Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BaliJack

aktív tag

Na, első probléma :DDD.
    Reggel éhgyomorra elkezdtem a telepítést (szerk.: openSUSE 11.0), és a frissítést választottam.
    Amikor eljutott a partíciók kereséséhez, megtalálta a 10.3-as rendszerpartícióját, de a /home partícióját nem tudta csatlakoztatni, mert azt írta, hogy ismeretlen a fájlrendszer. A listában, ahol felsorolta az összes partíciót, ott Linux native (ext3) fájlrendszernek azonosította...

Ennek ellenére (továbbot nyomtam, mert azt gondoltam, hogy nem rendszerpartíció) feltelepült, nem jelzett hibát.
    Amikor elsőre elindult, akkor a /dev/sdb4-es partíciót nem tudta mount-olni (ez a /home), és parancssorban maradt, ahol egybúl a root jelszavát kérdezte. Adott egy lehetőséget a javításra, de azzal sem sikerült tovább lépni.

Gondoltam, hogy ha van helyreállítás, akkor próbáljuk ki azt is.
    Lefutott, csatolta a /dev/sdb4-es partíciót is, helyreállított bizonyos dolgokat (most mr pontosan nem tudom, sajna); első javítási kísérletnél a GRUB-ot is rendbe akarta tetetni, de azt kihagytam. Restart után megint ugyanaz: /dev/sdb4 nem tudja mount-olni.
    Második javítási kísérletnél a GRUB-ot rendbe rakattam, de az eredmény ugyanaz maradt :(.

Kérdéseim:
    1. Mit kellene beírni fájlrendszernek a telepítés során, hogy tovább tudjon lépni?
    2. A /home alatti fájlok elvesztek-e már?
    3. Ha még nem, akkor megmenthetőek-e valahogy?

Előre is kösz :).

Új hozzászólás Aktív témák