- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Szörnyparádé
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
A Vérszipoly
-
hubai38
aktív tag
Elnézést de nem tudom le tölteni,kéne egy kis segítség megint,szükségem lenne egy mappára amit le tudok tölteni,szóval 1-javítás,2-javítás,3-hármas javítás,és magyarosítás.
Egyszerűen 1-2-3,most is valami majdnem egy gigás javítást sikerült le töltenem.
-
Timstrike
tag
válasz
hubai38 #15387 üzenetére
Kell a 6 db bin fájl, ezt feltelepíted rákattintva az exe-re.
Utána telepíted a Stalker Ogse 2_10_Revised.exe patch-et,
majd a Stalker Ogse 2_12_alpha.exe patch-et
Ezután kell a Stalker Ogse 2_12_alpha_FIX.zip -ből a gamedata mappa amit a játék mappában teszel(ha kell felülírod!)
Mikor ez megvan elindítod a játékot az OGSE configurator.exe-vel és ha mindent jól csináltál akkor angolul fog elindulni.
Kilépsz a játékból és telepíted a magyarítást (gamedata a telepitett játék mappába).
Elindítod az OGSE config-ot és ha kell beállítod tetszés szerint a játék konfigurációját.Nekem megfelelt úgy ahogy volt(útána is lehet állítani).
Játékot indít és írtja a mutánsokat a Zónában! -
Timstrike
tag
válasz
hubai38 #15385 üzenetére
Sensut vagy Shield linkjén mindent megtalálsz,sőt még Larisnak a magyarítását is .
Alapjáték nem kell hozzá mert tartalmazza viszont semmiféleképpen ne arra a lemezre telepítsd amelyikre a Windowsod van telepítve.Telepités útán meg nem x_engine-l indítod a játékot hanem az OGSE configurator exe-vel.
Jó szórakozást kivánok! -
hubai38
aktív tag
Ez nagyon jól néz ki,szeretnék játszani vele,kérdés alap játék kell hozzá,ha igen milyen verzió számmal,003,004,006,vagy letöltsük telepítés és mehet?
-
Laris2
senior tag
válasz
Timstrike #15382 üzenetére
Szidorovics feladatai az x18-után érhető el. Szerintem ez egy rossz módosítás, mivel itt szerezhetnénk jobb fegyvert, pénzt vagy jobb ruhát, főleg mivel az elején elég védtelenek vagyunk. Meg ezek a játékot nem befolyásoló szöveg módosítások? Az ilyen pitiáner kis küldikkel csak részben foglalkoztam, nem is éri meg elvállalni, mert lenyúlhatják a később fontos tárgyakat is. Az x16-ot megjárva, még nem tapasztaltam lényeges változtatást, kivéve, hogy könnyebb préda vagyunk mindenkinek. De a Borongós után már erősödünk, jobb páncél fegyver több tapasztalat
-
Laris2
senior tag
válasz
Timstrike #15380 üzenetére
Az új patch-ben módosítottak a szövegen, valószínű több helyen is.
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_1">
<text>Helló stalker. Van egy perced?</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_2">
<text>Ki vagy te?</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_3">
<text>Vasya Schukin vagyok, testvérem, Petya, ő és én nemrég érkeztünk a zónába. Nem akarunk túl messzire menni a tábortól, amíg nem szerzünk tapasztalatot. De segítségre van szükségünk.
</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_4">
<text>Hallgatlak.</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_5">
<text>Nem most.</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_6">
<text>Tegnap felderítettük a környéket, és valami érdekeset találtunk. Szeretnénk jobban megvizsgálni ezt a dolgot, és szükségünk van valakire, aki fedez minket. Ha segítesz nekünk ebben a sztoriban, akkor ha valami értékeset találunk, megosztjuk veled. Oké?</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_7">
<text>És milyen dolgot találtál?</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_8">
<text>Ez egy titok ... Miért?</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_9">
<text>Rendben, menjünk.</text><string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_0">
<text>Hi. Who are you?</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_1">
<text>I'm Vasya Schukin, my brother Petya and I recently arrived in the Zone. We don't want to wander too far from the camp, until we gain some experience. But we need help.</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_2">
<text>I'm listening.</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_3">
<text>Not now.</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_4">
<text>Yesterday, we explored the neighbourhood and found something interesting. We want to examine this thing better and we need someone who will cover us. If you help us with this sortie, then if we find anything valuable, we'll share it with you. Okay?</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_5">
<text>And what kind of thing did you find?</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_6">
<text>It's a secret... Well, what about it?</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_7">
<text>Okay, let's go.</text>
</string>
<string id="zona_brother1_start_dialog_phrase_8">
<text>Wait.</text>
Nekem eddig fel sem tűnt, igaz és sokszor átrohanok a szövegen. Ha találsz ilyet, vagy ettől durvábbat jelezd. -
Dhampir
félisten
-
-
Timstrike
tag
válasz
Sensut #15374 üzenetére
Köszönöm, Laris a segítséget de a localization mappában az en_US ben nem kellet átírnom semmit mert az úgy volt ahogy te is ajánlottad.A próbléma csak az volt,hogy a fent említett hibával ugyanúgy be crashelt.Szerintem a Mega letöltése nem volt rendes/teljes (habár nem jelzett, mert le teszteltem), mert a Sensut adott linkről letöltve a magyarítást már működésre bírta a játékot és eddig szuper minden.
Azt szeretném megkérdezni,hogy minek van/kell a játékfájlok között 3 gamedata (rendes ,_new, _old) ha a játék csak egyet használ?
Köszönöm a segítségeteket! -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #15372 üzenetére
Köszi a tanácsot, de így még nem jártam. Bezippeltem, ez kb 10 percig tartott feltettem, írtam hozzá egy kis szöveget, és elküldtem. De nem ment el, hanem helyette kiírt pirossal valami szöveget magyarul. Majd újból feltettem, és ez lett belőle. Meg nálam állandóan azt írja ki, hogy váltsak a régi szerkesztőre. Egy idő után be lehet sokallni ezzel.
-
Sensut
őstag
válasz
Laris2 #15368 üzenetére
Ha adhatok egy jó tanácsot, az ilyen állományokat, ami ezer fájlból áll, sose töltsétek fel kibontva, egy az egyben. Mindig zippeljétek be előtte és egy csomagban töltsétek fel, mert letölteni fájlonként egy rémálom, és a zippelő letöltés a Megán nem mindig állja meg a helyét. Nem áll ki semmiből összetömöríteni feltöltés előtt és egy fájlban feltenni. Amúgy nekem sem jött le a magyarítás zippelő letöltéssel, 56 %-nál megállt és szevasz, ott áll 2 órája. Fájlonként meg nincs az a Stalker amit végigkattogtatok egyenként mentve .
-
Laris2
senior tag
válasz
Timstrike #15370 üzenetére
Ismerem ezt a hibát, ha jól telepítetted fel a peccseket, akkor van egy gamedata_new, és egy gamedata_old könyvtárad, valamint egy localization Fájlmappád. Ezt nyisd meg, majd nyisd meg az en_US F
ájlmappát, ezután az ogse_config LTX fájlt, és az alján írd át erre.
language = eng
font_prefix = _cent ;_west Sajnos több mindent kellett kibontani átírni, hogy működjön a magyarítás, és ezt kifelejtettem. Van javítás is a magyarításban, jónak kell lennie.Túl vagyok a borongóson is, és még nem volt hiba. Egy tanács, az x16 előtt szerezd meg Yúra géppuskáját megéri. -
Timstrike
tag
-
Timstrike
tag
válasz
Laris2 #15366 üzenetére
Sajnos nem tudom letölteni a magyarítást.Elmegy nagyon lassan 99-100%-ig és ott megáll
Vagy a Mega nem stabil(11,2 MB-hoz negyedóra letöltés kell) vagy az állomány hibás. [kép]
A teljes játékból való gamedata mappát törölni kell és betenni a magyarításból valót vagy elég csak felülírni? -
Laris2
senior tag
[link] A 2_12-re peccselt OGSE magyarítása. A játékból ki kell törölni a gamedata mappát, és betenni a linkben szereplőt. A módosítások miatt lehetnek hibák a magyarításban, ha valaki ezt jelzi, akkor kijavítom. Nekem a Sötét völgyig nem volt probléma, és minden úgy működik, ahogy az a javítás leírásban szerepel.
-
Laris2
senior tag
Pár szót az OGSE 2_12-es patch-ről. Ez nem egy egyedülálló javítás, előtte fel kell tenni a 2_10-est is, különben nagy kavar lesz a játékban, és egyébként is csak orosz szöveggel menne. Telepítés után, érdemes elolvasni a játékkönyvtárban lévő 38 KB-os patch_desciption szöveges dokumentumot. Rengeteg változtatást, javítást tartalmaz az új patch. PL javít a textúrán, kiveszi a fölöslegesen bennmaradt szkripteket, ( ez fontos, mivel egy teljesített feladat után csak zavarja a játékost ) Módosítottak az egészség javulás, és fáradtság paraméterein is. Egyes feladatok elérése, csak más feladatok teljesítése után érhető el, stb. Ha valaki magyarul is akarja, ki kell bontani a gamedata.db_xpatch fájlt, átírja a localization fájlt, és beteszi a gamedata mappába.
Shield, mire haladtál a Remasterrel? -
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Stalker 2 rajongói poszter:
-
milan18
aktív tag
Stalker 2 fórum időszerű lenne... nem csinál valaki?
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #15355 üzenetére
Már letöröltem, de a memória hiányra utalt. Szerintem, mielőtt indítja a játékot a memóriába tölti, és még kellene maradni szabad helynek is, erre kevés a 8GB ram. Egyébként mindent a leírtak szerint csináltam.
Papa Joe a magyarítás után konfigurálj, mivel az is félig magyar. Elég a megközelítő adatoknál beírni a számokat, és enter.......ahányszor kell.
Az OGSE-ról annyit, a 2_12-es path-el, (ez 1.6 GB textúra csomag, +javítás) szebb lett vele a játék. Remélem megoldották benne azt az egy hibát a Borongósban. A 2_10-es magyarítás nem jó hozzá. -
-
Papa Joe
tag
Srácok! Rakom fel az OLR 2.5-öt. a Konfigurátort a felrakás után kell futtatni, vagy előbb magyarítsam, és azután? ...esetleg mindkettő után külön-külön?
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
-
Timstrike
tag
Akinek nem indulna el a Remaster és szebb grafikával meg stb. szeretné újrajátszani az alapjátékot annak ajánlanám a mostanában megjelent Memories of the Zone -módot testreszabható alapjáték és modpack a STALKER Shadow of Chernobyl-hoz.
"A módban különféle Gameplay, Sound és Visual kiegészítők érhetők el az Opcionális mappában, hogy személyre szabhassák az élményt az ízlésed szerint.
Ha csak az alapjátékot akarod játszani akkor az alap telepítés megfelelő lesz neked! Az egyetlen választható opció, amelyet javasolnék a Clear sky Sidorovich .
Egyébként minden csak rajtad múlik! Lehetőségeket biztosítottak arra, hogy a visszatérő játékosoknak extra kihívást lehessen adni anélkül, hogy túl kellene hajszolják magukat"
Itt minden infót ,letöltést,frissítést megtaláltok . [link]
Good hunting, stalkers ! -
Laris2
senior tag
válasz
shield #15342 üzenetére
- Az összes textúra megmunkálva van (2K / 4k / és akár 8 k)"
akkor combos gép kellhet hozzá.
Nekem 8GB rammal el sem indul, ez a Remaster.
OGSE Sikerült elindítanom a 2_12-esre path-elt OGSE-t a magyarítással. Ha végig viszem, és nem lesz gond, belinkelem. Ezt azért jelzem, mert a 2_12-es path-hez nincs angol fordítás. -
Dhampir
félisten
-
Timstrike
tag
Jól mondod.Lassan a Stalker módokhoz is szupergépek kellenek majd,hogy rendesen lehessen játszani. A letöltés nekem is lassú volt, de hát nem is csoda hiszen 20,5 GB
módról van szó.
-
Timstrike
tag
válasz
' Tzs , #15340 üzenetére
Azt hiszem,hogy egy teljesen új gép/rendszer kell majd mert ez egy előre ősszeállított volt és sajnos nem tudok fejleszteni benne semmit egyenként, ahhoz hogy kompatibilis legyen és ne legyen leterhelve(legalábbis ezt a választ kaptam,hozzáértő "mesterektől") .
Egyébként köszönöm az ajánlatott! -
Timstrike
tag
-
shield
Topikgazda
válasz
Timstrike #15332 üzenetére
Úgy látom, hogy csak grafikailag lett tuningolva és hibajavítások.
"
Itt vannak az összes szolgáltatás:
- Sok vaníliahiba-javítás
- Directx 11 API és 64 bites motor
- Az összes textúra
megmunkálva van (2K / 4k / és akár 8 k) - Továbbfejlesztett Godrays
- Lágy árnyékok / Fű árnyékok (16k-ig)
- Javított meredek parallaxis térképezés
- Teljesen javított és egyedi időjárás a bekapcsolások engedélyezésekor
- Megnövekedett poly-szám az NPC-nél (70/80 k-ig)
- Megnövekedett poli-szám a mutánsoknál (eredetileg nagyon alacsonyak voltak)
- Megnövekedett poly-szám a kézhálókhoz, fegyverekhez, néhány statikus és dinamikus objektumhoz
- 4k
skyboxes - általában megvilágította a világítási rendszert.
- Megújított részecskerendszer (statikus tárgyakkal történő dinamikus ütközés esetén)
- Hozzáadott Motion Blur
árnyékoló (ki lehet kapcsolni) - Hajtsa le és kiváló minőségű virágárnyékolókat.
- Törhető lámpák
- Lehetséges lopakodás, ha az NPC nincs riasztási mod.
Tesztelve a GoG nemzetközi verziójával. Az angol szöveg jelenleg támogatott."Nagy a valószínűsége, hogy menne vele a magyarítás, de megoldható. Egy próbát megér.
-
Timstrike
tag
Próbálta már valaki a STALKER SoC Remaster-t. Csak azért kérdem,hogy a SOC magyarításal működik vagy nem mert ahogy olvasom hát elég sok mindent átdolgoztak/újítottak.
-
Dhampir
félisten
Ismerős helyszín (Kordonban). Csupán az ott fellobbanó rőzseláng a körötte letelepedett sztalkerekkel, és a háttérben nyújtózkodó ifjú nyírfa számíthat újdonságnak:
-
Laris2
senior tag
Nem tudom, ki hogy van a Stalkerrel, sorra jönnek ki a módok, és a könyvek minden idősorrend nélkül. Nem is látom tisztán a sok mód fontossági sorrendjét. Lehet, hogy sok év után, elő kellene venni az alapjátékot, és újból végigjátszani, hogyan is kezdődött ez az egész történet, milyen helyeken, és mi miért történt, és ne legyen kavar a főhős személyével sem.
-
Dhampir
félisten
-
Dhampir
félisten
Érdemes megnézni ezt az alig több, mint 7 perces animációs rövidfilmet a Stalker útjáról:
-
Dhampir
félisten
-
Laris2
senior tag
válasz
Timstrike #15314 üzenetére
Szia. A szereped itt az, hogy te helyettesíted aTNT patront, mivel abból csak egy készült., és a terv meghiúsult. A megrendelő nem akarta megkockáztatni, hogy az orvlövész életben maradjon mint tanú, és esetleg lebuktassa. Ezért kell kiiktatnod a második orrlövészt. Az hogy az orvlövész fegyverén a Csapos logója szerepelt, az azért van, mert az viszi tovább a cselekményt.
-
Timstrike
tag
Az OGSE egyik küldetésének nagyon zavaros az értelme. A "Vendég a liftben" küldetésről van szó. Szidorovics megkér,hogy nézem meg mit akar az idegen aki leskelődik a gabona malomból.Mikor odaérek (bármilyen óvatosan) a szerencsétlen kezében felrobban a fegyver és meghal.Vissza Szidorovicshoz ahol megtudom,hogy (esetleg)rám vadásztak a Csapos fegyverével.Irány a Csapos ahol azt a magyarázatot kapom,hogy ősszetévesztett a megbízott (sniper) valakivel. De akkor miért kapott TNT patront,hogy felrobbanjon a fegyvere???
Viszont ezután sem értem, mit és miért is kell csinálni.
Szóval megbizást kapok a Csapostól,hogy miután a célpontot kiiktatták végeznem kell az általa felbérelt "sniperrel" akit már "gyilkosnak" nevez. [kép]
Igazán, most nekem ez jött le az egészből: bérgyilkost (ártatlan?) megölik,felbérelnek egy másikat akit miután elvégzi a dolgát én kell majd elintéznem
Tehát akkor most mi itt a fontos?Hogy a cél kiiktatva de az elvégzők/végrehajtók is el kell tűnjenek?Vagy tényleg rólam szól az egész és előbb-utóbb "ki vesznek a forgalómból"?
Tudom,hogy mellékküldetés de nagyon érdekel hogy aki játszotta már ezt a küldit az angol meg magyar fordítás előtt,annak is ilyen zavaros értelmezése volt vagy valahol a fordításokban elvesztődik az értelem?!
Elnézést kérek előre a fordítóktól,nem sértegetni akarok senkit! -
Timstrike
tag
válasz
Sensut #15305 üzenetére
Köszönöm,meg fogom probálni.
A hivatalos oldalon megjelent egy fix_alpha_3 patch és gondoltam ,hogy a fix_2 már nem szükség ha van fix_3. Lehet,hogy itt tévedtem és ezért nem működik rendesen. -
Sensut
őstag
válasz
Timstrike #15304 üzenetére
Valami nem OK nálad, mert ez tényleg egy stabil mod. Nem egyszer vittem végig, de soha nem volt gondom vele, még az utolsó patch nélkül se. Győződj meg róla, hogy felraktad az összes frissítést is. Itt egy saját link, amit én használtam: [link] Először kell a 2_10_Revised patch, majd a 2_10 Revised_fix2 patch.
-
Timstrike
tag
válasz
Laris2 #15303 üzenetére
A telepítés meg a konfigurálás az úgy van ahogy te is javasoltad.Sokszor beszélgetés vagy üzletelés közben az arra járó npc elsodor vagy ahogy említettem nem tudok ajtónál vagy lépcsőnél elmenni mellete. Ha a cipőjére lővök akkor megpirosodnak a csoporthoz tartozó npc-k is és hiába mentek és visszatöltök a közelében mert ugyanaz a helyzet alakul ki, csak egy helyben topognak.Találtam egy 2019 javítást ahol az inventory is meg van változtatva meg azt irják,hogy olyan helyekre is be fogok tudni férni ahova eddig szűkösen vagy egyáltalán nem fértem be.Most majd kipróbálom.
Köszönöm a javaslatokat! -
Laris2
senior tag
válasz
Timstrike #15302 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy az OGSE-ben már nem okoztak problémát a szűk helyen megálló NPC-k. Gondolom föltetted sorban a két legújabb javítást, az is 3 éves. Idegesítő problémákat okoz, ha telepítés után, és új játék kezdése előtt nem futtatod le a konfigurátort.
Ez szerepel is a telepítési információban. Egyébként én is így kezdtem. Nálam teljesen stabil, és szinte bugmentes a játék, és csak egy mellékfeladatot nem lehetett megoldani. Próbálj a cipőjére lőni, vagy F5 - F9
-
Timstrike
tag
Tud valaki megoldást a rossz helyen megállt npc elmozdítására/eltolására?
Mivel az OGSE 0.6.9.3 egy rakás bug-halmaz jól fogna egy "noclip" mód mert sok npc olyan helyen áll meg ,hogy ki sem lehet kerülni, át ugrani sem lehet meg mély guggolásban sem tudok melletük elmenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- EAFC 25
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged