Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Dr. Mózes: Lakberendezési tanácskérés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
Az 5 táblában 5 különböző forrásból származó bejegyzések vannak, jellemzően több száz (idővel több ezer), ezért vannak már eleve külön táblákba mentve.
És a bejegyzéseket jelenítem meg az oldalon időrendi sorrendben.
Viszont mivel sokszor előfordult, hogy frissült az adatbázis, miközben lapozgattam a listázott bejegyzések között (egyszerre csak 4-et jelenít meg (LIMIT 4, csak azt nem másoltam be a kódrészletbe), aztán görgetés után a következő 4-et, és így tovább), ezért újra ugyanazt a bejegyzést jelenítette meg (mert megjelenítette a 4 legfrissebbet, aztán frissült a bejegyzés, frissebb bejegyzések kerültek előre, tovább görgettem, betöltötte a következő 4-et, de azok egyszer már meg lettek jelenítve a frissítés előtt, így kvázi duplán jelentek meg (nem egymás után, de ha visszagörgettem feljebb, akkor láttam)). Ezért csináltam meg így, hogy amit már egyszer megjelenített, újra nem fogja.Ha fontos az időben csökkenő rendezés, akkor én tennék egy select * from ( ) order by date desc-et az unionok köré.
Itt nekem az a lényeg, hogy az 5 táblából a lapra a bejegyzések időrendi sorrendben kerüljenek. Tehát ha a legfrissebb a table2-ben van, akkor azt jelenítse meg először. Ha a második és harmadik legfrissebb a table4-ben, akkor utána azokat. Lehet, hogy a table1-ben lévő bejegyzések csak a sokadik 4-es csoportban jelennek majd meg, mert annyival régebbi bejegyzések.Logikus teljesen, amit írsz, csak át kell gondolnom, hogy nálam miért jeleníti meg pont úgy, ahogy én akartam - ellenőriztem milliószor az időbélyegzőket is.
Köszi, hogy felhívtad rá a figyelmem, átnézem majd még egyszer.
Tehát ha az első lekérdezést nézem (ahol még nincs kizárva egy ID sem), akkor egy zárójelpár hozzáadása a megoldás, igaz? Így:
(SELECT * FROM table1UNION ALLSELECT * FROM table2UNION ALLSELECT * FROM table3UNION ALLSELECT * FROM table4UNION ALLSELECT * FROM table5)ORDER BY date DESCLIMIT 4Legalábbis elvileg, lehet, ez így hibára fut, nem tudom, csak este/holnap tudom majd kipróbálni.
Ez visszaadja a 4 legfrissebb bejegyzést, majd a következő lekérdezés már ennek a 4-nek az ID-jait kizárja, pl. így:
(SELECT * FROM table1UNION ALLSELECT * FROM table2WHERE id NOT IN (1)UNION ALLSELECT * FROM table3UNION ALLSELECT * FROM table4WHERE id NOT IN (1,2)UNION ALLSELECT * FROM table5WHERE id NOT IN (1))ORDER BY date DESCLIMIT 4Így lesz a jó?
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro 128 GB 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Asus TUF RTX 2060
- Vostro 3580 15.6" FHD i7-8565U 16GB 256GB NVMe+1TB HDD magyar bill új akku gar
- Lenovo Thinkpad E14 G4 I5-1235u/8GB/256 GB NVMe /14" FULL HD garanciás magyar laptop eladó
- Lenovo ThinkPad T440S, 14" HD+ kijelző, i5-4210U CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, W11, Számla, 1 év garanc
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G7S28BG700EP 28 144Hz IPS4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest