- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: Samsung DV90DG52A0ABLE hőszivattyús szárítógép
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz
Intelligencs
üzenetére
hI!
En tavajj telapora kaptam az elsot, majd karacsonyr az +4-et es aprilis 30-ra kivegesztem, majd egy honapig ujraolvasgattam a legobban kedvelteket, es utanna egy honapig nezelosdtem hogy most akkor vajjon mit ios ken olvasni...:- )))
most meg a A gutt meg kivancsi lvagyok ra...
udv
neduddki -
-
Szalma
őstag
válasz
Intelligencs
üzenetére
(Ön nyert.
)
Szeretettel:
Szalma -
aurum
senior tag
-
aurum
senior tag
imho a voyager-nel meg a ds9-nel mar rajottek, hogy az elozo sorozatokban levo mi vagyunk a legjobb, legfejlettebb, legtokosebb moralis fuik a galaxisban kissen nevetseges.
a fenti ketto mar szakit ezzel ezert nezhetobb. sajna a sok idiota szabaly miatt minden startrek kicsit bugyuta.
nekem inkabb az sg1 vagy az atlantis jon be. -
Phantom
tag
válasz
szekreny
üzenetére
Hello
Szerintem kiderül, de a 4. részben részletesebben is szó lesz róluk. Tulképpen úgy néznek ki, mint a járkáló csontvázak. A lábuk között pedig hordanak egy ''tobozt'' ami egyrészt adattár, másrészt egy mikrohullámú sugárzó. Ez illik bele a V alakú székekbe, ennek a tetején ülnek.
Igen, az én fordításom jelent meg. -
szekreny
tag
-
-
szekreny
tag
válasz
Intelligencs
üzenetére
Igen, ezt is az Ulpius adta ki, karácsony előtti héten jelent meg, az utolsó pillanatban. Címe pedig: Találkozás a hícsíkkel.
-
-
Ööö, szerintem ez nem az összes műve, ez csak a robotika, illetve alapítvány témakörben íródott regényei, novellái szerintem. Hiszen Asimovnak vannak tudományos művei, más sci-fi történetei, krimijei, ezek nincsenek benne, így nem lehet Asimov összesről beszélni. Amúgy tényleg nem érdemes válogatni, elolvasok én mindent tőle, amihez hozzájutok...

-
szekreny
tag
Na végre...megjelent a hícsí saga harmadik része magyarul. El is olvastam jól kapásból, és már azt is tudom nagyjából, hogy milyen a hícsík segge

-
Szalma
őstag
válasz
Intelligencs
üzenetére
(Az Asimov összes első 3 kötetét? Asimovtól vétek válogatni...
)
Szeretettel:
Szalma -
Hopp, karácsonyra megkaptam az 5 kötetes Asimov válogatás első 3 kötetét... Lesz mit olvaasnom.

-
fődmíves
csendes tag
Félre értés ne essék senkit nem akarok megbántani, de az olvasás is lehet annyira képszerű mint egy film csak kellő beleélés és fantázia kell hozzá. Pont ebben kényelmesít el bennünket a mozi. És még mielőtt meg köveznétek természetesen én is járok moziba de nemesem annyira hanyat tőle.
-
fügike
senior tag
Félelmetesen nagy fej az öreg, minden tisztelem az övé! Imho jobb köztársasági minisztert nem is találhattunk volna elsőre! Kár, hogy visszavonult, bár megértem! Nem fiatal már!
Bár én nem vagyok olyan mély gondolkodású egyén, mint sokan mások, azért lenne miőrl beszélgetni! Úgyhogy ha lehet, nyerd meg azt a free meal-t!
-
fügike
senior tag
A könyv szerintem akkor jó, ha annyira bele tudod képzelni magad a történetben, hogy szinte látod, amit elmesél. Nekem így jött be a GYU pl, már olvastam vagy 3x, pedig nem rövid könyvecske! Hihetetlen, mit tud előhozni az író a fantáziából, bár az is igaz, hogy Göncz Árpi bácsi is kitett magáért!

-
Integra
titán
-
littlemole
őstag
A legnagyobb szivfajdalmam hogy meg egyik kiado sem ugrott ra egy Babylon 5 alapu jatekra. Regebben a sierra fejlesztett egy nagyon igeretes szimulatort de leallitottak. Legyenek atkozottak.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Vannak ugyan probalkozasok amik igeretesek, bar az utobbi idoben nem volt lehetosegem lecsekkolni ezeket.
Legutoljara a freespace elso vagy masodik reszehezkeszult Babylon 5 moddingjaval szenvedtem. Isten volt mikor egy palyara beraktam vagy 20 mimbari cirkalot amint kilepnek a hiperurbol.
Orom volt nezni oket.
Ha esetleg nem ismernetek ezt az oldalt belinkelem. Itt megtalaltok informaciot a kulonbozo jatekokhoz keszult modokrol.
Bővebben: link
Jatekban az I-war elso illetve masodik reszeben lehet megtapasztalni milyen is lehet repulni egy starfury val vagy akar egy romboloval is. Gyonyoruek azok a modellek is szerintem (I-war 2). -
Szalma
őstag
(Fizikailag reális sci-fi: Firefly. (Készülő moziról Bővebben: link) Pl. a külső kamera is remeg, ha gyorsít (''követi'' az űrhajót), nincs hajtóműhang az űrben, stb. Nagyon jó karakterek mozognak benne. Sajnos csak 1 évadot ért meg: a lehetetlen és zavaros vetítések miatt nem volt nézettség...)
Szeretettel:
Szalma -
bdav
őstag
válasz
littlemole
üzenetére
Így van a B5 hihetőbb, pláne hogy nincs benne a trekes technoblabla, mindig (na jó, többé kevésbé
) következetes, nincs olyan hogy a főgépész hirtelen átalakítja az egész hajót és megmenekülnek
meg a Starfury-k mozgása is nagyon tecc, az tök reális (csak akkor ég a hajtóműve amikor gyorsít, ilyet még egy más scifiben sem láttam pedig elég alap dolog lenne
) -
fődmíves
csendes tag
Bár ki bármit mond azért az igazi Sci-fi akkoris könyvben jó.
Nem véletlen filmesítettékmeg a gyürük urát sem. Nekem van egy csomó régebbi könyvem bár ezek régebbi kiadásúak de nagyonjók. És van egy csomó magyar íróis akik nincsenek annyira a középpontban de jók pl: Bogáti Péter : Az utolsó ember. -
littlemole
őstag
Hat ez tenyleg erdekes lenne. Mondjuk az arnyak vagy a vorlonok ellen nem sok esellyel szallna szembe szerintem egy faj sem.
A tobbirol meg ne is beszeljunk (third space aliens) Meg a borg vagy a 8472 sem. Valahol olvastam egyszer ezekrol valami eszmefuttatast hogy melyik faj fegyverei az erosebbek. De Nagyon nem emlekszem mar ra sajna. 
A babylon 5 ben mindig az tetszett jobban hogy az egeszet tekintve jobban hiheto, es atgondoltabb dolog. (legalabbis szerintem) Persze nagy StarTrek fan vagyok en is ( DS9 a legjobb) de a Babylon 5 idegen lenyei valahogy mindig jobban megdobogtatjak a szivem. Megha a sotet oldalon allnak is.
-
Nimrod
addikt
Nem tudja valaki, hogy a Babylon 5 hanyadik évadja az árny vs vorlon vs mindenki más?

-
Nimrod
addikt
Stargate Infinity-t szerintetek érdemes meglesni? Bááár. scifi rajzfilmben...

-
bdav
őstag
aztán van a kettő keveréke, legalábbis ds9ben az a rész, amikor összekicsinítik a kompot, közbe meg a jem'hadar megszállja a defiantot, aztán akis hajóval ott mennek benne
királyság 
Nimrod: Crusadet félbehagyták. tizeniksz rész készült belőle és több nem. annyira nem is volt jó az az igazság. meg ezt is tul hamar akarták.
Dominion vs borg na igen az érdekes meccs lenne
UFP vs Árnyak: föderáció nyerne, Deriant & Enterprise-E rulez 
[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
Néha érdekelne olyan, hogy mi van, ha a Dominium belefut a Borgba?
Érdekes lenne a Babylon 5 egy-két faját áthozni ST-be szintén. Árny menace a Föderációnál...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Excaliburnak van vége? Mert kb. azzal zárult, hogy a doki szerint korántsem biztos, hogy meg tudják menteni a Földet. Vagy ez már csak egy ilyen sorozat?
-
Trak
addikt
Nekem bejöttek. Legalább nem csak abból állt a sorozat, hogy mennek az űrben és lőnek az űrhajóval
Ezek nagyon feldobták az egészet. Ha minden sorozat mind a 7 évadjának ST feelingje (űr, harc, idegen lények stb) lenne, akkor hamar megunható lenne.
Legalább megismerhetőek, jobban megkedvelhetőek a szereplők. -
bdav
őstag
-
Trak
addikt
Amikor találkoztak a Borgokkal, akkor azok épp azzal a hülye fajjal küzdöttek. A Voyager segített nekik, cserébe átengedték őket a területükön. Akkor került hozzájuk 7/9-ed is, vele együtt nem kevés borg technika is, amivel sokat javítottak a hajón. Ez lehet egy magyarázat pl.

-
bdav
őstag
DS9 vége fele egyre kevesebb olyan rész van
amugy meg olyan részek vannak benne hogy hihetetlen, nem is gondolná az ember, pl. Our man Bashir (dokibá JamesBondot játszik
), vagy a Trials and tribble-actions (visszamennek Kirkék idejébe), vagy a Badda-bing badda-bang (asszem ez a neve, a kaszinórablós. áááá) sz'al zseniális
amugy a ds9nek minden része jó valamilyen szempontból, tény hogy kicsit több benne a karakterekre koncentráló epizód, ami nem baj annyira sztem 
-
Nimrod
addikt
Ja igen, és sajna Damar ott is marad a harcmezőn.

Viszont Gul Dukat még bekavar a végén a Bajoron, valahogy nehezen akar kifingani.
De egy elvarratlan szál marad, ugyanis a DS9 parancsnoka (agyoncsapnak sem jut eszembe a neve) átmegy a szentély lakóihoz és nem derül ki, hogy visszatér e valaha. -
Nimrod
addikt
-
Nimrod
addikt
Dióhéj:
Breenel együtt nekiesnek a Földnek, szét is lövik. Föderáció morcos lesz, sereget összeszed, Cardassián lázadás, Föderációs hajók kopognak a Domíniumnál, Odo egyesül az övéivel (így cserélnek infót), harc nyista (kivétel a cardassiai lázadás), ennyi.
Viasat anno leadta, onnan tudom, csak már rég volt.
Voyagerben még a vadászok na és pesze a 8472-es volt a kedvenc.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azok is jó vonalak voltak.
[Szerkesztve] -
Integra
titán
az új enterprise-ban egy dolgok hagyott maradandót bennem, vagyis személy, a vulkáni csaj.. ejjj, büntető jó alakja van

-
Integra
titán
voyager a végére tényleg beindul és jó, kicsit furcsa mégis ahogy hazaérnek

a jerry ryan meg élőben is jó csak, pár éjszakát dáréztatnám
nemtom hol van végre a DS9-nek.
azt tudom hogy a breenek elleni harcban pusztul el a defiant.
aztán a sat1-en megállt a sorozat és nem tudom mi történt tovább -
bdav
őstag
Voy és az Ent nagyon erőltetett szvsz. kellene egy kis szünet bele így nagyon sok egybe. DS9 még jovolt, uj koncepcio, miegymás, meg tetszett a részeken átívelő történetszál (jójó voyba is van h. haza akarnak menni de azért az mégse annyira). Voy meg tng stílusú akart lenni, ami már nem biztos hogy olyan jól működik mint régen + ez a mindenrészbe ujitsunk uncsi egy idő után sztem.
-
Trak
addikt
Nekem épp azért is tetszettek, mert megismered belőle a szereplőket, a mindennapokat, nem csak az akció megy mindig. Nem az van, hogy minden részben van egy új faj, egy új bolygó... A Voyagerben az tetszett, hogy mivel teljesen új helyen voltak, ezért nagyon sok újdonságot tudtak bele tenni, a DS9 pedig a legjobb sorozat közülük szerintem.
Az új Enterprise-ról meg szerintem csak akkor érdemes véleményt mondani, ha vlaki látott legalább 3 évadot, mert abból a pár részből amit nálunk leadtak, abból nem sokminden derül ki, utána jönnek csak a jó dolgok. Nekem az is nagyon bejött. Mondjuk én fan vagyok, nekem tökmind1
-
bdav
őstag
Nimrod, Integra: levelek mentek

B5 rulez, nekemitt figyel 10 dvdn az egész a fejem fölött, isten sorozat. (5. évad annyira nem jó, de elmegy, legnagyobb negatívuma hogy nincs benne Ivanova
)
második helyezett a DS9 ami szintén tök jó, jók a karakterek (pl. Elim ''sose hazudd kétszer ugyanazt'' Garak
), meg van hangulata azu egésznek 
-
deedee
őstag
nagyon király a bolygó neve:halál.megvan a rendezői változat 5.1-ben és állatian szól,ahhozképest hogy sztereóból csináltak térhatást.könyvben meg legalább 25-30-szor kiolvastam és ez nem csak szájtépés.egyik kedvenc könyvem,a düne mellett.egyébként mindkettő a kozmosz fantasztiks könyvek kiadásában van meg.ja és a dünét kb 10-12-szer olvastam mióta megvan:azaz 18 év alatt.
-
Nimrod
addikt
Akkor te eléggé korán hagytad abba a sorozatot. Később újraépítették ugyanis, majd rendszerbe is állították a defian osztályú hajókat.
A Voyager is nagyon jó, szerintem. Pláne a borgos részek.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én az új Picard-féle Enterprise-t már kevésbé kedveltem.
Andromeda nem - olyan - vészes, bár Herkulestől mit vársz.
Nem lett volna rossz, van egy-két jó része is, csak a többi - khm... - kevésbé jó.
Babylon 5-nél meg mindig halott oldalakat találok csak.
Pedig az árnyak és a vorlonok a kedvenceim.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szekreny
tag
Újrafeldolgozás alatt a két miniszériát érted?
Azok nekem is nagyon bejönnek, főleg a zenéjük, meg a sok szép nő bennük.(Ghanima, Chani, Alia..
Az első miniszéria biztos, hogy már kijött dvdn, a másodikat nem tudom, de meg akarom őket majd szerezni.
AvP:szerintem alapjában véve nem rossz film(azért van benne pár gáz jelenet), de ha azt vesszük, hogy ez egy Alien film, akkor annak nagyon szar. -
Integra
titán
szvsz a DS9 volt a legjobb az összes közül.
nem tudom melyik volt az utsó rész,de azt még láttam hogy a defiant elpusztul.
természetesen vannak átvezető részek itt is mint minden sorozatban, de ezek is kellenek, nem lehet minden nap a legnagyobb háború meg csihi-puhi
andromeda-t felejtsd el, na ez tényleg szörnyű...
babylon 5-öt én is keresem de nehéz eset
-
Nimrod
addikt
válasz
szekreny
üzenetére
Azt én is megvettem, de csak azért.

Viszont ez sajnos nem az új feldolgozása, a vége már eléggé gyors tempóban van feldolgozva. Bár azt a kutyát nem értem a filmben, hogy mit keres, mert a könyv sem említi és az új feldolgozásban sincs benne.
Az új feldolgozását mindenképp ajánlom megkuksizásra (és a folytatásait is). Elég hosszú, de jó.
Egyébként megnéztem az AvP-t is. Szerintem nem olyan szar film. Előtte még átfutottam pár Predator képregényt és úgy elég sok dolog világos volt a filmből is. -
szekreny
tag
Végre eljutottam egy újságoshoz és megvettem a DVD Magazint Dűne melléklettel. Hétvégén húzok haza, és bedobom a lejátszóba, aztán homok fog folyni mindenhol

-
-
Apophis
őstag
Az egész Deep Space 9, de már a Voyager is túl szappanoperás. A DSN fele az állomás apró-cseprő mindennapjairól szól, ami sztem nagyon unalmas. A NG volt az utolsó jó széria...
A legújabbról meg inkább ne is beszéljünk... -
Nimrod
addikt
Sajnos a sorozat legutolsó részében hatalmasat csalódtam.

Nem tud valaki egy linket, ahonnan a Babylon 5 és az Andromeda összes része letölthető?
Lexx-et nézi/nézte e valaki? Még régen ment a sorozat valamelyik német adón, szilveszterkor meg leadta a Vox a filmváltozatot. Na azóta nem tv nyicsivó.
-
-
Megvan vkinek a Mélyállomás (C.J. Cherry) című könyv?
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Yoga 7 2in1 OLED FHD+ Ultra 5 125H 16 GB DDR5 7467 MHz Magyar helyszíni garancia 2028.06.
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 boával garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi Poco X7 Pro 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Dell Optiplex 3020 SFF,i3-4150,4GB RAM,250GB HDD,DVD+RW,WIN10
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Dell 27" USB-C Hub Monitor - P2723DE - 27% ÁFÁs
- Dell Latitude 7300 Core i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

van még belőle 17 kötet
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)