- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Notepad++
- Mindent a StreamSharkról!
- Pörkölt, sós földimogyoró
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- A siker két szabálya
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nemrég találtam külföldi fórumon W8-hoz, ezt az állítólag "kalibrált" beállítást.
Esetleg, ha érdekel valakit...I just finished calibrating my kdl50w829. Here are my settings for day time viewing.
system settings, eco, light sensor off.
Cinema 2
backlight, 6
contrast, 86
brightness, 50
colour, 50
hue, 0
colour temp warm 2
sharpness 50
All noise reduction options set to off
reality creation, manual
resolution 7
noise filtering, min
smooth graduation, low
motionflow true cinema
film mode auto
advance settings
black corrector, off
adv. contrast enhancer, off
gamma, -1
auto light limiter, off
clear white, off
live colour, off
white balance, R GAIN -4, G GAIN -14, B GAIN 0, R BIAS 0, G BIAS 0, B BIAS -2.
detail enhancer, off
edge enhancer, off
skin naturaliser, off
My night settings are the same but backlight is on 3. Bluray movies look stunning and very filmic.
2 people found this solution to be helpful. -
AL
addikt
válasz kispéé #41892 üzenetére
Szia ! Örülök, hogy ilyen pozitívan (viszonylag egyszerűen, gyorsan) zárult a problémás tévéd ügye. Mint korábban már írtam Nekem is jó tapasztalataim vannak a szervizzel. Remélek a modernebb 4K készülék kellemes csalódást okoz. Már többen pozitívan nyilatkoztak erről a modellről . Üdv.
-
AL
addikt
válasz stefi81 #41891 üzenetére
Szia ! Sony Márkaszervizbe kell bejelenteni a hibát. Lehet telefonon, vagy emilben is. Tőlem kértek hibaleírást, számlát és a garanciaszerződést. Elküldtem emilben, másnap telefonon felhívtak, mégegyszer elmondtam minden lényegeset, majd megbeszéltük a javítás menetét, amiből Nekem csere lett. Üdv.
-
leslien
nagyúr
válasz tretyak #41889 üzenetére
nekem ezzel megy .. Download YouTube Vanced APK [NON-ROOT]
youtube vanced apk..[ direkt link]
ezt kell telepíteni akkor tudsz bejelentkezni..microg vanced direkt link[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
kispéé
senior tag
válasz kispéé #41657 üzenetére
Szóval a elromlott 43W756C történetét folytatnám,illetve befejezném, hátha érdekelhet másokat is:
Mint írtam a szegedi márkaszerviz a tv-t garanciális javításnak minősítette, amit egy héttel a beszállítás után jóváhagyta a Sony,így megrendelhették az alkatrészt. Rá pár napra hívtak telefonon, azt várva, hogy kész a javítás, tájékoztatott a szervizes, hogy sajnos a TV javíthatatlan, kijelzőhibás?!? Így cserélik a TV-t a legújabb 2018-as android-os Sony modellre,ha jól emlékszem a 43XF7596-ra, amiért holnap megyek be érte.
Szóval le a kalappal a Sony előtt, számomra pozitív döbbenet ez az egész, én mindig a lehető legrosszabbra gondoltam,számítottam ismerve az általános magyarországi garanciális ügyeket...kicsit azért sajnálom, hogy az új tv "csak" IPS paneles, a w75 pedig VA paneles volt
-
tretyak
aktív tag
Valakinem sikerült megoldania a YouTube problémát? Néha megy clear data után, aztán egy kikapcs és újra nem.
-
viharhozo
addikt
Netflix problemam van egy regi tévével (KDL-46EX650). Jo fel evig nem hasznaltam rajta a Netflixt, most meg nem tudom.
Amikor inditom az alkalmazast felvillan egy uzenet kb. 0,05 masodpercig (csak ugy tudtam megnezni, h felvettem a kepernyot), megpedig ez:
A feher csikon Reactivate felirat szerepel, de megnyomni eselytelen.
Utana beadja a loginkepernyot, majd egyszeruen kozli, h rossz a user/pass, pedig nem az, desktopon es telefonon is mukodik. Gondolom, vhol bennragadt az elozo, es azzal probal belepni, hiaba utom be az ujat. Mit lehet ezzel csinalni, hogy tudom torolni az app beragadt adatait?
Kösz!
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
vlevi
nagyúr
" Azt is tanácsolták nekem, hogy időnként csináljak gyári visszaállítást"
Tudod mi erről a véleményem.
Ha tényleg így van, akkor 5 év gariidő alatt csinálják meg ők, de úgy, hogy utána garanciában visszaállítanak mindent olyanra, mint a gyári visszaállítás előtt volt.
Másik lehetőség, hogy nem adnak ki olyan szutyok rendszert, ami nem bírja ki azt, ha használom...
Amúgy, amikor az előző frissítést (az 5629 előtt, talán 2828???) felraktam, akkor csináltam gyári visszaállítást, de semmivel sem lett jobb, mint a visszaállítás előtt.
Az pedig, hogy a bedugott HDMI kábel összezavar, hááát, szintén olyan, hogy ne röhögtessenek. A dűzni belever a karterbe, az nem baj?De, hogy arra válaszoljak, hogy "ez csak neked jön elő, másnál jó". Háááát. Aargabnak pedig más nyűgje van. Megint másnak állandóan újraindulgat. Nekem ilyeneket nem csinál, hanem van más hülyesége.
Van rá 5 év gari, remélem annyi idő alatt széthullik, másban nem tudok bízni :D :D :D -
q2w3
senior tag
válasz lumpika #41881 üzenetére
Xf90-nél is volt ilyen. Engedélyeztem a fejlesztői módot és korlátoztam a maximális számát az egyszerre futó alkalmazásoknak 4-re. Így gyorsabb lett a rendszer, és nem is indul már újra. Ajánlom, ha lassulást és újraindulást észleltek. Ez android hülyeség, és itt nem is lehet zárni az alkalmazásokat mint egy telefonon. Ráadásul nem gondolom, hogy túl sok memóriát raktak alá.
-
AL
addikt
Szia ! Az a probléma, hogy mindegy be, vagy ki van kapcsolva a csatlakoztatott eszköz ez az " okos " TV megpróbál vele kommunikálni. Ilyen és sok más apró, de idegesítő problémáim voltak már Nekem is. Ha HDMI kábelen halgattam zenét ( HDMI vel volt összekötve minden : erösítő, blu ray, TV, DVD ) időnként pillanatokra elhalgatott a zene. Elvittem a blu ray lejátszót, az erösítőt szetvízbe, kábeleket cseréltem, de csak előjött a hiba. Kínomban kihúztam az erösítő és a TV közötti csatlakozót próbaképpen és akkor megszünt a hiba. Rájöttem, hogy a TV ( mindegy milyen funkción van ) mindig kapcsolódik a társított eszközökkel. Hibaként értékelte, hogy a blu ray lejátszóból nem jön képjel, csak hang ( mivel zenét halgattam ) és mindig ki, be kapcsolgatta. Az a baj, hogy már túl okosak ezek a készülékek és néhány frissités bezavarja őket. Azt is tanácsolták nekem, hogy időnként csináljak gyári visszaállítást, mert olyankor a felhalmozódott " szemét ", zavaró jel távozik belölle. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
Tök felesleges írni is nekik, csak három dolgot tudnak válaszolni: tedd fel a legfrissebb szoftvert, csinálj gyári visszaállítást vagy vidd szervizbe.
Én azt akartam jelezni, hogy a Nougat frissítés óta mindig az alap képbeállításokkal fut bekapcsoláskor, hiába van látszólag másra állítva, és rohadt idegesítő hogy minden bekapcsolás után el- majd vissza kell állítani hogy használja a beállított profilt. Direkt leírtam, hogy a legfrissebb firmware-rel jelentkezik a gond és a gyári visszaállítás után is. Szerinted mit válaszoltak? Igen, azt hogy tegyem fel a legfrissebb firmware-t és csináljak egy gyári visszaállítást. Miután jeleztem hogy - mint írtam is - ezen rég túl vagyok, megkaptam azt, hogy akkor nem tudnak segíteni és vigyem szervizbe ahol meg fogják javítani.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Na szóval korábban írtam a Sony Magyarországnak hogy nem frissít firmwaret automatikusan a tévém. Mindent állítsak alapra, hogy újra állíthassak be mindent. Nem ám az van hogy sorry, utánanézünk a problémának, á dehogy inkább CMOS Reset. Szánalmas.
A válaszok.
Első válasz:
"Köszönjük levelét.Sajnálattal olvastuk, hogy nem sikerült automatikusan frissítenie a firmware verziót.
Javasoljuk, hogy ellenőrizze, hogy jelenleg melyik firmware verzióval rendelkezik a tévéje és írja meg nekünk a verziószámot.
Ezt az alábbi módon tudja leellenőrizni: a televizióhoz tartozó távirányitón nyomja meg a HOME gombot és a jobb felső sarokban található a firmware verziószáma.
Továbbá javasoljuk, hogy ellenőrizze le, hogy be van e Önnek kapcsolva az automatikus frissítés. A távirányítón nyomja meg a HOME gombot utánna a segítség "HELP" és válassza ki a "system software update" rendszer software frissítést majd itt be kell lenie kapcsolva az automatikus frissítésnek az " Automatic software download".
Várjuk válaszát.
Köszönjük."
Leírtam nekik hogy mi az aktuális szoftver verzió stb, erre a válasz:
"Köszönjük szépen válaszát.Szeretnénk megköszönni a visszajelzését miszerint a firmware frissítés nem működik automatikusan.
Amennyiben ez több alkalommal is előfordul, javasoljuk hogy állitsa vissza a televizióját gyári beállitásra. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben visszaállítja a gyári beállitásokra törlődni fognak a beállítások a tévén amelyeket beállított és újra be kell állítania majd.
Az alábbi módon tudja visszaállítani a tévéjét a gyári beállításra:
A távirányitón nyomja meg a HOME gombot, majd Beállítás utánna válassza a Tárhely és Visszaállítás és azon belül a Gyári Visszaállítás.
Köszönjük."
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Igen, van HDMI-n csatlakoztatva, a számítógép volt rádugva, de a gép nem volt bekapcsolva, tehát ott nem kapott jelet.
És az van, hogy természetesen nem mindíg produkálja, de amióta fenn van az új fw, azóta már vagy 2x előfordult.
Bekapcsoltam, akkor bejött a kép. Asszem Eurosport ment. A csatornaváltóval átváltottam a 32-re (RTL), és akkor sötétült el, és onnantól kezdve nem volt hajlandó váltani. -
AL
addikt
Szia ! Nekem az előző X85.. sorozatú Sony tévémmel volt hasonló probléma, ha az AV csatornák és a TV műsorok között kapcsolgattam. Nálam is csak az újraindítás segített. Ha van HDMI - n valami készüléked a tévére csatlakoztatva azt húzd ki ( feszültségmentesítés után ) és próbáld meg, hogy akkor is produkálja e ezeket a hibákat. Üdv.
-
vlevi
nagyúr
Nagyon "tetszik" az új fw (XE8505, 6.5629 verzió)
Szinte naponta tudok produkálni, hogy hazaérve bekapcsolom a TV-t, hang van, kép nincs, csatornaváltásra nem reagál. Újraindítás.
[link]
Gondolkodom rajta, hogy napközben ki fogom húzni a konnektorból, mert ezek szerint KELL neki a rendszaros újraindítás, különben nem hajlandó működni.
Telefon bezzeg hónapokig elmegy...[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz stefi81 #41866 üzenetére
Szia ! Valószínűleg így csinál magának kamatmentes kölcsönt. Ugyanis Ő havonta részletekben fogja ezt a Telekomnak kifizetni a Vevő ( TE ), pedig egyösszegben adod Neki a vételárat . Ez a Sony több tízezerrel olcsóbb, mert 2 év hűségidőt kell az ügyfélnek ( aki Neked eladja ) vállalnia. A készülék ugyanolyan, mint üzletben, nincs semmi változtatás rajta, nem a TV készülék előfizetéses, hanem a szolgáltatás ( havidíjas, 2 év hűségidővel ). Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
Múltkor amit mondtatok beállítások bejöttek, és jók voltak. Nagyon élveztem, tudtam egy jót tv-zni (kicsit végre ki tudtam használni). Max fényerőnél sima fekete háttérnél azért látszik hogy nem 100%-osan egyenletes a háttérvilágítás, de nem fogok belehalni.
Viszont most meghülyült a tv, nem tudom mitől. Bootloop-ok, majd mikor sikerül betöltenie végül üzenetek, hogy mi minden állt le. Mi volt a billentyűkombináció a fw resetre?
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
stefi81
tag
Ha valaki kihoz a telekomtol egy Sony tv-t az le tudják tiltani?
A neten árulnak ilyen tv-t és félek hogy előfizetéses.
Lehet bármi bajom belőle ha nem ismerem az eladót és egy olyat adnának el nekem ami előfizetéssel hoztak ki? Gyanus hogy 1hónap után már eladják. -
TCr
veterán
válasz csabicska #41863 üzenetére
NAS = Network Attached Storage, vagyis hálózati adattároló.
Egy kis kütyü, amibe beledobsz típustól függően 1-4 db HDD-t, ráaggatod az otthoni routerre, majd az otthoni hálózatodon lévő összes lejátszásra / böngészésre képes eszköz látja az ezen lévő tartalmakat (filmek, zenék, képek).
Lehetne erről napokig diskurálni, de annak nem itt van a helye, úgyhogy lényegében ennyi a NAS.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
tomiafoka
csendes tag
válasz szana8 #41861 üzenetére
Szia,
ezt sajnálattal hallom, ez így elég hülye döntés volt a részükről szerintem...
Igen, kipróbáltam wifin én is. Úgy jobb volt, de sajnos nem jó, bár szintén nem egy mai darab UPC-s modemmel, bár tud n-s wifit, de valószínűleg nem elég nagy sávszeléséggel. Beszerzek akkor egy jobb routert.
Köszi a tippet! -
szana8
tag
válasz tomiafoka #41860 üzenetére
Hello,
Igen sajnos 100MBit-es LAN van mindegyik Sonyban. Még a felső kategóriásakban is. Én is NAS-ról nézek filmeket egy KD-55XE8505-el Plex-el vagy a saját lejátszójával. Wifin viszi a 4K-s filmeket amiknek nincs egetverő bitrátája. Pl a Bólygónk a föld 2 4K HDR simán ment. Nem akadt wifin. Kábelen igen. Ráadásul a routerem sem mai darab egy TP Link WDR-3600.
Szval én kipróbálnám a helyedben először wifi-vel.
-
tomiafoka
csendes tag
Van egy pár hónapja egy Sony 49xe8077 TV-m. Áráért cserébe teljesen meg vagyok vele elégedve. Azonban van pár tulajdonsága ami elég idegesítő. Az egyik, amin a mai napig nem bírom túltenni magam, hogy a Sony mérnökei beletettek egy szerencsétlen 100 megabites LAN-t... Most komolyan, gyenge a fejük?! NAS-ról így egy 4k-s filmet sem tudok megnézni, szóval miután megvettem a NAS-t, hogy majd arról nézek mindent, ezek a terveim szépen dugába is dőltek, mert meg sem álmodtam, hogy nincs benne gigabites LAN. Más, esetleg felsőbb kategóriás SONY társainál is előfordul a gigabites LAN hiánya?
A másik, hogy többen is írták, hogy elég lassú tud lenni az android. Az első bekapcsolás valóban kínkeserves, kb. egy percben mérhető mire nézhetővé válik a TV-n valami. Ha standby-ból kell visszahozni, akkor már teljesen vállalhatónak mondanám. Kérdésem, hogy hogy szoktátok használni, elosztót lekapcsoljátok gyakran vagy szinte mindig standby-ban hagyjátok? Napközben általában standby-ban van nálam, de azért estére, meg ha nem vagyunk otthon áramtalanítani szoktam, így naponta sikerül emlékeztetnie, hogy bizony ezt sikerült jól el...... -
csabicska
senior tag
Sony androidos tv-vel használ vki bluetooth kontrollert ?
Játékhoz.
Milyet,és hol erdemes venni ?
Köszönöm.-Galaxy S20 - The best-
-
ryger
aktív tag
válasz hegylako01 #41854 üzenetére
Koszonom a valaszod, akkor igy hagyom ahogy van
TCr +1
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
válasz hegylako01 #41854 üzenetére
Elmehet a Google a büdös p*csába a folyamatos b*szakodásaikkal.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Egy hete nekem is el kezdte a youtube a hülyeséget, a logó megfagy a képen és nem megy tovább. A neten találtam egy topikot és ott írták, hogy törölni kell a cookies részét a browser-nek de ez nagyon idegesítő. 4 éve van meg a kdl-48w605b, eddig semmi baja nem volt. Mit ajánlotok, factory reset? Nem szívesen csinálnám, lehetne minden tv csatornát megint állítani 🙄 -
krizoli
tag
Sziasztok!
Van itt olyan aki használ xf7005-ös modellt?
Most rendeltem 43"-os méretben, de gondoltam megkérdezem, hogy hátha rendelkezik ilyen készülékkel és írna egy kis véleményt nekem.Köszönöm
-
zavatar
csendes tag
Sziasztok! Kb. Három éve használunk monitorként is használva egy Sony KDL-32W705B-t. Kaptam akkoriban egy tanácsot és az alap profilok közül a grafika profilt kiválasztva monitorként is maximálisan meg vagyunk elégedve a készülékkel. Úgy tűnik, hogy a feliratok így jelennek meg a legszebben.
Szükség lenne egy másik felhasználási helyre szintén vegyes használatra de főként monitorként (szövegszerkesztés, net, és nem professzionális képszerkesztés) egy 32"-os TV-re. A jelenlegi Sony-k is ajánlottak monitorként? Jobbak, vagy rosszabbak? Melyiket ajánlanátok? -
Joshi
titán
Lehet megtette már valaki, de ma írtam a Sony Magyarországnak, hogy mi az oka hogy sok készüléken nem működik az Auto firmware frissítés. Ha válaszolnak beírom ide.
-
WiZARD
addikt
A mostani update ota tok beszart a chromecast. Cache urites utan tegnap ment, ma megint szar. Mas is tapasztal hasonlot?
(Youtuberol castolnek, feljon a yt logo, de nem indul el, aztan kilep)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Bacusuz
addikt
[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
hegylako01
tag
válasz Szikravadász #41831 üzenetére
Úgy tudom az upcnél két felé modul van forgalomban. A sonyk csak az újabbat kezelik. Kérj egy új modult.
-
Joshi
titán
válasz Szikravadász #41831 üzenetére
Az Android is Linux alapokra épül, de az biztos hogy a tavalyi XE7005 nem Androidos volt.
-
Szikravadász
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni 55XF7005 behangoláshoz. Van-e valami trükk: UPC kábel, Mediacard. Kivettem egy másik tv-ből és beraktam a Sonyba. Amikor beteszem a modult, megjelenik az autentikáció, és az ott is marad ítéletnapig. Ha kilépek innen, a menüben kiválasztható lesz a modul, de belépve semelyik almenüre sem csinál semmit. A hangolás működik, a kártya nélkül fogható adók jönnek.
Létezik, hogy nem tud kommunikálni a modullal? Az rendesen működik egy 7 éves Samu tv-ben (mondjuk a Médiacard is van vagy 5 éves).
Csináltam már több resetet, de semmi javulás.Előre is köszönöm.
Ja, és a displayspecifications szerint Androidos, a Sony szerint meg Linuxos. Utóbbi lesz igaz, mert semmi olyasmit nem találtam a menüjében, amit itt írtatok az Androidos alkalmazásokról.
[ Szerkesztve ]
-
Bacusuz
addikt
-
AL
addikt
Szia ! Ha a TV Youtube rendszerét használod akkor kijelzi a TV , kiírja a képbeállításoknál, hogy HDR normál, sport, ...?
49XF8505 - ös készülékem van. A másik tévénk a Panasonic a Sonyval ellentétben már a megvásárláskor kiírta.
Régebben volt itt ez már téma, ha jól emlékszem Joshi írta, hogy az Ő Oledjén sincs, mert még a rendszer nem tudja. Külső lejátszónál Nekem is jelzi egyértelműen. Üdv. -
Andrew801
tag
Sony oldalán van egy ilyen, ami lehet nem pont a Te problémádra megoldás, de hátha:
A probléma megoldása érdekében törölje a YouTube alkalmazás alkalmazásadatait és gyorsítótárát:
Válassza a [HOME] (Főmenü) > [Settings] (Beállítások) > [Apps] (Alkalmazások) lehetőséget.
Válassza a [YouTube] lehetőséget.
Válassza a [Clear data] (Adatok törlése) > [OK] lehetőséget. -
Andrew801
tag
Előző fw-kről nem tudok nyilatkozni, de a legújabbat napi szinten nyúzom, yt-t általában, illetve filmeket sorozatokat nézek wi-fin keresztül és semmi problémám nincs vele. Akadásmentesen és gyorsan működik az andriod tv nálam. (Én egyenlőre nem tudom alátámasztani a sok negatív kritikát az android tv-vel szemben.)
-
semetka
őstag
Most jött a frissítés xe8505-re. Aki már feltette attól kérdeznék: kép beállítások gyorsabb lett tőle?
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
q2w3
senior tag
válasz lumpika #41818 üzenetére
Így van, ahogy előttem írták. Ilyenkor a tv megpróbálja HDR-re konvertálni az SDR jelenetet, amitől kicsit "Samsung" képivilágot ad, de egyes jeleneteknél látszik is, hogy túl tudja tolni és nagyon sok részlet veszik el a felső és alsó tartományban.
Nekem jelenleg a legnagyobb gondom a heptikus Android működéssel van. Azon belül is a chromecast részével. YT cast inkább nem megy mint megy, spotify cast szinte sosem működik. és pont azt szerettem volna ezzel a tv-vel elérni, hogy végre nem kell laptopot rákötni, csak telefonról kiküldöm a jelet és megy. De ezt siralmas hatásfokkal tudja. Ráadásul elég kellemetlen, hogy áthívunk barátokat, csak szeretnék valamit megmutatni tv-n, és 10 perc szenvedés után az a vége, hogy rákötjük laptopra mert nem lehet castolni.
Ez elfogadhatatlan egy 400-500 k-s tvtől..
-
AL
addikt
válasz lumpika #41815 üzenetére
Szia ! Ha Sony TV You Tube rendszerén nézed a filmeket, akkor nem láthatsz HDR módban videót, mert a Sony rendszere egyenlőre még csak sima 4k -ban játsza le . Csak külső jelforrásról, pl. : Blu Ray működik.
Megnézni úgy tudod, hogy You Tube film nézése közben a középső kerek választógombot ( amellyel lefelé tudsz kattintani ) megnyomod, akkor kijelzi a film adatait és azt ( a jobb felső sarokban ), hogy milyen felbontással játsza le .Ugyanígy ellenőrizheted a képbeállítások menüben, ha HDR - ben játszik le, akkor a képmód ( normál, sport, stb. ) mellé odaírja, hogy HDR. A panasonic tévém simán lejátsza a korábban említett HDR filmeket, de a Sonyk nem. Nem a készülékedben, hanem a rendszerben van a hiba. Üdv. -
lumpika
tag
válasz lumpika #41815 üzenetére
Azt vettem észre hogy a yt hdr video lejátszáskor a kép-videóbeáll-hdr módnál auto beállítás esetén normál módon jeleníti meg a képet viszont ha átkapcsolom hdr10-re akkor gyönyörű kontrasztosan. Nem tudom alapból mért nem érzékeli hogy hdr és akkor váltana hdr10-re, most állandóan állítgatni hülyeség(a nem hdr-ek hdr10en nagyon gagyin néznek ki)
-
AL
addikt
-
AL
addikt
Szia ! Ha szeretnéd éjszakára, vagy zavarok esetén áramtalanítani az a legegyszerűbb, ha egy feszvédős , ki - be kapcsolóval ellátott elosztóba csatlakoztatod. Ez megvéd a túláramtól és bármikor áramtalaníthatod.
Nekem minden műszaki berendezés ilyenhez van csatlakoztatva. A készülék oldalán sincs ki - be kapcsoló ?
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
silboy
aktív tag
Az XF85-el mi a baj?
Olympus Stylus XZ-10, iPhone 13 128GB, TCL 75C805, Sony KD-60XF8305, LG 50UH635V, Xiaomi Yi Sport Cam, Longines Hydroconquest Ceramic, Tissot PRX Automatic, Citizen CB0010-88E, Bulova Accutron II 96B210, Bulova Precisionist 29B226, Orient Bambino II FAC0000CA, RHA S500, Tennmak IE800
-
Joshi
titán
Ide is belinkelem a hírt, hiszen több Sony LCD tévé is támogatja a Dolby Visiont. Persze az Oppo lejátszók nem olcsók, de hátha valakit érdekel a dolog.
-
vlevi
nagyúr
válasz lumpika #41805 üzenetére
Asszem, ahelyett, hogy itt nyafognek nektek a droid tv instabilitasarol, nyitok róla egy blogot...
Sűrűn lennének rajta bejegyzések.
Az előbb írtam neked a YT hdr lejátszását. Akkor kipróbáltam, ment faszan. Most viszont egy sima videót sem hajlandó lejátszani. Megint újra kellett indítani.
Kicsit tele van vele a ....-m.
Ha ennyire kell neki az újra indítás, legszívesebben éjszakára teljesen kikapcsolnam, de olyat ugye nem lehet, csak, ha kihuzom a konnektorból.
Nem is értem, miért nincs rajta kikapcs... -
Joshi
titán
Egy kérdés azokhoz, akik feltették a v6.5629-es fw-t. Azt vettem észre, hogy amióta ez az fw van fent, egy bizonyos idő után feljön ez az üzenet pedig nincs beállítva semmilyen elalvás vagy időzítő. Direkt lecsekkoltam a beállításokban, de minden ilyen jellegű funkció ki van kapcsolva. Lehet hogy csak az OLED tévéken van ez automatikusan aktiválva ezzel is kímélve az OLED panelt?
-
vlevi
nagyúr
válasz lumpika #41802 üzenetére
Onnan látod, hogy HDR, ha a kép opciókban a jobb felső sarokban a videó mód mellé ki van írva, hogy HDR.
Illetve, amikor a Youtube elkezdi lejátszani, akkor a felső sorba a cím mellé kiírja a felbontást is, és azt is, hogy HDR, hogyha olyan.
Közvetlenül a TV-n lévő YT lejátszó nem tudja a YT videók HDR lejátszását, de, ha valamilyen eszközről (pl. telefonról, vagy PC-ről Chrome böngészőből) castolod, akkor lejátsza a HDR YT videót is. Csak az a bug van benne, hogy a képbeállítást nem állítja át HDR-re, hanem marad azon a fényerőn a YT lejátszó, mint a normál videónál volt.Ez a videó [link] pl, HDR
Vagy ez : [link] 4K HDR 60fps, "kicsit" beszaggat... -
lumpika
tag
sziasztok
olyan kérdésem van hogy 55xe8505-ön hogy lehet előcsalogatni a hdr módot(pl yt videóknál)?
Látom valahol hogyha úgy működik?
Lassan 1 éve megvan de erre még nem jöttem rá.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz PrinceHerceg #41800 üzenetére
Szia ! Szerintem méltányos, tisztességes a garanciális kezelésük, csak el kell jutni ahhoz a szinthez, vagy ahhoz az Emberhez, aki ért is hozzá és nem úgy kezel, mint egy ügyetlen, tudatlan vásárlót. Ha ilyennel sikerül levelezned, beszélned Ő már szakértőkén tárgyal és megért minden hibát, problémát. A legtöbbször az a baj, hogy az Ügyfélszolgálatos nem ért hozzá, csak mindig sablonszöveget mond és az Ügyfelet úgy kezeli mintha a készülék jó lenne csak nem tudják kezelni. Sajnos ezt a hozzáállást szinte minden ügyfélszolgálatnál, szervizelésnél tapasztalni. Mindegy, hogy tévéről, vagy más cikkről van szó. Remélem sikerrel jársz ! Üdv.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Bundle topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen autót vegyek?
- M.2 SSD probléma
- OLED TV topic
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest