- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
- Meggyi001: Chrome - Kérjük vissza a Chrome alsó letöltési sávját
-
LOGOUT
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shield
Topikgazda
-
Laris2
senior tag
válasz
shield #15098 üzenetére
Köszi
Játszottál már a Golden Ballal, megéri. Az orosz fórumokon az év játékaként emlegetik, nálunk meg csak úgy megvan említve. Nagyon ügyesen, és egyszerűen összeötvözték a misztikumot a valósággal. Egyébként Golden Ball = Duga. De ezt a témát érintette a Fotográf, és az OGSE is. Vagy az ST-2 -vel. Ez Strelokról szól, hogyan jelenik meg a zónában, Mi történhetett vele két évig, amíg nemtudott magáról, és miért lett olyan elszánt céltudatos. Erre még a mutáns tudósok is kíváncsiak. Ezt is kipróbálhatod.
-
shield
Topikgazda
válasz
Laris2 #15095 üzenetére
Ezt is használd, angolból sokkal jobb a fordítása, mint a google-nak.
https://translate.yandex.com/?lang=en-hu -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #15094 üzenetére
Okés, igazad van, hogy ne csináljak itt rossz reklámot ennek a játéknak, de ne feledd én Google-val fordítom, és néha igencsak sokat kell gondolkodnom rajta, hogy mit is kell itt csinálni. Ezért kérdezgetek ennyit. Az előző három fordításomnál, nem is emlékszem, hogy kérdezgetnem kellet volna bármit is, ami a játékkal kapcsolatos. A táskakódról, annyit, " esemény 20061204" minthogyha egy évszámhoz kötöttek volna valamit. Természetesen ha nehezen is, de rájövök ezekre a nem egyértelmű infókra.
-
Sensut
őstag
válasz
Laris2 #15092 üzenetére
Menj el na. Én sose akadtam el benne. Hol akadtál el? Milyen táska kód? Az egy hosszú szám és betűsor, amit meg kell találnod több részben és beütnöd a laptopba a labornál. Ennyi. Erre kapod az figyelmeztetést, amikor átérsz Radarra, aztán irányítanak tovább. Szerintem még az SGM is bonyolultabb ennél a modnál, ha technikailag nem is ér fel vele.
-
Laris2
senior tag
OGSE: Rájöttem, mi ennek a játéknak a legnagyobb hibája, miért lehet elakadni benne. A hiányos, vagy az értelmezhetetlen feladatok megadása. Az orosz fórumon olvastam, hogy még ők is félreértenek néhány feladatot. Pl táska kód stb.
-
Dhampir
félisten
Akkor nem Sztrelon Sztrugvaron vagy Sztruard Sztrecsovics Sztrejcsorin az igazi neve.
-
Laris2
senior tag
Az (önmegsemmisítő) jeladója szerint Strelok eredeti neve: Anton Chevnov
-
Sensut
őstag
-
borovi
aktív tag
És az eredeti cikk. Csernobili vadkannal a címkéjén.
-
SaGa59
őstag
válasz
SaGa59 #15079 üzenetére
Kaluginnak sajnos egyelőre ez az utolsó könyve és ha nem csak akciókra vágyik valaki, hanem a Zóna misztériumára, legendáira és a sztalkerek személyiségének fejlődését is szeretné nyomon követni (a Ház a Mocsárban történeténél mindenképp akciódúsabb, a Végzetes álmoknál kissé „lelkizősebb” de végig izgalmas, fordulatos, misztikus. Ki is ez a Jaeger amikor a történet véget ér? Ember még, vagy a Zóna teremtménye? Pozitív, vagy negatív karakter? Irigyeljük, szánjuk, kárhoztassuk? Mindenki döntse el maga.), mindenképp ajánlott. Vannak benne akciók is természetesen. Illetve van a történetben egy „lyuk”, amit nem fejt ki a szerző, emiatt akár hiányosnak, kidolgozatlannak is tűnhet, de szerintem kerek egész így is. Az út azon szakaszába, amit egyszerűen „átlép”, mindenki beleképzelheti a saját verzióját.
Az írónak van még egy évek óta készülő, de még mindig csak félig kész regénye, amiben mindhárom eddigi könyvéből szerepeltet karaktereket. Úgy tűnik, ő is kissé túlbonyolította a történet, mint Martin a magáét és nem tudja befejezni… Lehet, hogy abban valamikor fény derül (ha elkészül valaha is) az ebben ki nem részletezett, emiatt rejtélyes néhány nap eseményeire is.
Ha valaha is elkészül vele, remélem, az is megjelenik majd magyarul. Az biztos, ha kész lesz és megérem, én mindenképp lefordítom, ha másnak nem, magamnak, mert amit eddig láttam belőle, az alapján érdekesnek tűnik… -
SaGa59
őstag
Alekszej Kalugin - Kihalt Mezők
Jaeger, a tapasztalt stalker még csak elképzelni se tudta, hogy a csapat, akiket átvezetett a Kihalt Mezőkön, gyáván otthagyja, hogy törött lábbal, nyomorultul ott pusztuljon a Zónában. Azonban lelke még a halálnál is erősebb. Megpróbál kijutni erről a veszélyes területről, csak a gyűlölettől és az azok elleni bosszúvágytól hajtva, akik erre a borzalmas halálra ítélték. De a megmeneküléshez vezető út nem könnyű, a sebesült stalker védtelen áldozat a Zóna vérengző fenevadjai számára… És még ha sikerül is átjutnia az anomáliákkal teli mezőkön, és élve kijutni a Zónából, vajon ugyanaz marad, vagy a hihetetlen szenvedés megtapasztalása egész más személyiséggé formálja?
Megjelenés: szeptember.
Előrendelhető… -
Laris2
senior tag
Jó ötletes játék az Ogse, tele újdonsággal, de nálam tele hibával is. Pl némelyik pályán a medkit nem gyógyít, hanem megöl, az éjjellátó, és a hőkamera sem működik minden pályán. Ha egy feladatot nem oldok meg elsőre, akkor a visszamentés után vagy a karakterek, vagy a tárgyak nem spawnolódnak be. Mindkét javítás sorrendben rajta van. Olvastam valahol, hogy az idén is adtak ki hozzá javítást. Lehet, hogy csak nálam generál valami ennyi hibát a játékba, bár még egy módban sem tapasztaltam ilyesmit.
Egyenlőre "delete"
-
Papa Joe
tag
válasz
Dhampir #15071 üzenetére
SaGa, sklopp nagyon köszönöm! Ismét...
Dhampir nincs köztünk véleménykülönbség! Lehet, hogy kissé off topic, de leírom.
Elég sokat airsoftoztunk csapat szinten is régebben. Rajtam a mellény, azon a hátizsák. Az exbarátnőm is a csapat tagja volt - és eléggé jól is célzott sokak megdöbbenésére - így kettőnk teljes napi ellátmányával indultam neki a napnak. Camel bag - 3 liter, plusz ásványvizes palackok - 4,5 liter, 1 zacskó BB, pótakkuk, green gáz, egyéb kütyük összesen kb 10kg. Ehhez jött a társaink "hozoltáskáthagytegyembehozzádcsakezt" jellegű felkiáltásai. Szóval nekem nem kellett a 200kg, elég volt az a kb 12-15 a táskában, plusz a saját teljes felszerelésem. Vékony, magas testalkattal egész nap nyakig beöltözve, harci helyzetben, bevallom nekem elég is volt estére a Sherpa üzemmódból. Minden tiszteletem a linkelt teherhordóknak, és bizony gyakran elábrándoztam egy jó kis exoskeletonról.
Játékban viszont, viszek mindent, mint Kamaz a kanyarban. Ránézek a térképen a fehér pöttyre, és jön a "vajon mi lehet nála?" érzés, és már megyek is gyűjtögetni.Viszont ez a felhalmozás sokszor jól jött, amikor valaki kirámolt a játékban, vagy amikor fejlesztgetni kellett.
-
Laris2
senior tag
Ebben az OGSE-ban némelyik feladat megoldásához olyan kevés információt adnak, hogy csak elakadni lehet benne. Él az x-18-ban, egy halott Stalker, aki szeretne meghalni, tulajdonképpen nem is él, hanem csak létezik a volt testének héjában. Megkért, hogy öljem meg a tőle nem messze lakó kisóriást mert nagyon hangos, és nem tud pihenni tőle. Azt mondta, csalogassam bele egy anomáliába, ehhez használjak egy aranyhal műtárgyat. Ettől több információ nincs a feladat hoz. Meg kellene oldanom. Hogyan, ezt kérdezném. Még annyi, hogy csak egy kísérlet lehet. A kisóriás nagyon erős, a sok műtárgytól, és az ott talált kísérleti eszközöktől. Gyakorlatilag, mindent megeszik amit talál.
-
sklopp
őstag
válasz
Papa Joe #15067 üzenetére
Az összes Xenoformot és disznót annak a szerelőnek tudod eladni, akit említettél a Gépállomáson. Csak egy dolgot nem tudsz eladni, az pedig kelleni fog, minden mást eladhatsz. De egyben nem tudsz mindent eladni, csak néhány darabonként részletekben, mert "nincs elég pénz" üzenettel nem vásárol. Ha ügyesen harcoltál a katonákkal a degeneráltak ellen, akkor 8 vagy 9 disznót lehetett a hülyéktől összeszedni. Így végül több milliót kaszálhatsz.
-
SaGa59
őstag
válasz
Papa Joe #15067 üzenetére
Az arany disznó végig jó, ha nálad van, azt talán nem is lehet eladni. A xenokal emlékeim szerint annál a kereskedőnél tudtam elpasszolni (neki van rendszeresen elegendő pénze), aki a szabadságos táborban a kocsma emeletén tanyázik. Az biztos, hogy abban a táborban valahol. Ez egy olyan terület, ami az alapjátékokban nem létezik. Ahol fel tudsz venni egy feladatot, egy kutya kinyírására késsel. Azokat a xenokat is eladhatod, amiket a kupola alatt találtál. Én pl elszúrtam, mert a túlterhelés miatt egy kivételével mindet lepakoltam Jantaron egy zsiguliba, mikor kiderült, hogy nincs kinek odaadni, így a bent találtakból éltem a kupola alatt.
A laborba ne menj le (talán nem is tudsz) rendes vegyvédelmi ruha nélkül. Ha nincs nálad, találsz egyet szintén a Radaron egy ládában valahol. Érdemes a labor előtti ládába lepakolni mindent, ami nálad van, csak fegyvered legyen meg lőszered, hogy ki tudd hozni a zsákmányt. Az exo ott ugye nem segít, mert vegyvédelmiben kell lemenni.
És egy jótanács (én majdnem megszívtam, mert nem voltam felkészülve rá): a laborba csak úgy menj le, hogy van legalább két teljesen ép fegyvered (a ládában is lehetnek, csak kifele jövet vedd magadhoz), mindkettőhöz megfelelő mennyiségű lőszerrel. Nem odalent kellenek, hanem utána, míg kíséred Ripleyéket. Az egy vesszőfutás lesz. A férfi tud magára vigyázni, ha hagyod lövöldözni, sok lőszert megspórol neked, de azért meg is tud halni, úgyhogy figyelj rá is. Ne rohanj nagyon előre, de le se maradj tőle. Két kb 80%-os fegyvert sikerült annyira leamortizálnom közben, hogy a végén bicskával védekeztem, ami azért nem túl hatékony exoba bújt gépkarabélyosok ellen. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #15066 üzenetére
Én nem tudtam lelket verni bele, olvasva az orosz fórumokat, ott sem sikerült mindenkinek. Szerintem azért dobták ki béta előtti verzióban, hogy kapjanak még hasznos információkat a fejlesztéshez a kísérletezőktől. Annyit tudok, hogy a játék ne az operációs lemezen legyen, és ne a Program Files (x86)-ban. Telepítés után le kell törölni az előző motor mappáját (bin) De mindent átír oroszra, ezért előtte ki kell szedni az angol szöveget. De ezt te már ismered, Ha próbálkozol vele, az angol szögeget feltettem már, némi magyarítással, ez jó lesz hozzá.
-
Papa Joe
tag
válasz
SaGa59 #15064 üzenetére
Ha a búra alatt a fejem felett villogó piros sávokból álló kupolára gondolsz, akkor már egy ideje azon belül vagyok 🤔 Találkoztam a Vaspofával is. Nem adott sört a bárban, pedig a csaposnak álcázta magát. 🤣 Az exot egy szabadságos szerelő már javította a Gépállomáson, útban a Vörös erdőbe, miután nem talàltam a Katonai raktáraknál csak hullákat. Most indulok
a Radaron Ripley-t keresni a laborba.
Szóval, ha innentől találok valami kereskedőt, akkor eladhatom neki a xenókat? Gondolom csak azokat, amiket Szidó szedetett össze. Jól sejtem, ez az Arany Disznó még kellhet?
Egyébként mégegyszer köszönöm a könyv ajánlókat! Most kezdem a harmadikat... -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #15063 üzenetére
Köszi a választ, nekem nem jelent meg az a képződmény, de rájöttem, a problémákra. A 64-es motorral való kísérletezésem utáni elmentéseimben több hibát is észrevettem, pl ha kiveszem a tartójából az éjjellátót, vagy a távcsövet, már nem tudom visszatenni, és használni. Vagy az anomália detektor, ami 20-30 méterről jelezte az anomáliát, most csak egész közelről. A kísérletezgetés előtti mentéssel kel folytatnom.
A buszban a doksi csak statisztikát tartalmaz. Pl Mengelej milyen kísérleteket végzett élő embereken, az x-16-ban, stb Érdekes történet, de ők is látták ezt a világító tárgyat.
-
SaGa59
őstag
válasz
Papa Joe #15062 üzenetére
Cipeljed amíg bírod. Később lesz aki megveszi, a búra alatt szükséged is lesz rá, mert csak azok árából tudod javíttatni az exoskeletont. Minden nagyon drága lesz, de ez különösen. A történetből majd kiderül, mik is ezek igazából.
Arra figyelj, hogy amit elraktározol még a búrán kívül, ahhoz nem fogsz hozzáférni, miután a sztori bevisz a búra alá, onnan nincs visszaút, az fogod keresni egész idő alatt… -
Sensut
őstag
válasz
Laris2 #15061 üzenetére
Az a képződmény ott van egy bojler alatt annak az épületnek a hátánál, amiben a labor lejárata van. Van egy drótkerítés ott és van egy feljáró lépcső is a csövekre. Este 10 után ott világít. A gyár felé vezető úton van egy busz, abban vannak dokumentumok, amik erre a dologra utalnak. Lehet, hogy azt is kell előtte???
-
Papa Joe
tag
válasz
Papa Joe #15057 üzenetére
Nagyon köszönöm, kis pihenő után ismét nekifutottam, és kb huszonsokadikra elvégzettnek tekintette. Az összes tag hulla volt, és a hordók is felrobbantak. Valószínűleg az zavarhatott be, hogy kóricált ott egy szál magában egy zsoldos, és én azt is kinyírtam, mivel ellenségnek mutatta. Amikor nem én öltem meg, hanem az ormányosok, nem lett gond. De lehet véletlen is...
Másik kérdés! Azzal a sok xenoformal, amit Szido összeszedett velem, lesz valami feladat? Azon kívül van még vagy 10 arany disznó xeno, amit a veszettektől szedtem el. Ahogy nézem, pénze sincs egyik szereplőnek sem, hogy megvegye, habár még csak a Vörös erdőnél járok. Szóval cipeljem csak szorgalmasan továbbra is? 🤔 -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #15056 üzenetére
Újra telepítettem a játékot, és egyből sikerült, úgy ahogy Szaharov mondta. Vagyis le kellett tenni a dobozt, és belezavarni a műtárgyat. Egy villanás, és jöttek a kimérák is. De lenne kérdésem is. Yantarban Figa szerint este 10-ó után jelenik meg a kifigyelt műtárgy. Ő leírása alapján a kompresszorház melletti épületnél, (vagy benne) Melyik ez az épület? Ebben az időben a gyár hemzseg a zombiktól, mindet kilőttem, kb este 11-ó volt
mindent körbejártam, de nem láttam ezt a világító tárgyat. Ha emlékszel rá, jól jönne. Ezeket a dolgokat egyébként belecsempészem, a szövegek közé. Az újra telepítés a 64-es motor kisérlet miatt kellett -
Papa Joe
tag
Sziasztok!
Hullócsillag módban van egy kis gondom. Vadvidéken ki kell iktatnom késsel Chiront, és fel kell számolnom a készleteit, hogy a Szolgálatos tiszt odaadja a vaskeresztet. Chiron meghalt kés által, és az üzemanyagos hordók egytől egyig felrobbantak. Chiron kiiktatását elfogadta a játék, de a készleteket megsemmisítését viszont aktívnak mutatja...
Néztem 2 külön videót is, azokban a hordók robbanása után ez a feladat is készre ugrott. Volt valakinek ilyen problémája? Ha nem kapom meg a vaskeresztet, az miben tud bezavarni később? Már nekifutottam kb 6x de ugyanaz az eredmény. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #15054 üzenetére
Még nem teljesült a feladat. de lehet hogy valami hiba lehet a játékommal. Olvastam, hogy a legutolsó javítás ezt is javítja. Azért gyanakodom hibára, mert amikor először kell elkapni ezt a ravasz műtárgyat, és sikerül utolérnem, és én fogom el, akkor kezdődik a szkennelés, stb. Ha viszont csak utolérem, vagy ráfutok akkor bevillan a kép, és jönnek az elektromos kimérák. Ekkor eltűnik a műtárgy is mintha nálam lenne a szigetelt doboz, amibe be kell fogni a műtárgyat. Első esetben Szaharov adja a dobozt amibe be kell fogni a műtárgyat. De ekkor, igaz hogy a műtárgy a helyén van, de nem mozog, és nem is villan be a kép amikor fölveszem, nem is tűnik el, és engem sem enged ki a területről, ha a zsákomba teszem. Ez valami hiba lehet. Neked jöttek a kimérák, amikor felvetted ezt a tárgyat?
-
Laris2
senior tag
OGSE. Yantarban Chukkal beválaltuk, hogy egy rövid időre zombik leszünk, amíg Chuk megtalálja a barátját, aki zombi lett. Van rá 6 percünk nem tűnik nehéznek a dolog, de én sehol sem találom. Melyik részén lehet, a yantari gyárnak? ez lenne a kérdésem. köszi
-
shield
Topikgazda
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A SoC-ban szeretném beállítani, hogy a lelőtt mutánsoknál gyakrabban tudjak testrészekhez jutni. Ennél a beállításnál örülök ha 10-ből 1-nél kapok mutáns alkatrészt. Ha valaki tudja melyik fájl/ok-ban kell át írni, ossza meg velem.
A másik dolog pedig az lenne, hogy a "pisztoly" slotban szeretnék nagyobb fegyvert berakni, legalább ha egy sörétest betudnék rakni az már nagy segítség lenne. Ebben is kérem a segítségeteket, előre is köszönöm. -
' Tzs ,
senior tag
válasz
Laris2 #15047 üzenetére
Igen, köszi, működik! Egyenlőre ezt a verziót tesztelem részemről és már az elején el is akadtam a túlélő keresésben
Egyenlőre...
Még valami, az elején a beállításokhoz nem kell nyúlni ugye? Látom, hogy egy csomó mindent át lehet hangolni, én azokhoz nem nyúltam. A HBAO, SSDO azok mik pld.?
-
Laris2
senior tag
Ez egy kezdeti fordítása az OGSE-nak. A gamedatát be kell másolni, a játékkönyvtárba, és kész. Remélem, működik. Pár szót erről a 64-es motorról. A leírás szerint, használja a 4 GB ramot, stabilabb lesz tőle a játék, és szebb lesz tőle a textúra megjelenítése is. Hátránya, próba verzió, és telepítéskor mindent átír oroszra. Másik hibája, ha maradt a régi motor DLL fájljaiból, azt le törölni, mert nem fog elindulni a játék. Ráadásul itt db fájlok vannak, amit unpackerrel ki kell bontani. Aki ki akarja próbálni, az új motort, a most föltett magyarításommal, ezt az angol szöveg lementést ki lehet váltani. Úgyis ez inkább angol, mint magyar. Érdekelne, ha működik, mert én nem próbáltam.
-
Sensut
őstag
válasz
Laris2 #15041 üzenetére
Nem emlékszem, hogy itt működik-e Sidorovichnál az alku, amikor némi összegért kibékít bizonyos bandákkal, mint pld a Soupban? Arra viszont emlékszem, hogy az első menetben annak idején, valami módon úgy kerültem ki a banditákat, hogy Borovval is megalkudtam és más klánokkal is jóban maradtam, de ilyenkor kimaradsz egy jó kis bunyóból. Sajna nem emlékszem a folyamatra, de valszeg Sidorovich volt a megoldás.
Ja, és a Tisztogatók a megfelelő fordítás.tzs182: a sorrend az, először a nagy alapcsomag, aztán a 2 patch sorrendben. A 64-es motort én sem használtam, de nem lehet rossz.
-
' Tzs ,
senior tag
Sensut: köszi a linkeket! Gondolom exe katt, aztán a SA és a Revised fix a sorrend, ugye?
Laris: kösz az infót! Jó munkát, kíváncsian várom a végleges verziót. A teszt magyarítást tesztelhetném? Futnék 1-2 kört a Zónában
-
shield
Topikgazda
válasz
Sensut #15040 üzenetére
Ezt találtam még hozzá: OGSR Engine for OGSE 0.6.9.3 (23-06-2019)
Gondolom ez jól jön hozzá. -
shield
Topikgazda
válasz
Laris2 #15041 üzenetére
Talán a Tisztogatók jó lenne. A link is erre ösztönöz.
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #15037 üzenetére
Ott akadtam el, hogy amikor az orvos meggyógyította Yekát, egyből jöttek a Szolgálatosok, és lőttek, minden irányból. De észrevettem a hibát, Borovnál a magyarítás végett, bevállaltam a Bandita tagságot, és azzal az elmentéssel toltam tovább a játékot. Ez okozta a galibát. A Borongósban akiknek segítettem, egy új frakció, angolul Cleaners. Még nem döntöttem el, mi legyen a nevük, Tisztítók, vagy testvérek ( ők inkább ezt használják) Feladatuk az lenne, megvédeni a zónát mindenféle képződményektől , vagyis amit találnak megsemmisítik. Egyébként, én csak a Path 2.10 Revised alkalmazást telepítettem rá, mert olvastam hogy ez mindent javít.
tzs 182. a magyarítás, csak készülget, talán év végére elkészül. Annyi szöveg van benne, mint a 3 alapjátékban összesen. A magyarítást úgy készítettem elő, hogy csak be kell másolni a játékkönyvárba. -
Sensut
őstag
válasz
Papa Joe #15038 üzenetére
Ez a final verzio, kell az alap O.G.S.E. 0.6.9.3 Final 2.0 Standalone - PART 1- 6 rész + a O.G.S.E. 0.6.9.3 Final 2.0 Standalone Patch 2.10R és a STALKER OGSE 0693 Patch 2.10 Revised_fix2. A játék önálló, angol és a magyarítás most készül, ha jól értettem.
-
Sensut
őstag
válasz
Laris2 #15036 üzenetére
Miután felélesztik a sebesültet a benzinkútnál, jönnek a Dutysok akik épp ezekre az alanyokra vadásznak és megpróbálnak egyezkedni veled. De mivel te meg akarod menteni a tudósokat, ezért nem egyezel bele az alkuba, hanem ki kell találnotok, hogy szabadulhattok ki a csapdából. A megoldás az, hogy a nálad levő képződmény szilánkjaival kiteleportálod a társaidat, de mivel nincs elég képződmény, neked maradnod kell és ledarálod a dutysokat. Nem kell izgulni, mert nem lesz hatással a továbbiakra. Egy alkalommal a duty főnök meg is jegyzi majd, hogy ezek szakadárok voltak. Ez a rendes játékmenet, de nem tudom hol akadtál el?
-
Laris2
senior tag
Az OGSE-ban, a Borongós területén a benzinkútnál, ki kellett menteni, egy beteg tagot, akit az anomália bezárt. Elvittem hozzá az orvost, hogy meggyógyítsa, és majd vigyem el a barlangba, a " testvéreihez " , de valahogy elakadt a játék. Mi lenne itt a folytatás.
-
shield
Topikgazda
válasz
batman91 #15024 üzenetére
Én is a SoC-t tolom, de én rápakoltam a texture pack-okat. Jól néz ki velük.
Stabilítás miatt a Zone_Reclamation_Project_1.09_XR2 van rajta, eddig egyszer sem volt gond vele, most fogok át menni a Katonai Raktárak pályára.
Sikerült egy Javító Kit modot összeilleszteni vele, most legalább lehet fegyvert, páncélt javítani, a semminél több. Most egy másik javító modot bütykölök, amelyikkel már javíttatni is lehet a kereskedőkkel és ha minden igaz, akkor mellette Javító Kitteket is találunk.
A GoG-os SoC-ban a hálózsákot be lehet kapcsolni, de van egy Hálózsák mod, amit lehet majd használni más SoC + ZRP-vel. -
Sensut
őstag
válasz
Dhampir #15027 üzenetére
Akinek az alap SOC tetszett, annak a Stalkersoup is teszik, mivel ez is az alapjáték egy bővített változata. Azon kívül, hogy egy csomó feladattal és pályával több van benne és az alaptörténet némileg modifikálva lett ez által, semmi olyan különbség nincs köztük ami miatt ne tetszhetne. Persze némileg nehezebb az alapjátéknál, de hát 2019-et írunk, nem ragadhatunk le folyton az óvodáskorban
-
Dhampir
félisten
válasz
batman91 #15024 üzenetére
Lehet, hogy megkedvelnéd a StalkerSoup játékot is.
Ha még nem ismered, érdemes tenni vele egy próbát. A topic összefoglalójában megtalálhatóak a letöltendő fájlok. Én csak belelestem és nagyon hangulatosnak tűnt az elején. -
Papa Joe
tag
válasz
Papa Joe #15025 üzenetére
Megoldódott, köszönöm! Van a "sima" dobókés ikon, és az ahol kettő keresztben van egymáson. A dupla kés változatnál hiába dobja fel a Használ parancsot, semmit sem csinál, viszont a "simát" be lehet helyezni a pisztoly slotba, utánna már mutatja, a darabszámot is a jobb alsó sarokban...
-
Papa Joe
tag
Valaki mondja már meg könyörgöm, hogy a Hullócsillag módban, hogy veszem elő a dobókéseket. Le kellene vadásznom a banditákat, de nem tudom sem az 1-es, sem a 2-es fegyver slotba behelyezni. Kerestem a beállításokban, hátha külön gombja van, de nincs. Eddig csak akkor kellett használnom, amikor még nem is volt más fegyverem, akkor a kés funkcióban volt, de ott most a tőr van...
-
batman91
őstag
Sziasztok!
Nem tudom ti hogyan vagytok vele, de nekem jobban bejön a static lighting mint a full dynamic lighting a Shadow of Chernobyl esetében. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel az állásponttal. Talán azért mert eredetileg is erre tervezték a játékot kiadni és ez maradt meg bennem jobban. Gondolom ez magyarázza azt a sok grafikai anomáliát és optimalizációs gondot dx9 alatt, amit az ember tapasztalt. Mondjuk így sok effekttől elesik az ember. De hát mi nem a grafikája miatt szerettük meg a szériát, hanem az utánozhatatlan hangulata miatt.
-
Sensut
őstag
-
Laris2
senior tag
OGSE : Mole megbíz, hogy a Szeméttelepről, hozzak 4db lőszeres ládát. A hangár mellett hagyták el, egy kitörés miatt. Én simán megtaláltam hármat, a hangár alatti alagsorban, de a negyediket, nem találom. Aki emlékszik rá hol lehetnek, az jól jönne.
-
sklopp
őstag
válasz
Papa Joe #15017 üzenetére
Menj Cooperhez, sajnos néha rossz helyre mutat a nyíl. Az agropromi ruhát ne hagyd ki. Ahol a négy kör alakú medence van, az egyik fölött egy világító artifakt lebeg, szinte pont alatta van a batyu, benne a ruha.
A Vámpír artiért fel kell mászni a törmelékre, fentről visszanézve látszik a batyu a Vámpírral. -
Papa Joe
tag
Először is, köszönöm a gyors válaszokat!
EXO, PDA megvan. A Vámpír artiért visszaugrom, megkeresem, hátha még jól jön. Kicsit ostorozom magam, általában minden kő alá benézek, gyűjtögetős típus vagyok...
A Dominó elvet szerintem kihagyom. Ha más miatt nem fontos, a megszerezhető felszerelésekért, nem írtom ki a fél zónát. Cooper eddig is megvett mindent, van kb 1millája, telik rá az angol, vagy amerikai adófizetők pénzéből.
Viszont azt nem tudom, hogy elmenjek-e jelenteni Coopernek, vagy le a föld alá, ahová a nyíl küldeni akar? Ha most nem megyek le, később is megtehetem? Elvileg most jöttem ki onnan, ez a bejárat eddig fentről zárva volt. Lenéztem, és az a rész látszik, ahol az eredeti játékban kifelé az irányítót ki kellett nyírni. Meg nyílhatott ott egy új átjáró, vagy ahogy Hugó üzente, valakik megzavarták a kommunikációt?
Egyszóval szerintetetek merre? 🤔 -
rétisün
veterán
válasz
Papa Joe #15011 üzenetére
már nem emlékszem erre az artira, viszont ahogy sag is írja, van egy exo agroprom alatt, amit mindenképpen érdedemes megkeresni (nálam csak kis felbontásra állítva a játékot volt látható) itt egy orosz végigjátszás, google fordítóval is egészen érthető, legalábbis a képek segítségével sok segítséget jelent. van benn kép erről az exo-ról is.
mod: itt már írtam róla, kép, link
-
Dhampir
félisten
válasz
Papa Joe #15011 üzenetére
A hozzászólás végén a Vámpír.
egy helyen viszont, a halott faluban, ahol 3 stalkerből lesz törpe, érdemes, mert mögöttük a leomlott alagút végén van egy hátizsák a vámpír artival.
-
Papa Joe
tag
válasz
rétisün #15004 üzenetére
Rétisün, nagyon köszönöm!
Lenne még 1-2 dolog, ami nem teljesen világos. Agroprombam elvitte a szellem heli a hadnagyot, megkaptam a Domino elv feladatot, és az SMS-t Hugótól, hogy valakik ténykednek, ezért eltéríthetik az üzeneteket.
Elvileg jelentenek kellene Coopernek, de a nyíl a föld alá vezet. Ez lenne az eltérítés? Merre tovább?
Olvast a hsz-ekben, hogy a Domino elv kb 400 likvidálást, és rengeteg rohangálást jelent. Ha kihagyom, mit veszítek a történetben? Érdemes nekifutni?
Valamint mintha olyat is láttam volna az egyik bejegyzésben - sajnos hiába pörgettem vissza, most nem találom - hogy létezik egy arti valahol az elhagyott faluban, ami súlyhatárt emel. Talán vámpír névre hallgat... Mindent átnézzem, a háztetőn megtaláltam a Vintart is, de ezt nem lelem. Rosszul emlékszem, rossz helyen keresem, vagy majd egy küldetés kapcsán kerül elő?
Nagyon köszönöm... -
shield
Topikgazda
GoG-os SoC-t a ZRP1.09-el tolom. Sajnos nem lehet benne javíttatni és javító kit sincs. Találtam egy javító kit modocskát és egy javíttatási modot, de sajnos nem jött össze, kicsit többet kellene érteni hozzá.
A javítókészlet félig-meddig összejött, találtam készleteket, az ikon is megjelenik, igaz még nincs rendesen a helyén, de a javítás nem megy.
A másik javítási lehetőség nem jött össze, nem indult a játék, de azért még majd próbálkozok vele.
Ha esetleg tud valaki segíteni benne azt megköszönném.
Egy jó hír, a hálózsákos alvás az van. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #15007 üzenetére
A path telepítésekor beletett egy gamedata.db_xpath mappát a játék könyvtárába, amiben a javítások listája szerepel, pl pályák fegyverek módosítása, karakterek megjelenítése, textúrajavítás stb. Ezenkívül ide rakta a gamedata mappát is, ezért kellett unpackerrel kibontanom, mivel a gyökérkönyvtárban levőt egy az egyben eltüntette. Nem találtam benne fordítandó frissítést, csak helyrerakta a szövegfájlokat, itt azt értem, hogy pl egy SMS. az adott helyszínen jelenjen meg.
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #15005 üzenetére
Köszi, hogy megemlítetted ezt a peccses dolgot. Ez volt a hibája a játéknak. Utána néztem és két azonos nevű javítást is találtam hozzá, azzal a különbséggel, hogy az egyik csak egy 9.62 K bájt WinRAR archívum.( ez volt rajta) A másik 476 MB-os, és telepítős. Ez utóbbit rátelepítettem, így már már a szöveg is, és a karakterek is rendben vannak. Még annyit, a gamedata.db_xpatch fájlt is ki kellett unpackerelni, a magyarítás végett.
-
Papa Joe
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségkérésem lenne... Hullócsillag módról elég sokat olvastam vissza, de igyekeztem csak addig, ahol éppen tartok a történetben. Annyit már felfogtam, hogy vannak dolgok, aminél nem mindegy a sorrend... Jelenleg ott tartok, hogy Cooper elküldött a helik legénysége után kutakodni, és a mocsárban meg kell keresnem Vitalij atyát. Számít, hogy először a mocsárba megyek, vagy Agroprom felé induljak? Egy beszélgetés valahol azt súgalta, hogy arrafelé keressek túlélőket? A másik kérdés, hogy a szeméttelepre megyek-e még, mert van ott egy kisebb készletem, amit nem szeretnék elbukni.
Előre is köszi! -
Laris2
senior tag
Egy O.G.S.E.-os kérdés. A kordonon a tanyánál Foxot megmentettem, és Strelok után érdeklődve, elküld a Szemétlerakóba Seriy-.hez a hangárba, a aki többet tud Strelokról mondani. De én egyből itt találkozok vele a Kordonon. Ő egyből elküld Molehoz az Agroprom-ba. Akkor itt kimarad a Szemétlerakóban a járműtelepen, és a hangárban a stalkerek megsegítése a banditák ellen?
Új hozzászólás Aktív témák
- AirPods Pro (2. generáció) MagSafe tokkal (USB-C)
- Gamer PC - i5 14400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- LG 55UK6300MLB 139 cm / 55 4K UHD Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- Lenovo ideapad 100 i3-5005u / 8gb ddr3 / 500gb Hdd / töltő / akku rossz- karcos
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest