Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• philoxenia

MODERÁTOR

válasz olbaidhun #911 üzenetére

Nem mindegy, milyen mélységekig teremtett egy világ, az irodalom sokkal-sokkal bővebb és gazdagabb ilyen téren mint a film. A Star Wars először vetített filmje sem volt annyira meggyőző nekem aki addigra a Mo-on addig megjelent sci-fi majdnem egészét már olvastam, mint az akkor a műfajra rácsodálkozóknak /osztálytársak stb. / Ellenben a könyv már egyértelműen rókabőr volt, mind a terjedelem, mind az irodalmi gazdagság tekintetében.
    A Gyűrűk ura mint film, már tényleg hosszú és részletes, ráadásul a készítői igazi rajongói a könyvnek, de jelentős részeket ki kellett hagyniuk így is.
    A filmek nyomán írt könyvek ritkán sikerülnek jól. Persze az univerzumon belül még akadhatnak jól megírtak ettől függetlenül, a Warcraft univerzumban is van erre példa.
    Szerk:
    Egyébként ezért kérdeztem:
    "Megfilmesített könyvek:
    A Terminator
    Terminator 2 - Az ítélet napja
    Terminator 3 - A gépek lázadása
    Terminator 4 - Megváltás
    "
    Itt így írtad. Ebből nekem az jött le, hogy a könyvek léteztek előbb, de nem tudtam róla, hogy lett volna korábban könyv mint az első film, sőt, úgy véltem, hogy mindig a film létezett először. Azért kérdeztem, hogy nem rosszul tudom-e... :)

Új hozzászólás Aktív témák