Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alabian
csendes tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Köszönöm szépen!
És akkor van-e különbség a 2 / 4 és a 4 / 4 -es procik között? Mennyire számottevő játék során?
Azért kérdezem, emrt nem mindegy, hogy kell-e egy i5, vagy elég egy i3. Nem vagyok hardcore játékos, csak hát ugye az újabb játékoknak már nem elég a 4 éves procim

-
becsitibi
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Ennyi bőven elég volt,csak szerettem volna biztos lenni a dolgomba!Nem szeretnék még egyszer beleesni abba hibába mint amikor megvettem a jelenlegi tápomat,ez most vigan elviszi a rendszerem alapon,de OC-val lehal az egész,ezért kérdeztem hogy 5,0 ghz-ig elég-e

Készülök egy kisebb fajta tuningra,proci:5,0 ghz,vga 1000 mhz léggel,csak egy 3d mark 11-re,amit oly rég óta szerettem volna megosztani veletek

-
fsb1000
nagyúr
-
fsb1000
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
És hogy lehet lenyomni a románokat?
Átlag pontszámot számítanak (mert akkor az 5,1-el rontom a csapatot), vagy összeadódnak a pontok? Vagy hogy megy ez?
És ugye Win7/64 lenne a jó, nem pedig XP.
---
ffodi: éjjel már minuszok vannak, egy "erkélyes" projekt valamit számíthat
-
N_A_S
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem is állt szándékomba veszekedni, csak gondoltam tegyük helyre a dolgokat.
Maximus sem ver át, ott is van VCCIO (ami AUTO-n 1.05V, ebből is lehet sejteni hogy ez a VTT)A SysAgent-es tippet meg köszi, ki fogom próbálni, hátha azzal ki tudok hozni 1866-ot a ramokból, ezt még sose állítgattam.

písz
-
N_A_S
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
VCCIO: more commonly known at QPI/VTT voltage, this is the VTT voltage. Formally known as Processor Power for I/O it is the voltage for the integrated memory controller as well as the PCI-E controller.
Lehet hogy a VCCSA a memory contorrel, de nem azt kell a ram feszültséghez igazítani, ez a lényeg (most nem a tuning volt a kérdés).
-
-
deicide
veterán
-
katt777
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Van még turbo paraméterek csomag:
Long Duration Power Limit
Long Duration Maintenance
Short Duration Power Limit
Additional turbo Voltage
Primary Plane Current Limit
Secondary Plane Current LimitEzek auto-n vannak. Igazából azt szeretném tudni, miket kellene ezeken, illetve az előzőleg mellékelteken állítani, hogy 4, ill. 4,5GHz-em meglegyen (egyelőre elég lenne 4 is). Sajnos akár FSB-t, akár szorzót emeltem, mindenhogyan CPU-feszt is kellett, amitől stress-tesztben már 75°C fölé melegedtek a magok, szóval csak olyan tuning jöhet szóba, amely CPU-fesz emelés nélkül elérhető. Sajna úgy felmentek az árak, hogy hűtőt nem mostanában fogok venni, az alig 1 hónapja még 13k körül kapható Megah.B már 16k fölött van.

Az azért fura, hogy az alaplap auto 1,24V-os feszültsége már sok a gyári Intel hűtésnek, kész szerencse, hogy 1,112-n tudja a 100X38-at. 105MHz-cel egyébként még semmi gondja a cuccnak, a melegedést leszámolva, feljebb meg értelemszerűen nem néztem.
gabor128: A probléma az, hogy rohasztják a Ft-ot, ezért már most alaposan megdrágult minden (pl. lásd fent). Szóval nem feltétlenül lesz olcsóbb bármi is. Évekkel ezelőtt 29k-ért vettem HAF932-t. 1 éve 35k volt, most 45k.

-
katt777
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Egy vitához mindig több ember kell...

Most megvan?
BMW001: Ha meg az ASRock abból is kihoz 40k-ért valami jó kis lapot, mint anno az X58 Extreme...
ffodi: Köszi!
Közben haveromnak megjött az ASRock lapja, abban van VCSA... Tök jó, hogy még ua. gyártó is máshogy nevezi, a többiről nem is beszélve... 
Nem feltétlenül lesz jobb egy végleges verzió, emlékezz csak, hányszor pre-tesztelik úgy a procikat, hogy bizonyos lassító dolgokat kikapcsolnak bennük.
-
katt777
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nincs VCSA-m sem.
Ezek vannak:Nem én kötöttem bele a VGA-mba.
De akkor itt vége, hogy boldoggá tegyelek. 
ÁdiBá: Konkrétan a 460-ról volt szó. 560-as sokkal magasabb grafikával képes futtatni a játékot, mint az közismert.
fsb1000: No de, ha más a GPU, eleve nem lehet ua. kártya. Én mindenesetre a tapasztalt sebességkülönbségre adok inkább. Ha nem tudnám elfogadni a dolgot, már rég reklamáltam volna a kari miatt.
Virtu tapasztalat: WMPlayer nem játszik le videót, TMPGenc nem találja a CUDA kódoló dll-t, úgyhogy ezeknél jobb kikapcsolni (ill. nem alkalmazni profilt).
-
katt777
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Viktor77: Igaz, aki eddig nem fogta fel, miről beszéltem, ezután sem fogja. Elnézést.

Erdei88: Kihasználtság kérdése. Ha 2 olyan karit teszel be, amelyek kihasználják a sávszélességet (nem is tudom, a maiak közül bármelyik kihasználná-e), akkor nem pár % a különbség, ha viszont olyat, amelyeknek elég a 2X8, akkor tényleg rendben van.
Gery15: Tudom, mit írtál. Csak megjegyeztem, hogy nV-val kaphatsz 2X16 sávot, ha több karis kiépítést maxra ki akarsz használni. Talán nem volt elég 1X, ennyit a témáról.
-
-
-
-
ffodi
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Csak azért kérdem, mert így szűrik ki a jó chipeket.

Jah, értem. Akkor biztos az energiagazdálkodással van valami, biztos 1600-on indul, aztán amikor tölt a win, akkor tolja fel.106-nál nekem is alapon van még, de a 107-al valami nem jó, lehet csak 108-on indul, majd később ránézek.
Egyébként a maximus tényleg beteg, mert ilyen 110-112-es bclk-kat lőnek velük.Motion_Blur:

coolpet:
Nyilván nem mindennapi használatra megy ilyen magas órajeleken(5,2-5,5-re gondolok ugye, mert 5GHz 24/7-re az az alap). Egyébként szerintem tőlünk ilyet ne kérdezz, mert ez kb. olyan mintha megkérdeznék tőled miért eszel? Lassan létszükséglet..........

-
-
ffodi
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
Jah, értem. Meglepő számomra egyébként, mert én is tapasztaltam, hogy magas órajeleken is simán bootol a cucc, és egyáltalán nem meleg a CPU. Nálam mindig az "üdvözöljük" feliratnál száll el, ha kevés a fesz.
107-es bclk-n még nem tudtam életre kelteni, de a 106 az sima ügy elsőre indul semmi hiba, lehet 1,3V fölé kell tolni a qpi-t a 107-hez. -
Sefi84
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Ezt odaverem, csak jöjjön meg a ramom!

Még másfél hét
tomic: Corsair Vengeance 2x4gb 26.000FT
N_A_S: Én is

-
-
abéla
senior tag
-
-
-
toyone
őstag
válasz
subaruwrc
üzenetére
5188Mhz 1.6V el Pi re. Több feszt nem adok már neki.
24/7 re teszt még arrébb van. -
Landon
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Igen ez volt jó régen de már egy ideje ez nem szükséges. Bár... na mindegy valóban az lenne a tiszta de senki más így nem kapott még BSOD-t. Most kipróbáltam és már "egymásra" és normálisan települ... fogalmam sincs mi a fene volt a baja de lehet holnap még biztos ami biztos alapon lefuttatok vmi tesztet csak nem tudom mit lenne érdemes. Erről a SuperPi Mod-ról mit gondoltok? Az jobban izzasztja a memóriát?
-
Landon
addikt
-
AirBooms
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Nem értek egyet.
Ha 980X-szel hasonlítja össze, akkor mindenki azon fog morogni, hogy lám-lám, hogy elveri a hatmagost, amitől csak harmadannyiba kerül! Még akkor is ez marad meg mindenkiben, ha valójában csak négy maggal küldték meg...
Jobb lett volna egy valódi négymagos i7-tel összevetni, mert bár akkor is biztosan kijön a 2600K előnye, de akkor is egyből hozzátehetjük, hogy mindezt dupla árért!
A clock to clock hasonlítással egyetértek, de a procibutítással nem. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc
üzenetére
Csak hát ugye ezt mindenki tudta. Mondtam, 11% javulás. És még ez sem mond el mindent, mert 4500 MHz egy Bloomfield -el már elég ritka 24/7-re, míg az SB -nek ez meg sem kottyan. 500MHz simán van a két proci között 24/7-es felállásban.
Persze ha csak architektúrális az összehasonlítás, akkor ok. De ez nem a 2600K vs. 980X.
Játéokok alatt ugyan annyi, ez is várható volt. Azt nem értem a Bulldozernek milyen beállításon jön ki a 50%-a a Bloomfieldhez képest.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- One mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- 200 megapixeles kamerával lép szintet a Moto G87
- Fotók, videók mobillal
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung kuponkunyeráló
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 24GB 1TB RTX 4060 8GB
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- 27% - NiPoGi MINI PC AMD Ryzen 9 6900HX / 16GB DDR5 / 512GB NVMe
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- 27% - ÚJ MSI MEG Vision X AI Core Ultra 9 285K / RTX 5090 / 128GB DDR5 / 2TB NVMe ! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Múltkor ugyan így jártam, szóval ha ez van megadva: "Use 2 processor core(s) in total.", akkor csak tényleges kétmagossal lehet tesztelni.

Maximus sem ver át, ott is van VCCIO (ami AUTO-n 1.05V, ebből is lehet sejteni hogy ez a VTT)