Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
DragoonFly
csendes tag
Sziasztok!
A KS7000 tv-hez adnak 2 távirányítót vagy csak egyet?
Köszi.
-
Flashget
félisten
Regisztráció azonnal kidobja, hogy a tv nem Mo-n lett véve és nem engedi tovább folytatni. Volt ebből gond korábban mikor karácsonykor az MM-ben vették a tévét aki viszonteladó a rendszer meg nem fogadta el. Mivel kiderült a Magyarországi Samsungnak nem volt raktári készlete már így az MM a német raktárból hozatta be raklapszám a tévét.
Ezután kis ügyintézés és elfogadta a rendszer a tévé serialt. -
belan
addikt
Aki ks7000 akar most mm be akcio van 49 ks7000 297 ezer 55ks7000 363 ezer ks8000 is akcioba van
-
Flashget
félisten
válasz
pitrikzoli
üzenetére
Nem mert itt csökönyös a samsung csak a Mo-n vásárolt tévéket javítja garanciában...nem olyan mint pl. a Panasonic EU-s gari papír amit elfogadott a rendszer az 5 év garihoz, hiába volt MM-ben vásárolva ami nem Pana viszonteladó.
De kérdezz rá lehet azóta változtattak ezen. [link] -
szki
őstag
válasz
pitrikzoli
üzenetére
A Németországban vásárolt Samsung termék Magyarországon történő garanciáztatására passz a válaszom. A J6289-re idekint alapból 2 év a garancia. Tehát nem szükséges a Samsung honlapján regisztráltatni, mint a Magyarországon vásárolt tévéket (1+1 év). Azonban célszerű mégis egy Samsung accountot csinálni, és regisztrálni a terméket. A honlapjukon keresztül a német vagy a magyar Samsung ügyfélszolgálatnak is felteheted többfelé kommunikációs csatornán a kérdésedet. A német MM is adhat infot.
-
PuMbA
titán
-
Celtis
veterán
-
szki
őstag
válasz
pitrikzoli
üzenetére
Bár 32 Zollos tévét kerestem, de sokáig szemeztem a 40 Zollos J6289-el Németországban. Annyit tudok róla, hogy bár "J" sorozat, azaz 2015-os modell, de mégis 2016-ban kezdték el gyártani. A normál J6200-hoz képest plusz, hogy van benne SAT tuner is. De nincs benne PVR (óvatos szakértelemmel kiterjesztett szerviz menüben bekapcsolható vélhetően). Szerintem a német piacra gyártott J6250-es utódjának tekinthető. 120 Hz-es panellal szerelik, de a német hi-fi fórumon azt vesézik, hogy a szoftver lebutítása miatt csak 50 (60) Hz-es tévé
De ez nem bizonyított, illetve frissebb szoftverrel lehet előjönnek a hiányolt funkciók az Auto Motion Plus menüben.
Szerintem az 55 Zoll J6289-ért 600 Euro korrekt. A németnél mostanában nagy akciók voltak/vannak a J6289-es modellekre, és vitték, mint a cukrot. Én végül jó áron (362 Euro) tudtam szerezni egy 32 Zollos J6250-et németországi használatra. De fél éve használok egy 48 zollos J6250-et is Magyarországon, és nagyon meg vagyok vele elégedve. -
Mr Manson
tag
válasz
RobexX10
üzenetére
A 405.000 Ft már eleve akciós. Tegnap volt „Red Friday” könnyedén meglehetett szerezni a 19% akciót. A JOY napok is jó lehetőség viszont arra figyelni kell, hogy 2 akció nem vonható össze valószínűleg. Vagy leveszik a mostani akciós árat és arra kerül rá a JOY napokon a 20%. Talán összejön, akkor lenne 359.992 Ft. Persze tegnap is volt pár finomság pl: csak ami van raktáron arra érvényes a 19%

-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
MM-ban most a SAMSUNG UE60KS7000 405.000Ft. Szerintetek ennél lesz még jobb ár idén? Jövőhét végén lesz 20% JOY napos kedvezmény még SUHD TV-re. Csak lehet akkor meg feljebb viszik az alapárat.

-
Livius
őstag
Egy UE40H6270 TV-ém mostanában néha-néha újraindulgatott, és úgy néz ki sikerült leredukálnom a probléma feltárását arra, hogy valami a UPC CI+ modul kezelésével megy rosszul neki.
Amikor indul a TV a UPC CI+ kártyáját nem látja egyből, és a "nem található CI+ modul..." üzenetet adja, egy kódolt csatornánál. Ez idő alatt eléggé lassú is, ha csatornát szeretnék váltani. Kb fél perc feliratozás után mintha a kártyát megtalálná, és végre a csatorna vétele is megkezdődik, de kb 2-3 percen belül annyira elkezd fagyni, hogy utána újraindul a TV, aztán minden kezdődik elölről, de ekkor már sokkal hamarabb megtalálja a CI+ kártyát, és nem indul újra még egyszer. Amúgy még működés közben, kb 1-2 óra után is van, hogy egyszer csak elmegy a kép és csak hang van 10-20 másodpercig, majd újraindul a TV, vagy ha épp akkor csatornát váltok, akkor sikeresen átvált egy másik csatornára.
A TV-ben teszteltem a CI+ modult a távkapcsról beadott kombinációval, de sikeres tesztet adott vissza.
Szerintetek itt most a TV-vel lehet a probléma, vagy a UPC egyszerűen ennyire hulladék CI+ kártyákat adna?
Eddig, ha kártya nélkül használtam, sokkal fürgébb volt mindig az indulásnál, és nem volt újraindulása akkor. -
dethroner
veterán
válasz
Celtis
üzenetére
Ez az utolsó hozzászólásom a témádhoz.
Eredetileg egy fórumozónak próbáltunk segíteni egy színhelyes kalibrálás javaslatával. De mint kiderült, ez az egyén egy futóbolond, aki mindent megvesz és semmi nem elég jó, pl a KS 7000-en most szar a kép, de pár napja mindent tökéletesen beállított, gyönyörű a kép, csak a bőrszín nem tetszett neki. Az azt megelőző KS7000 is gyönyörű színeivel varázsolta el, sőt, neked is azt írta hogy a képe el fog varázsolni,aztán MM-ban egymás mellett nézte meg a KS7000 és LG 8507-et és ismét a samu tetszett neki, sőt, szerinte a H6400-on darabosabb volt a sport adás mint a KS7000-en. És akkor a többi tévé visszaküldözgetést meg nem is említettem. Na ezek után még mindig úgy érzed/érzi valaki hogy emberünk az áldozat és a világ a kegyetlen?
Ennyit erről, több leütést nem vagyok hajlandó megtenni ez ügyben. -
Celtis
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Hogy jön ide ez a két tök más típus?
Ha már Rtings, akkor pont a KS7000-re 120Hz-et ír. hdtvtest.co.uk: Measured panel refresh rate: 120Hz Igaz az utóbbi az ívelt 7500-ról szól, de tudtommal funkcionalitásban ez a kettő ugyanaz.Amúgy az egész topik az 50Hz-es panelek lesajnálásáról szól, most meg szó nélkül elfogadjuk, hogy az eddig úgí ajánlott KS7000 60-as?
-
PuMbA
titán
válasz
Celtis
üzenetére
Csak azt írja, hogy 60Hz-en is nagyon jó a mozgásmegjelenítése, azaz kevés elmosódással rendelkezik, de ettől még 120Hz-es, mert van rajta interpoláció, amivel természetesen még jobb lesz a dolog
Egyébként teljesen OK, amit mond, csak ő a volt 1 milliós plazma TV-khez hasonlítja és ahhoz képest egy LCD nem lehet annyira kontrasztos sose. Viszont tagadhatatlan, hogy mozgásmegjelenítésben és HDR-ben a fasorban sincs hozzá képest semmilyen más TV az árkategóriában, ezt a HDTVTest.co.uk-n látni lehet a Sony-val, LG-vel és a többi TV-hez történő összehasonlításban. -
pitrikzoli
csendes tag
Hello,egy kérdés:SAMSUNG UE55J6289 tv-ről vélemény,és hogy megér 600 eurót?
-
KD6-3.7
őstag
Csatlakoztam a TV-vel a laptopomról megosztott mappákhoz. Most már könnyedén böngészhetek a filmjeim közt a TV-n és szuperül le is játssza őket. Egy gondom lenne, hogy feliratot hogyan tudnék rájuk varázsolni? Csak az olyan filmeknél van felirat amik alapból tartalmaznak több hangsávot és "beépített" feliratokat. A ".srt" kiterjesztésű fájlt nem látja. Próbáltam, hogy ugyan az a neve mint a film fájlnak, de akkor sem.
Valaki esetleg? -
Celtis
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Nekem volt Pana G30-as plazmám, mellette Sony KDL-55W829B. Kontrasztnál értelemszerűen a fekete szint a lényeges. Ebben a Sony tökéletesen hozta a Pana plazma szintjét. Ez a Sony nem is szabályozza dinamikusan a háttérvilágítást, ezzel együtt is baromi jó feketét produkál.
Mivel a G30 bandingolt (50-es pana panelek típushibája) a Sony LCD jó tapasztalatai alapján egy KD-65X8509C-t. A 10- bites UHD panel igen szép képekre képes, de a direkt LED-es háttérvilágítás miatti bandingot nem tudtam elviselni. Ez a TV már képtartalom függően változtatta a teljes hátérvilágítást (nem local dimminges). Ezt nagyon szépen visszafogottan és eredményesen tette, de azért az érezhető, hogy enélkül a feketéje gyengébb, mint a másik Sony-nak.
Két napig volt nálam a KS7000. Nem sokat próbálgattam mert gyűlöltem a hibája miatt, de együtt tudtam volna élni a képével. Itt is megy a dinamikus háttérvilágítás, és az eredmény nem volt rossz. Az Rtings tesztek szerint a KS7000 is hasonló fekete szintet tud, mint a fenti TV-k, tehát igazán nagy baj a kontraszttal nem lehet.
Ha hányadék TV-t akarnék említeni ezekhez képest az egy korábbi Samsung plazmám már a típusát sem tudom, de azt hiszem C szériás volt. Gyneg fehér, iszonyatosan magas feketszint, nulla kontraszt, megspékelve az automata képernyő kikapcsolással fekete képtartalom esetén.
Tehát a plazma nem egy minőségi kategóriát jelent. A Panasonic plazma már sokkal inkább. -
Imi1981
veterán
válasz
dethroner
üzenetére
Na így ez már jobban tetszik. Amúgy az én 48h6400-on is gyengének érzem a kontrasztot sötét környezetben és sötét jeleneteknél. Haver samuján sokkal jobb a kontraszt és kicsit iritykedek is. Viszont az nálam is dicséretes hogy nem felhős foltos a fekete! Na az nagyon zavarna ha foltosodna.
-
dethroner
veterán
válasz
Imi1981
üzenetére
A gyenge kontraszt szerintem nem kifejezetten a plazmához viszonyítva értendő, hanem úgy általánosságban az LCD tévékhez képest (is).
De van tovább is a gondolat.
Nekem jobban tetszenek a kifutó Sony-k, amik most nem olyan drágák néhány helyen "akciózva", de a legjobb talán az új felső kategóriás 4k-s Pana (nem a 4k vagy HDR miatt, Rec709 SDR-ban). A Sony-kon borzalom hülye az Android (képbeállítási anomáliákat is okozott már) és kicsit elszarták a BFI-jüket (LED vibráltatás, impulzus mód), ami régen egyedülállóan jó volt (régen a kettő kizárta egymást, most meg csak a digitális interpolációval egyszerre engedi bekapcsolni, ami azért kicsit fura, hogy még ha nagyon akarom sem vehetem az interpolálást Off-ra, mint Min-re...). De még talán Samu-n belül is van jobb, csak mondjuk nem 60"-ban láttam legutóbb egyet és itt teljesen más lehet két eltérő méretű panel azonos modellen belül is. -
dethroner
veterán
A KS7000 szerintem közepes, de elfogadható minőség (néhány dologban kifejezetten jó, másban csak közepes, vagy akár kicsit gyenge, így kijön egy közepes átlag), amihez képest elég drága
Konkrétan a színek szerintem nem rosszak rajta. A mozgáskezelés 60Hz-en kiváló (tényleg öröm nézni, gyönyörű a 60fps), a 24Hz szar (szerintem fix 60Hz-es a panel), de nem annyira, hogy kidobjuk az ablakon a TV-t. A kontraszt gyengus, de legalább egész homogén a panel (nem foltos annyira a fekete, hogy zavart volna). A kontrasztja még az, ami elég gyenge, plazma után kimondott okádék, de jobb mint a legtöbb LG IPS, szóval még szintén nem érdemli meg, hogy földhöz vágják.Ezt írja róla egy ember, aki látott és kalibrált már néhány tévét.
-
PuMbA
titán
válasz
Rp526
üzenetére
"Annak, h fogadni tudja a HDR-t akk mi értelme van, ha kiküldeni nem tudja?"
Leírtam, hogy csak marketingre jó, hogy elmondhassák, hogy tudja ezt is, csak a vásárlók nagy része nem néz teszteket és nem tudja, hogy valójában nem működik. 10 bites panel ellenére sem tud több színt megjeleníteni, írják a tesztben, szóval valószínű, hogy elrontották. Szóval veheted bármelyiket, mert nem lesz HDR-ed.
-
Rp526
senior tag
válasz
Rp526
üzenetére
Annak, h fogadni tudja a HDR-t akk mi értelme van, ha kiküldeni nem tudja?
Talán még ez szóba jöhet:
Samsung KU6300 nálunk ez UE50KU6000 ilyen néven futott.
A Rtings ezt a TV-t ajánlja a Samsungtól ebben a kategóriában. Ennek 10 bites panelja van.UE50KU6000 :
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku6300UE49KU6400:
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku7000A 6500-ast még sajnos nem tesztelték, csak a nagyon hasonló 6600-ast.
http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/ku6600 -
PuMbA
titán
válasz
Rp526
üzenetére
A nem ívelt jó választás. HDR pedig nincs, csak fogadni tudja a TV és arra jó, hogy marketingezzenek vele, de a panelja 8 bites és a fényereje sem nagyobb egy átlagos TV-nél, tehát HDR jel esetén is ugyanolyan képet fogsz rajta látni, mint HDR nélkül. Igazi HDR a KS7000 TV-ről van.
-
Kobak 27
tag
válasz
lugomon
üzenetére
Nekem is KS7000-esem van, igaz jóval kisebb, 49-es.
Kezdetben én is sokat bogarásztam, hogy melyik szín beállítás a jó, mert a upc boxról nem tudtam jó képet csinálni, míg a saját digi tunerével elég jó lett.
Tudom, hogy a profik azt mondják, hogy nem jó megoldás, de én bekapcsoltam végül a HDR+ módot és evvel nagyjából megoldódott a problémám. Ilyenkor eltűnnek az ilyen olyan módok, csak az egyéb beállításokat lehet állítgatni.
Lejjebb vettem ezt az úsztatást is talán 2-3-ra, így nem zavaró, de kellően folyamatos.
Az, hogy ez egy szar tévé azért erős túlzásnak érzem, én nagyon élvezem.
A kalibrálás nálam is játszik, de amíg nincs megfelelő forrás, nem látom értelmét pont azért, mert másik forráshoz más kellene. Most a UPC boxot, a saját digi tunerjét meg a beépített lejátszót használom, nincs külső lejátszóm.
Mindig lehet jobbat és még jobbat találni, én jelen pillanatban elégedett vagyok, pedig "csak" 315e Ft volt a tv júniusban...Apropó, pl UPC boxra vagy belső lejátszóra lehet kalibráltatni?
Amíg nem használtam a hdr+-t, addig én is a film módot használtam, de nem volt tökéletes sajnos, engem is bosszantott. Próbáld ki, bár lehet, hogy csak bemagyarázom és fizikailag másra hat, de nálam bevált és elégedett vagyok.
-
Rp526
senior tag
Sziasztok,
TV vásárlás előtt állok és egy kis segítségre lenne szükségem.
A TV fő felhasználása filmnézés, játék PCről, PC monitor.
Az alábbi két TV lett kiszemelve:Samsung UE49KU6400
Samsung UE49KU6500http://www.samsung.com/hu/tv/KU6400/?modelCode=UE49KU6400SXXH
http://www.samsung.com/hu/consumer/tv-av/tv/uhd/UE49KU6500SXXHA kérdés inkább azokhoz szólna akik már átmentek ezen a SÍK vs ÍVELT kérdésen.
Láttam élőben a különbséget, amit mindenki mond, h a betekintési szög kicsit torzul oldalról, szűkül az íveltnél. Szemből egyértelmű, h bevonz az ívelt a sík pedig kicsit átlagosabb.
Hallottam több helyről hogy a 2016-os 6-os szériából kimaradt egy fontos feketét erősítő Dimming.
Ez mennyire fontos, sokat elvesz?A másik dolog, h felső középkategóriás TVknél lehúzzák a HDR-t a Samsungnál. Erről vkinek tapasztalat?
Esetleg input laggal kapcs (HDRben és anélkül, Game mode)?Szal picit tanácstalan vagyok, h jó választás e a jelenlegi 200- 250e Ft-os kategóriában (akár más márkákhoz való hasonlítás is érdekel, főként Sony, LG).
Ha vkinek van releváns tapasztalata, bármi véleménye, tanácsa, azt nagyon szívesen venném! =)Köszi
Üdv.: Árpi =) -
Flashget
félisten
válasz
F-ECT$
üzenetére
Téma összefoglalóban benne van hol kell tv-t venni ahhoz, hogy gyári garit vehess.
6500-ig 1+1 évet adnak reg. után. Ilyen tévéhez 1 vagy 2 év vásárolható így lehet max. 4 év a gari.
6500-tól 1+2 év reg. után amihez szint 1 vagy 2 év vásárolható így max. 5 év lehet a gari.Ha ez megvan melyik verzió lehet folytatni a keresést.

szülők, nagyik esetében " jó lesz az alsó kategóriás 5xxx is" szokták mondani.
-
F-ECT$
titán
Nagyszüleimnek keresek TV-t, a lehető legegyszerűbb funkcionalitással kizárólag TV nézésre. Méretben a 108 cm-es lenne ideális, árban 150e Ft a felső határ, de ebbe jó lenne ha beleférne 4-5 év garancia is (akár a TV legyen 4-5 év garis, akár lehessen hozzá 2-3 év kiterjesztett garanciát venni.)
A fentiek fényében milyen típusok most az ajánlottak?
Esetleg tudhatóak már a Black Friday-es akciók?
-
Flashget
félisten
válasz
sajtdavid
üzenetére
Házilag? Ezek mind aplikálva vannak alaplapra egyszerűbb egy ilyen alaplapot szerezni hozzá mert az már nem lesz jó.
itt próbáld meg a hiba és típust megadva hátha van elfekvőbe vagy megtudják esetleg forrasztani. -
Flashget
félisten
Nekem csak ilyen privik jönnek.

Meg az van hátra, hogy jól picsán rúgjalak..l
-
dethroner
veterán
-
sajtdavid
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Samsung UE50F5070SS LED televízió szerelésével kapcsolatban: A koax bemeneti része kiszakadt, és megfelelő visszaforrasztás után sem találja meg a csatornákat, csak néhány földi adót - feltehetőleg a tuner része sérült.
Tudja valaki, hogy az ilyen jellegű hibákat hol érdemes javítani ésszerű keretek között? Esetleg házilag?Köszi!!
-
lugomon
tag
Megtörtént a TV kalibrálása....
Rosszabb lett, mint volt...
janos666 szerint közepes tudású TV, fél milliót nem ér.
Ő mondta, nem én, hogy: gondoljam meg, hogy megtartom..
Ennyi...
-
tjnet
aktív tag
válasz
gyulazsolti
üzenetére
Vegyél egy Amlogic s905 tv okosítót vagy egy RPI-t. Rakj rá egy libreelec oprendszert(kodi), telepítsd rá fel a movieshark kiegészítőt és kinyílik a filmek tárháza és a IPTV tárháza.
Ha van PC rákötve akkor minek más eszköz telepítsd fel a kodit a pc-re. -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Van egy hálózatom, 2 db PC egy NAS520 és egy SMART TV.
Kérdésem az, hogyan tudnám EZT weboldalt hálózaton belül lejátszani.
A TV nem támogatja a Silverlinget így képtelen egyből lejátszani. A pc-ről videókat tudok küldeni a NAS-on levö TWONKY programmal,de weboldalt nem.
Most egy 10m-s HDMI kábellal van megoldva, de jobb szeretném hálózaton, ha lehetséges. -
Flashget
félisten
Azt azért tisztázzuk le.
A tévét az ember nem a Barátok közt meg Híradóért kalibráltatja vagy filmcsatornákhoz, hanem a filmekhez amit külső lejátszóról néz vissza! Előbbi esetében vegyes a kép ami érkezik a tévére, utóbbi esetében fix mindig. -
Flashget
félisten
válasz
Insolent
üzenetére
Ki a szolgáltatód?
Ha Digikábel akkor 2 dolgot próbálj ki.
1. mielőtt hangolod a csatornákat kérdezi ki a szolgáltató. Itt ne a Digit hanem az "Egyéb"-t válaszd.
ha ez nem oldja meg akkor
2. ugyan itt ahol kérdezi melyik ország ne Magyarországot hanem valamelyik másikat pl. Német, Svéd, Finn stb. válaszd.tehát nem a menűt nem a smartot állítod át másik országra!
-
Insolent
aktív tag
Üdvözletem Uraim!
Egy olyan bosszantó jelenséggel találkoztam, hogy a TV-m a csatornalistát elfelejti majdnem minden egyes bekapcsolás után van úgy hogy egy napig memorizálja de másnap reggelre mindent alapra tesz.
Tudom, hogy egy pendriveall ezt kb 10 másodperc alatt orvosolni lehet, de már baromira unom, minden reggel ezzel indítani a napot.
Kb egy hete csinálja, remélem más is találkozott ezzel a jelenséggel és tud rá orvoslást.
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.TV-m: UE55JU6800
FW: 1470 -
PuMbA
titán
válasz
sityupityu
üzenetére
Lehet
Mindenesetre elég betenni egy Disney mesét és máris tiszta színkavalkádot kapsz még Film módban is, tehát az anyag olyan, amilyen. -
Livius
őstag
Pár hónappal ezelőtti hszek között találtam, hogy a H6400-as TV-éknél egyik napról a másikra újraindulgatások jöttek elő. Ezzel a vélhetőleg samsung szerveres hibagenerálással történt már valami javulás?
Nekem egy Samsung UE40H6270SSXXH TV-ém van, és nálam is voltak ilyenek az utóbbi fél évben. A Samsung ügyfélszolgálat távoli elérésből factory resettel megoldotta pár hónapra ezt nálam, de most pár hete megint elég sűrűn, vagyis naponta 4-5x megint újraindulgatott. Mikor a Smart HUB-nál csináltam egy öndiagnosztikát, hibát is írt ki, valami netes elérésre, és elsőre szoftververzióra fogta a gondot, aztán a következő diagnosztika indításnál pedig már az ISP szolgáltatómra kente a hibaüzenetével a problémát.
A legújabb 2860.2 firmwaret sikerült teljesen újraraknom a TV-én, és megint nyomtam egy factory restet. A TV újrakonfigolásánál már a netre nem engedtem vissza, és most jelenleg nálam is gyorsabb, és még szerencsére úgy néz ki nem indult újra magától, de azért ez hosszútávon nem lenne megoldás. Mi a francnak hívják így Smart TV-nek, ha a hálózatot amint megkapja, beszarik valami alkalmazás benne.

-
-
PuMbA
titán
válasz
lugomon
üzenetére
Mi az, hogy életlen?
Sosem láttam még életlen képet. A TV nem projektor, amin be kell állítani a fókuszt. Ha "életlen" a kép, akkor az azt jelenti, hogy a videó anyagon nincs semmiféle mesterséges módosítás, azaz egy TV adás sosem nem fog hiper-szuperül kinézni egy FullHD TV-n.Film módban próbáltad a Színtónust Meleg 1-re vagy Normálra állítani? Minden más képbirizgáló, például Dinamikus kontraszt, HDR+, Digitális tiszta megjelenítés stb. ki van kapcsolva?
-
gyeniko
őstag
válasz
sityupityu
üzenetére
Én azt gondolom, hogy a felső kategóriás TV-k egy része része (igen, pl. a Samuk többsége) "out of box" képe film képmódban annyira jó (külföldi tesztekben lehet olvasni és látni a mérések ábráit), hogy a kalibrálás (gamma, fehéregyensúly, színek) nem nagyon hoz szemmel is látható változást. Nem vonatkozik ez a végpontozásra, amit viszont bárki meg tud otthon csinálni.
-
itomy
csendes tag
Sziasztok! 150 ezer ft körül most melyik samsung tv-t érdemes venni? 40-43" és full hd. Az uhd tól még tartok...
-
válasz
lugomon
üzenetére
"És vajh tuti eredményes?"
Persze, hogy eredményes! Színhelyes lesz a tévéd, és ez nem "tetszik-nem tetszik" kategória, hanem szabványoknak megfelelő, objektív beállítás. Olyan bőrszínt fogsz látni, ami pontosan megegyezik a tévéadás, a szolgáltató, és/vagy a film által közvetített színvilággal. Vigyázat, ez sokszor nem a valóságot mutatja, ne azt keresd, hogy pl. a "300" című (barna színárnyalatú) filmben életszerű legyen a bőrszín!

Természetesen az "eredményesség" alapfeltétele a hozzáértés és megfelelő műszerezettség, de pl. Jánosnál ez abszolút rendben van. -
lugomon
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
És vajh tuti eredményes?
-
-
lugomon
tag
válasz
sityupityu
üzenetére
Janos666 20 rongyért vállalja.
-
-
lugomon
tag
Beszéltem a kalibri.hu oldal mérnök vezetőjével...
decemberre vállal csak kalibrálást. Kb.20-25 ezer ft.. Garancia nincsen. Szerinte a KS8000, 9000-et nem igen kellene kalibrálni....A bőrszín a legproblematikusabb szerinte...
-
válasz
lugomon
üzenetére
Szerintem te vissza sem akarod vinni azt a tévét, csak magadat próbálod meg győzködni itt.
Egyébként szerintem is felesleges lenne vissza vinni egy kitűnő tévét aminek semmi baja sincs."Már pluszban vettem bluetoothos-os fejhallgatót 14 rongyért, mert nincs 3,5-ös jack-je..."
Ha lett volna akkor használtad volna? Mert én nem.

-
lugomon
tag
válasz
Flashget
üzenetére
Akkor vissza. Nem fizetek többet.
Már pluszban vettem bluetoothos-os fejhallgatót 14 rongyért, mert nincs 3,5-ös jack-je...
Szerettem volna +2 év garit venni, hogy meglegyen az 5 évem. Az 38 ezer...
Akkor 20-30-ért kalibraltassam..ez így sok. A kalibráció, ki tudja milyen eredményt hoz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Jövedelem
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE75QN900D) 8K 190 CM NEO -QLED 120Z SMART UJ MODELL CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75LS03BG ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Samsung Full HD LED TV (UE32EH5300)
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 32GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ UTÁNGYÁRTOTT AKKUMULÁTOR
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az is le van írva, hogy ennyi pénzért újonnan a legjobb TV: "Verdict: Best Value"
De ez nem bizonyított, illetve frissebb szoftverrel lehet előjönnek a hiányolt funkciók az Auto Motion Plus menüben.

Egyébként szerintem is felesleges lenne vissza vinni egy kitűnő tévét aminek semmi baja sincs.