Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19401) t.imi válasza Ixion77 (#19395) üzenetére


t.imi
addikt

Köszi, az azért duva az én szememben. Sony-t mindig egy külön aura vette körül a minőség, technológia, stb. Ilyen még a belépő kategóriában is botrány, FF szinten meg....

syn7h37ic köszönöm, megnyugtató, mégha 2 gen-el idősebb váz is. :R

Econ ezeket már láttam köszi, szerintem még mikor m43-t vettem, akkor volt belőle nagy tűz a fórumon. Kép széleit általában le szoktam vágni, tájképnél rekeszelve és élesítve ahogy Te is, meg nem ennyire szembetűnő gondolom. Ha 3.5-ön fényképezted természetesen.
Tv-n, monitoron egy 6000x4000-es kép bőven jó eredményt nyújt.

szazbolha feleségemnek van 1-2 jobb obija, nekem csak 40 2.8 és 55-250 is stm, ami számomra is nagyon jó eredményt nyújt. Pedig bele tudok kötni az élő fába is képminőség terén :D Ezért is szeretném adapterrel megoldani.
Ezért is kérdeztem a 55-210-et is, 250 lenne a dupla kit, de ha átlagos a minősége, nem biztos hogy megéri.
Af szempontjából madárra pl biztos jobb mint egy adapteres 3rd gyártó obija.
Viszont ekv 400-480mm lényegesen több, mint a 315mm sony esetében.

Apropó adapter. Csak a Metabones, Sigma MC-11 ami ér valamit? Első nem kérdéses, másodikról sokan nincsenek hasra esve. 180k egy adapterért nálam már leveri a biztosítékot, gyártsa bárki.
Mc11 csak Sigmával jó állítólag, most néztem :W

[ Szerkesztve ]

(#19402) konyi79 válasza Ixion77 (#19393) üzenetére


konyi79
addikt

Részben értem, amit írsz, de azért a több másodperces laggban van némi költői túlzás.
Az ISO állítást ha pl átrakod a hátsó szerencsekerékre, az is lényegesen gyorsul. Közelség érzékelő tényleg néha túlérzékenynek érződik, erre szokták megoldásnak részben a szenzort ha kimaszkolod, sokkal később vált át, ez már a6000 óta ismert. De ez is olyan nyersz vele bizonyos esetekben, az összes többinél meg buksz. Ugyanis alapesetben ha emeled szemedhez a vázat, pont nulla a késleltetés a keresőben megjelenjen a kép. Ha kimaszkolod, mindig vársz kicsit. Szóval ez olyan melyik ujjam harapjam. Nem tudom, ha egy snapdragon 845 lenne benne, jobb lenne? Fókuszmód állításra amely kamerán nincs dedikált tárcsa, az nem lesz gyorsabb, több gombot kell nyomni.
Azaz van megoldás: memória. Különböző memória profilokba letárolhatsz általad használt beállításokat, amit pillanat alatt elővehetsz. Ok, ehhez nagyon össze kell nőni a kamerával, nem megy egyik napról a másikra.
Persze vannak megkerülhetetlen dolgok, engem még ami zavar, nem lehet a hisztogramot a szintezővel együtt kijelzőre kirakni. Miért?

De tudomásul kell venni, tökéletes kamera nincs.

(#19403) konyi79 válasza Sancza (#19397) üzenetére


konyi79
addikt

70200g-t casback-kel 450-ért el lehetett hozni előző hónapban még.

(#19404) #96302336 válasza t.imi (#19401) üzenetére


#96302336
törölt tag

Azért adtam el az MC-11-em, mert voltak vele afférjaim... Mivel főleg nagytelét használok, a végén nagyon nem talált fókuszt, csak tűző napon, és azt is könnyen elvesztette. Metabones-al ez megszűnt. Azt hozzá kell tenni, hogy Tamron objektívem van. Sigmákkal sokkal jobb a helyzet, de az megint csak egy megkötés. És a Sigmát meg amúgy sem szeretem.
Amúgy a sima Metabones nem sokkal drágább a Sigmánál: [link]
Megéri rá beruházni. Volt ezen kívül még Viltrox adapterem is. Általánosságban elmondható, hogy max 100mm ahol szinte mindegyik jól fog menni. Amivel tudtam anno tesztelni, az egy Tamron 16-300 volt. ott jött a tapasztalat, hogy a Viltrox 100 felett már csak vadászott, az MC-11 még 200 körül egész jól boldogult, 300-nál már nagyon hektikus volt. Egy jó adaptert csak egyszer kell megvenni, már két objektív vétele esetén bejön az ára, ha a natív árakat nézzük.
És ezek után gyk. semmit sem ér az egész, ha videózol. Ott kizárólag Metabones. Arra is találták ki, de azt is át kell szoftveresen kapcsolni videó módra. Ekkor nincs PDAF, de van videó AF. Sigma és a többi adapter ezt nem tudja. (tudtommal)

(#19405) .mf válasza #31733248 (#19398) üzenetére


.mf
veterán

Ez nem összehasonlítás, hanem finoman szólva is tudatos félrevezetés (kevésbé finoman szólva hazugság). Nekem is van 12-32-esem, fórumon egyik elsőként szereztem, és tudom, hogy nem ilyen rossz. Teljesen más fényviszonyok, időjárási viszonyok, gondolom rekesz is olyan, ami az egyiknek kedvez, a másiknak nem (lágysága miatt úgy tűnik a 12-32 már diffrakción túlra van rekeszelve, miközben az már nyitva is elég éles, szemben a 16-50-nel), egyik rogyásig van élesítve (ez már bőven a túlélesített kategória), másikról szinte lehúzva az élesség, egyiktől a legjobbat, másiktól a legrosszabbat mutatod. Annyira átlátszó csalás, és még ki is teszed...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

(#19406) jmakk válasza #31733248 (#19398) üzenetére


jmakk
őstag

Sajnos egyet kell értsek .mf kollégával, a Sony-t és magad húzod le ezzel az erőltetéssel. A sony-s képeken egekbe felhúzva a kontraszt és a mikrokontraszt, ami ráerősít az élesség érzésére, a Pana-s képeken meg sehol. Nincs ennek értelme. :( Amúgy sem a kitobi minősége alapján kell megítélni egy rendszert.

[ Szerkesztve ]

(#19407) Ixion77 válasza konyi79 (#19402) üzenetére


Ixion77
őstag

Bár millió ilyen van, legyen csak az ISO állítás a példa: Az ISO menü előhozása után 14-szer kell megnyomni a lefelé gombot, vagy ugyanannyit tekerni valamely tárcsán, hogy eljuss Auto-ról 1000-re. Közben néha figyelni kell hogy hol tartasz, ezért megvárni hogy amíg a az képernyőn láthatóvá válik. Közben még animálgat is. Miért animál egyáltalán?! Nem elég hogy lassú? Miért nem lehet legalább az animálást kikapcsolni? De legfőképpen: Miért kell 14-szer (!) nyomkodni? Miért nem jelenik meg a kb. 12 lényeges ISO lehetőség a képernyőn és miért nem lehet egy érintéssel kiválasztani amelyiket akarom? Ha már 3 tárcsa van, miért ugyanazt csinálja mind a három?! :((( Ha nincs ISO gomb, legyen lehetőség közel ugyanolyan gyorsan választani ISO-t alternatív módon!
Mindenesetre kipróbálom majd az ötletedet, hogy a hátsó kerékre rakom. A (szintén tök felesleges) virtuális 50, 60, 84 ISO-kat ki lehet valahogy kapcsolni?

A két memóriabeállítást nekem elfoglalja a két videó mód (normál és HDR). Merthogy persze a direkt videóra szolgáló pontra nem lehet beállítani Picture Profilet... :W

A Snapi 8XX telefonok sokkal reszponzívabbak ennél, de minthogy itt nem egy általános célú processzorról beszélünk, hanem egy célhardverről, még annál is sokkal gyorsabbnak kellene lenni. A mostani pár tizedmásodperces késleltetések helyett ezredmásodperces nagyságrendben kellene lenni! A benne levő hardver bőven képes rá: a fókuszpontokat közel valós időben tudja méréssel együtt is mozgatni és kijelezni! Nem beszélve az arcfelismerésről. Egy ilyen primitív UI kezelés ahhoz képest lópikula se.

Hisztogramot lehet szintezővel együtt kirakni, csak akkor a képet nem látod... Nem sok értelme van így annak a nézetnek se. Talán lenne, ha nem lenne lassú a nézetváltás (is).
Az egész MILC koncepciónak a kezdetektől fogva három gyengéje volt: a kereső, az akkuidő és a gyorsaság. Az elsőben az előnyök kiegyensúlyozzák a hátrányokat, a második meg lett oldva a 7R3/73 generációval. A gyorsaság a fókusz szempontjából már rendben van, de itt maradt ez az átkozott, kimagyarázhatatlan suta, tetű, lassú kezelés/menü... Miért?! Ezt a legegyszerűbb megoldani mind közül!! Talán kellett valamit hagyni a következő generációra... :W

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#19408) PNP válasza #96302336 (#19404) üzenetére


PNP
őstag

Az MC-11 Sigma objektívekkel hibátlan videóra.

(#19409) lugosi válasza t.imi (#19394) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Nekem nincs még Sony-m, de az a 16-50-es PZ objektív az egyik plusz érv lenne mellette, hogy vegyek egy Sony milc vázat. Szerintem amatőr célra, vagy mondjuk úgy, hogy nekem, bőven jó a képminősége (nyilván vannak nála jobbak, de nem rossz), és az a kompaktság, illetve ahogy ezt a Sony megoldotta, nekem nagyon tetszik. Pár napja nézegettem egy üzletben egy Nikon megoldást erre az objektív-összehúzásra, és szegény darab annyira gagyin sikerült, hogy szinte fájt. Pedig nagyon nikonbarát vagyok, de azt elszabták.
Nekem nagyon szimpatikus a Sony és a Fuji milc család, csak eközül a kettő közül választanék most új gépet. Hogy melyiket, az pénztárcafüggő, illetve melyiknél milyen akció van.

(#19410) #31733248 válasza t.imi (#19401) üzenetére


#31733248
törölt tag

Természetesen nincsenek más időjárási viszonyok, hiszen ugyanakkor készültek a tesztképek, de ezt láthatod is. A Pana pedig nincs diffrakción túlra rekeszelve, egy kivétellel f5.6-on készültek a képei (az az egy f8-on). Ettől függetlenül az élesítés előnyhöz juttatta a Sonyt, ez nyilvánvaló, de a mosott szélű Pana képet hiába élesíted, nem lesz sokkal jobb.

(#19407) Ixion77

"Az ISO menü előhozása után 14-szer kell megnyomni a lefelé gombot, vagy ugyanannyit tekerni valamely tárcsán, hogy eljuss Auto-ról 1000-re. "

Szerintem sokkal alaposabban meg kellene ismerkedned a géppel... Ez az A6300-on úgy néz ki, hogy rányomok a hátsó tárcsa jobb oldalára és nyomva tartva letekerem letekerem 1000-ig. :K Ugyanígy kompenzálok expót is, csak akkor alul nyomom meg.

[ Szerkesztve ]

(#19411) Ixion77 válasza #31733248 (#19410) üzenetére


Ixion77
őstag

Tök mindegy hogy nyomod-e tekerés közben vagy nem. Így is úgy is 14 kattintás, vagy 14 kattanásnyi tekerés. Nekem a kattintás jobban bevált, mert azt legalább tudom számolni, míg tekeréskor meg kell állnod ellenőrizni hogy hová jutottál, aztán korrigálni. Aztán megint korrigálni. És megint. 3mp. Ehelyett elég lenne egy jobbra kattintás, majd egy bökés az érintőképernyőn... 0.5mp.
De még ha ragaszkodunk a kőkorszaki UI-hoz, akkor is lehetne az 1 dimenziós skála helyett 2 dimenziósra váltani, ha már van joystick...
(Az IPhone előtt is a többség meg volt győződve róla hogy a Nokia menürendszere tökéletesen megfelelő, de attól még nem volt az.)

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#19412) kovsol válasza #31733248 (#19410) üzenetére


kovsol
titán

Én is így szoktam. Megnyomom a jobbra irányt a tárcsán, majd tekerek rajta míg nem megy oda ahova akarom. Szóval két gombnyomás plusz egy gyors tekerés az egész.
A gyors menüben levő beállítás esetén is elég rajta állni, majd megtekerni a tárcsát és már állítja is be az értéket.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#19413) Rapid136 válasza Ixion77 (#19411) üzenetére


Rapid136
őstag

Hát nem igazán érzem azt a helyzetet (életszerűnek) ahol egész hirtelen auto iso-ról is1000-re kéne váltanom.
Ha kirándul az ember akkor belövi auto iso-ra és jó az úgy (sose használtam), ha munka van akkor tudom mire számítsak egy szinházi előadásnál, ott max 1-2 rekeszértéket ugrok, de azt is kizárólag szabványos értékek közt... 400-800-1600-3200, esetleg 6400. Ezek egy kattintásra vannak tőle, lehet persze osztott értékenként is tekerni, de a felém eső tárcsával egészeket ugrik az iso.
Egyébként meg a záridővel játszom és a rekesszel (legtöbbször manuális obival) az iso a legritkább.

Sony A7 + A7III + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."

(#19414) Ixion77 válasza Rapid136 (#19413) üzenetére


Ixion77
őstag

Példa: Auto ISO-n vagy és látod, hogy a gép 6400-at választana 1/128-al, de mivel le van támasztva a könyököd, ISO 1600-ra akarsz váltani 1/30-al.
Amúgy záridő és rekesz változtatás ugyanúgy 1 dimenziósan történik, a lassúság is ugyanúgy érvényes rájuk.

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#19415) kovsol válasza Ixion77 (#19414) üzenetére


kovsol
titán

Én ilyenkor az auto ISO shutrer értéket szoktam finomhangolni. Ha tudom kb adott szituációban milyen minimum shutter speedet akarok akkor azt beallitom, és a gépre hagyom az ISO állítást.

[ Szerkesztve ]

May the Force be with you!

(#19416) #96302336 válasza #31733248 (#19410) üzenetére


#96302336
törölt tag

Nem kell nyomva tartani ;) Rányomsz, bejön az iso menü, oda tekersz, amit akarsz, és ok.
A7III esetén meg még egyszerűbb, mert több tekerő is van, ami szabadon állítható, így dedikált iso tárcsa is lehetséges akár.

(#19417) Ixion77 válasza #96302336 (#19416) üzenetére


Ixion77
őstag

Ha rádedikálod nekem az (egyébként tök feleslegesen létező) expozíció korrekció tárcsára, fizetek neked egy rekesz sört...

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#19418) 80hun válasza Ixion77 (#19414) üzenetére


80hun
addikt

Nem bátntásképpen kérdezem hogy ha nem tetszik a menü , a kezelés akkor mi fogott meg a gépben?
Van pár rendszer akkor miért pont ez? :)

Egyébként olyan nincs hogy mindenki kedvére lehessen tenni.
Talán akkor érnék el ezt a gyártók ha egy programban egyedileg alakíthatnád a menü-t mint annó(jó rég volt) az első mindenes távirányítómnál.. Olyan lett amilyenre szerkesztettem pc-n.
Még bele lehetne venni bizonyos alpértékek szabadon szerkesztését is , mint pl amit írtál hogy csak olyan iso beállítások jelenyenek meg amilyet akarsz és a többit törölni tudod.
Ez nagy dobás lenne az egyik gyártó részéről. :)

Pl egyéni dolog de én nekem csak hátrány az érintőkijelző mint előny. Eddig minden gépnél tiltottam. :)

(#19419) konyi79 válasza Ixion77 (#19417) üzenetére


konyi79
addikt

Az sajnos nem is jár körbe, szóval reménytelen. Bár nekem is jobban esne oda a rekesz.
A problémádra még M mód is megoldás lehet, hisz néhány más példával ellentétben ekkor is lehet auto ISO Sonynál. Belövöd a rekeszt, majd addig veszed lefelé a záridőt, míg az ISO-t le akarod húzni. Bár mint írták -ezt még nem is tudtam- a másik tárcsával tényleg nagyobb lépésekben lépteti az ISO-t.

A rekesz állításánál nem értem, mit értesz lassú alatt. Van gyorsabb, mint tekerni egy kereket? vagy hogy lehet ezt nem 2D-ben? Csak kérdezem, tényleg...

(#19420) Ed Parker válasza Ixion77 (#19407) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Na én erről beszéltem pár hete mikor azt kérdeztem, van e bármi köze a lassúság hoz vagy ehhez a picit lagos menuhez az sd kártyának?
Utólag most màr tudom hogy nincs, mert most màr SF-G kártya van benne és semmi nem változott. :N

(#19421) Ixion77 válasza 80hun (#19418) üzenetére


Ixion77
őstag

Az ár / érték arány fogott meg. A 4K videó minősége, a követőfókusz, dinamikatartomány, stb.

A menü csak egy tényező. Számít, de nem perdöntő. Bosszant és dühít ahányszor használnom kell, főleg azért mert annál sokkal nehezebb dolgok jól meg vannak oldva a gépben. Van egy olyan érzésem, hogy hamarosan valamely gyártó elő fog rukkolni egy újragondolt, normális menürendszerrel aztán a többi is leköveti és a mai menük onnantól őskövületnek fognak számítani. Bár mint írtam, bosszantó ugyan a menürendszer kőkorszakisága, de a reszponzivitás gyengesége jóval nagyobb probléma.

Érintőkijelző: Nem használod, mert mindbe sz*ul van implementálva. Ugyanúgy, mint az IPhone előtti érintőkijelzős telefonokon.

(#19419) konyi79: Azt értem lassú alatt, hogy miután eltekered a kereket, eltelik pár tizedmp. mire meglátod a kijelzőn hogy mire tekerted. Próbáld ki: normál fotózási módból indulva hirtelen tekerd meg, majd figyeld hogy mennyi idő telik el mire megtudod mire tekerted. Jól láthatóan először megjelenik a skála a régi értékkel, majd elkezdődik a teljesen felesleges animálgatás, majd végül megáll ott, ahova tekerted. Szánalmas, felesleges parasztvakító megoldás: point-and-click gépekbe való, nem milliós profi FF-be.

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#19422) Bogyó bá'


Bogyó bá'
nagyúr

[link]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#19423) #96302336 válasza Ixion77 (#19421) üzenetére


#96302336
törölt tag

Jön a konkurencia, augusztus 23.-án lesz a nagy Nikon FF milc bejelentés. Arra kíváncsi leszek. Hátha annál már megoldották a menü kérdést. Meg nagyon kéne egy versenytárs, mert amíg a Sony egyeduralkodó FF milc téren, addig csak csepegteti a fejlesztéseket, és aranyáron lesznek.

(#19424) #96302336 válasza Bogyó bá' (#19422) üzenetére


#96302336
törölt tag

Ja kérem a Canon már a kutyának sem kell, az oroszlán is tudja, hogy a gyereknek még jó lesz egy kis ideig...
:DDD :DDD :DDD :DDD

(#19425) Ed Parker válasza #96302336 (#19423) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Nagyon kétlem hogy elsőre tuti vázat dobnának ki, amivel lekannibalizálnák a D5,D850 vonalat.

(#19426) lugosi válasza #96302336 (#19424) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Éppen írni akartam én is, hogy a canont még az oroszlán is csak a kölyköknek dobta oda játszani. :DDD

(#19427) #96302336 válasza Ed Parker (#19425) üzenetére


#96302336
törölt tag

Nem hinném, hogy kannibalizmus lenne, ahogy a kémfotókon is látszik, új bajonett lesz. Ahhoz meg kelleni fog egy objektív park. Az adapterezés nem lesz tökéletes, lásd Sony A-mount/E-mount adaptálás. Sőt, szerintem ugyanazt az utat fogják választani, mint a Sony. Szép lassan el fogják engedni a DSLR vonalat, jó néhány év alatt. A milc a jövő.

(#19428) Ed Parker válasza #96302336 (#19427) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ez tök érdekes gondolat menet, sokat beszélgettem pro dealerekkel, hogy mennyire keresett a milc vonal, már tavaly akartam váltani teljesen nikonról sony-ra és érdekelt hogy mégis mekkora ezekre a kereslet.
Elmondása szerint 1DxII és D5 mellett szinte marginális, akkkriban még az R2-nek voltak gondjai és az objektivpark is elég szűkös volt.
Még idén sincs csak 400mm, szóval a jó öreg és gyors dslr sokáig ott lesz még a pálya szélén.

(#19429) Ixion77 válasza Ed Parker (#19425) üzenetére


Ixion77
őstag

Szerintem se fognak túl nagyot gurítani, de más okból.
Mindig úgy tűnt nekem, hogy van a nagyok közt egyfajta "gentleman's agreement": egyik se lép hirtelen túl nagyot, mert akkor válaszul a másik fél is hirtelen ellőne sok puskaport, és nem maradna a raktáron jövőre. Kb. mint az autóiparban a Tesla előtt: mindenki csak molyolgat, csepegteti az újdonságokat. Aztán amikor jön valaki és beleköp a levesükbe, akkor hirtelen elkezdi mindegyik komolyabban venni az elektromos és önvezető autózást.

A Sonynál is látszik, hogy a másik kettővel csak módjával versengett: Hány évig is tartott mire tavaly ősszel végre normális kapacitású akkut raktak az FF gépeikbe?... Pedig nagyobb méretű ergo kapacitású akku gyártásához nem kell nagy tudomány...

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#19430) Bogyó bá' válasza #96302336 (#19427) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ha nem lesz azonnal normális objektívpark, akkor labdába sem fognak rúgni.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#19431) #96302336 válasza Ed Parker (#19428) üzenetére


#96302336
törölt tag

Ez eléggé egyértelmű, amíg nem forrja ki magát a milc,addig a pro vonalon bőven a dslr a nyerő. De előbb-utóbb el fog arra a szintre jutni a milc rendszer, hogy minden tekintetben gyorsabb lesz, mint a dslr. Ha csak az elektronikus zárat nézzük, már most is gyorsabb, mint bármilyen mechanikus megoldás. Az objektív park rohamtempóban bővül, pár éve tényleg elég kevés volt, mostanra az e-mount park nagyobb, mint az A-mount.

(#19432) szazbolha válasza t.imi (#19401) üzenetére


szazbolha
addikt

Nekem MC-11-em van. Eddig minden ment vele. Canon, Sigma, Tamron.
Igazán gyors AF csak a Canon USM-ekkel volt. A Sigma 400/5.6 meg a 150-600 valóban kicsit hezitál a végtelen felé, de nálam ez belefér. Szeretek manuálisan élesíteni, annak hangja sincs.
Amióta van élőkép, meg focus peeking ez már nem kihívás, 10-ből 9 alkalommal ott van az élesség ahol szeretném.

Nem akarlak semmire rábeszélni vagy eltéríteni, de szerintem az egyik legjobb tulajdonság a szenzor stabi. Mármint azoknak akik nem Sony objektívparkot építenek.

(#19433) Ed Parker válasza Ixion77 (#19429) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Ez a nagyobb akksi pont nem lényeg, sokan vesznek markolatot és azzal azért sokáig bírja, utána meg párban cseréled.

A kenon is reszelgeti a milc vonalat, de az is azért a jótól messze van, pedig tőke és know how van azért náluk.
Persze ne legyen igazam, rakjanak le jót elsőre és akkor lesz egy jó konkurencia a Sony-nak és még jobb dolgok születnek.

(#19434) konyi79 válasza Ixion77 (#19421) üzenetére


konyi79
addikt

Akkor ezt még csak nem engedem el.
Bocs, a videó (6300+7M3) minőségéért, de túl nagy energiát nem akartam belerakni Aláfestő zene Natgeo a háttérből :B . Egy gyerekeknek belepakolt animáció zavar téged szerintem, amit ki is kapcsolhatsz. A számokat nézd alul, az pontosan követi a tárcsát. A többit meg kapcsold ki.
Ettől még persze lehet lassú pontja a kamerának, de a rekesz követése nem az.

(#19435) Ed Parker válasza #96302336 (#19431) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Az A9 már most is jó, már csak tényleg nagyobb választék kellene objektívekből és méretcsökkentés.
Egy 24-105 szvsz eleg idiótán néz ki egy ekkorka vázon.

(#19436) lugosi válasza Ixion77 (#19429) üzenetére


lugosi
MODERÁTOR

Ezzel teljesen egyetértek. Plusz ugye a két nagy töketlenkedése, amivel "nem mertek" belevágni a milc piacba, mert ott vannak a dslr-jeik. Közben nem jöttek rá, hogy a piacnak pont a milcek kellenek. Lemaradtak mint a dinoszauruszok. A Nikon J1-V1, ugyan már, mindenki rajtuk röhögött.

(#19437) konyi79


konyi79
addikt

pedig a Nikonnak nagyot kell gurítani, ha talpon akar maradni. DSLR vonalon eleve bukóra áll. Az új FF MILC-ük lehet a legfejletteb a piacon, státuszkijelző, tanulnak a Sony fiaskóiból, stb.. Kérdés, megkapják-e a központi záras szenzort.

(#19438) Ixion77 válasza konyi79 (#19434) üzenetére


Ixion77
őstag

Csak neked csak most: videó. "Professzionális" minőség: félhomályban, mobiltelefonnal, állvány nélkül :) De a lényeg látszik/hallatszik: Először a bekapcsoláskori töketlenkedés (DSLR szintidő: 0.1mp), majd a tekeréskori animálgatás, lassúság.

(Az még nem látszik a videón, de tovább növeli a bekapcsoláskori lassúságot, hogy nagy fényerejű obikkal napfényben hajlamos bekapcsoláskor először full kiégő képre állni, aztán 1-2 mp. után végre méltóztatni elkezdeni használni a fénymérőt.)

(#19433) Ed Parker: Van, aki máshogy gondolja. Szerintem te is csak azért gondolod így, mert nem használtál korábbi Sonykat...

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#19439) Mirman válasza konyi79 (#19437) üzenetére


Mirman
őstag

Szerintem ha a Nikonnak nem is , a Canonnak mindeképp be fog jönni a kivárás. Japánban úgy piacvezetők milc fronton hogy drasztikusan szarabb a EF-M rendszer mint bármeliky konkurencia összességében .
Szerintem ha letesznek egy közel A7 III tudású vázat a szokásos Canon ergonómiával , AF-el és kezelhetőséggel akkor vinni fogják mint a cukrot. Jól adapterezhetőek a jelenlegi objektívjeik így elég valószínűnek látszik egy nagyon kiélezett verseny a piacvezető szerepért. A legnagyobb előnyük hogy most is nagyon sokan használják a Sony gépeiket 1-2 natív obival és sok adapterezett Canon-el amiről baromi könnyű a vissza váltás .

Lényeg a lényeg bármi is lesz a két öregtől ezzel mi csak jól járhatunk. :C

(#19440) konyi79 válasza Ixion77 (#19438) üzenetére


konyi79
addikt

Ahogy mondod, a lényeg látszik. Ezért nem kaparok elő ezért két állványt, elég ha fogom kézben amin matatok. Kapcsold ki azt a felesleges animációt, ha zavar. A többivel meg tényleg együtt kell élni, ezen nem veszünk össze. :R

(#19441) konyi79 válasza Mirman (#19439) üzenetére


konyi79
addikt

Jaja, valós versennyel csak jól járhatunk.

(#19442) Ixion77 válasza konyi79 (#19440) üzenetére


Ixion77
őstag

Hol lehet az animációkat kikapcsolni az A7 III-n?
Bár párszor már rááldoztam fél órát hogy végigmásszak ezen az átkozott menün, ezt a lehetőséget eddig nem találtam meg. Szerk.: Közben megtaláltam, köszi. A videóval kezdődő menüben... Tök logikus hogy ott legyen...

Abban teljesen igazad van, hogy ha nem azokat a nyüves szalagokat nézem hanem alul a számot akkor sokkal gyorsabb. Már érdemes volt felvetni, köszi! :)

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#19443) konyi79 válasza Ixion77 (#19442) üzenetére


konyi79
addikt

Direkt beleraktam a videómba :DDD
Kemera2 menü 6/9, Jó magyar fordításban: Súgó exp. beáll.-hoz

Úgy mellesleg a bekapcsolási időre kíváncsi leszek a Nikonnál. Egy MILC más, mint a DSLR, nem tud a háttérben bootolni a rendszer, élőképet varázsolni a szenzort be kell fűteni.

[ Szerkesztve ]

(#19444) #31733248 válasza Ixion77 (#19411) üzenetére


#31733248
törölt tag

"Tök mindegy hogy nyomod-e tekerés közben vagy nem. Így is úgy is 14 kattintás, vagy 14 kattanásnyi tekerés."

Félreérthetően fogalmaztam meg, arra gondoltam, hogy ugyanazzal a mozdulattal már tekerheted is, még újranyomni sem kell, számolni a kattanásokat pedig végképp felesleges. :N Tényleg villámgyors és nem, nincs késlekedés sem. A jobbra kattintás és az érintőképernyőre bökés sem menne együtt fél másodperc alatt, hidd el.

(#19445) Ixion77 válasza #31733248 (#19444) üzenetére


Ixion77
őstag

Na ha már úgyis teledumáltam ma ezt a topikot és belejöttem az űberpro mobilos videók készítésébe is, itt egy minta. Először az általad ajánlott módszerrel látható egy auto -> ISO 1000 állítás. Idő kb. 5 mp. Aztán egy érintőképernyőre kattintást imitálok. Csak lassan, egy kézzel, mert a másikban a mobil van. Idő kb. 1 mp.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#19446) konyi79 válasza Ixion77 (#19445) üzenetére


konyi79
addikt

Nyugi, még sok idő van előtted! Majd belejössz, és 11 kattanásnyit tekerni lehozhatod 2s alá. Sok alázat, és gyakorlás kell hozzá :P

(#19447) Ixion77 válasza konyi79 (#19446) üzenetére


Ixion77
őstag

Lehozom én azt 0.5 alá is ha odatesznek egy ISO tárcsát exp.korr. tárcsa helyére... A.K.A. a tárcsa, amelynek létezése többet árt mint használ... :) Legalább tennék átprogramozhatóvá... Vagy legalább letilthatóvá...

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#19448) Ed Parker válasza Ixion77 (#19438) üzenetére


Ed Parker
nagyúr

Egyébként tényleg nem, a D4-nél soha nem kellett aggódni az akksi miatt és ez a D850-nél is így van.

(#19449) 80hun


80hun
addikt

A Tami 28-75-öt használja vki FF-en?

Érdekelne hogy kiváltható e vele a 2db Canon obim EF 50/1.8 STM és EF 85/1.8 meg a kitobi. Sztem mindkettő Canon F2.8-on kezd el élesen rajzolni normálisan.
Igazából sokat komponálok középre és vágok inkább a képbből , tehát az az lenne a lényeg hogy középen pengén rajzoljon a Tami nyitva. :)

(#19450) Ixion77 válasza 80hun (#19449) üzenetére


Ixion77
őstag

Másfél órán belül rendeld meg akciósan magánszemélyként, próbáld ki, és ha nem válik be legfeljebb visszaküldöd. De amúgy jó obi.
Nem rossz 2.8-on sem, de 4.0-tól igazán éles. Nem tudom mire képes az EF85/1.8, de a Sony FE 85/1.8 obi F2.8-on körberöhögi a Tamront. (Ami inkább a 85F18 érdeme mint a Tamron szégyene, de egy fix azonos fényerőn amúgy is lényegesen jobb kell legyen egy zoomnál.)

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.