Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Qru

MODERÁTOR

válasz _Smooth #15161 üzenetére

Csikorgás: ez lehet vmi görgő, vagy szíjfeszítő. Érdemes lenne utánajárni, mert az tuti nem normális dolog. Nekem az egyik hosszbordás szíj nyikorgott pl.

Kipufogó: Első lépésben (ha van) el lehet hagyni a középdobot (én is ezt tervezem). Ha igazán bubugásra vágysz akkor viszont kell egy új leömlő (MasterMark segít ebben én keverem az egyenlő meg az egyenlőtlen szárút). Esetleg egy sport kati is hoz nem csak hangban de teljesítményben is.

Chip: ezt kiveséztük, én az LA Chip-nél voltam, őket bátran tudom ajánlani. Régóta a szakmában vannak és jó a hírük is.

Kárpit recsegés: Lehet 1-2 patent már elfáradt azért rezonál, meg kéne bontani és kiderül.

Fék: Bermbó sajnos nagyon fos lett az utóbbi időben én nem erőltetném. EBC-t nézzél vagy ha olcsón akarsz jót akkor Zimmermann Sport. Ha a fékporra háklis vagy akkor ATE Ceramic.

Futómű: itt mire gondolsz? Mert kb határ a csillagos ég. Van állítható Koni szett vagy a tiéd kapott gyárilag Bilstein futóművet is. Mehet az komolyabb toronymerevítés, a stabrudak, PU szilentek... El lehet verni rá milla felett simán.

AWD: rendszeres olajcsere! 60k km után, ha vmi racse olajad van (Észter bázisú) akkor 30 ezrenként mert az gyorsan veszít a viszkozitásából (addig viszont nagyon baba). Kerüld a hirtelen nagy terhelést (ez mondjuk inkább a manuálisnál gond ahol hidegen 4500-nál leugrasz a kuplungról, azt a difi nem köszöni meg), főleg ha még hideg a difi(olaj). Ha irányt váltasz bár - ez megint manuálisra él - tilos gurulóból menetirányt váltani (tehát még gurulsz hátra de már szúrd az egyest és gázra lépsz).
    Nem jellemző az olajfogyi de érdemes rendszeresen ránézni az olajszintjére. Manuálisnál külön nívója van de nem tudom automatánál mi a helyzet. MasterMark ebben is guru, majd ő leírja.

Lámpa szintezés: vagy az állíító motor vagy a szintjelző halt be a hátsó tengelynél. Otthon nem vacakolnék vele de nem is vagyok egy otthon szerelős típus.

szerviz: Seibiko-val elég változatosak a tapasztalatok. Itt is meg a FB csoportokban. Az összefoglalóban van pár ajánlott hely azok közül és a Hace-t ajánlom meg a Victroy Motors-t nyugodt szívvel (a többit nem próbáltam még személyesen).

Felni: hajtásnak nem gond, azonos gumiátmérő és szélesség kell a többi nem számít awd részről. Ilyenkor csak a futómű geometriát kell utána állítani.

Horpadás: Pataki-Dellen Kft, ott van a Mogyoródi úton az Emil Frey márkaker mellett, azt bátran tudom ajánlani. EF-ben tudsz venni gyári cuccokat ha esetleg kell vmi. Most pl kuplung kinyomócsapágyat ott vettem, mert az összes utángyártottról azt olvastam hogy kb1fos.

Hifi: ez engem is érdekelne (bár a ttendő listámon elég hátul van), szólj ha találtál vmi bevált dolgot. ha más nem az auto hifi topikba nézz be.

Kulcsnélküli indítás volt gyárilag is, hogy ezt utólag behekkelni... Passz.

10+ éve 4S van az enyémen, awd mellé pláne bátran mehet. Jó a tapadás 4S-el is és ez még nem az a szint ahova kéne a Pilot Sport Cup gumi. :D Bridgestone volt az jól tapadt de gyorsan öregedett, Micehlin CC váltotta azzal maximálisan elégedett voltam, most Vredestein Quatrac van tapadásra oké csak kicsit hangos amiatt nem venném meg újra. Tesztek alapján most vagy a Pirelli SF3-at venném vagy a Continental ASC2-t.

Benzinből nekem a MOL 100-as nagyon jól bevált (céges is azt kap), a Shell-t viszont nem szereti Bubi, azt messze elkerülöm.

Új hozzászólás Aktív témák