- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
-
bobalazs
nagyúr
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
Hát
(tal nem kezdünk mondatot)én meglepődnék, ha komolyabb oka lenne, de legyen igazad. (Én csak azt remélem, hogy nem hozzák be azt, hogy Control valahogy átjött vele az implantoknak hála) Tilly szerintem mindig ilyen kis pufibb csaj volt (Nem kövér). Ami engem jobban meglepett, az Saru tüske támadása, az úgy a semmiből jött szerintem nem? 
-
oriic
HÁZIGAZDA
Á nem hiszem
, a BORG imádat csak az én reszortom, mert oda vagyok értük meg vissza.
Csaj simán csak PTSD-s a nem hétköznapi, traumás utazás miatt. Mondták is neki, hogy nincs agyrázkódása, meg is gyógyították.Haj növekedést én letudtam azzal hogy EzaJövőOsztKész. (Ha már programozható anyaguk van, akkor hajnövesztőjük is lehet.
) -
bobalazs
nagyúr
-
törölt tag
-
Miklós315
senior tag
Hmm, pedig az ajánlások miatt majdnem nekiestem (a téma érdekes), de pl. elbizonytalanodtam a szintén pozitívan értékelt Defending Jacob miatt is, mert arról kb. ugyanazt írnám, mint Te a Nextről, vagy más a Darkról. Szeretem a peres témájú cuccokat, de ez eléggé mellément.
Ezek ilyen sorozatgyártott (
), patikamérlegen kutyult, túlnyújtott de "üres", klisés, trendi, relativizáló anyagnak tűnnek nekem (pl. a Def. Jacob miatt is). Persze tévedhetek, de ahhoz túl erős a mintázat felismerhetősége. Mondjuk ettől válik uncsivá is. A magam megoldása: hanyagolom kicsit ezeket a dolgokat...vége
Nektek azért jó szórakozást kívánok!
-
gyuromoj
veterán
-
RetepNyaraB
nagyúr
Mondjuk ha csak annyira béna,mint az S01 volt, már akkor is köröket ver a nyomorúságos moziverzióra.
Ettől még az S01 is szánalmas próbálkozás volt a regényhez képest.
Ma valahogy minden a rögvest eladható blockbusterségre hajt. Sehol semmi finomság, rezdülések, humanizmus (Úristen, még leírni is blaszfémia). Toljuk meg a cgi-t még 160%-kal azt' szóljon. -
FollowTheORI
nagyúr
Igen, teljesen más stílus vázolódott fel, mint ami eddig volt... nekem se volt ST érzésem.

Ettől független szerintem is jónak ígérkezik. Sok érdekes dolgot hoztak be, meg vázoltak fel.
Meg úgy látom azért cselekmény is lesz rendesen a lassabb részek között.
Arra meg külön kíváncsi vagyok hogy akarják/tudják e az idősíkokat konzisztensen tartani... pl ilyen szempontpól a Picard külön érdekes lehet...

Vagy teljesen elszakad a kánontól (még inkább), bár az időbizergálással mindig mindent ki lehet magyarázni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A régi felfedezős ST-re ott az Orville... az majdnem olyan.

Amugy Burnham-et vulkániak nevelték... nem tudom mi az instrukciója/felfogása ezzel kapcsolatban a karakteréhez vagy mi a rendezők kérése... nem biztos azért ilyen mert ennyire rossz színész... bár amúgy valóban nem jó.

-
Komplikato
veterán
-
raider21
aktív tag
-
alakesh
tag
-
paatrick
őstag
Én ezért kaszáltam az Expanse-t kb a 2. évad 2. részénél. Már 1000x láttam ezt a drámai vergődést és baromira nem érdekel. Egyszerűen nem kívánja a szervezet.
Csillagkapun nőttem fel, és nagyon hiányzik valamilyen felfedezős sorozat amit egyszerűen jó nézni, kikapcsol, újdonságot hoz ahelyett hogy megint azon kéne izgulni hogy ki hogy bántja meg a másikat/tesz keresztbe. A Stargate Universe is nagyon szenvedős volt az emberi részeknél így nem is sajnálom hogy nem folytatták anno. -
Janaboy
Topikgazda
-
Ellia
addikt
-
negyven2
nagyúr
Mármint mire gondolsz, mert én se olvastam a könyveket, de tisztában vagyok azért jópár érkező könyves dolognak.
Ha az alien szálra gondolsz, akkor ahogy olvastam az majd talán az utolsó könyv(ek)ben lesz inkább előtérbe tolva, addig marad a csillagközi GoT (ami azért most beindul rendesen, és nem ilyen lagymatag lesz mint a S3 második fele vagy a S4... amik könyvben állítólag sokkal gyengébb mint a sorozatban) -
Bad Pritt
félisten
-
törölt tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Apollyon
Korrektor
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
TheProb
veterán
-
Miklós315
senior tag
Kontextus:
1. AmcsiKapcsi képe: ő ugyebár bejár egy karakterívet, szóval melyik stációjára gondol a költő éppen? (És akkor legyünk idealista-naivak és gondoljunk a kiindulópontra, de innentől spoiler)
Kapitány egy naiv, jószívű, kötelességtudó hős, és igen: az USA is szerette így beállítani magát a világ porondján (legyőzte a mordori sötét urat - nácik -, ellenállt a kommunista nyomásnak is, és felügyeli a világbékét). Persze ezek csúsztatások, de hát ki szól be egy vezető katonai hatalomnak? Szóval innen nézve a felső kép lenne a hazug kamuprofil. Más kérdés, hogy Cap eljut az idealizmustól a teljes kiábrándulásig: csalódik Amerikában, a szeretett hazájában, és ezzel pont a karakter fogja semmissé tenni a mémet. 2. Homelander képe (spoileres, újabb, ismeretlenebb lévén)
Ő egy Superman-szerű legyőzhetetlenül erős, de érzelmileg egyrészt visszamaradott, másrészt nem kicsit pszicho-/szociopata beütésű, ergo egyszerre manipulálható egy bizonyos valaki által, másfelől szanaszét manipulálja (és/vagy öli-dirigálja) a környezetét. Roppant veszélyes. Persze a marketingelt imidzse a feddhetetlen hős jófiú, de csak egy túl erős esendő seggfej. Tud jó lenni, ha akar, de simán önzően átgázol rajtad, ha olyanja van. Emberi. 3. A mém:
Túlzottan szélsőséges az értelmezési mezeje, mivel egy adott szélsőértéket egy másikkal vet össze (fekete vs. fehér), miközben a világ a szürke50megannyi árnyalatából tevődik össze, hogy az a komplexitás létrejöjjön, amiben nem lehet az usa-t egyértelműen elítélni vagy felmagasztalni. Vannak előnyös, vonzó és visszatetsző, taszító jellemzői... ahogy minden egyes népnek/államnak a történelem minden pillanatában.
Én ezért nem tartom jónak (működőnek) a beszúrt képet: fals kiindulópontból irányított (fals) konklúzióig vezeti a befogadót, nem pedig elgondolkodtat egy jellemzően nem megvilágított igazság kapcsán. -
AD4MINATOR
nagyúr
-
AD4MINATOR
nagyúr
-
nubreed
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
-
nubreed
nagyúr
Mondjuk vannak pozitív ellenpéldák is, pl a Fringe, ami egészen a 4. évadig 22 résszel ment évadonként, csak az 5. lett 13 részes. Imádtam a sorozatot, nyilván egy 22 részes évadnál mindig lehetnek filler részek, de sosem éreztem azt, hogy elment volna valami nézhetetlen gagyi szar vonalra, sőt, ennek az ellenkezője volt igaz részről részre, ez a sorozat nálam benne van az all time top 5-ben.
-
Komplikato
veterán
-
Aventador91
őstag
-
Bad Pritt
félisten
Zöld ruhás? Szerintem eltaláltad az egyetlen színt, ami nincs Homelanderen.

Vagy lehet kevered Chace Crawforddal, azért meg ejnye.
-
Laraxior
titán
-
jonnyjoker01
veterán
Én azokat a sorozatokat követem már csak, amiket rég óta nézek, és 1-2 újdonság nagyon max. Pl. Most Lucifer, The Expanse az amiket nézek/fogok, Witcher sorozat tetszett, néhány bepótolni valót nézek 1-2x pl. a Watchmen, meg most reggeli mellé találtam a Venture Brothers-t. Másba nem nagyon kezdek bele, itt az ajánlásokat is mellőzöm néha egy trailer megnézése után (bocsi ezért
). -
Ellia
addikt
-
Essejó
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
Imadtam, Top 5ben orokre benne marad, de
nekem a befejezes a ket "angyallal" meg azzal hogy a mi idonkben talaljak meg a Cylon-ember hibrid "elo-embert", az volt akkora WTF nekem mint masnak a Lost befejezese. Foleg h a sorozatban ugyebar megtalaltak az eredeti Foldet is. Aztan ott van az is h jon uj BSG sorozat, amirol kb semmit nem tudunk. Caprica es Blood&Chrome bukasa utan ovatos vagyok mar. (Holott utobbi jo volt szerintem.)
-
nubreed
nagyúr
-
Essejó
veterán
-
vond
MODERÁTOR
-
Piszmaty76
aktív tag
-
Ellia
addikt
-
törölt tag
-
nubreed
nagyúr
-
.LnB
titán
-
.LnB
titán
-
Bad Pritt
félisten
-
törölt tag
-
törölt tag
-
lemmy9
őstag
-
xy.zsolt
őstag
-
Essejó
veterán
-
Laraxior
titán
-
törölt tag
-
attiati
veterán
-
Janaboy
Topikgazda
-
raider21
aktív tag
A Warner csoport összes tartalmát átölelő streaming platform, több mint a HBO GO ezért jóval drágább is. Az USA ban a GO kivezetésre kerül, és minden HBO Max lett/lesz. Max. "mezei" HBO előfizetőként nem férsz hozzá minden Max -on elérhető tartalomhoz. És kb. 1-2 éven belül itt Európában is felváltja a GO -t a Max.
-
OPiiPO
veterán
-
bagyulajuve
addikt
-
bagyulajuve
addikt
-
Maxxy10
addikt
Nem rossz de akkor inkább ez: [FOUNDATION]
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Aventador91
őstag
-
vond
MODERÁTOR
-
gyuromoj
veterán
-
Ellia
addikt
-
Ellia
addikt
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
Bad Pritt
félisten
Nekem konkrétan egy nap négy kajálása volt kb az évad, olyan rövidek a részek.
Én nem vagyok tőle annyira elájulva, mert nagyon gyerekes és sokszor a mélyebb részeket is feloldják humorral, nem találták meg azt a sweet spotot, mint a Last Airbender, ami jó a gyerekeknek is, meg a felnőtteknek is. De azért nézeti magát. Nekem a Disenchantment kicsit jobban bejön, csak az meg néha nagyon fárasztó.
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
rétisün
veterán
-
rétisün
veterán
-
Janaboy
Topikgazda
-
Pitterix
őstag
Fantasy:
Merít a gótikus romantika történeteiből, a középkori lovagvilág hősi énekeiből és lovagregényeiből, az ókori és kora középkori – különösen az északi, kelta, germán, skandináv – mítoszokból és eposzokból, illetve a vele rokon (de nem azonos) science-fiction műfaj által teremtett világokból. A fantasy műfaj köré egész kultúra szerveződött, melyben vannak szerepjátékok, filmek, „világépítő” klubok, kizárólag fantasyt forgalmazó könyvkiadók, és hasonlók.
Tehát ez a sorozat fantasy.
-
Janaboy
Topikgazda
-
Pitterix
őstag
-
Pitterix
őstag
-
Pitterix
őstag
-
Pitterix
őstag
-
Pitterix
őstag
-
Pitterix
őstag
Este befejeztem én is.
A látvány, zene tényleg ott van, de a többi azért gyengusz.
Egy-két harci jelenet előtt azért még picit gyakorolhattak volna, hogy meglegyen az összhang.
A főszereplő csaj cuki, de van még mit gyakorolnia.
Pymet bírtam, azt nem tudom, miért...
ugyanígy Fürge karakterét is.Biztos terveznek következő évadra, abból gondolom, hogy lassan összeállnak a kerekasztal lovagjai... Merlin Super Son Gokus elborulása várható volt és nekem kellett is.
Nem bántam meg, hogy megnéztem. -
AD4MINATOR
nagyúr
-
Janaboy
Topikgazda
-
Aventador91
őstag
nem, csak már az első részen látszik hogy rossz. nem véletlen az imdb pontozás sem (már csak 5.4). nekem végig olyan érzésem volt mintha egy paródia lenne. A
menekülős jelenetek, és amikor a faluját gyilkolják közben ott bújkál a csaj iszonyat gagyi volt, a kardozós jelenetre meg szavakat se találok
aki figyeli a részleteket, annak kínszenvedés

-
Aventador91
őstag
-
Aventador91
őstag
-
Pitterix
őstag
-
törölt tag
Hát ez a Cursed zseniális.
Rég vártam már egy ilyen minőségi sorozatra. Az első 4 részben eddig a fantasy nem nagyon van jelen, ami egy kis csalódás, de iszonyat, mit alkottak a készítők.
A kép kiváló, a hangkeverés a szokásos kitűnő minőség.
A sztori nekem egy kicsit lassú, egyáltalán nem pörgős, mint ahogy azt a trailer sejtetné.
Mégis mire kicsit elunnám megint bedobnak valamit a sztoriba, ami miatt tovább nézem.
Nem olyan sötét és szürke, mint a GoT és humorban kicsit hasonlít a Witcherre.
Remélem a végére kicsit felpörög.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Apple MacBook
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen videókártyát?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Milyen asztali médialejátszót?
- Windows 11
- Íme Zach Cregger új Resident Evil filmjének előzetese
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 17 Pro, 256Gb, kék
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Macbook Pro 14" M1 Pro 2021 - 10 GPU, 14 CPU, 16 GB / 1 TERA - garancia (112)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás - 8/256GB, touchbar - 37 ciklus, garancia (106)
- Macbook Pro 13" M1 2020 - 8 GB / 512 GB, touchbar - garancia (29)
- iPhone 15 Pro Max 512GB 87% Esim-es verzió (3hónap Garancia) Kijelzőn pici folt!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 5900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BBK2/64 RAM
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csaj simán csak PTSD-s a nem hétköznapi, traumás utazás miatt. Mondták is neki, hogy nincs agyrázkódása, meg is gyógyították.
), patikamérlegen kutyult, túlnyújtott de "üres", klisés, trendi, relativizáló anyagnak tűnnek nekem (pl. a Def. Jacob

Az egész filmet/sorozatot elmesélik 2-3 percben. Le kéne már szoknom róla, hogy megnézzem őket.

Janaboy