Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A Samsungnál a B a 2009 évet jelöli,a 2010-es év a C lesz.ezért kifutó modellek.
A C után 3 számjegyű modelle CCFL,hagyományos hidegkatódos fénycső míg a 4 számjegyűek a LEd háttérmegvilágitásuak. Pl. a 46C650 az CCFL Míg 46C6500 a LED-es.A kettő valóban nem egy kategória,áruk is elég jól tükrözi. -
Aty1
csendes tag
http://static.fotoalbum.hu/picturezoom/2010/04-14/aty1/P1190853_085313.JPG
Ezen a képen talán jól látszik. ennél jobb képet sajnos em tudtam :S
-
-
atesss
addikt
Konkrétan melyik eszközről beszélgettek, tudnátok pl. egy linket mondani ?
Vagy ezt az 5V-al kapcsolást ti hogy akarnátok megoldani ?Mert valószinű, hogy egy barátomék új 40B530-asához is ez fog kelleni.
De oda alapvetően csak analóg kábeles UPC és DVB-T "elválasztásához" kellene, ahhoz pedig lehethogy nem kell diplexer ?
Olyat hallottam, hogy diplexer digitális adások (?) esetében kell (én műholdas DVB-S vételt akarok épp kiépíteni, és erről érdeklődtem - itt mondták hogy DVB-S-nél kell a diplexer, illetve szétválasztás sem lehetséges - ehhez kellenek a többkimenetű fejkonverterek (LNB-k) ).
De azt nem tudom biztosan, hogy egy digitális és egy analóg jel "közösítése" esetében is kell-e. -
atesss
addikt
Csak most vettem észre, hogy van ilyen topic is, jó ötlet.

A Samsung B650, B620, B550 modelleknél (talán a 32"-t kivéve) több boltnál is azt látom, hogy "Kifutó modell, már nem rendelhető".

Mi ezeknek az utódja / mi lesz ?
A Ledesek persze lehetnének, csak az kicsit más árkategóriában van, úgyhogy gondolom nem az... -
zhagyma
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
" ... Ezzela digiplexerrel vagy mivel nem csak egyszerre az egyik bemenet (dvbt/coax) aktiv és ezt nekünk kell 5V-tal kapcsolni? Nem vágom. ..."
Mindig egy bemenet aktív (DVB-T vagy DVB-C). 5V-tal lehet kapcsolgatni, cserébe nem kell "dugdosni" a csatlakozókat ...
Ui: diplexer.
-
Aty1
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettünk egy 5. generációs SAMSUNG LCD TV-t (102cm) a HD adásoknál gyönyörű a kép.. arra nincs is panasz. Viszont a többi adónál rendesen pixelesedik a képernyő, pedig digitális T-Home tévéadásunk van. Van 1-2 ami egyszerűen nézhetetlen. Már szóltunk a T-home nál de azt mondták hogy ezzel enm tudnak mit kezdeni. -
szabi__memo
nagyúr
Ezzela digiplexerrel vagy mivel nem csak egyszerre az egyik bemenet (dvbt/coax) aktiv és ezt nekünk kell 5V-tal kapcsolni? Nem vágom.
-
EasyLife
aktív tag
ezzel a digiplexerrel kapcsolatban csak egy olyan kérdésem lenne hogy ha nekem van egy analog kábel tv-m és össze hozom dvb-t vel nem fog össze akadni pár csatornával amin egy sávszélen van? jah és a tv-n hogy állítom be ,mert mintha úgy rémlene kikell választani hogy antenna vagy kábel tv-t keressen. (samu b650)
-
Sutter
csendes tag
Jelentem, ma "megjelent" a Picasa widget a widget gallery-ben. Nem jártam a szervíz menüben és nem nyúltam semmilyen beállításhoz sem amióta legutóbb néztem, hogy miért nincs index.hu. Az még mindig nincs, picasa lett...nem értem, de örülök.

-
stimea
tag
Nem tapasztaltam változást. 3 villanáskor megszólal a bekapcsolási hang, az 5-ik nél van kép.
Csatorna váltás 2,5 másodperc, ez alatt némít. Ez korábban is így volt.
Vissza állítani a régi sw-t nem lehet!
Azt hallottam, az ok az, hogy a szervizbe került - amúgy hibátlan - készülékek nagy része hekkelés áldozata lett. Bent ez könnyen javítható, helyre állítható. Hiszen "csak" a flash újra írását jelenti. Az új sw-vel nem vettek el semmit, vissza lépés, butítás nem történt, de az "okosítást" nem engedi a szoftver. Így pl. nem lehet egy adott készülékből másikat csinálni.
A processek (program útvonalak, elágazások) nem korrekt megírása miatt nem a megfelelő helyre futhatnak nem oda való utasítások. Ugyan ilyen óvatosan kell eljárni digitális fényképezőgép, műholdvevő vagy pl. a PC BIOS, DVD író sw-nél is. -
Sutter
csendes tag
Köszönöm!
Ezt az irományt egyébként olvastam, csak nem akartam erőltetni a development módot, ki tudja mi mást jelenthet az még...
Semmi rendellenességet nem tapasztalsz azóta? Valaki írta itt korábban, hogy mintha az első szervíz menübe lépése óta (csak körülnézett, nem állított semmit) lassabban kapcoslna be a TV. 4-5-öt villan a LED mielőtt megjelenne a kép a kijelzőn. Nekem is így kapcsol be, de fogalmam sincs, hogy a szervízmenüben tett látogatásom óta, vagy korábban is ilyen volt...
-
simi12345
tag
sziasztok
eddig nem nagyon foglalkoztatott a dolog, de most már kezd zavarni.
b550-es samsungóraátállás óta az idő jól mutat, mert átállítottam, de az epg elvan csúszva.
akinél ez volt, hogyan sikerült megoldania ezt az állapotot?segítséget ésválaszt előre is köszönöm
-
stimea
tag
Megcsináltam 40B650 TV-vel!
Itt olvastam a fórumban, tehát idézem!
Szerviz menübe be kell lépni. (kikapcsolod a tv-t. INFO-->MENU-->MUTE-->POWER a távirányítón egymás után)
Szerviz menüben a CONTROL -ban valamelyik kb 3. almnübe belépsz. INFO LINK TYPE SERVER áttettem development-re. van még developing is azt nem próbáltam.
kikapcsoltam a tv-t hogy kilépjek a szerviz menüből.
bekapcsoltam a tv-t és megnyomtam az INTERNET@TV gombot. Widget letöltés, majd telepítés, majd mondja hogy törölte a 3 widgetet. Utána KÉK GOMB és megjelenik 5 widget.
PICASA WEB ALBUMS
NEWS
YOUTUBE
ACCUWEATHER
INDEX, igen az INDEX is!
Elvileg más-más ország beállításhoz más-más widgetek elérhetőek.
És a képeim:
-
Cyrin
addikt
Ma megnéztem a C650-est a B650 mellett volt, jobban tetszett a képe, annoa B650 is kitűnt a mezőnyből, hogy mennyire kontrasztosan, szinte 3D-ben mélységérzettel jelenítette meg a képeket, de a C650 ebben mégjobb.
Persze a legjobb a C6000 volt, de az mint már korábban írtam nagyon tükrös, a C650 nem tükröződik annyira. -
nightshadow
veterán
Samsung tv-k 2010: film lejátszás USB-n keresztül: [link]
-
BBéci
legenda
válasz
gabor1000
üzenetére
C-650et még nem láttam, arról nem tudok nyilatkozni. Ha csak a képminőséget vesszük figyelembe, akkor szerintem (ez szubjektív) a LED-esek jobbak. A c széria szolgáltatásokban többet nyújt a tavalyiaknál, az tény. A képminőségen nem tudsz javítani, viszont külső eszközökkel, médialejátszóval pótolhatod a hiányosságok javarészét.
Igazából egyiket sem venném, amióta megjelent egy bizonyos offtopik tévé, amit pár napja már megemlítettem. Nekem az a favoritom, egy haverom, miután kikérte a véleményemet, éppen az előbb rendelte meg. -
rígel
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Bocs, tényleg Noxika72 írta, hogy neki SQ01

-
adriankoooo
senior tag
Szerintem keress vissza, mert most vettem csak TV-t igy nem irhattam ilyet
+az elejetol ellenzem a panel kerdest +nem tudom milyen gyartasu a panelom, nem is erdekel, csak tudom ti mire gondoltok a cimken es ott AA01-van, de ez nem befolyásol szerintem semmit...........................de lehet tovabbra is panelra vadaszni, eredmenytelenul: hajrá 
-
gabor1000
csendes tag
Így a vásárlás előtt valaki tudna egyértelműen állást foglalni abban, hogy melyiknek szebb a képe egyértelműen(c650-b6000). Mindenképp döntenem kell hamarosan, és még ez a kékülés dolog érdekelne, hogy néhol bekékül egy adott helyen a tv, melyikre jellemző inkább?
-
BBéci
legenda
A plasztikus az egyik legnagyobb dicséret, amit tévé képére lehet mondani. A tervezőmérnökök éveket adnának az életükből, ha igazán plasztikus képet tudna a termékük.
Ha be sem kapcsolod, még kevesebb áramot fog fogyasztani.
Jövőre nagyítóval fogod keresni a fénycsöves tévéket, a LED teljesen ki fogja azokat szorítani.
A képminőségükről csak annyit, hogy abszolút plazmapárti voltam, amíg nem láttam LED-es LCD tévét.Próbálgasd a kimenet felbontásait, nem biztos, hogy 720p adja a legjobb képminőséget, ugyanis a tévé ebben az esetben is konvertál, ugyanúgy, mintha 576 sorosat kapna. Végeredményben a tévé skálázójának képét látod.
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni, vagy belinkelni olyan weblapot, ahol leírják, hogy miként lehet a B6000-ből B7000-et csinálni? Köszi
-
zacky74
csendes tag
LE40C650 Update
- nekem analóg kábel TV-m van és az SD megjelenítés is jó persze ez múlik azon is hogy milyen minőségű műsort adnak mert a régi Bud Spencer filmek minősége elég gyatra
de pl. elő műsorok esetén (m1) nagyon jó- a csatornaváltás is gyorsult én teszteltem a B650-est és nekem is zavaró volt hogy kb 4-5 mp volt a váltás de a C650-nél megy rendesen 2 mp alatt vált csatornát
-
gabor1000
csendes tag
OK, nem fogom reklámozni, bár nekem furcsának tűnik, hogy lehet hogy lehet alkudni az árból, de azért rákérdezek. Vidéki vagyok, szóval látatlanban fogom megvenni a tv-t, ezért is vagyok kíváncsi a tapasztalatokra. Lassan a c650 felé hajlok, de még délelőtt meggondolom azért alaposan. Egy kérdés, hogy ugye a 24p-t tudja, mert sehol nem láttam kiírva leírásokban, de ha a b650 tudta, akkor ennek is tudni kell. Meg a b6000-nél írták, hogy néhol bekékül meg néha csíkozódik, de akkor a c650-nél eddig nektek ilyen nem volt?
-
zacky74
csendes tag
válasz
gabor1000
üzenetére
gabor1000
A bevezetési kedvezmény nekem 220-at jelentett ami szerintem nem rossz ár.
De légyszi ezt azért ne reklámozáttok ha a PcDream-től rendeltek csak kérdezzetek rá kedvezményre telefonon és akkor lehet velük egyezkedni.A LED-es TV-t én is inkább paraszt vakításnak érzem és a LED-es kijelző sokkal plasztikusabb képet ad.(legalábbis nekem) Fogyasztásban pedig ha a 650-est beállítod kisebb fényerővel meg leveszed a kontrasztot akkor kb. ugyan annyit fog enni.
Én javaslom hogy nézd meg a képét mindkettőnek ha teheted a budaörsi MM-ben van LED-es és még B650-es is összevetés végett.
-
törölt tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Gratulálok a készülékedhez! Képet ha lehet mutathatnál róla,milyeneket alkot a tévéd.És a menüről is. Kissebb teszt is érdekelne.(ugyen jó volt amit irtál).Milyen pulldownt tud Blu-rayröl?
-
gabor1000
csendes tag
Akkor szerintetek jobban megérné a c650? Természetesebbek a színei, és a ledes b6000 amolyan parasztvakítás, lényegében nem tud sokkal szebb képet produkálni, mint a nem ledes c650. Bár a fogyasztásban azért van különbség.
-
rígel
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Most akkor AA01 jelű paneled van, vagy SQ01?
Mert a múltkor SQ01-et írtál.
-
BBéci
legenda
válasz
Ares_lovag
üzenetére
Egyrészt helyiség, másrészt milyen az iszonyat erős fekete fény??????? A tökéletes fekete az nulla fényt jelent.
-
ORCA58
addikt
válasz
Ares_lovag
üzenetére
Úgy tudom a B6000 sötét jeleneteknél csökkenti a háttérvilágítást, azért lesz olyan fekete.
Ez benn van a B650-ben is, de alaphelyzetben kikapcsolt állapotban van. Egyébként több fokozatban kapcsolható a B650-ben. Ha minden igaz a C650-ben is ugyan így működik. -
-
Scoobyka
addikt
válasz
adriankoooo
üzenetére
40b650eshez 40c650 es osszehaonlitas jo lenne akinek volt mind2...
-
adriankoooo
senior tag
AA01, de nem hiszem, hogy ennek van jelentosege, de majd meglatod a sajat szemeddel
Mindenesetre en most csak kulfoldrol vennem, nagyon magasak a magyar arak. 
szerk: csessz a fenyre az ablaktol ami jon, feltekered a 46-oson a fenyerot es kisuti a szemed, talan meg napozhatsz is elotte
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ORCA58
addikt
-
ORCA58
addikt
válasz
adriankoooo
üzenetére
adriankoooo , zacky74
Bízom benne, hogy ebben nem fogok csalódni. Ha nem gond kielégítenétek a kíváncsiságomat.
Mi található a készülék oldalán. A külföldi fórumosok SQ01 és AA01 jelzéssel találkoztak.
Ha úgy gondoljátok priviben is megírhatjátok. KösziCsak 40-est vehetek, mivel háttal az ablak előtt fog állni, és fény is kell a lakásban.
-
gabor1000
csendes tag
Most már tényleg tanácstalan vagyok c650 vs. b6000 között. Árban nagyjából egy szinten vannak, így még nehezebb a döntés. Én is a pc dreamnél akarom venni a tv-t, részleteznéd ezt a bevezetési kedvezményt?
-
zacky74
csendes tag
Hosszas fontolgatás után én is B650-est néztem ki csak mire a héten odáig jutottam hogy rendelek addigra kiderült hogy nincs sehol csak 652-esek ill. a C szériát már elkezdték forgalmazni. A PcDream-nél rendeltem mivel adtak bevezetési kedvezményt így aránylag nem volt a B650 és a C650 között árban nagy különbség.(szállítás rendben ment 2 nap alatt többszöri telefonos egyeztetéssel)
Gari-t szürkét kaptam és 2+1év.A kis Samu-m még ugyan csak 2 napos de egy-két új dolog amit találtam eddig:
1. DTS valóban van a gépben és az MKV fájlokban több hangsáv esetén le is tudja játszani. Ami viszont idegesít hogy az MKV-ban lévő feliratokat nem tudom előhozni.
Ha valaki tud megoldást akkor pls help!2. A távirányítót átgyúrták egy kicsit így kicsit tömzsibb lett viszont kényelmesebben elérhetők a gombok mint a B650-eshez kapottal. A felülete fekete faerezet-matt mintát kapott így már a vacsi nyomai nem látszanak meg a felületén.
3. A Content Library-t berakták at Internet TV funkció alá ahonnan a webes szolgáltatások is elérhetők (YouTube,Picasa,Weather stb.) index.hu-nak nyoma sincs.
És a lényeg hogy miután átírtam a képi beállítások a javasoltakra a kép nekem is zöldesnek tünt úgyhogy kicsit finomítottam rajta. Ezután jött egy kis teszt MKV és stb lejátszás majd a DVD lejátszó upconvertjét beállítottam 720p-re és beraktam a Gyűrűk Ura 2.-őt és azt hittem hanyatt vágom magam olyan képet produkált hogy az valami eszméletlen.
A képnek olyan mélysége és részletessége van hogy még moziban sem lát az ember.
Eddig azon gondolkodtam hogy veszek hozzá BluRay-t majd de egyenlőre felesleges mert már ez a megjelenés is fantasztikus és azt hiszem kezdhetem a DVD gyűjteményemet újra nézni.Nekem rendesen jön a DVB-T de azt már látom hogy berakni a kábeles csatornák közé
sem lehetséges.
Akinek viszont van ötlete hogy lehet megoldani aazt hogy a DVB-T és a kábel tv (analóg) jele együtt bemehessen a TV-be és így mindkettőt használni lehessen.(elosztóval próbáltam de az nem működik)Újabb infókkal majd még jelentkezem.
-
adriankoooo
senior tag
válasz
noxika72
üzenetére
2010/03/14_001006-os verzio van, nincs ujabb frissites nalam!
Orca58: en nem tudom mi van, de ezen korom fekete a fekete es meg hozza sem nyultam a beallitasokhoz (az van boven, pl. hdmi-n keresztuli +sotetites stb... millio 1 beallitas). Nyugodt szivvel ajanlom, remelem te is haza tudsz vinni egyet kiprobalni!
Kar, hogy nincs a Samukon kulon eszkozokhoz rendelheto 1:1-es pixel mapping beallitas

-
noxika72
tag
A Samsung oldaláról már tölthető egy frissítés a C650 sorozathoz, de semmi változás lista ez mindig így szokott lenni Samuék-nál?
-
Rotor82
aktív tag
Netsurfnél hogy lehet hozzáadni könyvjelzőket?Ez alapján meg lehetne csinálni, de én nem bírtam kihámozni...
-
adriankoooo
senior tag
Hát kollégák...! Hogy ontsem a tokeletesseget szavakba? Annyi funkcioja van a keszuleknek, hogy joforman a ki-be kapcsolasnal tartok igy harom nap utan is

Amire a legfokeppen kivancsiak vagytok: 0 kékség, brutális fekete, nagyon jo hang, 46"-es mereten alul ne vegyetek! Brutális 3 méterrol is az agybol nezve. Egyszeruen meg nem tudok tobbet irni rola egyszerre, annyira tetszik minden resze! DTS van, de meg nem probaltam.
Egy gyors DLNA is volt, windows 7-et futtato gepemet azonnal felismerte, a medialejatszoban az adatfolyamnal engedelyeztem a TV-t es a TV-rol egybol tudtam a proba fajlokat lejatszani.Egy HD-s adast megnezve, vagy egy FULL HD-s filmet...letagloz mindenkit garantaltan!
Amint lesz idom meg irok, esetleg majd meg egy videot is feldobok!
Csúúúcs! Szerintem ez lesz Orca58 gépe!

u.i: ne vegyetek XBOX 360-at rogton melle, mert nem tudtok elszakadni a keptol es az elmenytol

-
kovipetii
csendes tag
A gyári ról arra ami fenn van a samsung oldalán . 2010/01/25_003000 . Csak azért tettem mert azt hittem az a hibája ,hogy néha kikapcsol és vissza magától majd megszűnik . Nem így lett. Most várom a számla másolatot a bolttól ahol vettem azt majd elküldöm a samsungnak ők meg küldik a garancia papírt és már hívhatom a szerelő urakat.
.Remélem ők vissza tudják butítani a régi softra vagy meggyőznek, hogy jó így csak tanuljam meg használni. -
kovipetii
csendes tag
válasz
Looserke
üzenetére
Nekem b650 van .frissítettem ,de nem tudom jobb lett e valami .Azt tudom a régi widge más volt és most próbálom megszokni az új lehetőségeket. Kicsit fura még. Más: kérdés Másnak is van repedés a Tv keretén? két cimborámnak van samuja és nekik is van . Az egyiknél múlthéten gariba cserélték .
-
Looserke
őstag
Sziasztok!
Van egy LE40B650 Samu TV-m és érdekelne, hogy érdemes--e firmware-t frissítenem rajta.
Mit javítanak a különböző verziókban, mert changelogot nem találok egyikről sem?
Asszem most a samu honlapján a 3000.2-es a legújabb, de hogy az én TVmen melyik van azt nem tudom. Érdemes frissíteni vagy nem, történt érdemleges hibajavítás vagy + funkciók hozzáadása az újabb firmwarekben? Ja és hol tudom megnézni az aktuális firmware verziót a TVmen?Köszi.
-
ORCA58
addikt
Remélem adriankoooo azért tűnt el, mert oly nagy élményt nyújt neki az új TV, hogy nem tud elszakadni tőle, vagy egy kisregényt ír nekünk a TV-ről, amihez idő kell.
-
gabor1000
csendes tag
Simán összekötöm pc-vel, szóval nem érdekel, hogy mit játszik le meg mit nem, csak a minél szebb kép érdekel, meg a fogyasztása sem utolsó azért, mármint a ledesnek. Egy tv-től én csak azt várom el, amire kitalálták, nem tudnak érdekelni a különböző extrák. Amúgy köszi a választ.
-
gabor1000
csendes tag
Hali
Jövő héten venném meg a tv-t, 40b650/c650 vagy b6000. Melyik lenne a jobb választás. Nem ár-érték a döntő, hanem melyiknek szebb a képe, ill. a ledes megér ennyi felárt?
-
rígel
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Szerintem a notebook vinyót akart írni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- NZXT KRAKEN Elite V2 240 RGB AIO Display White vízhűtő!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

?!

+az elejetol ellenzem a panel kerdest +nem tudom milyen gyartasu a panelom, nem is erdekel, csak tudom ti mire gondoltok a cimken es ott AA01-van, de ez nem befolyásol szerintem semmit...........................de lehet tovabbra is panelra vadaszni, eredmenytelenul: hajrá 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)