Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Szólánc.
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
Új hozzászólás Aktív témák
-
rétisün
veterán
Dan Simmons: Hyperion
Dan Simmons: Hyperion bukása -
elessar
tag
Magyarul 2-2 kötetben jelent meg:
Hyperion 1 - Titánok lázadása
Hyperion 2 - A fájdalom ura
Hyperion bukása 1 - A fájdalom völgye
Hyperion bukása 2 - A bukásA ciklus harmadik és negyedik kötetei, az Endymion és a The Rise of Endymion (Endymion felemelkedése) - tudtommal még nem jelent meg magyarul.
-
doc
nagyúr
valaki pliz segitsen 'tisztaba tenni'...
a Hyperion sorozat reszei hogy jonnek egymas utan? a moly.hu-n ilyet talaltam:Dan Simmons: Hyperion
Dan Simmons: Hyperion bukása
Dan Simmons: Hyperion – Titánok lázadása
Dan Simmons: Hyperion II. – A fájdalom ura
Dan Simmons: Hyperion bukása I-II.
Dan Simmons: Hyperion (angol)
Dan Simmons: The Fall of Hyperion
Dan Simmons: Endymion
Dan Simmons: The Rise of Endymion
Dan Simmons: The Hyperion Omnibus
Dan Simmons: The Endymion Omnibuskicsit zavaros, es nyilvan nem idorendi (pl. kulon szerepel az angol kiadas, ill. a Hyperion bukasa ketszer (angollal egyutt haromszor))
-
csibor
addikt
Metró 2034 40% akcióban.
-
Mr.Csizmás
titán
üdv,
Lukjanyenko (Őrség-könyvek) korábbi novelláskötetét keresném, a Nukleáris álom címűt. Megjelent magyar nyelven bármilyen formábanl?
-
brownus
veterán
-
doc
nagyúr
magyarul a multfigyeloket, vegjatekot, holtak szoszolojat es a fajirtast, angolul a children of the mindot es az ender's shadowt, mindegyik nagyon jo, az egyik kedvenc irom

a 'vegjatek trilogia' (ami nem igazan trilogia, mert 4 konyvbol all, bar ebbol az utolso harom vegul is tekintheto trilogianak) amellett hogy nagyon jo, eleg sajatsagos. a Vegjatek onmagaban is teljes egesz, zsenialis konyv (nem veletlenul nyert egyszerre Hugo- es Nebula dijat is), a holtak szoszoloja mar nagyon mas, de szinten zsenialis, a fajirtas elso ketharmada szinten hozza a szinvonalat, az utolso egyharmada viszont eleg tre lett sajna
a children of the mind valamilyen szinten lezarja a sorozatot, de nem igazan jott be
az ender's shadow (meg a tobbi shadow konyv) a vegjatekkal 'parhuzamos', ez pl. konkretan a vegjatek cselekmenyet mutatja be egy masik szemszogbol. attol tartottam hogy unalmas lesz ugyanaz a sztori, de NAGYON jo!
a megfilmesitessel meg mar vagy 20 eve kuzdenek, volt egy kiadott forgatokonyv-toredek (kb. a film harmada) is, de meg mindig nincs belole semmi, bar iden mar megint hallottam hogy neki akarnak ugrani
MOD: ja, megvan az Alvin maker sorozat elso 2-3 resze, de valahogy nem jottek be, lehet hogy megint neki kene allni, hatha most rakattanok
bar most Crichtont olvasok folyamatosan, szinten nagy kedvenc -
brownus
veterán
orson scott card-tól olvastatok valamit, ismeritek? most ajánlották a végjáték trilógiáját, utána olvasva tetszik a története.
megvan a butleri dzsihad, bódottá van
egész jó áron sikerült megvenni -
doc
nagyúr
-
brownus
veterán
Vote Now! Iconic Photos - 50 Years of Human Spaceflight SPACE.com Staff - ebbe a topikba illik a legjobban

-
brownus
veterán
-
brownus
veterán
A scifi történetének tuti térképe - komoly, így első ránézésre
-
brownus
veterán
kiadják a hyperiont új köntösben!
-
brownus
veterán
Dave Howard A Démoncsászár fejvadászairól
nem, vagy még nem egy fonyódi, de pár oldal után nekem tetszik. könnyed és szórakoztató

még annyit, hogy:
Fawcettnek konkrét elképzelése van a karakterek jövőjéről, így nem írhattam akármit. - akkor írja meg b+!!!!
nem a tűzvonalban meg a géniusszal kéne/kellett volna vacakolni
amik nem lettek olyan rosszak magyar viszonylatban -
brownus
veterán

-
sagvary
aktív tag
Nekem még mindig a Star Trek nagy filmek jelentik a király élményt a sci-fi-ben!
-
meroly
veterán
A Deep Impact pont hogy nem szerintem, ott családi dráma is van rendesen. És az űrhajósok sincsenek majmolva annyira. Na azt elolvasnám könyvben.
Tegnap nekiálltam a Tron-nak, de rájöttem, hogy az már nem az én világom.

Nagyon mese, úgyhogy most megint vadászom az antikvárium oldalát. -
emre
veterán
Tulajdonképpen igazad van. Ott van példának a Men in Black is ami ha jól tudom képregény adaptáció.
Viszont röhej, hogy alig látni eredeti ötletet. A legtöbb film 50-60 éves regényekből köszön vissza. És mostanra mintha elfogytak volna a novellák, regények, jöhetnek a képregények.
Eltelik pár év azokat is kivégzik mi lesz a következő?
Vagy csak én vagyok ilyen szűk látókörű? -
emre
veterán
válasz
MikroTikker
üzenetére
Én speciel rühellem ezeket a pentagon által pénzelt a nagy amerikai szuperfasza csávós hatásvadász filmeket. A képregény adaptáció filmektől meg egyenesen írtózom.
-
MikroTikker
tag
Nekem az Armageddon is tetszett. Jó nem a hihetetlen tudományosan igazol alaptörténetet kell benne látni hanem egy kellemes , szórakoztató popcorn filmet. Szerintem egész jól bele lehet élni magadat, mert a színészi játék szerintem nagyon jó. (ilyen nevekkel azért ez elvárható). Egy kicsit komolytalan és hatásvadász, de szerintem sokkal jobb mint a mostani agyatlan akciófilmek(mint pl a GIJoe). Szóval ha nem is korszakalkotó de szórakoztató.
-
doc
nagyúr
pedig a film egy az egyben ugyanerrol szol

Nemerenek annak idejen voltak nagyon jo konyvei (pl. a Holtak Harcaval egyutt kiadott Jatszma tizmilliardert is nagyon jo, vagy ott vannak az ifjusagi regenyei), de miota raallt a tomegtermelesre, semmi ertekelhetot nem produkalt
-
meroly
veterán
-
ArchElf
addikt
Tron-t olvastam - igaz már a játék után, és a film megnézése előtt. Nekem jobban tetszett, mint a film. Bár szerintem csak azért, mert a filmet nem gyerekként láttam először, hanem most 1-2 éven belül.
Nemere - Holtak Harca sem rossz, Demotition Man (Stallone) néven híresült el filmként

AE
-
meroly
veterán
Delej kivégezve, nem volt olyan emlékezetes mint a korábbi kettő (Hőség, Rajzás). Most olvasom az Őrületet, na ez leköt

-
elessar
tag
Cory Doctorow: Kistestvér
Olvasható az egész regény magyarul -
neduddki
nagyúr
HI!
14-huszinegyketeves koromig kivegesztem Herzog-ot, utanna mar nem tudiott ugy lekotni mint korabban, en a rajzassal kedtem
elleneb a Kos jegyeben meg most is buli ven fejjeludv
neduddki
mod: feladom tul faradty vagyok mar mara...
-
emre
veterán
Én így vagyok Robert Sheckley-vel
igaz nem túl termékeny író -
meroly
veterán
Elkezdtem a Delejt. Alig bírom lerakni. Rájöttem hogy Herzog az én íróm, a könyv hátulján:
"Arthur Herzog azzal jegyezte be a nevét az irodalomtörténetbe, hogy feltalálta az ítéletnap regényt."
És ezt a műfajt szeretem én! -
doc
nagyúr
ingyenes SF sorozat: [link]
a HD torrent link nekem nem mukodott, a masik viszont megy -
emre
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
Kikérem magamnak, hogy Zsoldos Ellenpontjával kezdjen.

Tessék elolvasni előbb a Feladat-ot
Az ellenpont annak az ellenpontja, vagy mi a szösz
-
doc
nagyúr
annyira azert nem vastagok
en most a Revelation Space-nek alltam neki, na az eleg tartalmas olvasmany, 550 oldal olyan szedessel hogy a szemem kifolyik az apro, suru betuktol

-
meroly
veterán
Kösz fiúk, utánuk nézek majd, egyelőre egy darabig elég lesz ez a három új szerzemény.
-
meroly
veterán
Wolfgang Jeschke: A teremtés utolsó napja című könyvet találtam itthon.
Olvasta valaki? -
doc
nagyúr
-
meroly
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
Igazad van, bocs.
Végül A szimulátor mellett döntöttem, Ti olvastátok?
-
meroly
veterán
-
meroly
veterán
válasz
neduddki
üzenetére
Az óriás Meszklin bolygón, ahol a gravitáció a földihez képest több százszoros, egy kutatórakéta - a felbecsülhetetlen értékű adatokkal - nem tud felszállni, a földi űrhajósok sem tudják megközelíteni. Szerencsére akad egy vállalkozó kedvű meszklinita - 40 cm hosszú és 5 cm átmérőjű kis lény -, aki felderítő-kereskedő, egy tengerjáró hajó kapitánya, s mi sem ésszerűbb számára, mint hogy északról a déli sarkig elmenjen a Repülők rakétájához. Persze ... ha ebből neki is származik valami haszon! Az emberi és a nem emberi értelmes lények remek összmunkája és a hosszú úton a sok izgalmas kaland, tapasztalat meghozza az eredményt - miközben az olvasó úgy megszereti a kis lényeket, hogy sajnál tőlük elválni.
Köszi

A város pl?
A szimulátor? -
meroly
veterán
A pörgést olvasta valaki?
-
-
Kephamos
addikt
Beszereztem ma a Lem összes első kötetét. Nagyon tetszik.

-
doc
nagyúr
válasz
Kephamos
üzenetére
szerintem az az egyik legjobb Dick-konyv, es miutan talaltam egy olyan kollegat, aki szinten ezen a velemenyen van, megnyugodtam

altalaban le szoktak hurrogni, hogy az teljesen snassz konyv, meg nincs benne semmi ujdonsag (2010-ben lehet, de mikor megirta, akkor total dobbenet volt, bar nekem most is az
)nagyon sok jo Dick-konyv van, szerintem a nagyon elvontakat (pl. Palmer Eldritch, Valis) hagyd kesobbre
lightosabb/emeszthetobb pl. Ubik, Figyel az Eg, nekem annyira nem jottek be, de neked lehet hogy tetszene a Transz vagy a Kozmosz babjai)
ja es persze az Ember a fellegvarban, dobbenetesen jo konyv, csak sajna befejezetlen
-
Kephamos
addikt
Mostanában végre van időm és el kezdtem olvasgatni az itthoni SF könyvtárat, ami szerintem legalább 10000 oldalra tehető. (Vagy 2-2,5 méternyi Kozmosz köny, plusz az összes régi galaktika).
Ma elolvastam Philip K. Dick-től A halál útvesztője c. szösszenetet. Elég meredek, de tetszik, szóval úgy döntöttem, hogy beszerzem az összes, azonban pénhiányban vagyok, így eleinte a jobbakat szeretném megvásárolni. Mit ajánlotok és miért? -
neduddki
nagyúr
HI!
na belfuototam Pohl Reklamhadjarataba kivancsi leszek reaja:- )
udv
neduddki
-
csibor
addikt
Tegnap megvettem Fonyódi Tibor: A katedrális könyvét,5K,1.65Kg,nem semmi

-
brownus
veterán
Roger Zelazny - A fény ura, olvastátok? jó?
mindegy, megrendelem... itt-> http://szellemlovas.hu/
most érdemes reggelni, mert olcsón adják a jó könyveket, és rengeteg használt könyvük is van. ma és holnap 500huf kupont adnak. -
brownus
veterán
bódottá van
had újságoljam el; feketecsuklyások és a jó nap ez a halálra megrendelve potom 2.5k hufért! pedig hol van még karácsony:d -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
olbaidhun
üzenetére
Nem mindegy, milyen mélységekig teremtett egy világ, az irodalom sokkal-sokkal bővebb és gazdagabb ilyen téren mint a film. A Star Wars először vetített filmje sem volt annyira meggyőző nekem aki addigra a Mo-on addig megjelent sci-fi majdnem egészét már olvastam, mint az akkor a műfajra rácsodálkozóknak /osztálytársak stb. / Ellenben a könyv már egyértelműen rókabőr volt, mind a terjedelem, mind az irodalmi gazdagság tekintetében.
A Gyűrűk ura mint film, már tényleg hosszú és részletes, ráadásul a készítői igazi rajongói a könyvnek, de jelentős részeket ki kellett hagyniuk így is.
A filmek nyomán írt könyvek ritkán sikerülnek jól. Persze az univerzumon belül még akadhatnak jól megírtak ettől függetlenül, a Warcraft univerzumban is van erre példa.
Szerk:
Egyébként ezért kérdeztem:
"Megfilmesített könyvek:
A Terminator
Terminator 2 - Az ítélet napja
Terminator 3 - A gépek lázadása
Terminator 4 - Megváltás"
Itt így írtad. Ebből nekem az jött le, hogy a könyvek léteztek előbb, de nem tudtam róla, hogy lett volna korábban könyv mint az első film, sőt, úgy véltem, hogy mindig a film létezett először. Azért kérdeztem, hogy nem rosszul tudom-e...
-
olbaidhun
őstag
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem értem, h ez miért érdekes
Egy univerzum. -
olbaidhun
őstag
Ha komolyan érdekel valakit a terminator SAGA, akkor tessék elolvasni az ajánlataimat, innen olcsóbban is össze lehet szedni ezt a remek gyűjteményt!

-
meroly
veterán
válasz
olbaidhun
üzenetére
Na találtam egy elég szép gyűjteményt eladót.
-
meroly
veterán
válasz
philoxenia
üzenetére
Elmebeteg

Egyébként végeztem a rajzással. Annyira nem tetszett mint a hőség, de jó volt. Most pihentetem a témát, lassan a tankönyveim lesznek az esti olvasmányok.
Majd a nyárra keresek valami jó kis katasztrófa sci-fit. -
meroly
veterán
Szerintem gyakrabban.

Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone Air Black 256GB használt karcmentes 100% akku (20 ciklus) garancia 2026.12.20.-ig
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 6 Ryzen AI 7 PRO 350W Radeon 860M 32 GB RAM 7500 MT/s 512 GB 3év gar
- Samsung Galaxy S23 FE 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell XPS 13 9300 i7-1065G7 8GB 1000GB FHD+ 500nit! 1 év garancia
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest