- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mucsácsó
tag
válasz
WaterWave #52182 üzenetére
Nekem is ez a terv, meg emellett LG B9/C9-cel szemeztem, dehát az utóbbit már sehol sem kapni szinte...
XG95 nem lenne jó a PS5 mellé? Tudom, ott nincs HDMI 2.1...Én most ezen agyalok, de lehet én is bevárom a PS5 megjelenést mostmár vele, és inkább XH95, vagy XG95-ből 65"...
(már egy W706-on vagyok 5+ éve, úgyhogy ahhoz képest nagy ugrás lenne gondolom
)
-
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
WaterWave #47552 üzenetére
Hogy egy klasszikust idézzek: "Jó a buli,csak sok itt a köcsög"
Valamikor ez a fórum a SONY TV-k-ről szólt,a technikai segítségadástól a tapasztalatok megosztásáig stb....
De már csak saját magát fényezi mindenki( tisztelet a kivételnek)
Akinek nem inge nem veszi magára -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
WaterWave #47530 üzenetére
Mindjárt megsajnálom őket.és gyűjtést fogok szervezni a megsegítésükre !
Ez nem pénz,hanem tehetség kérdése.
A mai fiatalok ( zöme ! ) tehetségtelen nulla akár színházról,moziról vagy szinkronról beszélünk.
Hogy ne is menjünk vissza nagyon messzire az időbe hol vannak ma pl: Dörner György-ök stb...stb...
Nézd már meg ezt a pár igénytelen magyar filmet amivel az utóbbi időkben előálltak ! Gyalázatos
Szerintem. -
hjtz4t3wrseg
senior tag
válasz
WaterWave #47495 üzenetére
A 65"-os ZF9 stabilan áll a talpain,falra nem teszem nem lustaságból csak oda jön le a vászon !
Épp a napokban vesztettem el egy 2 lemezes NAS-ról 2TB ! UHD anyagot, szerencsére még van rá jótállás,és épp most van folyamatban a gariztatás.
De ilyenkor az ember nem a vinyót, hanem a rengeteg filmet sajnálja( a szívem szakadt meg értük )
De hát semmi sem pótolhatatlan.
Úgyhogy többé nem lesz NAS,hanem lesz ez :
[link]Atombiztos!!!
-
Joshi
titán
válasz
Villámra édeskevés a túlfeszültség védelem, az inkább a kisebb áramingadozásokhoz való, de főleg a szünetmentes táp a lényege hogy adott esetben ne veszítsünk adatot. Filmnézésnél ennek nincs értelme. Villámra csak az a tuti megoldás, ha kihúzzuk a falból a dugókat. Egyébként is célszerű kihúzni mindent ha nyaralni megyünk.
-
Celtis
veterán
válasz
Viszont a szünetmentes táp túlfeszültségvédelemmel az legyen már alap,
Hát piszkosul nem az és ez helyes is. Mégis minek kéne egy szórakoztató elektronika eszköznek szünetmentes táp? Elmegy az áram, hát nincs kép oszt' annyi.
A ménkű meg úgysem feltétlenül a 230-on jön be, de erről volt szó. Na jó, egy túlfeszvédős elosztó még nem túlzás -
SeLe
tag
válasz
WaterWave #47491 üzenetére
Feltételezem nekem szántad a mondanivalód.
Egészen pontosan nem tudom min keresztül kaptam a menykűt, de a lakásban lévő (főleg hosszú) kábeleken indukálódhat akkor feszültség ami tönkrevágja pl. HDMI portokat. (pl. koax is lehet).
Volt túlfesz ellen védő elosztóm (noname). Azóta beszereztem egy ilyet.
Egyébként szerintem fontos a jó biztosító választása is, és lehetőleg ne legyenek szétszórva a különféle biztosítások.
Nekem mindenem egy társaságnál van és eddig mindig fizetett mindenre (kötekedés nélkül).szerk.
Egyébként neked van lakásbiztosításod ?
Feltételezem, hogy igen.
De minek, ha mindent hardveresen külön biztosítasz ?? -
-
dualcore
őstag
válasz
WaterWave #47064 üzenetére
Kicsit túlmentél a lényegen, az hogy egyes országokban éheznek, az sajnálatos dolog. Én viszont annyit írtam, hogy ergonómiailag nem jól átgondolt a táv. Nem esik ki a kezemből, ezt nem én írtam. Viszont annyit el lehet várni egy 3-4-500000 E forintos tv-től, hogy a távja jobban átgondolt legyen. Részemről ennyi, nem forszírozom tovább, elsődleges a képminőség, és azzal bőven elégedett vagyok. Záróban még annyit, hogy én nem nézek sem SD- sem HD adást rajta, mivel TV műsort egyáltalán nem nézek.
Bocs ha kiakadok de ez nonszensz....
Nem gond, egy fórumban ez is elfér, mint vélemény természetesen.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WaterWave #47064 üzenetére
Elég nonszensz a távirányító, ja. Főleg fél millás tv mellé. Mert a Samu is ad szart, csak az alja kategóriához. Na az van ezzel egy szinten anyagban, dizájnban. De még azzal is jobban lehet vezérelni.
Külön vicc hogy nekem tavalyi van, de láttam, fogtam az ideit. Hálát adtam hogy nem az van, mert az meg még szarabb a gombok miatt -
-
Csaba No. 1
tag
válasz
WaterWave #46428 üzenetére
Nem magával a frissítéssel van a gond, az simán felment, kiválóan működik a programlista, hang stb, amikkel baj volt.
Hanem a Google első oldala, ami hófehér, szinte vakító volt, most homályosabb. Mint a Youtube
alsó ikonjai, amikor ki akarod választani a következő klippet. -
mjani1172
addikt
válasz
WaterWave #46116 üzenetére
Szvsz nem jól gondolod, szerintem a belső lejátszónak tudnia kéne ennél többet, és nem kéne akadnia.Ha nem tudja ne írják rá.Nekem több ismerősöm vett Sony terméket és szinte mindenkinek voltak gondjai, olyan aljas húzások amik más cégnél nem igen. Pl annak idején a drága házimozi nem játszotta le csak a gyári dvd-t. Sosem néztek rajta semmit. 😀
Az én tv-m "csak" 350 ezer volt, és ez az egyik oka, hogy nem vettem drágábbat, mert hiába ölsz bele sok pénzt mindig lesznek gondok, nem kapsz annyival jobbat, többet.
Az enyém is akad, 4k videot nézve, de nem érdekel, elfogadom, sejtettem hogy ilyen lesz. PL:milyen ócska processzor van benne, kevés memóriával, a LAN is alulméretezett. De megértem azt aki nem fogadja el, bosszantó hogy átverik az embert szinte mindennel, aztán vagy beletörődsz, vagy megbolondulsz. Én inkább beletörődtem,(nem most, már kb 10-15 éve) majd ha tv-t veszek legközelebb, akkor már nem sony-t és kész. -
e90lci
senior tag
válasz
WaterWave #45236 üzenetére
+1
Én már csak Németből rendelek szinte.A garanciával még soha nem volt gondom,pedig már küldtem vissza TV,szünetmentes táp,stb hagy ne soroljam.Soha nem variáltak vele,hogy még be kell vizsgálni.Azt kérdezték egyből a pénz kell vissza vagy szeretnék mást vagy éppen csak csere.M.o meg azt keresik hátha te b@sztad el ,hogy ne keljen foglalkozni vele,csak a kiskapukat keresik. -
salapp
addikt
válasz
WaterWave #45233 üzenetére
Ezzel egyetértek, mindamellett a lényeg akkor is csak az a magamfajta földhözragadt csókáknak, hogy lehet érvényesíteni a garanciát vagy sem.
Sajnos ma már csak előkelő vagy olcsó hulladékot gyártanak, több százezer értékben műszaki cikket, háztartási gépet csak öt év kiterjesztett garancia mellett veszek.
Ha baj van, nagy átlagban úgyis javíthatatlan, marad a csere vagy zseton vissza. -
salapp
addikt
válasz
WaterWave #45228 üzenetére
Jó, beragadt nálam ez a kifejezés. Lényeg, hogy szerepel-e a gyártó által hivatalos forgalmazóként elismert cégek között az eladó, vagy nem. Nevezd, aminek akarod.
Ez a félár-dolog meg, nem áll meg.
Ne érts félre, a sütőipari cégünknek én is direktben a németektől rendelek gépet már tíz éve, mert undorító, hogy a magyar forgalmazók mindenre rádobnak hasraütésre 25-35%-ot. -
bolcsodal
addikt
válasz
WaterWave #45175 üzenetére
Konkurenciához képest értettem az input lagot.
Game mode-ban kb. 20-25ms, ami azért számíthat néha. Ha custom picure módban játszol ez felmegy 40-45ms-ra is.
Mindez akkor, ha nem natív 4K jelet kap a konzolról a felskálázás miatt.
PS4 Pro nyilván 4K jelet küld ki rá, de pl egy Nintendo-nál, vagy öregebb PS4-nél (mint ami nekem van) már látszik a hatása.
-
Dolphine
addikt
válasz
WaterWave #45168 üzenetére
Jobban át lehet szabni a kezdőképernyőt ez tetszik.
Van egy menüpont, amit szerintem nem lehet eltüntetni, pedig jó lenne, de ezenkívül eddig nagyon jó.
Mivel nálam a TV-t egy rá kötött lejátszó segítségével filmnézésre használjuk, így a TV csatornákról nem tudok nyilatkozni, mivel az nálunk nincs! -
Joshi
titán
válasz
WaterWave #45125 üzenetére
Már bocs de nem vagy moderátor, meg különben is saját véleményem és tartom is magam hozzá. Elég sok LCD tévét használtam és használok jelenleg is ahhoz, hogy ez ügyben véleményt nyilvánítsak. A FALD háttérvilágítású LCD-k már jók, de azok ugyan úgy hororr áron mennek.
-
vlevi
nagyúr
válasz
WaterWave #44553 üzenetére
Nem akarok kitörölni belőle, mert van, amire néhanapján ránézek, de a kedvencek között csak az legyen, amit sűrűbben nézek.
Video appot viszont átszabták, és elszabták.
A vinyón lévő összes videót egyben jelenítni meg, thumbnailekkel, teljességgel használahattlan lett. Valamilyen sorrend szerint felsorolja az ott lévő videóanyagokat, namármost nekem van 2db bd könyvtár a vinyón, ami százegynéhány 0001.ts, 0002.ts, ... file-t jelent. Fingom nincs, mi az.
NAS-ról már mutat könyvtárakat, de ott is thumbnail-t mutat, de ott előnézeti képet nem tud megjeleníteni, a thumbnailek alatt nem fér ki a cím, nem jó semmire. -
vlevi
nagyúr
válasz
WaterWave #44550 üzenetére
Fene tudja. Szokatlan. De rossznak nem mondanám így elsőre.
Inkább az, hogy a többi részen is több újdonságot vártam volna.
Azt nem tudja valaki, hogy a home screenen lévő csatornák közé tv csatornákat hogyan lehet odavarázsolni? Mert az előbb nekem valahogy odavarázsolt egy TV adót, amire, ha rákattintok, akkor átvált a kedvencekbe, és ott van egy másik tv adó is, amire, ha rányomok, kiírja, kilépés a kedvencekből....
Konkrétan így a TV adó váltásánál a +/- gomb teljesen értelmét veszti, mert én főként csak az általam használt 20-25db csatorna között szeretnék lépkedni, és nem a szolgáltató által iderakott idétlen sorrendben 190 nem fogható adó között. (mert az összes adó között ott van az is, aminek van SD/HD párja, illetve számomra nem elérhető). -
vlevi
nagyúr
válasz
WaterWave #44547 üzenetére
Hááát, a home screent átszabták, ahol kb eddig sose jártam
kb 5 perc után nyilatkoznék.
De a csatornalista az maradt ugyanaz az alkalmazás, mint eddig volt.
kb a számomra marhára idegesítő feature, hogy bármit csinálok, kiírja, hogy kilépés a kedvencekből, és utána a guide a teljes csatornalistát jeleníti meg, az nem változott.
Felvételek visszanézése is maradt ugyanaz.
Azthiszem az van, amit sejtettem. A google az android tv-vel is a streameket kezdi el nyomni, erre mutat az, hogy a főképernőn is azoknak a csatornalistája, ajánlásai szerepelnek, és a futottak még kategóriába száműzték a TV adások vételét...
Ha pl. a home screenen az összes kedvencemet fel tudnám tenni a TV csatornás részbe, az jó lenne, mert akkor járogatnék a home screenen. Talán.
Mert jelenleg nekem a home screen funkcióját a discover menu tölti be, ott van a kedvencek 1, alatta a felvett, az alatt a videók, és a YT. Ennyi. Ennyit használok a TV nagy sok okos izéjéből. Netflix, amazon, hbo go, mytv, satöbbi, azt se tudom mik vannak, nálam nem léteznek.Még az a csodás fícsör is megmaradt, hogy egy csatorna váltásakor egyszerre két infó sáv van egymás fölött.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
WaterWave #44293 üzenetére
Ahogy Tcr írta, nem a NAS a szűk keresztmetszet. A számítógépem és a NAS között én is másolok folyamatos átvitellel 70-80MByte/sec sebességgel, mert van gigabites router, kábellel összekötve. De, mivel a wifim csak n-es, ezért ott nincs meg ez a sebesség, a TV-ben lévő LAN pedig csak 100Mbit, ami a számokat tekintve elégnek kellene lennie a 4K HDR filmhez, de a valóságban kevés.
-
vlevi
nagyúr
válasz
WaterWave #44286 üzenetére
Nekem a 64gigás pendrive-t nem lehet fat32-re formázni, ezért exfat filerendszer van rajta. A TV (XE8505) látja, ugyanúgy, mint a HDD-n lévő ntfs-t.
Inkább az lehet, hogy, ha az a vinyó a samu tv-n felvételre volt használva, akkor azt bizony tényleg nem fogja látni, azt törölni, újraformázni kell.
fat32 filerendszert már nem érdemes megpróbálni sem, mert a fileoknak maximum 4GB lehet a mérete, és egy valamirevaló film ennél sokkal nagyobb. EZért használnak pendrivera exfa-t, vinyóra ntfs-t.Az viszont, hogy a 6-7 éves samu után megszereted-t, nagyon egyénfüggő, de ebbe ne menjünk mélyebben bele
"Következő lépés nekem is NAS lesz ,csak ki akartam próbálni, egy 4k filmet."
Nnna, pont a 4k filmhez nem feltétlenül jó a nas.
Azért nem, mert a TV-k hálózati teljesítménye kevés a 4k fileátvitelhez.
100-as hálókátya van benne, a wifi se mindíg elég gyors, ezért hálózatról nézve át fog váltani diavetítőbe
Nekem 4k filmet csak HDD-ről sikerült normálisan lejátszani.
Akinek van ac wifije, az megpróbálkozhat vele, de LAN-on, illetve a gigabites routertől 1méterre az n-es wifi kevés a 4k hdr tartalomhoz.
Youtube 4K-hoz még jó, de a YT-on a 4K tartalmak kb 30Mbit/s sávszélt igényelnek, egy "rendes" 4khdr film, ennél sokkal "sűrűbb". -
Joshi
titán
válasz
WaterWave #44161 üzenetére
Nekem addig inaktív ez a funkció amíg be nem dugok egy adathordozót. Én egy Kingston DataTraveler 2.0 Micro 8GB-os pendriveot használok amit NTFS-re formáztam és adtam neki kötetcímkét is. Nálam így működik a funkció (43xf8505). Milyen pendriveokat használsz?
ui.: még annyit megpróbálhatsz, hogy újra elindítod az automatikus csatornakeresést, és megformázod a pendriveot NTFS-re vagy exFat-ra.
-
mjani1172
addikt
-
vlevi
nagyúr
válasz
WaterWave #43250 üzenetére
"Én bugra gyanakszom de fel fogom hívni a sonyt, "
Biztosan. Nekem ui, amíg be volt kapcsolva a bravia sync, napjában többször kellett újraindítani a TV-t, mert szinte mindenütt volt benne valamilyen működési rendellenesség. Pedig nincsen CEC képes eszköz rádugva. Amióta kikapcsoltam a Sync-t (bő egy hete), azóta nem kellett újraindítani a TV-t.A fogyaasztásról pedig. Hát, húzzák bele a f***kat, ha a nagy A++++ energiatakarmány mellett 15-20-30W-okat fogyaszt. Ne fogyasszon annyit, még FW frissítés közben sem! Egy telefon megoldja a FW frissítést anélkül, hogy 1%-t is merülne az akksi, akkor egy, hasonló, vagy még gyengébb TV-nek ne kelljen ehhez órákon keresztül 20W-t fogyasztani!
Régi Samu TV-m foygasztása lement kb 1W környékére, amikor az automatikus frissítés szolgáltatást kikapcsoltam rajta. -
vlevi
nagyúr
válasz
WaterWave #43044 üzenetére
Ránéztem a SCNY oldalára, hogy van-e valami fw frissítés, de csak a szeptemberi van.
Viszont egy érdekes dolog fogadott ott.
Nem tudom, valaki használta-e Playmemories online szolgáltatást, de Android TV-re megszűnik 2019-től.
[link]
2016, 17 évi modelleket írja, nem tudom, hogy a 18-asokon egyáltalán telepítve volt-e ez az alkalmazás. -
a2d2
addikt
válasz
WaterWave #42752 üzenetére
Srácok nem tudok segíteni mert nem vagyok a TV előtt, de valahol ott van egyik almenüben.
@Foton4444: igen, azaz. Érdekes hogy így is jelvesztés van nálad. Vagy a kábelekkel vagy az erősítővel lesz akkor a gond. Erősítő milyen HDMI porttal rendelkezik? Én direktbe kötöttem a PC-t a TV-vel és a HDMI3-ason csak a hangprojektort kötöttem rá külön, pedig elvileg 2.0-át támogatja a hangprojektorom.
-
Joshi
titán
válasz
WaterWave #42638 üzenetére
"oleddel is ugyanez a dörgés... neked oled van az a jó, a többi az finoman szólva is szar a te szemszögedből, persze burkoltabban jelented ki..."
Te most miről beszélsz? Azért említettem az A1-et mert nekem az van és azzal tudom tesztelni, egy szóval nem hasonlítottam vagy minősítettem semmit. Hülyeségeket ne beszélj ha megkérhetlek.A Hama egy Budget márka, nem attól lesz jó valami hogy ráírják hogy Prémium. De gondoljatok amit akartok, ahogy korábban írtam az Audioquest egy sokak által bevált jó márka.
-
Chris82
senior tag
válasz
WaterWave #42639 üzenetére
Nekem jó lesz a Hama is ha bírja.
Hama 6400 Ft
Audioquest 9500 Ft kb postávalNem láttam az audioquest oldalán a hdmi prémium minősítő matricát, ezért is döntöttem az olcsóbb mellett.
Örülök ha valaki segíteni szeretne, csak ne akarjon mindenáron meggyőzni, de azért köszönöm a segítő szándékot
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!