- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
t1
veterán
Mikor nézed meg? Nekem sajnos nincs a közelben Auchan kb 80km az út oda / vissza összesen de ennyiért érdekel főleg ha fel is rakják, van télim de 2008 eleji van rajta bőven minta de nagyon csúszik vízes úton ennyiért azonnal cserélném főleg ha Frigo 2, sima Frigo volt az előző Swiftemen ott nem volt vele gond ( anno vicces 6490ft/db áron vettem őket, 4 szezont használtam kocsival eladtam.)
-
Tigi
őstag
Amúgy tegnap vizsgázott a Suzi és nagy örömömre csont nélkül átment.
Most akarok téli kerekeket szerezni rá, aprókon nézelődök komplett téli kerekeket, de a közelemben nem sok említésre méltó van.
Ha nem találok, akkor a madarasban veszek 4db új Debica-t ingyen szerelési kuponnal darabját 8 ropiért és nézek valami használható felniket nem túl drágán. -
Kornel
veterán
Akkor abban egyetertunk, hogy 2005-tol gyartott magyar suzukiknal letezik a valtoproblema...
Japanoknal nem!
A magyarokba lengyel valto kerult.
Ezen kivul aki esetleg tagja a fb-os suzukicsoportoknak, naponta lathatja, hogy keresnek valtot bontottan azok a regi swifthez, akiknek epp akkor hullot szet.
Persze itt mar az olajcsere hianya, a hasznalat modja is kozbejatszik nyilvan, meg a sok szaz ezer km, de ugyanilyen mostoha korulmenyek kozott off markak valtoi siman mennek a gyari valtoelettartam olajjal. Azert itt vannak minosegneli gondok is, ennek fenyeben. -
válasz
bajnokpityu #21651 üzenetére
Uj stiftek valtoja eleg ergya, foleg a 2007 elottiekre jellemzo. Regi stift valtoja se egy nagy szam, eleg "kavargatos", nem tul pontos. Anyame 130k korul mar "beszelt", most 140 folott jar, meg birja, de keszulunk a csapagy cserere.
-
pjen
félisten
válasz
bajnokpityu #21651 üzenetére
Ezt a váltó mizériát én sem értem.Előző 1,3 swift m 99-2006 között ment több mint 100K km et,mostani10.éves több mint 100000km lekopogom balkézzel alulról fán,még semmi baja.
gerii:Egyesbe csak addig megyek amig megmozdul az autó,szinte rögtön kettő,így nincs hangja.
-
gerii
addikt
válasz
Motion_Blur #21648 üzenetére
Akkor jó, lehet tényleg egyenes fogazású az egyes, csak idegesítő amikor megbámulnak
-
Tigi
őstag
válasz
roberto211 #21643 üzenetére
A mostani Swift-ünkbe miután megvettem a váltóolaj is cserélve lett, de ahogy láttam még a gyári olaj volt benne mert olyan volt mint a szurok, szerintem ezért van hangja a váltónak nagyobb sebességnél.
Bátyám még az új Swift-jének a váltójára is panaszkodik, azt mondja, hogy még nehezebben veszi a rükit mint az előző.
-
gerii
addikt
válasz
Motion_Blur #21644 üzenetére
Francia váltóval nem ér hasonlítani, azoknál nincs rosszabb
2006-os Swift-eknél másnál is "visít" az 1-es fokozat, olyan mint az egyenesfogazású rükverc (más autóknál)?
-
Motion_Blur
félisten
mk4 Swift alatt nekem nagyon tetszik a váltó, sokkal jobb mint más autókan amit vezettem eddig hosszabb távon (Peugeot 206, G Astra). Ellenben minden szervizes elmondja hogy bármikor széthullhat, ez a gyenge pontja... filléres az alkatrész a javításához, de a munkadíjjal együtt 80-90k rémlik a javításához. Csak remélni tudom hogy nem megy tönkre amíg használom az autót. Ja és azt is sokan mondják hogy el független attól hogy cseréled az olajat, vagy nem... persze mást nem tudsz tenni, cserélni kell de sok mindent nem befolyásol.
-
roberto211
őstag
válasz
Kornel #21642 üzenetére
Szerintem hülyeség.. Régi swiftek alól is max akkor hullanak ki ha 40ezrenként nincs olajcserélve de valaki soha nem cserélt (pld enyémben nem hiszem h kint cseréltek eddig ) és mégis üzemképes, könnyű váltani, nem zörög, nem recseg, nem kattog.. Új swift váltóval m13nál vannak csak gondok tudtom szerint itt is a nyelestengely csapágy ...
Maximum akkor eshet szét ha izomból, félkuplunggal rángatják de ezt egy váltó se bírja..
Régi swiftnél is csak az a baj h kevés anyagból van a váltó és hamar elfogy a váltó ha valaki nap mint nap boyracerkedik .. De nem ez a jellemző.. Enyémnek pld semmi baja pedig néha 1-2 fokozatra megy rendesen "erő" mondjuk így... Nem szokásom 2e nél váltai..
Tehát amíg könnyű vele váltani, nem recseg, nem ropog,beeszi a sebességet, nem esik ki belőle addig nincs ok a panaszra..
Nézz meg egy régi opel váltót... Na az legendásan sz@r és nem azért mert fikázom mert 1-2 opel nekem i tetszik de ülj bele egy f vagy g astraba vagy zafiraba és próbálj vele gyorsan váltani, vagy csak simán váltani.
Nem egy embertől hallom h néha az 1-est alig veszi be, néha nem lehet váltani kereszteződés közepén mert éppen "beragadt a váltó" és ott kell rángatni, gyors váltás felejtős ha nem akarsz váltót cserélni. És ezt nem egy embertől hallom.. A zafirás haverom, b corsás osztálytársam és g asztrás nővérem barátjánál is ugyanez a probléma.. Suzi váltók szerintem jók, és ezt tesztbe is mondták újaknál.. Majd ha olyan lesz mint a régi opeleké akkor lehet rájuk panasz.
Olajra visszatérve meg szerintem ez a gl4-gl5 ös 75w90 olaj megfelelő a stiftembe.. Nem a legjobb nem a legsz@rabb, és jobb mint ami most van benne kitudja hány éve.. Motorolajból már nem veszek sz@rt az tény.. De olajwebshopon nem hiszem h árulnak ilyen nagyon legalja olajat..
-
Kornel
veterán
válasz
roberto211 #21641 üzenetére
Felreertesz.
Az osszes suzuki valto gagyi.
Ez teny.
30 ezrenkenti valtoolajcsere talan segit rajtuk, mas nem nagyon.
Sorba hullanak ki a valtok a regi swiftek es az uj swiftek alol is.
Szerencsere olcso potolni.
Ezert fontos, hogy idoben, es jo valtoolajat kapjon, 75w90 castrol syntarex gl4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EAFC 25
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Samsung Galaxy S24 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest