- Durrogtass
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Hardverapró értékelés...
- Szólánc.
- Árnyékos sarok
- Digi és a követeléskezelő házassága... (újra nincs netünk)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Asszociációs játék. :)
- gerner1
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Damage
senior tag
válasz Callisto #16096 üzenetére
Ez így igaz! Emiatt is mondtam, hogy nem értek a TV-hez és nem is értem, hogy miért jobb a VA az IPS-sel szemben! Mivel számomra a legfontosabb a minél jobb, szebb képminőség. Egy normálisabb 24" 100k-s monitorn sem látsz felhősödést (vagy rossz vásárt csinálsz). Azt hittem, hogy számomra a minél jobb színhűség visszaadása fontos a TV-nél is. Valószínűsítem, hogy a jel, amit kap a TV, már az szűk keresztmetszet jelen esetben (javítsatok ki, ha nem így van). A lényeg, hogy PS4-gyel minél szebb képe legyen (és külső eszközzel filmlejátszással). 55" 829B vagy 60" 605B?
''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Callisto
őstag
IPS kell oda, ahol grafikai munka zajlik vagy szimplán a színhűség és színtér nagysága fontos. VA labdába sem rúghat. TV-nél viszont inkább VA, mert azon filmeket vagy egyéb műsorokat nézünk többnyire sötétben és fontosabb a kontraszt, a fekete mélysége, mint a színhűség és a színtér.
Az olyan professzionális 500ezres monitorok, mint pl. az EIzo termékei, nem csak a panel minősége miatt kerülnek ennyibe. Nagyon precíz, 32-64 bites jelfeldolgozásuk van fénykörnyezeti mérő, kalibráció bevonásával. (Fénymérő alatt itt a tévékben használt ultra gagyi használhatatlan fénymérőről van szó).
A legprofibbak a túlmintavételezett jelfeldolgozást még arra is felhasználják, hogy azt a minimális felhősödést is (ha van egyáltalán) eltüntetik kalibrációjuk során. Nem mellékesen a legjobb anyagokkal, legnagyobb odafigyeléssel szerelik össze őket, hogy ne legyen megvilágítás beszűrődés stb.
A monitor és TV teljesen más kategória, más piacra, más célra készülő termék.[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Damage
senior tag
válasz nismoka #16093 üzenetére
Felőlem lehet papíron 10000:1 is a kontrasztarány, ha mért eredmények ez alatt vannak és annyira gyenge a színtér visszaadása, hogy foltokat látok színátmenetek helyett! Minél szebb, élethűbb legyen a képe (természetesen az adott pénzért). Egy 1000:1 kontraszttal rendelkező monitor élethűbb képet ad vissza, mint ezek a TV-k (nem poénból kerül fél millióba az IPS paneles EIZO 24" mellett). Egyébként ezt csinálom, olvasgatok. És őszintén megmondom, hogy fingom sincs a TV-ről. Emiatt is kérek itt tanácsot!
-
Damage
senior tag
Ez már sokkal korrektebb válasz!
A Samsung és ezt a topicot (és a milyen TV-t vegyek) is folyamatosan nézem.
Egyre jobban a SONY felé húz a szívem (eszem).
A felhősödésen csodálkozom, gondolom a méret a szűk keresztmetszet. 24"-nál 1000:1 mellett is tisztább képet ad egy IPS, mint egy VA (és ennél a méretnél fél milliós monitorokról beszélünk), ahol fontosabb az egyenletes megvilágítás és a minél élethűbb kép.
Ezek szerint a nagyobb méretű TV-nél ez nem kivitelezhető és ott jobb a VA panel (24-30" felett).
Betekintésű szög elhanyagolható nálam. Az azonos gyártó és típus melletti különbséget ismerem (monitoroknál sem ismeretlen és szánalmas dolognak tartom )
Felejtsük el a 2013-as 805 A-t.
Inkább 55" 829B vagy 60" 605B? Amennyiben fontosabb nekem a +10cm mint a 3D? Mennyire használható a 3D? Mennyire jól tudja szimulálni a játékoknál?
Hónapok óta olvasgatom, de még mindig kevésnek érzem a tudásom! És ennyi pénzért szeretném a lehető legjobbat megkapni!
Hasznos infokat írtál, köszönöm!''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
Damage
senior tag
Az én monitorom 24"-os IPS panel (kalibrált DELL 100% RGB színlefedéssel) és a VALÓS kontrasztaránya valamivel 1000:1 felett van kalibrálás után. PWM mentes! A kijelző megszégyeníti a fél milliós iMac kijelzőjét! Nem tudok valós adatot mondani input lag-re és arra sem, hogy teljesítene gyors mozgásnál (nem erre használom), de nehéz elképzelnem, hogy szebb képe lenne egy VA panelnek és valós 3500:1 kontrasztaránnyal bírna 50" mellett. Mi létjogosultsága van így egy 24" (nem 50" vagy 55") monitornak fél millió FT-ért? Eizo
Elhiszem, hogy ezt a képet készítetted, de itt nem látok mást csak a kijelző gyengeségéből adódó felhősödést, ami nem (feltétlenül) az IPS hibája. Vagy TV-nél IPS = felhősödés, egyenletlen hátsó megvilágítás?)
Nem akarok vitatkozni, de tényleg ennyi eltérés van a monitorok és TV-k között?''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche
-
dh66e
veterán
válasz Damage #16089 üzenetére
Egy IPS vs VA kontraszt differencia akár 3x vagy akár 4x-es differencia is lehet a VA javára.Egy sötét szobában nagyon látszik a differencia.Ez filmnézéskor lehet feltünő,de csak akkor ha mindkét panelt látod egyidőben sok ember nem látja a differenciát vagy nem érdekli mert azért egy LG messze olcsóbb mint egy sony.A másik problématikus téma a felhősödés ,bevilágítás, sávosodás ezekről tájékozódj az adott tévé topicjában mert egy rossz példány elveheti az ember kedvét rendesen.Gyorsan hozzáteszem hogy ez ugyanazon tipuson belül is durva lehet aminek a szerelési minőség a legfőbb okozója.
Ezek mért adatok nem csak kitaláción alapulnak.Nálam-mivel 90%-ban filmnézésre használom a tévét- kizáró ok volt hogy IPS panel legyen benne.
Van hátránya is a VA-paneloknak az IPS-el szemben ez pedig a betekintési szög.Ez akkor érdekes ha többen is ugyanazt a készüléket lesik mert a szélen ülők már nem azzal a szinvilággal szembesülnek amit a szemben ülők látnak.Azért ez nem olyan vészes de valós probléma.
A 805B-t a "A" ellenében javasoltam.Input lag tekintetében a sonyk a legjobbak a tavalyi modellek közül.
Nekem 829B van és ha közel ugyanannyiért megkapható akkor vedd azt,de minimális a különbség a két tévé között.
A samukról infót a topicjukban találsz ill kapsz azt is böngészd át.
Remélem hasznosak az infóim.[ Szerkesztve ]
-
Damage
senior tag
Köszönöm a válaszod.
Mi a gond az IPS-sel? (én elhiszem, hogy rosszabb játékra, meg filmekre, ha elmagyarázod röviden, hogy miért)
Monitorban én kifejeztten IPS-t kerestem (és vettem az iMac mellé), mert fotógrafikus munkára sokkal jobb. teljes RGB színtér fedés, clouding gyakorlagilag szinte ismeretlen, kontraszt arány kitűnő stb.
A 805B miért jobb, mint az általam említett 829B, ha ez utóbbi is belefér a keretbe és amennyire látom még árkülönbség sincs nagyon?
A Samsung-ról úgy tudom, hogy rosszabb az input lag (40ms feletti), még a SONY-k ez alatt vannak. Amennyiben Samsung 6400, akkor már inkább venném a dupla tuneres 6500-ast (még így is a SONY-k alatt van árban).
A 60" 605B mivel rosszabb a 55" 805B vagy 55" 829B-nél? Egyedül a 3D hiányzik belőle? Ez esetben legyen +10 cm![ Szerkesztve ]
-
Damage
senior tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt vagyok (1-1,5 hónapon belülre tervezem). 2 hónapja olvasgatom a különböző teszteket fórumokat, de még mindig nem tudok rajta teljesen kiigazodni.
TV műsorokat nem nézek a hagyományos értelemben (nem érdekelnek az igénytelen műsorok).
A smart funkciók sem érdekelnek.
3D nem létfontosságú, de nem árt, ha van (és inkább aktív).Amire használnám:
- PS 4 játékok
- PS 3 játékok
- USB eszközről film lejátszás (adott esetben számítógépről), max Full HD felbontásban, sokszor felirattal. Itt jobban örülnék, ha a pendrive-ról vagy külső HDD-ről megoldható lenne, minthogy oda kelljen vinni az egyik laptopot és arról menjen a film.
- min. 55"
- max. 250-300KHUFEddigi jelölt:
- 55w805A (bár úgy látom ez egy régebbi típus)
- 60w605B (ha jól tudom ebben nincs 3D)
- 55W829B (ez jobb a 805A-nál?)Amennyiben van egyéb alternatíva, kérlek jelezzétek. Jobban járok ezzel, mint egy 55" Samsung H6500-zal?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
amadeus11
senior tag
-
amadeus11
senior tag
Tudtok olyan MŰKÖDŐ virtuális távirányító programot Windowsra, mint a mobilos app? Csak csatornákat szeretnék váltani a gépről.
There is a star
-
-
gugika
csendes tag
Pénteken vettem 55W828-ast, hazavittem, majd 1 napra rá észrevettem egy lila pöttyöt a Tv-n, ami minden forrásnál jelen volt és tudtam, hogy ez bizony pixelhiba. Telefonáltam a Sonycenterbe, ugyanis itt vettem a Tv-ét, mondta a srác, hogy vigyem be és kicserélik. Az üzletbe, gyors vizsgálódás után, kiderült, hogy valóban pixelhibás. Adtak egy másikat, azonnal! A mostanival nincs gond, hihetetlenül gyönyöû képet produkál! Viszont sötét szobában, világosabb fekete képnél hajlamos felhôsödni, ami kicsit zavaró egy ilyen kaliberû Tv-nél.
-
nismoka
addikt
válasz hegylako01 #16074 üzenetére
Igen már tudom, azért köszi!
-
sussa
csendes tag
sziasztok!
az 55w828b nek a médiajátszó része ismeri a feliratkezelést?
köszi
-Mester mi lehet a boldogság titka? -Ne vitatkozz idiótákkal.-Én nem hiszem,hogy ez lenne a titok.-Igazad van-mondta a mester.
-
ii77
tag
Felmerült egy kérdés KDL50W829B-hez:
-Sony CMU-BR200 vagy CMU-BR100-as kamera ajánlott inkább e tévéhez?VESTAX QFO
-
Tegla80
addikt
Nem feltetlen,mivel szinte mar itt a
ps now,(jah nem ez a mult,ha igaz. )Szoval ps now ,amihez eleg a tv es a joy (meg a "gaikai" a hatterben ),h akar jol szorakozz konzol nelkul is...
Persze annak akinek ez eleg....aki konzolos volt elotte az sztem marad mig gyart konzolt a Sony. Viszont a tavolabbi jovo ugyis a felhobol valo......[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
-
tylerddd
veterán
válasz B-L-A-C-K #16059 üzenetére
Nem tudnánk megfizetni egy olyan Sony tévét Minőségi cuccokat gyártanak, de van amit erősen túláraznak. Az Xperia Z3+ 250k ... ott tartunk, h nem fikázódhatnak a trollok az iPhone-t illetően, h milyen drága A Z3 meg 170k, miközben az egyetlen lényeges újítás a 810-es Snapdragon proci, az meg nem hinném, h 80k felárat megér.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nismoka #16058 üzenetére
Gondoltam a komolyabb játékokkal gáz lesz, bár nem értem miért nem tudtak bele rakni már egy normális android rendszert. Éppen elfért volna benne, az előállítási költség meg ugyan annyiból lett volna mint amit beleraktak, elég lett volna egy csúcskategóriás telefonjukból a lényeges dolgokat kis átalakítással átrakni.
-
dualcore
őstag
Én nem tudom mi a gyengéjük ezeknek a távoknak. Az okos távom szívja az elemeket (meríti) a normál pedig mintha csökkenne időnként az infra ereje. Időnként tökéletes, néha pedig csak akkor viszi ha pontosan a jelfogóra irányítom.
-
Tegla80
addikt
+1 mert sajna itt is xarakodik a tav uj elem mellett is.....
Sony® & PlayStation®
-
dh66e
veterán
válasz Jackie_Chan #16052 üzenetére
Áramtalaníts ilyenbe én is belefutottam régebben ha jól rémlik.Bár lehet hogy a távnak van valami gyengéje mert sokszor meg kell forgatnom az elemet hogy működjön pedig szinte újak.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Jackie_Chan #16052 üzenetére
Távirányító hátulját ütögesd meg (hátha segít), én ezért kértem újat... Ha ez sem segít akkor cseréld ki benne az elemet.
-
Jackie_Chan
senior tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. 55W829B-t használok. Be van állitva,hogy ha 3 órán át nem kap jelet akkor kapcsoljon ki. Így is tett . Utána avval szembesültem,hogy a távirányítóval nem tudom vissza kapcsolni. Megtettem ezt a hátulján lévő gombbal,de a távirányító jelét így sem érzékeli. Mit kell tenni,hogy ismét vegye???
[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." "Két dolog határoz meg téged: A türelmed amikor nincs semmid, és a viselkedésed mikor megvan mindened."
-
Hejakut
csendes tag
válasz nightshadow #16049 üzenetére
Hát, a "43-ason választható MF: Normál/Tiszta/TrueCinema/Egyéni(Egyenletesség:1-5, Tisztaság:1-5)/Ki/Egyenletes). Ha ezek megvannak, akkor biztos uaz, mint az 50"-os? :-) A tavalyi pl. 42w828/829-esen ilyen választási lehetőségek nem voltak, csak az 50"-oson?
[ Szerkesztve ]
-
Hejakut
csendes tag
válasz nightshadow #16036 üzenetére
És ismereteitek szerint uaz. a panel van (natív Hz-re és egyebekre nézve) az idei 800c sorozatban ugyanazzal az elektornikával a 43, az 50 és az 55 collosban is? Mert a tavalyi modelleknél 50"-tól ugrott egy kicsit a mozgásjavítás minősége a tesztek szerint.
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
-
DriftD1GP
tag
Sokan írtátok hogy lefagy a YouTube app a TV-n ezért tegnap teszteltem hogy nálam is fagy e. Először telóval vezéreltem a YouTube app-on kersztül a TV-s YouTube app-ot, majd csak a TV-s app-ot használva néztem meg jópár videót. (legalább 10db) És nem tapasztaltam fagyást. Lassú volt ugyan kicsit és kétszer volt hogy átváltott kissebb felbontásra de az valószínűleg a net sebessége miatt volt. Közben egyszer kellett reklámot elnyomnom. Valaki írta hogy lehet a reklámok miatt fagy. Nálam ez se okozott gondot.
A TV 50w828b a PKG2.303EUA softverrel
Teló egy S4 a 10.24.57-es YouTube app-al -
tylerddd
veterán
UPC Direct-hez milyen modult ajánlanátok W829B esetében?! Vagy ez kártyafüggő?!
-
nismoka
addikt
Úgy látom amit linkelt most nightshadow kollega tesztet eléggé rendben találja a képminőséget.
Google fordítás: "A lenyűgöző minőségű a 55W805C képei tenni a választ egy kicsit könnyebb: azt állíthatom, hogy ha úgy dönt, hogy HD elég neked, akkor nehéz elképzelni bármiféle TV 2015-ben végez jobb munkát, mint ez a Sony"
A 3D pedig tényleg sokkal jobb lett.
-
Dave™
nagyúr
válasz nismoka #16028 üzenetére
Nekem pedig úgy rémlik egy múltkori rtings.com-os összehasonlításból, hogy a szürke és a betekintséi szög rosszabb lett. A több szolgáltatás leginkább az Androidhoz kapcsolódik gondolom, azt meg ha valaki nem használja a Smart funkciókat, nem fogja sokat látni. Nekem pl. HTPC van rádugva, teljesen hidegen hagy az oprendszer, amit futtat. A 3D szemüvegek hiánya is fájó pont, lehet külön venni azt is, ha használni is szeretné az ember ezt a funkciót, én pl. lehet nem vettem volna ha nincs hozzá mert alapból nem érdekelt, de így hogy volt használom rendszeresen.
-
nightshadow
veterán
Sony KDL-55W805C review [link]
"State-of-the-art HD pictures for those not convinced by 4K....input lag measures around 20ms when using the TV’s Game mode."
-
nightshadow
veterán
Sony X930C review [link]
-
szagnes69
aktív tag
Az új televíziókhoz jók a régebbi 3D-s szemüvegek (TDG-BR250)?
-
nismoka
addikt
Nem mondanám hogy gyengébb lett, szolgáltatásokra többet tud, gyorsabb is lett, a képminőség kb ugyan az talán a kontraszt és a fekete még jobb lett, viszont nem jár hozzá 3D szemüveg. Az input lag nőtt de az is még teljesen elfogadható, és csak játékosoknak lehet érdekes, viszont bekapcsolt interpolációval kisebb az input lagja mint az elődnek ha valakit érdekel, PS4 30FPS ből csinálhatsz 60FPS-t vele. A motionflow is testre szabhatóbb amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
szagnes69
aktív tag
-
szagnes69
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Egy picinyke segítséget szeretnék kérni. Nagyon sokáig napi szinten követtem a fórumot, de egy ideje lemaradtam. Televízió vásárlás előtt állunk és ismét Sonyt szeretnénk. Az előző 2011-es modell még mindig hiba nélkül teszi a dolgát, nagyon szeretjük, de kezd problémás lenni, hogy mindenki mindent csak azon a tévén szeretne nézni. A kiszemelt áldozat: KDL-55W829B. Kíváncsi lennék rá, hogy aktív vagy passzív 3D-s? Ips panel benne vagy sem? Tudom, hogy nem mai darab, és régebben hallottam olyan legendát, hogy a hibásabb modelleket (a panelen sok a bevilágítás stb.) visszadobozolva is kiárusítják, de Sony szalonban vennénk, ezért kell-e ilyesmitől tartani? Most 300000 Ft-ért látom, mennyire elfogadható az ára?
A segítséget előre is köszönöm!
-
Unlimited
aktív tag
Valaki,aki jobban benne van ebben a tv dologban,ha tudja,mondja már meg, mi a bánatért vannak megint ezek az új szériás Sony tvk így túlárazva?
-
headhunter
addikt
válasz nismoka #16007 üzenetére
Ez is megoldás, de engem picit "zavar"...
Eddig volt Invitel TVBox HDMI összekötéssel + Analóg + DVB-S, S2 (Műhold).
Most a Boxot lecseréltem CA modulra, maradna a DVB-C (Digitális Kábel) + DVB-S, S2 (Műhold) csatornalista
Digital/Analóg gombra sorban vált az analóg+kábel+műhold között. (Analóg csatornák nagyon gyenge minőségűek, ezért szeretném kiiktatni...)
-
nismoka
addikt
válasz headhunter #16005 üzenetére
Nem kell azt tiltani, egyszerüen nem kapcsolsz analogra.
-
headhunter
addikt
Analóg csatornák törölhetőek vagy hol lehet beállítani az analóg csatornák tiltását? (DVB-S és DVB-C, Sony KDL-55W829B)
-
nismoka
addikt
50" W809C Első benyomások.
A legelső üzembe helyezés eltart elég sokáig, android rendszer frissítés stb. Jó sok mindent el kell fogadni, adat kezelési nyilatkozatok stb.. Viszont ezután már a tv gyorsabb mint az elődje, nem gondolkozik annyit bekapcsolás után. A menü teljesen megváltozott, a képbeállításokban még több lehetőség van, a Motionflow kapott egyéni beállítást is a gyáriak mellett két csúszka formájában. A jelenet választás eltünt, ezek bekerültek a képmódok közé. A szinárnyalatokhoz bekerült még kettő profi mód ami nem tudom mit takar pontosan (egyelőre), de megvan a meleg, semleges, hideg is természetesen. A fehér egyensúlyt még több fokozatban lehet állítani. Az Options gomb eltünt, helyette Action Menü van ami szintén egy kis gyors menüt hoz elő felül de mindig annak függvényében hogy mi a forrás és ahhoz kapcsolódó opciokat ajánl fel, nagyon praktikus. Az android rendszer nem rossz de elég kevés még az alkalmazás, pld web browser sincsen még. Játékok vannak szép számmal, nyomtam is egy Asphalt 8-at tv távirányítóval.
A video lejátszó olyan mint pld a sony telefonokon de letölthető a VLC is ami szerintem rosszabb. A program guide szép lett lényegében az is android alapon megy. Amit még nem teszteltem az a Bluetooth cuccok kezelése, pld bill, vagy joy, és fejhallgató, ezeket majd holnap. Tetszik a rendszer, de még csiszolni kell kicsit és nagyon is rendben lesz ez. A képminőség kb ugyan az mint az elődje így első blikkre, de nem tudtam egymás mellett hasonlítani mert a tavalyi már nincsen. Ja igen és már VESA kompatibilis tehát venni kell fali tartót mert nem jár hozzá.[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Miért lehet az, hogy bekapcsolást követően (miután sokáig nincs bekapcsolva) ezt a hibaüzenetet kapom: Egyes alkalmazások betöltési hiba miatt nem elérhetőek.
Oké, hogy az i-Manual azt írja csináljak egy gyári beállítást, de én nem akarom, hogy az összes kép és hangbeállítás nullázódjon!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
tylerddd
veterán
Kellett nekem dícsérnem, nálam is fagy a youtube W829B-n. Csak bemenetváltással tudok kilépni az appból, másra nem reagál.
-
lexter00
őstag
válasz tothgergo90 #15989 üzenetére
Mielőtt frissitesz olvasd el hogy mit érint a frissités,lehet hogy te nem is használod azt a funkciót amire frissitést dobnak ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Durrogtass
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest