- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: 150k+
- votlage71: Kábel menedzsment
- Balázs2: Gmail
Hirdetés
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
derta1976
csendes tag
ok köszike a segitséget neked is!
-
-
derta1976
csendes tag
nekem most lépnem kell mert megyek gépet telepitgetni,
majd holnap leszek és irok , köszönöm az eddigi segitséget !!!!! -
derta1976
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7192 üzenetére
igen volt frissités és a legujjabb van rajta, kábelen most már leadja a 60 mbit/s. csak wifin nem ,
alyksys wrt 54gc volt.
rendben meg keresem majd öket ,
akkor lehet hogy nem birja ezt a mennyiséget leadni wifin,akkor lehet hogy egy gigahz kellene vennem?! -
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #7192 üzenetére
841-ből csak a v3 volt AR9132-vel szerelt, a többi semmivel sem volt gyorsabb az ufónál (v7). 60/6 simán átfér rajta, ahogy akár egy 741-en is (persze kábelen).
-
válasz
derta1976 #7191 üzenetére
Az a 300 Mbps csak névleges sebesség, és a WiFi-re vonatkozik... Ha minden körülmény ideális, akkor talán ki tudsz préselni belőle 80-100 Mbps-t. De mint mondtam, ez nagyon ingatag, tehát én nem is erről beszéltem, hanem a kábeles részről. Viszont, a korlátot nem a portok sebessége okozza itt sem, hanem a CPU ereje. Amennyiben tényleg ez a baj... De ha volt firmware frissítés, illetőleg a legújabb van fent, valamint a reset-en is túl vagy, és ennek ellenére kábelen mérve, továbbra sem éri el a 60 Mbps-t a sebesség, akkor lehet, hogy tényleg nem bírja a router.
Keresd meg kali, vagy Beri fórumtársakat, Ők a TP-LINK szakértők, ha van még mit tenni, akkor majd segítenek Neked...
szerk.:
Mellesleg a Linksys milyen típus pontosan? -
derta1976
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7190 üzenetére
ezt most vettem direkt ez végett hogy 300mbs, elötte egy lynksys ruterem volt 54mbs os és annál is ez volt pontosan,
-
válasz
derta1976 #7189 üzenetére
Ez sajnos már a gyengébb hardverrel szerelt változata a 841-esnek, a régi, tégla alakúban erősebb CPU és több cache van... Igazság szerint nem tudom megmondani, hogy pontosan mennyi ennek a routernek a felső vége, de ezek szerint lehet, hogy ennyi. Bár, ezt egy kissé keveslem én is...
-
derta1976
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7188 üzenetére
841 N ruter 300mbs , http://www.arukereso.hu/router-c3144/tp-link/tl-wr841n-p38252065/
ez az a ruter, igen probáltam resetelni de semmi, a upc most vette át a internetet a fibernettöl , a fibernetnél 10mbit volt a netem és azt a wifi is normálisan adta, csak a upc nél valahogy nem jön megfelelö sebesség -
-
derta1976
csendes tag
modemen keresztül 60/ 6
wifin 15-20/6
wifi kábel 30-40/6 -
-
derta1976
csendes tag
sziasztok .olyan gondom lenne hogy upc netem van 60/6 lan kábellel mutatja ezt a teljesitmény de ruteren meg csak 10-20 mb között mozog. a ruterem tplink wr841 N, TUDTOK RÁ MONDANI VALAMIT HOGY MIÉRT VAN EZ??
-
A smallnetbuilder szerint Ralink RT2880F@266 proci, 64 MB RAM, és 32 MB flash.
Ha azt nézed, hogy mondjuk az én RT-N16-os routeremben van egy 480MHz-es BroadCom, vagy a D-Link DIR-825-ben egy 680MHz-es Atheros, akkor az a 266MHz elég karcsú ennyiért. Úgy néz ki, hogy tényleg az LCD miatt ennyi az ára...
-
kirkri
addikt
válasz
Intruder2k5 #7182 üzenetére
Közben észrevettem, hogy bár ebbe a topikba akartam bepostolni kizárólag a hozzászólásom, oda is sikerült. Sorry érte.
Milyen CPU van benne? Azt vártam azért tőle, hogy egy ilyen dologra (is) kialakított routernek ennél többet kellene vinnie. Már csak azért is gondoltam, mert ennek a routernek a WAN-LAN sebessége állítólag messze az átlag felett van, így azt hittem hogy ezen a téren is ütős kell legyen.
-
-
kirkri
addikt
Sziasztok!
Beruháztam egy D-Link DIR-685 routerre.
Van vele egy olyan problémám, hogy a beépített Bittorrent kliens max 1.5 MB/s letöltési sebességet produkál, míg a feltöltés mindössze 150 kB/s. A kliens beállításainál nem túl sok mindent lehet állítani [link], így valami más turpisság lehet a dologban.Arra már sikerült rájönnöm, hogy a tracker passzívnak jelzi.
Van valakinek valami ötlete, esetleg egy ilyen routere?
-
derta1976
csendes tag
sziasztok .olyan gondom lenne hogy upc netem van 60/6 lan kábellel mutatja ezt a teljesitmény de ruteren meg csak 10-20 mb között mozog. a ruterem tplink wr841 N, TUDTOK RÁ MONDANI VALAMIT HOGY MIÉRT VAN EZ??
-
Chris16
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy TP-Link TR-WR841N típusú routerem van, ma vettem. Megpróbáltam beállítani, de hibát ír ki. Már 2x reseteltem, kihúztam, de semmi. Azt írja, hogy: Probléma merült fel, amikor a rendszer elküldte a parancsot a programnak. Ubuntu-n tökéletesen működik minden. Az internet kapcsolatot sikerült beállítani. A probléma viszont az, hogy Windows alól az internet szörnyen lassú és továbbra sem elérhető a router....
Az IP konfiguráció:Ilyenkor mi a teendő?
-
fecs
senior tag
kali: Ezt a kérdést sajnos nem értem.
user12: egy ideig működött megfelelően. Van egy frissebb firmware, de az összesen ennyi "újdonságot" takar:
This firmware uses new flash driver, can NOT be downgraded to the previous version.
Nem áll szándékomban szervizes dolgokba bonyolódni
-
fecs
senior tag
Sziasztok!
Van egy TP-Link öszvérem: TD-W8901GB. ADSL modem és WIFI router egyben. Külön-külön rendben van a működés, de együtt nem.
Mobiltelefon csatlakozáskor megtalálja a WIFI hálót, de IP-t már nem kap a routertől. Olyannyira, hogy a vezetékes rész is elszáll és áramtalanítás és/vagy resetelés állítja vissza a működést. Ha viszont nem megy a vezetékes rész (desctop gép kikapcsolva), akkor a vezeték nélküli hálózatra mobillal rá tudok kapcsolódni.MAC szűrés nélkül is van ez a probléma, illetve jelszavas védelem nélkül is.
Mi lehet a baj? Remélem érthetően írtam le a problémát.
-
válasz
MAXIMIZE #7170 üzenetére
Minden további nélkül vissza lehet állítani a gyári állapotra, sőt a Firmware Restoration Tool programmal (ami rajta van a router CD-jén), még az elrontott flashelés is korrigálható, tehát nem kockáztatsz semmit! Egész nyugodtan lehet próbálkozni, ha nem tetszik, maximum visszacsinálod. De ezt kétlem, nem tudok róla, hogy valaki is visszaállt volna gyári fw-re, a kettő ég és föld...
Ja, és persze, kérdezz nyugodtan, megtalálsz itt is, meg ott is...
-
MAXIMIZE
tag
válasz
Intruder2k5 #7167 üzenetére
Igen be van állítva a 9100 port, a Device Discoveryben meg is jelenik a nyomtató, ahogy kell, de a router menüjében semmi, ezek után mégis lehet nyomtatni vele, mert úgy működik, mint egy usb hub csak ugye ilyenkor kell mennie a gépnek magyarul ugyan ott tartok. A Download Master-el eddig nem volt bajom (igaz nem sokat használtam még) leszedett mindent meg úgy láttam, hogy seedelt is csak annak nem írja a sebességét. Ezzel a letöltés részével annyi a bajom, hogy pont azt a winyómat nem ismeri fel (maga a router, nem a Download Master) amelyiket letöltésre szántam. A webuinál természetesen átengedtem a portot, az utorrent ki is írja, hogy a port nyitva van, plusz ez előtt szintén asus routert használtam, aminél ugyan ezt a portort engedtem át és ott minden tökéletesen működött, a tűzfal lelövését csak azért írtam, hogy még úgy sem ment, hogy az összes tűzfalat leállítottam. Ja, egyébként a loopback címmel működik. Na mind1, hétvégén neki esek ennek a mókolásnak, de ahogy ismerem magam fogok még párat kérdezni ha nem gond, egyébként ha valamit elrontok akkor vissza lehet állítani a gyári állapotra?
-
Tosee
őstag
válasz
szabi325 #7168 üzenetére
Szia!
Ehhez a sebességhez, már N -es router, és ellenoldal kell!
Tehát mindkét eszköznek támogatni kell az N szabványt!
G szabványú wifi modul esetén az elméleti sebesség 54 Mbps... a gyakorlatban ez olyan 20-24 Mbps között mozog! De ezt a környezeti tényezők is befolyásolják! -
szabi325
tag
Sziasztok!
Van egy Belkin F5D7230 routerem és ma váltottam 60/6 -s UPC netre ha simán kábellel dugom össze a PC-t és a Routert akkor ugye ahogy kell max sávszélességgel jön. A problémám az volna hogy WiFi-n pedig csak 10-11 -el jön max pedig a Router papírjaiban az van hogy 54mbps a max sebessége.
Szóval szerintetek ez mitől van (több különböző géppel (volt usb stickes wifi adapter, meg laptop beépített wifije) próbáltam különböző távolságokból mindig ez volt az eredmény) ?
Előre is köszi a segítséget! -
válasz
MAXIMIZE #7163 üzenetére
A háttértárral kapcsolatban meg annyit - ez az előbb lemaradt -, hogy örülhetsz neki, hogy legalább az egyiket felismerte, mert sajnos nem szokta. A Download Master-t nagyon keveseknek sikerült beizzítani, mert alig találni olyan külső HDD-t, amit ismer. Az FTP- még működik, tehát igazából a router felismeri a lemezt, de valahogy a DM mégsem akarja használni. És, ha mégis mindez sikerülne, seed-elni akkor sem fog a DM, csak letölti a torrenteket, de azt is nagyon lassan, sokszor megszakadva, és aztán részéről annyi.
Jól kitalálta az ASUS, nehogy valami jogokat megsértsél vele...
Az uTorrent WebUI-ról meg annyit, hogy kikapcsolt tűzfallal nem is fog menni, mert az kevés, ehhez portot kell forwardolni. Egyébként ez minden további nélkül működik.
Szerintem itt user error volt, de ezért ne haragudj meg!
-
válasz
MAXIMIZE #7165 üzenetére
Nézd, azt nem tudom, hogy az említett nyomtatónak van-e valami sajátossága esetleg, ami miatt Neked nem ment, de az biztos, hogy egy-két opció bekapcsolásán kívül, nem kell semmi mást tenned a nyomtató támogatás beüzemeléséhez...
Ha ez megvan, akkor rádugod az USB-re, megjelenik az eszközök között, és már használhatod is. Ez többnyire így működik, én is így használtam egy ideig megosztva, egy HP LaserJet 6L nyomtatót, és így használják sokan mások is.
Nem lehetséges, hogy a hiba inkább a Windows-ra telepítésben volt? Beállítottad például a 9100-as portot a nyomtató tulajdonságainál?
Természetesen én garanciát nem tudok Neked adni semmire, azt követeld az ASUS-on, de veszíteni semmit sem veszíthetsz, ha kipróbálod!
-
MAXIMIZE
tag
válasz
Intruder2k5 #7164 üzenetére
Köszi, igazándiból olvasgattam már ezt az oldalt, valószínűleg én vagyok figyelmetlen, de azt nem találtam sehol, hogy akkor a nyomtató megosztás menne ezután?
-
-
MAXIMIZE
tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus rt-n16-os routert, de nem éppen úgy működnek vele a dolgok, ahogy én elképzeltem, nem ismeri fel a nyomtatómat (HP deskjet 4200), 3,5 winyót sem látja, ami azért érdekes mert a 2,5-t meg simán felismeri, illetve nem megy az utorrentnél a webui még leállított tűzfal mellett sem. Szóval a kérdésem az lenne, ha feltennék egy custom firmware-t akkor megoldódnának ezek a problémáim? Legfontosabb a nyomtatómegosztás lenne, és ha megoldaná ezeket, akkor valaki tudna nekem segíteni, hogy mit is kellene ráraknom és hogyan, illetve honnan tudom beszerezni. Egyébként tök analfabéta linuxos vagyok, szóval elég szájbarágós útmutató segítene. Előre is köszönöm a segítséget.
-
URH
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7161 üzenetére
Oks, köszi! Szerintem leghamarabb szerdán tudom majd kipróbálni. Ha esetleg nem menne majd firkantok még, ha nem baj.
-
-
URH
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy lehetséges e, hogy egy sima kábeles routerre (Tp-Link R402M) rákötök utp-n keresztül egy másik wifis routert (Tp-link WR741ND)?
Összekötöttem a kettőt úgy, hogy a wifi routeren a WAN-ba dugtam a másik routerből érkező kábelt, de nem igazán akaródzott menni a net a wifis routerrel. Külön Külön működnek.
Mit kéne beállítanom és hogyan?Köszi a válaszokat előre is!
-
válasz
newgamer #7157 üzenetére
akkor vélhetően a wifi modulos oldalon lesz a hiba! illesztéses kérdésre a válasz? mert többször találkoztam már olyannal, hogy a win 7 által alapban adott illesztéssel nem működött megfelelően a wifi modul, csak azt követően, amikor a specifikus gyártói illesztést megkapta!
-
newgamer
aktív tag
Először arra gondoltam, hogy az lehet a probléma a titkosításnál, hogy a márka miatt lehet ütközés, mert beállítottam mindent rendesen, lehetséges, hogy vennem kéne egy D-Link wifis kártyát, hátha azzal működik már rendesen a hálózat
-
válasz
newgamer #7152 üzenetére
wpa-psk/wpa2-psk módot állítottál be? a csatlakozási kérelemkor nem is kéri a jelszót?
a wifi modul csak a win 7 által alapban adott illesztést kapta meg, vagy a specifikus gyártóit is?
amennyiben leírod a router és az ellenoldali wifi modul (esetlegesen noti, ha arról van szó) pontos típusát, úgy esetlegesen egyszerűbb lesz konkrétumot írni! -
válasz
robertel #7149 üzenetére
a titkosítás milyensége elvileg nem okozhatja az említett problémát!
newgamer; wep2 titikosítás nincs, a lépcsők; wep, wpa és wpa2! olyan módot kell kiválasztani, amit a felcsatlakoztatni szándékozott wifi modul is kezel! a régebbi wifi modulok például nem kezelik az újabb módot, illetve a régebbinek számító xp sp2 sem kezeli például alapban a wpa2 módot, sp3 vagy külön javítás kell hozzá!
-
newgamer
aktív tag
Ha a D-Link routerben bekapcsolom a WEP/WEP2 titkosítást, az Edimax Wifis kártyával nem tudok már csatlakozni, hiába írom be a jelszót jól, semmi.
Mi lehet a gond, aki tud segíteni előre is köszi. -
válasz
robertel #7147 üzenetére
amennyiben csak wifi szempontjából nem volt elérhető, úgy esetlegesen segíthet a wifi bizonyos beállításainak a módosítása - például a csatorna módosítása, ha elérhető közelségben dolgozik másik wifi hálózat azonos vagy szomszédos csatornán -, ellenkező esetben akár más gond is lehet!
mellesleg nem árthat a routernek, ha néha újraindítod! -
robertel
senior tag
Sziasztok!
Ma reggel a Linksys e1000 tipusú routerem nem volt elérhető, nem látta a gépem a routert, se a telefonom.
Újrainditottam és most jó lett.
Mi lehetett a baj? Nem kapcsolom ki soha a routert, de gondolom ez nem baj, régit se kapcsoltam ki.
Lehet wifi beállítások nem megfelelőek? -
válasz
macimeister #7145 üzenetére
igazán nincs mit!
az jutott még eszembe, hogy amennyiben mind a két routeren van és megy is a wifi, úgy ajánlott eltérő ssid megadása, illetve ne azonos vagy szomszédos csatornát adj meg, hogy ne zavarják/nyomják el egymást! -
válasz
macimeister #7143 üzenetére
nem lesz úgy jó a dhcp, nem elég csak az utolsó érték tartományának a módosítása!
leírom, ahogy nálam működik;
első router esetén a wan kapcsolat típusa adott - amit a szolgáltató/szolgáltatás igényel -, a második router esetén dinamikusra kell állatani!
alapértelmezett átjáró az első router esetén 192.168.0.1 a másiknál pedig 192.168.1.1
dhcp tartomány az első router estén 192.168.0.10 - 192.168.0.x (x > 10) a másiknál pedig 192.168.1.100 - 192.168.1.x (x > 100) -
macimeister
aktív tag
Ott tatok most, hogy az első routeren benyomtam DHCP startnak 192.168.1.100, end nek pedig 192.168.1.150. a Második routeren pedig a start: 192.168.1.151 end: 192.168.1.199. Gondolom kellene még valamit Wan nál is csinálni. Quick setupban Static ip re kell mennem, illetve aztán mit kell beírni?
-
pety27
tag
Köszönöm szépen a segítségeket.most ugy állok h nincs jelszó a wifin,mert akármelyiket próbáltam vagy nem lehetett csatlakozni bizonyos titkosítási tipusra,vagy ugyan az volt.. :S
-
krealon
veterán
notin néztem a kapcsolat tulajdonságainál és ott az van h Bérleti jog kezdete 2011.május 3. 9:59-vége 11:59.... ez mit akar jelenteni ? 2 óránként megszakad???
Nem szakad meg ettol. A DHCP protokol szerint, ha letelt a berleti ido fele (esetedben 1 ora), akkor a kliens (a szamitogeped) megujitasi kerelmet kuld a szervernek (router), amit az nyugtaz, igy a berleti ido ujrakezdodik. Megujitas kozben minden beallitas valtozatlan marad, igy nem lesz kieses a kapcsolatban.
Ezt is be lehetne irni valami FAQ-ba (GYIK), mert mar tobszor felvetodott.
-
válasz
macimeister #7135 üzenetére
első router lan portjából kábel a második router wan (nem pedig wlan, mert az a wifi!) portjába! biznyos esetekben a dhcp is maradhat mind a két routeren - én is úgy használom -, ellenben a dhcp tartomány, az alapértelmezett átjáró...stb nem ütközhet! amennyiben a fentiek szerinti probléma van, úgy dhcp második routeren kikapcsol, illetve dhcp tartomány módosít...stb!
-
macimeister
aktív tag
Sziasztok
Ha router akarok még egy routert bekötni, akkor az első routerből egy kimenő kábelt kel la második router WLAN jába dugnom, illetve a második vagy az elsőben kell a dhcp t kikapcsolni? Illetve a routerek ip címén kell valamit variálnom, hogy tudjam öket állítgatni?
Bocsi, ha összevissza beszéltem, de ez csak az én elképzelésem. Nem csináltam még ilyet.
-
a router szempontjából mindegy, kezeli a wpa2(-psk)/wpa(-psk) - aes/tkip módokat, a kérdés az, hogy az ellenoldali wifi modullal, illetve annak illesztésével és esetlegesen a szoftverével mi a helyzet! a legjobb a wpa2-psk - aes titkosítás, de minimum a wpa-psk - aes ajánlott, persze megfelelően hosszú és bonyolult jelszóval; nagy-, és kisbetűk, valamint számok kombinációja a legjobb!
dvd_R+;
-
pety27
tag
Na ugynéz ki haladtam valamit,kikapcsoltam a titkosítást.. és rögtön bejött minden..hát fura..
WPA2-PSK tipusu tiktositast hasznaltam,mert ezt ajánlotta fel rögtön,gondoltam ez a legegyszerübb...Mire állítsam át akkor szerinted?? -mert azért igy nem szeretném hagyni jelszó nélkül... -
dvd_R+
őstag
válasz
Intruder2k5 #7127 üzenetére
oksa csak még annyit akkor hogy ASUS Firmware Restoration Tool ezt a progit nem találom az asus honlapjan tudnál adni linket ?
-
-
dvd_R+
őstag
válasz
Intruder2k5 #7125 üzenetére
jó megprobálom és írok ha tudsz maradni gépközelbe meg köszönném mert lehet elfog kelni 1 kis segítség
-
Szia!
Igen, van megoldás... Ezt csináld meg a második pontig (0,1,2)! Természetesen ne a Tomato-t, hanem a gyári firmware-t használd hozzá! Illetve a tegnapi problémára visszatérve, tudsz rá tenni DD-WRT-t is, és azzal lehet forgalmat priorizálni. Utána olvastam, az támogatja a routeredet!
-
dvd_R+
őstag
sziasztok lenne egy ilyen problémám please valaki help
[link]
-
nem feltétlenül router hiba lesz az, több oka is lehet!
- próbáld frissíteni a wifi modul illesztőjét a munkaállomáson!
- ellenőrizd a munkaállomáson a szoftveres tűzfal - vagy más védelmi alkalmazás - beállításait a wifi által létrehozott kapcsolat esetén is! (a wifi más/külön hálózat, ezért esetlegesen más beállítás/profil vonatkozhat rá!)
- próbáld más titkosítási beállítással! (milyen titkosítást állítottál be?) -
dhcp -> dhcp settings -> address lease time - ez alapban 120 perc, írd át a maximális 2880 értékre, majd mentés!
firmware frissítés szigorúan a verziónak megfelelő (v1, v2 vagy v3) utolsó verzióra, és frissítés után factory defaults vagy reset, majd újrakonfig!macka55; upc esetén már nincs mac adress azonosítás, csak volt! t-online esetén pedig van - upc féle - kábelnet is!
-
-
macka55
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #7111 üzenetére
Ha nem megy a ddns szolgáltatás, akkor bonyolult módszerek helyett marad a fix IP cím, ami már üzlet.
-
-
macka55
csendes tag
válasz
vargalex #7104 üzenetére
Más a router hálózatba illesztése (a DHCP kiosztja az [WAN] IP címet), és más az Internet szolgáltatása. Az Internet szolgáltatást lehet pl. proxiban IP címhez kötni. Tehát első lépésben A DHCP kioszt a routernek egy [WAN] IP címet, majd egy következő lépésben engedélyezi a proxin keresztűl az Internetet. Ha a második lépés késik, és a ddns kliens ez idő alatt igyekszik elküldeni az új IP címet, akkor a ddns szerver frissítése elmarad.
A MAC szerinti azonosításnál gyorsabb a belépési folyamat, hamarabb kerűl sor az IP cím engedélyezésére a proxin. -
pety27
tag
Valami nagyon nem stimmel ezzel a routeremmel... ( TP-LINK WR741ND)
Tegnap vettem,a wifit kb 5 méterre egy másik szobában már nem érzékeli a telefonom,a laptopon pedig néha néha megszakad a net.....notin néztem a kapcsolat tulajdonságainál és ott az van h Bérleti jog kezdete 2011.május 3. 9:59-vége 11:59.... ez mit akar jelenteni ? 2 óránként megszakad???
De még ebbe benne is lennék...de olyan 20 percenként elmegy a net....
Ha valaki tud legyen szives segíteni...tegnap már asszem felraktam a v2t... de semmi.... -
Claude Leon
senior tag
válasz
macka55 #7103 üzenetére
Én inkább arra gyanakodnék, hogy a DHCP szerver megoldásban kellene keresni a megoldást.
Leginkább, hogy a címfelújításkor más algoritmus szerint keresik ki a lehetséges szabad ip-címet.
Nem tartom kizártnak az m$ kontra nyílt forráskód különbséget sem, de lehet, hogy csak szimplán az egyiknél sokkal nagyobb tartomány van egy szerveren, a másik pedig elosztottabb. -
vargalex
félisten
válasz
macka55 #7103 üzenetére
Hi!
Ha a szolgáltató oldali WAN IP cserénél nem frissíti, akkor ott a router oldali ddns kliens működése nem megfelelő (nem ismerem az adott típusokat)! Ugyanis a frissítésnek normál esetben azért WAN up-kor le kellene futnia.
Egyet viszont nem értek: miből gondolod, hogy az UPC esetén egy szolgáltató által kezdeményezett IP cserénél működne a dolog? -
macka55
csendes tag
Miért van az, hogy ha én kezdeményezem a WAN IP cím-váltást (pl. úgy, hogy szoftver-reszetet alkalmazok a routerben, vagy egy rövíd időre áramtalanítom azt), akkor a router ddns kliense tudja frissíteni a ddns szervert, viszont ha a szolgáltató kezdeményezi a WAN IP cím váltást, akkor a router ddns kliense (akár SMC, akár D-link) nem tudja elküldeni a friss IP címet a ddns szervernek?
-
válasz
macka55 #7100 üzenetére
részemről már ott probléma jelentkezik abban amit leírtál, hogy a két eltérő szolgáltató/szolgáltatás miatt illett volna egy reset/gyári állapot visszaállítása, majd újrakonfig!
ja, és nem ppoe, hanem pppoe, illetve a upc egy ideje már nem erőlködik a mac adress azonosítással, pláne nem fp 30 vagy felette, mivel adott csomagok esetén 3 publikus ip cím használható azonos időben, 3 eltérő mac adress azonosítóval rendelkező munkaállomásról!
esetleg abban más a dolog a két szolgáltató között, hogy a upc bizonyos esetekben nagyon ritkán újít ip címet, én anno néha 5 - 6 hónapig is azonossal nyomultam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Mesterséges intelligencia topik
- BestBuy topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3700X/GeForce RTX 3080/16GB DDR4 RAM/1.25TB SSD+ 2.5TB HDD konfig eladó
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 4GB FHD 144Hz
- FBT - 5x VIVE Tracker 3.0 + 3x SteamVR Base Station 2.0 Komplett csomag
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest