Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
scream
veterán
Mi a neve annak a funkciónak ami IDLE visszaveszi az órajelet ?
-
Erdei88
veterán
Holnap ha minden igaz megérkezik az Extreme3 Gen3-as lapom.
Nagyon kiváncsi vagyok mit tud -
Cybertrone
veterán
válasz Süni 1985 F #14595 üzenetére
Ha 3v-ot kapna a prci, most nem használnád a gépet, mert a proci megsült volna... Jobb esetben a védelem bekapcsolt volna! Sőt továbbmegyek, szerintem nincs is akkora beállítható fesz a biosban!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Süni 1985 F
senior tag
reméltem is
TDI POWER
-
Cybertrone
veterán
válasz Süni 1985 F #14593 üzenetére
Bug... Tegyél fel másik verziót!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Süni 1985 F
senior tag
aida 64 ezt írja ki a procimhoz CPU mag 2.928 V
ez most mi? nem 1.25 kéne lenni vagy hasonló?TDI POWER
-
ooooobi
senior tag
válasz Kezdő vagyok #14587 üzenetére
50megabites nyersanyagból 36megabites bluray i7-2600K-val 16giga rammal kb fele mint az anyag hossza szerintem 2500 al se több mint az anyag, mondjuk max 2/3ra tippelek
[ Szerkesztve ]
https://steamcommunity.com/id/ooooobi/
-
baleee89
aktív tag
sziasztok! sandy i3 mit bírnak tuningba? 1156 lapom kifőtt és lehet nem kapok vissza olyat gondolkozok 1155-re való váltásba! mostani i3 540 igen igen tuningos 4500mhz 1,25v 24/7
4500mhz milyen feszen tudják az új i3-mak?VESZEK rossz, javíthatatlan, fizikai sérült (6fele tört), alkatrész hiányos pc cuccokat http://www.eh-pc.eu/
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősöm kérdezteti:
van egy videoszerkesztő programja:AVS Video Converter.
ha vesz egy I5-2500 processzort,1 percnyi videóanyagot(FullHD-t),mennyi időbe telik átalakítani Blu-Ray formátumba(28 mbps sebességűt)?
Ebben szeretnék segítséget kérni.
Köszi a válaszokat előre is!A jelenlegi gépe:Intel Core 2 Duo E7400,3 darab 1 GB 1066 Kingmax semiconductor,
Sapphire 5750 1GB
Jelenleg kb.6 perc kell az átalakításhoz neki. -
-
ÁdiBá
veterán
i7 2600K 1.288-1.300V fixálva. Prime64 stabil 4500Mhz.
Linxel is teszteltem. 78 foknál van a vége ilyen elég meleg időben tetőtérben.
Sajnos nincs klíma.
Ha nincs terhelve 40-45 fok. Játékok közben 55-60 fok.
Prime meg a Linx csinál ilyen extrém hőtermelést.
Szerintetek ez sok?!
Hosszú távú használatra alkalmazhatom?![ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Fail3D! #14576 üzenetére
A gyártói specifikáció alapján, nem tudom lemérni sjanos. Van fogyi mérőm de ugye az csak a falból kivett W számot mutatja. Abból meg még lejön a hatásfok veszteség.
Ugye feles terehlésen 86%, ez azt jelenti, hogy a falból kivett áram 14%-ából hő képződik. Ha ezt levonom a fogyiból akkor kapom meg a gépem valós áramfelhasználását.#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Fail3D! #14572 üzenetére
A 80+ azt jelenti, hogy 20-50-80%-os terhelésen a hatásfok legalább 80%-os.
Nem, általában 50%-os terhelésen dolgoznak a legmagasabb hatásfokkal a tápok ezért mondják/mondjuk, hogy felesleges túlméretezett tápot veni mert csak nő a fogyasztás.De ez inkább a tápos topikba való...
#nincsbennetarcsi
-
Fail3D!
addikt
tudtok valamit mondani a tap hatasfokarol? ill a fo kerdes az lenne ha a tap a teljesitmenyenek a felet veszi csak fel akkor nem kepes akar 100% kozeli hatasfokra? mindenkeppen csak arra lesz kepes ami kivan ra irva pl 80+ ...? mert regen ugy olvastam hogy minnel nagyobb a tap es kevesebbet kell felvennie azzal a hatasfoka novekszik.
-
kexksz
addikt
http://prohardver.hu/tema/azonnali_kerdesek_oraja_2/hsz_39399-39399.html
Berakom ide is, hátha valaki okosabb nálam.
Amúgy én is beléptem a Szandi Bridzzs világába egy ASRock P67 Extreme 4 + 2500k kombóval.
[ Szerkesztve ]
-
Erdei88
veterán
válasz Süni 1985 F #14561 üzenetére
Én 1,35V-nál nem adnék többet. Most is 1,3V-al megy 4,5Ghz-et.
De Intel szerint 1,52V a max. Bátraké a szerencse -
Bélaaaa
őstag
válasz Süni 1985 F #14561 üzenetére
Általánosságban, amíg nem füstöl!
Azé' 1.7 má' k....a sok!
[ Szerkesztve ]
Vasvellával nem lehet szí'vát asza'ni!
-
Erdei88
veterán
válasz Süni 1985 F #14556 üzenetére
1,45V-től egészen a csillagos égig. Procifüggő.
-
Süni 1985 F
senior tag
i5 2500k mennyi voltot igényel 5Ghz illetve 5.5Ghz mellett?
TDI POWER
-
matyee
őstag
Most volt kis időm, feltettem újból Win7SP1-et (update csak azért sem sikerült...) és íme:
45x100@1,275V biosban (+0,05V kellett mert full ramos 10 ciklus közben instabilitást jelzett IBT)[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
válasz helkis #14522 üzenetére
"..akarok egy másodlagos gépet, de nem akarok rákölteni annyit mint az elsődlegesre."
Jó világ van, jó világ?? Másodlagos gépet...... Ha engem kérdezel lap ügyileg teljesen jó egy Asrock extreme 4, de mondjuk az általad linkelt gene-z is korrekt, vagy egy giga z68x-ud3, az asrock körüli árban. Gondolom 2600K lesz bele, meg 8GB ram(mert a 990X-el nem megy úgy, mint egy fasza 2600K, régi markokra).
[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Fail3D!
addikt
megnyugodtam... ha megjon a 2 vid kari tobbet nem is nezek semmi arat, infot... csak felbaszna ha kiderulne keves a lapom procim olcsabban lehet mashol venni ujabb fajtat stb elkezdtem szamolni mennyi be faj meg vid kari nelkul is a gepem es kezdek sirni te jo eg... ezutan a gep utan eleht atvaltok majd konzolra nagyon draga ez igy
-
Tomekk.
aktív tag
Sziasztok. Meg tudjátok mondani, hogy az i5-ben lévő igp, mennyi FPS-el viszi a Counter Strike Source-ot FullHD-ban?
-
Attix82
addikt
Te tudod miket használsz a lapon....nekem ezek feleslegesek. Sokat nem kell költeni lapra, mert ha eladásra kerül sor, senki se fogja megfizetni a kis extrákat. Aki meg igen, az úgyse se használtat vesz.
Ugyan ez ramba is, tök felesleges csilli villit venni, mert kb ugyan annyiért lehet eladni majd mint egy olcsót....
[ Szerkesztve ]
-
( V )
veterán
válasz Attix82 #14546 üzenetére
neeem, a proci mindenképp maradna, de egy fejlettebb lap alá (normális USB3.0 / PCI 3 támogatás és egyéb nyalánkságok...) csábítóan hangzana...
amúgy az etron mizéria miatt vajon lehet majdan egy garanciás cserét megjátszani - lásd rev01 - rev 03 chipset csere - ?
[ Szerkesztve ]
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
orochi_gold
tag
-
( V )
veterán
és nem érdemesebb megvárni az Ivy Bridge-es lapokat? ( B75 Q75 Q77 H77 Z75 Z77)
* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aᴅʀᴏɪᴅ 14 *
-
helkis
veterán
-
N_A_S
veterán
-
N_A_S
veterán
válasz helkis #14533 üzenetére
ASRock Extreme3 most fog megjelenni (napokon belül) kb 33K kezdő árral, ezen már más USB3.0 dolgzik (nem a gagyi Etron), sztem külsőre is csinos, és Gen3-as (bár ez nem hiszem hogy bárkinél is szempont).
Memóriával kapcsolatba függ attól is hogy mennyit tervezel:
- 4GB-os kitekből van pár 1600-as ami megy CL9-en 2133-at (pl az én ADATA Gaming V2-m)- 8GB-osból a GEIL Corsa ami jó árba van (viszont nem lehet kapni, XaraX -nak van ilyen), ez 2133-as CL10-es, de ha űberbrutál kell akkor a GSkill Ripjaws-X -ek között válogass (teszt)
Frenky89
Neked is a Z68 Extreme3-at tudom ajánlani[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/phnas
-
helkis
veterán
nincs plafon, inkább az ár/teljesítény/tudás/későbbi eladhatóság mutatóját nézem mindennek.. ezért esélyes az asrock is, már csak pár teszt kellene ezek közül..
más, de azért még ide tartozik: ram. asrock mit szeret? érdemes-e 2133-ra vagy főlé menni?
thanx!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
Frenky89
addikt
Sziasztok.
Alapfeszes tuningnál mennyit számít, hogy egy alaplap hány fázisú VRM-el van felszerelve?
Másképpen: i5-2500K-ból szeretném kihozni, ami benne van, de a kazán effektus elkerülésével. Ehhez a világmegváltó tervhez keresek lapot 30 +/- 1-2k-ig.
-
joshua7
veterán
válasz helkis #14528 üzenetére
Kiváló választás.
Nekem az elrendezés nem tetszik teljesen, de ezt leszámítva nagyon erős kis lap.
A tuninggal még nem foglalkoztam behatóan, de nekem 54-es szorzóval nem indul. Lehet, h csak valami alapvető dolgot kellene mondjuk állítanom... Erre majd még ráfekszem később.
Szerintem a nem elszállt árú lapok közt ez a legjobb választás. Asrock P67/Z68 E4-et is ide tenném még.Semper Fi
-
LEON-T
aktív tag
Jo kerdes, Asusom volt mar par, nem volt veluk bajom ,csak eppen pofatlanul dragak(nem tudom mire fel).
A kovetkezo lapom Asrock lesz. Szerintem sokat fejlodott, azert is dontottem mellettuk.
Giga-t sem mondjak rossznak, de tudod ahany ember annyi szokas.Ahany gyarto annyi tabor.... de sok sikert
-
N_A_S
veterán
Kb a felső kategóriában úgy van a sorrend ahogy írtad, talán az utolsó kettőt fel lehet cserélni, viszont ha 40k a plafon a lapra akkor az ASRock a TOP1 (szerintem)
Jókat hallani a lapról, logouton van részletes beszámoló is
szerk: Gene-Z by toyone
szerk2: "Maximum órajel tekintetében, 4 maggal az MSI 5180Mhz körül bírt 1.62Voltal. Asusban ez 5200+Mhz lett 1.59Voltal."
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
köszi az ajánlásokat srácok!
még egy kérdés, gyártó-függvényében mi a sorrend erre felé?
asus, giga, msi, asrock-ok közül?
hogy ne kelljen sokat biost tanulnom, lehet egy ilyenre mennék: vélemények?"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
LEON-T
aktív tag
Szerintem egy extreme 3-4 is eleg lenne. Ahogy olvastam kb 10 dollar a difi a regebbi es a gen 3 as model kozott. En tuti a Z68 extreme 4 gen3-at veszek majd .
Ja igen meg valami. Asrock ugyesen megcsinalta, hogyha valaki anno a s775 re draga huttot vett annak ne kelljen kidobnia ha 1155-re valt.
[ Szerkesztve ]
-
N_A_S
veterán
válasz helkis #14518 üzenetére
Nálam a B2-es P67 vitte a pálmát ugyanazon procival, utána B3 P67, és Z68
Azt viszont mindkettő B3-as chipsetnél tapasztaltam ahogyan jöttek az egyre frissebb BIOS-ok úgy kért egyre több feszt azonos órajel mellett a CPU, és ezen a BIOS downgrade sem segít. Az is lehet hogy ez ritka eset, viszont nem egyedi, Landonnál is hasonló a szitu.
szerk.:
Ha már itt Fatal1tyt ajánlgatnak, nézd meg az ASRock új zászlóshajóját is:
Z68 Extreme7Bár Extreme tuningra nem tudom mennyire elegendő a 8+4 fázis, és ez a lap még csak most lesz kapható a boltokban, szóval nincs róla sok info. Annyit tudok hogy 66K körül lesz az ára
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
extrém tuninghoz melyik lapot ajánljátok 2500k-2600k-hoz?
előre is köszi!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
-
Attix82
addikt
Nah sikerült a memóriákat 2133 Mhzre belőni. Minden időzítés auton van, kéveve a CL10 manuálra raktam, majd kipróbálom CL9en is hátha sikerül.
Kép: [link]
Igazándiból akkor lett Prime95 Blend 6 Gbal stabil ha a VTT-t 1,057 helyett 1,066-ra raktam
át.Nem is rossz egy Kingmax Hercules 1600-tól
[ Szerkesztve ]
-
matyee
őstag
Sziasztok!
Kérnék kis segítséget, hogy mik a lenti beállítások BIOS-ban, és mennyire érdemes állítani őlet:
- TDC curernt limit override (amp)
- intel turbo burst technology
- burst mode
- burst mode power limit (watts)
- substained mode power limit
- voltage offsetmost ezeket szájhagyomány után állítottam be, de 1,28@4,5 stabil, hőfokok is rendben vannak (még mindig nem teszteltem k*rva SP1 alatt IBT-t... mert képtelen vagyok telepíteni...), de megköszönném a szakmai útbaigazítást.
Lap: intel desktop board DP67BG v3. link
Thx -
slayer006
addikt
válasz polaar #14502 üzenetére
nem, az IGP sem egyforma
Advanced Technologies -ban is van eltérés de az gondolom nem érint.[ Szerkesztve ]
"Nem könnyű apának lenni, mikor a gyerek a lázadó korszakát éli." - Darth Vader
-
Atla
senior tag
Fú gyerekek.
Mit össze szenvedtem itt egy nap alatt.
Azt hittem már rossz a lapom vagy a procim.
Azért irom le hátha más is belefut.
Nos Szépen beálligattam a feszültségeket biosban,a Vcoret is fixre raktam,max szorzó 40
mérések alapján kb 10C-fokot nyertem.
Egyszer csak látom,h intel burntest alatt a szorzó ugrál 34-és 40 között,arra gondoltam h kevés a core current limit 150,ezt átraktam 300-ra de semmi,kikapcsoltam az összes energiatakarékos xarságot de semmi,cpu thermal throttle,és cpu over thermal protection kiakpcsolása sem segitett,spread spectrum disabled megoldotta a bclk 98.8-as problémát,de a szorzó visszaesésen ez sem segitett.
Ekkör jött az ötlet h kiprobálom Prime alatt mit csinál,és láss csodát a szorzó fix 40-en megy.
Hihetetlen.
Szóval intel burntest alatt visszaesik a szorzó,és nem tesztek közben hanem állandóan ugrál.
Multi méter gadgetsben figyeltem és végig 100%on pörgött mind a négy mag,kivéve tesztek váltásakor arra az 1 tized másodpercre. -
polaar
tag
válasz orochi_gold #14501 üzenetére
Köszi,a i5 2500 és a 2500k között csak a tuningolhatóság a külömbség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- Intel Core I9 14900K
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest