Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
válasz
Rebell
üzenetére
csak a tisztán látásért a tavalyi D 6xxx modellekbe jobb panel van mint az idei E szériás 6xxx-be az ultra clear panel. idei modellek esetében már a 7000től felfelé rakták be.
Én biztos, hogy nem váltanám le a D6100-at E6100-ra na meg ezek a gagyi műanyag talpak az üveg helyett is ...
Az meg majd kiderül mivel bassza át az embereket a samsung az F modellekben, mert ezt én már annak veszem. -
JoeYi
őstag
válasz
Rebell
üzenetére
szerintem olyan 130e Ft-ért érdemes árulnod, hogy bárki szóba álljon veled. Ennek okai: még boltban is kapni 154e Ft-ért. Az ES6100-at megkapni 160-ért, valamint az EH6030-at újonnan is 135-ért adják. Ennél kétségtelenül jobb a D6100, főleg wifi stickkel együtt, de ezt aligha tudod megmagyarázni a hírdetésben úgy, hogy ne csak azt lássa a vevő hogy miért venne 1 éves tévét ha hasonló árban 0 km-es is van
-
JoeYi
őstag
válasz
kissdani
üzenetére
itt olvashatsz róla mit lehet vele elérni
-
kissdani
senior tag
Egy olyan kérdésem volna hogy ue55d7000-es tv-re ha felteszem a Samygot akkor az milyen válltozásokat hoz mi lesz jobb?
Érdemes feltenni? Ugy látom van hozzá jól tudom? -
Hartez
csendes tag
Sziasztok!
37-39-40-42" méretben keresek valós 100 Hz-es LED tv-t.
Smart, 3D nem feltétel, viszont a gyönyörű kép igen, ezért ragaszkodom a valós 100 Hz-hez, márkától függetlenül keresek (tehát nem csak Samsung és LG)
Mit ajánlanátok?
Az összeghatár 130-140 ezer forint. Többet sajnos nem tudok rászánni.
A legjobb ár-érték arányú készüléket keresem, eddig a Samsung 40EH6030 lenne a befutó.
Esetleg tudtok versenytársat ajánlani?
Mindenképpen olyan helyen szeretném venni, ahol gyári garancia van hozzá nem pedig bolti (EU garancia), ezért, ha ajánlotok, az árnál kérlek titeket ezt is vegyétek figyelembe.Köszönöm!
-
€uro
őstag
válasz
206 cc
üzenetére
A kijelzőnek FULL HD felbontásban két képet kell megjeleníteni felváltva egymás után - egyszer az egyik szem számára, máskor a másik szem számára.
Az mindegy, hogy a tartalom milyen (kódolású) forrásból származik. A lényeg, hogy megjelenítésre mindig csak FULL HD felbontás kerül.
De ha a tévé lejátszója azt mondja, hogy ő nem tudja feldolgozni a 3840x1080-as felbontású videót, akkor nem is fogja tudni megjeleníteni a videót. De ha ugyanezt a 3840x1080-as felbontású videót egy BlueRay lejátszó játssza le, ami már csak az 1920x1080-as képet adja át a tévének - természetesen úgy, hogy egyszer az eredeti videó egyik oldalát, máskor a másikat -, akkor a tévé máris meg tudja jeleníteni a tartalmat.
Tehát arról van szó, hogy a tévé nem a FULL HD-s 3D-s videó megjelenítésére képtelen, hanem csak a hardvere vagy szoftvere nem tudja magának előállítani a 3840x1080-as anyagból az 1920x1080-as képet.
Egyébként te még tudod, hogy miről vitatkozunk?

Mára mentem aludni. Jó éjt!
-
206 cc
senior tag
Nem igazán igy van,mert van egyszer a kép 3D elkészítésének technikája,mitől is lesz egy kép 3D...azután van hogy ezt mi módon tároljuk,a különböző felbontások...ezeket le kell játszani át kell vinni a megjelenítőre ezek is többféle módon történhetnek ezek a felbontás fps,hdmi szabványok...és végül a megjelenítés hogyan is látja majd a szemünk a 3D-s képet...itt van ugye a szemüvegek variációja
Így áll össze egy 3DBD végleges képi világa... -
206 cc
senior tag
-
€uro
őstag
válasz
206 cc
üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértek. Így tudom nézni jelenleg a nem teljesen FULL HD-s 3D-s filmeket.Az igazi FULL HD-s 3D-s filmek megjelenítése ugye ugyanezen technológiával történik? Nevezetesen, hogy a két kép egymás mellé van téve. Tehát egy FULL HD 3D-s videóhoz 3840x1080-as felbontású anyag szükséges. Jól mondom? És ugye ebből készíti a tévé a 3D-s képet. Ugye?.
De a FULL HD 3D-s kép is csak 1920x1080-as felbontású. Mert egyszer a 3840x1080-as videó egyik - 1920x1080-as méretű - részét jeleníti meg, máskor a másik ugyanilyen méretű oldalát. Így van? A tévén történő megjelenítés felbontása így is csak FULL HD, azaz 1920x1080.
Tehát nem értem, hogy miért kellene FULL HD-nál nagyobb felbontás a FULL HD 3D-s videók megjelenítéséhez. Mint említettem, szerintem csak a hardvernek/szoftvernek kellene tudnia feldolgozni a FULL HD-nál nagyobb méretű 3D-s anyagokat.
-
206 cc
senior tag
"A két szem képét függőlegesen felére méretezve, felül-alul (above-below) tároljuk egy hagyományos képkockában. Döntés kérdése, hogy ezt a módszert használjuk vagy az előzőt (side by side azaz rövidítve "SBS") de szeritem a SBS egyértelműen ROSSZABB, talán pont ezért is terjedt el. A gond az, hogy sok film 2.35:1 képarányú, tehát SBS formátumban tárolva az amúgy is felére csökkentett számú pixelt még arra pazaroljuk el, hogy a felső-alsó fekete csíkokat tároljuk bennük, ahelyett, hogy hasznos képi információval töltenénk meg őket. SBS tárolás esetén tehát a hasznos (és haszontalan) pixelek mindegyikének PONTOSAN FELÉT veszítjük el, míg ha a Cinemascope filmeket felül-alul módszerrel tárolnánk úgy, hogy előtte a fekete csíkokat levágnánk és az így megmaradó 800 pixel magas képet méreteznénk át 540 pixel magasságra (67.5% függőleges méret) azaz a haszontalan (fekete) pixelek MINDEGYIKÉT kidobálnánk annak érdekében, hogy a "hasznos" pixelekből már csak kevesebbet kelljen eldobálni ... szóval így a képminőség jobb lenne. "
-
206 cc
senior tag
€uro és Ra3 ezek szerintem nem így működnek....sőt...
A két szem képét egymás mellett (jobbra-balra, azaz angolul side-by-side) tároljuk úgy, hogy mindkettő vízszintes felbontását a felére csökkentjük, pl. mindkét szemnek 960*1080 pixeles képet tárolunk és ezeket egymás mellé téve jön ki az 1920*1080 pixel, azaz a hagyományos fullHD felbontás. Előny, hogy egy ilyen képkocka (a számítógép számára legalábbis) ugyanolyan mint egy hagyományos 2D képkocka, tehát az így tárolt film teljesen kompatibilis minden olyan tárolási- és átviteli eszközzel amelyeket a digitális filmekkel kapcsolatban évek óta használunk. A filmet így be lehet tenni bármely filmek tárolására régóta használt file-típusba, sima 2D filmlejátszó program le tudja játszani, az így tárolt 3D kép sima műholdas csatornán levetíthető, földfelszíni adásban kisugározható, stb. Persze akinek nincs olyan 3D tévéje amelyik képes lenne a 3D tartalmat megfelelően megjeleníteni, az csak azt fogja látni, hogy a kép meg van duplázva és az emberek nagyon soványak mindkét képben, de a lényeg, hogy a kép ELJUTOTT a nappaliban a tévéig, tehát az ÁTVITEL problémája problémamentesen és automatikusan megoldott. A tárolás ugyanezért problémamentes. Viszont hátrány, hogy a képek fele szélességre méretezésekor képi információt veszítettünk, tehát romlott a képminőség. Ennek a módszernek a neve "half side-by-side" mivel a képeket FELE szélességre nyomtuk és egymás mellett tároljuk. Ha nem csökkentjük a képek méretét akkor kétszer szélesebb lesz a kép mint eredetileg (3840*1080) ami elméletileg kiváló 3D képet jelent, de komoly teljesítményű számítógép kell a lejátszásához. -
€uro
őstag
válasz
Rebell
üzenetére
Egy percet sem kell várnod. Árazd be magadnak, hogy most mennyiért adnád el szívesen. Aztán a piac majd úgy is dönt. És akkor adott esetben majd X tízezer forinttal olcsóbban is eladnád a terméket. Ez esetben majd csökkented az árat.
Veszíteni nem veszíthetsz. A tévé ára feljebb nem fog menni, csak lejjebb.
-
€uro
őstag
válasz
206 cc
üzenetére
Igen, ezért említem.
A tévé úgy készíti el a 3D-s SBS videóból a 3D-s képet, hogy két részre bontja a képkockákat. Egyik oldalát az egyik pillanatban jeleníti meg (az egyik szemnek), a másik pillanatban a másikat (a másik szemnek). 3840x1080-as felbontás esetén a 3D-s videó kijelzőre történő kimeneti felbontás csak 1920x1080 lesz. Tehát a megjelenített kép mindig 1920x1080. Ergo elméletileg nem kell hozzá FULL HD-nál nagyobb kijelző csak az alapanyag feldolgozásához szükséges processzor-teljesítmény.
-
206 cc
senior tag
-
€uro
őstag
válasz
Rebell
üzenetére
Az ár valóban magas. De lesz rá vevőm.
A garancia sokat jelent. Ha az én áram magas, akkor a tiéd a négy év garanciával reális.
Ha nem sürgős eladnod a tévét, akkor hirdesd meg 150-160e-s áron. Aztán majd úgyis jönnek az ajánlatok, és eldöntheted, hogy mennyit engedsz belőle.
-
Stewe969
csendes tag
Valaki régebben írta itt, hogy DIGI műsort nézi a dekoder nélkül?!
milyen beállításokat kell elvégeznem, hogy működjön egy D6510-es tv-n???
Megoldódott az HBO probléma??? -
€uro
őstag
válasz
206 cc
üzenetére
A TV processzorának, illetve média player-ének kellene tudnia feldolgoznia a például 3840x1080-as felbontású videókat. Kimenetként a tévére csak 1920x1080-as képet kell küldenie megfelelő frissítés mellett - ahogyan azt teszi a nyers 1920x1080-as felbontású 3D-s videókkal is.
Úgy tudom, hogy 3D-s BlueRay lejátszóval is meg tudja jeleníteni a FULL HD 3D-s filmeket. Bár ezt már ugye HDMI kábelen keresztül teszi.
Szóval szerintem a TV processzorával lehet a gond, aminek a teljesítményét már meghalad(hat)ja egy 3840x1080-as felbontású kép feldolgozása.
-
206 cc
senior tag
Mellesleg hiába kezelné a tv lejátszója ezeket a felbontásokat nem tudná min megjeleníteni.Nem azzal van a gond hogy hogyan állítják elő a 3D-t a megjelenítők a tv-k felbontása jelenleg ugye max. 1920x1080 -már a mostani otthonokban- ezt alapul véve a samuknál alkalmazott technológiával lehet full hd 3D-t elérni,ha jól tudom.
Azok a felbontások egy izmosabb 4K-t támogató video kártyával illetve profibb monitorokkal talán elérhetőek lennének de az előállításuk sem a mostani szabványoknak megfelelő nincs is igazán értelme ezen gondolkozni. -
€uro
őstag
-
Ra3
őstag
Jól tudod, egy fullhd képkockán van mindkét szemnek az információ, ezért SBS-nél, ahol egymás mellett van a két kép ott az 1920-as érték feleződik, UO-nál egymás alatt van a két kép, ott meg az 1080-as magassági méret oszlik kétfelé, ezért eleve rosszabb a felbontás, a tömörítéstől, kodektől függően a képminőség még rosszabb is lehet.
-
Rebell
senior tag
Sziasztok!
1 kérdés? mennyi lenne a reális ára egy UE40D6100-as Led Tv-nek? még 4 éve garancia van rá. És persze hiba és sérülésmentes. minden hozzávaló eszköz megvan (3 D szemüveg+Wifi Stick)
köszi
üdv.
-
€uro
őstag
válasz
Flashget
üzenetére
Az SBS nem a SideBySide rövidítése? Tudtommal ez azt jelenti, hogy a két - szemre érkező - kép egymás mellé vagy alá-fölé van téve és ebből készít 3D-t a tévé. Ettől még lehet jó minőségű a film.
A probléma az, hogy a tévém média lejátszója nem kezeli a 3840x1080 vagy 1920x2160-as felbontású videókat. Ergo a valódi FULL HD 3D ezen a módon nem elérhető. Ezért nézek 1920x1080-as felbontásra kódolt 3D-s filmeket.
Egyébként ezért is érdekel egy olyan külső médialejátszó, amivel a teljes felbontású FULL HD 3D-s filmeket át tudom játszani a tévére.
-
Flashget
félisten
alapból ott van elcseszve a dolog, hogy kókány, mókolt mkv fájlt vélsz 3D-nek..ilyennel csak a szemed rontod nem beszélve az elcseszett felbontás is 1920x800-as
olyat töltikézz amibe nem szerepel az SBS szó mert az már eleve felezett felbontást is takar..és a mérete 46GB-os általában .iso fájl..ott találsz valódi 3D filmeket mint az avatar pl. -
Flashget
félisten
én meg azt, hogy szaros streamek nem jelennek meg a tv-n a kurva flash miatt hiába full böngésző

így nem marad más vagy nézem 24"-o monitoron vagy HDMI-n kinyomom a tévére a VGA DVI-n keresztül hanggal együtt.Meg ez a jogvédelem is..régen milyen egyszerű volt VHS-re rögzíteni bármit a tévéről..vegyél fel most bármit tv-ről ha nincs asztali merevlemezes DVD vagy BD íród.

most hagyjuk a tv pvr funkcióját. -
whatnot
őstag
ES6100hoz milyen billentyűzetet érdemes venni?
A Samsung sajátját? Nem valami olcsó igazából, de a touchpad miatt pont az, ami kell. -
€uro
őstag
Sziasztok!
Samsung UE40D6100 3D-s tévém van. Filmeket hálózati megosztóról szoktam nézni.
Az a problémám, hogy az 1920x800-as kiterjesztésű 3D-s MKV file-okat nem tudom vele torzítás mentesen lejátszani, mert 3D-ben nem tudok méretarányt vagy nagyítást állítani.
Mi erre a megoldás?
Újra kell kódolni a videót 1920x1080-ra két fekete csíkot beletéve? Vagy lehet frissíteni a tévé média lejátszóját valami okosabbra?
A fenti kérdéstől függetlenül érdekel még, hogy létezik-e olyan média lejátszó vagy BlueRay lejátszó, ami hálózati DLNA forrásból fel tud dolgozni FULL 3D-s - 3840x1080-as vagy 1920x2160-as felbontású - anyagot úgy, hogy azt a tévémnek 3D-s 1920x1080-as felbontásban továbbítsa?
-
sixer66
senior tag
Egy olyan amatőr kérdésem lenne, hogy ha pl van egy média lejátszom, teszem azt ez az Egreat .Ezt rákötöm egy Samsung 6030-as tv-re akkor oké, hogy felezi a felbontást, mert ugye a 6030 nem tudja a FULL HD 3D-t, de attól még nem lesz olyan f.s a minősége, mint egy HALF SBS-nek ugye?Nekem a HALF SBS-ek szellemképesek kicsit, látom az utánhúzást, vagy nem is tudom minek nevezzem, egyszerűen zavaró és nem tiszta.Ezzel a média lejátszóval Blu-ray minőség lesz csak felezett felbontásban?
-
KovyBoy
tag
Volt is egy rossz megérzésem ezzel kapcsolatban, csak hát "megörült neki a paraszt" és lám...
2 év tejes körű garanciát adtak rá, ami végül is korrekt, ha azt nézzük, de ez most sokat már nem segít. Én ebben a készülékben már nem bízok, ezért inkább vissza fogom kérni az árát és megveszem máshol.
Nem is értem, hogy milyen dolog az, hogy 1x felébred a készülék, aztán meg újra előjön ugyanaz a hiba (5x duplán felvillan a piros led, ezt ciklikusan ismétli, de nem kapcsol be a tv).Használtban eddig nem gondolkoztam, ekkora értéknél nem nagyon mertem/merek kockáztatni, de végül is jó ötlet, szét is nézek most itt-ott.
Ha esetleg van valakinek ötlete (akár konkrét), írjon kérem.
Köszönöm szépen!
-
JoeYi
őstag
válasz
KovyBoy
üzenetére
outletekbe általában azok a típusok kerülnek, melyek már voltak szervizelve. Gondolom ez nem lett tökéletes a javítás után, ezért is adták olcsóbban. Sőt gondolom gyári samsung gari se járt hozzá, csak bolti 1 éves. Ha visszakapod a pénzed érdemes szétnézni a használt piacon, most kilehet fogni egy-két tévét amit ajándékba kapott valaki, de nem kell neki
-
mycso
veterán
Na, majd még egy olyat meglesek, hogy a pc felől a hdmi-t, közvetlen a TV-re dugom.
Hogy nálad ez a szellemképes dolog mitől, lehet, hát fogalmam nincs.Azérrt ez elég vicces, így 2013-ban, hogy bluray, 3d, stb....aztán egy sz@ros filmet nem tudok otthon pc-ről TV-re kirakva megnézni.....
Mondjuk annó ugyan ezt végigszenvedtem a hangokkal is (pl dts formátum lejátszására, még mindig nincsen normális megoldás....)
-
KovyBoy
tag
válasz
Amarth
üzenetére
Néztem, itt a szegediben nem volt. Bent a tescoban nagyon drága volt (190e). Közbe nézegetem neten... 157e +szállítás a legjobb ár. Igaz, hogy én ezt 140e-ért vettem (plusz 2db SSG-3100GB szemüveg további 6e), de sokra nem megyek vele, ha ilyeneket művel. Sztem jobban járok, ha még idejében pontot teszek a végére és megveszem inkább drágábban... :/
-
Amarth
senior tag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Ez jó választás,mi is ilyet vettünk kb 3 hete,kicsit szöszmötölni kell a beállítással,de ennyi baj legyen

-
KovyBoy
tag
Gyerekek...
Megint ugyanazt csinálja a TV (UE40ES6140), mint a vásárlást követően. Bekapcsolom és csak villog a stand-by led.
Holnap még benne vagyok a 3 munkanapban, sztem reggel szépen kocsiba ülök, visszaviszem és visszakérem az árát, aztán megveszem (vszínűleg többért) a hazai típust (6100).
Tipp esetleg, hogy hol jutok hozzá jó áron (Szeged)? Az sem gond, ha netről kell rendelni persze, ami a legvalószínűbb, mert az összes létező helyet megnéztem és egyedül ezen az egy helyen volt belőle (E.Outlet) ez az 1 db... -
oz82
senior tag
Hali!
Nálam hasonló a probléma (bár lehet más jellegű).
HD6570 ről HDMI-n keresztül samu 6030-ra átküldve a powerDVD11el lejátszott 3d filmet (Amazing Ocean 3d).
Ahogy megindul a film a TV-m is átvált 3d módba, szemüvegek párosítva (de nekem érzékeli, hogy 3d-t kap tehát nem 2d->3d konv., vagy SBS módba vált).
Annyi problémám van vele hogy néhol iszonyú szellemképes (főként a sötét háttereknél), ezt sehogy sem tudtam eltüntetni. Kikapcsoltam a képjavítókat, elmosódáscsökkentést de semmi.
+ a kép bal szélén egy elmosódott függőleges csík látszódik.(Simán 2d visszanézve tejesen más volt a film, persze élesebbnek tűnt mert nem volt egy két jelenetnél szellemképes)
üdv.
-
sandró60
addikt
válasz
sixer66
üzenetére
Ezen a fórumon többet megtudhatsz az Egreat média lejátszóról
-
sixer66
senior tag
Ahogy olvasgattam Nekem az Egreat média lejátszó lesz az amit még megveszek, mert külső vinyó most drága lenne, plusz attól még nem fogom tudni lejátszani a Blu-ray minőséget, max tárhelyem lesz, de mivel a gépemben van sok hely ezért inkább egy média lejátszó kell , de a sima Blu-ray lejátszó nem kezeli az ISO-t ezért marad ez a megoldás.Kicsit még utána olvasgatok, de ahogy tudom szerintem beszerzem.
-
mycso
veterán
válasz
sixer66
üzenetére
Hali, nos olvasgattam a az utóbbi hozzászólásaid, és nálam is tök ugyan ez a probléma.
3D film, 6770-es VGA (1.4) és 6100-as tv. A vga-ból előbb egy onkyo tx-sr308-ba megy a hdmi, majd onnan egy újabb hdmi-vel a tv-be.
SBS filmekkel nálam sincsen baj, szépen teszik a dolgukat.
Viszont eredeti 3d anyaggal total media-ban lejátszva, ugyan ott vagyok,ahol te. Ugyan a program a 3d anyagot játssza le --> a tv-n is így jelenik meg, viszont ekkor nem tudom "aktiválni" a szemüveget.
A szemüveget, csak akkor tudom aktiválni, ha a távval bekapcsolom a +D opciót, itt ugye pl. a 2D->3D opciót választva, ugyan bekacsolható már a szemüveg is, meg talán 3D-nek nevezhető, viszont iszonyat szarul néz ki, mert ugye az eleve 3D adást konvertálja 3D-re, tehát egy szétcsúszott katyvasz lesz az egész.Egyelőre én sem találtam rá megoldást, hogy hogyan tudnék eredeti 3D filmet pc-ről lejátszani, úgy, hogy nézhető legyen.
-
-
balázz
csendes tag
válasz
tojas76
üzenetére
Mielőtt még kidobnád a tv-t , itt a megoldás

Kapcsold ki a vírusírtód tűzfalát és a vírusírtót és müködni fog
All-Share súgójából:
Az AllShare PC szoftver Eszközök > Beállítások > Jogosultságbeállítások > A Sajátgép megosztási jogosultságainak beállításai paranccsal elérhető területen állítsa az eszköz megosztási mappájának hozzáférési jogosultságát Engedélyezés értékűre.
A hálózati kapcsolatot megvizsgálva ellenőrizze, hogy a csatlakoztatott eszköz valóban ugyanahhoz a hálózathoz kapcsolódik-e, mint a Sajátgép.
Előfordulhat, hogy a számítógépre telepített vírusirtó szoftver gátolja a Sajátgépen tárolt tartalom megosztását.
Ha használ vírusirtó programot, ideiglenesen kapcsolja ki a tűzfalat. -
Flashget
félisten
válasz
sixer66
üzenetére
samsung, LG-ről nem tudok semmit mondani, mert gugli keresőbe beírva csak rosszakkat olvastam róla így ezek felejtősek (írtam Pio, panasonic ne ad alább)
szóval passz.ISO-kat csak médialejátszók képesek kezelni. lehet neked azok közül kellene keresned egreat és társai.
-
sixer66
senior tag
válasz
Flashget
üzenetére
Még ezt néztem, hogy nem lehet rossz, mert van beépített wifi meg a nem smart-os tv-n is valamilyen szinten tudsz smartozni, ez igaz? Erről a lejátszóról mi a véleményed?árban ugyan ott vannak.
Jah és akkor DLNA segítségével LAN-on keresztül már le tudja játszani a Blu-ray lejátszó a gépemről az ISO-kat is vagy azt hogyan tudom megoldani, hogy a blu-ray ISO-t le tudjam játszani lejátszón keresztül? -
Flashget
félisten
-
sixer66
senior tag
-
localhost
Közösségépítő
Kérdezem a társulatot (tapasztaltabbakat), hogy az eh6100 samutv-m tudja-e az alábbiakat:
Nem találtam beállítási lehetőséget, ha volna is.
Amikor csatornát váltok az új csatorna megjelenítése után ne csak a csatornaszámot balra fenn kis dobozban, hanem az INFO tartalmát is kjelenítse meg n másodpercig.Talán fel sem merült volna bennem, hogy ez így milyen jó lenne, ha az androidon futó remote programom nem a fentebb leírt módon váltana csatornát. Tetszik!
Persze lehet, hogy egy programmal könnyebb megcsinálni, hogy egymás után küldi a "Válts a XY-os csatornára" és "mutasd az INFO-t" parancsokat, talán ezt a tv-ben vagy a hozzáadott távvezérlőn nem is lehet elérni, beállítani.
Vagy mégis ? -
sixer66
senior tag
válasz
Flashget
üzenetére
Nem nagyon néztem még ezeket, de ha rányomok film közben a 3D gombra, akkor csak átkonvertálja nem, és nem lesz olyan minőség, mint amit szeretnék, vagy nem?
Amúgy powerdvd-vel próbálom lejátszani és azt írja, hogy " cyberlink powerdvd could not enable 3d playback "
és csak a cyan-os megoldásos 3D-t akarja mutatni, ami ugye a piros-cyan. -
Flashget
félisten
válasz
sixer66
üzenetére
Tegnap néztem más okból pont ezt a filmet 3D-ben Pio 150 lejátszón keresztül

Film indít, tv kapcsolón 3D gomb megnyom, (szemüveg fel, bekapcs) előjön a 3D melyik verzióját akarom nézni, leokézom és ennyi.
Magában a tv-ben a 3D beállításokban ilyenkor lehet állítani a mélységet és egyebeket miközben kapja a 3D-t a tv. Ezeket nézted már? És ugye nem valami kókányolt mkv fájlt akarsz nézni? -
sixer66
senior tag
válasz
Flashget
üzenetére
Persze ez igaz, nem fogok naponta se hetente se havonta szerintem 3D-s filmet nézni, csak egyetlen egyet, az Avatar-t szeretném rendes 3D Blu-ray minőségben megnézni, ha valahogy ez lehetséges.
Amúgy 3D HD filmek lejátszása topicban kérdeztem rá.
Csak Nekem az a fura, hogy el is mossa a képet, mármint olyan, mint ha 3D-ben jelenítené meg de mégse látszik semmi a szemüvegen keresztül.Tudom elég amatőr vagyok, de hátha van itt aki találkozott ilyesmivel. -
Flashget
félisten
válasz
sixer66
üzenetére
Melyik az a másik?

a 6030 valóban nem tudja 3D-ben a FHD-t (ne aggódj az én D6500-am sem tudja pedig jobb készülék) de ez nem azt jelenti, hogy nem képes megjeleníteni a blu-ray filmet 3D-ben! nem tudom ki mondta de téved.
A 2D-s BD filmekről meg nem kell mondanom FHD-ben játsza le. Gyanítom amíg ez a tv kiszolgál téged min. 3x annyi 2D-s FHD filmet fogsz rajta nézni mint 3D-s filmet.
Minden csoda 3 napig tart...legyen az 3D vagy smart vagy netezés a TV-n.. -
Flashget
félisten
érdekes az árképzés samuék részéről....minden erre a smart-ra épül pr. értelemben nem számít a képátló sem és az sem valós vagy kamu 100Hz..
UE-37ES5500 138700 Ft
UE-40EH6030 135900 Ft
-
sixer66
senior tag
Másik topicban érdeklődtem ezzel a kérdésemmel kapcsolatban, és jött olyan válasz is, hogy mivel nem tudja elvileg a 6030-as Samu a FULL HD 3D-t ezért a rendes Blu-ray minőséget nem is tudom rajta nézni, vagyis nem jeleníti meg, idézem: "Sajnos ez a típusú TV nem biztos, h képes a full HD 3D megjelenítésére [link] [link]. (igaz, h a linkeken a 6100-ról van szó, de a 6030 ugyanúgy csak CMR-el tudja a 200 Hz-et)"
Én ezt nem igazán hiszem el, mert oké, hogy nem tudja a FULL HD 3D-t , de attól még meg kellene jelenítenie nem? -
Flashget
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
akkor már inkább a pcálomtól vedd!
ezeket adják ajándékba hozzá és csak 1K-val fizetnél többet. -
JoeYi
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
a pénzügyi keret gyakorlatilag egyetlen modellre szűkíti a választást
32eh5000igazából a 4000 változaton is érdemes merengeni, kicsivel nagyobb a fogyasztása a ccfl háttérvilágítás miatt, de ha csak fejlesztéshez kell akkor nem számít a valamivel gyengébb képminőség
-
Neil Watts
veterán
válasz
Flashget
üzenetére
Úgy merült fel, hogy nem igazán sikerült kiismernem a Samsung mostani alsókategóriáját. Ha nem ennyi lenne rá akkor akár vennék mégegy UE40ES6100-at vagy nagyobbat, de sajnos nem ez a helyzet, az LG TVmen meg egyre zavaróbb kezd lenni a csík. :/ (Iszonyatosan kifényesedett)
Ja, akkor ezzel annyira nem lőnék mellé? (Ezt néztem elsőként tegnap amikor felmerült a kérdés)[link]
Üdv. core2
-
Flashget
félisten
válasz
Neil Watts
üzenetére
De már van tv-d, tanácsokat is adsz másoknak, hogy merülhet fel ez kérdésként?

csak jó kép, hang, illetve DVB-T+C tuner,
csak jó képet 6xxx-től kapsz meg azt meg te is tudod 6030 kivételével a többiben mind ott fityeg a smart is....legfeljebb nem használod

Vagy nem lényeg a csak jó kép és veszel 5xxx -
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
Ide is berakom, hátha tudtok valami okosat mondani erre a kérésemre, szóval:
Keresnék másod TV-t a következő feltételekkel, (természetesen Samsungot):
- Full HD felbontású legyen
-32"-37" közt jöhet minden
- Semmilyen multimédiás hókuszpókusz nem kell csak jó kép, hang, illetve DVB-T+C tuner, max. esetleg DLNA támogatás.
- max. 100k-s értékhatárig, de inkább 90k és alatta ha lehetAzért mondom, hogy semmiféle multimédiás cucc nem kell, mert úgyis rá lesz kötve egy Raspberry Pi.

Van ilyen TV jelenleg a Samsung kínálatában?
Köszönöm a segítséget!Üdv. core2
-
krx21
nagyúr
Ha jól tudom az 5000-es sorozaton nincsen auto motion plus...(köztes képkockákat számol) Ha pl: PS3-mal játszol az kb. 25-30fps-t jelent... Ez auto motion plus nélkül igen csak szaggat, ellenkező esetben viszonylag finoman, szépen megy!
A kettő közötti különbséget tekintsd meg valahol, hogy lásd miről beszélek!
A látottak alapján nem csodálkoznék, hogy eszedbe nem jutna az 5000-es sorozatból venni!
Az auto motion plus persze némi kompromisszumot igényel input lag terén...
A következő szóba jöhető típus az ES6100-es mert a 6030-an alapjában sok input laggal rendelkezik...
(A PC módban az auto motion plus-t sehol nem lehet bekapcsolni, ezért egyéb módot kell választani és a többi felesleges zajszűrést egyenként, manuálisan kell kikapcsolni a legjobb játék élményhez...) -
Flashget
félisten
Jelenleg egy Dell 2312-es monitorom van, ezt fogja váltani. (23" fullHD, IPS panel)
Mekkora minőségbeli különbség lesz a monitorhoz képest?
IPS-hez képest? Csalódás...ezek alapból TV-nek készültek a Dell meg monitornak.
Monitorból is miért nem TN panelos samsungot vettél miért az IPS panelos Dellt?
-
Sziasztok
Mostanság fogok TV-t venni.
2 modell maradt a végére, 40EH5000 és 40EH5300.
Egy PC-vel és egy PS3-al fogom használni, így fontos az input lag.
Ezeket találtam itt:
Samsung UE-32EH5000 25ms (trustedreviews.com)
Samsung UE-46EH5300 25-28ms (avforums.com)
Samsung UE-46EH5300 35ms (trustedreviews.com)A 25ms tudom, hogy jónak számít, a másiknál viszont 25-35 között mértek.
A 40 colos modellé is ugyanannyi?
Akinek van EH5300-ja és játékkonzolja: mennyire lehet játszani rajta?
Jelenleg egy Dell 2312-es monitorom van, ezt fogja váltani. (23" fullHD, IPS panel)
Mekkora minőségbeli különbség lesz a monitorhoz képest?
Mik a személyes tapasztalataitok az Elektro-Store bolttal kapcsolatban?
-
válasz
Turbolédy
üzenetére
Nekem Logitech K400 van ES6100-al.
A youtube appon kívül szinte mindenhol tudom használni (de ez a tv hibája, NEM a bill-é), viszont ha a smart főmenü tetején írsz a keresés részbe, akkor működik a bill, és így is megkeresi a youtube videókat (én így használom !!).
Működik a csatorna váltás (F11+F12), hangerő (F9+F10), némítás (F8), smart be/ki (F5) stb.
A touchpad is hibátlanul működik.
Röviden, tömören: aki tapipados billentyűzetet keres, annak a célra tökéletesen megfelel a Logitech K400. -
draff
aktív tag
válasz
kunhegy
üzenetére
Pendrive helyett miért nem teszel bele valami SD kártyát egy USB-s kártyaolvasóval?
Valami mezei kártyaolvasót már az 1€-ós boltokban lehet kapni 390 forintért.
Ebbe beledugsz egy 8 vagy 16 GB-os memokártyát ...
És akkor az nem pendrive lesz többé, de mégis úgy működik.
Nekem egy éve megy valami hasonló megoldás egy Samsung SDHC kártyával.
A Samsung TV is látja, a számítógép is látja, csak a gyerek fényképezőgépe nem látja, mert az maximáltan 2GB-ot képes befogadni (mivel annyira régi) -
JoeYi
őstag
válasz
Thronks.90
üzenetére
felhasználói tesztek alapján az input laggja 70-100ms. Ez azt jelenti, hogy lenyomod a gombot a gamepadon és csak 100ms múlva történik meg az esemény a képernyőn. 17ms alatti input lag az ideális, mivel észrevehetetlen, de a 35ms input laggal bíró tévével is még sokan játszanak probléma nélkül. Mivel 17ms alatt 1 képkocka marad ki, így egy 100ms-os lag mellett 5-6 képkával később látod csak meg mi az eredménye a gomblenyomásnak
-
Neil Watts
veterán
válasz
Thronks.90
üzenetére
Tudomásom szerint magas az input lag.
Üdv. core2
-
JoeYi
őstag
válasz
Thronks.90
üzenetére
6030 játékra nem lesz jó. Vagy 6100-at vedd, vagy 5300/5500
-
Thronks.90
tag
Üdv! Televízió készülék vásárlása előtt állok, és kíváncsi lennék pár véleményre UE40EH6030W ezen típusú Samsung gyártmányú Tv- ről. Nagyjából 2.5 -3 méterről lenne használva, játékra, és filmezésre (természetesen FULL HD- ban) és alkalmanként 3d- re. Az érdekelne, hogy nem lesz- e nagy a 40", 32"- est is néztem, de az kicsinek tűnik vagy nem is tudom. Jó lesz- e ez, mert elég szűkös a szobám, nem lehet megoldani, vagy csak egy fali tartóval hogy messzebbről nézhessem, de az is maximum 50cm diffi lenne. Köszönöm a segítséget!

-
JoeYi
őstag
válasz
kunhegy
üzenetére
esetleg firmware frissítés a routeren: [link]
A kézikönyv alapján semmit nem lehet állítani a dlna szerveren, így igazából nem is lehet mit tanácsolni. Indítsd újra a routert, hátha akkor jól olvassa be a pendrive tartalmát, illetve érdemes kutakodni, hogy létezik-e openwrt rá. Ha ezt sikerül felraknod rá, akkor egy miniDLNA nevű programot kell még ráraknod
-
kunhegy
csendes tag
Sziasztok!
Új "Samsungosként" találtam a fórumot és már sok hasznos infót találtam, tetszik.
Ezért is fordulok hozzátok a problémámmal.
Most barátkozok az újonnan vásárolt Samsung eszközökkel és a UE50ES6300-al és próbálom kitalálni hogy hogyan tudnék egy hálózati meghajtót csinálni a családnak amit elérünk a tabletről, mobilról, tv-ről. Ezért tesztként az itthoni DLink DIR-645-ös routerbe tettem egy pendriveot (ha ezzel megy ide kerülne egy külső HDD később). Megosztva DLNA-n keresztül a Wifi-n. Minden eszközzel Allshare-en keresztül próbálom elérni a megosztott pendrive-ot.
Következő a tapasztalat:
Galaxy Ace Plus mobil látja a rajta lévő fileokat, lejátsza, képeket elküldi a tv-re... minden OK.
Galaxy Tab2 10.1 is látja a pendrivot sőt minden filet látszólag többszörösen és néha elhasal azzal hogy max 1000 filet tud kezelni (kb 10db volt a pendriveon), de ha eleget vár az ember akkor "működget" itt is.
TV látja a pendriveot és kijelenti hogy nincs rajta lejátszható file.(ugyanaz a pendrive e TV-be dugva megy)
Kb úgy néz ki mint ha a Samsung mobilra már kifejlesztette volna a dolgot működőre, tableten so-so és tv-n még nem.Bármi ötlet, javaslat ???
(Külső HDD-t nem akarok közvetlenül a TV-be, mert a fórumon tanult extra formázás utáni formátum miatt nem tudnék azután egyéb filmeket feltenni plusz mindig dugdosni kellene.)
Köszönöm -
ozz
tag
-
Arween
senior tag
Ezt is próbáltuk már,talpon rászereltük a konzolt addig működik de ahogy felkerül a falra a konzol sinre behal.Megpróbáltuk leszigetelni a konzolt,de ez sem segített.
Azért 220e ft-os tv-nél ne keljen már szarakodnom,hogy működjön konzolon is,ráadásul amin most van fent az már a 3. típusú konzol és mégse megy egyikkel sem. Szerintetek ez lehet garanciális probléma,érdemes a szervizzel küzdeni? -
sandró60
addikt
Ha ide kattintasz(görges le) ezek a Logitech combók biztos működnek a tévével.Amúgy a tapasztalat,hogy ez a márka kompatibilis a Samsung-gal
-
ozz
tag
UE32EH5300W Smart Tv-vel lehet használni egy Logitech Wireless Mouse M185 egeret?
-
JoeYi
őstag
válasz
Arween
üzenetére
nem széria hiba. Sokkal inkább olyasmire kéne gyanakodni hogy a falikonzolon megfeszül a tévé és valami kontakt hiba lép fel az alaplapján. Az is lehet hogy a földelés mászik el.
Én azt javasolnám, hogy a falitartót szereld le a falról és úgy szereld fel a tévére hogy az még a földön van. Aztán ha még így is működik a hálózat akkor emelje meg valaki a családban a tartójánál fogva és nézd meg hogy még mindig működik-e. Ha nem, akkor érdemes játszani azzal, hogy mennyire húzod meg a csavarokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingston HyperX IMPACT 32GB DDR4 2400 MHz laptop RAM (2x16GB)
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

köszi,