- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuri16
senior tag
Dan Simmons - Endymion
jo volt, de ez igy magaban elmarad a Hyperiontol. A konyv nagyresze egy kalandregeny sok utazassal, bajba kerulessel es szerencses meguszassal. Ami tetszett: tobb bolygot bejarnak a foszereplok, meglatjuk mi lett a halo bukasa utan a sorsuk, hogyan veszelik tul a hirtelen jott elszigeteltseget. Ami talan erdekesebb, hogy mi lett a tarsadalommal, politikaval. Kevesbe tetszettek viszont a foszereplok, mig a Hyperionban megkapunk 6 teljes tortenetet, es mindegyik karaktert jol megismerjuk/megszeretjuk, ertjuk a motivacioit addig itt nagyreszt homaly fedi a mierteket. A lanyt meg hajlando vagyok elfogadni mint axiomat, azt viszont nem ertem Raulnak miert eri meg ennyire megszivatni onmagat. A masik oldal talan erdekesebb, ahogy a pap-kapitany alapvetoen parancsokat teljesit, de azert megmutatja, hogy van sajat akarata is. A vegere szerencsere beindul a tortenet, valoszinuleg a folytatas komolyabb lesz. Osszessegeben tetszett, de messze nem olyan komplex es elgondolkodtato mint az elozmenyek.
es most varhatok novemberig.. -
doc
nagyúr
a Fonyodi-fele Katedralis harcosairol irtam egy kisse talan terjengos velemenyt a konyvajanlo topicba

-
degu
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
Hat ha mar itt tartunk,nekem S.Lem a kedvencem.
Baromi izgalmas,erdekes a meseszovese,es az egesz emberisegre vonatkozo gondolatokal feszeget. t.k.
Pl az Eden egeszen kaprazatos,de a Solaris sem kutya,vagy a Legyozhetetlen.Szerintem mindegyik remekmu.Olyan fantaziaja volt a csokanak,amivel talan csak Asimov vetekedhet.
Nem csak a maga kategoriajaba volt jo.Ha szepirodalmat irogatott volna,abban is jo lett volna. -
philoxenia
MODERÁTOR
Szájenszfiksön Wells is és Verne is, bár teljesen más a stílus. A magyar szerzők között ellenben Jókaival kezdhetünk, majd egy kevéssé ismert szerző következik. Ki olvasta a Kazohiniát?
-
degu
senior tag
válasz
localhost
üzenetére
Hat a Solaris+a Marsbeli Kronikak engem is elvarazsolt.
Sajnos a lemezt valaki elkunyizta-kolcson,hogy felveszi,oszt...zseton...
Egyebkent ami meg nagyon tetszett,az az Utolso Csillagharcos volt.Nem tudom,hogy a film volt elobb,es abbol forgatokonyv-regenyt irtak,vagy forditva.
Az ujabb sci-fikbe egyebkent az nem tetszik igazan,hogy az igazi,technikan alapulo,hihetove varazsolt regenyeket kezdik felvaltani a misztikus/horroros/pszicho-izes eklektikus general-szoszok.
Belevesznek minden stilust,hogy minnel tobben olvassak/vegyek meg.
Igazan keves ezek kozott,ami igazan jol sikerult. -
localhost
Közösségépítő
válasz
philoxenia
üzenetére
Minden hónap utolsó hetében ugyanott.
127.0.0.1 - decemberben -
localhost
Közösségépítő
válasz
philoxenia
üzenetére
Gyere el időnként TOMPOX koncertre!
(Én havonta járok a Klubjukba = Pecsa)
A volt Solarisos basszista Pócs Tamás zenekara (Solaris Tribute) - Solaris számokkal és saját (hasonstílusú) Tompox nótákkal.
Játszanak számokat a Marsbéliről is!Következő koncertünk: 2013.01.31. 20:00 - Budapest, PeCsa Café
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
localhost
üzenetére
Rettenetesen imádtam a Marsbéli Krónikákat...
-
localhost
Közösségépítő
válasz
philoxenia
üzenetére
Természetesen IGEN, Ő az, 100% eredeti valójában.

-
doc
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
-
leslieke
Jómunkásember
Jó könyv a Sindzse szeme, még a korai írásai közül való.
Föld alatti piramis 1-2-ből szerintem az első messze jobb, mint a második, Sajnos érződik a könyvek között eltelt idő.
Amit még érdemes elolvasni, az A gonosz és a fekete hercegnő, február 18-án jelenik meg az újrakiadása.
-
localhost
Közösségépítő
Nem biznicelek, de hátha valakit érdekel:
Erdész Róbert (Robert Forester) Csapda c. könyvéből a második és a harmadik rész duplán van meg nekem... püben érdelkődjön - akinek kellene. -
doc
nagyúr
válasz
leslieke
üzenetére
az csak a jatekkal egyutt kaphato, ra is van irva a boritojara hogy 'ajandek'

szerintem valamikor 20 eve mar olvastam, de megigertem anyamnak hogy elolvasom megint
amugy jo konyv? bar egy fanatikus LLL gyujtotol lehet hogy hulyeseg ilyet kerdeznem...
en inkabb a sajat neven irt (SF jellegu) konyveibol olvastam parat, pl. a Fold alatti piramist es folytatasat, azok egesz jok voltak, a Lawrence konyvekre mar nem emlekszem, pedig azokbol is olvastam joparat meg gimis koromban -
leslieke
Jómunkásember
Akad még pár könyv, amiből több kiadás van meg, pl.: Lőrincz L. László (Leslie L. Lawrence) valamennyi könyve megvan és mindegy, hogy milyen kiadásban és hányszor jelent meg, így van meg a Sindzse szeme 4 változatban is.
-
leslieke
Jómunkásember
A 2012-es Forever Wart reklámozom én is.

A Delta Visiontól meg lehet venni e-book formában és papír alapon is. Vannak akciók is, amikor kedvező áron beszerezhetőek. Keresett könyv, nem csoda, hogy megélt 3 kiadást. Az első kettő megvan nekem, a DV-st még nem szereztem be.
(#1172) philoxenia filmet láttam, hamarosan jön a második része is. A könyvek beszerzésén elgondolkodtam.
-
doc
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
nagyon sokat hallottam rola, de olyan hosszu a konyves varolistam, hogy vegul filmen lattam

a film egyebkent nagyon jo lett, bar nehez elfelejteni hogy gyakorlatilag 99%-ban Battle Royale koppintas
a folytatasokra mindenesetre kivancsi vagyok, szoval elobb-utobb elolvasom
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ez a trilógia is nagyon jó, az első részből most készült film, pedig nem régi könyv...
-
doc
nagyúr
válasz
leslieke
üzenetére
rakerestem a moly.hu-n, de ugy tunik nincs magyarul
viszont a Forever War-t 2012-ben kiadtak ujra: [link]
szoval lehet hogy a kiado tervei kozott szerepel a folytatas is
nekem sajna nincs meg papiron a Katedralis; antikvariumokban, rukkolan, mindenhol fel vagyok ra iratkozva, eddig hiaba :-/ remelem azert idovel hozzajutok, most e-bookkent olvasom (mondjuk amugy is 'villanyon' olvasnam, de a nekem tetszo konyveket mind megveszem papiron is)
-
leslieke
Jómunkásember
-
doc
nagyúr
válasz
leslieke
üzenetére
a folytatasat is olvastad (marmint a Forever Peace-t)?
az is jol sikerult?egyebkent en most a Katedralist olvasom (marmint a Fonyodi-felet)
eddig hatarozottan tetszik a konyv, bar eleg sok problemam van vele...
majd irok reszletesebben ha befejeztem, most tartok az elso kotet (A katedralis harcosai) felenel
az uj (negykotetes) Delta Visions kiadas szerint most kezdem a masodik kotetet
-
leslieke
Jómunkásember
Majdcsak felfedezik a filmesek. A folytatásra nagyon kíváncsi vagyok.
Ajánlom még figyelmedbe (meg másoknak is) Joe Haldeman: Örök háború c. könyvét is. Szerintem ez is nagyon jó lett.
-
mrhitoshi
veterán
Szintúgy. Bár könyvet nem olvastam, de a filmet láttam, és nem olyan rossz, Prometheustól ezerszer jobb.
Az külön tetszett, hogy elhangzott benne ez a mondat: Gondolkodok, tehát vagyok. Cogito ergo Sum Ha egy ilyen híres mondat hangzana el egy mai filmben, akkor a nézők bámulnának ki a fejükből, mint a birkák...
Szóval egyfajta művészeti értéket is vittek a dologba, és tényleg nem a lövöldözésről szólt.
-
degu
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
A konyvet en sem olvastam,de a film nekem nagyon tetszett,mert a *lelki*motivumok is meg voltak,nem csak a gyilkolaszas.Es a szereplo figurak is elo embereknek tuntek,nem csak*kliseknek*
A fantasy sorozatokat en is baromira csipem,csak az a bajom,hogy a konyvtarosok nem forditanak figyelmet a teljes sorozat beszerzesere.Elolvasod /mint kesobb kiderul/ a 3. tortenetet,kotetet,es se az elejet,sem a veget nem tudod megszerezni.Es van egy csomo ilyen,ami tetszett,de befejezetlen,csonka volt-igy.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
philoxenia
üzenetére
A Szárnyas fejvadászt nem olvastam, a film is bőven elég volt, szerintem túlhype-olt.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
philoxenia
üzenetére
Tudom! Megvan mind a 4 film és a könyvek is.
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
philoxenia
üzenetére
Alien 1-2, T2.
-
bambano
titán
válasz
mrhitoshi
üzenetére
az iron sky nekem csalódás volt, szerintem az alapötlet zseniális lehetett volna egy komoly sci-fihez, ehelyett elpuskázták pár palin paródiára az egészet. pedig sok mindent meg tudtak csinálni rendesen, nem volt zavaró a kevés pénz, pl. a látvány megütötte a szintet.csak a storyboard, az nem túlórázott eleget.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Minden idők legjobb filmje a témában? Nálam még mindig a "Nyolcadik utas..." vezet....
-
doc
nagyúr
válasz
leslieke
üzenetére
tobbet nem is vartam tole

amugy nem is rossz a parhuzam, pont ugyanugy unasig ismetelt, kozhelyes kliseket ismetel, mint a szappanoperak, csak itt nem amnezia/vak kislany/eltitkolt gyerek/stb bukkan fel, hanem a 'meglepo' hosies vegkifejlet, a lenezett, masodlagos szereplo vilagmegmentese, a nagy onfelaldozo "menj csak, en inkabb meghalok", stb -
doc
nagyúr
válasz
mrhitoshi
üzenetére
na latod, ezert kell ugy nekiulni ahogy en tettem: elotte mindenhol azt olvastam hogy ez egy hulladek, ugyhogy nagy kalap fekaliara szamitottam
ehhez kepest kimondottan szorakoztato volt a film
(azert a 'jo' fogalmatol meg mindig nagyon messze van, de mivel nem is vartam hogy jo legyen, ezert ez nem okozott problemat vagy csalodottsagot) sot, meg csak nem is annyira 'ubergagyi' szinten szorakoztato mint mondjuk a Baratok Kozt mikor Magdi neni leesik a lepcson, hanem annal egy fokkal jobban teljesitett -
doc
nagyúr
válasz
mrhitoshi
üzenetére
a Csatahajo egy tipikus B kategorias SF, a celja szimplan a szorakoztatas. nem szabad fennakadni olyan jelentektelen aprosagokon mint az idegenek oltozeke. ez tipikusan az a film, amit tv elott ulve, sorrel a kezben, rohogve nez vegig az ember

az Iron sky meg persze hogy a valosagtol elrugaszkodott, pont ez a lenyege, az egy abszurd vigjatek, ld. Top Secret, Monty Python, etc (csak azoknal valamivel kevesbe elvont es faraszto)
-
mrhitoshi
veterán
válasz
bambano
üzenetére
A csatahajót megnéztem én is, de borzasztó élmény volt. Az még hagyján, hogy egy rossz akciófilmnek elmenne, de hogy az űrlények ruháját összeollózzák... na azon a ponton majdnem falnak mentem.
Nem tudom játszott e itt valaki a Mass Effect-el, vagy a HALO-val (zseniális sci-fik), és a csatahajóban pontosan olyan ruháik voltak a lényeknek, mint ebben a két sci-fi-ben. Szóval bennem elég mély nyomot hagyott negatív értelemben.Az Iron Sky-t nem néztem még, de félek tőle. Láttam az előzetest, és elég merész, sőt elrugaszkodott a történet, de egy próbát megérhet.
-
bambano
titán
A csatahajó szerintem menthetetlen lenne, csak bennem van egy kis "abban még volt anyag" érzés. és amikor csónakáznak a Missouri mellett, és benyögi a figura, hogy az ma nem múzeum, meg a főgépész raplija, hogy analóg az egész, azután jönnek az öregek, végül kiborítják az árusító automatát, mint a fogyasztói társadalom jelképét, az epic. Öreg vas nem vén vas.
-
doc
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
errol a Solomon Kane-rol meg csak nem is hallottam
a Csatahajo nekem kellemes csalodas volt, ahhoz kepest hogy milyen brutalisan lehuztak mindenhol, kimondottan szorakoztato volt, amikor nekialltak konkretan torpedozni, akkor szinte felsikoltottam a gyonyortol
. Bar lehet hogy ezzel is ugy jartam, mint pl. a Cowboys and Aliens-szel (szinten sci-fi!), es annyira nem vartam semmit, hogy aztan azt a keveset, ami megiscsak jott, annal jobban ertekeltem 
-
mrhitoshi
veterán
válasz
leslieke
üzenetére
Prometheust láttam, nem volt az igazi szeritem. Ridley Scott tudott volna jobbat is rendezni.

Totall Recallt is megnéztem, az alapja az nagyon jó, de borzalmas hogy minden másodpercben vagy lőnek, vagy robban valami.
The hunger gamesről olvastam ( vagyis fordítottam egy oldalt, fordító verseny
), és elég jónak tűnik. Fel sem merült bennem, hogy utána nézzek. 
-
mrhitoshi
veterán
Hú ez gyors volt.

A Looper-rel szemben vannak fenntartásaim, de a kíváncsiság hajt. Egyébként az sem baj, ha nem 2012-es, csak izgalmas, és ne egy akciófilm legyen.
A 2001: űrodüsszeia tervben van, meg az 1999-es Emlékmás is.
Philip K. Dick novellái alapján készült filmek nagyon bejöttek.
-
-
mrhitoshi
veterán
Üdv!
Tudtok mondani, elsősorban 2012-es, jó sci-fi filmeket ?
Régen láttam már egy jó sci-fi filmet. Mondjuk az sem lenne nagy probléma, ha nem 2012-es a film.
-
-
philoxenia
MODERÁTOR
20th Century Short Story:
Rank Author : Title (Year) Points Votes
1 Clarke, Arthur C. : The Nine Billion Names of God (1953) 932 62
2 Le Guin, Ursula K. : The Ones Who Walk Away from Omelas (1973) 797 52
3 Ellison, Harlan : 'Repent, Harlequin!' said the Ticktockman (1965) 767 52
4 Ellison, Harlan : I Have No Mouth, and I Must Scream (1967) 717 49
5 Clarke, Arthur C. : The Star (1955) 607 40
6 Bradbury, Ray : A Sound of Thunder (1952) 504 34
7 Heinlein, Robert A. : All You Zombies-- (1959) 442 32
8 Gibson, William : Johnny Mnemonic (1981) 428 30
9 Tiptree, James, Jr. : The Screwfly Solution (1977) 425 30
10 Jackson, Shirley : The Lottery (1948) 421 28
11 Bradbury, Ray : There Will Come Soft Rains (1950) 407 29
12 Asimov, Isaac : The Last Question (1956) 381 25
13 Shaw, Bob : Light of Other Days (1966) 371 26
14 Vonnegut, Kurt : Harrison Bergeron (1961) 364 27
15 Heinlein, Robert A. : The Green Hills of Earth (1947) 362 26
16 Smith, Cordwainer : The Game of Rat and Dragon (1955) 290 22
17 Pohl, Frederik : Day Million (1966) 289 21
18 Ellison, Harlan : Jeffty Is Five (1977) 275 19
19 Clarke, Arthur C. : The Sentinel (1951) 273 19
20 Russ, Joanna : When It Changed 259 18
21 Tiptree, James, Jr. : Love Is the Plan the Plan Is Death (1973) 248 17
22 Delany, Samuel R. : Aye, and Gomorrah 243 19
23 Bixby, Jerome : It's a Good Life (1953) 232 16
24 Bradbury, Ray : The Veldt (1950) 230 17
25 Varley, John : Air Raid (1977) 206 16
26 Le Guin, Ursula K. : The Day Before the Revolution (1974) 200 14
27 Bisson, Terry : Bears Discover Fire (1990) 196 14
28 Butler, Octavia E. : Speech Sounds 181 13
29 Asimov, Isaac : Robbie (1940) 177 12
30* Bradbury, Ray : The Million Year Picnic (1946) 167 13
30* Willis, Connie : Even the Queen (1992) 167 13
30* Sturgeon, Theodore : The Man Who Lost the Sea (1959) 167 10
33 Leiber, Fritz : A Pail of Air (1951) 153 11
34 Sturgeon, Theodore : Saucer of Loneliness (1953) 151 10
35* Davidson, Avram : Or All the Seas with Oysters (1958) 144 10
35* Russell, Eric Frank : Allamagoosa (1955) 144 10
37 Card, Orson Scott : Unaccompanied Sonata (1979) 143 10
38 Martin, George R. R. : With Morning Comes Mistfall (1973) 140 10
39 Gaiman, Neil : A Midsummer Night's Dream (1990) 132 10
40 Bester, Alfred : The Men Who Murdered Mohammed (1958) 131 10
41 Asimov, Isaac : Liar! (1941) 130 8
42 Egan, Greg : Learning to Be Me (1990) 125 9
43 Gaiman, Neil : Troll Bridge (1993) 123 8
44 Wolfe, Gene : The Island of Doctor Death and Other Stories 121 8
45* Leiber, Fritz : Coming Attraction 120 9
45* Silverberg, Robert : Passengers 120 9
47 Ballard, J. G. : The Terminal Beach 115 8
48 Bradbury, Ray : All Summer in a Day (1954) 114 8
49 Knight, Damon : The Country of the Kind (1956) 112 9
50 Sturgeon, Theodore : Thunder and Roses (1947) 109 8 -
degu
senior tag
Ugyanazt lattuk vajjon a linken?
1 Chiang, Ted : Story of Your Life (1998) 978 63
2 Le Guin, Ursula K. : The Word for World Is Forest (1972) 666 45
3 Tiptree, James, Jr. : Houston, Houston, Do You Read? (1976) 592 39
4 Campbell, John W. : Who Goes There? (1938) 568 39
5 Varley, John : The Persistence of Vision (1978) 561 39
6 Wolfe, Gene : The Fifth Head of Cerberus (1972) 510 34
7 Leiber, Fritz : Ill Met in Lankhmar (1970) 509 36
8 Heinlein, Robert A. : The Man Who Sold the Moon (1950) 508 34
9 Kress, Nancy : Beggars in Spain (1991) 456 33
10 Moore, C. L. (& Henry Kuttner) : Vintage Season (1946) -
doc
nagyúr
az elso 10 helyezett a 20.szazadi regenyeknel:
1 Herbert, Frank : Dune (1965) 3930 256
2 Card, Orson Scott : Ender's Game (1985) 2235 154
3 Asimov, Isaac : The Foundation Trilogy (1953) 2054 143
4 Simmons, Dan : Hyperion (1989) 1843 132
5 Le Guin, Ursula K. : The Left Hand of Darkness (1969) 1750 120
6 Adams, Douglas : The Hitchhiker's Guide to the Galaxy (1979) 1639 114
7 Orwell, George : Nineteen Eighty-Four (1949) 1493 105
8 Gibson, William : Neuromancer (1984) 1384 100
9 Bester, Alfred : The Stars My Destination (1957) 1311 91
10 Bradbury, Ray : Fahrenheit 451 (1953) 1275 91azt allitod hogy ezek kozul egy sem ismeros?
akkor van mit bepotolnod, irigyellek is kicsit, mert en nagy reszuket mar tobbszor is olvastam es rendesen elveszett az ujdonsag elmenye
raadasul az altalad emlitett szerzok MINDEGYIKE ott van a legjobb 35-ben (ami azert 100 ev anyagabol valogatva nem rossz helyezes...)
-
degu
senior tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Igen! Megneztem,de egyetlen cim sem volt ismeros!

-
leslieke
Jómunkásember
Warehouse 13 S03xE12-13 megvolt a sorozatzáró és a karácsonyi epizód is. Remek volt mindkettő.
-
degu
senior tag
válasz
Gyuri16
üzenetére
Ugy latszik,hogy nekem volt keves az a 20-30 ev sci-fi olvasas.

Vagy ezek az uj,csilli-villi-arany-ezust-dombornyomott fercmuvek,amik egyutt omlenek a vilagra a *mezestakony*szerelmes,*romantikus*,vegtelenul igenytelen,egy kaptafara keszulo
*remekmuvekkel*?
Es hol vannak a klasszikusok? /Asimov,Lem,Sztrugackij,Philip K. Dick,stb./
-
leslieke
Jómunkásember
Warehouse 13 S03xE06-11: még mindig tetszik, jókat szórakozok mindegyik epizódon.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Jester01
üzenetére
Szerintem valamelyik régi Galaktikában lévő elbeszélés, vagy a Kozmosz sorozat valamelyik könyve....
-
doc
nagyúr
válasz
philoxenia
üzenetére
bizony

a Holtak Szoszoloja (a Vegjatek folytatasa) eloszavaban ki is fejti hosszan hogy hogyan tortent az egesz
-
doc
nagyúr
Ready player one:
Az utóbbi évek legnagyobb olvasmányélménye a számomra
Kicsit újra gyereknek éreztem magam ahogy olvastam, és nem csak az elképesztő mennyiségű nosztalgikus utalás miatt.
Ugyan helyenként kicsit túlságosan elsodorta a sztorit a dramaturgiai kényszerűség, ettől a könyv még zseniális. Nagyon utálom ha valahol „kötelezően” megnézendő/elolvasandó dolgokat látok (és olyankor azonnal lépek is tovább anélkül hogy akár csak ránéznék), de ez TÉNYLEG kötelező minden geeknek!
Azt viszont el kell mondani, hogy a könyv egyáltalán nem való mindenkinek! Viszonylag szűk réteget céloz, amibe én is beletartozom, és ők minden bizonnyal imádni fogják. Az „outsiderek” viszont valószínűleg csak egy szokványos sztorinak tartják majd, pedig ha tudnák….
-
rogers
aktív tag
Kedves profi fórumozótársak ide irányítottak, hátha tudtok segíteni.
Valójában az INDEX:HU-n a SciFi rovatba akartam témát nyitni, de mivel ott jópár éves tagságom alatt sem jött össze elég hozzászólás, hogy topicot nyithassak, a prohardverhez fordulok - ezen a fórumrendszeren pedig itt tűnik megfelelőnek a kérdés...
Szóval ismeri-e valaki azt a SciFi művet, amiről az alábbiakra emlékszem - sajnos régen olvastam, nincs meg sem az iró sem a mű cime, meg a könyv sem.
Arról szól, hogy az Emberiség felfedez a Földtől távol egy civilizációt ami már kipusztult. Expediciót küldenek drága pénzen, hogy tárja fel, mi történt. A fő szál az, hogy egy vizsgálóbiztos érkezik kutatási bázisra, neki tiszte eldönteni, hogy a sok évi sikertelenség után folytatható-e a kutatás, vagy bezárják a bázist. Sok csavar után sajnos kiderül, hogy bár a Föld megigérte, nem küldenek további támogatást a vizsgálat után és az ottragadottak arra vannak itélve, hogy elhagyatottan végezzék munkájukat életük végéig messze az otthonuktól. Persze aztán felfedezik az idegen kultúra kihalásának okát, de akkor már késő van, a Földről nem érkezik több űrhajó ellátmánnyal, hogy megvigye a hirt.Szóval köszönöm ha vki segit - esetleg beposztolja az INDEX.HUra is
-
leslieke
Jómunkásember
Galaktika Könyvek: Kétszázadik antológia szinte remek írásokat sikerült beválogatni ebbe a kötetbe. Talán két mű tetszett kevésbé, de a többi rendben volt.
-
-
meroly
veterán
Nekem nagyon bejött a Metro 2033/2034, a Limit 1-2, a Tiszták, a Köddé váltak, stb.
Most ezek közül melyiket olvassam szerintetek?
Venek haboruja - Scalzi_ John
Regmult napok fenye - Arthur C. Clarke
Orok vilaga
Max Brooks - World War Z
Andrew.Davidson-A.vizkopo
Alan E. Nourse - William S Burroughs PengefutarA Vének háborújára tippelnék

-
leslieke
Jómunkásember
Cherubion Sci-fi Exkluzív - Az Éden foglyai az első és az utolsó írás az, ami igazán tetszett, a többi számomra nem jobb egy közepesnél.
-
Gyuri16
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
igen a tigris angolul megjelent The Stars My Destination cimen is. triffidek napja is ott van - 48 (ezt meg nem olvastam, legkozelebbi antikvariumos rendelesemben benne lesz) a varos is - 40
az utikalauz szerintem se top10. tetszett, de nem illik a tobbi koze, nem ezt keresem a sci-fi ben
szerk. hyperiont pont most olvasom ujra (most vagyok a hyperion bukasa vege fele). aztan johet az endymion. szerintem erdemes most nekiallni, ha eddig nem tetted. novemberben jon a sorozat utolso resze is magyarul - Rise of Endymion
-
neduddki
nagyúr
válasz
Gyuri16
üzenetére
HI!
az eslo10-bol a 6 es 8val nemertekegyet /enmszetretm oket/ amugy jo darabatobbi, a Kucka fele listatbol ellnebennagyon hianyolom a tigris-t a trifideket es a varost /ennekmegminisdg keresm a leneyet ittvanmegvan, de nemtomosszerakni.../ csak a hiperiontnemolvastam
udv
neduddki
mod: nedda a tigrisnekvktmasikcime is?
-
Gyuri16
senior tag
locus mag osszeallitott egy sci-fi es fantasy toplistat: [link]. bar rengeteg ilyen van, de az elso helyezettek tobbnyire hasonlok. mit gondoltok rola?
en az elso tiznek a felet olvastam es mind tetszett, szoval ezt akar hasznalhatom bevasarlasi listanak
foleg a klasszikusokat keresem, pl Heinleintol semmit se olvastam eddig, ajanlasok melyikkel lenne erdemes kezdeni?kulon lista van a 21. szazadi regenyeknek, ezekbol csak a Porges volt meg, de tobb is felkeltette az erdeklodesem. Venek haboruja jo? kulonosebben nem vagyok oda a haborus konyvekert, de talan egy probat meger. szinten erdekesnek igerkezik A felhuzhatos lany
Új hozzászólás Aktív témák
- Felhasználóbarát módosítást kaphat az EU-ban a Nintendo Switch 2
- Windows 10
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Robogó, kismotor
- Android szakmai topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Dragonkin: The Banished
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 7700 XT 12GB GDDR6 NITRO+ GAMING OC - Új, 1 év garancia - Eladó!
- EliteBook 840 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125H 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DJI Avata 2, Goggles 3, RC Motion 3, 1 év Care Refresh gari
- MacBook Pro 13
- Samsung 98 QLED 4K Smart TV QE98QN90AATXXH 2028.10.27-ig Magyar garanciával eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(azert a 'jo' fogalmatol meg mindig nagyon messze van, de mivel nem is vartam hogy jo legyen, ezert ez nem okozott problemat vagy csalodottsagot) sot, meg csak nem is annyira 'ubergagyi' szinten szorakoztato mint mondjuk a Baratok Kozt mikor Magdi neni leesik a lepcson, hanem annal egy fokkal jobban teljesitett
)
), fantasyt mar nagyon regen olvastam (ok, Raoul Renier kivetel