- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
válasz
mrThomi #160232 üzenetére
kb igen. Megfelelő tiplit válassz, nyilván más kell ytongba, tömör téglába, lukacsos téglába és más giszpkartonba. Nálunk ytong van és gipszkarton, 6 db csavar fogja a TV-konzololat de szerintem engem is elbírna a konzol, simán. (61 kg vagyok)
Borisz: ennyire én nem mentem rá még akkor sem mikor volt milliós hm cucc itthon. Tökéletességre törekvést értem, én biztos sose csináltam és nem is csinálnám 10-20 cm miatt. Persze ez nem jelenti azt, hogy ez a jó
-
Steady74
addikt
-
válasz
mrThomi #153407 üzenetére
Ez volt az első, hogy teszteltem mindent, hogy még időben vissza tudjam vinni ha bármi van, és el kell keserítselek, de tökéletes minden tekintetben 😂 Amúgy pedig ki írta,hogy az Oled tökéletes??? Írtam is, hogy panel lottó mindenhol ott van és vannak ott is anomáliák, és olyan,hogy tökéletes még nincs y vagy is volt anno és Pioneer Curo-nak hivták azt a tévét 😳 Na az még most is képi világban odaverne sok mindent👍
-
Callisto
őstag
válasz
mrThomi #153363 üzenetére
Vannak üzletek, ahol kihozzák a raktárból. Kiszedik a panelt és tartják arra a pár percre amíg átnézi az ember. (Nem csomagolják ki teljesen az egészet.)
Előzetesen telefonáltam, hogy meg lehet-e ezt tenni, mennyi van raktáron stb., mert komolyan érdekel a típus és ha lesz olyan panellel ami megfelel, akkor megveszem.
Nyilván ha végignéz az ember 5 TV-t majd elmegy, hogy nem kell az keserű ízt hagy és tisztában kell lenni a technológia korlátaival, majd ennek megfelelően keresni egy megfelelőt.
Pofátlan azért nem voltam és nem néztem át 10 panelt különböző típusokból. Eldöntöttem melyik márka és típus kell és csak azt néztem.
Egy neten rendeltet visszavittem az Extreme Digitalnak (akik szintén rendkívül segítőkészek voltak és értették a problémát). Utána döntöttem el, hogy személyesen keresek egyet. Digital raktárán sajnos nem volt a keresett TV ezért egy MM-t hívtam fel. Az MM-ben nagyon segítőkészek voltak az eladók. Látszott, hogy tudják miről beszélek és miért szeretném átnézni mielőtt megveszem.
Szerencsém volt, mert a második TV amit néztünk (raktáron csak kettő volt ott) - a technológia korlátaira is tekintettel - már a tűréshatáromon belül esett (ami azért elég szűk). Nyilván ez már olyan összeg amiért megteszik ezt a szívességet.
-
válasz
mrThomi #153129 üzenetére
nekem is van egy 10+ éves 32"-es samsung tv, hibátlanul működik. 1db pixelhiba van rajta pár éve, de azt is tök véletlenül vettem észre.
a másik tv-met most vágta másodjára agyon a villám coaxon keresztül, uh ahelyett most vettem egy új samsungot. nagyon szép a képe meg kell hegyni, de a medialejátszója az vmi katasztrófa és nem is tudom rádugni a külső médialejátszóm mert nincs hang hdmi-n keresztül...... még próbálkozok, de kifogytam az ötletekből. hába szép a kép ha nem tudsz mit nézni rajta -
-
Elar
senior tag
válasz
mrThomi #150879 üzenetére
Igen most én is agyalok, hogy akkor Q70 - de az brutálisan drágább.
Akkor már valóban inkább egy 75Q80, de onnan már csak egy ugrás egy C1 Oled vagy egy NeoQled....
De visszakanyarodom a 65q6fn-hez hogy akkor inkább visszateszem azt és elmegyek 2-3x a Kolpingba a családdal -
wallace 234
őstag
válasz
mrThomi #148372 üzenetére
Qn90 Európai model Ads panelt kapott, USA VA igen! USA Qn90 el euba a Qn95 felel meg. Mivel ezek VA panelt kaptak. Q95T lenne a nyerő valóban. QN90 maga módján nem rossz tv, mini leddel jól sikerült kompenzálni az Ads panel gyengeségeit. De az ára indokolatlanul magas, így nem ajánlott.
-
wallace 234
őstag
válasz
mrThomi #148370 üzenetére
Idei Qledek közt, sok az ADS panelos tv! Ami gyakorlatilag ips panel. Samsung mivel úgy volt abba hagyja a panel gyártást, a Boe által gyártott panelokból bevásárolt! Jobb piacokra adta a VA panelokat. Inkább 65Q95t- t vedd meg! a Qn95 Va panelt kapott! Ez alatt ads panelok vannak. Fényerővel nincs gond, csak hajlamosabbak a virágzásra az alacsony natív kontrasztjuk miatt. YouTube videókba főleg az amerikai videokba VA panelos tvk vannak. Jobbak a színek főleg Ads panelos tvk nek, jobb színek gyengébb kontraszt! Valamit valamiért!
-
Sonex79
aktív tag
válasz
mrThomi #147460 üzenetére
Annyi kiegészítés hogy az oldalirányú mozgás kihozza a függőleges csíkos dse gondot (sport tipikus erre), de a dse csík lehet vízszintes is, ilyenkor a vertikális kamera mozgásnál látod őket. A dse teszteknél mindkettő irányra rámennek. Szerintem ritka az olyan tv ahol valamelyiknél nincs akár kisebb hiba. Nem érdemes keresni ha egyébként nem zavar a dolog.
-
rainman72
nagyúr
válasz
mrThomi #147391 üzenetére
Vannak már tesztek!
A QN90A modelre érdemes lenne várni,de az még nagyon sok idő. [link]
Ez pedig a kisebb QN85 [link]
rtings test is van ez model IPS-hez hasonlo tulajdonságu panellel(ADS) [link]
Ha jól olvasom a one connect box a difi
By technical specifications, these are the same TVs. But there are significant differences in the design that someone might not like. The main difference between TVs is that the Q95T consists of two parts, a screen and a control module with ports, One Connect. Between themselves, the screen and One connect are connected by a special cable. -
insight
aktív tag
válasz
mrThomi #143970 üzenetére
A 82T a Media Markt verziója a 80T-re. Általában annyi különbség szokott lenni, hogy más színű a keret és a távirányító, esetleg máshogy néz ki a talp, de ezesetben nem derül ki a fotókról. Tartalom szempontjából nem szokott különbség lenni.
Találkozhatsz egyedi típussal Euronicsban is, a 8 utáni szám általában ezt jelöli. Nem érdemes ez alapján dönteni. Nekem anno szebb, fémtávirányítót adtak volna a Q67R-hez, de 40ezerrel drágább volt a Q60R-nél. Utólag megvettem ugyanazt a szép fémtávirányítót 12ezerért
-
válasz
mrThomi #143893 üzenetére
Ha már volt 65" tvd és hiányolod,akkor valószínűleg neked a képméret fontosabb. Nagyobb képátlót észreveszed a képminőséget a 2 tv között lehet nem.
Ha kint keresel akkor neked nem 70k aranyaiban hanem olcsóbb. 55-65 között kb 140k van. 70k körül megéri nagyobbra váltani,mert újonnan nem ennyi lett volna a váltás.
Játékra inkább Q70 való,azt nem tudom mennyire lesz rosszab a Sonyn. NU8000-nél a Sony feljebb van poziciónálva.Android lassú,megbízhatatlan lefagy. Ilyesmik lehetnek,volt aki erre panaszkodott. Nincs közelebbi tapasztalatom,csak gondolkoztam anno a Sony-n,de emiatt és a rosszabb fekete miatt elvetettem.
-
válasz
mrThomi #143890 üzenetére
A 2 tv tudása hasonló,szinte egyformák. Képminőségben nem hiszem hogy nagy változást látnál.
Samsung: Fekete szintben és kontrasztban jobb
Sony: színekben és fényerőben,tükröződésben jobb
Nem írtad milyen távolságból nézed. Én 3m még elfogadhatónak tartom a 55" nagyobb távolság esetén jobb lehet a 65.
Viszont játékra a Samsung jobb. Késleltetés kisebb. Sony meg tud Dolby szabványt ami filmeknél jól jön. Az android meg vagy áldás vagy átok. Van aki utálja van aki imádja. Sok app,de szar rendszer. Nem tv-re való vagy még nemSzóval leirtam pár dolgot,de dönteni akkor sem fogsz tudni
Én még várnék pár évet és Oled 65". Akkor nagy előrelépés lesz. Ez nem,szerintem nem éri meg.
-
Peace
nagyúr
válasz
mrThomi #143385 üzenetére
A VRR egy HDMI 2.1-es technológia, de már a 2.0-s Q70R-be is belepakolták, XBOX-al tesztelték is már rtings-en is. Viszont most állítólag a november eleji tv frissítéssel elérhetővé vált PC-n is, hogy tökéletesen működjön. Elviekben nem csak AMD kártyákkal, hanem megfelelő NVIDIA kártyákkal a g-sync-et bekapcsolva is. Állítólag NV control panelen is be kell kapcsolni és a TV-n is ultimate-re kell állítani a freesync-et. Azt csinálja, hogy a tv és a futtatott játék frekvenciáját összehozza ugyanarra és így tükörsima tearing (vízszintes szétcsúszás) mentes futást biztosít. Én még nem próbáltam, hogy valóban működik-e Geforce kártyával is. És arról is tett említést az ember, hogy a szörnyű corona és blooming effect is eltűnt az utolsó frissítés óta freesync módban.
szerk.: de majd kijavítanak, ha valamit rosszul írtam vagy benéztem.
-
PiszokAlfréd
aktív tag
válasz
mrThomi #142728 üzenetére
Én múlt csütörtökön indultam tv-t vásárolni, én is úgy kalkuláltam, hogy akkor már ki tudjam használni a 4k 120 hz-et, bár nem hinném hogy olyan sok játékban elérhető lesz. A Q80T mellett tettem le a voksomat, de sajnos nem volt az üzletben, kedd körülre ígérték, úgyhogy várom hogy szóljanak, hogy végre mehetek érte.
-
No.01
addikt
válasz
mrThomi #142728 üzenetére
Ha kell a 2.1 hdmi akkor eleve az ujabb T modelleket kell keresned.
Ha igazi elmenyt akarsz akkor marpedig a nagyobb a jobb. (foleg, h a legtobb ember nincs tisztaban az optimalis tavolsaggal FullHD vagy 4K eseteben)Az, h 2 ev mulva nem eri a felet sem az sajna ilyen. Ennel durvabb pelda a gamer PC.
Fogadd ezt el ez ilyen. -
Celtis
veterán
válasz
mrThomi #142724 üzenetére
Nem hiszem, hogy a luxemburgi használtpiaci árakkal kapcsolatban egy magyar fórumon kell keresned a választ, ahol az átlagbér az ötöde ahhoz képesz ahol élsz. Én azon is csodálkozom kicsit, hogy ott egyáltalán valaki megvesz egy 4 éves TV-t, hacsak nem valami keleti portyázó, fürkésző az illető.
-
RudY
addikt
válasz
mrThomi #141706 üzenetére
Nem olvastam végig, de hátha találsz valami megoldást: Smart távirányító hiba
-
b0077
tag
válasz
mrThomi #137026 üzenetére
Én a helyedben várnék őszig az eladással, addigra bőven kijönnek a 2020-as tv-k és a 2019-esekből kiindulva akkor kezdenek reálisabb árra esni és addigra jobban kiderülnek az esetleg hiányosságok is a különfélte típusokban. Ahogy írtam is én annyira nem estem hasra a qled színeitől, látszik-látszik, de csak azért nem cserélnék tv-t.
-
b0077
tag
válasz
mrThomi #137021 üzenetére
Nekem volt Q60/67-esem, mint írtam már korábban, visszaküldtem... Nem elég, hogy a kelleténél jobban felhős volt a bal alsó sarokban eléggé észrevehetően már normál használat mellett is (pl. széles vásznú film esetén, ahol az alsó és felső sávok le vannak "vágva" ugye), de a sarkoknál az lcd és a káva között még a led fénye is kiszűrődött (konkértan igénytelenül rakták össze)... Megnéztem üzletben is, ha nem is ilyen szinten, de ott is lehetett látni a sarkokban ezt a jelenséget, a felhösődést olyan fényviszonyok mellett nem tudtam megfigyeni...
A családban van egy UE55RU7402-es tv, olcsóbb mint a Q60-as és nem is qled ugye, de mégis messze homogénebb a megvilágítása és 100%-osan pontos az illesztése is. Egymás mellé rakva a qled demo videókat futtatva (ami erre van kiélezve) a színein minimálisan valóban észrevehető, hogy nem qled és a menüje is lassabb valamivel. DE, ha a kettő közül kellene választanom, sokkal inkább a UE55RU7402-et választanám, az említett Q60as hibái miatt és mivel a szín is csak demo videóval egymás mellé rakva észrevehető szerintem...Nekem az a tapasztalatom, hogy ha már Qledben gondolkozol minimum a Q70-es, igaz ez sem 100%os, legalábbis én bele tudtam kötni, de ez már szinte elhanyagolható... Azt nem tudom, hogy az 55"-os akciós áraikat nézve a Q80/82 megér-e plusz 70e ft-ot...
Ahogy nézem neten az NU8000-asat elég komoly tv-nek tűnik, ha a q60-al nem lennének ezek a gondok én akkor sem cserélném le rá, de még a q70-re sem biztos...
Összehasonlítás a q70el:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare/samsung-nu8000-vs-samsung-q70r/586/782?usage=7318&threshold=0.1 -
lowphas
tag
válasz
mrThomi #131138 üzenetére
Alapsztori az volt, hogy költözés új lakásba, minden kipakol, minden helyére rak. Éjszaka kimegy az illemhelyre. Valami világít. Nézi, hát a tv. Jó, hát lehet úgy maradt, megy vissza aludni. De másnap megint! Gondolkodik, ugye ilyenkor minden hülyeség átfut az egyébként józan gondolkodású emberen is. Hát, konnektort cseréltek. (amúgy faterja villanyszerelő) Megint előjött a dolog... Szóval nem az első gondolat volt a megoldás, hogy ah igen a hdmi okozza. (Btw mai napig nem tudni miért okozta, de az volt az ő esetükben)
-
válasz
mrThomi #130728 üzenetére
Ezzel szem szempontból (
) nincs gond... amúgy a vibrálások, villogások az agyat bántják inkább az erre érzékenyeknél (fejfájás, szédülés, akármi...)... nem a szemedet.
A szemedet a fényerő, a nem pislogás (száradás) meg a fókuszálás ami fárasztja/rontja... legalábbis hosszútávon. Ezek mind szabályozható vagy tévétől független dolgok.
-
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
mrThomi #130677 üzenetére
Elöljáróban annyit, hogy...
Ezt már megírtam 27-én, csak nem küldtem el, mert úgy maradt, akartam még valamit hozzáírni, aztán közbejött valami, most meg már nem emlékszem rá, hogy mit. Mivel nem akarom, hogy érvényét veszítse teljesen, így most OK-ézom. Nem rossz szándékból írom, csak úgy tele a tkm, hogy ez (a pénz kérdés, mert az) ebbe a topikba is bekerült. Jó pár helyen olvasni, mikor a frankón megmondók megírják, pl hogy s10+ helyett lehet venni phocophone-t meg társait, de minden évben, aztán szépen kikopnak az aktuális topikból...
---------------------------
Ha ilyen jól megértettétek egymást, akkor lehetne nyitni egy topikot az off részlegbe és ott kidumálni, hogy mire nem ér költeni, mert ez itt egy szakmai fórum a samsung tévéknek, ahol a tudás, specifikációk, meg úgy egyáltalán mire képesek az adott típusok ki és megbeszélő helye.
Nem tudom miből gondoltad, hogy neked ebbe a témába, vagy inkább flame jellegű megjegyzéssel, mint elavulás, ki mennyit költ, kinek éri meg, minek éri meg és a többi fassággal most lett egyfajta jelentősége, ami miatt most feltétlenül hangot kellett adnod!
Majd én eldöntöm többed magammal, hogy nekem mi éri meg és mennyit, legyen az akár több milliós árú műszaki cikk, mobil, autó vagy bármi más, amire én úgy döntök, hogy megveszem, mert kell. -
-
kokokka
addikt
válasz
mrThomi #130665 üzenetére
Pontosan értem amit írsz. Én sem adnék 1.5 millát egy TV-ért az biztos. Nem tehetem meg. Viszont ha megtehetném valószínűleg többet is adnék érte. Mert hifi és műszaki cikk buzi vagyok, mint itt oly sokan. Csak én itthon élek, itthoni tetves fizetésből, így nem sűrűn cserélgetem a megjelenítőket. A plazmám 8 évig húzta nálam és hibátlanul adtam el. Eljárt felette az idő meg a felbontás, de nem szálltam ki rosszul belőle azt hiszem. De az egy plazma volt, nem egy tucat/tömeg LCD, így az írásodnak ezzel a részével egyetértek : nem mindegy mit veszünk ha előre gondolkozunk egy lehetséges eladásról. De ezek a TV-k amik most mennek nem értéktartók. Se a kétszázezres se a másfélmillás. Ez a technológia nem éri meg az értéktartást, csak tömegcucc. Ez van sajnos, szerintem a mosta 65Q6F-em is meglesz nagyon sokáig, ha csak nem sz@rik be idő előtt.
-
válasz
mrThomi #130657 üzenetére
Miben látod ezt az elavulást?
Semmi igazán nagy dolog nem várható szerintem a következő években.
Ami fontos azt már a 2017 modellek is tudják...Veszel egy új kocsit sokkal többet buksz rajta...
Mégsem hiszem hogy sokan problémáznak ezen, mindenki tudja mit vállal.Az én ismerettségi körömben, meg családban sem látom ezt az igényt amit írsz.
Szinte mindenki addig használja a tévéjét amíg be nem döglik, vagy max akkor cserél, ha nagyobb méretűt szeretne. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
mrThomi #130657 üzenetére
És nemsokára veszek egy tévét, amely mellett a 650 ezer is eltörpül. Na most akkor mi van?
A család emiatt nem fog éhen halni. Miért gondoltad, hogy ennek most hangot kell adnod, és annak is, hogy aki 250-300 ezernél többet fizet egy tévéért, az nem lehet normális? Mert kb ez jött le.
Azt meg letojom, hogy mennyit veszt az értékéből. Minden műszaki cikk ilyen, meg más is.
Amikor a pénztárnál kifizetem és kilépek az ajtón, már nem ér annyit, mint a boltban. -
-
dethroner
veterán
válasz
mrThomi #105930 üzenetére
Na hallod, mire amíg a sík kijelzőt elviszik a finomhajlítóba, ott hengerelik, puha talpú leopárdmacskákkal hosszú időn keresztül súlyozzák hogy felvegye a hajlított formát, majd visszaviszik a gyárba ahol a kijelző köré kell fröccsönteni a keretet és bele a szintén formára hajlított alaplapot, az hosszú, idő és energia igényes folyamat. Meg kell fizetni a hajlított ficsört, akinek ez szempont
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest