Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Somogyi internet rádió INR 5000/BK
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Cybertruck Taipeiben
-
LOGOUT.hu
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daneeka
senior tag
válasz somasz #10062 üzenetére
Szerintem házilag az egyik legnehezebb. (összes stílus közül a legérzékenyebb a palackozás körüli hibákra meg egyéb oxidációs lehetőségekre) Lágerek is nehezek az erjedési hőmérséklet miatt illetve érzékenyek a vízre és nem nagyon van semmi erős íz ami elfedheti az ízhibákat.
Szerintem az egyik legkönnyebb az valami porter vagy stout lehet (max. 8% alkoholig, utána a magas alkohol komplikálja a dolgokat egy kezdőnek, nekem pl. az egyik első 9-10%-es söröm nem) mert a pörkölt maláták nem annyira érzékenyek a kemény magyar vízre illetve sok mindent elfedhet az íze. Továbbá ha elcsesz az ember valamit akkor viszonylag sok féle ízhibát ki tud "érlelni" a sörből de egy IPA-t vétek tárolni hosszú ideig. Nem véletlen, hogy már volt pár egész jó stoutunk (Angry Beast pl.) mikor még 1-2 kivétellel minden IPA ízhibás volt itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest