- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
great66
tag
válasz
Intruder2k5 #20098 üzenetére
Az lehetséges, hogy a modem része halt meg? Nem pedig csak a WAN port?
-
-
great66
tag
válasz
Intruder2k5 #20096 üzenetére
-
-
great66
tag
válasz
Intruder2k5 #20094 üzenetére
DD-WRT van mindkettőn. Hogyan tudom átkonfigolni?
-
válasz
great66 #20093 üzenetére
Szia!
Sajnos, ha valóban megdöglött az a WAN port, akkor szinte lehetetlen lesz megjavítani! Egyébként ilyet, jellemzően villámcsapás szokott okozni!
Az ASUS WL-500gP esetén annyit tudsz tenni, hogy ráteszel egy 3rd party firmware-t, amivel át lehet konfigolni a WAN portot az egyik LAN portjára, így legfeljebb három vezetékes eszközzel tudod tovább használni!
-
great66
tag
Sziasztok!
Keresek valakit aki tud javítani WAN port hibás routert. Esetleg tipp a javításra is jó lenne és arra, hogy miért döglik már meg 2 routerem is ugyanazzal a hibával.
A két szóban forgó router típusa: Asus WL500-Gp, Belkin F5D8335-4 v2
Előre is köszönöm a segítséget!
-
krealon
veterán
válasz
VWtuning #20085 üzenetére
"Szétszedtem a tápegységet, de csak egy nagy tekercset találtam benne. Adattáblájára ez van írva:
AC/AC adaptor
Output: 9V 800mA 7.2VA
Úgy tűnik, hogy ez váltóáramú adapter. "Pontosan. Valoszinuleg egy egyszeru transzformator.
Ez esetben az egyeniranyito es stabilizalo komponenesek az eszkoz belsejeben vannak."Kiszedtem a házból a nyáklapot, és az alján egy nagy barnulás van, és egy kis égett szaga is. Valószínűleg leégett."
Lehetseges, hogy ez is csak az eloregedo kondenzatorok hatasa, igy ha meg nem teljesen halt ho-halalt, akkor javithato.
Az mar mas teszta, hogy megeri-e a faradsagot vagy egyszerubb par ezer forintert egy sokkal korszerubb eszkozt venni.
Ha csere mellett dontesz, akkor ajanlom a "Milyen routert? (kiemelt téma)"-t. -
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20090 üzenetére
köszi, ez volt a gond...
-
válasz
baandii #20089 üzenetére
Az ESET víruskeresőben/tűzfalban vedd fel a kivételek közé a router IP címét!
http://www.tp-link.com/en/article/?faqid=358
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2890 -
baandii
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20088 üzenetére
a :80as port megadása nélkül és a tplinklogin.net-re is ezt oldal dobja fel...
mi lehet a gond?
-
válasz
baandii #20087 üzenetére
Szia!
80-as port megadása nélkül? Esetleg a http://tplinklogin.net címen?
-
baandii
senior tag
hellosztok!
vki hozzá értő légyszi segítsen...volt itthon egy régi router amit a mai napon lecseréltünk egy TP-LINK TL-WDR3600 Router-re...a gond az lenne hogy csak az egyik gépről lehet belépni arra az internetes felületre (192.168.0.1:80) ahol a beállítási lehetőségeket lehet elvégezni...ez mért van? -
VWtuning
csendes tag
Kiszedtem a házból a nyáklapot, és az alján egy nagy barnulás van, és egy kis égett szaga is. Valószínűleg leégett.
-
VWtuning
csendes tag
válasz
krealon #20084 üzenetére
Szétszedtem a tápegységet, de csak egy nagy tekercset találtam benne. Adattáblájára ez van írva:
AC/AC adaptor
Output: 9V 800mA 7.2VA
Úgy tűnik, hogy ez váltóáramú adapter. Kimértem, és alapjáraton 9,5V-ot mutatott, terhelés alatt, pedig 9V-ot A routert is szétszedtem, ott a kondik jó állapotban vannak. Nem tudom hogy hol van a probléma -
krealon
veterán
válasz
VWtuning #20083 üzenetére
"Van egy Sweex LW050-es routerem, ami naponta többször eldobja a netet, és az átjárót sem érem el. Eddig csak wifin csinálta ezt, de most már kábelen is. Ha áramtalanítom, és újra visszadugom, akkor egy ideig megjavul, de azután újra eldobja. Kb 1 hónappal ezelőtt volt rajta egy teljes reset + újrakonfigurálás, amivel idáig jól működött. Valószínűleg döglődik? Már több mint 7 éves"
-
VWtuning
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Sweex LW050-es routerem, ami naponta többször eldobja a netet, és az átjárót sem érem el. Eddig csak wifin csinálta ezt, de most már kábelen is. Ha áramtalanítom, és újra visszadugom, akkor egy ideig megjavul, de azután újra eldobja. Kb 1 hónappal ezelőtt volt rajta egy teljes reset + újrakonfigurálás, amivel idáig jól működött. Valószínűleg döglődik? Már több mint 7 éves
-
BemAnyó
senior tag
válasz
Gubek-Einste #20081 üzenetére
Kösssszzzi!
Behalt a routerem (majd 5 éves tplink 1043ND) kb 1 óra variálás után (újraindítottam mindent mindenhogy, teszteltem csak wfivel hátha a kábel vagy csak az a port, de semmi...), már elkezdtem a garancia levelet keresni, na az nem lett meg, de utolsó kétségbe esésemben felnéztem a fórumra )itt kellett volna kezdjem én marha
) , elolvastam a hozzászolásod, nyomtam egy firmware frissítést és megint megy a routerem!
köszi!!
-
-
aviator
tag
válasz
krealon #20078 üzenetére
A routeren biztosan világít, a hálókártyán nem néztem, de valószínű.
3 éves lehet, max. 4.
Viszont sikerült kiderítenem, hogy ilyen átjátszó állomás jelleggel képes működni, tehát ha egy működő router egyik (LAN 1,2,3,4) portját mint kimenet egy lan kábellel összekötöm ezzel a hibás routerrel, illetve valamelyik portjával, mint bemenet, akkor tudok vele internetezni, viszont a kliens gép ip címe nem 192.168.x.y. hanem egy ISP által kiosztott random ip.
Még valami ötlet esetleg? -
balu1201
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #20072 üzenetére
Szia ! Kipróbáltam , és így sem jó !
Ötlet ?
-
aviator
tag
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem, eddig nem tapasztalt problémával kerültem szembe. Van egy TP-LINK TL-WR741ND routerem és úgy tűnik, hogy valami nagyon meghasalt benne. Reset gombra nem reagál és nem tudok belépni a belső felületére a 192.168.1.1 címmel, illetve a tplinklogin.net-tel sem. Csatoltam egy képet a helyi kapcsolat adatairól amit el lehet érni rajta keresztül.
Ha valaki tudja mit kell ilyenkor csinálni segítsen légyszi!
Köszönöm! -
törölt tag
Megcsi....hurrá...müxik...
Természetesen reset után sikerült....
-
krealon
veterán
válasz
Winner_hun #20051 üzenetére
"Legelején 5+mp után felvillan az összes led, elvileg az lenne a reset. Gyakorlatilag nagyon nem akar beengedni. Illetve IE-ben bejött a felület, de bármire rákattintok jelszót kér, átírni semmit se lehet."
Neha eredmenyt szokott hozni a regebbi eszkozoknel, ha regebbi web-bongeszovel probalunk hozzaferni.
Ilyen esetekre szokott nalam lenni egy Firefox Portable 2 legacy."Milyen routert érdemes venni amivel nincs gond és minden funkciója rendesen működik?"
A dugasztapos eszkozoknel eloszor a tapegyseg szokta feladni a kuzdelmet, ami (tobbek kozott) a tiedhez hasnolo bizonytalan vagy megmagyarazhatatlan mukodesben szokott jelentkezni.
A tapegyseget (mivel ezek kapcsolouzemuek) a terhelt allapotban leadott feszultseggel lehet tesztelni.
Pelda:
Egy 12V 1A-s tapegyseg kb 12W teljesitmenyu. Ha rakotsz egy 12V 10W-os autoizzot es ekozben a csatlakozon (vagy az izzon) mert feszultseg nem kisebb mint 11V, akkor jonak tekintheto. Ellenkezo esetben cserleni kell.
Masik pelda:
Egy 5V 2A-es tap teljesitmenye 10W, viszont ha csak 12V-os izzo van keznel abbol 12V * 2A = 24W koruli erteku kellne. Az autokban altalaban 21W-os izzo fordul elo, mint kovetkezo lepcsofok, igy azt erdemes ehhez a taphoz hasznalni. Az elvart minimalis feszultseg pedig 4.5V. -
törölt tag
válasz
Gubek-Einste #20073 üzenetére
Ó basszu..... azt nem akarom, az szörnyű....
csakhogy már volt reset, volt firmware frissítés és újból xa....egyébiránt
-
-
-
törölt tag
Sziasztok, elkelne némi segítség ...
Asus rt-n12 wifi router. gépen win7 hp, net dunaweb/invitel wireless
Na szóval, már nem egyedi és első probléma...este gép leállít, reggel indít, muku netelérés.
Dugom kábelt direktbe...van net, frissül a védelmi szoftver, megy minden rendben. Ez utóbbi azt mondja semmit se blokkol....és a hálózati térkép is szépen mutatja a kapcsolódást, ami nem az....
Marad a router. Van valakinek valami tippje hol keressem a hibát ? Voltam a beállításaiban, semmi alapvető-elemi hiba nem látszik, újra is indítottam, mégsem semmi...nulla, nuku...
-
balu1201
csendes tag
Sziasztok ! adott egy új Tp741N router ! A problémám az , hogy a telefonom ( Lg omnia ) Nehézkesen kezeli a wifi-t ! felcsatlakozom a wpa/wpa2 TKIP kódolással védett hálózatra , egy ideig szuperul megy aztán gondol egyet és lekapcsol a hálózatról ! Más eszközzel , tv , tablet stb... tökéletes a wifi ! Ha leveszem a kódolást akkor működik , viszont így nem szívesen hagynám a hálózatot ! a dolog apropója az , hogy más , szintén wpa kódolással védett wifi hálózatra csatlakozik , és tökéletesen megy , nem kapcsol szét,szóval a telefon wifi-je nem rossz ! Valaki segítsen lécci , mert nagyon idegesítő dolog !
-
LámaZ
addikt
válasz
Winner_hun #20067 üzenetére
A submit helyett írj be smtp-t!
-
válasz
Winner_hun #20067 üzenetére
Még egy kérdés! Ha belépsz az Invitel webmail szolgáltatásba, onnan tudsz levelet küldeni a kívánt címekre?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Intruder2k5 #20066 üzenetére
Így van megadva, működött míg el nem romlott (úgy, hogy hozzá se nyúltam a beállításokhoz)
-
válasz
Winner_hun #20065 üzenetére
Akkor valószínűleg már a levelező (smtp) szerver domain nevét nem tudja feloldani rendszer, ezért nem tudsz semmit sem küldeni! A kiszolgáló gondolom név szerint van megadva a kliensben! Esetleg nem próbáltad IP címmel beírni?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Intruder2k5 #20064 üzenetére
Van ami megy, van amire Nem mérvadó válasz, illetve DNS request timed out üzenet jön. Ez bármit is ír, levelet küldeni egyik domain címre se tudok. Se freemail, se gmail, se egyéni, saját címekre. Még saját magamnak se.
-
válasz
Winner_hun #20063 üzenetére
Csak ezt írd!
nslookup gmail.com
Illetve nem is pontosan gmail-t, hanem annak az email címnek a végét, amit nálad kiír a kisatírozott hibaüzenetben! A többi szemléltetés volt, hogy nálam mit reagált!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Intruder2k5 #20061 üzenetére
Ilyet még nem csináltam, nem is igazán értem hogy először hogy kéne. Beírtam ezt cmd-be:
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup gmail.com
entert nyomtam, ezt írta:A megadott nevet <root@INT-ROUTER:> a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Gubek-Einste #20060 üzenetére
Optikai net (először rossz topikba tettem fel a kérdésem, csak ott jött válasz, azért írtam azt)
üres/admin az alapértelmezett, viszont IE és FF nem fogadja el, visszadob mintha rossz lenne valamelyik adat. Chrome beengedett. -
válasz
Winner_hun #20059 üzenetére
"hogy ez a routert felülírja vagy sem azt nem tudom"
Igen felül! Pontosabban ez úgy működik, hogy a router akkor ad meg bármilyen IP konfigurációt a kliensnek, ha az kéri! Viszont ha neki van statikusan beállított címe, akkor nem fogja kérni a routertől!Ha Windows parancssorba beírod a kérdéses mail cím végét (@ utáni részt) egy nslookup-al, akkor megtalálja a domaint? Tehát pl...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# nslookup gmail.com
Server: 8.8.8.8
Address 1: 8.8.8.8 google-public-dns-a.google.com
Name: gmail.com
Address 1: 2a00:1450:400d:804::1015 bud02s03-in-x15.1e100.net
Address 2: 173.194.39.118 bud02s02-in-f22.1e100.net
Address 3: 173.194.39.117 bud02s02-in-f21.1e100.net -
válasz
Winner_hun #20059 üzenetére
Kábelnet esetén automatikus konfigurációt kell használni ami a router esetében az alapértelmezett beállítás így ha megtörtént a reset és kap netet akkor azt továbbítja is a LAN felé.
admin/üres páros próbáltad már?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Intruder2k5 #20058 üzenetére
A probléma innen indult. Kaptam rá egy ilyen választ. Megnéztem, a hálózat beállításainál át volt írva az ajánlott értékekre. Viszont hogy ez a routert felülírja vagy sem azt nem tudom. Mivel ma (is) levelet akartam küldeni és továbbra se tudtam ezért úgy voltam vele hogy végre megnézem, és ha kell átállítom a routerben a DNS-t. De a routerbe nem tudtam belépni. Jött a router reset de akárhányszor megcsináltam az alapértelmezett beállításokkal se tudtam belépni. Közben a netet beállítottam a modemre. Végül kiderült hogy a Firefox és IE nem hajnaldó belépni a resetelt routerbe a helyes adatok megadása után, mindig csak visszadobták a login ablakát, a Chrome viszont beengedett.
A routerbe visszadugva a zsinórokat egyből felcsatlakozott a netre (reset után), ezért írtam hogy nem történt reset a reset után. Azért dobott fel egyből a netre mert a modemhez be volt állítva a kapcsolat és a router automatikus konfigurációra volt beállva a reset után.Viszont sajnos a problémám nem oldódott meg, levelet továbbra se tudok küldeni, csak ezt a hibaüzenetet kapom, de ez már nagyon másik topik témája.. legalább annyi kiderült hogy nem a szolgáltatónál van gond hanem a levelezőprogramban. De hogy ott hol...
-
-
válasz
Intruder2k5 #20056 üzenetére
A PC-vel tárcsázott be, majd beletette a routert, és mivel alapból automatic DHCP van a WAN-port, ezért simán átengedi a trafikot.
Se IE, se firefox nem engedte be, de a chrome igen, [none] / admin párossal. Már megy a beállítás...
-
válasz
Winner_hun #20055 üzenetére
Milyen neted van? Véletlenül nem DHCP-s? Csak mert akkor értelemszerű, hogy megy, hiszen az az alapbeállítás!
-
Winner_hun
félisten
Helyben lepetézek. Megcsináltam a resetet (nem tudom hányszor), megcsináltam a 30/30/30-as dolgot is, összedugtam a routert/modemet és simán megy a net, szóval ezen SEMMI reset nem történt. Na ilyenkor mégis mit csináljak?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Intruder2k5 #20052 üzenetére
Ok és ha villantak és megvolt a reset akkor mi a gyári név/jelszó páros? Mert semmi/admin, illetve admin/admin az amit találtam de egyik se jó.
-
balu1201
csendes tag
Sziasztok ! adott egy új Tp741N router ! A problémám az , hogy a telefonom ( Lg omnia ) Nehézkesen kezeli a wifi-t ! felcsatlakozom a wpa/wpa2 TKIP kódolással védett hálózatra , egy ideig szuperul megy aztán gondol egyet és lekapcsol a hálózatról ! Más eszközzel , tv , tablet stb... tökéletes a wifi ! Ha leveszem a kódolást akkor működik , viszont így nem szívesen hagynám a hálózatot ! a dolog apropója az , hogy más , szintén wpa kódolással védett wifi hálózatra csatlakozik , és tökéletesen megy , nem kapcsol szét,szóval a telefon wifi-je nem rossz ! Valaki segítsen lécci , mert nagyon idegesítő dolog !
-
válasz
Winner_hun #20051 üzenetére
"bejött a felület, de bármire rákattintok jelszót kér, átírni semmit se lehet"Véletlenül nem DD-WRT van rajta?szerk.:
Ja, bocs, most nézem, hogy nem WRT160N, hanem WRT120N arra nincs DD-WRT!Pedig bizony, ha villannak a LED-ek, akkor az a RESET! Ilyenkor a 192.168.1.1 címen, üresen hagyott felhasználónév mellett admin jelszóval kellene, hogy működjön!
-
Winner_hun
félisten
válasz
krealon #20049 üzenetére
30+mp-cel kezdtem. Legelején 5+mp után felvillan az összes led, elvileg az lenne a reset. Gyakorlatilag nagyon nem akar beengedni. Illetve IE-ben bejött a felület, de bármire rákattintok jelszót kér, átírni semmit se lehet. Elfogy a türelmem és ezen is egy kalapáccsal segítek majd. Milyen routert érdemes venni amivel nincs gond és minden funkciója rendesen működik?
-
krealon
veterán
válasz
Winner_hun #20047 üzenetére
Probald hosszabb ideig nyomva tartani.
De lehet hogy a 30/30/30 reset segit csak. -
rob72
tag
Hali nem tudjátok miért nincs internetkapcsolat a TL-WR2543ND-n mikor minden okés meg is találja magának beírom kódomat jelszót és nincs internetkapcsolat villog meg minden oké de még sincsen. Egy 841esen meg megy tökéletesen minden ugyan úgy van beállítva pedig..
-
Winner_hun
félisten
Linksys cisco wrt 120 n routert hogy kell resetelni? És mi az alapértelmezett név/jelszó párosa? Összevesztem a guglival.
Ezt talátlam de az 5 mp nyomvatartás és a név üresen, jelszónak admin semmit se ér, nem tudok belelépni. -
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20042 üzenetére
Megtaláltam a modemet egy másik szobában. Igazad volt, ez egy DSL-360R, ami úgy tűnik nem túl jó jel. Most nincs itthon az anyja, aki intézi a papír dolgokat és gondolom nála megvan a felhasználó/jelszó páros, szóval legközelebb megvizsgálom. De lehet, hogy egyből telefonálok, ha kezembe kerül a szerződés és tényleg látják bentről a szakadozást.
Köszi a sok segítséget!
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20042 üzenetére
Oké!
-
Kösd ki a routert, próbáljátok meg közvetlenül géppel a netet, ha úgy is szakad, akkor be kell jelenteni hibára! Ehhez a próbához persze ismerni kell a felhasználónév/jelszó párost!
Ha kihúzod a routerből a WAN kábelt, és azt elkezded magad felé húzni erősen, előbb-utóbb meg fog érkezni a modem is hozzád! Csak arra figyeljetek, nehogy a macska elkapja útközben!
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20040 üzenetére
Köszönöm a sok hasznos választ!
A napokban, ha lesz időm felkutatom és megnézem hogy mi is van ezzel a modemmel.
-
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20038 üzenetére
Milyen IP címen próbáljak rácsatlakozni? Mert fogalmam sincs hol van a modem, még az is lehet, hogy a padláson van.
-
válasz
Bobyjack #20037 üzenetére
Nézd meg, hogy milyen modem van! Lehet még a régi, szürke-kék színű DSL360R, azok meg már megérettek a cserére, elég régi, és megbízhatatlan típus! Az Invitel egyébként viszonylag könnyedén cserélgeti a modemet, anno nekem is volt Invis DSL-em! Jelentsétek be telefonon, hogy sokat szakad a net, ezt fogják látni bentről is, és hoznak majd új modemet!
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20036 üzenetére
Szerintem elérem, mert a router küldi vissza, hogy nem kap kintről jelet.
Most egy opps-ozás alatt sikerült az admin felületen bütykölnöm, szóval úgy tűnik tényleg modem beállításaival van baj.
-
válasz
Bobyjack #20035 üzenetére
Így van, itt nem fog működni a fentebbi cím, mivel ez egy Invitel ADSL net, ami láthatóan 35 perce kapcsolódott utoljára, tehát simán elképzelhető, hogy a net szakad, és nem a routerrel van baj! Azt lenne jó tudni, hogy amikor a kimaradás van, akkor közben a routert eléred-e...?!
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20034 üzenetére
-
válasz
Bobyjack #20033 üzenetére
Az egy elég gagyi router, a Telekom szórta tele vele az egész országot! Ha kábelnet, akkor a 192.168.100.1 címen kellene lennie a kábelmodem admin felületének! Nézd meg ott, hogy milyenek a jelszintek, mert lehet már a modemnél szakad a net, és nem is a router a hibás!
-
Bobyjack
senior tag
válasz
Intruder2k5 #20031 üzenetére
DIR-600-as a router. Igazából a barátnőméknél van, csak marhára idegesít, hogy ezt csinálja. Kell, hogy legyen egy modem is, azt hiszem koax kábelen jön a net, csak nem tudom merre van, mert össze-vissza van minden ebben a házban.
-
The IT guy
tag
Sziasztok! Van egy kis gondom és a ti szakértelmeteket szeretném kérni. Digis netem van, 8Mbit, kábeles hulladék. Mellette egy TP-link routerem. Mostanában azt vettem észre, hogy minden egyes nem p2p letöltésem, legyen az egy 5mbos PDF, vagy egy 120mbos zip, elkezdi tölteni, aztán megáll. Minden otthoni eszközön ezt csinálja, és fogalmam nincs mi lehet a gond...
-
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
A következő a problémám. Adva van egy wrt54gc v3 router, ami eddig hibátlanul működött úgy, hogy netkábel bent, egy ethernet ki az én gépembe, és wirelessen keresztül ment a barátnőm 2gépén a net. Ma elmentem fodrászhoz (fontos)mire hazajöttem, egy darab net se volt. A netet nem kapcsolták ki, hiszen direktbe kötve mindegyik gépen megy rendesen. Tehát. A routert többszöri áramtalanítás sem javította meg, illetve reseteltem is. Digim van, ha jól emlékszem itt a ppoe kapcsolatot kell állítani a szolgáltatótól kapott jelszóra és felhsználónévre. ha jól tudom, mást nem kell. A fényekről: a power gomb néha villog, a wireless nem, at eternet folyamatosan világít, az internet bevillan. ötlet? jah, ha a netkábel benne van a routerben, nem érem el a setupot.
-
cd930
senior tag
Sziasztok!
Telekomnál rendeltem egy IPTV-s csomagot nettel, telefonnal.
A mostani modemem helyett tehát egy másikat fogok kapni, egy WLAN routeres telefon csatis cuccot.
Milyet válasszak?Pontos típusaim nincsenek, de Ti biztos tudjátok, melyik az a 3 router, amit mostanában telepítenek.
Azt tudom, hogy van egy régebbi Cisco (erről azt mondta a szerelő, hogy melegedős fajta), egy DLINK illetve egy valami Techni... kezdetű (ez utóbbit dícsérte).A választáson túl egy láma kérdésem is van. A szerelő azt mondta, hogy a falban meglévő UTP kábelt kétfelé tudja szedni, mert csak 100Mbit fölötti sebességnél használja ki a rendszer a 4 érpárat, az alatt elegendő a 2 érpár. Ha ez így van, akkor megúsznám a falon kívüli vezetékelés 90%-át, ami nem elhanyagolható szempont, ha az ember meg van áldva egy esztétikára adó feleséggel...
Előre is kösz mindkét témában a segítséget!
-
krealon
veterán
válasz
z123456789 #20024 üzenetére
"Mi lehet megoldás, hogy ez normálisan működjön?"
Huh. Szep essze kerdes.
Ez leginkabb a szolgaltatoi beallitastol fugg.Ha a szolgaltatoi radios kliens eszkoztol DHCP-n tobb IP is kaphato, akkor a legegyszerubb az AP / switch mod haszanlata.
Ha csak 1 IP jon a szolgaltatotol, vagy fix IP-s beallitas szukseges, akkor router modban kell hasznalni a TP-link-et:
- a szolgaltatoi UTP a TP-link WAN portjaba, a helyi eszkozok a LAN portokba vagy WiFI kapcsolattal csatlakoznak.
- A TP-link LAN alhalozata kulonbozzon a szolgaltatotol kapott alhalozattol. Pl: szolgaltatotol a WAN oldalon 192.168.1.100-as cimet kapunk, akkor a TP-link LAN IP-je legyen 192.168.2.1Ezzel alapvetoen mikodnie kene a halozatnak.
-
sly54
tag
Sziasztok!
Kérnék pici segítséget,van egy WDR3500 router amihez találtam egy openwrt-t(sajnos)amire frissítettem és azóta nem tudok belépni a router kezelőfelületére. A192.168.0.1 volt a régi de ezzel nem tudok belépni,van a r.hátulján egy reset lehetőség de ez nem sokat segít,mit rontottam el (de nagyon)?Köszi előre is a segítséget
-
krealon
veterán
válasz
z123456789 #20019 üzenetére
"A laptop, ami Wi-Fi-n kersztül kapcsolódik, gond nélkül hozta a 10/5-ös sebességet.
Itt jön a csavar...a képen látható módon van bekötve mindegyik kábel a router-be.
Igen, jól látjátok, a fogadó WAN (kék) portba semmi, hangsúlyozom semmi nincs bedugva. A modemtől érkező UTP kábel az egyes rout port-ba van bedugva. (Bal oldali kábel). A 2es kábel megy a PC-be, de inaktív teljesen a dolog, nem működik, ám a laptop vígan netezik a 10/5-tel Wi-Fi-n ezzel e felállással.
Mondja valaki meg nekem hogy ez hogy lehet?! Mert kb 1,5 órát csak nézegettem, és próbáltam felfogni hogy most ez mi? Rosszul látok, valamit rosszul olvastam, és nem látom a fától az erdőt vagy mi a franc? Ez így nem kellene hogy működjön nem de bár?"Tobb fele megoldas is lehet.
1, A UPC modem egy modem-router combo (EPC3925) es a TP-link mogotte AP / switch modban van2, Csak kabelmodem van (EPC3208) es a net FiberPower 30 vagy lassabb, a TP-link mogotte AP / switch modban van. A UPC ezekhez az elofizetesekhez 1 db publikus IP cimet oszt ki. A Notebook wifi kartyaja kert eloszor IP-t, az megkapta, es mukodik rajta a net, a tobbi eszkoz nem kap IP-t, hanem kitalal maganak APIPA cimet (169.254.x.y).
3, Csak kabelmodem van (EPC3208) es a net FiberPower 30 vagy lassabb, a TP-link mogotte router modban van. A Notebook wifi kartyaja kert eloszor IP-t, az megkapta, es mukodik rajta a net, a tobbi eszkoz a router DHCP szerveretol kap IP-t (192.168.1.x) es atjaronak a TP-link LAN IP-je kerul megadasra, igy nem talalnak ki a netre.
4, stb. (Nincs kedvem tovabb talalgatni)
-
OldAkita
aktív tag
válasz
z123456789 #20019 üzenetére
Igen szerény tudásom szerint, ha a szolgáltatói router lan portját második router lan portjával kötöd össze, akkor a megfelelő beállításokkal egy hálózatra kerül a két router, valamint az összes olyan kliens amit a második router lan portjára csatlakoztatsz, avagy a második routerhez wifi-n kapcsolódsz.
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Egy érdekes dologgal találkoztam tegnap.
Szeretném ha valaki meg tudná magyarázni, mert én nem találtam szavakat rá.
Az alábbi képen egy egyszerűbb TP Link router látható. (Nem tudom a típusát, mert annyira felzaklatott a dolog, hogy ilyen földi dolgokra nem figyeltem.)
Volt egy nagyobb vihar, kedves rokonság mindent kihúzott a fali csatlakozókból, vihar elvonultával vissza minden, és a router-hez kábellel kötött PC nem fogta a NET-et.
A laptop, ami Wi-Fi-n kersztül kapcsolódik, gond nélkül hozta a 10/5-ös sebességet.
Itt jön a csavar...a képen látható módon van bekötve mindegyik kábel a router-be.
Igen, jól látjátok, a fogadó WAN (kék) portba semmi, hangsúlyozom semmi nincs bedugva. A modemtől érkező UTP kábel az egyes rout port-ba van bedugva. (Bal oldali kábel). A 2es kábel megy a PC-be, de inaktív teljesen a dolog, nem működik, ám a laptop vígan netezik a 10/5-tel Wi-Fi-n ezzel e felállással.
Mondja valaki meg nekem hogy ez hogy lehet?! Mert kb 1,5 órát csak nézegettem, és próbáltam felfogni hogy most ez mi? Rosszul látok, valamit rosszul olvastam, és nem látom a fától az erdőt vagy mi a franc? Ez így nem kellene hogy működjön nem de bár?Please Help!
-
LámaZ
addikt
válasz
Sándor -P20- #20016 üzenetére
No, majd mindjárt mondják erre az okosok, hogy egyedi förmvert kell telepítened (erre alkalmas rúter kell!), amelynél el tudod osztani igazságosan a sávszélességet.
-
Sándor -P20-
senior tag
Elfelejtettem a lényeget...
Egy TP-LINK TL-WR740 Osztja az infót... -
Sándor -P20-
senior tag
Üdv mindenkinek.
Lenne egy problémám.
A fiam sikeresen telepítette a League of Legends -et ;(
Szal ha játszik, totál kiüt mindent.
Íme egy statisztika a routerből.IP Address/ Packets Bytes Packets Bytes ICMP Tx UDP Tx SYN Tx
192.168.0.102 220521 57879355 136 135612 0/0 0/99 0/9 Reset Delete
192.168.0.101 64781 38077098 3 1224 0/0 1/9 0/5 Reset DeleteSzal az UDP Tx nála 0/99, míg nálam 1/9
Ha megy a game, ez nála 98/99..... ;(Esetleg valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne ezt a dolgot normalizálni?
Előre is köszi a segítséget.
Mod:
áááááááááá szétesett a táblázat.... -
-
vtechun
veterán
válasz
Intruder2k5 #19172 üzenetére
Hello, ha nekem van egy 841n-em és egy 841nd-m, akkor azzal gondolm ez megoldható, ill. Ha tök ugyanazt az SSID-t állitom be, akkor joban fog működni, mintha eltérő nevet állítanék be (természetesen mindkettő elmentve a csatlakoztatott eszközben)? Vagy ez mindegy?
Most külön néven vannak nálam (wds amúgy), de sokszor szenved a távolabbi routerrel az eszköz, holott a közelebbin betonstabil, gyors lehetne. Tulajdonképpen valami olyasmi megoldás lenne az ideális, mint a mobiltelefon hálózatokon a celláról-cellára ugrálás, az is megy flottul. Van erre valami megoldás?
-
válasz
bigdady #20012 üzenetére
Szia!
Lehet, de ez nem ugyanaz a funkció, a másik topikban nem sima sebességkorlátozásról beszéltem, hanem a vonali tartalék állítgatásáról, amit a routerben nem tudsz megcsinálni! A routerben hiába veszed vissza a tempót, az nem fogja meghozni a várt eredményt!
Úgy emlékeztem - ezek szerint rosszul -, hogy D-LINK modemed van!
-
válasz
360xbox360 #20010 üzenetére
Igen, ehhez a nethez ez a router kevés, 80-ashoz már gigabites típus kell.
A 300 Mbps az a wifi elméleti link sebessége amely soha az életben nem lesz annyi, max 80-100 megfelelő körülmények között, a többi elmegy a kapcsolat fenntartásra. -
360xbox360
tag
válasz
Gubek-Einste #19981 üzenetére
Csak az egyik router van használva. Azért írtam a kettőt mert először volt egy Linksys BEFSR41 volt ami folyton ledobálta a netet (akkor még 25mbit es net) és ezért lett egy új véve.
1éve van a tplink 842nd és most kezdte el dobálni, főleg egyébként amikor telefonnal csatlakozunk rá. Legfrisebb firmware van a tplinken.
De létezik hogy nagy lenne neki a 80/25-ös net? 300Mbps van ráírva :/ -
-
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #20007 üzenetére
Ahhoz lyukat kellene fúrnom a hotspotba. :-)
-
-
LámaZ
addikt
válasz
Gubek-Einste #20001 üzenetére
Szia!
Kösz a választ.
A távolság nem gond, mert a két eszköz kb. 1 m-re van egymástól. -
-
rob72
tag
válasz
Intruder2k5 #20003 üzenetére
És esetleg gyárival?
-
-
rob72
tag
Hali ezek közül melyik kezelné a 1,5terrás vinyót?
TL-WR2543ND
TL-WR1043ND
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- VoLTE/VoWiFi
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen videókártyát?
- OpenWRT topic
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest