- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
Azért egy történelmi sorozatnál illő lenne ha figyelnének rá hogy a karaktert megformáló színész tartozzon legalább ugyan abba a nagy rasszba. Mégha időbe telt is kialakulnia és elterjednie a fehér bőrnek az európai csoportok körében, attól függetlenül már más vonásaik voltak mint az afrikai rassznak. Azok a csoportok is amik mar elhagytak afrikát, de még nem indultak meg európába vagy ázsiába, már eltérő csontozattal rendelkeztek az afrikaitól.
+ Az hogy ment a keveredés a neandervölgyivel még távolabb vitte a többi csoportot az afrikaitól. Van az a kis dudor a koponyánk hatulján, na az pl. tőlük van. -
paatrick
őstag
Igazad van a történelem könyvben egyértelműen le van írva hogy akhilleusz görög, tehát nem fekete. A középkori európai királyok, királynők, hercegek, grófok is nagyon jól vannak dokumentálva festményekkel és egy se volt fekete. Tehát teljesen jogos a kiakadás mikor a BBC történelemhamisít. Ugyanúgy mint a netflix kleopátrával, amire ha emlékszel egy egyiptomi ügyvéd perelte be mert azt állították hogy fekete volt.

De persze én is megnéznék egy fekete Mátyás király sorozatot az elfogadás jegyében, szívesen látnám a reakciókat
-
Tasunkó
őstag
A milói vénusz mióta nem szép? Jellemzően szép embereket ábrázoltak, de nem kizárólagosan, mert a téma olykor nem tette lehetővé. Persze vannak egyéni preferenciák, minthogy a meleg divattervezőknek a fiús kinézetű nők jönnek be, így nem biztos hogy ami látszik az tükrözi is az adott kor szépségideálját.
-
SunMount3r
nagyúr
Plusz ott van az is, hogy kontextusukban kell értelmezni a mondatokat/szavakat és így lefordítani, ezt pedig a gép sohasem tudja úgy, ha nem "látja" hozzá, hogy az adott jelentben mi történik, milyen cselekvés, dramaturgia van, hogy ki mondja kinek és hogyan ésatöbbi... Az angolban is nagyon sok olyan kifejezés, frázis van, ami a kontextustól és helyzettől függően nagyon másképp fordítandóak magyarra. Ha tudná is valamennyire kontextualizálni, akkor sem tudná megkülönböztetni csak a felirat szövege alapján, hogy az adott szövegrész milyen/melyik jelentben hangzik éppen el. Ezek olyan alap dolgok egy fordító számára, hogy ezek nélkül csak egy nagy katyvasz lesz az egész.
-
KISDUCK
addikt
Nyilván nem úgy zajlik a folyamat hogy XY rámordul a WB-re hogy a denevérember miért nem színesbőrű és egyből az lesz. Ahogy most működik a tartalom gyártás USA-ban az hosszú évek eredménye, amit sok minden befolyásol (szubkultúrák, tűntetések, zavargások is akár), ami már inkább politika téma. Nem az a fontos hogy twitteren, az csak egy platform számos más mellett és az utóbbi években a közösségi portálokon robbantanak botrányt, mindenki hozzáfér és nem csak a kisemberek, de a nagyvállalatok is rajt vannak.
Felőlem lehet színesbőrű és meleg is adott karakter, ha vennék a fáradtságot és rendesen felépítenék a karaktert nem pedig csak behánynák. Most kb. ennyi energiát fektetnek a karakterekbe: random jelenet: "Hello I'm Black Han Solo "pew pew" and i am gay...".
Persze tudom hogy az utcai videókat gyakran a készítők manipulálják főleg vágással, de ami példát hoztam azért ott szerintem erős még egy negatív válasz esetén is hogy valaki azért rasszista mert más népviseletét hordja.
-
Ribi
nagyúr
Nagyrészt nem azzal van a gond, hogy fekete, vagy meleg, (vagy ...) hanem hogy ezt az arcodba tolják. Akkor a féle film arról szól, hogy ő akkor most a tezsvírek jogaiért harcol mer el vannak nyomva és juuj meg jaj. Az a baj, hogy egy meglévő szereplő lényét/lényegét változtatják meg ezzel. Leülne az ember megnézni egy újab pókember, batman, 007 ... akármi filmet akkor arra számít, hogy az lesz a lényeg, hogy pókember meg batman meg ... és nem az hogy juj melegvagyok, juj a szemét elnyomók, jujdeszar nekem. Ne a már meglévő filmeket/szereplőket csesszék el ilyenekkel. Csináljanak egy teljesen újat és abba azt raknak amit akarnak. Ja csak az ilyet sose nézi meg senki? VAJON MÉ
Nagyon unalmas ez és hogy ugyan azt a baromságot hajtogatja az összes sokbetűs idióta.
-
KISDUCK
addikt
Nem hiszem hogy Jamal azért fogja megnézni a Witchert mert vannak benne csoki tündék. A nagyvállalatokra (tartalom gyártás terén is) elég nagy hatással vannak a sjw-k, a Twitter pedig csak egy felület a sok közül ahol hangot adnak maguknak az sjw-k és a legvicesebb az hogy jellemzően ezek fehérek az USA-ban.
Láttam néhány kis utcai videót hogy fehér csávó más népek gúnyáját húzta fel pl.: mexikoi és kínai, a két népcsoport tagjai örültek hogy a fickó ebben volt, viszont a megkérdezett fehérek szerint ez rasszista dolog volt. -
pilóta
nagyúr
-
HUTCHDB
nagyúr
Én nem is értem mire gondolsz?
Ki írt olyat, hogy "ha vannak más emberek" az baj?A TÖRTÉNETBE, a KÖRNYEZETBE, a TÉMÁBA NEM ILLŐ dolgokról írtam.
Írtam pl. a nők egyenjogúságáról.
Te pl. szeretnéd, hogy a nők játszák a férfi szerepeket?
Az egy hiteles, oda illő, elfogadható megoldás lenne? Hm?Írtam a színesbőrű színészek megjelenéséről is, de nem abban a kontexusban, amit te felhoztál.
Nem is értem, hogy miért ferdíted el az írásomat, nyílván szándékosan, mert más indíttatásod nem lehet.
A Nagy Katalin című sorozatban miért van szükség az ODA NEM ILLŐ, sem történetileg, sem egyéb módon nem értelmezhető színes bőrű színészekre?
Pl. én nem azt mondom, hogy egy Star Wars-ban ne szerepljen színes bőrű, SŐ, ha jól teljesít, akkor minden képpen jól jöhet, lásd pl. Billy Dee Williams, aki szerintem zseniális!NEM EZEN jelenségek ellen ágálok, hanem az ellen, amiről pl. a múltkor is írtam itt, hogy SISI -t miért kell homoszexuálisnak (vagy biszexuálisnak) beállítani?
Mond meg, pl. erre mi szükség van?
Ha nem érted a két dolog között a különbséget, akkor sajnálom, szerintem te félreértesz, vagy szándékosan kiáltasz ki olyannak, akinek szeretnéd, ha lennék.
-
RetepNyaraB
nagyúr
Amúgy engem teljesen univerzális módon bosszant egy felesleges, indokolatlan (történetbe nem ágyazott, csak a dizájn kedvéért érdekes) szerelmi\szex szál\jelenet. Tele van velük a filmipar, ld. legutóbb Alapítvány összes 'love storyja". Most az, hogy épp ki-kivel csinálja innentől kezdve tökmindegy is (nekem) 🤷
Ahhoz, hogy egy meleg szereplőnek (meg bármilyennek, csak ezért ez a példa, mert látom ez veri ki a biztit) mélységet adjanak és érezzem az élete konfliktusait stb, melót szükséges, amit simán lespórolnak és megússzuk egy dizájnos kúrással, pc kipipálva. Na ez a gáz.
-
Janaboy
Topikgazda
-
rétisün
veterán
-
törölt tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Viszlát
addikt
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
volandy
senior tag
-
ígyvanferi
addikt
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
Ragnar95
félisten
-
FoxiestFox
félisten
Silicon Valley
Jared a legnagyobb arc.
Alapvetően nem a szívem csücske a sorozat, mert nagyon erősen a kínos humorra épít, és még azt is túljátssza (főleg Richard esetében), de amiket ő tol, eheh.."At Hooli, I once saw two engineers get into a fight so vicious, they almost made physical contact." 
-
Ragnar95
félisten
Archer
Valóban nem igazán tértek erre ki, de gondolomnem tett Archer elég mély benyomást rá ahhoz, hogy emlékezzen a találkozásukra.
Következő rész előzetese alapjánén gyanúsnak tartom, hogy csak alibinek használta Archert és nem azért feküdt le vele, mert hirtelen annyira megtetszett volna neki 
-
ígyvanferi
addikt
Archer s07e09 spoiler:
szerintem csak nem akart. Vagy csak hirtelen nem ugrott be neki. Ünnepelt színésznő, egy díva, nem emlékezhet mindenkire, akivel épp találkozik. Azt sem tudjuk, mennyi idő telt el a bohócos incidens, meg a forgatás között. Plusz az előbbi még komoly sokkhatással is járt. De csak tippelek. -
parkr
őstag
-
Blaise
veterán
-
zzeN
aktív tag
-
Kvelstadt
veterán
-
Andris837
senior tag
-
spammer
veterán
A srácok (Konietzko és DiMartino) viszonylag korán megalkották életük fő művét, legalábbis én kétlem, hogy valaha túl fogják szárnyalni ezt és a Korrát. Olyan, mint J.K. Rowlingnak a Harry Potter. Vagy mint Lucasnak volt a Star Wars. És ez utóbbi kettővel méltón együtt lehet emlegetni az Avatar sorozatot.
(#25887) dying_star : Örülök, hogy tetszett.
Nem sokat húztad, ez gyors dara volt. 
-
Kvelstadt
veterán
-
törölt tag
-
FoxiestFox
félisten
-
gtamate2
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
FoxiestFox
félisten
-
jonnyjoker01
veterán
-
Rimuru
veterán
-
spammer
veterán
-
Bad Pritt
félisten
-
törölt tag
-
dokee78
félisten
-
lockdown90
senior tag
-
Bad Pritt
félisten
Biztos, hogy nem véletlenül lett pont ez a neve (kb. ugyanaz, mint a Mátrixban Neo nevének eredete). Ez is amúgy egy óriási pluszpont a két sorozat mellett, tömve vannak érdekes és magyarázható nevekkel és kifejezésekkel, Tenzin Gyatso-tól kezdve, Mako-n át Zaheer-ig.
Mondjuk azt meg is értem, hogy miért pont ő lett az avatarod (owned
), mindkét sorozat tömve van emlékezetes karakterekkel, akiket fel lehetne használni. Ezért is furcsa, hogy itt vagy Wannal, ez érthető, van már Aang meg Sokka, sőt, Pabu is van már, de Zuko, Iroh, Appa, Amon vagy akár Korra vagy Tenzin még nincs senkinek. -
spammer
veterán
Nem kellett semmiféle kristálygömb.
Ha majd újranézitek, jobban figyeltek rá, és akkor látni fogjátok, hogy nem csak úgy jött a semmiből. A 3-4. évadban végig ott voltak a jelek/jelenetek (de talán még a korábbi évadokban is).szerk: mármint nem tudtam, hogy ez lesz a vége, de nem volt teljesen váratlan sem a dolog, mert meg volt alapozva.
szerk: az avatarod meg tényleg frankó, éppen erre akartam cserélni a nyáron, és pár órával csúsztam le róla, éppen aznap emelték fel a határidőt 2-ről 3 évre.

-
KisTücsök
addikt
-
Bad Pritt
félisten
-
tDr1v3r
veterán
-
spiky03
veterán
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
The Legend of Korra 4x12-13
Bennem is kavarognak a gondolatok, az előző évad összességében nekem jobban tetszett, de ez az évad is jól sikerült, főleg, hogy ebben az évadban kaptuk minden idők egyik legjobb epizódját ("Korra Alone"). A fináléban azt kaptam, amire számítottam, se többet, se kevesebbet.
A sorozat az elődjével együtt ott van az all-time top10-es listámon, ilyen minőségű - amerikai - animációs sorozatot nem mostanában fogunk kapni, az is biztos.
Köszi az élményt és a sok szép elméket!

-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
spammer
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
spammer
veterán
Itt egy kis magyarázat a részhez: [link]. A lényeg röviden: megvágták a büdzsét, ennyit tudtak kihozni belőle. De egyébként nem volt rossz, pont az volt a célja, hogy felidézze az emlékeket, visszatekintsünk egy kicsit, utoljára, mielőtt... Jön a durva végjáték.
A Last Airbender "Ember Island Players" című epizódja is ezt a célt szolgálta anno, de persze az jobb és kreatívabb volt.
-
alratar
addikt
-
spammer
veterán
-
leslieke
Jómunkásember
-
darál0w
Jómunkásember
-
dodopek
addikt
-
alratar
addikt
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
Lesznek visszautalások, kisebb flashbackek is az eltelt idővel kapcsolatosan, és egyebek is, amiket jobb nem lelőni előre.
Amúgy igen, más korszak, kicsit más stílus, éles váltás így rögtön egymás után nézve, de nem kell tartanod tőle, mert ez a sorozat is egyre jobb lesz és hozni fogja a szokásos minőséget és hangulatot. 
-
spammer
veterán
Csak és kizárólag eredeti nyelven! Remélem, hogy Aang legendáját is úgy nézted. Én belenéztem jó pár részbe, de siralmas a magyar szinkron. Tegnap is épp odakapcsoltam, azt mondja, "Sóózin". Azt hittem, lefordulok a székről.
De az összes nevet olyan gagyi módon, magyarosan ejtik, borzalmas...Ja és van 3x3 részes képregénysorozat, ami az ATLA után játszódik, gyakorlatilag folytatja a sztorijukat:
The Promise
The Search
The Rift (ennek az utolsó része most ősszel jelenik meg).Ebben a sorrendben.

-
oriic
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
spammer
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Gyick
őstag
-
P00By
nagyúr
-
thomeef
őstag
-
spammer
veterán
Valószínűleg. De hogy mikor, azt ne kérdezd, nem lehet tudni. A Comedy Central kommunikációja egy nagy büdös nulla.
Hetekkel ezelőtt kimaradt 2 db TBBT epizód szinkronnal, amit azóta sem adtak le, elnézést sem kértek a nézőktől, hírt sem írtak ki, facebookon sem válaszolnak a nézőknek. Totál leszarják a közönséget. -
oriic
HÁZIGAZDA
-
spammer
veterán
Szerintem nyugodtan írhatod ide a spoileres hsz-t, ha előtte ki van írva a SPOILER. Másik topik linkelése csak megbonyolítja a beszélgetést (választ), és a későbbi visszakeresést topikon belül.
Számomra felfoghatatlan, miért nincs még mindig rendes spoiler tag a fórumban, pedig kb. pár perc lenne leprogramozni egy hozzáértőnek, de mindegy, nem ide tartozik. -
oriic
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
-
aizen92
addikt
-
Gyick
őstag
Én már alapból azt nem értem hogy ha egy ilyen búra alatt vannak akkor miért az a legnagyobb gondjuk hogy kit akasszanak fel,ki lopta ki nem a propánt,barbi jó ember/ nem jó ember,miért nem foglalkoznak azzal hogy mit egyenek,hogy éljék túl,mi a f..sz ez a búra ilyesmivel. A Jericho sorozat ilyen szempontból realisztikusabb nekem
-
Ace owner
addikt
SPOILER!!!
Hát én a barátok köztös linda hasonmás helyében ha megölik a férjem nem a gyilkosával hetyegnék, jöhet akármilyen űrbúra.. Aztán Linda is érdekes, egyik pillanatban a törvényeket tartatja be mindenáron, rendes házkutatást tartanak, a másikban meg simán engedi hogy felakasszanak egy magát ártatlannak valló embert semmilyen bizonyíték, vagy akármilyen tárgyalás nélkül.. De sorozatjunkien volt egy fasza képes kritika, keresd azt meg, voltak benne gyöngyszemek

-
Ace owner
addikt
Ha jól láttam egyik pillanatban iphone volt nála, másikban wp szóval megesik az ilyen..

Amúgy nekem is tetszett, kár hogy a szereplők fejlődését abszolút elkúrták, néha teljesen irracionálisan cselekednek, még egy ilyen helyzethez képest is, mintha buta seggarc lenne az összes.. Ettől függetlenül szerethező kis sorozat

-
Andris837
senior tag
-
AkosAkos
aktív tag
-
törölt tag
-
tDr1v3r
veterán
-
negyven2
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- TCL LCD és LED TV-k
- Yettel topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Parfüm topik
- Nyolcmagos CPU-val és 32 GB RAM-mal is munkára fogható az MSI egykártyás gépe
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- LEGO klub
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem sokat húztad, ez gyors dara volt. 

Ha majd újranézitek, jobban figyeltek rá, és akkor látni fogjátok, hogy nem csak úgy jött a semmiből. A 3-4. évadban végig ott voltak a jelek/jelenetek (de talán még a korábbi évadokban is).

Janaboy