Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• belaazallat
    addikt

Sziasztok!

Van egy érdekes problémám de nem igazán tudom hova forduljak segítségért, de hátha.
    Szóval van egy MSI B450m Gaming plus lapom egy 5600-as ryzen cpu-val egy 6650xt-vel G.Skill F4 3200C16 Ram párossal egy 970 evo nvme ssd-vel egy 870 evo sata ssd-vel egy WD sata hdd-vel illetve egy CM G550M psu-val W11-el.

A helyzet a következő, hogy bekapcsolom a gépet és olyat csinál hogy eljutok a boot képernyőig de ott jó sokat időz a win betöltésével, várok 5 percet és csak karikázik. Bekapcsoló gomb hosszan nyom kikapcsolom. Benyomom újra ugyanez történik, és ugyanúgy kikapcsolom gombbal ezután van hogy a bekapcs működik és bebootol. De van olyan, hogy 3. alkalommal már kiírja hogy felkészülés a javításra, de ott sem történik semmi így újra a kikapcs bekapcs jön. Majd utána bekapcskor most olyat csinált, hogy nem adott képet, helyette a lapon lévő EZ debug ledek közül pirosan világitani kezdett a VGA. Kinyom benyom újra nincs kép VGA led piros. Átdugtam a dp kábelt másik csatlakozóba újra próbálkoztam, de nem ment. Áramtalanitottam, kivettem a vga-t visszatettem újra nincs kép VGA led piros. Megint áramtalanitottam megmozgattam a kártyát hogy jól dugtam-e vissza mindent és vártam egy percet és bekapcsolt bootolt a windows is. Teszt kedvéért kikapcsoltam a winből és bekapcsoltam újra és megint megy rendesen.
    A kérdés a következő, a windows a hibás, az alaplap a hibás vagy esetleg a korosodó psu (10 éves) lesz a ludas?
    Köszönöm a segítséget, illetve azt is ha esetleg tudtok ajánlani valami jobb topikot ahova inkább való ez a kérdés.

Szia!

Először ellenőrizd le az ssd állapotát hd sentinel programmal.
    Utána egy clear cmos, bios reset, állíts be mindent újra a lap biosában. Utána csinálj egy új win telepítést.
    A sok ki be kapcsolgatás nem tesz jót sem a hardvernek, sem a softvernek. Nekem is MSI lapom van egy B550 Tomahawk, de ilyen hisztis egy lapot nem igen láttam. Nekem takarítás után szokott hisztizni, nem hajlandó elindulni, csak sokadik próbálkozásra. Utána rendben működik.

Új hozzászólás Aktív témák