Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Red77
csendes tag
IE Explorerrel sem menti el
-
Red77
csendes tag
Nincs vírusirtóm tehát szerintem nem blokkolja semmi.Mozilla Firefoxszal próbálom
-
Red77
csendes tag
Sziasztok!
Mi lehet a baja a Dlink DIR-635 Routeremnek?
Bármit állitok rajta nem menti el a beállításokat.Ha rákattintok a save settingsre kiírja hogy Continue és Re-Login bármelyikre nyomok egyszerűen nem menti el a beállításokat. -
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ééés örök hála!

Azthiszem.. ezt örökre az agyamba vésem.
-
Hobbbyt
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Wao.
Eddig világ életemben kihúzva reseteltem. És eddig müködött
De most megpróbálom. -
Hobbbyt
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Nem, kihúztam a tápot is

Tudom, hogy elvileg 10mp is elég kell, hogy legyen.. de ez nem reagál semmire. Pedig hallom-érzem ahogy benyomom a gombot a fogpiszkálóval -
-
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Van egy TL-WR642G kölcsönbe kaptam, már lassan 1 éve.
Az elmúlt 1-2 napban elkezdett vacakolni.. random ledobja a netet, sokszor eltűnik a WiFi jel, a ledek befagynak. Amin csak a táp kihúzás segít.
Gondoltam egy új firmware ráférne. Nos, elfelejtettem a felhasználót és jelszót... ez eddig nem gond, viszont az ,hogy a reset gomb 5-10 perces nyomva tartására sem reseteli magát, komoly gond. És nem tudom ,hogy miképp oldjam meg a problémát :S Van valami szoftveres megoldás ami segíthet? -
-
InS4n3
csendes tag
válasz
krealon
üzenetére
Krealon és Intruder2k5
Köszönöm szépen a segítséget
A gyári reset és újrakonfigurálás már többször megtörtént (a router reset gombjával) A Frimware frissítés egyenlőre nem de igen a kulcsszó az hogy kéne
Nem tudom nekem van 1 olyan tippem is hogy a modem esetleg régi típusú
mert utoljára akkor álítottam UPC internetet amikor még szintén MAC cím alapon regisztráltak de Fix IP című rendszer volt.Egyenlőre javaslom a tulajdonosnak a 20 perces áramtalanítást biztos ami biztos
Utána ha van keresek frimware-t
Ha ezek után sem működik akkor marad az hogy felutazok és megnézem személyesen a probléma forrását
Mivel a maga a Router nem kap IP címet az ISP-től biztos vagyok benne hogy nem a router és a PC között van a probléma.
Ha nem oldódik meg helyzet még jelentkezem. -
combonari
tag
Még 1 kérdés: Ha újra akarom konfigurálni a routert (hard reset), akkor annak mi a menete? Természetesen tudom, hogy mit hova kell beírni, IP, DNS meg ilyesmi, csak arra lennék kiváncsi, hogy technikailag mi a menete. Mit húzok ki, mikor, mikor dugom vissza, stb... Tudna valaki segíteni ebben?

-
Freddy TNT
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Hello !
Kössz a választ. már majdnem kidobtam a routert

Ha előfizetek pro-ra akkor ezek a korlátok ugye megszűnnek ? Szóval nem fog blamálni, hogy hetente új IP-m van meg frissíti rendesen a DNS-t ?
-
-
krealon
veterán
válasz
Freddy TNT
üzenetére
A probléma az az, hogy mikor új IP-t kap akkor a router be is jegyzi a dyndns.org-ra az új IP-t azonban a beregisztrált néven (legyen : xxxxxxx.dyndns.org ) nem elérhető a gép. Se pingelve se sehogy.
A routerek alapertemezetten nem szoktak a ping (ICMP Echo request uzenet) -re valaszolni.
A CMD-be bepötyögtem a ping xxxxxxx.dyndns.org -ot és kiír oda egy jó régi IP-t meg hogy nincs válasz.
Feltetelezve, hogy a DynDNS frissito programod (vagy a router megfeleo funkcioja) jol mukodik, elofordulhat, hogy az internetszolgaltato (ahonnan megprobalsz csatlakozni a dyndns cimmel rendelkezo gephez/routerhez) gyorsitotarazza es csak ritkan frissiti a domain nevekhez tartozo IP cimet.
Ezzel sajnos nincs mit tenni, maximum annyi hogy egy masik szolgaltato szabad hozzaferesu DNS szerveret hasznalod (remelhetoleg a szolgaltato nem blokkolja az UDP 53-as port forgalmat), pl
google:
DNS1: 8.8.8.8
DNS2: 8.8.4.4
openDNS
DNS1: 208.67.222.222
DNS2: 208.67.220.220Igy ellenorizheto windows parancssorban:
nslookup xxxxxxx.dyndns.orgName: xxxxxxx.dyndns.org
Address: <szolgaltato altal visszaadott IP>A google szerverevel tesztelve
nslookup xxxxxxx.dyndns.org 8.8.8.8Name: xxxxxxx.dyndns.org
Address: <a google altal visszaadott IP>Ha a ketto egyezik, a DynDNS frissitessel van baj.
-
InS4n3
csendes tag
SEGÍTSÉG!
"van 1 apró problémám 1 router beállítással
telefonon keresztül távsegítségbe.a szolgáltató UPC 1 asztali gép volt eddig a modembe kötve közbe lett iktatva 1 TP Link TL-WR543G típusú router modem WAN portban gép 1 számozottban
nos DHCP Wifi UPNP minden megy de WAN jelet nem kap a szolgáltatótól maga a router nem értem mi lehet a baj
Asztali gép MAC címét leklónoztukWan beálítás Dynamic IP és semmi egyéb modosítás többszöri renew parancs után sem kap IP-t a szolgáltatótól. nem értem mi lehet a hiba valakinek van valami ötlete ?
(1éve ugyanezekkel a beálításokkal tökéletes volt)"
-
válasz
Freddy TNT
üzenetére
Szia!
Az email címed él, amivel regisztráltál a dyndns oldalra? És olvasod is?
Csak mert elég valószínű, hogy mint oly sokakat mostanában, téged is letiltottak... Arra hivatkoznak, hogy túl sokat cserélgeted az IP-det, vagy valami ilyesmi. Már sok ilyet hallottam a közelmúltban, olyanoktól is, akik állításuk szerint ráadásul fix IP-sek, illetve nagyon ritkán, mondjuk 3-4 hetente van új IP címük. Ilyenkor ez a szankció, vagy nevezzük büntetésnek, hogy bár a frissítés megtörténik, ezért láthatod az IP-t, ha bejelentkezel, de a DNS szerverbe nem frissítik. Javaslom, hogy keress másik DNS szolgáltatót, van sok belőlük...

-
Freddy TNT
őstag
Vagy nincs olyan progi ami tulajdonképpen a fordítottját csinálja mint a router ?
Tehát belép a felhasználónévvel és jelszóval és megmondja hogy mi a távoli gép IP címe ? -
Freddy TNT
őstag
Hello mindenki !
Adott egy router, dyndns.org-ra beregizve, beadagolva neki stb. Dinamikus IP miatt volt rá szükség (+ WOL + távoli asztal)
A probléma az az, hogy mikor új IP-t kap akkor a router be is jegyzi a dyndns.org-ra az új IP-t azonban a beregisztrált néven (legyen : xxxxxxx.dyndns.org ) nem elérhető a gép. Se pingelve se sehogy.A CMD-be bepötyögtem a ping xxxxxxx.dyndns.org -ot és kiír oda egy jó régi IP-t meg hogy nincs válasz.
Azonban ha bejelentkezek a weboldalon keresztül (dyndns.org) akkor látom az új IP-t.
Szóval akkor mi a retekért nem frissíti meg hogy a xxxxxxx.dyndns.org néven is működjön ???
Előre is kössz a válaszokat !

-
combonari
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Van egyébként kábeltesztelőm, csak elem nincs hozzá

-
-
combonari
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Még nem álltam neki, technikailag ez most nem megoldható, a kollégáimnak kell a net, de majd később megpróbálom

-
-
combonari
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
A segítségedet köszönöm!

-
válasz
combonari
üzenetére
Természetesen van net, mivel a WAN1 kapcsolat él... Nem ismerem a kérdéses TP-LINK router beállítási lehetőségeit, de elképzelhető, hogy a WAN2 kapcsolat csak Backup funkciót látna el, amennyiben a WAN1 kapcsolat nem működne... Illetve ha megfelelő sávszélességgel bír az elsődleges kapcsolat, akkor még "balanszolt" módban sem tűnik fel a másodlagos kapcsolat hiánya. Megpróbálhatod az újraindítást, de ettől függetlenül én továbbra is azt hiszem, hogy a hiba nem ebben a routerben van, hanem vagy kábel, vagy modemhiba lesz (vagy ISP), mivel ezen a másodlagos WAN kapcsolaton kívül minden működik. Inkább próbáld a PPPoE modemet reboot-olni, illetve a drótokat ellenőrizni. A szolgáltatótól kapott eszköz nem router, hanem az a DSL modem!
-
combonari
tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Arra gondoltam, hogy rebootolom a routert, az talán segít. Egyébként eddig, ugyanezekkel a beállításokkal működött a történet. Meg a net is megy, tehát nincs vele probléma, csak értetlen vagyok, hogy miért van ez
Egyébként ebbe a routerbe megy az a netkábel, ami a szolgáltatótól kapott routerből jön. Tehát az adott router (amivel probléma van) osztja szét a netet a switch-ekbe, és további routerekbe. Arra is gonoltam, hogy a szolgáltatótól kapott router fos, de ebbe nem tudok belépni ugyebár :// -
válasz
combonari
üzenetére
Szia!
Mivel "Timeout"-ot ír az állapotnál, így láthatólag próbálkozik a csatlakozással... A kábeleket, modemet, stb... átnézted már? Esetleg egy PC-ről közvetlen csatlakozást kipróbálni a PPPoE vonalra? Ha az sem megy, akkor pedig hívd az ISP-t!
Update:
Ezt a képet szerintem mielőbb töröld le, a rajta lévő WAN IP címetekkel együtt!
-
combonari
tag
Sziasztok!
Egy nagyobb cégnél dolgozom, van egy TPLINK router, ami WAN1-WAN2 funkciót is ellát. A problémám az, hogy WAN1-re statikus IP-t oszt, WAN2 elvileg dinamikus (PPOE), viszont arra nem oszt semmit. Eddig működött, most valamiért nem, a net viszont megy mindenhol kifogástalanul. Mégis valahol idegesít, hogy nem tudom mi van. Valaki tudna segíteni ebben?
[ Módosította: Pompi ]
-
4EYE
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
ok,de a paradicsom nem tudja a repeater bridge-t ami nekem elkerülhetetlen lenne!
-
-
4EYE
csendes tag
Sziasztok! Linksys wrt54 gl ddwrt szoftvert keresnék amin a repeater bridge rendesen megy! Az eddigi próbálkozások sikeresek voltak de az a szoft ami jól ment annál a mac és a qos nem reagál a parancsokra. Tehát nem tudok szűrni mac címet és nem tudom a qos-nál a fel és le töltési sebességet belőni. Ötletek?
-
HellGreg
őstag
Hát nem oldódott meg a gond a router frissítésével sem. Most megint kiiktattam és közvetlenül kapcsolódok. Így hagyom egész délután, s ha így is belassul, akkor a szolgáltatónál lesz a baj. Lehet hogy a router kezd meghalni, vagy melegszik (bár egy forró maxtor vinyóhoz képest igencsak langyosnak mondható). Ezt alátámaszthatja az is, hogy olyankor amikor belassul a net, iszonyúan lassan jön be a router lapja is, pedig annak secpec be kéne jönni, nem?
-
-
dr.bubo
őstag
Ha a másig gépet húzod le a routerről, akkor a te géped megy rendesen?
Ha csak a te géped csinálja: nem fut rajta ilyenkor olyan program, ami leterheli a hálózatot (torrent), virus írtás volt?
Lan kártya driverét frissítsed, de a lan kártya gyártójának driverét tedd fel, ne azt amit esetleg a win. felkínál ill. az alaplaphoz adtak. -
VIBO
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
kábel sztem nem lehet mert ha kihuuzom az én gépem, akkor a másik gépen megy faszán.....
nem értem. és a router meg másik helyen ment rendeesen...

-
-
VIBO
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hard reset a reset gomb hátul ugye? az megvolt.
firm legujabb van rajta.net szaraxik a másik gépen. nagyobb adatforgalmat igénylő oldalaknál van time out...
net a wan csatiban van.

admin felületbe be lehet lépni
-
-
VIBO
őstag
botsi de még egyszer megkérdezem hátha vki tudja

hi
van egy tp-link TL r860 v4 tipusu routerünk.
az a gond, hogy kábelmodemről akarjuk osztani a netet 2 gépre. dee az egyik gépen lassu a net, esetek többségében time outtal végződik az oldalak betöltése
legujabb firm van rajta.
ha az egyik gépet kihuzzuk akkor a másik gépen gyors lesz a net, ha viszont mind2 gép be van dugva akkor az egyiken mindig lassu a net.
mac cim be lett állitva. dynamic ip cim van beállitva.
vmi 5let?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Mit tegyek fel, Tomato-t vagy DD-WRT-t?

(az alany egy Linksys E2000)
-
HellGreg
őstag
válasz
HellGreg
üzenetére
Sikerült nagynehezen frissíteni. ha valaki tp link TL-R402M firmware-t szeretne frissíteni, és nem megy, forduljon hozzám bizalommal.
egyébként így működik:
letöltöd a legújabb verziót a v2 típusnál, 2009 végi, ha minden igaz. Kicsomagolod egy külön mappába a fájlt.
2. letöltöd és telepíted a TFTPD64 progit (vagy 32-t ha olyan a windowsod), elindítod, és a tftp szerver fül jön be alapból. fönt átállítod a mappát arra, ahova letöltötted a legújabb firmwaret. az ip-címmel nem csinálsz semmit.
3. a router lapján a firmware menüpontnál nem lehet böngészni, ezért a felső sorban megadott fájlnévre keres rá a tftp kapcsolatnál. viszont a letöltött firmware neve olyan hosszú, hogy be se lehet írni a "filename" ablakba. ezért a letöltött file nevét kell átírnod pontosan arra, amely a filename-nél szerepel, konkrétan: r402mv2.bin-re.
4. miután átírtad a firmware fájlnevét ugyanerre, és megbizonyosodtál arról, hogy a tftp mappa az új firmware mappájára van állítva, akkor megnyomhatod az "upgrade" gombot a routeren. Vársz egy 3-4 percet, közben újraindul a router, és már kész is.Ilyen egyszerű!

-
HellGreg
őstag
válasz
dr.bubo
üzenetére
szóval van egy router, rajta gét gép. vagyis ez volt alapból, mígnem 3 napja elkezdett naponta többször belassulni a net (érzékelte a netet mindkét gép, de weblapok nem jöttek be, csak töltődtek a végtelenségig), mindkét gépen. aztán egy ideig megint volt net, tökéletesen ment mind a 40/25 mbit. aztán megint nem stb.
újraindítottam a routert, onnantól kezdve már csatlakozni se volt hajlandó a nethez. ekkor kihúztam belőle a netzsinórt és bedugtam a gépembe, és 30-40-szeri csatlakozás után nagynehezen lett net. közben a másik gép rajta volt a routeren, ott néztem, hogy gyorsan bejön az oldala.
Visszakötöttem a gépemet a routerre, a routert a netre, volt net. behoztam a router lapját böngészőn (azt a 192.168.1.1 ip-t), iszonyú lassan hozta be, aztán a net is belassult. megváltoztattam az admin/admin kombót, 3 percig gyors net volt, aztán megint belassult. most ki van kötve a router, tökéletes a net.
most úgy változtattam meg a jelszót rajta, hogy nem volt a neten, hogy ha véletlenül valaki szórakozik velem kintről, ne láthassa mi az új jelszó, és bekapcsoltam rajta a tűzfalat. kiváncsi leszek az eredményre.ui. hangsúlyozom, mindez egyik napról a másikra kezdődött, semmilyen hardver-szoftverváltozás nem volt közben!
-
HellGreg
őstag
válasz
dr.bubo
üzenetére
nem hinném, eddig rendben volt, mostanság van ez az egész. ha közvetlenül vagyok neten, nincs gond. bár majd meglátom, mert ha így is belassul, akkor biztos valaki a környéken iparilag tölt le vagy ilyesmi. meg az a gyanús gép a hálózaton, hát nem tudom, mi lehet ez. új routert nem szeretnék venni csak azért, hogy kipróbáljam, mi a gond.
ha tűzfalat próbálok feltenni, azonnal elmegy a net még közvetlenül is, kaspersky-t próbáltam. -
HellGreg
őstag
Sziasztok,
érdekes dolog történt mostanában. Itthon digis kábeles netünk van (40/25mbit), és 2 gépet routeren keresztül kötöttünk a netre. így megy kb 2 éve, soha semmi gond nem volt vele. a hét elején viszont elkezdett belassulgatni a net, naponta többször úgy lelassult fél vagy egyórákra, hogy semmit se lehetett csinálni vele, max a gugli jött be, az is nagyon lassan. fölhívtam a szolgáltatót, mi lehet, mondták kössem rá közvetlenül. megtörtént, felhasználónév-jelszó, onnantól kezdve még csak nem is érzékelte a netet, azelőtt legalább annyi volt. viszont amikor közvetlenül kötöttem rá, akkor egyszer láttam a hálózaton egy idegen pc-t, ami gyanússá vált, hiszen nem lehetett volna ott. nagynehezen sikerült behozni a netet, visszakötöttem a routert, és megint lassan kezdett működni. most is ezt csinálja. nem lehet hogy valaki "lopja a netünket?"
ha a router ip-jét írom be a böngészőbe, még a router lapja is iszonyú lassan jön be. -
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Akkor lehet kipróbálom most azt. Egyébként vissza lehet tenni a gyári fw-t, ha valami gebasz van?
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tomato-t még nem használtam, csak DDWRT-t korábbi routeren, melyik a jobb, vélemények?

-
A_ScHuLcZ
addikt
Használja közületek valaki a WOL (Wake On Lan) funkciót routeren keresztül? Úgy értem kívülről, mert helyi hálózaton már működik, ezáltal leszűkíthető a dolog arra, hogy a routernél akad el a dolog.
NAT-olásokat megcsináltam arra a 2 portra, amire kellett (sőt igazából elvileg elég csak a 9-esre is), de ez még nem elég, mást is be kellene állítanom neki? A leírásban azt írták a 9-es ip-t úgy NAT-oljam, hogy 255 legyen a vége, vagyis a router minden egyes gépre küldje ki a kérést, amelyik a mac címben magára ismer, az be fog kapcsolni. Csakhogy 255-öt nem enged megadni a router (Linksys E2000), így azt a címet adtam meg, ami a gépem címe (fix ip-n van a routerben beállítva)
-
krealon
veterán
Szerk: de akkor lehet tényleg döglődik, ezer éves már..
Eloszor a tapegysegek (es a bennuk levo elektrolit kondenzatorok) szoktak megadni magukat.
Probakepp szerezz egy ugyanolyan feszultsegu es polaritasu (+ / - erintkezok stimmeljenek) adaptert, ami legalabb a gyari tapegyseg aramat tudja szolgaltatni.
Ha a stabilitasi gondok megoldodtak, nyertel.
-
Claude Leon
senior tag
Mármint wan-sávszél, szolgáltató, belső hálózat, és a jellemző terhelés is ugyanaz?
(a jellemző terhelés azért nyilván sokat nőtt az utóbbi időben, jelentősen sávszélességigényesebb a web, mint korábban, bár gondolom, nem monitorozod, hogy a havi forgalmad ugyanannyi ráfordított idő alatt mennyit nőtt)pl. a CPU melegedése erős összefüggésben lehet a WAN-LAN forgalommal
(nem is igazán a nyers bájtok, hanem a csomagszám (pl. torrent) inkább erősen terheli, sokat kell közben könyvelni)Igazán építhetnének már ezekbe a vackokba egy ledet, ami CPU%-ra váltana színt (zöld->sárga->piros), érdekes összefüggést lehetne felfedezni a szakadások és a led jellemző színe között.
-
Phvhun
őstag
válasz
Claude Leon
üzenetére
Igen, épp ezért nem értem mi lehet.
Szerk: de akkor lehet tényleg döglődik, ezer éves már..
Köszi a segítséget.
-
Akkor lehetséges, hogy haldoklik a router... Bár, ha régebben ment rendesen, akkor egy Hard Reset-et még megpróbálhatnál, és ha az sem segít, akkor minden bizonnyal valami HW hiba keletkezett benne, amitől belassult. Ilyet okozhat, ha mondjuk valamelyik chip-ben zárlatos lesz néhány tranzisztor.
-
Phvhun
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Digi lan, 20-as.
-
-
Phvhun
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Mostanában kezdte el ezt csinálni, régen ment rendesen, és a router a szűk keresztmetszet, kb felezi a net sebességét.
Router nélkül nincs semmilyen probléma. -
Ez egyáltalán nem biztos, hogy a router hibája, sőt, mivel mondtad is, hogy a hiba "full" terhelésnél jelentkezik, én inkább az ADSL nem megfelelő konfigurálására gyanakodnék, ezáltal nagy sebességnél a modem kiesik a szinkronból... Előfordulhat, hogy határon van a vonalad teljesítőképessége, vagy egyszerűen csak egy kicsit növelni kellene a vonali tartalékot.
Elsőként azt kellene megpróbálni, hogy ez a hiba router nélkül is jelentkezik-e...?
-
Phvhun
őstag
Üdv,
van egy Edimax br6104k routerem, és kb fél/egy óránként el dobálja PPPOE kapcsolatot ha fullra van terhelve.
Mit lehet ellene tenni, mi okozhatja ? -
-
Valed
tag
Adott egy TP-Link 941nd wifi router. A mai délután wifin végig szarakodott a kapcsolat vele. Mostanra teljesen meg is szűnt a gépek látták, de nem tudtak kapcsolódni hozzá, most frissítettem a szoftverét,de a probléma továbbra is fent áll. Kábelen tökéletesen lehet netezni, de a gépek már nem is látják a wifi jelét.
Már nem is ég rajta a wifit jelző kis ledecske.
Mit tudok ilyenkor csinálni?
Tönkrement a wifis része? -
-
VIBO
őstag
válasz
Claude Leon
üzenetére
Ezt hogy erted?
-
daverally
csendes tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Szia !
Igen arról van szó.
-
válasz
daverally
üzenetére
Ja, akkor gondolom az ADSL Splitter-ről van szó... Abba sima RJ11 csatlakozós telefonkábel kell, ami ha jól emlékszem négy eres, de működik kettővel is.
-
daverally
csendes tag
Szia !
Az elosztóra azt értettem amiből kijön a telefon és az adsl kábel és az Adsl-nél 6 , a modemnél 2 eres dugasz van.
-
válasz
daverally
üzenetére
Szia!
Most egész pontosan miről is beszélsz?
Amennyiben a router lenne az "elosztó", abban nem 6, hanem 8 eres dugaszok vannak, mivel az UTP kábel jó esetben 4 csavart érpárból áll. Persze vannak olyan esetek, mikor ebből csak 2 érpár van használatban, tehát elvileg elég lehet 4 eres kábel is, főleg ilyen rövid távolságra. Na de, mivel Te 6 és 2 érről beszélsz, így fogalmam sincs, hogy pontosan mi is ezen beszélgetés tárgya!

-
daverally
csendes tag
Sziasztok !
A modemhez mindegy hogy hány eres kábelt rakok ? Mert az elosztónál 6 eres a dugasz , a modemnél pedig 2.
-
-
darnex
csendes tag
Sziasztok,
parameterek:
wrt54gl, tomato 1.28, nincs semmi extra beallitas, kb. 2 eves, nincs torrentezesproblema:
a router rendszertelenul "fagy" nem megy a net. a routert elerem a bongeszon keresztul ahol tudom resetelni vagy kihuzom a halozati kabelt es ismet megy a net, de neha 3-4-5 perc elteltevel ismet megy a net. a routert lehet pingelni, kulso oldalalakat nem - tehat a roter valamiert nem engedi at a netet... probaltam dd-wrt-t is - hasonlo a helyzet.
haldoklik /melegszik a router? valakinek hasonlo tapasztalata? otlet? koszi... -
VIBO
őstag
hi
van egy tp-link TL r860 v4 tipusu routerünk.
az a gond, hogy kábelmodemről akarjuk osztani a netet 2 gépre. dee az egyik gépen lassu a net, esetek többségében time outtal végződik az oldalak betöltése
legujabb firm van rajta.
ha az egyik gépet kihuzzuk akkor a másik gépen gyors lesz a net, ha viszont mind2 gép be van dugva akkor az egyiken mindig lassu a net.
mac cim be lett állitva. dynamic ip cim van beállitva.
vmi 5let?

-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- Parfüm topik
- OLED monitor topic
- További aktív témák...
- Telefon tokok, telefon fóliák kedvezményes áron!
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyébként ebbe a routerbe megy az a netkábel, ami a szolgáltatótól kapott routerből jön. Tehát az adott router (amivel probléma van) osztja szét a netet a switch-ekbe, és további routerekbe. Arra is gonoltam, hogy a szolgáltatótól kapott router fos, de ebbe nem tudok belépni ugyebár ://

Gubek-Einste