- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl egy nyílt világú, belső nézetű, lövöldözős játék, amelyet az ukrán GSC Game World fejlesztett. A THQ megunta a fejlesztők szerencsétlenkedését és 2007 márciusában kiadta.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rony949
őstag
válasz
Sensut #17205 üzenetére
Nagyjából ugyanígy vagyok vele én is. Az old school feeling teljesen megvan, de sajnos vannak apróságok, amiket eléggé elcsesztek. Az elemlámpa pl. használhatatlan (értsd: nem világít eléggé), éjjellátó pedig NINCS...egyáltalán.
De a legnagyobb probléma jelenleg, hogy az A-Life teljesen broken. Jelenleg nem működik valami bug miatt. Emiatt szinte teljesen kihaltnak érződik a Zóna. NPC-ket gyakorlatilag csak 100 méteres körzetedben spawnolja le a játék, de sokszor közvetlen melléd is le tud spawnolni egy csapat bandita pl.
Szóval barangoló, A-ból B-be menő stalkerekre itt ne számíts.
Remélem ezt fixálják, mert az A-Life volt a STALKER játékok lelke, vagy legalább is a lelkének egy része.
De hogy valami pozitívat is mondjak, az atmoszféra eszméletlen jó. Az időjárások és viharok nagyon hangulatosak.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Sensut #17205 üzenetére
Ez a legfontosabb, hogy a feeling megvan! Nekem még nincs gépem hozzá, de biztosan fogok vele játszani, a Zóna az Zóna.
Nekem is félelmem volt nehogy ilyen “lenyalt kinézete” legyen az UE miatt, de én a Tarkov után bíztam benne titkon. Az ugyebár Unity és nem rajzfilmes vagy gyerekes a látvány. Azt jobban bírtam volna ha valahogy általánosabb módon használják az UE5-öt és nem egy módosított verziót visznek, ha jól emlékszem az 5.1-ből. Nagyon korán álltak UE-re és az újabb engine verziók hoznak magukkal optimalizációkat amit pusztán frissítéssel be lehet emelni. Viszont a sját verzió miatt me, tudom mennyire lesz majd frissíthető a motor. Pl. növényzet is lehetne Nanite és a Lumen is sokat fejlődött azóta.
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16614 üzenetére
Ezt a végleges OGSR verziót nem ismerem, talán valamikor ránézek. Arra emlékszem, hogy nem sokat kellett az OGSE fordításán módosítanom, hogy jó legyen az OGSR verzióhoz is. Az a helyzet, hogy egyáltalán nincs kedvem játszani, egy stalkerral sem, kivéve a Reborn-ot. Az NLC 7-et is abbahagytam, pedig elég jól belehaladtam a fordításába. A Reborn Istok-ot is csak kíváncsiságból olyan formában játszom, hogy egy teljesen kezdő végig tudná-e játszani. Az az ahol nem fontos kihagyom a nagy csatákat a mutánsokkal, zombikkal. (más ellenfél nem is nagyon van) Valamint csak azokat a küldiket teljesítem, amik fontosak hogy meglegyen a szükséges felszerelésem, és az a pár doksi ami kell. Ezzel kihagyom a sok fölösleges küldit, és csak a nagy feladatokra koncentrálhatok. Elvileg nagyon hasonló játék mint a Fotográf, itt is átjárókat területeket kell felfedezni, főleg a földalatti pályákat. Ez kb a játék kétharmadát érinti, és utána kezdődik az igazi történet. Ha érdekel írhatok egy végigjátszási sémát, amíg benne vagyok a témában.
Dhampir Az OGSE-t annak idején egy régi Gainward 76000 GT-vel játszottam probléma nélkül. -
Dhampir
félisten
válasz
Sensut #16536 üzenetére
Lassan szívesen elővenném a régieket is. Sok modot nem ismerek, csak amit a közösség egy-egy megfelelő tudással bíró, áldozatos munkát kifejtő tagja lefordított anyanyelvünkre.
Ők megkapják a S.T.A.L.K.E.R. Hősi Munkásai érdemérmet, melynek háromosztatú érmelapjának előoldalán felül a Lápvilág napkorongja csillog a sásbugák fölött (lásd Clear Sky), balra lent az Erőmű lángoló teste terpeszkedik (lásd Shadow of Chernobyl), jobbra pedig Pripjaty óriáskereke tör ki a paneltornyok közül (lásd Call of Pripyat).
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16498 üzenetére
Köszi, jó lett. Mivel tömörítetted ki? Én próbáltam az unpackerrel, és az Universal Extractorral, de nem csinálta.
Na itt van megint valamelyik Strelok, Elfutottam vele, majdnem kirohantunk a zónából, és lelőttük az "ál" Strelokot De kiderült, csak egy zombi strelokot lőttünk le.
A szövegfájl mennyisége elenyésző, De az a félmillió SMS?hozzá sem fogok.
speki, örülök hogy ilyen jól haladsz. (kitartás) Ha a feladat része, akkor biztosan ráakadunk valahol. -
Sensut
őstag
válasz
Sensut #16497 üzenetére
Itt vannak a "text" fájlok a "localization/xrussian.db" csomagból. Egyéb szöveget ott nem találtam. Ja, ez a Reborn Istok modhoz.
-
shield
Topikgazda
válasz
Sensut #16485 üzenetére
Keresgettem a NS 2016-ot, egy ilyet is találtam. [Народная Солянка 2016 OGSR Engine. RePack от SpAa-Team]
Kicsit tunningoltak rajta, nem tudom hogy ártalmas-e. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16487 üzenetére
Ha Gery rábólintott, akkor elvileg fordítható, akkoriban legalább másfél évig nyüstöltem az NSCP2-őt és a Soupot de jelenleg nincs kedvem hozzá. Bár van benne egy kvarckoponyás feladat, amit nem értettem a guglis angol miatt, max az érdekel az egészből. Egyébként az NS részt nagyrészt lefordítottam, a kordonos cetliktől kezdve Zatonig beleszámítva a Fenrines küldiket is. Olvastam róla amivel most játszol, hogy kimaradtak belőle ezek az ugrálós részek, és a külterületekre sem lehet kimenni. Valami Zatonos feladtok azért kerültek bele. Megmondom őszintén, nem vállalom a fordítást. Csak úgy megemlítem, ha van kedved ránézni a Reborn Istokra, és kiszedni a szövegfájlokat, azt fordítgítnám. Bár készül hozzá az angol szöveg, kb egy hete kezdték el. A 16477-es h.sz-ben megtalálod az elérhetőségét.
-
speki1982
tag
válasz
Sensut #16419 üzenetére
Én elkezdtem, de rögtön az elején feladtam...
ez szerintem annak köszönhető, hogy teljesen telítődtem a Rebornnal, nem volt kedvem elkezdeni egy új játékmenetet.
Hangsúlyozom, nem a játékban van a hiba, bennem, nem akarom senki kedvét elvenni. Ha tényleg olyan jó, akkor nyomjátok!!!Most egy kicsit más játékkal játszom, építem a szovjet szocializmust, amiben !atomerőműveket! is fel lehet húzni... hiába, végül minden (is) a Stalkerhoz vezet
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16400 üzenetére
Köszi az infókat, a Reborn után ez következik, de a fordításba nem megyek bele, úgy gondolom nem lenne tisztességes, hiszen Gery munkája ebben vastagon benne lenne. A Zatonos, és a Fenrines feladatokat nagyrészt lefordítottam, de ezt a rohadtul hosszú, fárasztó, és nem is igazán érdekes részt nem fogom többször végigvinni, ami inkább kihívás, amit rohadtul útálok. Elnem bírom viselni ezt a három szót. "kihívás" "kiválasztott" és "küldetése" van.
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16392 üzenetére
Igen ez az OP2.1 csak a grafikát tuningolta, le is törlöm. Nem igazán akarok neki ugrani a Fenrires feladatoknak, nagyon rá kell arra hangolódni, viszont van pár feladat, ami nekem kimaradt, de érdekel. Elvileg ez egyből játszható, vagy kell hozzá még valami patch?
Speki: Az hogy az én mentésemmel folytattad a játékot, attól még a telepítésed hibás. Végül is végig lehet játszani, anélkül hogy nem spavnolódnak be a tárgyak, PDA-k mert a játék teljesítettnek tekinti a feladatot, csak mivel nem jelenik meg nem is tudod elolvasni, és még kevésbé érted az amúgy is eléggé érthetetlen történetet. De ne add fel. A lényeg, meg kell szerezni azt a hat doksit az O tudatnak három a kordonon van, és Strelok is segít a haverjaival. Zavaró a sok mellék küldi, amiből azért némelyikre szükség van. Az orosz topikban azt olvastam, hogy nincs végigjátszási sorrend, de valahogy mégis be kell tartani valami fontossági sorrendet, mert a főkarakterek is eléggé halandók. -
speki1982
tag
válasz
Sensut #16392 üzenetére
Lehet, hogy érdemesebb lenne erre átnyergelni a Rebornból, vagy legalábbis pihentetni azt egy kicsit. Ha megnézek egy vègigjátszást, csak nézek, ezt már megint hogy... idegesít, mert nem tudom, mit hagyok ki és mikor: ezzel foglalkozom, nem pedig a játékot élvezem.
Plusz ott volt az is, amit Laris említett: nekem és neked is hibásan indult az új játék, ezért nem találtuk meg pl. azt a pda-t a szellőzőnél. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16387 üzenetére
Nekem ez van, ez is 2018-as. Viszont itt a híd mellett nem PDA-van Fenrir keresésével hanem egy katonai doksi. A grafika itt is jó. A középső képet azért tettem be, mert nem gondoltam volna, hogy ott van a barlang, ahol a Tajny Putban is.Aztán hogy a Szkadovszkos akrobatikus feladatok is benne vannak-e azt nem tudom.
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16361 üzenetére
Az OP-2.1-re gondolsz, én játszogattam vele, pár pályát bejártam, szebb a grafikája, a barlang is sokkal átláthatóbb, nem olyan összemosódott, mint az eredeti.
Speki: Azt a mentést amelyikben Zarkát megmentetted elküldhetnéd, mert nálam már egy kisebb káosz alakult ki a mentésekkel, ráadásul két napja nem tudom átcsalogatni a szolgálatosokat vadvidéken a tüzes alagúton. -
speki1982
tag
válasz
Sensut #16309 üzenetére
Jó lenne a sztori ezzel a két részre bontással, de ez a nem lineáris játékfolyam a maga esetlegességeivel teljes káoszt szül. Laris küzd a magyarítással, mint malac a jégen, de nem az ő hibája, hogy lefordítva is teljes katyvasz az egész, illetve a játék sem ad fogózót akkor sem, amikor éppen kellene (lásd a te Sötét völgyes feladatod)
Az elmúlt napokban megnéztem jónéhány végigjátszást a yt-n, de ott is ahány játékos, annyiféle irány a játékmenetben. Mintha látszólag hektikusan mászkálnának összevissza, aztán bele-belebotlanak egy-egy feladatba, de jó részük szerintem tudta, mit kell csinálnia és merre kell mennie, csak mi nem értjük meg.
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16288 üzenetére
"Most a téren kívül van \n A PSI tornádó "szeme" összeegyeztethetetlen az élettel." Ezt jelenti, oroszról fordítva. Egyébként két orosz fordító is sokszögre fordítja, bár az egyik alternatívként lőtérnek is.
Tzs Lehet hogy a BTR-es feladat, a mocsári doktor, meg sok más feladat a második részben lesz. A nagy terjedelme miatt két részre osztották a játékot, legalábbis ezt olvastam róla. -
' Tzs ,
senior tag
válasz
Sensut #16287 üzenetére
A lőszeres feladat megvolt, megtámadtuk a bázist, el is foglalták és aztán lett az amit leírtam. Tehát a sugárzás kikapcsolása feladatban van, nem csak úgy hogy odamegyek és random lekapcsolom és még valami eszköz is kell hozzá...okés.
A stalker tábor pedig úgy zajlott nálam, hogy odaértem, kiírva, hogy valami csaj van itt akit odaadunk akárkinek vagy mi és jön egy üzenet hogy de jó hogy jövök, irány az Atya. Az ajtó eleve nyitva volt! Atya, mond valami angolul és kisétál a ketrechez nem is jön oda. Remélem később ez nem lesz gond.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Sensut #16281 üzenetére
Én is eljutottam ide, meg tovább is a Borongósra (azok mik a bejáratnál? OMFG! 4db óriás toppantó) az azutáni pályán csak Zsoldosokkal találkoztam meg erős psy sugárzással a föld alól, ahova a lejárat "még nem nyílt ki". Az hogy nyílik ki?
A másik. Wolf elszalad és nem jön vissza hiába próbáltam csalással védeni a falut mindenki meghal, ahogy a másik katonasági őrposzt kipucolása után is a kerítésen túlról teleportálódnak oda a katonák. Olgát megtaláltam, az Atya valami angolul mond amit nem értek majd elsétál. Olga viszont nem jön ki. DE! Ha belépsz hozzá a cellába -bug- azonnal eltelepotálódsz a Bár-ba. Mit kéne itt csinálni, hogy Olga kiszabaduljon?
Amúgy Sidor őrei is halhatatlanok és minden belépéskor fejenként lehúznak -kifelé jövet is- egy ezressel...kocsogok! -
speki1982
tag
válasz
Sensut #16276 üzenetére
Védelmen van nálam mindenki, de néhány monolitost a Szeméttelepen (!) nyírtam ki amikor Lukashoz mentem vissza, igaz, akkor még terjeszkedésen volt a kapcsoló. Azért egy jó NATO-monolith meccset megnéznék a kakasülőről a Szeméttelepen
A Vörös erdőből hogy jutottál át Dead Citybe? Az az átjáró még nincs meg. -
speki1982
tag
válasz
Sensut #16274 üzenetére
Én az ATP-ről jöttem vissza a Szeméttelepre, belépéskor szintre rögtön adta a feladatot a Szeméttelep kordoni bejáratának védelmére. Épphogy oda lehet érni a Bár felőli átjárótól, mielőtt a két-három rajnyi natós ki nem lövi a sztalkereket. Kemény volt, legalább ötször-hatszor próbálkozni kellett.
A Kordont már teljesen elfoglalták, egy-két sztalkercsoport van még, a két kereskedő és Olga, aki furcsamód nem lépett le Valeriannal, hanem továbbra is ott ül a cellájában. Itt ugyan megvan már két átjáró is a mocsárba, de egyik sem működik egyelőre.
Van egy bontásom a raktárakból a Fangos Pripjátyba, működik is, azt kipróbálom. Megvan elvileg a jantari is, azt előbb megnézem, mit csinál, ha feladat nélkül odamegyek.
Fura ez a játékmenet, egy párszor már majdnem feladtam az egészet, de akkor mindig történt valami.
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16235 üzenetére
Köszi a hiba infókat, javítom őket. Az a gond, hogy a fordított szöveg beilleszttésekor, mindig bedob egy szünetjelet, és ezt törölnöm kell. De annyira zsúfolt karakter sorok között kell fordítani, hogy néha már nem is látom tisztán, mit is hová.
A képen a te tündérvölgyi mentésed, és most érdekes módon benne van a PDA, és nem dob ki a játék, a Szolgálatosoknál a vad vidéken sem. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16232 üzenetére
Tudom, javítottam a 16205 hsz.ban van. Ebben szerepelnek többek között Strelok SMS-ei is. Ezek a műtárgyak akkor működnek, ha olyan helyre érsz ahol átjárót tud nyitni, kapsz is hozzá SMS-t, de most hirtelen nem jut eszembe mit is., egészen más szöveggel. Angolul valami W.T., vagy ilyesmivel kezdődik.
-
' Tzs ,
senior tag
válasz
Sensut #16228 üzenetére
Ugye nem sárga felkiáltójellel van jelölve mint fontos karakter? Térkép jobb széle fent "a parancsfájl" névvel? Mert ez kezdettől fogva van, de az ajtó zárva van. Így mögé nem tudok benézni, ahogy te
Ja a javítókészletes témát megoldottam. Viszont az ikertesó csak leül, köszöni szépen, nem úgy tűnt mint aki Yantar-ra akar menni. Menjek vissza akkor oda, hátha mégis?
-
speki1982
tag
válasz
Sensut #16228 üzenetére
Az szép... gratula😀! Jó kérdés, hogy vajon mi triggereli, mert ahogy írtad, a szellőzős pdat nem találtad meg/nem volt ott.
Nekem továbbra sincs a barban az a kö**ög, pedig már az ATP-re készülök.A CS-s trükkre nem emlékszem, tippként a térbuborékot mondtam volna én is. Az alagút Szeméttelep felőli végéről próbáltad?
Lukash fontos lesz még az ATP után, ad majd további küldit? Csak azért, mert folyamatosan támadja a Szabadságot a monolit és ha nem vagyok ott, gyorsan kinyírják őket az újraspawnoló monosok.
-
speki1982
tag
válasz
Sensut #16219 üzenetére
Nem hiszem. Próbálkozok még, most a Sötétvölgybe megyek, de előbb teszek egy kísérletet a PDA -val, meg elnézek a tündérekhez. Lehet, hogy a zsoldosok munkáinak elvégzése után jön majd a PDA-s feladat, bár nekem a mocsár melletti zsoldosok soha nem adtak semmilyen melót.
-
speki1982
tag
válasz
Sensut #16209 üzenetére
Az a PDA érdekes továbbra is. Nagyon jó lenne tudni, hogyan vagy kitől lehet azt a küldetés megkapni, ami a zsákban lévő PDA megjelenéséhez vezet. Laris nekem átküldött saját mentésében ott volt, felvettem és a szellőzőtől nem messze lévő négy zsoldos vezérének kellett leadni,és egy Barett mesterlövész puskát kaptál cserébe. Valami olyasmi volt benne, hogy a zsoldosoknak elegük van már Strelok rejtekhelyét őrizni, sok a mutáns, hullanak mint a legyek stb.
Egyik végigjátszásból nem sikerült kiderítenem mit és hogy, úgyhogy Laris lécci, mondd már meg - ha emlékszel rá - kitől vagy hogyan kaptad ezt a küldetést, ami a zsákban, a szellőző alján lévő PDA-hoz vezet. Nem tudok rájönni...
Ez a kulcs szerintem Strelok megjelenéséhez a bárban, mert az összes agropromi lejáró megvan és Valerian es Luka PDA-i is stimmelnek. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16210 üzenetére
Jó lenne arról az előző magyarításról, ahol kifagy egy kép. Nem tudom mi lehet azzal a PDA,val. Elvileg ha letöltöd az adatot a laptopról, leugrasz a szellőztetőn, ott egy teleport bejjebb visz. Ott segíthetsz a stalkereknek a zombik mutánsok ellen, és a folyosó végén a lépcső mellett bemész, és ott kell lennie. Most legutóbb, de legalább háromszor de mindig ott volt. Mikor felveszed, rádtámad egy zombi.
Tzs, Tündérvölgybe akkor jutsz át, amikor átváltozik a Szeméttelep. Nem lesz bolha piac. Kordonra átmehetsz, de legalább harmadik kísérletre enged át. De fölösleges, egyenlőre. -
' Tzs ,
senior tag
válasz
Sensut #16209 üzenetére
Ezt a PDA-t valami vadász külsejű tag a bolhapiac tetején üldögél a távcsővel kukkeroló fószer mellett. Közben meglett a PDA ám és neki valami ikertestvérét kell most kutatnom Agropomon (az iker Beart keresése a feladat. A térképre ránéztem, egy karika villog ott, ezek szerint felfedeztem a teleportot?
A másik az ESC-F2 trükközésnél amikor az időt próbálom előre állítani 10000 valamit levon óránként. Mire reggel lesz, szépen fűbe is harapok. WTF?! Hogy kell ezt használni, egyeltalán mire jó a többi beállítás? -
speki1982
tag
válasz
Sensut #16188 üzenetére
Ez a szép... rögtön az elején bukta a sztori egy része.
A végigjátszások szerint (én úgy láttam) a jantari átkelővel együtt a Szeméttelepről a Kordonra és a Sötétvölgybe is megjelenik egy-egy átjáró, azt nem tudom, hogy működik-e. A srácnak a jutyún legalábbis így volt.
Ha neked meglettek volna ezek az átkelők, jobban érthetted volna a különbségeket az alternatív Kordonokkal kapcsolatban is.csak összehozzuk ezt a végigjátszást vérrel verejtékkel
-
speki1982
tag
válasz
Sensut #16185 üzenetére
Tuti, hogy Beard-öt rontottuk el mindketten, azért nincs meg Strelok. Lebegyev előzménye pedig szintén az Agropromban volt, Strelok rejtekhelyén kellett megtalálni és meghallgatni egy PDA- hangfelvételt a számtalan páthuzamos valóság egyikében (hogy rohadna meg a befőttje annak, aki ezt kitalálta).
Kib@***t idegesítő volt. -
Sensut
őstag
válasz
Sensut #16172 üzenetére
A Kráter 4 egy vadonatúj pálya, amit eddig még egyetlen modban se láthattunk. Könnyen lehet, hogy kimondottan ehhez a modhoz kovácsolták össze. Jól néz ki, kicsit vadon hangulata van, mintha a Far Cry-ba kerültünk volna át hirtelen, viszont ott a tetőn duruzsol egy Agyperzselő, gondolom, mert nagyon Radari a hangulat arra felé.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Sensut #16163 üzenetére
Már évek óta csak laptopokkal foglalkozok hobbiszinten. Ennek ellenére nem vagyok a szakértőjük, ám mégis jó pár embert hozzásegítettem mobil gépekhez, akik évek óta örömmel használják őket. Inkább csak a Stalker foglalkoztat, ha számítógépes játékról van szó, amúgy egy notebookot legfőképpen munkaeszközként használok, nincs szükségem asztali csúcsgépre.
-
speki1982
tag
válasz
Sensut #16164 üzenetére
Ahh, én meg már a mentéseimet okoltam, jól ki is töröltem az előrehaladásomat, mondván, az kavart be (a Vad vidékről jöttem vissza az Agropromba a laptopért, miután mondtátok, hogy ott kell lennie). Nem baj, akkor én is átlépek abba az üzemmódba, amibe te vagy: csatangolok és majd lesz valami...
-
Dhampir
félisten
válasz
Sensut #16153 üzenetére
Persze, a puding próbája az evés, csak éppen notebook esetében bukik az egész konfiguráció, ha mégsem lenne jó. A modern mobil számítógépekben már ritkán cserélhető a VGA, legfeljebb egyes drága Clevo gépeknél talán lehetséges ez. Régen még a mobil munkaállomásokban is cserélhető volt a processzor és a videógyorsító.
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16155 üzenetére
Kijavítottam, még fordítok hozzá, és felteszem. Szerintem ha először a Szeméttelep felől mész, lesz PDA. Legalábbis nekem volt. De arra már nem emlékszem mit kell tenni, hogy a Szeméttelep is is megváltozzon. Akkor át lehet menni az átjárón a Kordonba is. A bolhapiaci kísérő is ugyanoda visz, csak a másik változatába. Most ott tartok, hogy át kell mennem a Sötét völgybe Lukashnak valami doksikért, de hogyan? Még nincs út oda, legalábbis nekem. Elég, ha csak a gamedata/ scripts/er_t_script fájlt írod felül angolra. Az volt a ludas. Még annyit, az a PDA csak a Szeméttelepre visszafelé ad átjárót.
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16153 üzenetére
Amikor a ház mellett lévő hullától el akarom venni a PDA-t amiben az átmenet szerepel, kidob a játék. A logs fájl nem ír hibát. Én amikor átmentem a tündérekhez, a területen nem volt átjáró. Akkor lett, amikor elvettem a hullától a PDA-t, és úgy tudtam csak eljönni onnan. Neked viszont szerepel már átjáró. Ez esetleg okozhat valami ütközést?
Ráadásul, amikor felvettem a PDA- az objektum eltűnt ezt egy SMS is jelezte. Még kipróbálom az angol szöveggel is.
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16150 üzenetére
Köszi a jelzést, tudnál küldeni egy log fájlt, vagy egy megelőző mentést. Nincs olyan mentésem, amikor át lehet oda menni. Ehhez is meg kell változni a Szeméttelepnek. Valószínű, beletöröltem, vagy elírtam egy karaktert valamelyik sripts fájlban 51 scripts fájl tele SMS-ekkel, és ezeket betöltéskor nem ellenőrzi a játék, én meg képmentés után fordítom, és ha nem ellenőrzöm akkor belecsúsznak ilyen hibák. Főleg ha nem mentek előtte.
Kordonon, ha beszélsz Olgával ad a Bárba átjárót. A híd utáni tanyán van. -
Sensut
őstag
válasz
Sensut #16149 üzenetére
Valami baj van a magyar fordításban, mert a játék kifagy tőle a Tündérkertben, amikor a hullát átkutatom a ház mellett az átjáróért. Itt valami info szöveg kellene megjelenjen az átjárók kapcsán, de lefagy a játék mielőtt a leltár megnyílna. Visszatettem az eredeti orosz fájlokat, majd az angolt is és mindkettővel rendesen megy. Ugyanaz a szöveg kellene megjelenjen az átlépőnél is ide jövet, de nem jelenik meg a magyar fordításban.
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16146 üzenetére
Mikor átmész a Raktárakhoz, kapsz egy feladatot, a faluban 4 vérszívót kell kilőni. Teljesül a feladat, átmész beszélsz az erdésszel, ő megkér hogy segíts a Szabadságnak . Visszamész a raktárakhoz, és azonnal kapod a feladatot beszélj az egyik tisztel. Ő a falu másik végén van. Innen elvileg egyszerű lesz. Jönnek az SMS-ek, kapod a feladatokat, és minden jelezve van a térképen. Utána vissza az erdészhez. ott már ő adja a feladatokat.
A Limanszki hidat egyenlőre ne engedd le, mert átjönnek a monolitosok, sőt a vadrezervátum kapuját is be kell csukni, a mutánsok miatt, A belső kaput meg át kell ugrani, nem szabad kiengedni a Szolgálatosokat. De kapod ezekhez az infókat. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16143 üzenetére
Én bevallom, nekem nem lett volna türelmem így összerakni ezt az Agronomi mizériát. Csak kérdezném, amikor először Agronomba mentél, és beszéltél a kapuban lévőkkel, ők elmondták, hogy a Szolgálat elhagyta Agronomot, a vezetőküket megölték az épületben. Teleportot is említett valamelyik, ami az épület tetejére visz. Az épületben találsz PDA-t, egy laptopot, amiről le kell tölteni az adatokat.
A raktárakban Lukash említi, hogy látták Strelokot a Bárban. Lehet, hogy az lesz a helyes út, bár nekem Strelok több helyen is megjelent, amikor mindenfelé céltalanul kóboroltam.
Majd még beszélünk, most nem érek rá. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16141 üzenetére
Nekem nem kellett kivinni Luka hulláját. Most ellenőriztem, felvettem Valerian PDA-ját, és egyből mentem a Bárba a Szeméttelepen keresztül. Strelok ott van hátul bezárva, jelzi a térkép is. Az átjárót valószínű akkor adja, ha újból változik Agronom. Próbáld a saját mentéseddel. Egyébként találkoztál az elektromos alagútban ezekkel a kócoshajú meztelen lány mutánsokkal? Veszélyesek, és nagyon gyorsak. Átmehetsz egy PDA-ért a tündérekhez is,. Az átjáró oda a régi Sötétvölgy, a Szeméttelepről. Most látom, kétszer is válaszoltam, egyel feljebb. Azt hittem az első eltűnt. Érdekes,
-
speki1982
tag
válasz
Sensut #16135 üzenetére
A betemetett lejáratból nekem sincs mega PDA még. Az nem az agropromi intézetnél van, ahol az eredeti játékban le kell menni Strelok rejtekhelyére (Vakonddal találkozni), csak nem a lejáratnál közvetlenül, hanem (ha szemben állsz vele) kissé balra attól, az út mellett, az intézet keritésénél? Asszem a Lost Alphában, vagy melyik modban, ott valódi lejárat volt a föld alá, Strelok rejtekhelyére.
Egy csődarab is van ott, az az alapjátékban is rejtekhely, mögötte a törmeléknél lehet a zsák. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16131 üzenetére
Ott a betemetett lejáróban van egy hátizsák, benne egy PDA. (gondolom, azt régebben felvetted, ha még nem, még egy kör) Én most végigmentem ezen a részen, tehát a Szolgálat bázisán lemész az egyik aknán, a folyosó végén ott lesz Sesa hullája. Felmész Strelok búvóhelyére, kinyílik egy ajtó, ekkor vissza lemászol a folyosókra, hosszan mész jobbra amíg el nem érsz egy körlépcsőhöz fölmész és eljutsz egy csarnokba, megtekered a csapot, és lőj le minden mutánst. A vérszívó kilövése után tudsz tovább menni. Onnan már lineáris. Jönnek majd az SMS-ek hogy mit kell csinálni. Ha nem jönnek, akkor gáz! Kimaradt valami. Néha idegesítő tud lenni ez a változó zóna.
-
Sensut
őstag
válasz
Sensut #16125 üzenetére
Na megvan mi kell, át kell menni Yantarba és a laborból kell a dokumentum Ghost holttestétől, utána leenged a dombtetőről, gondolom a barlangnál is.
A jó fegyverekből és ruhákból tartalékoljatok szanaszét a ládákban, mert lesznek átlépők, amikor mindent elvesz, csak a detektor marad. Amit lehet tegyetek pénzzé, mert a pénz megmarad. A bolhapiacon az árusnál lehet kapni GPS jelzőt, tegyetek ilyent a ládába és akkor a térképen lehet látni a tartalmát is.
-
speki1982
tag
válasz
Sensut #16122 üzenetére
Medve anyám, ez a játék... Laris, akkor kinyírom a mutánsokat, átvezetem a Szolgikat, aztán az Agronomban átmegyek Jantarba, majd vissza, aztán le a föld alá...?
Azt én értem, hogy nem lineáris, de... mindegy. Amúgy tetszik, mazochistáknak kötelező.
A banderisták meg külön tetszenek a Schmeisser-ükkel, egyikük egy Gatlingot hagyott örökül nekem... eztmeghogy? -
Laris2
senior tag
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16114 üzenetére
Ha megvan Agronomban mindkét földalatti lejáró, és a Vadvidékről átvezetted a Bárba a Szolgálatos csoportot, ott lesz Strelok, Voronin mögött bezárva. Utána már ésszerűbb feladatok jönnek.
Tulajdonképpen akkor indul be a játék. Addig meg ismerkedhettünk a pályákkal, átjárókkal, jól megszedhettük magunkat.
Én eddig kétféle halálzónával találkoztam, az egyiket ki kell kapcsolni, amikor a feladat adja, a másik egy objektum, ami eltűnik, ha megoldod az ottani feladatot. Az objektum úgy néz ki, mint az ST2-ben a Kapitány a játék végén, amibe be volt zárva. Tündérvölgyben, Agronomban láttam ilyeneket. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16111 üzenetére
Megtaláltad már Strelokot. Ott van Voroninnál a bárban lakat alatt. Ha beszéltél vele, mehetsz a raktárakba, majd az erdőbe, majd oda-vissza. Ezt a részt fordítgatom, de ezt a zsargon orosz tolvajnyelvet, nagyon gagyira fordítsa a "gugli" Nagyon lezser akart lenni a játék írója!
Olvastam, hogy még az oroszoknak is egy bizonyos műveltség kell, hogy megértsék, és eligazodjanak benne. Még nem tudom, van-e második része. (ha az is ilyen?)
Valahogy el kellene jutni a mocsarakba a Dokihoz Fang és Ghost felélesztésével kapcsolatban. Valaki azt súgta ott a bárban, hogy ez nem nagy ügy, mert Limaszkban azt beszélik, kár a monolitosokba a golyó, mert összeszedik a halottaikat, felélesztik és újból bedobják őket. -
-
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16105 üzenetére
Még csak ezen a Kordonon jártam, de ennek mind a két változatában. De ez sem az eredeti SoC-os kordon. Először mentem mindenhová, ahová lehetett, teljesen céltalanul. és csak átrohantam rajta. Kitöréssel egyszer találkoztam, de hol, nem emlékszem. Az orosz fordítás is egy nagy svingli. Semmi korrekt tárgyilagos szöveg, inkább olyan körbemagyarázós, érezz rá, mit kell csinálni, orosz szleng szöveg, amit csak ők értenek. Pedig ez a játék nagyon összetett, sokpályás, és nem lineáris játék. (a fordítás nem lesz teljes, és guglis rész is marad benne) Ha megvannak az Agronom földalatti lejárói, utánna menj a Sötétség állomására. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16085 üzenetére
Ezek inkább szlogenek, vagy rafkós orosz jelszavak, (amit csak az oroszok értenek) a témához igazítva. De nincs az a fordító, ami ezt értelmezni tudná. Teljesen fölösleges bele, lehet hogy a forgatókönyv írója a színvonalat akarta emelni vele?
Köszi speki a nótát, beleírom a játékba a szám szerzőjét, és az előadóját. -
speki1982
tag
válasz
Sensut #16079 üzenetére
Ez már nem állapot, indítani kellene a kedves fórumtársaknak egy orosz nyelvű gyorstalpalót különös tekintettel a Stalkerben gyakran használt szavakra és kifejezésekre.
Annyit játsszunk már vele, hogy komolyan kellene valamilyen online kurzus... Talán SaGa elvállalná a tanár szerepét, én még némi zsetont is hajlandó lennék a fáradozásaira áldozni. -
Laris2
senior tag
válasz
Sensut #16079 üzenetére
Valami rettenetes gépi fordítás, ez. Elvileg az SMS-ekből, meg a feladatlistából lehet valamit kihámozni. Így sikerült megoldanom a Szeméttelepi, és az Agronomi feladatokat, ezek után a bárba is el lehet már jutni. Agronomban lementem a föld alá, először minden oké, Aztán Strelok búvóhelyén valami láthatatlan teleport ugyanoda dobott, de már minden megváltozott. Majd eldobott az elhagyatott kórház tetejére, de itt is minden másképp néz ki. Rövid séta után, már az erőmű mellett, de alatta lettem, úgy néz ki a dolog hogy jól megszórták földalatti pályákkal a modot. Az egyik pontosan úgy nézett ki mintha a metróval játszanék, csak üresebbek itt a pályák. Persze mindenhol sokat lehet járkálni, de teleportok is vannak. Egyik elvitt Pripyatba, ahol az oroszok meg a németek ezerrel lőtték egymást. Van-e ebben a játékban valami rendszer? Sorrend? Érteni kellene ezt a gépi fordítást!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged