- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
Megoldódott, egy biztosíték a kormámy alatt...
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Segítsetek légyszi ha tudtok!
Elvittem karosszériáshoz az autót mert bal oldali küszöb gondjaink vannak és nem tudtam bezárni az autót (2006 GS). Vagyis már ott is furcsán viselkedett, először nem zárt le, aztán még kinyílt minden ajtó, aztán lezárt de a vezetőoldali nem és ez már így is maradt, hivott fél óra mulva a mester, hogy nem tudja a csomagtartót kinyitni, mire kiugrottam hozzá és valóban. Akksi le, fel, semmi. Autó beindít, leállít, becsuk, lezárnék de semmi. Ha nyitnék, akkor se reagál, csak az index villan.
A táv működik, mert veszi a jelet, az index felvillan kétszer, de nem zár se le, se nem nyit, akkor se ha egyszer nyomom a táv gombot, akkor se ha kétszer (GS-eknél ugye van ez a biztonsági zár a második lezáró gombnyomásra, ekkor reteszel, amikor nyit, akkor elsőre pedig kiold a retesz de csak a vezetőoldali nyit ki teljesen, második nyitógombra old fel az összes ajtózár).
Próbáltam simán kulccsal is, arra sem reagál, vagyis a vezetőoldali ajtót lehet nyitni zárni mechanikusan, de ennyi.
Igaz az autó bal oldala most bakon van, mert a küszöb már lekerült, tehát az indítást (ekkor minden ajtót nyitni kellene már gyujtás ráadásakor) nyitott vezetőoldali ajtóval tudtam csak próbálni, nem tudom, hogy ez bekavar-e?
Van ötletetek, hogy mit lehetne megnézni, mi lehet a hiba? Azt furcsállom, hogy szerintem be sem riaszt, mert le se tudom zárni a távval. -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Ellenkeznék, nálam nagyon úgy fest van végleges megoldás, ami ráadásul nem jár azzal a kellemetlen mellékhatással, hogy a 2-es szonda inaktív lesz. De mivel teszt alatt van, ezért még kell hozzá kis türelem, hiszen tudjuk, ebben a témában kevés 1000km hibátlanul.
A lentebb csatolt katalizátor is azt a következtetést sejteti, hogy itt a tisztító adalékok nem sokat segítenek. A katalizátorbetét el kezd égni/fogyni (például természetes módon is, meg a csipegetett olaj is ebbe az irányba tereli vagy a tökéletlen égés). A szonda meg túl érzékenyre van állítva, hiszen adtak is ki szoftver frissítést az SX4-re meg sportra. Hogy swift-re miért nem
lehet eleve kis haszonnal árulták vagy ki tudja. Ezek mellett persze lehet szonda hiba is az említett hibakód, vagy kipuf rendszer tömítetlenség, akármi. -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Üdv! Nem tudom látogatod-e még a fórumot, de azért leírom a tapasztalatom.
Úgy 150e km-nél kezdett nekünk is előjönni a hiba. Gyertyacsere idő is már bőven időszakos volt, igy hát elsőre ezt próbáltam. Ekkor mar a második O2 1es szonda volt bennt, abban 50e km tehát elvileg ez rendben volt. A gyertyacsere után rosszabb lett, de nem gyári gyertyák voltak, és mint köztudott, hamisítják ezerrel az iridiumgyertyákat, igy bevállaltam, rendeltem gyári suzuki dobozosat, amivel olyan gyakran dobta ismét a p0420at mint eredetileg, pár ezer km-enként a 100as benzinnel, tehát javult. 95el gyakrabban. Persze 480as 95 meg 700as 100asnál mar mi is átálltunk 95re. Mostanság már napi szinten dobta a check enginet. Szokták ilyenkor cserélni az 1es a 2es szondát, a katalizátort, ideog óráig megoldja. Láttam szétvágott katalizátort, valamelyest persze romlik az állapotuk, de az egyértelmü, hogy a rendszer túl érzékeny, ezért a hibakód ilyen hamar.
Na most úgy néz ki, magamnak sikerült megoldani oly módon,hogy az érzékelés továbbra is él, csak nem olyan érzékeny. Ha több hónapig jó lesz, akkor gondolkozom, hogy megvásárolható formában meghirdetem -
gordonfreemN
addikt
Swiftñel venni akartam egyszer, mert nem fújt. Rendes volt a fickó a szalonba, mondta h csak belül szétesett és nézzem meg. Azóta is jó
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
5w-30 6100 motul, gyátási évet már nem tudok sajna, nincs meg a doboz.
Olakszűrő mann volt fenn, most filtron ment fel és castrol edge 5w-30 C3.
Hűtőfolyadékot 2019-ben, 50k km-rel korábban. Olyan ment bele amit a könyve ír, 50-50 keveréssel talán de ahogy írja a szervíz manuál az tuti.
Gyertyát is ekkor cseréltem, vagy lehet kicsit korábban (a karbantartós excelem otthon van most én meg meloba), de úgy 160-170e km körül, most 225 van benne.
Gyárit vettem bele, mert a sima tipusazonos gyertya nekem nem volt jó.Gondom volt még az alapjárati motorral, megszorult a tengelye a szelepnek. Cseréltem utángyártottra, de ebben a rossz csapágyillesztés miatt a tengely kibe jkezdett járni, uh idő hiányában beolajoztam a régit és megjárattam azóta nem köszörül, de cserés lesz, csak a bontottal is megszivtam, a gyái meg horror
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Erre a régi kommentra reagálnék, kár hogy ott ez majd nem látszik ha valaki rákeres.
Igazából azóta kiderült, hogy jobb ha többet teker hidegen mert széthordja az olajat...
(2006 swift 1.3) -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Bocs, értelmetlenül írtam, ha visszateszem a lengőt és meg akarom húzni az előírt nyomatékkal, ahhoz milyen kulcs kell?
Egy hagyományos LIDL powerfix nyomatékkulcsom van, de azzal csak krovafejeket tudok használni, amibe nem fogom tudni az imbusznál rögzíteni a csavart, azaz a teló szárát. -
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
Ha majd lengéscsillapítót cserélek, akkor a toronynál egy imbusz nyílású csavaron kell az anyát meglazítani. Az imbusszal rögzítem csillagkulccsal meg lazítom. Ha nyomatékkulccsal szeretném ezt megoldani, ahhoz milyen kulcs kellene? Hagyományos nyomatékkulcsom van de azzal uge nem lehet, mert elforogna a szár.
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
A tescobol érdemes motorolajat venni vagy inkább bárdi?
Ha igen, akkor castrol, mannol, total, gazprom mobil stb?
Nem hitvitát indítanék, hanem melyiket hamisítják kisebb eséllyel? -
gordonfreemN
addikt
Kábelt kicserélni, vagy egy rövid szakaszt kivágni (ahol a törés van) és toldani
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Nagyon szép, gratula

Én is a nyáron tervezek egy polírt, ugyanez a színem van
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Értem én a viccet
és az törjön pálcát a fejem felett, kinek még egy konnektor bekötés miatt sem jut más az eszébe, csak a villanyszerelő, a zárjavításnál a lakatosmester, festésnél a festő. 
Ezzel nem is lenne baj, csak annyi értékelhetetlen munkát végző festő, lakatos meg villanyszerelő van, hogy el is megy az ember kedve az egésztől. Pedig Józsi mondta, hogy az adott szakember vérprofi.
De nem hiszem, hogy pont itt nálunk kell erről anekdotázni.
Ezért vagyok úgy vele, amit saját kezűleg meg lehet oldani, azt meg kell.
Persze a feltöltést nem én csinálom majd, remélem nem volt félreérthető amit fentebb leírtam.
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Helló!
2006-os 1.3 swift, klíma nem megy.
A kompresszor sem kapcsol, direktben be tudtuk kapcsolni, de a mikrokapcsolójával nem indítja a kompresszort (relét).
Gáz nincs benne (tűzfalnál, klímacsövön egy szelep, benyomva kussol), lenne egy érzékelő, ami emiatt letiltja a kompresszor indítását?
Normális, hogy 8 éves az autó és egyik nap még hűtött, másnap meg már nem kapcsolt be a klíma, és gáznak nyoma sincs?
Feltöltés mennyi lehet?Más:
Első kerékcsapágyat nagy kaland kicserélni? Hátsó gyerekjáték volt. Milyen márkát érdemes bele venni, honnan? -
gordonfreemN
addikt
Nekem 180-at tartva 8 liter, 130 környéke 6 liter és picivel alata, kresszt betartva pálya nélkül 5.5l.
1.3 2006-os swift 14-es gyári gumikkal. -
gordonfreemN
addikt
hello.
Ket 1.3 swift gyorsul egymas mellett. Mindketto ujswift, az elso szeriakbol. Nekem supersprint kozep es veg, a masik gyari.
Az enyem kimelt, mindig cserelve minden idoben, 80e km, 5w30as olaj stb.
A masik hanyagoltabb, 10w40 olaj stb. 120e km.
mellemer haver 90nel, intek neki, hogy mehet.
Tolok egy 3.-at, egy autohosszal lehagyom, de azt mar tartja.
huzok 4.-et 140nel, majd olyan 160nal elkezd feljonni hozzam.
170nel meg megindul neki es kb 10km/h-val kezd megelozni, picit ment is neki, de mar le kellett alljunk.
Nekem leesett az allam, hogy ezt hogy?
170nel mar neki is 4.-be kellett lennie reg.
150 el tiltanak ezek 3.-ba.
De akkor mitol indult meg igy???
5.-be meg mar nem tud gyorsulni 170 kornyeken...
Kerekmeretek ugyanazok. -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Hello!
Az uj swiften hogy cserelnek hatso sarvedo elemet?
Mert laikuskent ugy tunik, mintha egybe lenne a tetovel. -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Suzuki, bírja az

60k-nál cserélve lett eneos olajat tettem bele. Nekem sose volt gondom a váltóval, kuplunggal. Sőt, ettől tökéletesebben rámszabottat még nem is vezttem, így ahogy mondom. Számomra isteni a kuplung és a váltó, igaz egy másik ugyanilyen swiftben már megintcsak nem ilyennek érzem, mint az enyém... -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Höpp. Most meglepődtem. Elnézést, lehet én értettem félre eddig sok mindent az életből, de a Suzuki akkor nem is olyan jó? Vagy ezt csak a régire lehetett mondani? Nekem 7 és fél éves, gond az én általam okozottakon kívül semmi. Mondjuk nem is ugy kezelem, mint egy sportautót.
Munkatársamnak épp mostanában tört el a vw-ben a rugó elöl. Az 10 éves. -
gordonfreemN
addikt
Helló!
lenne egy érdekes kérdésem: a suzukim elvileg nem volt törve. Amikor vettem, a kereskedésben körbemérték nekem festékmérővel és stimmeltek az értékek. De gyanakvóvá válltam amiatt, hogy találtam benne 2006-os és 2005-ös üvegeket is (az autó 2006. 03-mas)
Ugyanezt tapasztaltuk egy nemrég vásárolt 2008-asnál, vannak benne 2007-es és 2008-as üveg is.
Ez normális lehet a gyártás során? -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Én mióta megvettem a swift(2)-et, azóta 5w-30.
Az én gépem gépkönyvében ezt javasolja. Ezért ezt is kapja. Majd 300ezer km után lehet áttérek az 5w-40-re.
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Helló!
2006-os a swiftem, ma reggel egy bácsinak köszönhetően a bal tükör burkolata ripityára tört.
Rendőr kijött, persze ilyenkor nem tudják megállapítani ki a hibás... Így rendezzük magunknak a kárt.
Kérdés az, ogy ezt a burkolatot külön lehet e le és felpattintani? Mert az egyik bontós, akinél csak egybe van tükör, azt javasolja, hogy egybe vegyem meg, mert a suzuki ugy csinálta meg a tükröt, hogy ha le és felpattintjuk, akkor mindig lötyögni fog. Viszont van burklat külön is.
A kérdés sürgős lenne, mert déelőtt indulnék a tükörért. -
gordonfreemN
addikt
-
gordonfreemN
addikt
Szia! Köszi a választ!
Az emelőről billent le az autó nem teljesen, de a küszöböt megnyomta eléggé.
Ha meg tudott horpadni, akkor a küszöb gondolom üreges, ha üreges, akkor belül hogyan fogja megoldani a korrózióvédelmet?
A külső fényezés is érdekes lesz, mert ilyen rücsis hatása van a küszöb fényezésnek.
Igaz én totál nem értek hozzá...Képet csináljak? mondjuk most elég koszos

-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok!
2006-os swift-em jobboldalni küszöbje idén februárban meghorpadt.
A karosszériás azt mondta, hogy vágni kell és csak úgy lehet javítani, pedig ők javítanak horpadásokat vákuummal is, de ezt nem tudja kihúzni másképp.A gondom az, hogy a küszöbök belülről is védve vannak és ha javítva lesz, akkor a belső védelem hogyan oldható meg?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Autós topik
- Okos otthon - gyári appok, ökoszisztémák
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- World of Tanks - MMO
- Óra topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crimson Desert
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 510+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- 216 - Lenovo Legion Slim 7 (16IRH8) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
- Bomba ár! Getac RX10 - Intel Core m5 I 8GB I 256SSD I 10,1" WUXGA Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- 4K Gamer PC //Számítógép // Ryzen 7 9850X3D // 5070Ti // Számla + Több év garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
lehet eleve kis haszonnal árulták vagy ki tudja. Ezek mellett persze lehet szonda hiba is az említett hibakód, vagy kipuf rendszer tömítetlenség, akármi.

és az törjön pálcát a fejem felett, kinek még egy konnektor bekötés miatt sem jut más az eszébe, csak a villanyszerelő, a zárjavításnál a lakatosmester, festésnél a festő.