Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
SPQR
tag
Sziasztok!
Asrock Z68 Pro3
SB i5-2400
2x4GB Corsair Vengeance 1600MhzOlyan gondom van vele, hogy állandóan lefagyok a képillesztőre hivatkozva.
win7 Ultimate 64bit a frissítéseket rendesen telepítem.
Válaszokat előre is köszi. -
cOxeR
Ármester
Sziasztok!
Egy Dell Vostro 460 boldog tulajává válok, Intel i7-2600-as procival.
Ma este fogom felhúzni rá a rendszert, és gondoltam bele is vágok egy kis overclockba, extrém dolgokat nem szeretnék, kérdés, hogy mi az az overclock érték, amivel nyugodt szívvel megkínálhatom, gyári ventivel?
Köszi! -
N_A_S
veterán
-
Hunork
veterán
Üdv mindenkinek!
Nos, beüzemeltem az i3 2100 procit. Váltás G840-ről volt, ami szintén nem egy felejtős darab, de a VGA miatt úgy gondoltam, hogy hosszabb távon inkább i3. Tapasztalataim nagyon jók, érezhető a gyorsaság növekedés az alkalmazásokban, játékok alatt, főleg újabb alkotásoknál, +8-20% közötti Fps érték növekedés.
Ha valakit érdekel, hogy mennyi a különbség egy annak idején elég erősnek számító LGA775, és a jelenkori kisebbik proci, valamint az i3 2100 között, azoknak, itt van két táblázat, a korábban megjelent cikkemből, illetve az abban szereplő táblázatok módosítása:Egyszóval: elégedett vagyok!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
diegho
nagyúr
Közben találtam tuning eredményeket, nem tudom mennyire átlagos, vagy milyen, 3 napig volt P-s lapom, aztán megváltam tőle, mert felesleges volt húzni, most meg ha netán nagyon olcsón megúsznám az i7 cserét, akkor vennék egy sima 2600-at helyette és akkor nem nézegetném hetente azt, hogy kéne már venni egy lapot, mert itt a K-s proci aztán alapon megy szegényem. Ja és persze tegyük fel egy értelmesebb lap csere, mondjuk egy Gen3 benne lenne 25k-ban, a proci meg lehet 10 alatt.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
-
diegho
nagyúr
Tudom nem ez a megfelelő topic, de ez elég jól pörög és ide is tartozik azért.
Mennyit érnek mostanában a használt, garanciális (ipon, ha jól rémlik, majd megnézem a papírt), dobozos 2500k procik? 4000 1.192V és 4200 1.224V ezt tudta egy MSI P67A-C45 lapban, feljebb nem néztem.[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz Milka 78 #16785 üzenetére
Az Bios probléma, ugyanis dual-bios-os és ha az elsődleges nem jó, akkor nagy nehezen elindul a másodlagos, olyankor egy kis kék fény villog az alaplapon. Nekem nem mentette el a szorzót a bios, ez a 18.3-al megjavult, de most már van 18.5 is. (én még a 18.3-ast használom).
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
roberto211
őstag
Sziasztok... Na úgy néz ki sikerült a legtutibb,legatomstabilabb, 4,5ghz es beállítás.. Tegnap ahogy írtam egy kicsivel eelőbb ugye 4,5ghz re állítottam,mindne ok, burntest lefutott hibátlanul 150kört.. Na este elindítom a primeot, kékhalál 1x-kékhalál-2x és kékhalál 3x.. 0x124 volt a hiba tehát adtam neki egy kis vtt-t , meg miután ez után is kékhalálozott, egy kis vcore-t.. Na kb a beállítást 19:30ra sikerült belőnöm. Elinditottam újra harmadszor prime 95öt, lefutott minden hiba nélkül egy éjszakát... Tehát olyan 12,5 órát.. Még nyomatok ma ha lemegyek,meg ráérek egy 15 körös burntestet de szerintem avval sel esz probléma, és akkor tényleg mondhatni hogy a tutira 100%-an "prime" stabil... Sokat szenvedem vele, túléltem egy jó pár kékhalált, de megéri... Akár hogy is de kicsikartam belőle a 4,5ghz et..: De szerintem majd ha lesz időm egy windows újra rakást csinálok, mert már vége neki érzem..:
Üdv: Robi
Range Rober Evoque///iPhone 12 Pro max
-
Milka 78
nagyúr
válasz deicide #16784 üzenetére
És melyik probléma,mert nekem van egy pár.A gép ujraindításnál és bekapcsolásnál csak többszöri nekifutásra tud elindulni(bár itt sanszos a memória hiba,de ezen még dolgozok). Ahogy a feszhez érek élből vége a proci feszszabályzásának.Különben milyen biost használsz,mert én a legfrissebbet.
-
Milka 78
nagyúr
Ez most komoly?Ha tuningolok és a procinak feszt adok akkor nem veszi vissza azt és csak az órajelet szabályozza???Mert az ő sztorija alapján ez van...nem is értem,hogy egy majd 70 ropis lap ezt nem tudja,a 11 ropis am3+-os MSI-m meg vígan szabályoz mindent tuning alatt is Akkor viszont az "egyik"hiba úgy fest meg van és nem is hiba.Maradt ez a néha érdekes újraindulásos mizéria.Legfrissebb bios fent van.
Sefi84: Persze vágom,de egy működő beállítást kaptam egy kollégától,de intézek valahogy képeket.
orbano:Én is gondoltam rá,de csak indításnál hülyül és ha megy bármekkora feszt adhatok,primeozhatok,szőrös fánkkal kínozhatom a CF-et akkor sem dobja el magát.
[ Szerkesztve ]
-
rvn_10
senior tag
-
korcsi
veterán
válasz rvn_10 #16751 üzenetére
Ezzel a hozzászólássál kapcsolatban írnék, c2d-ről váltottam sandyra i5-2320 3,5GHz-en, de nekem linx 48GFlops-ot hoz csak, legújabb linx és win7 sp1 de nem lett konfig csere után újra telepítve, ez lehet a gond?
Vagy másik linx kell, nem a hivatalos?referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
orbano
félisten
válasz Milka 78 #16776 üzenetére
tehát: beállítod a feszt mondjuk 1.45-re, és a gyári szorzón emelsz teszem azt 1-et. ezek után ha újraindítod, meghülyül? ha nem, akkor rosszul nyomod, ha igen, akkor alaplapi tápproblémára tippelnék.
persze nem értek hozzá, még csak olvasom a témát, én is AMD országban élekA vér nem válik VAZZE!™
-
Milka 78
nagyúr
Sziasztok!Kérnék szépen egy kis segítséget,mert nagyon el vagyok keseredve.A sztoriITT kezdődik és szépen folytatódik hosszan...Összefoglalva annyi a gond,hogy egy MSI Z68GD80 Gen3-as lapom és egy 2500k-s proci,Corsair Vengeance 2x4gb 1866/cl9 Blue Kitt-el az istenért sem akar működni.Alapon szépen megy szabályozza a feszt és az órajelet is.Viszont ahogy a szorzóhoz érek kezdődnek a bajok.Egyszerűen hol a feszt,hol az órajelet nem akarja szabályozni.A gép újraindításánál nem egyszerűen leáll hanem többször leáll és újraindul,majd megint leáll és megint indul és onnantól szépen működik.Viszont ha már megy akkor semmi gondja sincs.Végigzongoráztunk egy csomó beállítást,de nem javult a helyzet.A memóriánál is mindent megpróbáltam,de olyan mintha attól független lenen a probléma.Igazság szerint a belinkelt sztorit végig kéne olvasni,mert még elmagyarázni sem tudom,hogy mi lehet a baj.Ha van tippetek osszátok meg velem,hogy proci,lap,memória,vagy egyéb probléma lehet a gond.Vagy vigyem egyből az egészet gariba?A tápot le tudtam tesztelni azzal nincs gond(az aida falsot mért 12v-s ágon,de az uefi alatt rendben volt+táptesztert is kapott). Olyan mintha az újraindulás probléma független lenne a szabályzásos problémától...
Az észrevételeket előre is köszönöm -
jas39
tag
válasz roberto211 #16773 üzenetére
thx!
-
roberto211
őstag
-
jas39
tag
Helló!
Összeállítottam egy jó conf-ot, Intel Corei5 2400 procival. Gyári hűtőt meghagytam, sokak szerint nem kell cserélni. Mi a tapasztalat, nem túl hangos? Húzva nem lesz, alapon minden.
köszi
[ Szerkesztve ]
-
-
subaruwrc
félisten
-
mcwolf79
veterán
válasz Erdei88 #16763 üzenetére
Nekem fut sidebar-on az AIDA, de semmit nem változtat, nem dobálja az eredményeket.
Persze úgy a legtisztább,ha tényleg csak a legfontosabb dolgok futnak. Mint ahogy írtad Realtemp és CPU-Z. Minden mást ki lehet lőni.Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
rvn_10
senior tag
válasz fsb1000 #16761 üzenetére
A tesztek lefutottak simán. Most vettem észre hogy az ATT nem fut rendesen. Lehet hogy ez ettől van hangolok rajta még kicsit.
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
rvn_10
senior tag
válasz mcwolf79 #16758 üzenetére
Visszaveszem 3,8 ra és adok neki 0,1 V. Így már jó lesz szerintem elég erős ez a proci igy is
Gigabyte B760M Gaming X, I5 13400, 2x16 DDR4 Corsair Vengeance 3600Mhz, NZTX Kraken X61, Sapphire Pulse RX 5600XT, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 Evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phanteks Enthoo Pro M Acrylic
-
mcwolf79
veterán
válasz rvn_10 #16751 üzenetére
Szerintem még emelhetsz rajta 0,01-0,02 V-ot. Nálam 1,21-1,22 V környékén stabil a gép.
Nálam 4 Ghz-en 106-107 Gflops körül szokott lenni, szerintem Nálad nem stabil a cucc. Ezek a háttérben futó progik nem vesznek le ennyit a Gflops értékből, itt más lesz a gond. Az az Idle min. biztos nem jó, ekkora fesszel megpurcanna a Windows. 0,84 V környéke a legalja idle fesznek.
Ja, és ha 8 Gb RAM-od van adhatsz neki többet. Én 8 GB RAM-mal 6100 MB-ot szoktam Neki adni, hagy dolgozzon a cucc.[ Szerkesztve ]
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
Qru
MODERÁTOR
válasz roberto211 #16755 üzenetére
Ez összetett dolog nem biztos de én eleve nem próbálkoztam volna 1,1-es VTT alatt. De mondom én nem vok ez a finomhangolós típus.
#nincsbennetarcsi
-
rvn_10
senior tag
válasz fsb1000 #16754 üzenetére
Az aida cpu id je eszi a procit. ha nem fut akkor 100-102 között áll stabilan a Gflops. 1,2 alacsony? Emeljek rajta még akkor is ha 20 perc után stabilnak tűnik?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz roberto211 #16752 üzenetére
Hétköznapra szvsz az bőven stabil lenne. De látom ráérsz Primeolni... Azért ha ok lesz játékokban is teszteld (vagy amire hasznlod a gépet).
mod:
Csak azért írom, mert én is olyan beállítással tolom ami nem Prime stabil de 1 éve gond nélkül megy így a gép, soha nem fagyott még akkor sem ha 8 órát gémeltem egyfolytában. Nekem ez a lényeg.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
roberto211
őstag
Hali! Ahogy említettem jóval előbb az i5-2500k-m tesztelem.. 4,5ghz, 1,335v (fixed), vcore az oké szeritnem mert terhelés alatt nem sokat megy le csak 1,335 ről ,max 1,328 ra, és a vtt először 1,077 volt... Na teszteltem intel burntestel 150körbe lefutott hiba nélkül,aztán primeal... 1óra után kékhalál 0x124 hibával, tehát mivel a vcore rendben, szeritnem ezért adtam neki még kis vtt-t.. 1,090re.. Akkor ez másfél óráig jó volt, megint kékhalálozott,,,szintén 0x124 el még egy kis vtt-t adtam neki 1,103-ra... Szerintetek is a vtt a hibája?? Most közbe megint fut a prime ha evvel is kékhalálozik(remélem nem) akkor szerintem nem a vtt.. Szerintetek??
-
rvn_10
senior tag
válasz mcwolf79 #16750 üzenetére
Ez így jó? Ha nincs nyitva semmi akkor 100-102 Gflop szokott lenni. Bios fesz 1,224V. Idle min 0,694V. Terhelt fesz 1,200V. Így ez normális eredmény?
-
rvn_10
senior tag
Hello. Ha túl kevés feszt adok a procinak abból lehet valami gond? Gondolom lefagy. De ha nem fagy ès alacsony feszen működik abból lehet gond?
-
warcat
veterán
válasz roberto211 #16717 üzenetére
Nem kell ilyen rengeteg pörkölés neki...ha úgy sejted,hogy megvan a beállítás,
-20 kör AVX-es linx,
-majd rá kell engedni 1-2-3 óra BFBC2-multit. Már ha élsz vele persze,egyrészt sokkal szórakoztatóbb,másrészt sokkal életszerübb viselkedést tesztelsz(fel-le ugráló leterheltség).EA: It's in the crate!
-
fsb1000
nagyúr
válasz polgi803 #16742 üzenetére
Ha van rá keret, akkor én is a Noctua NH-D14-re szavaznék. Egy ilyen hűtőt szinte örök életre veszel. (feltéve ha lesz az újabb platformokhoz lefogató.)
----
Egyébként a "hány vattot tud" a CPU léghűtő kérdést nehéz megválaszolni.
Ma már szinte mind hőcsőves a közép-felső kategóriában. Az biztos, hogy a hőcsövek száma és mérete határt szab az elszállítható hőnek.
De hogy ezen érték alatt X wattot mekkora zajjal vagy dT-vel képes leadni, az már nagyon sok mindentől függ, elsősorban a légszállítás mértékétől és a lamellázattól.
Azt hiszem a kevés számú user-tapasztalaton túl érdemes megnézni 2-3 tesztet és ebből levonni a saját végkövetkeztetést.
Csodák nincsenek... a felső kategóriában nincsnek igazán nagy különbségek, ha azonos ventivel azonos fordulaton használnánk őket.
---De hogy ontopik is legyek: a Tuning fontos része a hűtés, de elsődleges feladatának azt gondolom, hogy üzemi hőmérsékleten tartsa a CPU-t a legnagyobb terhelésnél is.
Normál esetben bármekkora hűtőt veszünk / barkácsolunk a tuning potenciál csak csekély (talán 10%)-ban fog változni, akkor is ha sikerül környezeti hőmérséklet közelébe levinni az IHS-t, a CPU felületét.
Az IHS-től magok felé akkor is lesz még vagy 10-20°C változás, azaz léggel 20 fokos szobában legfeljebb 30-40 fokos magokra lehet számítani terhelés alatt. És ez vizzel sincs másként, csak ott kisebb zajjal, vagy máshol keletkező zajjal is megoldható.
Elsősorban egy jó CPU példányt kell kifogni és ahhoz megtalálni az optimális beállításokat - ami Sandy-nál nem egy nagy mutatvány.Természetesen extrém hűtéssel (fagypont alatt mienk a világ) a tuningpotenciál is jelentősen megnő, de a mindennapi használtban ezek nem alkalmazhatóak.
-
toyone
őstag
válasz Stukker1987 #16735 üzenetére
Eltérések mindenkinél vannak. Rendben van az úgy.
Szerk.Megelőztek
[ Szerkesztve ]
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
mcwolf79
veterán
válasz Stukker1987 #16735 üzenetére
Teljesen normális dolog.
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
Stukker1987
senior tag
Sziasztok!
Az mennyire gyakori jelenség,hogy a procim 1. magja az érzékelők szerint szinte mindig 2-3 fokkal melegebb mint a többi mag?
Eredendő bűnünk: vagy mindenben hiszünk, vagy semmiben sem.
-
-
fsb1000
nagyúr
válasz polgi803 #16731 üzenetére
Nézd meg 4 éve milyen CPU-k voltak a toppon....
pont ennyire lesz időtálló a 2600K-d is.--
Nem tudom mi a legjobb hűtő rá. Minnél nagyobb!
De józan ésszel attól függ mennyire tuningolod a CPU-t, mennyire vagy zajérzékeny, milyen a házad szellőzése, mekkora a házad belmérete, milyen VGA-d van és az a házba vagy kintre fújja a meleget, mennyi pénzt szánsz rá, stb
Sok paraméteres döntés.... ezért nem lehet azt mondani hogy X,Y modell a legjobb léghűtő a 2600K-ra.Csak akkor cserélj, ha a mostani nem felel meg valamilyen szempontból.
[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
-
fsb1000
nagyúr
válasz roberto211 #16714 üzenetére
Ja... értem. 2-es,3-as szerintem ok, ha nincs extrém tuning.
---
polgi803: 4,8-nál a H212-es szerintem vagy hangos lesz, vagy nagy dT-vel fog hűteni, ami azt jelenti hogy a magasak lesznek a maghőmérsékletel. (70-80 fok sacc/kb)
Tényleg nehéz saccolni és próbálgatnod kell, de azt jósolnám, hogy 4,2-4,4-ig még a hang ls a hőfok is elfogadhható lesz. Efőlé nagyobb léghűtőt vennék.
Én jó hűtőnek tartopm a H212-t is... középkategória tetejére lehetne sorolni.[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Beléptem a klubba egy P67 Pro3-as alaplappal és egy i5-2320-as procival.
4 magon terhelve 3500MHz 1 magon 3,7GHz.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
toyone
őstag
válasz polgi803 #16724 üzenetére
Nehezen meghatározható de 4200mhz-4800mhz között.
(#16726) polgi803
Igen. Még FPO alapján se lehet biztosat jósolni. 4500Mhz szerintem benne lehet, normális feszültségen. De láttam már nagyon rossz 2600K-t is(#16727) polgi803
A hűtés is kérdéses 2500K 4 mag, 2600K- nál a HT is befűti rendesen. Így aztán a kérdés nem az hogy megy-e 4800Mhz-t? Hanem hogy azt mekkora feszültségen és azt majd vajon fogja-e bírni a hűtőd?[ Szerkesztve ]
Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
polgi803
őstag
Erre valaki válaszolna nekem...
Cooler Master Hyper 212+-om van hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
toyone
őstag
válasz mutyuru #16720 üzenetére
Ezt inkább itt tedd fel [link]
Mindkettő fizikai két maggal rendelkezik + a Hyper Threading ami a fizikai magok virtuális megduplázását jelenti. Így az operációs rendszer 4 szálúnak látja.
I3 és I5 között a Turbo Boost a fő különbség ami az i5 ben található meg és intelligens módom megemeli az órajelet ha szükségesnek érzi. Emiatt gyorsabb az i3 nál. I3 átlagos felhasználásra i5 ha már játék vagy valami tervező program is futna.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
mutyuru
aktív tag
Hi Skacok!
Szerintem ti tudtok valaszolni a kerdesre:
Amennyire latom a mezei felhasznaloknak keszult laptopokat i3 23xxM ill i5 24xxM jelzesu procikkal epitik.
- Mi a kulonbseg kozottunk teljesitmenyben, tudasban?
- Jellemzo, hogy magasabb tipus jelzesu procikat tesznek a notikba? Ha igen mit erdemes keresni, nezni egy laptop valasztasnal proci szempontbol?
- Az intel oldalan olvasottak alapjan nekem ez a fentebb emlitett tipusok nem tunnek igazi 4 magosnak. Ez igy igaz vagy bakot lottem?
http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/core-i5-processor/specifications.html -
N_A_S
veterán
válasz roberto211 #16717 üzenetére
Elég 10-20 kör is lehetőleg minél több rammal, aztán tolj valami izmosabb játékot, így hamarabb kiderül
https://tinyurl.com/phnas
-
roberto211
őstag
Na most tesztelgetem, intel burntestel 150 körbe... Valószínűleg jó,de még nem kiabálom el.. Vcore nem zuhan le, hőfok király, valószínűleg a vtt miatt volt alapba 35-40fokos most alapba így is 4,5ghz -en 28-32fok.. A fesz fixed modeba 1,335 teszt alat 1,328 és 1,344 között szokott lenni... Most ahogy említettem nyomom a burntestet , utána a primeot, még egy 3-4órát és ha ok,mind a kettő akkor valószínűleg atomstabil.. De mégegyszer mondom még nem kiabálom el..
-
fsb1000
nagyúr
válasz roberto211 #16706 üzenetére
Mit értesz ezen a "szintezésen"?
AZ Extreme4-ben diszkrét "fix" értékekre lehet állítani a Vcore-t.
Vagy az offset-nél konkrét értékek vannak. -
roberto211
őstag
Okés.. Na megyek állítgatni .. Hát látod nem lehet megioldani én is ezt sajnálom pedig szeretem ezt az alaplapot, mert már nem a "régi asrock" de csak ez a "hiba " benne ha ezt lehet nevezni hibának..
-
toyone
őstag
-
N_A_S
veterán
válasz roberto211 #16708 üzenetére
Ha kikapcsolod a Spread Spectrumot akkor ez gyakorlatilag megszűnik.
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz roberto211 #16708 üzenetére
Az Asrocknal nem lehet magadni a pontos vcore-t? Nekem Asusban is grafikus BIOS van, de ott normálisan be lehet pontosan állítani mindent....
?? -
N_A_S
veterán
-
roberto211
őstag
Áhh.. Egyre jobban kezdem megutálni ezt az "uefi"-t.. Szép,meg minden de közelsem lehet olya alaposan beállítani mindent mint egy sima bioson.. A vcoret is csak "szintezéssel" lehet megoldani...
-
roberto211
őstag
Aha tudom.. Mióta emeltem a vcoret azóta ,nem kékhalálozik de lehet közrejétszik a vtt emelés is.. vtt-nek úgy mond mennyi a normál érték?? Neked mennyin van?? Ja s hogy miért nem szabad emelni túlságosan a vtt-t?? mert jobban melegszik esetleg??
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz roberto211 #16703 üzenetére
0x101 = add more vcore
Egyértelmű hogy kevés a fesz a CPU-nak. VTT-nek nem adnék annyi feszt ha nem muszáj.
-
roberto211
őstag
válasz warcat #16698 üzenetére
Hali.. A BSOD kód 101 volt csak este már késő volt h leírjam.. Nálam nincs ilyen hogy a vcore-t lehet állítgatni ,olyan van h level 1/2/3/4/5/6 Az 1,2,3 inkább a v core felé hajlik, a 4,5,6 a loading felé... Nálam a vtt 1,2, mert olvasgattam és elvileg ez a jó, de mondd ha nem így van.. A vore most level 1-en van tehát a max.-on.. Tehát mióta emeltem a vcoret meg kicsit a vtt-t már lefutott a burntest, egy kis menetben, mert eddig még 5 menetben is vagy critical error, vagy kékhalál... Ma nyomatom egésznap majd szinte... A cpu voltage 1,335ön van... Mióta emeltem a vcoret ,azóta nem zuhan le terhelésnél... Tehát bajba vagyok, evvel a beállításoknál ,mert a vtt-t nem akarom az egekbe emelni, bár még így is 33-38 fokos de majd visszaveszem azért..Tehát ma szinte egésznap a biosba keresem az aranyutat..
Egyébként ha túlságosan emelem a vtt-t mi lehet a prockóval??
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
a napokban összeraktam egy gépet Celeron G530-as procival, tesztelésképp ráeresztettem prime95-öt (blend): [link]
A második mag mint ha gyakorlatilag nem csinálná a tesztet, mi lehet ennek az oka? feladatkezelő teljes terhelést mutat mind a kettő magra. Frissen telepített jogtiszta w7 x64 fut a gépem, a konfig többi része az adatlapomon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 3600
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest