Hirdetés
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ares_lovag
tag
Ez egyzserű. B650-nél nem láttam bolti körülmények közt szivárgó fényt, feltételezem, fényerő kontraszt visszavételével sötétebb hejségben is megfelelő. Igaz cserébe nincsen túl sok árnyalta a feketében. C650-nél már a boltban is zavart a túl sok fényerő a feketében. Ergó érezhetően kicsi statikus kontraszt.
itt találsz 4 tesztképet. Nézd meg egy Samsungon és pár másik tv-n. Amelyiken jobbnak látod azt érdemesebb megvenni.
-
klarno
csendes tag
Sziasztok!
A C650 tévémen ha nyomok egy info gombot kiírja a sarokban, hogy "1280x720 @ 50Hz". Ezt akkor teszi, ha a SAT-TV dekodert használom, HDMI kábellel. AV csatlakoztatásnál nem ír ki semmit.
Ez mit jelent? Miért ekkora a felbontás? Miért ekkora a frissítési freki?
Lehet valahol állítani a TVn a frissítést, mert én eddig csak a Motion Plus állítást találtam mást nem.
Köszi.
-
ORCA58
addikt
válasz
Ares_lovag
üzenetére
"c650 meg rosszabb lett mint a b650"
Milyen indokok alapján hoztad ezt a döntést?
-
cvn69
tag
Az [első oldal]t nézd, ott már csak 8000.- a különbség.
-
need
addikt
üdv...
van 1 külföldi oldal ami alapján bel lehet álítani a tévéket potosabban volt itt nem rég 1 link
a 40C650 tévéröl de nem találom sehol..
valaki kirakná ennek a linkjét?!? -
Berbatov
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült néhány hete az utolsó 40B650-et megcsípnem a Pc-Dream-től. Szuper kis TV, csak egy gondom van vele. Analógon használom, és azt tapasztaltam, hogy bizonyos időközönként, kb. 30-40 percenként beszaggat a kép 1-1 másodpercre. Tapasztalt valaki hasonlót? Mi lehet ennek az oka, és mi a megoldás? -
rígel
őstag
válasz
Ares_lovag
üzenetére

-
rígel
őstag
válasz
Ares_lovag
üzenetére
Ja, 20-30eFt tényleg nem nagy kedvezmény

Nem mondod, hogy a MM-ban lehet kapni LED LCD-t? Nem is gondoltam volna. Azt hittem csak fekete-fehér képcsöves tv-ket árulnak
-
csokoládé13
tag
Hello!
Kinéztem ezt a TV-t.
Meg tudnátok mondani hogy a Dinamikus kontrasztaránynál valamint az energia fogyasztásnál mit jelent a TBD?
Illetve hol tudom megnézni hogy a beépített médialejátszó milyen fájlokat támogat?Köszönöm!
-
Scoobyka
addikt
tovabbra is varom a b650 es tulahoktol az alap beallitasokkal tehat nem elalitott szerviz menukrol a kepet valaki legyen mar ily nagylelku....elore is koszi annak aki nem sajnal ra egy kis idot...sulissanci@gmail.comra....tenyleg nem tart tovabb 10percnel...
-
szuleg
csendes tag
Sziasztok!Egy hírdetésben láttam UN46B7100 készüléket(200ezer).Érdemes foglalkozni vele,ugyanis szerintem nem EU-us készülék,tehát nincs gar.,vevőegysége (analóg-digitális)működik-e MO.-on?Segítségeteket kérném,ha van infó vagy valaki találkozott már ilyen készülékkel.Köszönöm.
-
ORCA58
addikt
válasz
Scoobyka
üzenetére
Váltani nem hinném, főleg, ha elégedett vagy a B650-el.
Nehéz , lenne bármit is mondani, hogy jobb vagy rosszabb. Egy más mellett nem hiszem, hogy nagy lenne a különbség köztük. A média lejátszója valamivel jobb, az alsó gombokkal szépen pörgethető a film.
A szervizben akivel beszéltem a digitális vétel kockásodása miatt azt mondta teljesen új készülék, egyáltalán nem ismerik még, nincs tapasztalatuk sem.Ha már itt tartok:
A média lejátszó a wmv fájlokat lej tudja játszani, de nem lehet belepörgetni.
Több bemutató wmv-nek nem tudja lejátszani a hangját, ez előfordult mp4-el is.
Találtam én is olyan mkv bemutatót amit nem ismert fel.
Méret probléma még nem volt, azaz normál nézetbe eddig mindig arányos, képet mutatott. ( az más kérdés, hogy avi-nál pici a kép)
1. állásban valamelyik széléhez nyújtja a képet, méretarány eddig megmaradt.
2. állásban teljes képernyősre nyújt A széles nagyítást hiányolom, de ez van
16:9 filmnél vagy szélesvásznúnál tökéletes.
Felirat sajna még csak a külső filmmel azonos nevű fájl lehet. 3 méretben jeleníthető meg.Számítógépet gond és beállítgatás nélkül látja a Samu programmal a hálózaton, de a pörgetés lassú nehézkes, de eddig ment. (Gondolom ez gépfüggő is, a gépem pedig elég koros darab Ezért nem tudom HDMI-vel próbálni, mivel a 720-as HD-t sem képes normálisan lejátszani.)
Igazán az USB-s HDD való hozzá. -
Ares_lovag
tag
Konkrétan egy alapkategóriás SAMSUNG plazmán vol szerencsém tapasztalni. Egyszeri emberünk fogja boltbana kis scart to vga adaptert és gondolja beledugja, hát nemsiekrül, fog egy scart kábelt és azzalk se sikerült, majd uyganazon jóálapotú más tv-vel működő kábelt végigpróbálja szinte mindegyik LCD-n kivétel amin nincs, és nem siekrül. Másképp vannak alábközök mint a magyarországon kapható chart csatikon. Hiba tehát nem a felhasználóban van, és nem is én mondok hülyeséget. Próbáljátok ki bátran.

-
ORCA58
addikt
válasz
Ares_lovag
üzenetére
Fura, lenne mert a C650-en 2 is van, de nincs "bedugási" gond velük, vagy tényleg az átalakítós csatlakozóról van szó?
Tény, hogy a normál LED háttérvilágítás ugyan úgy működik, mint a CCFL (ha nincs helyi elsötétítés) csak nem éri meg a felárat.
Az EDGE LED más tészta. -
ORCA58
addikt
Nem tudom.
Akiknek nem működött rendesen, azok messzebb laktak 1200 m-nél. A város szélén családi házas környezet.
Akiknél tudom, hogy megy az mind jóval 1000 m-e belül vannak. A helyi lakótelep, és durván a közepén van a központ.
Kettő között sajna nincs ismerős.
Azt persze nem lehet tudni, hogy a kábel merre megy a föld alatt és milyen hosszú. -
Misi 007
őstag
Azt a Scart átalakítót néztem be a múltkor!
-
rígel
őstag
Na ja, de az adapter egyik vége természetszerűleg szabványos scart aljzat, tulajdonképpen egy lógó scart aljzat.
A lovag úr meg azt írja, hogy van a tv-n scart aljzat- tehát nem ilyen adapteres megoldásról van szó-, csak épp nem tudja beledugni a scart csatlakozót, mert nem olyan a kialakítása.
Ez fölöttébb furcsa lenne, mindenesetre azt nem akarom feltételezni, hogy összekeveri a csatlakozó tipusokat... -
BBéci
legenda
A LED-es Samsungokon és a hasonlóan lapos plazmákon, például B850, nincs Scart és komponens aljzat, mert nem férnének el és is nem lehetne szorosan a falra akasztani. Adnak hozzájuk adaptert, benne van a dobozban. Aki rendelkezik ilyen tévével, az nyilván találkozott ezekkel az adapterekkel. Csak az tesz fel ilyen kérdéseket - amire válaszoltál - aki csak boltban látott LED-es tévét és tesztet sem olvasott róla.
-
rígel
őstag
válasz
Ares_lovag
üzenetére
Mi az, hogy nem használható? Nem értelek.Nincs olyan hogy "átlag" scart csatlakozó, Scart csatlakozó van, és kész. Ez egy szabványos csatlakozó.
-
Scoobyka
addikt
szerintettek érdemes b650ről c650re váltani vagy felesleges....a dts hang kinomyása annyira nem érdekel mert 2 perc alatt megcsinálom gépen.....van érdemi fejlődés képminőségben...vagy csak egy kis szoftveres tuningrol van szó?
-
Ares_lovag
tag
SHARP 700,705 nél nincs baj. És a 5605 PHILIPS-nél se volt. Ahogy én láttam. Sony LED LCD se hibáznak ilyen téren. Bár ott a szélek picit sötétebbek, de nem vevődik észre, csak ha nagyon vájtszemű valaki.
Samsung plazmán már csak egy SCART van, de ez se használható, mert az átlag csatlakozó enm megy bele.
Vajon miért?
-
ORCA58
addikt
válasz
Ares_lovag
üzenetére
Mi nem szabványos rajta?
Ha lehet hinni a híreknek a Panasonic élmegvilágítású panelje nagyon szép homogén. Ott a feketével van baj. IPS Alpha panel.
A többinél még nem tökéletes a hírek és szemtanúk szerint. Többek között ezért is ragaszkodtam CCFL megvilágításúhoz
Volt itt egy fórumozó, aki e miatt cserélte le B7000-t egy B750-re. -
Ares_lovag
tag
Multkor észrevettem, hogy a Samsukon enm szabványos a SCART csatlakozó. Erről tudtok valamit, hogy mégis milyen szabványt használnak?
Senkit se idegesítt, hogy nem homogén a panel a LED LCDinél? Multkor néztem normál beálíttáson és a feketében foltosan szivárgó fény volt felelhető. Ez normális egy negyedmilla fölötti tv-nél?
-
cvn69
tag
válasz
Misi 007
üzenetére
Kérdeztem, de ilyen jár. Csak a HD csomaghoz jár HD-s STB, de annak 1450.- a bérleti díja + a HD csomag 1990.-ért. 9 HD műsor, amiből 4 amúgyis fogható és csak 2 érdekelne belőle. Annyit nem ér az egész.
Szomorú, ha olyat adnak a digitális adáshoz, amit nem is lehet használni hozzá.
Ilyen csatlakozói vannak:
Ja és még egy RS232, ami hasonló, mint a D-SUB kimenet.
-
cvn69
tag
Adott egy 32c650-es tíví és hozzá egy Rubicomos STB. Érdekes módon semmivel sem jobb a digitális adás képe, mintha simán a TV-be dugnám a koax-ot és úgy nézném az analóg adást. Mondjuk, nem csúnya az analóg kép sem. Próbáltam RCA-val, SCART-tal, de sehogy se lett jobb, szebb, élesebb, kontrasztosabb, ahogy vártam volna. Az STB "TV out" koaxkimenetelére meg hiába dugom a TV-t.
Ennyire jó a Samu analóg vétele, ennyire rossz az STB vagy én nem tudok valamit? -
nyesix
senior tag
a házimozival akarom összekötni a c530-asomat, viszont:
a házimozin csak RCA stereo IN van, (optikai nincs) a tv-n meg kimenetnek van a scart, meg az optika.
Ha scarton dugom össze őket akkor a TV hangja szól a házimozin, de a külső vinyóról lejátszott videók hangja nem .
Próbáltam a hangot átrakni a TV menüjében TV hangszóróról külsőre, de úgy sem akarta az igazat.
Hogy tudom megoldani, hogy a HDD ről játszott filemknél is a házimozi szóljon, ha csak scartal vannak összekötve??köszi!
-
freddirty
senior tag
Sziasztok!
Megjött az le32C550 tv-m. Minden rendben azt kaptam amit vártam, egy dolgot kivéve. Analóg kábeltv csatornáit egyszerűen lehetetlenség rendezni abban a sorrendben ahogy én megszoktam. A DVB-T adást lehetett az analógot nem...
Ki lehet ugyan exportálni a csatornalistát, ám a samsungnál nincs olyan szoftver amivel szerkeszteni lehetne! Akkor meg minek??!!
A third party samygo féle chaned pedig nem olvassa az exportált adatokat...Szóval szépszép a tv de használni még nem tudom. A 10+ éves 55cm-es katódsugárcsöves pana tévében 10 perc alatt meg lehett csinálni a rendezést bakker...
(második tv-nek van használva és csak analóg kábeltv jel volt/van/lesz, mielőtt valaki azt ajánlgatná hogy használjak digitális jelet. UPC a szolgáltató ugyanis.)
-
ORCA58
addikt
Véleményed szerint egy antenna erősítő segíthet? Feleslegesen nem akarok arra is költeni. A CI modul miatt is mivel nem tökéletes, nejem majd leharapta a fejem.
Azóta átállítottam Magyarországra (Ausztria volt az eredeti) és néhány német nyelvű földi adást + rádiót talált. Volt ahol 50 alatt volt a jelszint , a bithiba 50- fölé is ment, mégsem blokkosodik a kép. Van nagyon gyenge adó is, az már csak nagy kockákból áll.
-
klarno
csendes tag
Sziasztok! Most vettem egy Samsung - LE-37C650 TV-t. Azt szeretném megkérdezni, hogy középen alul, ahol az íves része van a TV-nek nálatok látszik valamilyen vörös szín, vagy fény, mert nekem semmi, szép áttetsző rácsozott műanyag, de nincs az a vörös színe, mint amilyen a képeken látható a neten.
Köszi.
-
tony23
csendes tag
sziasztok!tv vásárlás elött állok.kettö tipust néztem:
samsung le37c650
lg 37sl8000
lg 10000-rel drágább
tudnátok segiteni a választásban,köszi -
ORCA58
addikt
válasz
vegyszer
üzenetére
Örülünk a sikernek!
Az én kálváriám még tart, azaz blokkosodik a digitális kábel adás a TV-n.
Én is megkerestem a Samsung szervizt, de sajna csak tippet adtak, mivel túl új készülék a C650, semmilyen tapasztalatuk sincs. Ha a kábelszolgáltató sem tud segíteni szívesen kijönnek megnézni. A gond itt kezdődik. Mi van, ha szolgáltató felhúzza az orrát, hogy nem az általuk favorizált Globalteq boxot akarom használni. Ugyan tervezik a CAM modul bevezetését, de már most leírták, ha valami gond van azonnal boxot adnak!
Egyébként még azt a választ adják, hogy Box nélkül nem működik, ennek ellenére többen használják hónapok óta CAM modullal.
Sikerült behoznom kétágú teleszkópos antennával 4 földi digitális adást is (sajna csak SD). Mindegyik német, a jel 57-60 körüli, mégis hibátlan a kép minősége! -
vegyszer
addikt
A LE32B530-em kálváriája befejeződött:
Lássatok csodát: felhívtam a Samsung szervizet, takubakuztak egy keveset, és azt mondták, gariban kicserélik.

egyeztettek, rendeltek, jöttek, mentegetőztek, hogy 10:00-re ígérték magukat, és a dugó miatt csak 10:45-re értek ide.
megcsinálták kb 8 perc alatt, visszarakták, bekapcsolták, hogy minden rendben van-e vele.((#53) adriankoooo: A hiba kibontáskor nem volt meg. utána jelentkezett... nem tudom mitől, nem bántam vele mostohán.)
((#69) zhagyma: A márkaszervízesek is megerősítették: csak D-SUB-ról kapcsol le a tv energiatakarékos funkcióba, azaz, villog a piros státusz ledje. HDMI-jel esetén ezt nem tudja.
sebaj, majd megszokom.ja és NEM CSAK az általam kifogásolt alsó átlátszó-piros csíkot cserélték ki, hanem az egész keretet!!! Óriási köszönet a SAMSUNG márkaszervíznek!!!
olyan kellemesen csalódtam bennük, hogy elmondani nem tudom. megmondom őszintén, nagyon bátortalanúl álltam hozzá a dologhoz, hogy majd azt szondják: kisszállás 3000, keret szegő 5000, berakás 5000, és akkor nem birtos, hogy kértem volna. DE TÉVEDTEM!más. mikor lekapták a hátulját, meglepődtem mennyire "üres belűröl" a cucc: balon a tv elektronikája [kb 15x15 cm] szinte nem is nagyobb, mint a bemélyedés a hátulján, rajta egy alu szinte csak ramsüki képet emlegető hűtés; jobbon a táp [kb 15x30cm], és kábel itt, egy ott, és kb ennyi az egész.
-
vKRudi
csendes tag
"PVR 0.11
Na a fenti cucc + Samsung LE40B650 és PC-re lehet (samba) felvenni. HBO HD-ről is 5.1 hangal..
Részletek egyértelműek..
Csak hozzáértőeknek.."Sziasztok,
Nálam ugyanaz a hiba, mint a netsurf-nél. Amikor a content libary-ba megkeresem a játékok menüpontban a samygo-s cuccot, azt írja ki, hogy "Nem áll rendelkezésre". Ha meg másolni akarom, nem engedi.
A firmware-em 2007-es (nem frissítettem a 3000-esre)Köszi mindenkinek, aki válaszol.
Rudi
-
sub71
senior tag
Szia reks!
Nekem is b750-sem van! Az enyémben azért nem lehetett alapból magyarországot választani, mert az eBay-n vettem! gondolom németország volt megadva alapból. a factory reset után olyan volt mind a windows egy format:c után, minden beállításra rákérdezett újra. ezután már magyar widgetek voltak rajta! próbáld meg! elrontani ezzel nem lehet! -
Fidel76
tag
Szia
Nekem iptv van hdmi-s felvevős box-xal és semmi gondom nincs vele(kivéve azt, hogy a box nagyon hangos felvételnél, meg szerintem alapból is amikor valamit keres). Ismerősöm hozzám képest kb 1 km-rel távolabb van a központól és üvegszálas 25m-ás netje van szintén iptv-vel de nála ugyan az van mint amit ORCA58 ír.
-más box van nála
-távolabb van
-üvegszál -
emre33
addikt
Na a fenti cucc + Samsung LE40B650 és PC-re lehet (samba) felvenni. HBO HD-ről is 5.1 hangal..
Részletek egyértelműek..
Csak hozzáértőeknek..
-
-
Scoobyka
addikt
aki most csinal resetet es b650ese van az a szerviz menurol nem csinalna akkor mar kepeket...sztem tobben is halasak lennenk erte....
-
ORCA58
addikt
Igen SQ01. Szuper a képe! Az 1080 mkv-tól elállt a lélegzetünk.
Csak a fránya Digitális vétel javulhatna meg. Mindenikek írogattam, hátha kiderül mi a gond.Index sajna még nincs.
Egy érdekesség Panaszkodtam a médiajátszónál a MOV hiányára. Próba szerencse alapon átneveztem mp4 -re a fájlt és simán lejátszotta!
-
rígel
őstag
Én biza kipróbálom, 1 hónapon belül úgyis le lehet mondani, és van 6 HD csatorna 6 hónapig ingyen, kíváncsi vagyok a minőségére, majd meglátjuk.
Most fog lejárni a upc analóg csomagom hűsége, azért váltanék. Amúgy sokkal jobb, mint vártam, de egy lcd-n bűn analóg csomagra előfizetni.
A cég üzletpolitikája miatt nem rendelek tőlük digitális csomagot, hisz csak az irreálisan drága, és mindössze 4 db hd csatornát tartalmazó hd csomagjukhoz van hdmi-s stb, a többi csomaghoz scart-os stb van.
Ha nagyon sz@r lesz az iptv, akkor viszont nem lesz más választásom. -
ORCA58
addikt
Bátyámnak volt ingyenes próbaidőben IPT tv-je, de nála nézhetetlen volt, olyan gyakran szakadozott az adás. Itt helyben is pár ismerős szidta magát, hogy aláírt egy évet. Aki közel van a "központhoz, az nem panaszkodik". A t-üzletben nekem nem tetszett a kép színe (én is gondolkodtam anno IPT tv-n).
Box nélkül nem üzemel, hiszen az egy internetes technológián alapul, semmi köze a DVB-C adáshoz.
Készüléktől és átviteli sebességtől és SD HD adástól függően max 2-3 adás vehető egyszerre. Több nem jön a kábelen. -
ORCA58
addikt
Megérkezett a csere készülék (LE40C650)
Örömöm határtalan volt, míg bele nem tettem a vadonatúj TechniSat gyártmányú CONAX TecniCrypt >>CX<< CI modult
Remélve a kép szebb lesz, és a néha néha előforduló kockásodás ami a Qlobalteq Boxnak volt köszönhető megszűnik. (Szolgáltató VIDANET)
TÉVEDTEM! A kép percenkét többször kockásodik szétesik ! Ha éppen jó, nagyon szép ahhoz képest, hogy SD.Aki ilyent használ, annak mekkora a jelerőssége? Nekem a Samu 62-65 %-ot ír, de ha Qlobalteq-nek ez elég feltételezem nem lehet kevés. (A Globalteq szerint 94%)
Lehet ez a CI modul hibája, vagy nekem célirányosan hibás kés készülékeket hozna?A frissítés nem segített!
-
-
rígel
őstag
Van valakinek téhóm iptv-vel tapasztalata?
A sima sd adás és az un. hdtv csomag adásainak minősége érdekelne, ill. az, hogy ki lehet-e iktatni az stb-t a tv-be helyezett kártyával.
jupiszi digital, meg iptv között gondolkozok. -
Attila978
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Adott egy ati 4670, meg egy samsung 37b530-as lcd, hdmi-vel összekötve.
Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha videót indítok a pc-n, akkor a tv-n csak a film jelenjen meg teljes képernyóbe. Windows 7, kiterjesztett képernyő és a színház mód is be van állítva. Azt tudom, ha áthúzom a tv-re a videólejátszó progit, akkor kilehet tenni teljes képernyőre. De ez így nem a legjobb megoldás!
Remélem van valakinek valami ötlete.
A másik kérdés, hogy sehogy nem lehet megcsinálni az usb hack-et? mkv.... -
kabala123
csendes tag
válasz
kabala123
üzenetére
"Segítségre lenne szükségem. NAS szerverről (DLNA-s) szeretnék filmeket lejátszani, de nem támogatott fájlformátum üzenetet kapok. mp3-t szépen játssza ugyanonnan. mi lehet a probléma?"
Samsung ügyfélszolgálat szerint fw-t kéne frissítenek. jelenleg 2009/09/30 2005 verzió van fent. szerintetek érhet valamit a frissítés?
-
rígel
őstag
Neked milyen tv-d van? lexxb650? Állítólag csak azokon elérhető.
Direkt használod az angol nyelvű menüt, vagy nincs magyar nyelv?
Most visszaolvasva az ominózus, hsz-odat, az általad leírt helyen nincs is mód országot kiválasztani, a menüszerkezet sem pontosan olyan, mint ahogy írtad.
-
sub71
senior tag
Szia Reks!
Nekem sem volt magyarország a listán! Csinálj a szervíz menüben egy Factory resetet! Sajnos minden adat elveszik, csat. lista, színbeállítás stb. Én így csináltam.Addig viszont 50 widget-ből tudtam válogatni, azóta meg 5-ből. Igaz ezek magyarok, elötte meg mind német volt! -
FRIZ 22
senior tag
Nemrég sikerült hozzájutnom egy UE40B8000-hez.
A menüben a képbeállításoknál pár érték nem állítható, szürkén marad.
Pl: az árnyalat Z50/V50 vagy a színhőmérséklet ami csak normál vagy meleg1 lehet, a meleg2,3 mindig szürkén marad.Mi lehet ennek az oka?
Az Index nálam is csak a buherával jelent meg.
-
kabala123
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. NAS szerverről (DLNA-s) szeretnék filmeket lejátszani, de nem támogatott fájlformátum üzenetet kapok. mp3-t szépen játssza ugyanonnan. mi lehet a probléma? -
GazRic
senior tag
megjelent hivatalosan is az INDEX widget
-
Scoobyka
addikt
vki elkuldene nekem a b650 es szerviz menuinek alapbeallitasokkal a kepet vagy akar leirva is a sulisanci@gmail.com-ra....nagyon koszonom a ph remek tagjanak aki hajlando egy kis idot pazarolnia ram...(lehet telos kep is csak legyen olvashato)

-
adriankoooo
senior tag
Priviben nem erkezett keres, hogy valamely specifikus tesztjet hajtsak vegre a C650-en, igy egyenlore napi tobb oraban hasznalom: TOKELETES. Majd visszaolvasok kesobb, hogy ha van kerdes, akkor azt megvalaszolom.
Ami erdekes, elkuldtem vissza a cegnek a kek garijegyet kitoltesre (idegen nyelvu) es szurket kuldtek vissza SK, CZ, HU, szuper

szerk: 4 privat uzenetet kaptam most nezem, amint lesz egy kis idom megvalaszolom oket, sorry a keso valaszert

-
GaB-V8
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszönöm!
Közben rájöttem, hogy a "google a barátunk" és ezt találtam, hátha valakit érdekel:
http://www.3mernok.hu/main.php?l=hu&m=0&p=4&f=43936&ck=0
A szabvány négy különbözőhibát különböztet meg, melynek definíciói az alábbiak:
Első típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerőparancsra (mindig fényesen világít).
Második típusú: A minimum fényerőparancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 25%-ával való reagálása a maximum fényerőparancsra (mindig sötét marad).
Harmadik típusú: Egyéb nem elsővagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel. Az aktív mátrix LCD kijelzőknél minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld és kék subpixeleknek (alpixel) az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy egyedi tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít. (A tapasztalatok szerint ez a leggyakrabban előforduló hiba.)
Csoporthiba: Kettővagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen. Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettőhibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy tövv vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő. ISO 13406-2 Class II szerint az elfogadott hibák száma típusonként 1 millió pixelre vonatkoztatva:1. típus - 2 db
2. típus - 2 db
3. típus - 5 db4. típus - 2 db
Például egy 1024x768 felbontású kijelzőn (786.432 pixel) a következő még elfogadhatónak tekinthető. Elsőtípusú (fényes) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57 Második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57 Harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x 786.432 / 1.000.000 = 3,93 Tehát 2 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 1024x768 felbontású kijelzőn. A maximum engedélyezett hibák száma 1024x768 felbontású kijelzőn (első+ második + harmadik típusú): 5 képpont hiba, melyből maximum egy lehet fényes, egy sötét és három vörös, zöld vagy kék. Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettőhibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.
A pixelhibák a következő módon határozhatók meg
Egy pixel 3 összetartozó subpixel csoportja (vörös, zöld, kék). Minden subpixel egy tranzisztornak felel meg.
Pixelhiba Tipus 1: folyamatosan világító pixel.
Pixelhiba Típus 2: folyamatosan sötét pixel.
Pixelhiba Típus 3: hibás subpixel folyamatosan világító (vörös, kék, zöld), vagy sötétA cluster egy 5x5 pixeles terület.
Cluster pixel hibák Típus 1 és 2: folyamatosan világító vagy sötét pixelek clusteren belül.
Cluster pixel hibák Típus 3: hibás subpixel, folyamatosan világító vörös, kék, vagy zöld, illetve folyamatosan sötét pixel. -
quest8
csendes tag
32B650-et vettem múlt héten.
Gondom van a távirányítójával.
Vagy azután "ragadt benn" valami, hogy beléptem vele a service menube vagy valami más, de nem működik. Kiveszem az elemet, várok, visszateszem. Néha sikerül és megy néhány percig, óráig.
Valakinek volt hasonló?
Van valami tavkapcs reset?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 2db Kolink kontinium 1200w platinum
- iPhone 16 pro 128GB Sivatagi Titán - 27% ÁFA (0395)
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

..mindent kezdeni elölről beállítani! De köszönöm a tanácsot!