- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ez nagyon rossz minősítésnek számít Ultra HD 4K TV Review? Tény, hogy nem csúcs tv de az ára sem az, a HU6900-nál viszont sokkal jobb az értékelése. Van egy bug, de az lehet hogy egyedi hiba. Ha nem, akkor valószínűleg egy szoftverfrissítés kijavítja majd. Utána még jobb értékelést kaphat esetleg. Azt írják, hogy nincs local dimming, a honlap szerint meg Micro Dimming Pro van, és Ultra Clean panel.
Csak azért kérdezem, mert ha a H6400 és társai kifutnak, akkor nem marad alternatíva normális árban? -
raziel01
veterán
Scart-RCA átalakító működhet? Bár nem tudom, hogy az csak bemenet vagy kimenet-e.
-
raziel01
veterán
Esetleg erre tudtok válaszolni?
A Tesco vevőszolgálaton elfelejtettem lepecsételtetni a garit. Így most ki sincs töltve meg semmi. Viszont blokk megvan. Gondolom ha visszamennék akkor megcsinálnák csak vigyem a dobozát is. Ez oké viszont az nem tudjátok hogy erre meddig van lehetőség? Vagy elég akkor megcsináltatni a papírt ha már gond van a TV-vel?
-
törölt tag
válasz
Redeckt #84350 üzenetére
Én is kerestem, de nem láttam a tecsóban, de mindegy. Különben én említem meg ezt a dolgot.
Akkor válaszolok a személyeskedésedre is: Kezd úgy tűnni, hogy te vagy itt a főnök, másnak már nem is lehet véleménye. Látom te mindenkinek megmondod a tutit, annyira értesz a tévékhez. Nagyon lelkes újonc, és nagyon okos vagy itt égből pottyantként, csak nem egy másik acc-od is van itt? -
vuve
csendes tag
-
raziel01
veterán
válasz
raziel01 #84370 üzenetére
Rádugtam a Hifit az RCA-val. (piros-fehér kábel)
Nincs hang. Tuti jó minden, mert még Xbox-al is így használtam a Hifit.
Ki van választva az Audiokimenet a TV-n. Semmi hangot nem ad ki.
Hangosítani se enged azzal a címszóval hogy a külső hangszórókon lehet állítani a hangot. (lol? Ez olyan mintha a Set-top box mondaná, hogy a TV-n állítsál hangerőt. Amúgy meg az STB-n is lehet állítani.)
Mi lehet a hiba? -
vuve
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van,hogy nem tudom bekapcsolni a tv-met (Sencor), néha villog a led és nem kapcsol be.Volt olyan is,hogy magától bekapcsolt,sőt olyan is,hogy csak hang volt,kép nem.Mi ennek az oka?Meg lehet javítani?Érdemes?
Előre is köszönöm a választ!
-
raziel01
veterán
Sziasztok
Vettem egy Samsung UE40H6400 TV-t.
Néha fejhallgatóval használnám néha nélkül.Most komolyan nem lehet úgy beállítani, hogy folyton belegyen dugva a fejhallgató és bármikor lehessen választani a fejes és a TV hangszórói között? Ha tényleg így van az nagyon szánalom.
Rohadtul nem kényelmes a TV háta mögött matatni. -
blakey
titán
válasz
redingitell #84367 üzenetére
Ott is elindítod a szervert, ha ez megvan akkor a felhasználói neved alá felveszed és utána bárhonnan menedzselheted, feltétele, hogy ott is működjön. Én is így használom, egyik gépen nincs monitor, szerverként használom, néha teamviewrrrel megnézem, hogy mi a szitu.
(#84368) Tukolp
Mi az, hogy az LG túl sötét, ezt nem értem, pont az ellenkezője az IPS panel miatt, de más márkákról másik topikban érdeklődj, hogy itt nem legyen off. -
Tukolp
aktív tag
válasz
blakey #84365 üzenetére
Holnap igyekszem bemenni a boltba aztán megnézni élőben a H6200/6400-at, csak annyi volt a baj hogy nem tudták nekem megmutatni, milyen a képe, mivel csak sima tv adás volt rádugva, megfelelő tartalom meg nem volt nekik. (Igaz vihettem volna magammal)
De mielőtt megveszem mindenféleképp szeretném megnézni előben is hogy mit produkál, szerintem ez érthetőMás márkákban mi jöhetne esetleg még szóba ?
( LG elvileg túl sötét )
-
blakey
titán
válasz
redingitell #84364 üzenetére
Nem próbáltam több felhasználóval viszont egy felhasználóhoz több szerver is tartózhat, én is 2-t használok és ki lehet választani, hogy melyiket tallózza be.
-
redingitell
senior tag
Még annyit, hogy ne legyen olyan egyszerű az élet:
Olyat lehet, hogy a tv plex appjában még egy felhasználót létrehozni? Arra gondolok, pl ha a lányom laposáról akar valami filmet nézni akkor ő is tudja használni, vagy csak egy felhasználó engedélyezett?
-
blakey
titán
válasz
redingitell #84361 üzenetére
-
dokee78
félisten
H6400 TV
Hol tudok egy adott csatornát lezárni? -
blakey
titán
válasz
redingitell #84356 üzenetére
Hozz létre egy Plex accountot és úgy jelentkezz be szerverr és kliens (app) oldalon is.
(#84357) Tukolp
Ha nem hagy nyugodni a 4K akkor zsebbe kell nyúlni, nem azért olcsó ez a tv, mert olyan jó fejek a Samsungnál, hanem azért , mert ennél a hasonló árú 2K-s tv-k is jobbak. -
Tukolp
aktív tag
Róla vélemény
?
SAMSUNG-UE48JU6400WXXH [link]Csak nem hagy nyugodni ez a 4k, de igaz lehet előtte meg kéne nézzek egy H6400-vagy H6200-at élőbe. Csak eddig amelyik boltokban voltam, sehol nem volt már "helyben"
-
blakey
titán
válasz
redingitell #84354 üzenetére
Természetesen, app-on keresztül van értelme a Plex-nek, ne a beépített DLNA-n nézd, mert ott nem lesz feliratod ha Plex-et használsz. Szóval minden esetben Plex app-pal használd és minden olyan lesz mint az "álom".
-
blakey
titán
válasz
redingitell #84352 üzenetére
A tv-re le van töltve a Plex app? Olyan érzésem van, hogy azt nem töltőtted le.
-
bul07
nagyúr
válasz
Ciccuka #84254 üzenetére
A tv szoftverét csak nagyon indokolt esetben kell frissíteni, és szerintem ajánlásnál is meg kell jegyezni hogyha nem muszáj akkor ne, és milyen gondok lehetnek belőle
Frissítés előtt egy visszaállítás lehet megoldná a gondot
Nekem most frissítette magát, és bosszankodhatok hogy a megszokott smart részét átvariálták(bal oldalra zsugorították össze), és mivel nem használok minden funkciót ki tudja mit vettek ki (Most ha telefonálok majd rákérdezek hogy vissza tudják e tenni a 2640-est mert azzal semmi bajom nem volt, és a Samrt része is átláthatóbb volt)Így a tv szoftver frissítésének ajánlása szerintem kétes dolog mert lehet többet árt mint használ
Más
Most reggel hívott az öcsém hogy bekapcsolta a UE32F5000AWXXH tévéjét és kép helyet ilyen kékes háttér és semmi kép
Hangja az van és ha váltja a csatornát akkor látja hogy vált, de kép az nincs.
Se menü se semmi nem jön be.
Holnap reggel tudok csak ránézni. Szerencsére 2015. 12. 09. garanciás.Szerintetek mi lehet, panel hiba?
És ugye regisztrálva van, de nincs olyan opció hogy Helyszíni javítás igénylés , és olyan se hogy Javítás igénylés akkor nekünk kell szervizbe vinni.(Persze telefonon rá fogok kérdezni de hátha van itt olyan aki jártas ebbe)
Vélemény kérés tőletek
Két tévéje van, és e évben mindkettőnek lejár a garanciája, még él az opció hogy vehet jótállást
1év 7000Ft, 2év 10.000Ft
UE32EH5300WXXH 2015. 10. 23 (Ez 2012-as vásárlás)
UE32F5000AWXXH 2015. 12. 09 (Ez 2013-es vásárlás)Szerintetek beszéljem rá hogy vegye meg mindkettőre a 2évet?
Tv-t nem akar venni a közeljövőben, főleg amennyit nézi.
Én azzal érvelek hogy ha most megveszi akkor olyan mintha 10e Ft-ért venne egy tv-t, mert ahogy most is egyik napról a másikra elromlott a tv úgy garancia lejárta után 1 nappal is elomolhat és mondjuk panel cserét nem érdemes kifizetni és vehet új tv-t -
Redeckt
tag
válasz
#94529552 #84349 üzenetére
Kezd úgy tűnni, hogy akármit fogok állítani, te jössz hasadra ütsz és beírsz valami megalapozatlan marhaságot!
Erre semmi szükség! Ez nem verseny!
Kapásból: Tesco 135.000,- 16-áig.
Ha nem gond, nem mennék most körútra, de több helyen is kapni még. Tény, hogy már nem sokáig!
-
Redeckt
tag
A két TV majdnem azonos minőséget képvisel.
A H6400 jobb: kiemelkedő kontrasztarány, látószög (elhanyagolható különbség), fényerő (világosabb szobában jobb képminőség)
+ "Bónusz" 3D képesség (2 szemüveggel)
+ Smart távirányitó (a hagyományos mellé)
A J6300 jobb: Egyenletesebb fekete
Szóval, amíg elérhető a H6400-as széria (ráadásul olcsóbban), addig én egyértelműen azt ajánlom.
Ami pedig az íveltséget illeti, véleményem szerint mindenképp kizáró tényezőnek kellene lennie, a gyártó idei tévéiben való túlerőltetése pedig hibás döntés.
Ami miatt talán kevésbé fogják ezt érzékelni, az az, hogy az átlag vásárló előnyként próbálja majd megélni azt, hogy egy rossz választás, ami csak hátrányokkal és kompromisszumokkal jár, az őt véres küzdelemben talán kevésbé zavarja majd, mint felebarátait.
(#84344) Apollo17hu:
Pontosan!
A leírtakat pedig mindkét tévétől maradéktalanul megkapod, azzal a különbséggel, hogy az általad kinézett ívelt típus, sporteseményeknél csillogtatja majd hátrányait. Egy példa! -
Apollo17hu
őstag
válasz
Redeckt #84338 üzenetére
Szia!
Nem, még nem írták az UE40H6400-at. Elég hasonlóak a paramétereik azt kivéve, hogy amit te javasolsz, az tud 3D-t is. Csak azért lenne olcsóbb, mert tavalyi modell?
Nekem igazából az áron kívül 2 szempont számít: Wi-Fi-s legyen a tévé, és sportközvetítéseknél ne mosódjon el a kép, ne szaggasson.
szerk.: Ja, és PC-re kötve használnám.
-
blakey
titán
válasz
redingitell #84341 üzenetére
Nem tudom mit és hogyan csinálsz, nálam a Samsung Blu-ray lejátszón, a Dune-n, a telefonokon, mindenhol van felirat, sőt, le is tölti ha arra van szükség, valamit nem jól csinálsz, szerintem.
-
Tegla80
addikt
válasz
yvsmad #84333 üzenetére
Nalam anno az "E" szeriassal meg a timeshift is ment egy 4gb-os EMTEC penre...
Kep itt a ph-n fellelheto,de tudok ujat is csinalni,mert meg van meg a tv ,apu nezi....
(A jelenlegi Sony W8b csak 32gb-tol hajlando.....)Holnap megnezem a fuso/rtlmost dolgot...lehet az is muxik meg.
-
BBéci
legenda
-
Redeckt
tag
válasz
Apollo17hu #84332 üzenetére
Egy UE40H6400-al jobban járnál, de feltételezem, hogy ezt már írták neked többen is, úgyhogy csak megerősítésnek szánom.
A vicces, hogy még olcsóbban is tudnád megvenni a jobb tévét.Persze, te tudod!
-
blakey
titán
válasz
redingitell #84302 üzenetére
Elindítod a számítógépen a Plex-et, jobb klikkel a Plex-en kiválasztod a Media Managert, majd Server/Languages, ott ez a kép fogad:
Ha lejátszás közben nem jelenik meg a felirat akkor megnyomod a Tools (azt hiszem) gombot és ott kiválasztható a felirat. TV-n még nem próbáltam, csak lejátszókon, de ua. a megoldás.
-
Redeckt
tag
válasz
yvsmad #84327 üzenetére
Még szép!
Technológiai, teljes kompatibilitásról beszélünk!
Tehát adott tény, hogy, ha hibamentesen müködő USB 3.0-ás pendrive-ot, hibamentes USB 2.0-ás portba tuszmákolsz, akkor ők ketten tökéletesen kompatibilisen kötelezőek közösülni egymással.
A szoftveres oldalon fájlrendszer adta korlátozások támadhatnak. De ez már más lap.. És egybként sem jellemző, lévén, hogy az ismertebb márkák, már jó ideje megbirkóznak az előszeretettel ntfs-re formázott pendriveokkal is. Régebben voltak ebből problémák..Nem kifejezetten neked! Csak gondoltam, hogy mostmár tisztázzuk!
-
Apollo17hu
őstag
Megnéztem élőben is ezt a Samsung UE40J6300-at. Valóban ívelt, viszont az ingerküszöböm valószínűleg magasan van, mert kicsit oldalról nézve sem volt benne semmi zavaró. Asszem, megrendelem 153k-ért.
-
Ra3
őstag
válasz
#94529552 #84324 üzenetére
Nagyjából úgy van belőve ahogy az összefoglalóban van, csak az egyik gyári képmódban látszik nagyon a felhős bevilágítás, de már sajnos ráállt a szemem, akkor is látom mikor más észre sem venné.
Mindenesetre kipróbálom Tegla80 ötletét, hátha javul valamit, jó lenne megtartani. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Flashget #84296 üzenetére
Biztos vagy ebben? Azért ez nem egy olcsó Philips UHD kategória, amire tényleg nem jutott HDMI 2.0-ás csati. A Samsung honlapon ennyit írnak róla: A HDMI (High Definition Multimedia Interface) bemenetekkel a Samsung TV a nappalidat egyenesen multimédiás központtá alakítja. A nagy felbontású digitális adatok ultragyors átvitelét teszi lehetővé
Anubis_9
Ha már a JU6400-on van: as are four HDMI 2.0 inputs akkor szerintem a JU6800 is. -
LionX
tag
-
Ra3
őstag
válasz
yvsmad #84315 üzenetére
Köszi a sok jótanácsot, holnap átgondolom hogy mi legyen, a tévé amúgy nagyon bejön, egy öt éves c650-ről váltottam, első ránézésre képminőségben kábé hozza ugyanazt a szintet, ami nekem bőven megfelelne, de ez a foltosodás nagyon zavar, a sötét részeknél nagyon kijön, csatornaváltáskor is elég jól látszik.
-
írtad, hogy ebből a típusból nincs nekik másik, így biztos visszaadják majd a pénzt, levásárlást vagy másmilyen típust nem vagy köteles elfogadni.
a vásárló számára kedvező irányban mindig eltérhetnek a szabályozástól, tehát akár akkor is visszaadhatnák a pénzt, ha épp tudnának azonos típusra cserélni, de erre kötelezni nem lehet őket, önkéntes alapon tehetik meg.yvsmad; így igaz, neki kell eldönteni, hogy melyik megoldás kedvezőbb számára.
-
Ra3
őstag
válasz
yvsmad #84312 üzenetére
A tescoban nekem mindig mondják ezt a 3 napon belüli visszavitel lehetőségét, ha garipapírt megyek pecsételtetni, most is mondták. Szerintem nem kell indoklás, olcsóbb dolgokat már előfordult hogy vittem vissza, minden kérdés nélkül visszaadták az árát.
Ennél egyébként gyári garipapírt töltöttek, ami az oldalán volt szóval valószínű hogy másnál még nem járt.
szerk: kali: nekem egyelőre jók a tapasztalataim a tecsóval ilyen téren, majd most kiderül hogy ekkora értéknél mi a helyzet. -
válasz
yvsmad #84312 üzenetére
hiba/meghibásodás szükséges, úgy pedig ennyi a különbség a 3 munkanapon belül;
7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a vállalkozás nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
forrás: link -
válasz
yvsmad #84308 üzenetére
nincs ilyen szabály/lehetőség.
amennyiben távollévők között köttetett a szerződés (neten, telefonon...stb. rendelte), úgy 14 napon belül elállhat - indoklás nélkül -, de ha csak besétált az üzletbe és megvásárolta, akkor ilyen elállási lehetőség nincs a vásárlói oldalon. -
Ra3
őstag
válasz
yvsmad #84308 üzenetére
Köszi a tanácsot, legfeljebb megmondom hogy a képminősége nem hozza az elvárt szintet aztán jólvan.
szerk.: egyébként kiállított darabról van szó, de ma reggel tették ki, és ez az egy volt össz-vissz, a boltban rendben levőnek tűnt, de olyan fényviszonyok között ember legyen aki megmondja hogy ilyen baja van. -
Ra3
őstag
válasz
Ciccuka #84306 üzenetére
Köszi, amit most vettem észre, az az hogy a gyári külső doboz kicsit ki volt szakadva, de nem foglalkoztam vele, mert pont a fogáshoz kialakított lyuknál van, azt hittem pakolásnál szakadt ki mikor megemelték.
A tévén nem volt semmi nyoma sérülésnek, de most megnéztem, és pont ott van a dobozon a szakadás ahol az első fotón kép jobb oldalán az a V alakú fényszivárgás van. Erős a gyanúm hogy kapott egyet oldalról a tévé azon a ponton, de mivel nincs külsérelmi nyoma azért nem foglalkoztak vele.
Nekem legalábbis gyanús hogy csak a jobb oldala ilyen durva felhős, a másik oldal teljesen homogén. Még állítgatom kicsit meg próbálgatom, de szerintem ebből 3 napos csere lesz. -
Ra3
őstag
Sziasztok, ma vettem a tecsóban egy 48u6200-t, először világosban teszteltem, ott elég jó képe volt, de aztán megnéztem felhősödésre, és ez fogadott:
Ezeket a képeket a gyári "film" képmódban lőttem kézből, a jobb oldala teljesen homogénnek tűnik a bal viszont elég gázos, erősen gondolkodok hogy visszavigyem a 3 napos időtartamon belül. Szerintetek?
-
dethroner
veterán
válasz
redingitell #84302 üzenetére
Miért nem integrálod a feliratot a videóba? Mkvmerge 2 perc alatt megcsinálja.
-
redingitell
senior tag
Hát molyoltam vagy 2 órát de behalt a tudományom. Ez a fránya felirat, meg a rövid eszem nagyon nem jó párosítás.
Megnéztem 1-2 videót, elolvastam egy rakat beállítás infót de egyszerűen nem jön össze. (valszeg a saját tudatlanságom játszik közre)
Aki esetleg a plexet használja, és hálózaton néz a pc-ről feliratos filmet segítene beállítási javaslattal?
Felirat ott a film mellett, ua azzal a névvel, és nem jön össze. Sőt olyan beállítást is sikerült összehoznom, hogy el sem indult a film. -
Redeckt
tag
válasz
Anubis_9 #84290 üzenetére
Úgy tudom, igen.
Emellet, még az idei évre ígérték a HDR (HDMI 2.0a) támogatás firmware formában való megérkezését.
Ez (nem 10 bites LCD panel lévén) a középkategóriában, a drágább SUHD sorozatból "leemelt" kvantumpont technológiával nevezhető dícséretesnek, de, ha rám hallgatsz nem ezt választod.
Az idei szériából nagyon kevés olyan modell van, amit megvennék.
Tuti vételnek a tavalyi H6400-as szériát mondanám. Ez jóval olcsóbb, tehát innen még akár lehet is feljebb mászni..
Ahogy olvasgatom ezt a fórumot, látható, hogy ide viszonylag sok hozzártő tag jár, érdemes megfogadni a tanácsokat, az a TV annyit korántsem ér!
Új hozzászólás Aktív témák
- Íme az új Android Auto!
- Házimozi belépő szinten
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Futás, futópályák
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Háztartási gépek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Debreceni gyorsétkezdék, éttermek
- További aktív témák...
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!