- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
gab1ka
senior tag
válasz
LimaBravo69 #161991 üzenetére
Tuti van még egy rahedli ilyesmi.
Pl a szervíz menüben ki lehet kapcsolni a forrásváltáskor felugró totál fölösleges game bar-t, vagy az üzenetet az energiafogyasztásról képmód váltáskor, amit ráadásul le is kell okézgatni minden alkalommal.
Ezek mind mind olyan kényelmi dolgok, amikhez egy on off beállítást egy gimis infó szakos is be tudna tenni a tv beállításaiba, teljesen érthetetlen számomra, hogy miért vannak az ilyesmik ennyire elrejtve dugi menükben. -
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #161640 üzenetére
Nos, megvan a hiba.
Én csesztem el.Rájöttem, hogy a "működik" és a "nem működik" állapot között egyetlen dolog történt: az állvány mögött tekeredő kábeleket összefogtam kábelkötözővel
Optikai kábel esetében ez kifejezetten ellenjavallott
Új kábel, és szól minden, mint régen. -
SpongyaBob
veterán
válasz
LimaBravo69 #161640 üzenetére
Én érdemben ugyan nem tudok segíteni, de nekem is olyan gondom van, hogy optikain megy a hang az erősítőbe és hiába van szimultán hang engedélyezve, a TV egyáltalán nem ad ki hangot. Szóval ez nálam sem tökéletes, szintén Q60D. Az erősítő megkapja a hangot, működik rendesen.
-
alaves
addikt
válasz
LimaBravo69 #161118 üzenetére
Jobb oldalon a TV mögött a hátoldaltól mérve 5-10 cm-re, ahol a bemenetek vannak, ott rendben van (a táp a másik oldalon van, és a hangszórók sincsenek így túl közel).
-
pjen
félisten
válasz
LimaBravo69 #161118 üzenetére
10 terrást nem tudom, de nekem egy 1 terrás évek óta egy LG Tv re van tépőzárral rögzítve. Eddig semmi baja.
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
LimaBravo69 #161102 üzenetére
Akkor bátran válltsál.
-
Apa+Fia
aktív tag
válasz
LimaBravo69 #161099 üzenetére
Milyen net előfizetésed van a Telekomtól?
-
alaves
addikt
válasz
LimaBravo69 #161099 üzenetére
Igen érdemes, de a SEI boxot kérd, a régebbi SDMC-t ne fogadd el. Kijelző tisztítás: víznedves, majd száraz mikroszálas (erős szennyeződés esetén vagy ha kékes folt(ok) keletkeznek a tükröződésgátló rétegnél, akkor 70%-os etanollal a víz helyett.)
-
ρσгτσ
addikt
válasz
LimaBravo69 #161014 üzenetére
YouTube, streming applikációk megfelelő csomag esetén, illetve letölthető tartalmak.
Szerk.:
YouTube -on egyébként van sok rossz minőségű anyag is, meg sok jó is.Ezt például érdemes megnézni.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
LimaBravo69 #161012 üzenetére
Azért a 4K eléggé elterjedt, rengeteg tartalom van ebben a felbontásban. De ezen felül sok egyéb tényező van, ami meghatározza a minőséget. Pl. HDR.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
LimaBravo69 #161010 üzenetére
A 3D a mai napig rohadt jó, sokkal több álmáynt add mint bármelyik HDR vagy Dolby Vision tartalom, igaz nem tvn, hanem projektoron hatalmas képpel. TV-n azárt volt zsákutca mert a pici képet 3-6 méterről nézték, az semmi. Nagy látótér lefedettség kell hozzá, 120" mondjukl 1.5 méterről, na ott kezdődik az élmény és a 3d hatás.
-
LimaBravo69
tag
válasz
LimaBravo69 #161000 üzenetére
Magamnak válszolva kicsit árnyalnám a helyzetet
Tegnap este Netflixen megnéztem a Feláldozhatók 4. részét. 4K a film, áll-leejtős képminőség, tényleg lenyűgöző.
Ami a TV adásokat illeti: megszokásból a normál adókat néztem eddig, HD adásra állítva jelentősen jobb a helyzet, egészen elfogadható a kép.
Szóval most örülök, ahogy írtam, TV adás nálunk minimális, az egyéb források pedig még az én öreg szememmel is feltűnően, lényegesen jobbak.
Remélem a 4K adás nem lesz akkora zsákutca, mint annakidején a 3D tv-k fejlesztése.
Szerencsére annak nem dőltem be, bízom benne, hogy a minődési filmek hamarabb elterjednek.
Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítő hozzászólásokat! -
subset
senior tag
válasz
LimaBravo69 #160988 üzenetére
Üdv a klubban.
Nálam szintén egy LG-t váltott nemrég egy QN90D
(LG tönkrement - 2019-es SM8610 ...szerencsére volt rá biztosításom)Mikor a samu bekapcsolásra került nekem is könnybe lábadt a szemem a TV adások láttán.
Az LG eddig hozott egy általánosan jó és élvezhető - "könnyen nézhető" képminőséget SD adások alatt is a HD adások alapból rendben voltak.
Az új tévém nagyon válogatós a TV adásokranéha/ritkán van egy egy SD tartalom is ami tud úgy kinézni hogy nagyon perfekt "szép a kép" de nagyon sokszor van hogy a HD tartalom is szarabbul néz ki mint a 7 éves LG-n.
Ahogy elnézem más gyártóknál de az Lg új oledjeinél sem jobb a helyzet manapság ha upscaling-ról van szó. Meg elment abba az irányba az egész, hogy HDR fényelő/kontraszt xmillió szín a minden...
SM8600 series - 2019 -ből
QN90D - 2024
LG C4 - 2024
Én az elsőt nézném szívesebben.
Az interpoláció (sima mozgás) is mintha többet hibázna mint a 7 éves lg...
TV adástól függetlenül:
Élességet nem lehet annyit ráadni a tartalomra - lehet az 4K HDR vagy akármi, mert elkezdhet zajosodni a kép ez nem tudom más márkáknál hogy van van mostanság, előzőleg ezt sem tapasztaltam.
Nagy "felbontásnál" persze remek is lehet a látvány de ilyesmi ritkábban megy rajta, és ebben az esetben is jobban vannak kiugrások pozitív/negatív iránybaEgyik szemem sír a másik nevet(gél) a csere után.
-
alaves
addikt
válasz
LimaBravo69 #160996 üzenetére
Új androidTV smart box, ha régi van akkor az úgy jó. A felsorolt eszközöket bármelyik HDMI-be lehet csatlakoztatni és elegendő hozzájuk a HDMI 2.0 kábel is.
-
alaves
addikt
válasz
LimaBravo69 #160988 üzenetére
Ha az előző TV képátlója kisebb volt, akkor azon élesebbnek látszott a kép (lásd pl. fullHD-s telefonon HD-s anyag nagyon élesnek tűnik). SD TV adásoknál még fokozottabb a jelenség, azoknál nagyobb képátlón jóval homályosabbnak látszik a kép.
-TV: 'HDMI kiterjesztett bemeneti jel: be', filmmaker képmód
-Telekom androidTV: 'legjobb kép: ki', 2160p/50Hz/10bit/4:2:0, 'HDR: adaptív', 'képfrekvencia váltás: be'
Ha nem tetszik a kép, akkor még a képjavítókon(élesség, kontrasztjavító, stb.) lehet tetszőlegesen állítani -
ρσгτσ
addikt
válasz
LimaBravo69 #160948 üzenetére
Jelölik a dobozon, hogy merre van az eleje, vagyis a kijelző. Az legyen felfelé, ha fekteted.
-
alaves
addikt
válasz
LimaBravo69 #160948 üzenetére
Lehet fektetve is szállítani TV-t, pláne ha eredeti csomagolásban van (még OLED-et is).
-
alaves
addikt
válasz
LimaBravo69 #160945 üzenetére
- hang szimultán optikai kimenet bekapcsolható
- max van (samsung apps-ból telepíthető)
- USB HDD méret limit nincs
- PC-re média szerver telepíthető (pl. serviio) és saját hálózaton belül (TV 5 GHz-es wifin) a tartalom DLNA-n keresztül a TV belső lejátszóján nézhető (Dolby Vision és DTS hang nincs)
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió, 146 cm, 4K Ultra HD ,Android,Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Új xiaomi Buds 5 Pro Harman/kardon Bluetooth fülhallgató 3 meghajtóval Nem Redmi!!!!!
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- Új Google Pixel Buds Pro 2 bluetooth fülhallgató csak ki lett bontva 2026.09.04 ig gari
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!