- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
daverally #7578 üzenetére
Nem tudok róla, hogy a 360R modemekhez lenne valahol nyilvánosan elérhető firmware... Szerintem ilyet vagy egyáltalán nem adtak ki, vagy pedig csak az ISP-k kapták meg, és eddig még nem szivárgott ki... Bár ez utóbbit nehezen tudnám elképzelni.
szerk.:
A T1-es (fekete) változatra van moddolt firmware, de ha azt ráteszed, akkor onnan nincs visszaút, mivel a gyári fw-je annak sem elérhető nyilvánosan. Bár ha Neked a szürke van, akkor ez úgysem érint. -
-
válasz
daverally #7573 üzenetére
A régi fajta (szürke-kék színű) DSL-360R valóban nem egy nagy szám, de azért hozzáteszem, hogy nálam is ment jó ideig, 4 és 8 megás DSL-el is, úgy, hogy időnként ketten is torrenteztünk rajta.
Az újabb verziója, a T1-es (fekete színű) már klasszisokkal jobb, mivel a belsejét totálisan lecserélték. Felénk mostanság ilyet osztogatott az ISP...
Ha mindenképpen saját modemet szeretnél venni, akkor a DSL-321B, ami neked kell... Ez a ma kapható talán legjobb DSL modem.
De ha van egy kis érzéked hozzá, és időd rá, akkor olvasd el ezeket az írásokat, hátha meg tudod oldani a problémádat ingyen is.
ADSL, minden amit tudni akartál
D-Link 360R ADSL modem paraméterezés
Új firmware D-Link ADSL modemekhez
ADSL modem teszt (1. rész)
ADSL modem teszt (2. rész)
ADSL paraméterezés, hibaelhárítás
ADSL modem teszt: Dlink DSL-321B -
-
válasz
daverally #7567 üzenetére
Szia!
Szerintem a mai ADSL modemek leginkább ADSL2+ üzemmódban funkcionálnak, ahol már ~500 környékén mozog az egyidejűleg lehetséges nyitott kapcsolatok száma. Ez persze függ az esetleges zavart, ezáltal kitiltott vivők számától is. Na de mindegy is, mert a mai internetsebességek mellett ADSL-el már néhány szálon is ki tudod használni a maximális sebességet, mert sok a szerveres, és optikai nettel rendelkező seed-er. Az uTorrent programban a képen látható opciót keresd, és állítsd át valami megfelelő értékre... Szerintem 5Mbps-hez már 128 peer is bőven elegendő, és akkor legalább a routered sem zakkan meg, valamint esetleg még böngészni is tudsz majd a torrent mellett. Ez utóbbihoz persze a sebesség limitálása is kell még.
Megjegyzés
Bár nekem azért furcsa, hogy emiatt megszakadna az ADSL... Nekem is DSL-em van, van olyan mikor ketten is torrentezünk rajta, de emiatt sosem tapasztaltam szakadást. -
-
válasz
daverally #7408 üzenetére
Ja, akkor gondolom az ADSL Splitter-ről van szó... Abba sima RJ11 csatlakozós telefonkábel kell, ami ha jól emlékszem négy eres, de működik kettővel is.
-
válasz
daverally #7406 üzenetére
Szia!
Most egész pontosan miről is beszélsz?
Amennyiben a router lenne az "elosztó", abban nem 6, hanem 8 eres dugaszok vannak, mivel az UTP kábel jó esetben 4 csavart érpárból áll. Persze vannak olyan esetek, mikor ebből csak 2 érpár van használatban, tehát elvileg elég lehet 4 eres kábel is, főleg ilyen rövid távolságra. Na de, mivel Te 6 és 2 érről beszélsz, így fogalmam sincs, hogy pontosan mi is ezen beszélgetés tárgya!
-
-
válasz
daverally #7021 üzenetére
akkor még próbáld ki azt, hogy a notit is rányomod kábeles kapcsolattal a routerre, úgy vélhetően kiderül, hogy a router lan része problémázik, vagy az asztali!?!?
amennyiben a router a hibás, úgy esetleg azon egy firmware frissítés/újrahúzás, gyári állapot visszaállítása, és végül újrakonfig!
amennyiben az asztali a hiba forrása, úgy amit arra korábban is írtam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest