Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
lala42
őstag
Valamikor ez volt az FPO jelentése. Ebben az esetben már nem annyira biztos, de hátha valaki tudja.
CPU FPO batch egy kód, amely a proci alábbi attribútumait jelöli az Intelnél:
1. szám vagy betű jelöli a gyártás helyét:
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = Malaysia
Q = Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland
2. szám = gyártás éve
3. és 4. szám = gyártás hete
5 - 8. szám = logisztikai szám, műszakot, gyártósort jelölhet
10 - 13. szám = szériaszámA Yorkfieldem-nek ez volt.
L839-B357[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
-
chiccoka
csendes tag
the PUNISHER
-
Gabesz144
senior tag
válasz warcat #10887 üzenetére
Ez az hogy reggel még simán indult aztán kikapcsoltam mert volt egy kis dolgom de áramszünet az nem volt mert észrevettem volna. Délután bekapcsoltam és már világított is a CPU LED szép pirosan. Mindent kipróbáltam és csak utána kezdtem szétszedni apránként lehúztam a dolgokat és mindegyik után megnéztem hogy jó e. Aztán a legvégén mikor már tanácstalan voltam szétkaptam a tápot és úgy működött rendesen.
Xbox Gamertag: Gabesz14415
-
törölt tag
-
mocsadék
csendes tag
sziasztok
kezdem az elején. 1 héten belül érkezik az új konfigom, s érdeklődnék hogy mit és hogyan lehetne belőle kihozni.
a deszka egy ASRock Z68 Pro3 lesz Intel Core i5-2500K 3.3GHz procival rajta egy Arctic Freezer 13 Pro hűtővel.
kérdés: ha a procit 4,5 ig felhúzom a cooler bírni fogja?
a szorzókon kívül mást is kell állítgatni? (gondolok itt feszültségekre...)tuningban még nem vagyok jártas így a hasznos tippeket trükköket előre köszönöm.
-
warcat
veterán
Ilyenkor azért érdemes utánanézni mielőtt mindent lebontasz,nem-e volt egy áramszünet,az szokott tréfarépázni,ha nem kap áramot,akkor újra be kell tölteni az OC profilt (Asus lap).
Power gomb hosszan lenyom ,majd betölt mindent alapon és utána config.[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
Gabesz144
senior tag
válasz Dj Dekko! #10884 üzenetére
Na a táp csatival volt valami.
Thermaltake Evo Blu 750-es tápom van és valami nem érintkezhetett rendesen.
Azt hittem meghalt a proci , de mázlim van.
Moduláris táp valami nem stimmel a tápcstinál mivel amikor szétkaptam működött de amikör összeraktam a tápot megint pirosan világított a CPU LED de most jól megy egyenlőre.Xbox Gamertag: Gabesz14415
-
Tökmindegy
senior tag
válasz Gabesz144 #10881 üzenetére
"Minden alapon ment semmi nem volt húzva,"
Ez volt a baj Húzni kell az anyja istenit
Különben fogalmam sincs.
Ha a CPU led piros akkor gondolom a procival van gond nem?
Ki kéne egy másik lapban próbálni.
Kéne egy hozzád közel lakó fórumtárs akinek fogadja a lapja.Fúúúú, végre van egy kártya mégdrágábban mint amennyiért eddig sem tudtam megvenni! Király!!"by capulet75"
-
Gabesz144
senior tag
Tudna valaki segiteni?
Olyan problémám van hogy ma bekapcsoltam a gépet és a CPU LED pirosan világit és nem indul el a gép.
Mi lehet a gond? Minden alapon ment semmi nem volt húzva, reggel még simán működött de most délután már nem indult el.Xbox Gamertag: Gabesz14415
-
ETOM
addikt
Milyen RAM lenne jó 1600MHz-es DDR3-as kellene i5 2500K procihoz ASROCK Z68 Pro3 lapba.
[link]
Ezt is ajánlotta vki ram topikba. Ez jó 1.5v-s vagy mennyi is a max?[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Fiúk én kiteszteltem a 2600K Cpu-at 1.256V - 1.260V mellett 500 tesztet benyomtam neki a LinX progiban...
Szépen végig futott, majd elkezdtem használni a gépet, fél óra múlva olyan fagyást tapasztaltam hogy a zene is beakadt, se kék halál semmi, csak megfagyott...
C1 * C2 illetve C6 is megy... az utolsó kettő az alaplapban autora van állítva...
Előfordul hogy ezektől fagy meg? Vagy esetleg az alaplapnak valahol kellene feszültséget adni?!
Memóriát azt nem húztam alapon megy szépen 2133 on 1.65V kíséretében.[ Szerkesztve ]
-
Sefi84
senior tag
válasz Overlocker #10868 üzenetére
Nem volt valós, ez a te procid volt, te szerezted!
Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
1269
tag
Sziasztok!
Nekem egy ilyen 2500K FPO-s van: 3047A248.
A HW bot-on 5760 MHz-ig húzta valaki.
Van esélyem rá, hogy 4,5 GHz-en járassam, még nem túl magas feszültségen és egészséges hőmérsékleten?
Jelenleg 4GHz-en megy 1,120-1,136V-on. (biosban 1,120-at ír, CPU-Z ben néha 1,136-ot)
Nincs szükségem ekkora teljesítményre, de ki tudja mikor lessz?[ Szerkesztve ]
-
techlock
csendes tag
Egy új gépet szeretnék összerakni magamnak.
A házat már megvettem. De a többi alkatrészt még nem.Várható-e mostanában a Bulldozer megjelenésével jelentősebb árcsökkenés a Sandy Bridge processzoroknál ? Vagyis várjak két-három hetet a többi alkatrész megvásárlására?
-
Sefi84
senior tag
válasz Dj Dekko! #10860 üzenetére
A LinX pack ami a fontos, azt másold bele a telepített könyvtárba és írd felül az újjal!
Kicsit feljebb belinkeltem egy oldalt, ott a forumon mindig frissítik az újjat, a legutolsó az logikusan.
Azt tedd bele és jó lesz
Ha nem akkor telepítsd újra a LinX-et és utána tedd bele.Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
Dj Dekko!
őstag
Szerintem inkább csak erőteljesebb 3D alkalmazásoknál lehet jelentősége.
De azért ne hasonlítsunk össze egy Sandy processzor IGP ét egy ezer egy éves nvidia integrált chippel.
Én csak a nagyon régi rendszeremmel tapasztalt dolgot szerettem volna megosztani veled, hogy nem mindig előny az IGP... ha van egy erős külső grafikai vezérlőd, inkább arra bíznék mindent.
IGP nekem akkor jönne jól, mikor eladnám a kártyát és még ugyan úgy lenne *használható számítógépem videó kártya nélkül míg nem veszek másikat.(#10859) Sefi84 Akkor most nálam valami nem kóser?!
Megy a HT megy minden dolog a lapon. 45 ös szorzóval beküldtem 250 Tesztet.
De átlagban 50-52GFlops körüli eredményt kapok.
2600K 4500Mhz, LinX 0.6.4 (Win7Ultimate Sp1 x64)[ Szerkesztve ]
-
Sefi84
senior tag
válasz rankesz #10851 üzenetére
SP1-es Windows 7 kell hozzá és a legfrissebb LinX pack!
Házi-mozi mindenek felett!!! :)
-
Dj Dekko!
őstag
Nem mindenkinek tetszik ez a megoldás...
Erről nekem az nvidia hybrid sli jut eszembe....
Mikor az alaplapi videó vezérlő adta le a képet, amit 3D esetén a külső, erős videó kártya generált.
De úgye az alaplapi vga jóval gyengébb volt mint a külső így eleve nem tudta azt az akkora adat mennyiséget úgy kezelni ahogy kell.
Egyszerűen lelassult a külső grafikus videó kártya. -
rankesz
veterán
Az mitől lehet szerintetek hogy ha engedélyezem a HT-t, és úgy LinX-elek akkor 4600-on kb fele annyi GFlops-t kapok mint simán 4 maggal? A hőmérséklet is alacsonyabb, 4 maggal 4 szálon kb. 82 fok, míg 8 szálon 72 fok körül van...
-
C64
őstag
Császtok, a P67 egyáltalán nem támogatja a cpu-gpu-t??
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
nicu71
addikt
válasz JNashville #10807 üzenetére
Biztosan garanciális ügy lesz ebből,az én tanácsom is hogy vizsgáltasd meg a lapot,bár nekem az asus lapokkal még soha nem volt problémám,de mindig lehet hibás darab.
A helyedben pedig nem késlekednék egy dvi-hdmi átalakítót beszerezni /a lapunk egyetlen és alapvető hibája hogy ezt lespórolták róla-mármint a dvi kimenetet 100x jobb élesebb lsz a kép mint a dsubon keresztül.
http://www.t-comp.hu/index.php?main=main&pid=2237
de ha majd megoldódik ez az ügy és sikerül normálisan beizzítani a rendszert,rá fogsz jönni hogy tud ez a szandika kezes csaj is lenni
én a kezdeti /hasonló/nehézségek után nagyon megszerettem."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
törölt tag
válasz Dj Dekko! #10838 üzenetére
"Kérdésem a következő lenne. Hogyan tudom azt elérni hogy mikor csökkenti a processzor az órajeleket, vele együtt a feszültséget is csökkentse, hiszen az marad 1.240V miközben a processzor órajele 1.600 Mhz.
Ez nem okoz benne kárt?! "Miért okozna kárt? Nem kell arra törekedni hogy kisebb legyen a fesz az áramerősség 1/10-ére esik a loadhoz képest ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
-
R̲e̲m̲
senior tag
mért van az, hogy 1,16V-on is annyit fűt a procim, mint 1,28V-on????
-
warcat
veterán
válasz Dj Dekko! #10841 üzenetére
Nem okoz semmi problémát a fix fesz,max 1,45++ tartománytól kezdve,viszont az áramszámlát azt növeli,pár évre lebontva súlyos ezresek amiket el lehet épp másra is költeni.
Offset mód kell neked, régebben már le lett írva,hogyan kell beállítani,röviden megnézed,hogy auto beállításokkal mennyit ad a lap 4.5 Ghz-hez,majd ebböl levonsz annyit offset módban,amennyi ahhoz kell,hogy a korábban általad kitesztelt feszt kapja.
Amit jó tudni,hogy a load line calibration mértéke eléggé eltolja az értékeket ,ezért elöször azt döntsd el,hányas LLC lesz használva.
Példa: auto beállításon 1.32Vt ad a lap ,de te már tudod,hogy 1.29 elég.
Ekkor:
Offset mode
Sign: -
Value: 0.030Ésszel a tizedesjegyekkel,ez itt minuszos beállítás tehát max kifagysz,viszont plusznál ha bevágsz neki 0.3-at akkor ráengedsz 1.6 voltot.
Amúgy a c1 stb statek nekem egyből hazavágták az akkor már hónapok óta stabil rendszert,olyan szinten,hogy nem a linx hibázott,hanem egyböl BSOD.Aztán lehet,hogy user error,de én inkább nem kérek belőle
EA: It's in the crate!
-
fagy53
nagyúr
válasz Dj Dekko! #10841 üzenetére
Használd az offset funkciót, erre találták ki! Ha tudod, hogy alapon mekkora feszültségen megy a proci terhelésnél, akkor az alap és a tuningfesz közötti különbség az offset fesz.
Idle-ben így is kevesebb lesz, mint a jelenlegi fix.Én is így használom, nálam (-) offset van, mert nem tuningolok, hiszen az i5-2400 alapon / Turbo=on / is marha gyors, mindenre elég...
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
Ott a ph teszt, abban le van írva. Bármilyen SSD jó erre a célra, mert az Chipset adja a "támogatást" nem az ssd.
mod:
Dj Dekko!: Nem, kicsitt nagyobb így az üresjárati fogyasztás más galibát nem okoz.
HaZsolt: A fesz ugrálás csak akkor baj, ha túl megy az ajánlott értéken. Ha pl 1,3V és 0,9V között ugrál attól nem lesz baja. Pont hogy nő (igaz elhanyagolható mértékben) az élettartama ha kevesebb feszt kap, kevesebb hőt is termel (ha feltételezzülk hogy kevesebnbb áramot is vesz fel, ami így szokott lenni) és a fogyasztás is csökken üres járatban.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Kleroo
veterán
Korlátol a merevlemez az átlag felhasználásban....
SSD pedig szerintem azért nem kell,mert még nem elég kiforrott,és túl drága.
Ha pedig van valami hasonlóan gyors a gépben,akkor mindent oda akarnék rakni. Inkább veszek gyors,jó winyókat
SSD-k jöhetnek pár év múlva.Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok.
Mindenkinek szép napot.
Tuningoltam a 2600K Processzoromat 45(x100) szorzón van.
4500Mhz Feszültség fixálva 1.240V re Load Line 1 - re van állítva, és a limiteket feltoltam 150W-teljesítmény küszöbig az ASRock P67 Professional Fatal1ty alaplapomban.
Minden egyéb beállításhoz nem nyúltam.
Teszteltem azzal a programmal amit javasoltatok LinX (0.6.4es verzió), közben sasoltam a cpu-z. 1.240.-1.260V Feszültségen ugrált 4.490Mhz. 65-70 fok körül, szerintem ez még tűrhető.Kérdésem a következő lenne. Hogyan tudom azt elérni hogy mikor csökkenti a processzor az órajeleket, vele együtt a feszültséget is csökkentse, hiszen az marad 1.240V miközben a processzor órajele 1.600 Mhz.
Ez nem okoz benne kárt?!
Most a feszültség úgy van beállítva hogy Fixálva van 1.240V re. De ha nem állítom be és csak arra kattintok hogy +0.020 akkor a feszültség egekbe szál a következő indításnál 1.35V - 1.33V
Így nézne ki a dolog.Segítségeteket köszönöm! Üdv.!
[ Szerkesztve ]
-
Haart
addikt
Van-e olyan ember itt aki használ z68-at és ezt az új fast response nevű okosságot ssd-vel?
Mert nem tünik rossz ötletnek egy ssd-t alárakni a winyónak, meggyorsítva azt. És akkor nem csak a rendszer terül el egy mondjuk 64-es ssd-n.
Esetleges tapasztalatokat valaki megoszthatná. -
chiccoka
csendes tag
Srácok az létezik,hogy a 2500k-m a régi visszahívott alaplapban jobban húzható volt mint a mostani f3ban??
régen 4,7 ig elmentem vele
most 4,5és kékhalál
the PUNISHER
-
chiccoka
csendes tag
Srácok az létezik,hogy a 2500k-m a régi visszahívott alaplapban jobban húzható volt mint a mostani f3ban??
régen 4,7 ig elmentem vele
most 4,5és kékhalál
the PUNISHER
-
ETOM
addikt
Megbízható, csendes legyen a gép ez a célom tuningot ezért nem tervezek meg szerintem nekem ez is bőven elég lesz amit nyújt így alapon főleg mostanihoz képest.
Lehet nem ide tartozik, de annyira nem értek az intelhez... milyen lapot ajánlott alá rakni ami nem annyira bóvli, de jó.. jah és lesz bele izmos VGA nem téma az IGP.
Ribi: Áh ilyenkor elbizonytalanodom mert tuningoltam eddig mindent, de nem tudom most nem szeretnék bár jól hangzik ez a pár állítgatás felfele és kész is.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz Kleroo #10815 üzenetére
A legtöbb helyen már az e8200nak is a merevlemez sebessége a korlátozó(pedig a leggyorsabbakat használom. SSD számomra még felesleges kategória)
Játékok alatt nem nagyon korlátoz téged a merevlemez, viszont egy kicsit jobb VGA alól előbb kifogy egy E8200.
Azt nem értem hogy ha korlátoz téged a merevlemez akkor hogy lehet az SSD fölösleges?
Kicsit ellentmondást érzek.
ETOM
Igen csak az hiányzik belőle, meg az iGPU HD Graphics 2000, a K-sokba pedig HD3000Ezeket a procikat belső órajel (amit régen "FSB"-nek hívtak) emeléssel viszont nem lehet tuningolni csak nagyon minimálisan
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
ETOM
addikt
válasz csucsbicep #10816 üzenetére
Köszi a válaszokat! Örülök így egész olcsón kijövök majd géppel. A sima i5 2500 is jó lesz nem tervezek tuningot? Csak a "szorzó" állítás hiányzik belőle? Így kicsit még olcsóbb lenne a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Kleroo
veterán
válasz jayjay #10811 üzenetére
Szerintem várj Ivy bridge-ig.
Ott még kisebb lesz a fogyasztás.
De ha gépválthatnékod van,akkor is nyugodtan válthatsz,ha megengedheted magadnakETOM:
Átlag használatnál még a p35+e8200 és a p67+i7 2600 között sem érzek semmi különbséget.
A legtöbb helyen már az e8200nak is a merevlemez sebessége a korlátozó(pedig a leggyorsabbakat használom. SSD számomra még felesleges kategória)[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
ETOM
addikt
válasz csucsbicep #10813 üzenetére
És érezni lehet a HT-t? Vagy ezt csak grafikai munkánál, render stb venni észre? Nekem csak játékra meg filmre kellene majd a 2500K néztem ki.. az i7 már kissé drága sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Hi!
Az i5 2500K-ban nincsen HT? csak az i7 2600ban?
köszi
hülye vagyok csak az intel oldalát kellett megnézni bocsi...
[ Szerkesztve ]
-
jayjay
tag
Sziasztok.
Erősen gondolkoztam a gépem lecserélésén ( Q9300, Asus P5Q-Pro,4870 512MB 2*2Gb OCZ Platinum1066, CM Hyper 212+Scythe Slip Stream, Asus Xonar HDAV1,3Slim, Chieftec LBX-03, Corsair 450, Coolink SWIF 12cm,92mm,Xilence XP-FCP ALAPBAN AZ ATI 4870-ES ÓRAJELEI 200/300-RA VISSZAVETTEM)) és egy i3 2100-es proci H67-es alaplap +valamilyen videókari gép építésén, de találtam ezt a cikket[link]
Jelenleg napi kb 8-10 órát megy a gép 95%-ban munka, netezésre és filmezésre stb 5%-ban játékra
.Úgy gondoltam, hogy a videókártya csak a játékoknál kapcsoljon be így lehetne spórolni pár W-ot, de a cikk teljesen elbizonytalanított.
Létezik olyan megoldás amiben az alaplapi GPU elvégez minden feladatot -filmnézésre is jó-, de ha játékra kell a gép, akkor bekapcsolja a beépített videókártyát.Ha igen , akkor mennyi W-ot tudnék spórolni egy ilyen géppel a jelenlegihez képest?Megéri e a váltás?
Amúgy a jelenlegi procimat sohasem tuningoltam, mert 1650/1080-ra bőven elég volt így is.Tervbe van viszont egy FullHD-s monitor ezért egy olyan kombó kellene ami alapban csendes, keveset fogyaszt, de játéknál is helytáll.HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
JNashville
senior tag
Értem, köszönöm, olvastam mindkettőtök kommentjét. Mondjuk szvsz akármelyik kimeneten ilyet csinál, az nálam már kimeríti a garanciális probléma fogalmát, csak arra volna jó rájönni, hogy a lap vagy a proci a ludas, de mivel rossz Intel árut még nem láttam sok hibás lappal szemben, így inkább hajlanék az utóbbi bevizsgáltatására.
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
davidsz
senior tag
Linx stabilan ment. Viszont amilyen hőfok értékek voltak, az nagyon nem tetszett. Egy házcsere segítene szerintem. Volt olyan, hogy az alaplap 48fokos volt a memóriáknál. Mondjuk van is benne cucc pl. 4 HDD, de akkor is...
Előző kommentben írtam a többit, csak már nem tudtam szerkeszteni.
[ Szerkesztve ]
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
davidsz
senior tag
1,42v - viszont nem vacakoltam sokat vele hogy visszább vegyem. Kipróbáltam és kb. ennyi volt. 24/7-ben megy a gép, így alapon van hosszútávon.
Noctua NH-U9B CPU hűtő van fent. A ház viszont egy Thermaltake SopranoRS, amit egy "hulladék" háznak tartok ehhez a konfighoz. Meleg van benne sajnos.
[ Szerkesztve ]
Turbófeltöltők forgalmazása, javítása *** http://www.turbodave.hu
-
JNashville
senior tag
Nekem öt különböző lehetőség van a lapomon, iGPU van simán így, hogy "iGPU" és "iGPU/PCI" is, mindkettőt próbáltam már, egyik sem megy.
HDMI kimenetet nem próbáltam még, de nincs is sok értelme, mivel a Samsung 2333SW-men DVI meg D-Sub portok vannak.
Nagyon nem jött be nekem ez a platformváltás, HTPC lenne a cuccból, ehelyett most a vizsgaidőszak kellős közepén ezzel kell bénáznom.
MARVEL AT HIS MIGHT!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest