- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-05-01 10:03 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
-
Quqesz
nagyúr
Szerintem a tv-ben volt hiba, mert ennek működnie kellett volna. Én csak összedugtam a QN90D-t az erősítővel, az optika majdnem 90 fokban hajlott és ahogy átraktam optikai/házimozi kimenetre a tv-t egyből ott volt a hang. Ennek neked is így kellett volna lennie. Az más kérdés, hogy halkabb a jel, mint mondjuk egy bluray lejátszó esetében, de nem 0.
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
Így van. Illetve van rajta egy kis kapcsoló, amit ON-ba kell kapcsolni. Valamint a tv-n az Anynet+ funkciót be kell kapcsolni, hogy felismerje.
De nem ismerem ezt a konkrét készüléket, csak kerestem egy példát. Ez vagy ehhez hasonló tudja azt amit leírtam.
Viszont mindenképpen próbáld ki amit az előző posztban írtam, mert ha nincs hang, akkor más probléma van nálad amin az új extractor sem fog segíteni. -
Celtis
veterán
Ezek szerint te az eARC-os HDMI videó bemenetet tudtad kiválasztani a tv-n. Amiről én beszéltem az az (e)ARC hang kimenet a hangbeállításokban.
Amit linkeltem az a leírás szerint tudja az 5.1-es hangot is az optikai kimeneten.
Ha a mostani extractorod HDMI IN bementére kötöd a mediaplayert, HDMI OUT-ra a tv-t, optikaira az erősítőt; majd a tv-n ezt a bemenetet választva nézed a mediaplayer képét, a hangnak meg kell szólalnia az erősítődön (kivéve DTS). Ha nem szólal meg, akkor mégiscsak a kábeleddel vagy az erősítővel van gond. Nem valószínű, hogy a tv és az extractor optikai kimenete is rossz lenne.
-
Celtis
veterán
Nehéz rajtad kiigazodni
Írtam, hogy HDMI-ARC (vagy eARC) extractort vegyél, nem azt vettél.
Azt írtad, hogy a tv-n ki tudtad választani az eARC hangkimenetet, de a linkelt extractorral ez nem lehetséges.
Azt is írtad, hogy nincs analóg kimenete az extractornak, de amit linkeltél azon van.
Amit vettél extractort, az annyit tud, hogy bekötöd a tv és pl. a médiabox közé az ábra szerint és akkor a mediabox hangját kiküldi az erősítőre. Ezt ki is próbálhatod.Konkrét típust nem tudok ajánlani, csak a annyit, hogy (e)ARC képes legyen. Viszont a korábbi rendszeredhez képest az mindenképpen visszalépés lesz, hogy a DTS nem fog működni, mert azt a tv nem támogatja.
Mivel optikai akarsz konvertálni, az ARC elég, nincs szükséged a drágább eARC- extractorra. Itt egy pl.Ha úgyis visszaviszed a tv-t, akkor olyat vegyél, amelyik tud DTS-t. (Sony, TCL, Philips, ha jól tudom) Ha van rajta optikai kimenet is, akkor meg semmilyen egyéb kiegészítőre sem lesz szükséged, úgy fog működni, mint a régi.
-
Donki Hóte
veterán
-
Celtis
veterán
A HDMI-ARC audio extractornak pont az a lényege, hogy csak egy kell belőle. Minden forrást, beleértve a tv belső lejátszó és a tuner hangját is kezeli, és mindig az a forrás szól, amelyik a képernyőn is megjelenik.
Egy ARC képes erősítő/soundbar megfelelő beállítással a tv-vel együtt kapcsol be és ki valamint a hangerő automatikusan a tv távirányítóval szabályozható. Gyakorlatilag észrevétlenül lecseréli a tv belső hangszóróit. Szerintem baromi kényelmes. Én hosszú évek óta csak így használom a tv-ket. Nekem ez eddig mindenféle típusok között működött.
Sima átmenős HDMI audio extractorból kéne minden forráshoz külön, és azzal a belső hangok sem szólalnának meg, valamint kézzel kellene hangforrást választani.
-
Donki Hóte
veterán
De jó, hogy a 3 képen két különböző eszköz van

Na mindegy, fejhallgató kimenet minden képen van, tehát első körben dugj egy fejhallgatót a jack aljzatba, ha van hang, az már jó jel, akkor megpróbálhatod a fekete (vagy sárga?) koax csatit egy RCA kábellel összekötni az erősítő sárga színű bemenetével

Ha nem szól a fejhallgató, akkor váltogasd a kimeneti jelformátumot a TV-n (PCM, meg egyéb formátumok) addig, amíg hang nem jön a fejhallgatóból. Ha megjött a hang, akkor kösd össze az erősítővel, ahogy írtam.
Ha semmilyen beállítás mellett sem hallod a hangot a fejhallgatóban, akkor passz, akkor valami dekódolási gondja van a TV-nek

-
alaves
addikt
-
Donki Hóte
veterán
Az extractoron biztosan koax kimenet van? Nem egy sárga RCA aljzat? Nincs rajta még egy fejhallgató kimenet sem
Adj egy linket erre az extractorra ...Ha sárga RCA aljzat van rajta, azt megpróbálhatod összekötni a házimozi erősítőd optikai bemenetei alatt lévő sárga RCA bemenettel.
Ha nem tudsz az extractorból semmilyen módon hangot kiszedni valamelyik kimenetén keresztül, akkor sosem derül ki, hogy a TV nem ad ki hangot, vagy kiadna, csak elveszik a jel útközben
-
Donki Hóte
veterán
Tehát, ha jól értem, akkor a helyzet az, hogy az adott házimozi erősítő (amin nincs HDMI bemenet, csak analóg, illetve optikai) az adott optikai kábellel egy régebbi TV-ről szól, de egy újabb TV-ről sem közvetlenül a TV-be dugott optikai kábellel, sem a HDMI kimenetre csatlakoztatott extraktor optikai kimentére csatlakoztatott optikai kábelről sem szólal meg?
Akkor az erősítő, illetve az optikai kábel hibáját ki lehet zárni.
Az extraktoron milyen kimenet van még? Ha van rajta analóg piros/fehér RCA kimenet, akkor próbáld meg azt rákötni az erősítő analóg bemenetére, ha így sem szól, akkor a TV valamiért nem ad ki hangot.
Azt is ki lehet még próbálni, hogy egy bluetooth speakerrel, fejhallgatóval csatlakozol a TV bluetooth kimenetére, így mi a helyzet?
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
-
hyppo!
aktív tag
Tied 2001-2002 es az enyém str de 497 pedig 2003-4 és nálam vígan megy.
Szerintem tv gyáribeállítások visszaállítása, az erősítő pedig áramtalanítsd és húzz ki mindent majd raktd újra össze.
Csak optika legyen a tv ben is és az erősítőben bedugva.
Tv pcm re, erősítőn melyik bemenetn megy a jel? -
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
-
Celtis
veterán
-
Quqesz
nagyúr
Nem tudod csak hdmi-n valamivel összekötni? Lehet a teljes hangkimenet döglött, hiába az optikán a fény (mondjuk ha megy a hang, akkor a fénynek villognia kell, mert ha statikusan világít az sem jó). A hdmi tesztelés tudna segíteni, mert ha azon sem megy ki hang, akkor tényleg alaplapi hiba lenne. És a mostani helyzet erre utal...
A másik a kódolás lenne....
De sose hallottam még ilyen gondról. Én gyári hibára tippelnék.
Van tv szerelős topik, ott is megkérdezném, de ha van még időd visszaküldésre, akkor küld, ne te szenvedj vele. -
alaves
addikt
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
-
alaves
addikt
-
Celtis
veterán
-
mp54
senior tag
-
Quqesz
nagyúr
-
Celtis
veterán
Az AI is azt írja, hogy újabb samsungoknál gyakori ez a hiba, de pcm módban működnie kellene. Ha pcm kimenet van beállítva, akkor nem értem milyen kompatibilitási probléma lehet, mert baromi régi és kiforrott ez a technika.
Azt gondolom, hogy a tv-nek lehet valami kínja, de ha nem tudod megoldani a samsunggal, akkor tényleg marad a HDMI-ARC extractor mint megoldás. -
Celtis
veterán
-
Quqesz
nagyúr
Szerintem hibás az optikai kimeneted a tv-n és ez hardveres gond lesz. Más nagyon nem maradt. Itt nincsen kompatibilitási hiba lehetősége, csak fizikai. Vagy a kábel szar (ezt kilőtted) vagy a tv aljzat. A telefonod kamerájával nézd meg, hogy ad -e ki fényt az optikai aljzat(kis ajtót egy fogpiszkálóval nyisd be és ha működik, akkor a kamerád látni fogja a fényt). Kb minden tv alap beállításával mennie kellene a hangnak, nem kell hozzá varázsolni, hacsak valaki nem nyúlt bele a szervíz menübe és esetleg nem kapcsolta ki az optikai aljzatot.(bár nem tudom ki lehet ott kapcsolni
) -
Poti73
csendes tag
-
hyppo!
aktív tag
-
hyppo!
aktív tag
-
hyppo!
aktív tag
-
Quqesz
nagyúr
-
Quqesz
nagyúr
-
alaves
addikt
A TV hangkimenet formátuma mindig PCM legyen (ne auto).
Ha nem jó így sem:
- TV reboot: bekapcs. állapotban 5 mp-ig nyomni a táv.-on a kikapcs.-ot, amíg a TV újraindul (két kattanás). Időnként egyébként is érdemes elvégezni.
3 percet várni, amíg betölt teljesen a rendszer utána:
- TV és erősítő min. 2 perces áramtalanítása.
Újraindítás/áramtalanítás után ellenőrizni kell, hogy a hangkimenet PCM legyen.
Ha egyik sem vezet eredményre, akkor TV 'gyári visszaállítás' szükséges. -
hyppo!
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Milyen routert?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- LG 49UJ6307 125cm-es 4K HDR wifi TV eladó (magic remote+konzol+govee fény opcionális)
- LG (100QNED86A6) 254CM 4K 120HZ CSÚCS PRÉMIUM ÓRIÁS TV ! AKCIÓ
- LG 55QNED87A / MiniLED / 55" - 139 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- SAMSUNG (QE65Q700T )165CM 8K QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- HISENSE 75U7Q PRO UHD Smart MiniLED TV, 189 cm
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel garanciával
- 27% - ASUS ROG Strix G16 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Adj egy linket erre az extractorra ...
PCM re van állítva és nem Autóra akkor halkabb.
Csepy