-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
G_P
tag
válasz Real Ghoost #39989 üzenetére
Én főleg Pestre koncentrálva mondtam, vidéken még valóban lehet. De az MM Mammutban pl. az utolsó 55XE8505-re szó szerint sorban álltak érkezési sorrendben, hogy akkor ki vigye el
-
nightshadow
veterán
Sony 2018 TV line-up - full overview [link]
-
vlevi
nagyúr
Yogos, mindíg elfelejtem, pedig én is játszok vele (55xe8505)
Mondjuk én ilyenkor 1méterről nézem a Projectcars, Assetto, ETS2 műszerfalát.
ETS2-ben még van lehetőség nézelődni, gyönyörködni a tájban, de a másik kettőben csak az számít, hol keződik a féktávIlyen közelről (mint én, kb 1méter) azonban, ha nagyon szigurúan nézzük, akkor 55-65 méretben már látszik a VA panel miatt a kép széleken a színek, kontrasztok változása.
[ Szerkesztve ]
-
ginola
addikt
Sziasztok
40 NX 710-em szeretném lecserélni, valami jó ár/ értékű készülékre, mivel egyre jobban zavaró a felhősödése.
Átlagos nézési távolság 260 cm lenne. Ehhez a távolsághoz 55-ös méret már nagy lenne?
Fontos lenne a valós 100 Hz-es panel. Az Oled megjelenésével gondolkódoba ejtett az Lg B7V is.......
Mit tudnátok ajánlani? -
Real Ghoost
aktív tag
válasz leslien #39982 üzenetére
Ennyiért szerintem nagyon jó vétel a 8505, és ahogy láttam az áruházakban, van is belőle raktárkészlet rendesen.
Én már nem bírtam tovább és a múlt héten 359ért behúztam egy 55ös 9005öst, amivel eddig teljesen meg is vagyok elégedve. (Akkor 349 volt a 8505...)
Ha valaki aki már régebb óta használ ilyen tv-t, és esetleg megosztana pár jól bevált beállítást, azt nagyon szépen megköszönném, de csak úgy magamtól nyomkodva is sikerült egész jól belőni. -
vlevi
nagyúr
Szerintem a 4K-ból nagyon keveset lehet észrevenni, 55" méretben, kb 3 méter nézési távolságból.
Ennek több oka van.
Az egyik az általános magyarázat, miszerint a szemed nem elég éles, hogy 1-1 FullHD pixelt megkülönböztess az ugyanezekkora területen lévő 4K-ban, 4x annyi pixeltől.
Ahhoz nagyobb kép kell, közelebb kell ülni.
A másik, hogy a filmek jó részét továbbra sem 4K-ban csinálják. A digitális utómunka nem 4K, hanem kevesebb.
Ráadásul ráhúznak egy szép film grain effektet az egész filmre, hogy, ha lett is volna olyan apró részlet, ami 4K-t igényel, nehogy észrevedd.
Végül, pedig, ha van valami mozgás a filmben, akkor a "motion blur" miatt megintcsak csökken a részletesség. -
TCr
veterán
Nézd, a felbontás némileg javulhat ebből a távolságból a felskálázás miatt, valós 4K tartalmat meg nem igazán fogsz még nézni rajta, a Planet Earth második évada és a HDR önmagában szerintem nem ér ~360e Ft-ot.
A HDR-t leszámítva (ami egyébként használható az XE85-ön, ennél a típusnál már nem csak marketing-maszlag ) az általános képminősége szerintem nem jobb, mint a W8-nak. Személyes tapasztalat.
A W8 az egy túl jól sikerült széria.Az XE sorozatból minimum a 90-est, de sokkal inkább a 93-ast kellene megcéloznod, hogy minőségi feljebblépés legyen. Tudom, hogy sokkal drágább, de azt a 365e Ft-ot kb. a semmire fizetnéd ki.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Gergi
senior tag
A méretben feljebb lépés nem cél, mert nem fér már el nagyobb a falon (és a nagyobb már megfizethetetlen számomra).
A 4K, HDR és a képminőség javulás lenne a cél. (filmezés, xbox one x)
A FullHD vs. 4Król szerintem nem is kell beszélni, mert ekkora méretben már elég rendesen látható a különbség, bár kb 2,5 m-ről nézem, nem tudom, hogy mennyire jönne ki a két felbontás közti különbség ekkora távolságnál, de a FullHD-t nem látom pixelesnek így.
A HDR nem tudom mennyire használható ennél a típusnál. vagy csak egy jól csengő 3 betűs rövidítés amit rá lehet írni a dobozára?
A képminőséggel alapvetően elégedett vagyok a W8 esetén, de nincs összehasonlítási alapom ezzel a másik típussal...[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Ha nem gerjedsz az UHD-ra akkor szerintem sem éri meg, én is elgondolkodtam a cserén, de most nem fogok cserélni, inkább még várok és OLED-et veszek.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Gergi
senior tag
Urak,
szerintetek megéri lecserélni egy 65W857C-t egy 65XE8505 tévére 4 év garival 365e-ért?
Van esetleg ennél jobb vétel is, vagy lesz ez még olcsóbb is a közeljövőben?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
leslien
nagyúr
Sony KD55XE8505 nemsokára 250k lesz ... aki tud picit várjon hamarosan VB.. részleteket nem árulók el még privátban sem...
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
thrill
tag
válasz sakal83 #39964 üzenetére
Itt már vannak árak, de ez a model (XE90) spec nem sokkal olcsóbb.
http://www.soncity.hu/content/akcio[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz thrill #39961 üzenetére
2 hete volt 340, most 360 a MM-ban (árukereső szerint is).
A Sony Centerben van 340-ért az alábbi feltételekkel:
"Utolsó bemutató darabok, akció áron a készlet erejéig, esztétikailag hibás csomagolás, hajszál karcos talp!"
-
TCr
veterán
Az XF a 90-estől VA, a 85 sajnos IPS lett.
"játékra olyan nagyon nem lényeges, hogy VA, vagy IPS a panel."
Nálam pont játéknál verte ki a biztosítékot az IPS, Nioh és Doom (PS4), tele sötét részletekkel, ahol az IPS csak totál feketét (túlzás, sötétszürkét) tudott villantani.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz sakal83 #39958 üzenetére
Nem tudom, hogy a 2018-as modelleken hogyan változik a VA-IPS dolog?
Mert, mintha pont arról lett volna szó, hogy az xe8505 (2017 évi) VA paneles volt, az XF, vagyis 2018-as már újra IPS lesz. Ez is számíthat. Habár talán pont a 49-es méretben, játékra olyan nagyon nem lényeges, hogy VA, vagy IPS a panel. -
sakal83
addikt
válasz Darth_Revan #39957 üzenetére
biztos, hogy olcsóbb lesz, de kb. addig fog lemenni, mint az xe9005. De semmivel nem vagy hátrébb - sőt előrébb vagy -, ha most vesszel egy 55xe9005-öst. A Sony Centerben van 340k-ért. Nagyobb és olcsóbb.
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Ez a TV: Sony 49XF9005B
Mi a különbség ez és az előző, 2017-es Xe9 modellek között?
Ez is valódi 10 bites HDR?
Megér 385.000 Ft-ot vagy érdemes várni az év végéig, mert akkor már ennél is olcsóbb lesz?
Elsősorban játékra kellene PS4 Pro és Xbox One X-hez,de asztali BD lejátszóval is lenne használva.Köszönöm a segítséget!
-
blakey
titán
válasz sakal83 #39953 üzenetére
egy 808-as Sony darabokra veri azt a TV-t, de egy 755 is. - A W80C és a W75C a 3D-től eltekíntve ua. (utólag bekapcsolható a W75C-n a 3D), nincs különbség a két tv között csak külsőleg, más színkombinációkat alkalmaznak. Tehát nem "ló vagy szamár" a két tv.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sakal83
addikt
-
vlevi
nagyúr
Walaki tapasztalt mostanában olyat, hogy HDD-re felvétel közben, ugyanazt a felvételt nézem, akkor gyakran megáll a lejátszás? (Ezt használom time-shift helyett).
Mintha megnyomtam volna a pause gombot, csak éppen utána nem indul el újra, csak akkor, ha belépek a "title list"-be, és újra rányomok a lejátszásra. Akkor hiba nélkül tudja folytatni onnan, ahol az előbb megakadt.
55XE8505, legújabb fw wan a tw-n.Ja, igen, a külső vinyót már néztem, azzal nincs semmi hiba. Nyomtam rá egy olavsástesztet, de nem talált semmit. Írástesztet nem akarok, mert vannak rajta felvételek.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
-
sussa
csendes tag
Sziasztok!
Erről tudtok mondani röviden valamit : sony kd55xe8096baep
köszi
-Mester mi lehet a boldogság titka? -Ne vitatkozz idiótákkal.-Én nem hiszem,hogy ez lenne a titok.-Igazad van-mondta a mester.
-
zonusz
aktív tag
A 43XF8596B érdemben miben különbözik a 8005-ös, illetve a 9005-ös sorozattól. Nem a káva színe, talp érdekelne.
Köszönöm -
pvil
tag
Üdv mindenkinek!
Sony TV-hez gyári garancia kiterjesztést 1 éves kora előtt lehet megvásárolni?
pvil
-
blakey
titán
válasz Piftuka #39939 üzenetére
A cég lehet, hogy ua. viszont ha másik kerületben vagy városban van akkor eltérő lehet a szolgáltatás, tegnap megnéztem az említett adókat és minden az általam beállított volt. Elhiszem, hogy gondosan figyelsz, ettől még becsúszhat bármilyen apró hiba, emiatt érdemes mindig mindet aprólékosan újra átnézni.
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #39930 üzenetére
Mint említettem, a beállításokat már számtalanszor átnéztem. Semmi "gyanús" nincsen benne, illetve éppen ugyanúgy és ugyanazok vannak beállítva (de "hajszálra pontosan"), mint az én tévémen.
Erre gondosan ügyeltem ugyanis.
Gyári visszaállítást nem eszközöltem még rajta; az "megérhet egy misét".
Egyébként ugyanaz a UPC szolgáltatja mindkét tévének az adást.
"Aquila non captat muscas."
-
Dollface
tag
Sziasztok!
Adott egy 4K-s 55x8505C.
Mostanában azt veszem észre, hogy bekapcsoláskor nem a korábban általam beállított színtelítettséggel ill. képbeállítással jön be a kép, hanem egy erősen túlszínezett képpel.
De ha ilyenkor bekapcsolom, majd újra kikapcsolom például a Football módot, akkor visszaáll a rendes, általam beállított színbeállításra. Lehet hogy valamilyen gyári színprofilra állítja magát vissza a TV random módon kikapcsoláskor...?
-
Olderg
csendes tag
persze lehetőleg ne legyen felhős és esetleg ha van rá mod androidos az lenne a leg jobb
-
Olderg
csendes tag
Sziasztok ! lenne 200e egy jo kis 4k 49col tvre a fő cél hogy legyen némi fekete benne termeszetessen szép kép , leginkább 4k tartalmak es filmek / youtube igy ez lenne a lényeg , ki mit ajánlana?
[ Szerkesztve ]
-
Pharaoh
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos elromlott a sony w80c tvm és a szervizben cserét ajánlottak vagy ugyan erre, vagy ha nincs akkor egy újabb szériára, de még nem tudták megmondani milyenre. Melyik mostani modell felelhet meg neki? Nem szeretnék rossul járni, hogy adnak vmi belépő szintű fullhdtvt.
Köszi. -
atthany
aktív tag
ez a kis kütyü kezeli Wifin az Androidos tv-t?
MantisTek® MK1 2.4GHz Wireless Mini Keyboard Air Mouse Remote Control for Android Windows
-
ArthurShelby
addikt
válasz Piftuka #39929 üzenetére
Melyik szolgáltatótól jön az adás?
Én miután beállítottam a csatorna sorrendet utána lett néha kavar. A hangolási beállítások felé az ilyen szolgáltatói frissítéses dolgokat kikapcsoltam, azóta oké (a sport M szűnt csak meg azóta, annyi a bibi)A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
blakey
titán
válasz blakey #39930 üzenetére
A másik ami még eszembe jutott, hogy a szolgáltatónál van valami gond.
-
blakey
titán
válasz Piftuka #39929 üzenetére
Kerek vagy sem, meg kell oldanod, egyik megoldás, hogy átnézed a beállításokat hátha megvan a hiba, a másik a gyári visszaallítás.
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #39928 üzenetére
Az világos, de miért áll vissza angol nyelvűre gyakorlatilag az összes (ilyen funkcióval rendelkező) csatorna?
(Egyébként a legjobb tudomásom szerint van köze hozzá, mert "by default" a csatornák nyelvét a gyári nyelvbeállításhoz "igazítja".)
Az én 55W809C-men az életben nem kellett egyik csatorna nyelvét sem váltanom, mert alapból magyar nyelven kommunikálnak velem.
Az említett 50W808C televízión viszont minden egyes bekapcsolást követően ismét angol nyelvű minden csatorna. (A magyar nyelvű beállítások ellenére.)
Szóval ott valami nagyon nem "kerek"...
-
blakey
titán
válasz Piftuka #39927 üzenetére
Műsor közben az Action Menüben lehet állítani a szolgáltatásra vonatkozó részeket, milyen nyelvű legyen az adás, a felirat, stb. A rendszer nyelvéhez nincs köze az adás nyelvének.
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz blakey #39926 üzenetére
Oké, de mit nézzek még át?
A "Beállítások"-on belül is, és az "Options" menün belül is magyarra van állítva a tévé nyelvezete a kezdetek óta. Az összes menü, és minden tartalom is ennek megfelelően (magyarul) kommunikál.
Csak éppen mondjuk az M4 Sport-ról átkapcsolok a DTX-re, vagy az Animal Planet-re, és az angolul "karattyol"...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Piftuka #39925 üzenetére
Pedig valami el lett állítva, ilyennel még 1x sem találkoztam, mindig a beállított nyelven vannak a csatornák. Alaposan át kéne nézni a csatornákat.
-
Piftuka
veterán
válasz hegylako01 #39921 üzenetére
Nincsen. Természetesen a beüzemelése óta magyar nyelvbeállításokkal üzemel.
Éppen ezért rejtély az egész jelenség. Nem tudok másra gondolni, csak arra a szerencsétlen, hasznavehetetlen Android-ra...
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Valaki használ olyat, hogy laptopról filmet játszik le VLC-vel és wifi hálózaton keresztül kiteszi a TV-re?
Próbáltam, a VLC látja is a TV-t, de mikor ki akartam tenni a képet a TV-re, akkor elkezdte betölteni, de nem jelent meg.Valakinek van tapasztalata erről a VLC - TV - wifi hálózat dologról?
Köszi
-
blakey
titán
válasz #98221312 #39922 üzenetére
Ha nincs műszered akkor tesztábrákkal egész jól beállítható, a kontraszt és a fényerő többnyire "együtt jár", a 70-es kontraszt jó ehet ha a többi paraméter hozzá van igazítva. Itt találsz videókat amik segítenek a beállításban: AVS HD
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy 2012-es szériás készülékem, és azt szeretném kérdezni, hogy a kontraszt mennyire érdemes felhúzni?
Jelen pillanatban 70-en van, ez lehet jó?Esetleg egy referencia beállítást tudtok ajánlani?
Köszönöm előre is..
-
Piftuka
veterán
A szüleimnek vásárolt 50W808C televízió állandóan átvált angol nyelvű kommunikációra a legtöbb csatornán. Az összes sport és ismeretterjesztő csatorna, valamint bizonyos filmes csatornák...
Van ötletetek arra, hogy miért? (Nem telepítettem fel rá az újabb Android OS-t!)
-
Lackooo84
nagyúr
-
Anthony001
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a youtube hibakóddal leáll, videókat keresni lehet, de elindításkor hibakódot ír ki. A tv-m egy Sony Bravia KD-55XE7005.
Találkozott már valaki ilyennel?Köszi!
-
blakey
titán
válasz virkir #39915 üzenetére
Nem túl bizalomgerjesztő antenna nélkül jelet fogni, azt tudom, hogy a Pana tunerje érzékeny a külső hatásokra és pl. a kábeltv csak akkor volt jó ha földhurok leválasztót kötöttem a csatlakozó és az antenna közé, a Sony ezt már nem szerette, szétesett a kép. Szóval a Sony tunerje jobb, jobban árnyékolt, sajnos a Panáé nem az.
-
blakey
titán
válasz virkir #39913 üzenetére
Amikor a digitálist választod akkor ott a Földi vagy a Kábeles keresés legyen.
-
virkir
veterán
Felmerült egy probléma a 808C-vel.
Ugyanis a kedves T beleszart a DVB-C-be ezért nézegetem az alternatívákat, amiből nincs sok jelenleg csak a MindigTV DVB-T.
Namost a hálói AS640-en ki tudom választani, hogy miket keressen hangoláskor, külön a C-t, külön a T-t amit gyönyörűen befog még antenna nélkül is, olyan jó helyen lakunk.
A 808-on meg csak annyit találok, hogy Digitális, Analóg, Műhold, de a digitálison belül sehol választási lehetőség és hangoláskor nem is talál semmit a DVB-C-n kívül.
Merre keresgéljek?"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Chalez
őstag
válasz Piftuka #39910 üzenetére
3D BD50 ISO PDVD 15-el játszom le, de kölcsönben hozzám került öcsém Med8er lejátszója és ott is túl pixeles volt az én ízlésemnek...pedig ha minden igaz 1 évvel ezelőtt amikor megvásároltam a TV-t még nem volt ilyen, arra gyanakszom, hogy egy újabb firmware cseszte el... A szemüveg nem Sony, hanem Samsung SSG 5100GB
-
semetka
őstag
Kipróbálom. Egyébkent a 40R450 a direct ledes , talan ezért nincs annyi felhő. Azt észrevettétek hogy ha megy egy kicsit a tv akkor csökken a felhősödés. Legalábbis nálam úgy tűnik
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
TCr
veterán
-
semetka
őstag
Akkor nem én vagyok az egyedüli, annyira nem tartom vészesnek, de fateromék olcsó 40r450-e nem ennyire felhős
Igen láttam hogy a dinamikus kontraszt aránylag jól elfedi de annyira nem szeretem, a régi TV-men se volt bekapcsolva. Nekem mind a 4 sarokban látszódik.
Detroit-ig még nem jutottam el, majd hétvégén kipróbálom de tesóm mondta hogy odabasz[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
semetka
őstag
Akinek 55xe8505-s TV-je van annak mennyire felhős a kép?
-
fifticenti01
csendes tag
Sziasztok!
Mai nap folyamán vettem egy Sony KDL-49WE660 tv-t. A kérdésem az lenne hogy az eddigi tv mel simán ment, hogy laptopról Serviio val megosztottam a filmeket és ugye tv-n néztem... De ezzel a tv-vel alig dob ki 1-2 filmet a nagyon -sokból..., a második hogy HBO GO-t lehet rá telepíteni? Vagy valami programot úgy alapvetően? 3. milyen formátumba formázzam a külső hdd-t hogy a tv-n tudjak fel venni?Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Vakarja a fejét a félvezetőipar: az egekben az antimon ára
- Projektor topic
- OLED TV topic
- Netflix
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mindent a StreamSharkról!
- Jönnek a Horizon Zero Dawn és a Helldivers mozifilmek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk