- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kender23
aktív tag
válasz
Fishor #142127 üzenetére
Sziasztok, tv vásárlás előtt vagyok. Mi a helyzet a Direct led és Edge led szélenkénti zavaró bevilágításokkal, ha egyáltalán van ilyen Samsung tévéknél
Idáig LG párti voltam, ezt a Lg Nanocellás tv-t akartam megvenni, de lebeszéltek róla. Mit érdemes venni? A keretemből 65 Crystal Uhd vagy 55 Qled jönne ki... Legalábbis a Telekomtól.
-
-
mpo
veterán
válasz
Fishor #142089 üzenetére
Vagy a méretet nézed, akkor 50"-nál a FHD adásnál kb. 2 méter és 2,90 méter között lehetsz.
Ha a távolságot nézed, akkor 2,4 méternél FHD-nál kb. 43"-tól 60"-ig nézheted.
A Digi sok csatornát ad (előfizetés függő), sok SD is van benne.
Nyomd meg a távirányító info gombját, az 1080i a FHD, az 576i az SD.
Te most UHD tévét veszel az adás meg sokkal kevesebb képpontot tartalmaz.
[link]
Egyes tévék frissítési frekvenciája csak 60 Hz, a mozgás darabos lehet. -
mpo
veterán
-
Zigi
senior tag
válasz
Fishor #132293 üzenetére
Hello. Létrehozhatsz kedvenceket és ott oda teszed a csatornákat ahova akarod, de a csatorna számát nem lehet átírni. Amúgy sem adnak hozzájuk már egy ideje számgombos távot amin kapcsolgathatsz a számokkal.
Nem tudom miért hagytad ott a upc-t, de ott is van mediacard a CI slotba és akkor nem kell box......csak a T-nek nincs az iptv miatt ilyen lehetősége, ott muszáj a box. -
mpo
veterán
válasz
Fishor #132297 üzenetére
A barátom LG-je nem ide készült, ezért 4 évig nem volt Smart tévéje, ki se próbálták.
Amikor HBO-GO-ra előfizetett a Digi-nél, az app nem volt elérhető.
A szervizes átállította magyarra, azóta minden jó.
A sorba rendezés egyedivé tétele, nem ér ennyit, van más mód is, lehet a Digi számozása vagy ABC-ben a csatornák (ezt használom).
Barátom is ezt az egyedi számozást használja 4 tévén!, ha új csatorna jön, akkor kezdheti újra. -
PuMbA
titán
válasz
Fishor #132293 üzenetére
"Tényleg mindenki beletörődött az N szériánál, hogy nem lehet sorrendezni? Nincs valami módja mégis?"
De van módja, viszont azt a pár csatorna számot megjegyezni, ami fontos, nem nagy cucc, szóval a többség teljesen elvan szerintem
"Valamint, hogy a Youtube már minden tévén 5 évig megy"
Ez mindig is így volt.
"és ráadásul nem csak az avit, de még a mpeget sem játssza le."
Ja, de manapság már semmi sincs aviba és mpeg-be
A legfontosabbakat meg átkonvertálod a géppel, mert negyed annyi méretben fogod ugyanazt a képminőséget kapni, tehát nincs értelme helyet pazarolni ezekkel a régi dolgokkal.
-
Csepy
őstag
válasz
Fishor #132293 üzenetére
Nem az N szériánál, már az M-nél sem lehetett, de ez csak akkor van, ha Magyarország van beállítva a beállításokban. Szüleimnek észtország van NU7442-n ls simán lehet állítani a csatornák sorrendjét DIGI-nél, ahol nekem nem lehet, ha Magyarország van beállítva.
Szóval lehet, simán lehet. -
univerzita
addikt
válasz
Fishor #132201 üzenetére
Na most próbáltam a Samsungon a Csatorna szerkestést. Bal oldalt van Szám mód.alatta a Törlés. Jobboldalt a csatornák. Ha pl. a TV2-a 5-ös szám alatt van ész 1 - est akarsz neki akkor bepipálod és rá mész a Szám mód. Vastagon lesz a TV 2 és nyíllal felvised a 1-es re. Majd OK.
-
univerzita
addikt
-
mpo
veterán
válasz
Fishor #132196 üzenetére
Viszont azt olvastam, hogy nem lehet a csatornák sorrendjét változtatni,
Lehet változtatni, név (ABC-ben, ami remélhetőleg nem változik) vagy csatornaszám szerint rendezheted.
Ha a Kedvencekbe (amiből több is lehet) csak azokat rakod, amit nézni akarsz, az SD, HD kettősből csak a HD-t, akkor nem is lesz sok.
Nálam ABC-ben vannak, mert a számozás sűrűn változik, ezért nincs értelme memorizálni túl sokat.
Az régen volt, amikor még kevés csatorna volt és az 1-2-3-4-5-6-hoz volt értelme csatornát rendelni, a tévén volt 6 nyomógomb és még távirányító sem volt.
A divx és DTS nem támogatott, a divx elfelejtéséről Pumba már írt. -
gippazoid
senior tag
válasz
Fishor #128220 üzenetére
Itt összehasonlíthatod:
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/33817911d
Az M-es modell 2017-es, az N-es meg 2018-as. A régebbi modell még tud DTS hangot lejátszani ha USB-ről filmet játszol le, az újabb meg már nem mert kivették belőle ezt. Cserébe HDMI2.0-s csatlakozók vannak az újon, a régin meg 1.4-es.
A régin még van 3,5-es jack kimenet, az újon már nincs.
A régin az LCD panel megvilágítása a panel szélén körbe, az újon elvileg a panel mögött, direct LED-es kivitelben.
Választék nem nagyon van ebben a méretben.
-
mpo
veterán
válasz
Fishor #122008 üzenetére
Lerendezed ABC sorrendbe a tv adásokat (nem mindent választasz) és utána a kedvencekbe rakod amit akarsz, nyilván amiből kettő van, ott csak a HD-t.
Ha valami kimarad és utólag rakod be, a végére kerül. Ilyenkor jobb újrakezdeni.
Ha egyéni sorrendet akarsz, ami független a csatorna számázásától és az ABC-től is, akkor program kell hozzá. -
pw12345
aktív tag
válasz
Fishor #110517 üzenetére
Mivel a DIGI FHD és SD felbontásban ad, ezért az UHD-nek fel kell konvertálni a képet. Ergo, mivel nem natív, ezért valamivel mindenképp ocsmányabb lesz a FHD adás (az SD meg pláne), mint egy FHD kijelzőn, akármennyire fejlett a szoftvere, de majd PUMBA megmondja. Viszont jó nagy Windows asztalt tudsz rá csinálni, csak a VGA tudja kipörgetni.
-
bekes.andras
tag
válasz
Fishor #110506 üzenetére
Éló!
Persze elérhető a Youtube, elég régóta működő app a TV-n. Érdekessége az, hogy pl. az én 55HU6900-es TV-men is csak 1920x1080-as streamet húz le. Hiába tudna a TV többet, hiába érhető el jobb minőségű stream, akkor is megáll a FullHD-nál. Közben azt látom, hogy a UE40MU6452U Lengyel piacon elérhető. Itt a leírása.
-
bekes.andras
tag
válasz
Fishor #110485 üzenetére
Szia!
Már értem miért ez a két típus érdekel!
Én is keresek kontrollra TV-t, és UHD-ben 40"-tól indul. Azt nem értem, hogy ezek az elferdített modellszámok honnan jöttek. Régebben a különleges színű, vagy hajlított képernyős modelleknek volt ilyen számozásul, a többi 00-ra végződött rendszerint. A két TV között szolgáltatásban van különbség. A SAMSUNG a számokkal jelzi a TV pozícióját. Nem néztem végig a két modellt, de portokban lehet eltérés, esetleg a távirányítóban, bár az újakhoz eleve egy jár. A régebbi modellek esetében a SMART távirányító a belépő szintű modelleknél nem volt alaptartozék. Célszerű pontosan végigfutni a két készüléket, mert lehet a nagyobb átló számodra megfelelőbb, mint mondjuk a HDMI portok száma...
Elsőre ennyit tudtam leírni.
-
Flashget
félisten
válasz
Fishor #76961 üzenetére
Ilyet akkor csinál általában, ha java vagy flash player frissül...az ilyen progik frissítését ki kell kapcsolni és van olyan opció, hogy te döntör el mikor frissüljön. Így az Allsharet kitudod kapcsolni frissítés elött.
Vagy egy rossz verziót szedtél le...AllShare_2.1.0.12013_8 ez nálam jól teszi a dolgát.
vagy használd a serviiot az tud még online streameket is a tv-re küldeni. -
Flashget
félisten
válasz
Fishor #76934 üzenetére
Két lehetőség ismert.
1. pl. androidos progival a média fájlokat a telón keresztül és routeren + wifi küldöd a tv-re a képet. [link]
2. DLNA képes mobilokkal amikbe van direct wifi, router nélkül bármit a tv képernyőre tudsz küldeni, ha abban van screen mirroring funkció. Ilyenkor a két eszköz közvetlen wifin csatlakozik nem kell router. A telón ilyenkor akár szörfölsz, akár játszol egyszóval bármit csinálsz a tv-n jelenik meg. Viszont itt eléggé inputlagos a történrt.
Aláírásomban szereplő 50K-s mobil ezt mind tudja...meg a 80-100K-s Samsung, LG stb. mobilok. -
ChipKng
aktív tag
válasz
Fishor #76917 üzenetére
Youtube alapbol tudja ezt. Youtube acc-on belepsz a TV-be es a telon levo youtube-ba (en tableten is hasznalom) es external kepernyot beallithatsz. Ez csak akkor mukodik - termeszetesen - ha a TV-n benne vagy a youtube applikacioban.
De leteznek screencast megoldasok is amik streamelik a mobil kepernyojet TV-re, de azokat meg nem probaltam.
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Fishor #76910 üzenetére
Megy ha van benne BlueTooth, csak minek??? Racsatlakoztattam BT-n egy billentyuzetet es a youtube-on csak a nyilakkal tudtam navigalni a kurzort es ennyivel le is volt tudva a bill vezerles. Szanalmas. Azt hittem a bill segitsegevel legalabb be tudom irni a keresendo szot normalis sebesseggel, de tevedni emberi dolog...
-
Flashget
félisten
válasz
Fishor #76881 üzenetére
[link]
Mindenki maga dönti el neki mi számít. Ez egy biztosítás nem gyári garancia. Mondhatni ez többet ad, kérdés mikor használni kell akkor dől el mennyit ér.
Az alap a Plusz ehhez kell a Gold többletet nézni. A legtöbben ezt a verziót vettük, mert:díjmentes javítás(ok), vagy csere formájában,
a gyári jótállás (garancia) lejártát követően,
a gyári garanciának megfelelő feltételekkel,
belső hibára visszavezethető meghibásodások esetére.
váratlan, előre nem látható, hirtelen külső behatás következtében fellépő sérülés, törés, megsemmisülés,
továbbá rendeltetésszerű, gondos használat mellett bekövetkezett hirtelen véletlenszerű folyadék károk okozta működésképtelenség.Mivel mi kis ország vagyunk nem igazán számítunk piacnak így sajnos néha harcolni kell az igazunkért. Samsung szereti a csereutalványért küzdetni a vevőit. Aki hamar feladja annak nem adnak csereutalványt, aki küzd és igaza is van annak adnak. Olyan még nem volt, hogy valaki küzdés nélkül kapta meg a csereutalványt.
nem így kellene lennie, de sajnos így van. -
PuMbA
titán
válasz
Fishor #76866 üzenetére
A 6-os sorozatban nincsenek nagy különbségek, hiszen egy kategóriáról beszélünk. Tesztekben pl. a legjobb kontrasztaránya a H6200-nak van, pedig az a legolcsóbb a 6-os szériában. A kis felhősödés, válogatott panelok, valós 200Hz a 7000-res szériába tartoznak, ezért próbáltunk nem rég meggyőzni azt hiszem poli27 fórumtársat, hogy kicsit kisebbet, viszont prémium kategóriást talán jobban megéri megvenni, nem 6000-res, hanem 7000-res szériát, de ő a nagyobb méret mellett döntött, ami végül is szintén érthető döntés
bul07: Mindenképp lejjebb fog menni a H széria ára, a kérdés, hogy mennyire
-
PDoki
tag
válasz
Fishor #76837 üzenetére
Most voltam a MM-ben, és megnéztem a Samsung UE32H6200-at. Odahívtam a kedves kollégát, belementünk a menübe, és van benne Motion Plus menü! Ugyanazokkal a lehetőségekkel, mint pl, egy F6100-ban. És a képen is látszott a többi 50Hz-es képest, hogy mozgásoknál azok "röcögtek" a Samsungnál folyamatos volt a mozgás, tehát interpolál. Samsung szerint CMR100. Akkor most hogy van ez?
-
Flashget
félisten
válasz
Fishor #76837 üzenetére
Hogy értsd a nem 4K-s tévék esetében:
5xxx - 50 Hz
6xxx - 100 Hz (kivéve 32H6200)
7xxx/8xxx 200Hz50Hz esetében két kép kocka közé egy feketét szúr be. Nem ritka a szaggató kép gyors mozgásoknál, sport jelenteknél.
100Hz esetében két kép közé egy harmadik képet szúr be, ettől a a mozgókép folyamatosabb lesz.
200 Hz esetében kép kocka-fekete kép-kép kocka-kép kocka vagy kép kocka-kép kocka-fekete-kép kockaami az átlag vásárlót megkavarja a "kamu" hertzek a CMR 200-1000 közötti mennyisége amivel a gyártók szeretnek dobálózni.
2011-ben az LG feltüntette a valós és kamu Hz-et a honlapon. 2012-től a valósat már ők sem.tehát amire neked szükséged van az a 40H6200, ha nincs cash inkább gyűjts hozzá mint a 32H6200-at veszed. Nem csak kicsi lesz de nem azt kapod ami az elvárásodnak kell.
-
PuMbA
titán
válasz
Fishor #76830 üzenetére
"Az azért nézhető minőséget fog produkálni?"
Bármi nézhető, de a 60fps-es YT videók vagy a TV adások által szolgáltatott műsor teljes mozgásfelbontását nem fogod látni, tehát ha mozog a kamera eltűnnek a részletek a képről (300 pixel sornyi felbontásod marad, ahogy az Összefoglalóban le van írva és ezen nem segít a fekete képkocka beszúrás se, mert az a leggyengébb változat és tesztben lemérték, hogy semmire se való). A mostani LCD TV-dtől rosszabb biztos nem lesz, felhősödés előfordulhat, YT van rajta, filmeket játszik USB-ről úgy-ahogy, pixelhiba nincs.
-
ujlakany1993
aktív tag
válasz
Fishor #76830 üzenetére
Nekem 48-as H6200-am van és meg vagyok elégedve. Ezeke természetesen laikusként írom: Szerintem a kép teljesen jó. USB lejátszással semmi baj mkv és avi téren(más nemigen próbáltam, mert gépről játszom le a filmeket és csak BD50-t). Felhősödést nemigazán tapasztaltam. Amikor megvettem kicsit fura votl a kép(szaladt), de kikapcsoltam ezt a Motion valamit és teljesen jó. Szerintem megéri az árát. Természetesen hazgsúlyozom: Laikus vagyok.
-
nightshadow
veterán
válasz
Fishor #76821 üzenetére
A 32H6200 100Hz CMR, 40"-től 200Hz CMR. Lefordítva a 32"-es csak fekete képkockákat szúr be két meglévő képkocka közé, a nagyobbak viszont valódi képkockákat szúrnak be (ezt nevezik interpolálásnak). Érdemes a 32H6400-et venni mert ez is interpolálással oldja meg a köztes képkockákat.
-
PuMbA
titán
válasz
Fishor #76814 üzenetére
A topik Összefoglalóban ez mind le van írva, de mindegy.... azért szükséges a 200, mert onnantól van elégséges mozgásfelbontásuk a TV-knek, hiszen az LCD technológia mozgásmegjelenítésre alapesetben nem a legjobb, ezt kell különféle trükkökkel javítani
32"-osban UE32H6400-at kell venned, mert ez 400Hz-es és 32"-ban nincs 200Hz-es modell
-
PuMbA
titán
válasz
Fishor #76811 üzenetére
200Hz a szükséges, 200 és a 400 között én semmi különbséget nem láttam, ugyanis valószínűleg csak a háttérfény villogtatás sebessége tér el
A következő ugrás 800Hz-nél van, de az már nem a te árkategóriád
Fent a topik Összefoglaló Általános Beállítások szerint majd ne felejtsd el beállítani a TV-t, hogy a kalibrált állapothoz közelebb legyél
(#76813) poli27: Ott is csak a háttérfény villogtatás vagy a fekete képkocka beszúrás lehet a különbség, mert több képet nem szúr be az elektronika, ugyanis 200-600Hz-ig valós 100Hz-ről beszélünk, 800Hz-től van valós 200Hz
-
PuMbA
titán
válasz
Fishor #76809 üzenetére
TV-t akarsz rajta nézni? Mert, ha nem akkor majdnem tök mindegy, hogy milyet veszel, mert minőségi videókat nem fogsz nézni rajta, ahogy látom (film USB-ről a gagyi beépített lejátszóval és YT SMART-ról)
Egyébként UE40H6200-zal már jó vagy, mert a 32"-os csak 100Hz CMR.
(#76811) Fishor : Akkor UE40H6200
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 4500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB AeroCool Aero 800 kék Zalman 600W
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Turbózd fel a gaming élményt most! Rèszletre is! 0% THM
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest