Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
Hello!
Ismerősnél egy Xiaomi AC1200-ast raktam össze, hazai boltos vásárlás, nem külföldi. De valami hitelesítési hibákat dobálgat, egyiket lefotóztam, kicsit rosz minőség, de talán látni.
Az időzóna, dátum jó benne.

-
tibike8
őstag
válasz
Multibit
üzenetére
Köszi, megoldottam. Szerencsére volt egy pár hónapos mentésem a routerről és azt visszatöltve visszaállt a rend.

Az UPS nem rég ment tönkre, de azon csak a PC volt. A router tök máshol van és nem is látom sok értelmét neki, hogy az is UPS-en legyen. Bármikor generálhatok neki 'áramkimaradást', ha lekapcsolom és attól csak nem kellene gondjának lennie. Az, hogy most mi állítódhatott el benne, nem tudom. -
tibike8
őstag
Sziasztok! Most találtam erre a topikra is így itt is kérdeznék, hátha. Minap Szegeden volt egy városi szintű áramkimaradás és azóta olyan 180/150-et mérek a routeren keresztül lanon és wifin is. Digi-s net. A routert kihagyva, az ONT-n viszont rendben a sebesség. Mi történhetett? Vagy csereszavatos lett az eszköz? Nem látok beállításokban semmi változást. És a router újraindítása után közvetlen jó a sebesség. 1 perccel később már nem.
Router: ASUS RT-N66U B1 -
Multibit
nagyúr
A találomra vásárolt router nem 100%-os megoldás. Ez valamilyen szoftveres anomália. Sokáig tart és sokba kerül kinyomozni, hogy melyik router szoftver áll ellent az iPhone “támadásának”. Először a telefon beállításainak (csatorna, sávszélesség, titkosítás) változtatásával próbálkoznék. Aztán érdemes lenne megszüntetni (ha vannak) az SSID-ben, vagy jelszóban fellelhető spec karaktereket, esetleg játszani a jelszó hossz csökkentésével (hátha hosszú).
Ezért (is) jó, ha a router és az AP nem azonos eszköz
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Egy elég érdekes problémával küzdök kb. 2 hete.
Az alany egy Xiaomi AX3600 router, patchelt 3.0.22_INT FW verzióval használom, betonstabilan megy egy bridge módban használt digis Fiberhome routerrel, immár 2,5 éve, talán 1x kellett újraindítani egy áramszünet után.
2 hete vettem egy 16 Pro-t, amivel rácsatlakoztam wifi-re, és itt jön a probléma. 5-10 másodperc múlva a Xiaomi router újraindul/eldobja az internetet és kezdi előről a PPPoE betárcsázást. Majd amikor végzett vele, 1-2 percig működik, majd kezdi előről. Amikor nincs wifin a telefon, akkor teljesen stabilan, megbízhatóan működik.
Reset, teljes beállítás előről természetesen már megvolt, de csak hétvégén lesz lehetőségem kipróbálni másik routerrel.Mi lehet a gond? Lehetséges, hogy nem "szereti
" egymást a telefon és a router?
(Remélem nem a telefonnal van valami hiba....) -
VaFec
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával állok szemben, hogy bizonyos weboldalak nem töltődnek be, míg minden más tökéletesen működik. (M4sport.hu; praktiker.hu)
Az előző routerrel nem volt ilyen problémám, de váltanom kellett egy wifi 6-os routerre a megnövekedett perifériák megfelelő kiszolgálása miatt.
A döntésem egy 3 egységből álló DECO X50 mesh konfigurációra esett.
A számítógép konfigjában és szoftverében nem történt semmilyen változás, így a vírusírtó és a tűzfal hibát úgy gondolom, hogy kizárhatom, nem mellesleg, ha visszakötöm a régi routert, ismét betöltődnek az ominózus weboldalak.
Úgy vélem, hogy az új router blokkol valamit, valahol, de nem találtam még eddig megoldást.
A számítógépen windows 11 fut a legfrissebb ESET Internet Security-vel. Az internet szolgáltató a Vidanet. A routeren a legfrissebb firmware van (1.5.5 Build 20240718 Rel. 44414).
Kérlek, segítsetek megoldást találni. -
raziel01
veterán
Sziasztok,
Látott már valaki olyat, hogy meghal a 2,4 GHz a routeren?
Tenda AC8 AC1200 Dual-band Gigabit Wireless Router 300/867Mbit, 1xWAN, 3xLAN, Dual Band
Volt factory reset, újraindítás minden és az istenért sem csatlakozik rá semmi.
5 Ghz-en pedig működik. -
Skillet
addikt
Hátha most sikerrel járok...
ÜdvVégül egy xiaomi ax3200 lett a befutó. Ár érték arányban jónak tűnik. Egyelőre úgy tűnik megoldódott pár probléma amit a routernek tulajdonítottam. Viszont kérdés is van. Port forwarding-ot nem találtam az appban (xiaomi home), a webes felületen meglett, de ott sem tudtam portot nyitni a qbittorrent-nek. Nálatok működik ez a funkció?
-
Essejó
veterán
válasz
tomboy1000
üzenetére
De minek bonyolítod az életed, hogy helyi hálón a DDNS-en keresztül érd el a Synót? Arra teljesen jó a helyi IP+port is.
-
tomboy1000
tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Köszönöm megnézem, hogy milyen lehetőségek vannak.
-
mezis
félisten
válasz
tomboy1000
üzenetére
[link]
Amíg nincs okod rá, maradjon a szolgáltató eszköze routernek.
-
Tompika777
senior tag
válasz
tomboy1000
üzenetére
Akkor nézd meg a Kaon-ban, hogy van e PPPoE Passthrough, és kapcsold be.. Ha engedi akkor a saját routered kösd utána, és add meg a bejelentkezési adatokat.
Ha nem lehet bekapcsolni, akkor hívd a szolgáltatót, és kapcsoltasd át. -
tomboy1000
tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Vodafone és optikai!
-
Tompika777
senior tag
válasz
tomboy1000
üzenetére
Ki a szolgáltató, és optika vagy coax?
Ha coax, akkor bridge mód a szolgáltatótól, ha optika akkor ppoe passtrough -
tomboy1000
tag
A szolgáltatótól nem szeretnék router cserét kérni. Van itthon egy saját , amit régen használtam,viszont nem vagyok biztos abban , hogy hogyan kell összehozni. Lehet rosszúl gondolom, de ilyenkor a szolgáltatótól kapott routert híd üzemmódba kellene állítani. ( bár az is kérdés ez számomra, hogy ezt én is beállíthatom benne, vagy a szolgáltatónak kellene áttennie?)
-
Multibit
nagyúr
válasz
tomboy1000
üzenetére
De van. Másik router.
-
Multibit
nagyúr
válasz
tomboy1000
üzenetére
Loopback funkciót nem találtam a router beállításai között
Nem csodálom. Azt vagy tudja a router, vagy nem (ahogy már korábban megírtam neked). Nincs ilyen beállítás. -
tomboy1000
tag
Sziasztok!
Szolgáltató váltás miatt új routerem van. A tipusa Kaon-PG2141N. Egy Synology 218+ csatlakozik hozzá, amihez engedélyeztem a portokat a routeren, hogy külső hálozatról is elérjem syno ddns címével. Ez külső hálozatról tökéletesen működik, viszont helyi hálozaton nem tudom használni, csak a helyi IP címmel tudok csatlakozni. Helyi hálozaton a DDNS címről a router IP címére irányít át. Át tudom valahol állítani, hogy a syno IP címére mutasson? Loopback funkciót nem találtam a router beállításai között, bár lehet csak én voltam figyelmetlen. -
mezis
félisten
válasz
bbubby00
üzenetére
Nagy valószínűséggel kábel vagy papa-mama probléma.
A szettet is ellenőrizni kellene egy 1000-es kapcsolattal.
Kábel: kíméletlen csőbehúzás is sokat ronthat. Egyszer teszteltem egy agyongyötört UTP kábel. A kapcsolati sebességet 1000-nek "egyeztették" a hw.-ek, de a ping teszt nagyon magas csomagveszteséget jelzett. Kihagyva a sorból nem volt csomagvesztés.
-
bbubby00
őstag
Sziasztok.
Nem vagyok penge annyira a temaban, de a hazban ezres digi van egy fo sajat routerrel. Az egyik szamitogep onnan kapja vezetekesen az internetet, ott meg is van a savszelesseg.
Van a routerhoz kotve egy reapeter kabellal (RT-N18U) es onnan tovabbosztva kabellal masik gephez, viszont ott mar csak 100as net van. Lehet a kabelt rosszul krimpelni? -
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
A Telekom kivet a NAT mögül végre .
Opent ír a CoD-is. -
Szerpentin
csendes tag
-
Essejó
veterán
válasz
Szerpentin
üzenetére
A gépedet is nézd meg, nem kaptál-e egy worm-ot ami ddosra használja.
-
Essejó
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
Azt nézd meg, hogy a link és a Wan IP-d eggyezik-e, bár ha a Wan IP-d mondjuk 100-al kezdődik, akkor tuti a nat.
Egyébként simán tudtam annó portot nyitni a 3896-on, meg statikus IP-t foglalni is. Egyébként koaxon annyira nem jelkemző a natolás, legalábbis az elmúlt 9 évben még 1x se natoltak. -
Akelaus
senior tag
Üdv!
Van egy Tp-link Tl-wdr6300-as routerem, ami a Digi-től kapott Fiberhome cucc mögé van rakva. Kábelen minden oké, van net, viszont tegnap wifi-n random ledobálta az eszközöket.
Volt hogy vissza sem lehetett csatlakozni, belépve nem mutatott semmilyen hibát.
Állítottam csatornát, gyakorlatilag mindent is amit csak lehetett a Wifi részen, a 2,4 és az 5GHz alatt.
Újraindítás többször, egy darabig úgy tűnt minden oké, aztán megint ledobott mindent wifiről, de közben LAN-on ment a tv-n a Youtube minden kín nélkül. Ekkor már direkt bekapcsoltam valamit ami zsinóron lógott, hogy megnézzem.
Valamikor nyáron művelt már ilyet, de akkor egy sima újraindítás megoldotta, és hónapokig nem volt ilyen kínja. -
Illye
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek! A probéma a következő: Torrentet nem tudok seedelni. qBittorrentet használok, legújabb verziót, Vodafone Gigabites netem van. IPv4-et beállítattam a szolgáltatóval, látszólag minden működik, gyakorlatilag nem megy a seed (eddig sem ment, pedig ez lett volna a cél). Port Forward menüpont megjelent a router oldalán, mégsem tudom beállítani (LAN IP-t nem fogadja el). Valaki tud esetleg nekem segíteni a problémában akár privátban?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
Kapanyél
őstag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Akkor hogy nézel rá a kamerákra? Hogy értesít, ha mozgást érzékelnek? Hogyan éred el a NAS-on tárolt adataid? Hogyan mentesz oda? Hogyan irányítod át a kaputelefont a mobilodra? Hogyan küld a hűtő jelzést, ha nyitva hagyta valaki az ajtaját? Hogyan nyitod ki az anyósnak az okos zárral az ajtódat? Hogyan állítod be a klímát távolról, ha mégsem mész aznap haza?
Ezek az eszközök vannak értünk szerintem és nem fordítva. Lehet élni persze nélkülük is, és az sem baj, ha valaki így is tesz.
-
Roland861010
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
???
-
-
kpityu2
addikt
válasz
Szerpentin
üzenetére
Tedd be egy másik router mögé és nézd meg annak a logját.
GEPESZ66: Én nem kapcsolgatom. Éjszakai újraindításra van beállítva és annyi. A routernek az a dolga, hogy állandóan menjen.
-
GEPESZ66
veterán
Elnézést, ha itt teszem fel a kérdést.
Ha nem vagyok otthon, én a routert ki szoktam kapcsolni.
Egy billenőkapcsolós dugalj van erre beiktatva.
Ti ki-be szoktátok kapcsolni, ha napközben nem vagytok otthon? -
Szerpentin
csendes tag
Sziasztok,
van egy Asus GT-AX6000 -es routerem Vodafone modem mögé rakva, modem bridge módban, kábelen van tovább osztva a net.
Az utóbbi időben kezdte el csinálni a rendszer hogy véletlenszerű időkben 1-1 percre teljesen ledöglik az internet pl böngészek egy oldalt, görgetek lefele és nem töltődnek be képek.
Egyelőre nem tudtam beazonosítani hogy mi okozza a gondot, de erősen a routerre mutatnak jelek.
Azt látni a router traffic analystben hogy amikor elmegy az internet akkor óriás mennyiségű adatot sugároz a router az internet felé. Sávszél alapján erre nem is lehet képes, mert 5 megabyte/sec a max voda sebesség, de a statisztika szerint 1(!) percen belül 15 gigát tolt fel.
Kliens szintű lebontásnál ez a statisztika nem jelenik meg. Viszont gyanús hogy pont akkor marad ki az internet, amikor ezek a kiugrások vannak.
Jelenleg ezekkel próbálkoztam:
1. legfrissebb firmware, hasonló jelenség
2. factory reset és az a firmware amivel jött, hasonló jelenségMind a két esetben próbáltam a mentett beállítások visszatöltésével és kézzel újra beállításával (pl wifi), de nem változtatott.
Most közvetlenül a modem mögé van kötve a hálózat hogy biztosan kizárjam a Vodafone-t.
Van e ötletetek mit lehetne még próbálni mielőtt feldobok rá egy Merlin-t?
-
Roland861010
veterán
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Sagemcom
F@ST 3896 Telekom Home Box-HUEnnyi van rá írva.
Én nem tudom anno a Xiaomi meg a TPlinkel nem volt ilyen gond. -
Multibit
nagyúr
válasz
Roland861010
üzenetére
Kérj publikus IPv4 címet!
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Milyen típusú a szolgáltatói eszköz?
-
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Van egy Sagem Telekomos AX-es routerem.
Az a próblémám hogy Natolva vagyok.
CoD-ban moderated-re mutatja.
Probáltam portot nyítni de a belső hoszt-nál "mindegy " mit írok be nem fogadja el. Esetleg ötlet akinek már sikerült portot nyítnia Telekomos routeren? -
Skillet
addikt
Üdv
Végül egy xiaomi ax3200 lett a befutó. Ár érték arányban jónak tűnik. Egyelőre úgy tűnik megoldódott pár probléma amit a routernek tulajdonítottam. Viszont kérdés is van. Port forwarding-ot nem találtam az appban (xiaomi home), a webes felületen meglett, de ott sem tudtam portot nyitni a qbittorrent-nek. Nálatok működik ez a funkció?
-
l1k3_1t
tag
Nem javaslom senkinek az ASUS AXE-7800-as router megvételét akik szeretnének jobb teljesítményt és persze bármelyik firmware-rel való bepakolást.
Hátrányok:
Elmúlt időszakban rengeteg leállás volt, valahol azért mert VPN kliens miatt (van ott beépítve), valahol azért mert ismeretlen eredetű hiba végett a WAN nem kapcsolódott a szolgáltatóhoz, számos frissítés megoldotta (csökkentette) a problémát (azok számát), volt olyan hogy a VPN szerver sem működött.
Csak gyári firmware létezik, nincs: Merlin, DD-Wrt, OpenWRT.
Wifi6E-n is a sebesség többnyire az ~500 Mbps letöltési sebességet éri el, de elérheti pillanatnyilag a ~600-at is (tesztelve Samsung Galaxy S23 Ultra-val ahol azon a lakótömben rajtam kívül senki nem sugároz 6GHz-en)
Meg ami volt tegnapi ISP tesztelés itt ,ami lényeg hogy a QOS magától bekapcsol és borzasztóan lelassítja a netet routeren keresztül még vezetékes használatkor is látni komoly különbséget, sőt a Continous Speed Testnél meg több sávszélt tudtam kisajtolni a router nélkül egyenesen a gépre dugva (elértem a ~90% letöltést az 1000mbps sebességből), vezetéken router keresztül megvan a ~700-800 mbps letöltés.ezt az egészet a Milyen routert? topikba írtam, de rájöttem hogy nem oda kell, így ott visszavontam és ide másoltam be.
-
krealon
veterán
https://wikidevi.wi-cat.ru/ASUS_RT-N18U
Tápegység:
DC 12V 1.5A 5.5/2.1 center +Szerintem a legtöbb 12V 2A tápegység megfelelő lesz. Például ez is
Szerk:
Afelhasználói könyv
https://www.asus.com/hu/supportonly/rt-n18u/helpdesk_manual/
szerint 19V a max bemeneti feszültség, ami még nem károsítja. -
tjsz
senior tag
válasz
bgergo1984
üzenetére
Sziasztok!
Asus RT-N18U adaptere tönkrement. Milyet (tartósat) javasoltok helyette?
Előre is köszi! -
bgergo1984
csendes tag
Sziasztok,
van egy xiaomi ax3000 (fw: 1.4.31) mesh router(ek). 2 db, lan kábellel összekötve. Papíron, az app-ban minden ok, működik minden, azonban a satellite node (szerintem) nem broadcast-ol wifit. Először is mindig 0 a csatlakozott eszközök száma, másodsorban ha a main routernek már alig van jele, akkor sem áll át a másik node-ra, holott 2 méterre vagyok tőle, illetve ha már kiesek a fő router hatóköréből, de még bőven a satelliteban benne vagyok, akkor sem lép fel. Valami ötlet? Köszi előre
-
törölt tag
Manuálban felvittem amit írtál. Ugyan úgy nem volt net.

Én vagyok olyan qurva "szerencsés" h.a műszaki dolgok olyanokat produkálnak amit még soha senkinél!
Win 10-el is most így jártam. 2 rendszergazda csak széttette a kezét h.fingja sincs. Aztán magam újrahúztam a gépet és jó lett minden. De épp ezt akartam elkerülni. -
robiii32
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link Archer C6-os router. Össze van kötve egy telekomos sagemcom modemmel! A routernél csak a wifit használom, ami eddig nagyon jól működött! Viszont most egyik napról a másikra a router internet jelző ledje sárgán világít, és azt jelzi hogy hiába csatlakoztatva van a kábel nincs internet! A wifihez csatlakozni tudok, de net nem megy! Próbáltam a routert resetelni, másik kábelt használni, másik csatlakozót használni a modemen, de semmi eredménye! Ha esetleg valakik járt már így és sikerült megoldania a problémát akkor megköszönném a segítségét!
-
kpityu2
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem térerő probléma. Az enyém is ezt csinálja, egy hordozható mobilnettel vasbeton épületben. A weboldalak párhuzamosan elkezdik betölteni a képeket aztán elfogy a szusz. Sajnos a mostani weboldalak tele vannak hatalmas felbontású képekkel teljesen feleslegesen. A telefon az oldalak mobilverzióját tölti be, amelyek meg sávszélességtakarékosak, nem olyan nagyfelbontásúak a képek. Nézd meg, hogy mi van, ha az asztali gépnek wifi megosztással adsz netet a mobiltelóról.
-
törölt tag
Adott egy 5G képes Xiaomi router Yettel korlátlan sim kártyával. Nem szolgáltatós a router.
Random produkálja a jelenséget, mely a következő:
Minden weboldalt kb. 3/4-ig betölt, aztán megáll és kb.10-20 mp múlva betölti a teljes oldalt. De van h.nem és akkor kétszer-háromszor-ötször manuálisan kell befrissítenem az oldalt h.teljesen be legyen töltve.
Ezt a jelenséget van h.1 hétig vagy pár napig csinálja, aztán magától megjavul.Tesztelve 3 mobilon és a következő böngészőkkel: Chrome, Brave, Opera, Edge
A böngészők és a router is full gyári beállítású!
Viszont ha a telón mobilnettel nézek meg bármilyen weboldalt akkor mindem flottul megy és betölti egyből a teljes oldalt. Szal a router a ludas.
Net sebesség 250-350 Mbps között szokott lenni a routerrel.
Ötlet h.mit állítsak be a routeren?
-
movax
őstag
válasz
Backrau
üzenetére
5 GHz-es sávban egy mai 2-3 rétegű ablak is képes megállítani a jelet, nálam a router 5 méterre van a terasztól, de néha elveszti a telefon a jelet, ha becsukom a teraszajtót.
2,4 GHz-en erős a jel. Szintén TP-Link a router. A beállításaiban lehet állítgatni a jelsugárzás erősségét (Transmit power), vagy játszadozni a csatornákkal. -
Backrau
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Huawei CPE Pro 3 4G+ router (ezen jön az internet). Vettem pár hónapja egy P-Link AX3000 router, hogy a szükséges dolgokat (PC, TV, beltéri) kábelen keresztül szét tudja osztani, a többi mind wifin megy (telefon, tablet, kamerák). A Huawei router wifije ki van kapcsolva és hídba van rakva a TP-Linkkel, erről megy a wifi. A problémám az, hogy ha kiülök a teraszra alig van wifi jel. A terasz kb. 7m a routertől és egy fal van. A huawei router kb. 11m-re volt a terasztól, de ilyen gond nem volt, sőt, még 15-20 méterre a háztól is lehetett fogni a jelet. Ez valami beállításbeli gond lehet, vagy a Huawei router wifije ennyivel erősebb?
-
sunny1
tag
válasz
szaboi6512
üzenetére
Sajnos nem jó,de azért köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Arc Raiders
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

" egymást a telefon és a router?
?