- Fórumok
- Kultúra, művészet, média
- Sorozatok
- (kiemelt téma)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:03 Téma összefoglaló
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
-
btf
aktív tag
Igen ennyi, a 10. évad 6+4 részes volt (2 történetet mesélt el)
Maga a sorozat futni fog még egy darabig, mivel tavaly év elején az FX +3 évadot rendelt be belőle.
-
F34R
nagyúr
-
sugarforce
addikt
-
gyuromoj
veterán
-
jonnyjoker01
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Amur
addikt
-
dobolan
senior tag
-
Komplikato
veterán
-
Louro
őstag
Bocsi, szerkesztés ideje már lejárt.
Esetleg itt egy lista. Ebből csemegézhetsz.
Bár az előbb az Expanse-t írtam, mint kötelező. De a Battlestar Galactica-t se láttam a listádon. Mindkettő sci-fi és bár az Expanse még folyamatban (és van könyv is, ami előbb volt), a BSG kerek sztori. Mindkettőért vállalom a felelőséget, hogy élvezni fogod, ha a sci-fi tényleg tetszik.
-
Louro
őstag
-
spammer
veterán
-
FoxiestFox
félisten
Kezd olyan lenni, mint régen a kötelezően hősi halált haló fekete szereplők.
monstre: az én lelkem gyermeki az ilyesmihez, értsd meg...
Sense 8 első évadot sem bírtam fejezeni többek között emiatt... és azzal meg is kaptam a gaypower adagom úgy 10 évre. 
A Mr Robot viszont tartalmaz annyi értéket, hogy elviseljek még ennyit.. hátha nem lesz belőle rendszer. -
Ragnar95
félisten
-
func93
senior tag
-
TripleB
senior tag
-
spammer
veterán
-
gerii
addikt
-
Ragnar95
félisten
-
bobalazs
nagyúr
Vagy ha nem talál akkor bsplayer-subtitles.com
-
zzeN
aktív tag
-
chipesz
őstag
-
lockdown90
senior tag
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
zzeN
aktív tag
-
bAtt001
addikt
-
gboszi
senior tag
hehe...nem. Azt nézem, meg mivel nagyjából ahogy látom a kötelező GOT-on kivűl a Wayvard Pines-on pörög a topik nagy "butaság" lett volna ezt kérdeznem.
Ez kb 5 éve ment, talán axn nyomta szinkronosan. Felkelt a muksó és ilyen jövöszerü világban volt. elektromos auto, meg csak egy átlátszó bankkártya volt a mobil stb. Minden ilyen világos kék meg zöld volt ECO cucc. Sokáig gondolkozik, hogy most akkor tényleg ő e a hülye, vagy mi van, mert fogalma sincs, hogy ki kicsoda... -
Ragnar95
félisten
-
ígyvanferi
addikt
-
bobalazs
nagyúr
-
bobalazs
nagyúr
-
törölt tag
Nem és igen

(#22264) chipesz Azért olvasd el az előző hsz-eket is egy kis infóért, mert utólag reklamációt nem fogadunk el.
Bár eddig nem sokan írtunk róla, de nem sok panasz érkezett még eddig ide.
Eddig úgy tűnik 2 véglet van: vagy nagyon bejön, vagy nagyon nem jön be.dying_star: közben rájöttem, hogy félreolvastam, és már túl vagy 6 részen.

-
bAtt001
addikt
-
bAtt001
addikt
-
törölt tag
-
mayday00
őstag
-
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
5 évados a The Wire.
Szerintem pedig pont a 3-4. évad a csúcs, mivel ott nem megy el az évad első fele a szereplők bemutatásával, végig a lényegről szól. Végig van mondanivalója a sorozatnak és az utolsó évad bizonyos részein kívül végig full valósághű marad.
Az a durva,h azok a pénzmennyiségek se annyira elrugaszkodottak...
Mindenképp fejezd be, mert onnan jön az igazi izgalom, ahol abbahagytad.
Jhonny06: The Good Wife-ot nézem és szeretem is, bár a legutóbbi évad valahogy nem volt már az igazi. Viszont utóbbi elég más, mint a Suits, sokkal inkább a drámára van kihegyezve az egész, poénokat tényleg csak el-elvétve találni, míg a Suitsban részenként van legalább 3-4 nagyon jó poén. -
Ragnar95
félisten
-
Ragnar95
félisten
-
jonnyjoker01
veterán
Szerintem a SyFy megtanulhatná ezt helyén kezelni, mivel náluk (is) jellemző hogy sok (akár jó) sorozatot kaszálnak. A fanoknak (Helixftw) pedig valami értelmes lezárás kellene ami méltó az évad lezárására ha kilatasos a sorozat vége. De nem csak ha kasza fenyeget hanem alapból jobban kéne lezárni mindent (sherlock jó így ahogy van
)(the originals évadzárása pl most az egyik legjobb zárás bármelyik sorozat közül amit láttam) . -
törölt tag
-
Bad Pritt
félisten
-
törölt tag
-
Ace owner
addikt
-
törölt tag
-
Bad Pritt
félisten
-
bok92
addikt
-
törölt tag
Az első részekben volt, hogy azért kereste Alan sírját, mert ott találhat valamit, amivel sikerül legyőznie a betegséget, ami miatt haldokolnak a halhatatlanok.
Viszont Alannak nincsen sírja, még azt is el tudom képzelni, hogy ő is halhatatlan lesz és valahol ott van a szigeten, vagy bárhol máshol.
Már a fél társaság halhatatlan, tuti ők lesznek a 3. évadban is
-
mayday00
őstag
-
Ragnar95
félisten
Tény,h nem épül rá szorosan a folytatás, de azért szerintem fontos a folytonosság mindenképp, derülnek ki részletek a Doktor múltjából az első 4 évadban is.
Ráadásul a 4. évad lezárása az egyszerűen zseniális, elmenne sorozatzárónak is, csak nem tudunk eleget a Doktorról a lezáráshoz.
Az első 2 évad technikailag valóban nevetséges kicsit, de ettől még szerintem a sztori maga teljesen rendben van, illetve ezen évadok különböző részei által lefestett világok is elég izgalmasak.
monstre: az a rész zseniális
De van még jópár hasonlóan jó már az első évadban is, amikor megjelenik Jack, a The End of the World, a The Fathers Day, stb. -
Ragnar95
félisten
Szerintem az első évad az, ami tényleg elég gyenge lett, de még az is a simán vállalható kategória, utána meg folyamatosan javul.
Már csak Rose miatt is megéri mindenképp az elejétől nézni, Amy előtt ő volt a legjobb companion toronymagasan
Ráadásul David Tennant is ott van a 2. évadtól már és ő is zseniális Doktor volt... -
alratar
addikt
-
spammer
veterán
-
spammer
veterán
-
alratar
addikt
-
Bad Pritt
félisten
-
Ragnar95
félisten
-
kexksz
addikt
-
ígyvanferi
addikt
Ja, azóta sem sikerült minden szóra ráismernem, pedig párszor végignéztem azt a jelenetet. Az odáig oké, hogy az életed helye, meg hogy kolbász kolbász. De valami még hiányzik. Meg ugye az akcentus. A nő valami rég Amerikába szakadt hazánkfia(lánya) lehet, aki már 20 éve nem szólalt meg magyarul. A ruhák nem rosszak, bár van egy kis bajor népviselet beütésük.
Viszont én nem láttam a kolbászokon gyertyát. -
törölt tag
-
törölt tag
Értem én, hogy ez sci-fi.
De ott fennakadtam, hogy valaki étlen és szomjan kibír 30 évet egy sötét lyukban, még akkor is, ha halhatatlan.
A lefejezés nekem nagyon szükségmegoldásnak tűnt, nem is értem ez a szál így miért került bele? Semmi jelentősége nem volt.
Aztán a pislogó halhatatlan magzat végleg betette a kaput.
A mostani részben pedig ez a kényszerű bizalmi játék annyira sablonos volt, már sokszor láthattuk ezt, hogy szorult helyzetben hogyan viselkedik a 2 fél, amikor az egyik túlerőben van.
Alakulhattak volna másképpen is a dolgok, ez a sztorivezetés most nem tetszik.
Nem tudom ki hagyta el a stábot, de kérem vissza.
Viszont kíváncsi vagyok, hogy mi van a mézzel, az almafával, a szemes dologgal és a piros fával.
Eddig jó sci-fi volt számomra, most már csak egy asokkevés közül. Remélem ez változik a finálé végefelé -
Ragnar95
félisten
-
Nova96
őstag
-
gerii
addikt
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
ígyvanferi
addikt
-
petata
őstag
Nekem raer, a finom nyelvi megoldasok nagyon meg tudjak dobni az elmenyfaktort, meg akkor is ha ez foleg politikai temak eseten jelenik meg. Addig meg ott van most egy GoT, amire elegge rakaptam es meg bo ket evad hatravan, a TD is bejott masodjara - folytatom
-, minden heten lemegy a BCS is, es ez a friss last man se volt rossz. Akinek ennyi nem eleg arra, hogy kielegitse a sorozatok iranti igenyeit amig var a HoCfeliratra, az forduljon dokihoz. 
-
Ragnar95
félisten
-
Bad Pritt
félisten
-
törölt tag
-
Ragnar95
félisten
-
Blaise
veterán
-
spammer
veterán
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Ragnar95
félisten
Oké, hogy meg lehet érteni a sorozatot részben az előzmény nélkül is, de ahogy előttem is írták, könyvet se a közepén kezdünk, filmet sem, sorozatot sem...
Fontos, hogy az elejétől lássa az ember ahhoz, hogy megértse az egészet. Ráadásul a 3. évaddal már semmi gond nincs, de szerintem a 2. se rossz. Az elsőt azt le kell darálni gyorsan, ami nem nehéz, mert úgyis rövid, aztán jöhet az élvezet. -
brownus
veterán
-
brownus
veterán
-
törölt tag
-
aizen92
addikt
-
Ragnar95
félisten
-
bok92
addikt
-
callmeakos
veterán
-
spammer
veterán
-
cattus
addikt
-
Ace owner
addikt
-
spammer
veterán
-
consono
nagyúr
Asszonynak is Matt Smith volt a kedvence, nekem meg Ecclestone (ki is van az avatáromon?
). Beszélgettünk erről és arra jutottunk, hogy mindekinek az az igazi Doktor, akivel elkezdte nézni a sorozatot. Vagy nem
Tenantnek óriási rajongótábora van, mégsem ő a kedvenc pl. nálunk. Nekem eddig tetszik Capaldi is, csak fura még egy kicsit, hogy nem olyan nyegle, mint eddig... -
spammer
veterán
Ugyanaz lesz, mint a 11-esnél volt, amikor Tennant dokiját váltotta: ment a sírás, aztán kiderült, hogy Smith is kurva jó. Szerintem Capaldi már most is egész jó, és ez biztosan csak javulni fog, ahogy belerázódik a szerepbe. Smith-nek is kellett egy kis idő, amíg megtalálta önmagát.

Akinek meg nem tetszik, az exterminálva lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
negyven2
nagyúr
-
törölt tag
-
negyven2
nagyúr
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy S26 - szeret, nem szeret
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- E-roller topik
- Diablo IV
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 1TB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 14 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- 1 év garancia, Hp 640 G8 i5-1135G7 16Gb rammal win11-el
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

hehe...nem. Azt nézem, meg mivel nagyjából ahogy látom a kötelező GOT-on kivűl a Wayvard Pines-on pörög a topik nagy "butaság" lett volna ezt kérdeznem.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Pótold csak, nem fogod megbánni (home made 720p-t találsz belőle, mert alapból csak SD)

Janaboy