is működni szokott benne, a szívóbenzin motorban nincsen ami tönkremenjen, ha az alja nem rohad, akkor kb. bulletproof, ahogyan Kopasz szokta mondani: "legyen benne normális olaj meg víz és kimegy a világból"
Cserébe ne akarj masszázs memóriás ülést, gesztusvezérlést, pihe-puha anyaméhként ölelő belteret, de teszi a dolgát csendesen és észrevétlenül.
Az a baj velük hogy megszokod és utána rendesen felidegesít ha elfordítod a kulcsot és nem indul, mert 5 évesen kuka az akku.A régi corollában egy kezemen meg tudom számolni, hányszor tettem fel a kérdést 20 év alatt: "na, ezt most mi lelte!?" és mindig ugyanaz volt a baja, kiörgedett belőle az akku...
Ha nem villant volna fel az összes visszajelző lámpa a gyújtás ráadásakor, akkor sosem tudtam volna meg hogy egyáltalán ott van...
Úgyhogy jelentem igaz a reklám, de minden japán szívóbenzines autóra igaz: "olyan nincs hogy nem indul..."
-
válasz
2ozzmexy #49121 üzenetére
Természetesen köszönettel és hálával tartozom nektek
, megmondom őszintén nem tudom meddig erőltettem volna az ötszázezres kategóriát. Persze tudomásul veszem, h 10 évet használta valaki, és annak ellenére, h látszik a gondos gazda nyoma a kocsin, azért az csak 10 éves. Pont ezért nem esek a kardomba, ha jönnek majd hibák, meghibásodások. Hogy mennyire vagyunk szerencsések? Azt majd az idő eldönti. Azért ez hosszú válogatás eredménye lett, sajnos ebben a kategóriában is találtunk lerúgott verdát, ami magasra pozicionált mércével tették a kirakatba, és minden látható-hallható hibáját a megbízhatóság leplével takargattak nagy pofával.
Most néztem meg a teljes listát, 264eHUF-volt az az összeg amit rá költöttünk, persze ezek között volt olyan tétek is ami nem a kötelezők között szerepelt, nappali menetfény, gumiszőnyeg, műa. oldalcsík, gyári kerékőr. Ebben egy dolog a legfontosabb, a feleségemnek nagyon tetszik és szereti is, 2-3 évre terveztünk vele, szerintem tovább lesz megtartva. -
dethroner
veterán
-
2ozzmexy
senior tag
Volt ajánlat, hogyha ráfizetek 300k-t akkor kapok egy jobban felszerelt hybridet, de mondtam h köszi nem érdekel a biznisz...
hadd pusztuljon a bolygó
(bár kétlem hogyha a teljes életciklust nézzük akkor a politikusokon kívül bárki is profitál ezekből a mild-hybrid rendszerekből) -
2ozzmexy
senior tag
válasz
simonjoe #49119 üzenetére
Szerintem a két kis kezed sürgősen tedd össze és ha egyházi intézmény felé jársz egy "deákigazolványt" gyűrj bele a perselybe, mert ha tényleg ~120k-ból rendbe van rakva, akkor piszok nagy mázlid van. Az ilyen idős autókra százezreket kell rálocsolni, hogy "autó" legyen belőle... (legalábbis nagyobb kategóriákban, én kombi Mazda6-okat néztem ebben az évjáratban és beindítás nélkül alkatrészárban 250-300k még pluszban ment volna rá, és még egy centit sem mentem vele! mert akkor még kiderül önindító, generátor, kuplung, váltó, stb.
)
Viszont annak örülök hogy végül hallgattál ránk és picit drágábban néztetek újabbat, azt hiszem mostmár érted miért mondtuk.. ez gyakorlatilag új autó lesz most, persze Murphy nem alszik.
-
2ozzmexy
senior tag
Nos, tegnap voltam az egy éves szervizen:
Sajnos nem lett túl jó a kép (sőt, határozottan tré , ezt most vettem észre), de a lényeg látszik szerintem, K14C motorkód, olajszűrő, pollenszűrő, 3,4L 5w30-as Ecstar olaj és az "őszi átvizsgálás", potom 34k és a dobozt ajándékba kaptam, van benne egy autósampon, és két spricnis cucc, az egyik kárpittiszító a másik meg ilyen általános bogároldó/felnitisztító. Majd kipróbálom őket tavasszal, a "nagy autómosó napon", mindenesetre kedves tőlük. Alámehettem a kocsinak, kérdezhettem, elmagyaráztak mindent... Kicsit röhögtek, hogy 1800km-es olajat otthagyok nekik, de sebaj, nekem ennyit megér.
-
válasz
mefistofeles #49116 üzenetére
Azért lett ilyen baráti az ár, mert a szervizvezető egy nagyon kedves ismerős. Első körben az olajcsere nulla forint volt, a másodikban meg egy óra munkadíjat számláztak ki.
Nem nagyon érdekel, h mennyibe van már az autó, a lényeg, h jó és megbízható legyen. 1,6-ért vettük, arra gondoltam, h a vége 2 milla lesz, és akkor már csak a kötelezők lesznek rajta. Szerintem nem annyira gáz így, jövő tavasszal megy még üreg és alvázvédelemre, oszt jóccakát.
Egy kicsit szerencsénk is volt, mert az első tárcsák, fékbetétek vadi újak. A négyévszakos Goodyear papucsok szintén alig futott újak. -
dethroner
veterán
Én nem kínlódok a pár ezer forintos évenkénti kiadásokon, pl a szűrőkön. Háztáji szerelőm, akihez az öreg rönót hordom sose akar légszűrőt cserélni, azt mondja ne költsek rá, kifújja kompresszorral és jó lesz az úgy. Na pont a 2 ezer forintos légszűrő fog földhöz vágni. Nem cseréli, de én itthon kicserélem magamnak, ez afféle kis harc közöttünk
Viszont most a szerviz is összezavart. Ismerős ott dolgozik, eddig mindig bent lehettem, most a lepra miatt nem mehettem be, ezért előtte telefonon megkértem hogy figyeljen oda hogy minden jól menjen, minden belekerüljön aminek kell. Szóval odamentem, mondtam hogy az előíráson felül szeretnék légszűrőt és pollenszűröt is cseréltetni, meg a drágább olajból menjen bele. Raktáros faszi kérdezte is hogy a Robival (haverom) csináltassa? Mondtam perszeAmikor hazajöttem átnéztem alaposan a számlát, pollenszűr nem fizettem, a szervizkönyben szerepel a csere, haver eamilben megerősítette hogy kicserélte. Nincs okom megkérdőjelezni a szavát, de azért ha hétvégén jó idő lesz, lemegyek és belenézek a pollenszűrőházba
-
BBke
tag
válasz
csubuka #49112 üzenetére
Szivesen. Mivel autókat javítok, van némi tapasztalatom. Vannak akik feleslegesnek tartják a 10 ezres olajcseréket. De ha 1 évben mész 20 ezret, és törődsz az autóddal, nem csak hajtod, akkor lecseréled. Mivel az autó garanciális ezért viszem szervizbe, de én is meg megtehetném hogy lecserélem. Most vettem +2 év garit, 66 ezer forintért. Egyébként nem sokkal lenne olcsóbb, ha én cserélném. Anyagköltségen nagyjából 3 ezer forintot spórolnék, a munkadíjon meg 6 ezer forintot. Nekem a gari többet ér.
A turbós motor kényesebb az olaj minôségére, mint a sima szívó motorok. -
-
A használtan vásárolt Splash-t, egy Budapest melletti márkaszervizbe vittük átnézésre és a kötelezők cserélésére. Ez két körben hajtották végre. Az elsőben: olaj, váltóolaj, hűtőfolyadék, az összes szűrők, négy gyertya, hossz-bordás és ékszíj csere volt. Ez kassza 40eHUF
A második körben: Két első stabilizátor, toronyszilent+csapágy, teleszkópok porvédői, két hátsó fékmunkahenger, fékcsövek, fékolajcsere. Majd futómű-állítás. Ezért 79eHUF-ot fizettünk.
Természetesen számlával. Korrekt ár, kifogástalan munka! -
xmad
őstag
válasz
dethroner #49107 üzenetére
nekem fél év után volt meg a 10.000km.. cseréltek minden szűrőt.. pedig levegő szűrőt teljesen fölösleges volt. kézikönyv is csak 40.000 nél irja elő. mindegy cserélték.
azonban a pollenszűrőt csak papiron, persze kifizettették a 8000ft-ot érte..
44.000 et fizettem 0w16 almost volt a 20.000-es szerviz, másik szervizbe mentem, ott meg kérdezés nélkül beleöntötték a 0w20 at..
légszűrőt nem cseréltek mert jó, pollent igen mert nagyon retek volt már, azonban ott meg nem gyári szűrőt raktak bele hanem utángyártott Filtront.. persze az ára is kb 4000ft volt.. de ez se kérdezték meg.. legtöbb szervíz elég trágya..sőt van amelyik márkaszerviz azt mondta hogyha jót akarok felejtsem el a 0w16 ot.. maradjak a 0w20 nál..
-
Chereiose
addikt
válasz
dethroner #49107 üzenetére
Pont ezen gondolkodtam én is, hogy majd ha 1 éves lesz az S-cross, akkor kérhetek-e bele olyan olajat, amit én akarok, bár még nem néztem utána abba mi az ajánlott és ők mit tesznek (akarnak) bele. Szűrő cserékhez meg én is ragaszkodnék évente, elég tróger ha lespórolják
-
dethroner
veterán
Ma volt a swift első éves szervizen
Könyv 0-16-os olajat javasol, szerviz mindenbe 0-20-at rak. Már korábban megbeszéltem hogy én ragaszkodok a 0-16-hoz akkor is ha drágább. Literes dobozos volt csak. Meg a suzuki nem teszi kötelezővé a légszűrő évenkénti cseréjét, csak olaj+olajszűrő az első évben. Én kértem hogy dobjuk ki a légszűrőt is és a pollenszűrőt. Sajna a pollenszűrőcsere kimaradt, így fizettem 48700-at. Ha az alap szervizt kértem volna hordós olajjal akkor 41 lett volna. -
-
-
ncc1701
veterán
válasz
csubuka #49100 üzenetére
Ne vidd 15ekm fölé szerintem, nem éri meg.
Pálya sem egyértelmű, h 110km/h-ra gondolsz, vagy 180-ra, mert elég kevés olaj van a rendszerben, nem tudni a hűtő hogy van méretezve, simán megéghet az olaj. És sem olajnyomás, sem olajhőfok mérőd nincs gyárilag (egy qrva rejtett menüben eldughatták volna azért).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Packeta
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Iqos cigaretta
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest