Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskun968
tag
Nálam a város az Budapest, így 5.87 az átlagfogyasztás.
Angyalföld a világ közepe***Samsung Galaxy S23 Ultra*** Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm ***Honda Civic E:HEV Elegance 2024 ***
-
Tomics
addikt
Nálam az utóbbi 1500km 4,9 L átlagfogyit mutat (ami valójábab kb 5.2-5.3). 2014-es Swift 1.2
Ebben volt 150km pálya (Gyöngyös-BP) 130-150-el, kb 500km haladós főútút (Gyöngyös-Jászfényszaru) 110-120, sok visszaváltással, előzgetésekkel), a többi része nyugis 90-100 és 70-80 (kb fele fele arányban, út minősége és a vadveszély miatt)[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
yaneez
csendes tag
válasz Kornel #32589 üzenetére
Én az 1.4T-vel is elvagyok ennyivel. Volt már ettől picivel kevesebb is, de 6.3-nál többet még nem tudtam megitatni vele. Saját mérés, a fedcomp az kevesebbet mutat. (OMV 95 MaxxMotion vagy mi a tök amit tankolok bele)
Amúgy kb 40/60 város(Miskolc)/országút és időnként tiprom neki mert rohadtul élvezem ahogy megy. De egyébként "viszonylag" törvénytisztelő vagyok és sokat használom a tempomatot amit nagyon megkedveltem.
Ma este is megmentett Debrecenből hazafelé jövet, beállítottam 95 környékére hogy nyugodtan matathassak a zenéim közt illetve tetefonálhassak stb... így megúsztam egy csekket. Nagyon későn lehet észrevenni este a ragadozókat. -
dnelb
veterán
Nekem is tök pontos a bc!! Valós érték - 1.7l. De ez legalább fixen..
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz Eugene Roe #32591 üzenetére
Sajnos nekem +1 liter, mert az 1.4T többet eszik.
Igaz nyomom is neki.
Most kipróbáltam, hogy normális ember módjára vezetek, így 5,7-en áll a BC -
kiskun968
tag
Swift 1.2 GL+ 2017* 5434 km 5.87 l átlagfogyi főleg városi üzemben sok kis távval.
[ Szerkesztve ]
Angyalföld a világ közepe***Samsung Galaxy S23 Ultra*** Samsung Galaxy Watch6 Classic 47mm ***Honda Civic E:HEV Elegance 2024 ***
-
blakey
titán
a kornél féle s cross meg abszolút csúcs - Khmmm…
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
a_tesz
Korrektor
Amivel én mentem a magyar bemutatókor, az csendben volt rossz úton is, és valahogy a belseje se tűnt fel, hogy recsegne, bár tény hogy nem nyomkodtam szét. De az biztos preparált autó volt, hogy valahogy kibírja a bemutatós hétvégét egyben
Másfelől a súlycsökkentés erről szól, fele olyan vastag anyagokból nem lesz minőségibb cucc, de én valahogy az előző Swift után nem éreztem olyan súlyosnak a visszalépést. Nem lehet, hogy a Sport egy fokkal jobb anyagokból készült, mint a simák?
A zajszinten egyébként menet közben én nem vettem észre, hogy olyan sok lenne, ebből a szempontból rendesen fájt a Cappuccinoba visszaülni utána. Pedig az értékesítő srác mondta is, hogy nagyon kihallani a háromhengerességét - gondoltam elviszem egy körre az enyémmel, aztán meglátjuk, hogy utána is úgy gondolja-e
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison
-
dnelb
veterán
válasz tboy93 #32579 üzenetére
Nekem is, ezért döbbentem ennyire meg. A valóság meg annyi hogy tettek rá egy szép festést, amitől nem tűnik annyira műanyagnak de ahhh. Engem ezek a dolgok, hogy mennyire kemény a műszerfal soha nem érdekeltek, és most se, de azért visszafelé ne fejlődjünk már. A legjobban az zavart hogy hozzáérsz valamihez és reccsen... uhh. Mindezt 0 kmesen.. A magyar utaktól csak rosszabb lehet...
[ Szerkesztve ]
-
dnelb
veterán
Voltam ma nyomkodni 1.0 GL+ swiftet, hát nem tudom, nekem csalódás. Belül kicsit kisebb a fejtér mint az ss-ben, oldalra kb ugyanolyan, az anyagok viszont nagyon gagyik, recseg ropog minden ahova nyúlok, kőkemény műanyagok, bazári az egész.. Elképzelni se merem milyen lesz ez 100k km után. Ha sorrendbe kéne raknom kb a 2005ös swiftel lehet 1szinten(de lehet rosszabb, nekem a 160k kmet futott autóm nem ropogott így), csak más a festése a műanyagoknak, a 2011 utáni swifté egyértelműen jobb, a kornél féle s cross meg abszolút csúcs. Ajtó csukodas hangja is iszonyat gagyi, mintha valami papír trabant ajtó lenne...
Az ignis ugyanez, ott még a középkonzol is lötyög ha meglököm lábbal, miez?? Értem én hogy súlycsökkentés mindenekfelett de ért ennyit az a 100 kiló hogy dacia szintre süllyedt a swift meg az ignis is ??
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Mint ma megtudtam egy régi ismerősömnek is Ignise van. 2005 évjárat, 1.3 170e km. Átmegyek majd hozzá csütörtökön és "megnézem" a gépet. Nem eladó, csak letesztelem.
-
Zola007
veterán
Tudtok ajánlani Miskolcon és körzetében olyan szakszervizt, ahol profik ABS fék hidraulika kocka felújítással kapcsolatban?
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
-
Halo
senior tag
Ezzel a képpel szeretném megköszönni minden hozzászólást a téli gumi fejezetemhez!
Most lőttem, Békéscsabán. Nem is láttam még ilyet
(nem tudtam, csak kutyafuttában fényképezni - legközelebb, ha megint elkapom - készítek jobb képeket )
[ Szerkesztve ]
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
villifog
tag
Érdemes odafigyelni arra, ha nem kifejezetten SUV-re való gumit nézel, akkor mindenképpen XL-es kell, hogy legyen. Ha rajta van az M+S az sem kifejezetten hátrány. Mindegyik prémium gumi, nem hinném, hogy bármelyikkel rosszul járnál. Esetleg még érdemes lenne ránézni egy másik Dunlop-ra. A Te méretedben 32990Ft.
-
blakey
titán
Rendeltem tőlük ezt-azt, gyorsak, pontosak voltak és mellesleg jó áraik vannak. Másnap nálam volt a csomag.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
villifog
tag
Télre inkább az acélfelnit javasolják, alufelniből csak a tpms kompatibilis és a télen is használható felni jó. Amit linkeltél tpms-t az jó (Gyári Continental VDO 43139-61M00, 43130-61M00). Acélfelniből az Automax-on is van vitarához acélfelni, ráadásul ingyenes a szállítás.
[ Szerkesztve ]
-
tm5
tag
Bementem a gumishoz a felni pontos méreteivel és kérdezem, hogy szerel-e TPMS szelepet. Mindene van (illetve tud rendelni) és mindent csinál. Szóval így 1 helyről lesz minden. Ha esetleg debreceni vagy akkor priviben meg tudom adni a címét. Szerintem teljesen jó árai vannak.
-
blakey
titán
TPMS-t (is) limkeltem neked, ennyire nem figyelsz? Mindenképp hívd fel őket. Gyári cintinental TPMS, jó máshoz is.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
mirci18
addikt
-
mirci18
addikt
válasz tboldi #32546 üzenetére
Na látod ez a különbség.
A vidék számomra falu nem az ami Pesten kívül van.
Én imádom a földutakat.
Sokat járunk rajta mivel szőlőnk van plussz szeretek kirándulni.
Földút szélén a kocsit eldobva sétálgatni.
Nekem ez a kocsi munkásautó nem azért van hogy féltsem hanem hogy kiszolgáljon.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz blakey #32544 üzenetére
Abba most feleslegesen nem mennék bele hogy miért volt értelme vinni egy kempingbe vinni fürdető kádat.
Az a durva inkább hogy egy felnőttel ellentétben mennyi mindenre fel kell készülni egy gyereknél.
A speciális igények miatt majdnem ugyanannyi cucca volt mint nekünk.
A tápszerek gyógyszerel forralóedények üveges kaják egyebek miatt.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
blakey
titán
válasz mirci18 #32538 üzenetére
2 gyerekem is volt csecsemő, soha nem vittünk fürdetőkádat, stb, pedig, 7 illetve 10 hónaposak voltak amikor kirándulni mentünk velük első alkalommal. Szóval tudnék mesélni, láttam, hogy mások miket cipelnek ilyen címszó alatt, egy kicsit túlzás, de ti tudjátok, mi nem vittünk akkor sem ilyen sok cuccot, egyedül a babakocsi amit vittünk, mint extra, meg pelenkákat, kis ruhákat.
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz tboldi #32465 üzenetére
Én is vittem már.
Meg időnként 3-4 mázsa cementet vagy éppen más tüzépes cuccot.
Hogy a 2-3 mázsányi szőlőt málnát vagy más gyümölcsöt ne említsem.Egyébként le a kalappal a kocsi előtt a 91 lóerejével 8-10 mázsákat is simán elhúz bármerre.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Kornel #32537 üzenetére
Gondoltam hogy ez fog válaszként érkezni.
Nyilván a cuccok rádőlhetnek.
De szerintetek nem veszélyesebb egy rádőlő nagy utazó táska helyett azok a cuccok amik egy utazás közben a kocsiban vannak.
Telefon Gps tablet akármi ha nagyobb a gyerek akkor a játékai?Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz blakey #32463 üzenetére
Azt csak halkan jegyzem meg hogy ennyi cucc 3 napra kellett.
Faházban voltunk így oda több cucc kell mint egy felszerelt lakásba.
Plusz mivel babáról volt szó 11 hónapos csöppség így oda nagyon sok cucc kell.
Gyógyszerek fürdetőkád babakocsi stb.
Tudnék mesélni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
xmad
őstag
2010 utáni swiftekben az ajtókban hány mm-es hangszórók vannak?
-
Halo
senior tag
Téli gumis segítséget szeretnék!
Kaptam árajánlatokat:
Michelin Alpin 5
Goodyear Ultragrip Performance G1
Dunlop Winter Sport 5
Conti Winter Contact TS830
árban nagyjából egára jönnek ki.Alföldön járok elsősorban - de télen felmerészkednénk a bihari hegyekbe...
Havi szinten kb egy tankot megyünk - 650 km körül.Szóval - melyiket válasszam?
Motorola Defy, MOTO X (1st), Honor 8, Honor 20 Pro
-
tm5
tag
Na ma én is lecseréltettem az olajat az scross-ban.
A szervízvezető bepróbálkozott a 0W-20-assal, de mondtam, hogy 5W-30-at szeretnék. A raktáros viszont már rögtön az 5W-30 C2-est tette ki a pultra.
Tanulva a Ti tapasztalataitokból bementem a szervíztérbe a szerelőhöz, és megkérdeztem, hogy mennyit akar beleönteni a 4 literből és meglepetésemre ő rögtön mondta, hogy 3.3 esetleg 3.5 litert. Végül 3.3 liter lett és akkor volt a nívópálca tetején az olaj. -
blakey
titán
Nekem a casco és a kgfb együttesen 82e, Bp., nem fizetek többet, mint az előző években, tény, hogy lehetne kevesebb is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kornel
veterán
válasz Napfénysüti #32510 üzenetére
Nézz rá az angol Hondakra.
Jött mentek rakják össze, olyan is.
Lehet ott japán minőségbiztosítás, ha írni meg olvasni se tudnak. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz Kornel #32500 üzenetére
Nem az a lényeg hogy hol gyártják hanem hogy a minőségbiztosítás legyen megfelelő.
Ha jól rémlik akkor a Campagnolo Zonda kerekem is Romániában készült és az nem épp egy gagyi cucc (100k-s brinka kerék). De még a Sportful mezem is román gyártmány, pedig elég komoly csapatoknak a partnerei.Més que un club!
-
tboldi
nagyúr
válasz Sza_Sa #32507 üzenetére
Egyébként pluszban többet fog fogyasztani az autód, mivel azonos sebesség mellett nagyobb fordulatszám kell.
Ez nem feltétlenül igaz. Minden motornak megvan az a fordulatszám-tartománya, ahol a legjobb a hatásfoka. Konstrukciófüggő, az egyik típusnak magasabban, a másiknak alacsonyabban van ez a tartomány. Simán előfordulhat, hogy azonos, vagy akár jobb is lesz az átlagfogyasztása, mint előtte.
Az automata váltókat is úgy szokták programozni, hogy a user által diktált sebességhez igazodjon. Azt a fokozatot választja ki, amiben ezt a tartományt tudja tartani.[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
2.5 % eltérés. Én télre nem vennék peresebb gumit. Tél végére annyi kátyú lesz az utakon, hogy a futómű örülne annak a 20 mm-nek. Persze ez téli-nyári gumi, de akkor is. Egyébként pluszban többet fog fogyasztani az autód, mivel azonos sebesség mellett nagyobb fordulatszám kell.
Amit nyersz a gumi árán, pár év alatt bukod komforton és a fogyasztáson."Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
gerii
addikt
Szerintetek SX4-re a gyári 205/60 R16 helyett /55-ös gumit tenni mennyire gyalázatos tett?
Máshol fog váltani a gép, óra elmászik, stbMichelin CC+ -t nézegetem és az jó árban van ebben a méretben.
-
Kornel
veterán
válasz CoolBoy323 #32504 üzenetére
Nem fognak ott tartani ha megméreted és nem jó, de elmondásod alapján biztosan jó lesz.
Én vittem úgy az vizsgán autót, hogy hátul nem fogott a fék, be volt rohadva a nyereg.
Persze utána megcsináltattam. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz Kornel #32502 üzenetére
most hétvégén vizes füvön satuztam tesztelés végett, és akkor sem éreztem, h nem működne az ABS...
csak a gond, ha megméretem, és azt mondják nem jó, nem tudom már megvenni a fékeket...
holnap fújok a gumikba, mert az elsők elég laposnak tűnnek (egyformán, pedig "marso" gáz van bennük), és vmi vizes füvön tesztelem a "darálót"
-
Tomics
addikt
válasz CoolBoy323 #32501 üzenetére
hát ha a fékpedál beesik normál fékezésnél az bizony abs vezérlő hiba lesz. sajnos típushiba
PH! addikt since 2004
-
Kornel
veterán
válasz CoolBoy323 #32501 üzenetére
Méresd meg a féket!
Az mindent megmutat.Ha beesik a fékpedál, az ABS kocka hibára utal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Politika
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Battlefield 2042
- Milyen TV-t vegyek?