- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
naeJ
csendes tag
válasz
Wind-Storm #9289 üzenetére
Kösz a tippet! Megnéztem a progival, de sok új nem derült ki. A 192.168.1.xxx tartományban nem talált aktív kapcsolatot (az ismerteken kívül). Most nekilódítottam a teljes 192.168.xxx.xxx tartománynak, de őszintén szólva nehezen tudom elképzelni, hogy találna valamit. Az arp paranccsal kiderült volna ez már korábban, ha máshová vándorolt volna a router...
Létezhet olyan hiba egy routernél, hogy a kapcsolatot kiszolgálja, viszont ping-elni és böngészőn keresztül elérni nem engedi magát? Ha ez a kapcsolódás nem működik, akkor miért működik rajta keresztül mégis a hálózat? Ez az, ami nem fér a fejembe!
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Stirlic_ #9296 üzenetére
Igen, úgy néz ki képtelen az 5Ghz-re..
Köszi a segítséget. Kicsit szomorú vagyok azért, hogy a szoftver beállítási lehetőségei miatt félreviszi az embert vásárláskor...
Marketing...
A kártyacserét passzolom, gondolom külön minipci-s vagy hasonló, ha van rajta bővítőfoglalat, akkor minden bizonnyal lehet beletenni 5 Ghz-et tudót is.
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Adott egy dlink di-524-es router. Másik lakásban tökéletesen osztotta a netet ~1 évig, most mióta máshol lakok, azóta rosszalkodik. Ugyanúgy használatban van, ugyanaz a szolgáltató, de mégis random időközönként eldobja a kapcsolatot, legyen akár madzaggal, vagy wifin összeköttetésben valamivel. Többször volt már resetelve, de semmi nem változik. Ötlet?
Ami használja, az egy xbox, meg egy netbook.Köszi.
-
Stirlic_
csendes tag
válasz
Wind-Storm #9295 üzenetére
Szia,
Rendszereszközök közt megnéztem (hamarabb is eszembe juthatott volna
)
Szóval ezek szerint a hardver nem tudja...
http://www.intel.com/content/www/us/en/wireless-products/centrino-wireless-n-1030.html
Köszi a segítséget. Kicsit szomorú vagyok azért, hogy a szoftver beállítási lehetőségei miatt félreviszi az embert vásárláskor...
Esetleg a kártyát azt ki lehet cserélni laptopban (Lenovo U400 egybe aluminium háza van)?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
Stirlic_ #9294 üzenetére
Bár ez csak a szoftver, pl. inSSIDer is tud 5ghz-es hálókat észlelni, de a kártyám mégis csak 2,4Ghz-es, tehát nem működne a dolog.
Ha felteszel egy everestet (újabban aida64-et), akkor megnézheted a wifi chip-edet, és rákereshetsz, hogy milyen sávokat tud, de inkább írd le ide, aztán utánajárunk
-
Stirlic_
csendes tag
válasz
Wind-Storm #9287 üzenetére
-
BMWFan
senior tag
Üdv! Normális ha a TP-LINK WR841nd routeremen a power led melletti beállítás led villog?
Ez lenne az.
-
Stirlic_
csendes tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni. Vettem egy TP-Link 2543nd routert, a beállítás rendben ment, de a laptop wifije csak 2,4GHz-en látja, ha átállítom a routert 5GHz-re, akkor nem tudja bekeresni. Próbáltam a laptop beállításánál automatikus és direkt csatornakeresésen is. Van javaslatotok mi lehet a gond? Valamit esetleg még a laptopon be kell kapcsolni/állítani?
Segítségeteket előre is köszönöm,
-
naeJ
csendes tag
Sziasztok!
Van egy WiFi-routerként is funkcionáló ADSL modem (ZTE ZXV10 W300B), ipconfig mutatja, hogy 192.168.1.1 az IP-címe. Ping-re viszont ez a cím nem reagál, és a böngészőbe írva sem tudom elérni a router kezelőfelületét. A hálózati kapcsolat viszont működik.
Próbáltam kikapcsolt Windows tűzfallal, az eredmény ugyanaz. Próbáltam LAN-kábelen keresztül és WiFi-n is, az eredmény ugyanaz. Próbáltam más gépről, más oprendszerrel, az eredmény ott is ugyanaz.
Lehet, hogy a router factory reset-elése orvosolná a gondot, de mivel akkor elvesznének az adsl-csatlakozáshoz benne rögzített felhasználónév/jelszó beállítások (amiknek most sajnos nem tudok utánajárni), szeretném mellőzni ezt a lépést, ha van rá mód.
Van-e tippetek az elérhetetlen, mégis működő router rejtélyére?
Előre is köszönöm!
Ui.: Amit mellékelni tudok:
>ipconfig /all
Windows IP konfiguráció
Állomásnév. . . . . . . . . . . . :ST01
Elsődleges DNS-utótag . . . . . . :
Csomóponttípus. . . . . . . . . . : Hibrid
IP-útválasztás engedélyezve . . . : Nem
WINS-proxy engedélyezve . . . . . : NemWireless Network Connection 2 vezeték nélküli hálózati adapter:
Adathordozó állapota. . . . . . . : Adathordozó leválasztva
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag. . :
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-13-D3-79-90-F6
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Igen
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenWireless Network Connection vezeték nélküli hálózati adapter:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : 802.11g PCI Wireless Adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-13-D3-79-90-F7
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::8127:5795:20e9:2a95%13(Kívánt)
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.67(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.0
Bérleti jog kezdete . . . . . . . : 2012. március 17. 19:54:47
Bérleti jog vége. . . . . . . . . : 2012. március 20. 19:54:47
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 192.168.1.1
DHCP-kiszolgáló . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 318772179
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-14-6B-4F-E6-6C-F0-49-EC-B2-33
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : EngedélyezveEthernet-adapter Local Area Connection:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe GBE Family Controller
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 6C-F0-49-EC-B2-33
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::8c8b:3340:1517:326b%12(Kívánt)
IPv4-cím. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.64(Kívánt)
Alhálózati maszk. . . . . . . . . : 255.255.255.0
Bérleti jog kezdete . . . . . . . : 2012. január 7. 15:39:50
Bérleti jog vége. . . . . . . . . : 2012. március 20. 15:11:32
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : 192.168.1.1
DHCP-kiszolgáló . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 258797641
DHCPv6-ügyfél DUID azonosítója . . . . . . . : 00-01-00-01-14-6B-4F-E6-6C-F0-49-EC-B2-33
DNS-kiszolgálók . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : EngedélyezveAlagútadapter Local Area Connection* 11:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft Teredo Tunneling Adapter
Fizikai cím . . . . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP engedélyezve . . . . . . . . : Nem
IPv6-cím. . . . . . . . . . . : 2001:0:5ef5:79fd:c1a:c231:a89e:f1c5(Kívánt)
Kapcsolati szintű IPv6-cím . . . : fe80::c1a:c231:a89e:f1c5%11(Kívánt)
Alapértelmezett átjáró. . . . . . : ::
NetBIOS a TCP/IP felett . . . . . : LetiltvaAlagútadapter isatap.{ECB22D13-B94B-4445-BBD9-54B9108EC96A}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #5
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter Reusable ISATAP Interface {3DD429BB-CC22-4521-93AF-8E737358A84F}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #6
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter isatap.{2AC00961-A64D-4CDE-8012-218F51CF3673}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #7
Automatikus konfiguráció engedélyezve : IgenAlagútadapter isatap.{092D6112-9BE0-4177-8C8C-303CC32FA96A}:
Leírás. . . . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #8
Automatikus konfiguráció engedélyezve : Igen>arp -a
Kapcsolat: 192.168.1.64 --- 0xc
Internetcím Fizikai cím Típus
192.168.1.1 00-22-93-cb-1e-a4 dinamikus
192.168.1.65 38-e7-d8-61-26-2a dinamikus
192.168.1.66 40-30-04-14-55-d3 dinamikus
192.168.1.67 00-13-d3-79-90-f7 dinamikus
192.168.1.68 04-46-65-fa-3f-ac dinamikus
192.168.1.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff statikus
224.0.0.2 01-00-5e-00-00-02 statikus
224.0.0.22 01-00-5e-00-00-16 statikus
224.0.0.251 01-00-5e-00-00-fb statikus
224.0.0.252 01-00-5e-00-00-fc statikus
224.0.1.60 01-00-5e-00-01-3c statikus
239.255.255.250 01-00-5e-7f-ff-fa statikus
255.255.255.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff statikusKapcsolat: 192.168.1.67 --- 0xd
Internetcím Fizikai cím Típus
192.168.1.1 00-22-93-cb-1e-a4 dinamikus
192.168.1.64 6c-f0-49-ec-b2-33 dinamikus
192.168.1.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff statikus
224.0.0.2 01-00-5e-00-00-02 statikus
224.0.0.22 01-00-5e-00-00-16 statikus
224.0.0.251 01-00-5e-00-00-fb statikus
224.0.0.252 01-00-5e-00-00-fc statikus
239.255.255.250 01-00-5e-7f-ff-fa statikus
255.255.255.255 ff-ff-ff-ff-ff-ff statikus>ping 192.168.1.1
192.168.1.1 pingelése - 32 bájtnyi adattal:
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.
A kérésre nem érkezett válasz a határidőn belül.192.168.1.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 4, fogadott = 0, elveszett = 4
(100% veszteség), -
mzso
veterán
Helló!
Valaki meg tudná mondani mi a különbség a Netger WNR3500 és a WNR3500L között?
-
válasz
platform77 #9281 üzenetére
amennyiben modem útján jó, úgy nem feltétlenül szolgáltatós/vonali hiba lesz, hanem inkább routeres lehet, simán csak beállítási, vagy akár hardveres probléma is!
-
platform77
csendes tag
válasz
Wind-Storm #9279 üzenetére
A vonalat kimérte a T-com,hibátlan. Ez azért gond,mert ha bekapcsolom a gépem,majdnem egy órát kell várnom mire van netem. Folyamatosan nem tartom bekapcsolva a berendezéseket. Kölönben is 24 órás bontás van,úgyis újra fel kell jelentkeznem. Csak azt nem értem a GTS-nél nem volt gond,pedig minden ugyan az,csak a szolgáltató lett más! Ha nem a routerrel jelentkezek fel,hanem a modemmel,akkor rögtön jó.
-
válasz
Wind-Storm #9279 üzenetére
A DDNS hibát már sokan sok helyen említették, többek közt a DD-WRT fórumán is, de nagy ívben tesznek rá...
(persze lehet, hogy a fizetős verzióban jó)
-
Wind-Storm
őstag
Ősrég használtam, DDNS-sel volt problémám a régebbiekkel is azt hiszem..
Sőt, port visszahurkolással, nem NAT-olt rendesen, elég volt belőle...(#9277) platform77
Passz, lehet paraméterezni kellene, nem instabil a vonal?
Különben is egyszer feláll a kapcsolat aztán oké. Ez akkora probléma?
360 R-hez egy kis segítség [link] -
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #9276 üzenetére
Konkrétan egy 17201-es build oszt otthon ADSL-t mindenféle probléma nélkül a build kiadása óta. Csak áramszünetkor indult újra. Olyan szép nagy számok voltak az uptime-nál, amikor legutóbb ránéztem, hogy nem volt szivem ráfleshelni frissebb verziót
Ez az egész szaradédévéerté vihar a biliben, nem több. Ahogy már írtam párszor, ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz hülye.
-
platform77
csendes tag
válasz
Wind-Storm #9274 üzenetére
A modemem HUAWEI MT800u-T. Eddig D-LINK 360R volt,de azzal folyton megszakadt a net már régi volt (5 éves). De mindkét modemnél ugyan ez a helyzet!
-
Tévedés, nem mindenki OpenWrt-t akar... Többen küzdenek DD-WRT-vel is, és nem a flashelés elbarmolásáról beszélek, hanem arról, hogy miután feltette a DD-WRT-t nem indul a router (szabályosan lezajlott flashelés után), de volt olyan, akinek csak WiFi-n volt elérhető a routere, miután feltette a DD-WRT-t! Ezen kívül ezer éve küzdenek a DDNS-el, az ADSL Auto Reconnect-el, és még lehetne sorolni
szerk.:
Csak most olvastam tovább, és látom közben előkerült Wind-Storm is! -
Beri
addikt
válasz
Wind-Storm #9274 üzenetére
Erről még tényleg nem lehet egy hónapos screenshotom
Mért nem használsz egyébként 17xxx-et? -
Wind-Storm
őstag
Még 10 nap uptime-os screenshotod sem lehet róla [link]
Egy rakás szar az egész, az előző build-dekkel random megszűnt az SSID broadcast, a DDNS-ről már nem is beszélek, hogy mennyi ideig volt rossz.(#9273) platform77
A router? ugyanaz az ADSL modem van ehhez a szolgáltatóhoz is használva? Mi a típusa?
-
platform77
csendes tag
Sziasztok!
ADSL internetem van a Btel-nél. Routert is használok TP-LINK TL-R402M. A problémám az,hogy a router sokáig próbál följelentkezni (10 és 60 perc között) a hálózatra, mire sikerül. Eddig a GTS-nél voltam ott azonnal sikerült a kapcsolat. Btel-nél azt mondták én nem állítok jól valamit,de a felhasználó néven és a jelszón kívűl a beállítások azonosak mint az előző szolgáltatónál. Ötlet?? -
Beri
addikt
válasz
Wind-Storm #9271 üzenetére
Az összes eddigi 1043ND-re való buildet kipróbáltam, mindegyik képes volt hetekig problémamentesen üzemelni. Konkrétan melyik verzióval sikerült ezt összehoznod? Megnézem, hátha van screenshotom pont azzal 20-30 nap uptime-ról
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #9267 üzenetére
Nem azért jó, mert fizetnek érte, hanem azért fizetnek érte, mert jó.
Abban a topicban mindenki openwrt-t akar, folyamatosan arról van szó. Ha meg valakinek sikerül elbarmolnia egy flash-t, az nem a szoftver hibája.
-
Chris16
csendes tag
válasz
Wind-Storm #9265 üzenetére
Invitel.
-
Az, hogy valamiért némelyek fizetnek, - számomra - még nem jelenti azt, hogy jó is. De biztos jó a marketingje...Nézz át a 1043-as topikba, szerintem egy kezeden megszámolod a sok elégedett felhasználót! Többen közülük örülnek, hogy egyáltalán megúszta a routerük a DD-WRT próbáját...
-
Beri
addikt
válasz
Intruder2k5 #9239 üzenetére
Bizonyára azért használják annyian megelégedéssel, a fizetős tábort is beleértve.
-
Chris16
csendes tag
Sziasztok!
Kb 1 hete nem működik tökéletesen a routerem. (TP-Link TL-WR841ND)
Az internet rendkívül lassú. Telepítettem rá új firmware-t. Reseteltem. Újra beállítottam mindent, de ugyanolyan lassú a net. Sőt, most olyan probléma is megjelent, hogy ha átírom az alapértelmezett belső IP címet, akkor ugyan szolgáltat hálózatot, viszont a router nem nyitható meg a böngészőből. (Több gépen is próbáltam.) A gépet is újratelepítettem, de az sem segített....
Próbáltam router nélkül csatlakozni a nethez, de az valami oknál fogva nem sikerült.
Szerintetek ilyenkor mi a teendő? -
-
Zekkk793
csendes tag
Üdv! D-link 360-r modemem van, tök alap az egész -thome adta, wifi routerrel használom többnyire de egy asztali gépre be is van kötve kábelesen. Nos, hát az a probléma merül fel folyamatosan pár hónapja (idegileg teljesen leépít) hogy néhány nap akár 6-8 órákat is hibátlanul működik, ám van amikor kb 2 perces működésenként behal. És akkor itt értsük azt hogy elmegy a net. Alapvetően ugye 3 kis led található a modemen power ethernet adsl. Na véletlen se lenne olyan szerencsém hogy valamelyik nem égne ilyen esetben, nem, nekem mind a három ég ilyenkor, folyamatosan, pislogás nélkül. Próbálkoztam hard resettel, más wlan kábellel, újraindítgatással, pihentetéssel hátha túlmelegedés a gond, még a wifi routerre is gyanakodtam, de az asztali gépen ugyanez a probléma..
Tudnátok esetleg ötletet adni mi a fene lehet a baj? Mert ha kihívnám a szerelőt, biztos pont akkor jönne amikor hibátlanul működik az egész... -
lorcsi
veterán
van egy linksys wrt54gr routerem...próbáltam a telómat ácsatlakoztatni, de értelmes adatforgalom sehogyan sem akart menni
viszont valamit sikeült úgy elcsesznem, hogy már se vonalason se wifin nincs net a routeren keresztül
próbáltam a restart gombot..aztán egész éjjel áramtalanítottam...de reggelre ugyanúgy nem tudtam fellépni a router setup oldalára
mit lehet még megpróbálni ? -
toydog55555
csendes tag
Sziasztok!
Erre tud valaki valamit mondani? -
Wind-Storm
őstag
Semmi, megoldódodtt.
(#9257) monguz1
Reset-eld ki, álíltsd be újra, alapbeállítások mellett nem kéne neki.
-
törölt tag
Üdv!
Mitől lehet, hogy a router kb 30 percenként egy pillanatra megszakitja a netet, de vissza is jön csak kb. 1-2 másodpercre.Beállitás lehet?TPLINK841ND -
golya87
őstag
Azért váltottam gyári legfrissebb szoftverről DD-WRT-re, mert felkonfigolás után a router ment kb 5 percet. Gondoltam egy kis torrenttel kipróbálom mit bír a kicsike és az új net. Erre felszökött 3Mb/s-ig a letöltés, aztán lehalt a router, se elérni se semmi. Resettel már nem volt kedvem bajlódni, hanem inkább kipróbáltam az alternatív megoldást. Mellesleg eleve úgy került hozzám a router hogy nem működött. Hogy miért azt nem tudom. Most megy rajta "minden" csak épp PPPoE protokollal nem tudok csatlakozni a nethez. Hétvégén kipróbálom a tomato-t.
-
Továbbá egy kis infó az ASUS hivatalos oldaláról...
-
válasz
f_sanyee #9252 üzenetére
Hidd el nekem, hogy láttam elég ASUS fw-t, ez már a sokadik ASUS routerem, így tudom miről beszélek... Viszont ezt most itt be is fejezem, mert látom Te úgy jöttél ide, hogy mindenképpen a tied lesz az utolsó szó, és akkor ezt a lehetőséget most megadom neked!
Ja, és használd egészséggel a gyári fw-t, szerintem tedd vissza te is, mert így bort iszol és vizet prédikálsz!
Egy kis olvasnivaló az okokról... (a hsz első fele)
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9250 üzenetére
1. Tokmindegy, a vegeredmeny ugyanaz.
2. Mar jeleztem hogy nem konkretan errol az esetrol beszelek.
3. En olyan dologrol amit nem ismerek, nem szivesn mondok velemenyt, szoval ha Te nem is hasznaltad a routered gyari fw-vel egy percet sem, nem valoszinu hogy megalapozott velemenyt tudsz rola alkotni.
4. goto 2.
Wind-Storm:jah, es szerinted hany embernek kell jelen pillanatban ipv6 otthonra aki ilyen routert vasarol?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
f_sanyee #9249 üzenetére
A legutóbbi dd-wrt után amivel majdnem brickeltem a 1043ND-m (csak wifin lehetett elérni..)
Most ideiglenesen én is gyárit használok és ez sem bug mentes..IP és MAC összekapcsolással bajlódtam, meg valami más is van, bár lehet nem a fw-től csak véletlen egybeesés, néhány oldal nem hajlandó betölteni teljesen, de látszatra igen, csak a böngésző írja ezt.
Még két verzióval előbb is anomáliázott a dd-wrt a wifivel, néha eltűnt az SSID egy bizonyos időre.. portokat visszacsatolt, nem engedte netre stb.
De látod te sem gyárit használsz mert kellett az ipv6 neked.. -
válasz
f_sanyee #9247 üzenetére
1. Nem mondtam, hogy OpenWrt kell, én Tomato-ról beszéltem!
2. Ismételten felhívom a figyelmed, hogy a moddolt fw már rajta volt, amikor jelentkezett a topikban, nem én kértem rá, hogy tegye fel!
3. Szerintem pedig napi felhasználásra is jobb a moddolt fw (sebesség, stabilitás, funkcionalitás)! Ez az én véleményem, amin nem fogok változtatni a Tied miatt! Én is hiszek amit hiszek, Te is tégy úgy! Nem kell feltétlenül egyetértenünk...
4. De legyen igazad, ha visszajön, rakasd fel vele a gyárit, és tied a pálya!
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Wind-Storm #9248 üzenetére
Hat nalam a 1043nd (amire ugye mindenki rak valamit) az 80 valahany napig ment folyamatosan ujrainditas vagy barmifele fagyas nelkul stabilan a gyari fw-vel. Persze nem egy 50 fos cegtet szolgalt ki hanem 4-5-6 eszkozt. Meg most is az menne ha tamogatna ipv6-ot.
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9246 üzenetére
Mond mar el, hogy akinek arra kell a router (amire valo) hogy megossza a netet 3-4 eszkozzel, annak miert kell openwrt? Hidd el erre a legtobb gyari kepes.
-
válasz
f_sanyee #9244 üzenetére
Ja, azt fenntartom most is! Nem kell a gyári fw, mert nyomába sem ér, mondjuk az általam használt Tomato-nak... Sem sebességben, sem stabilitásban, sem pedig funkcionalitásban! És végül is eddig akiket rábeszéltem, még egy sem mondta, hogy neki ez nem kell, mert a gyári jobb volt, és ha lehet visszatenné... Működésképtelenné lehet tenni gyári fw-vel is, de mivel a DD-WRT-t már feltette, így feltételezem a flashelés nem jelent neki problémát.Ezen kívül a Linksys-ben van TFTP szerver, akárcsak az ASUS-okban. Persze TP-LINK-nél ez másképp van, mert ha azt elflasheled, akkor bizony jöhet a soros kábel..
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9243 üzenetére
"A francnak se kell a gyári fw!
"
erre gondoltam.... es nem csak erre az esetre, hanem ugy altalaban.
-
-
f_sanyee
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9241 üzenetére
Szerintem felesleges ennyire eroltetni az fw cseret, nincs mindenkinek szuksege a plusz funkciokra. Akinek kell az tegye, de csak azert hogy ne a gyari legyen rajta, annak semmi ertelme, aztan jon a siras, hogy nem indul a router meg hasonlok...
-
válasz
Wind-Storm #9240 üzenetére
A francnak se kell a gyári fw!
Én nem is láttam az RT-N16-om gyári fw-jét, mert kicsomagolás után azonnal nyomtam is a restore gombot, és ment fel a Tomato!
-
golya87
őstag
Hello
A birtokomba került egy Linksys WRT160N V3-as router. Felraktam rá a DD-WRT 13575-ös változatát (ezt ajánlotta a wikijük). Fel tudom konfigolni, de nem tudok csatlakozni a nethez. T-home-os Optikai netem van. PPPoE protokoll beállítom, de amikor a Status/WAN fülre megyek disconnectet ír, próbálok csatlakozni de ezt a képet kapom. Ezután általában megszakad a wifi kapcsolat és csak újracsatlakozás után tudok a routerhez férni.
A DD-WRT fórumán találtam egy megoldás javaslatot, de nem használt. (ürítsem ki a böngésző tárát, vagy használjak másik böngészőt)
Nincs valami ötletetek?
üdv
golya87 -
Wind-Storm
őstag
válasz
noblem1983 #9234 üzenetére
Én kicserélem neked
-
f_sanyee
senior tag
válasz
persze, csak talalj hozza valakit aki megcsinalja olcsobban mint itt az aproban egy ugyanilyen modem
-
válasz
Igen de ha nem értesz hozzá akkor ne tedd.
-
noblem1983
senior tag
válasz
Gubek-Einste #9233 üzenetére
Azt ki lehet cserélni mert nem vagyok szakértő a kondenzátorokban?
-
válasz
noblem1983 #9232 üzenetére
Kidurrant a kondi, meg is van a gond forrása.
-
noblem1983
senior tag
Leszedtem a modem tetejét (DSL-360R )ahogy Wind-Storm javasolta és a képen [link] a hátul lévő piros valamiből ki van fojva egy mézszínű folyadék az előtte lévő fehér oldalú kockára. Gondolom ez okozhatja a pillanatnyi netszakadásokat.
-
válasz
noblem1983 #9227 üzenetére
A D-Link 321B a legjobb ma kapható ADSL modem, ajánlott hozzá dchard által készített firmware.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
noblem1983 #9229 üzenetére
Passz, bizonyára jó modem ha azt állítják, de én nem ismerem, nekem csak az általad is említett típus pihen a fiók alján.
Amúgy a parancsokkal nem tudod elrontani, van egy reset gomb a hátulján, azt bedugott állapot mellett hosszan be kell nyomni pl. egy tollal és akkor reset-elődik.
Ezt amúgy sem ártana megejteni ha rosszalkodik. -
noblem1983
senior tag
válasz
Wind-Storm #9228 üzenetére
Az a baj ,hogy nem akarom szétszedni mert nem vagyok szakértő a linkelt dolgot meg inkább meg sem próbálom. De esetleg eladom valakinek aki ért ehhez és megcsinálja talán jól jár vele. De jó ez a Dsl-321b? Olvastam a tesztet és ott egész jónak ítélték.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
noblem1983 #9227 üzenetére
Nem akarod esetleg megjavítani?
Ha már egy jó ideje használt modemről van szó, valószínűleg találsz benne minimum 2 darab púpos elektrolit kondenzátort, azt ki kéne kicserélni és valószínűleg megoldódna a gondod.
Ha ezen kívül még mindig fennállna a probléma, akkor meg lehetne próbálni kicsit állítgatni a modemen: [link] -
noblem1983
senior tag
Van egy DSL-360R-es modemem de állandóan szakadozik a netem. Mos azon vagyok,hogy lecserélem egy DSL 321B típusra mert valószínű, hogy ez a szürke hulladék a felelős ahogy utánanéztem a router log file-ja alapján. Van valakinek tapasztalata a DSL 321B-vel?
-
ellenoldali oprendszereknek és wifi moduloknak megfelelő szabványú mód, titkosítás...stb beállítása!
bekapcsolt wifi, szükség esetén mixed mód, xp sp2 és/vagy régebbi típusú modulok esetén csak wpa beállítása a wpa2 helyett, megfelelő ország és csatorna beállítása, ssid szórása, jelszó és ssid esetén angol abc és számok megadása, ékezetes betűk és speciális karakterek gyakran problémát okoznak! -
BMWFan
senior tag
Sziasztok! Adott egy TP-Link WR841ND,na most az van hogy egy Quick Setup után lanon keresztül megy teljesen jól,de a wifis cuccok meg sem találják. Erre valami ötlet?
-
bodza21
csendes tag
Sziasztok.Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek.
Eddig fel tudtam csatlakozni az asztali géphez kötött routerre laptoppal és telefonnal,de pár napja azt írja ki hogy a WINDOWS NEM TALÁLT TANÚSÍTVÁNYT AMELLYEL BE TUDNA JELENTKEZNI A HÁLOZATBA
Az asztali gépen rendesen működik a net a routerröl. Van valami ötletetek? Nem vagyok egy számítógép gurú,de mindent kipróbálok amit mondotok.Előre is köszönöm. -
lcee79
addikt
válasz
f_sanyee #9222 üzenetére
ilyen menüt nem találtam
találtam
USB settings
-storage sharing
-ftp server
-media server
-user accounts
de itt nem nagyon akar engedni semmit változtatni, viszont service statusban van egy stopped...
de nem látom hogy kellene indítani. Vgay az is lehet hogy simán csak nem érzékeli a vinyót
egy 250gb-os WD passport, lehet hogy routeről nem kap elég áramot...ráadásul egyszer csak meg is szakadt minden és mostanra jött vissza..
ja és tetü lassu lett valahogy....
pedig semmit nem állítottam el... -
-
lcee79
addikt
válasz
Intruder2k5 #9216 üzenetére
Na megtaláltam végre a beállítást
és most be is lép szerencséreKöszi a segítségeteket.
Még egy olyat kérdeznék, hogy a mostani firmware óta felismerik az eszközök dlna eszközök közt a routert, ki akartam próbálni, hogy rárakok egy vinyót, de nem történt semmi...
Kell valamit csinálni (beállítani a routerben, vagy vinyót esetleg más típusra formázni v akármi?)
Hogy lejátszhatók legyenek a rajta tárolt médiák?Thanx!
-
kozicsd
tag
válasz
Intruder2k5 #9214 üzenetére
Rendben van, akkor rendelek egy ilyet
Köszi szépen
-
lcee79
addikt
válasz
Intruder2k5 #9216 üzenetére
hát ez előfordulhat...
5-ös nod van most
4-esnél is volt a hiba
mindjárt megkeresem hol tudom beállítani és megmondom jó lett-e
Örülnék neki nagyon...De a feleségem laptopján is van nod32 és onnan be tudok lépni...
-
dr.bubo
őstag
megelöztek
-
Szia!
A hibaüzenet azóta van meg a gépeden, mióta feltetted az ESET szoftver (NOD vagy Smart Security) 5-ös verzióját, ugyanis a TP-LINK routerek szoftvere ezeket nem viseli el. Az említett programban vedd fel a kivételek közé a router IP címét, és jó lesz.
-
lcee79
addikt
Hi!
Van egy TP-Link WR1043ND routerem...
Nem tudom ilyen hiba már volt-e valakinél de számomra megoldhatatlan a probléma
a routerbe belépéskor a következő a hibaüzenet
-semmi jelszót nem tudok beírni mert ez jön be,
-előzőleg sem írtam be semmit,
-többször reseteltem a routert
-mindegyik böngészővel ezt csinálja
-és a PC-t is újratelepítettem mióta ezt írja és semmi...
Átdugtam már másik helyre is a gée zsinórját a routeren, de az sem segített..
Van egy laptop is amiről viszont be tudok jelentkezni...
ha megváltoztatom a jelszót és bármit is csinálok a PC-n továbbra is ez az üzenet fogadHa valaki tud mondja meg hogy tudok ebből kijönni...
KB fél éve megvan a hibaüzenet a gépemenPersze a net megy minden rendben, csak ha be akarok lépni akkor van probléma...
-
-
válasz
bogar51 #9211 üzenetére
Gyanítom, hogy az ASUS tápjához hasonlóan (negyedik hozzászólás) azt is csak meg kell nyomkodni, amíg el nem pattan a ragasztás. Már amennyiben ezek után még akarod javítani az eredeti tápot...
-
bogar51
csendes tag
Köszi!
elindultam a táp irányba, de nem bírtam szétszedni a DV-91AUP (9V, 1000mA) tápot, amit kaptam 5 éve az SMC-hez. Viszont találtam itthon egy régi hama univerzál tápot, beállítottam 7.5 V-ra (üresben indul 12V-ról, 500 mA-nél lemegy 7.5 V-ra), mondom, egy próbát megér...
és láss csodát, újra működik az 5 éves SMC routerem -
bogar51
csendes tag
Sziasztok!
Eddig SMC WBR14-G routerem volt, ment kb 5 évet. Nem volt vele gond évekig, újabban rendetlenkedik, szakadozik, majd úgy tűnik behalt teljesen. (Nézzem meg a tápkondit?) Csatlakozás helyett folyamatosan reseteli magát.
Mit ajánlotok ebben az árban? TP-LINK TL-WR740N vagy TL-WR340GD ? vagy mást? T-com net... -
sp@rtan
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9203 üzenetére
Na megcsináltam, sikerült nem bebrickelni a routert.
Beállítottam AP-ként, de sajnos így se hozza stabilan a 12-15 megát, de LAN-on se, szóval lehet a T gyengélkedik így vasárnap este.Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
kozicsd
tag
válasz
Intruder2k5 #9205 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, hátha segít az új fw
-
válasz
kozicsd #9204 üzenetére
Firmware-t ITT találsz hozzá, de én inkább arra tippelek, hogy elfáradt a tápja! Ez D-LINK eszközöknél is elég gyakori, akárcsak az ASUS WL-500 szériában is volt. Esetleg ha van kéznél olyan tápod, ami ugyanolyan feszültséget, és legalább akkora áramot ad le mint a gyári adapter, azzal megpróbálhatod! Ha értesz is hozzá egy kicsit, akkor mintegy 100Ft-os költséggel javítható is a dolog, mert körülbelül ennyibe kerül egy kondi a tápba. Én az ASUS-ba 76Ft-ért cseréltem!
Segítség ITT, a negyedik hozzászólásban, ha van bátorságod, és nem segít az fw csere, ez alapján annak is neki lehet ugrani!
-
kozicsd
tag
válasz
Intruder2k5 #9199 üzenetére
5mb/s ADSL
-
válasz
sp@rtan #9201 üzenetére
Erősen ajánlott! A reset minden olyan firmware csere előtt, és után is ajánlott, amikor eltérő fw-t teszel fel, mint ami eddig volt rajta, mert minden firmware másféleképpen tárolja a beállításokat, és amit a régi ott hagy, az az újnak csak szemét, és a helyet foglalja az amúgy sem túl nagy NVRAM-ból!
-
krealon
veterán
válasz
sp@rtan #9194 üzenetére
DD-WRT v24 preSP2. Buildet nem tudok most mondani.
Gyari ASUS-t vissza lehet rakni? Azt meg megprobalnam, ha ugyse megy, akkor hagyom...
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Asus_RT-N13U
"If DD-WRT is already installed, it is not possible to use the Firmware Upgrade tab under Administration in the web interface. (That input accepts only .bin files.) The router has to be placed in recovery mode, as for first flash (see below), and the .trx file uploaded using AFRU."
-
sp@rtan
senior tag
válasz
Intruder2k5 #9200 üzenetére
"Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory" ezt DD-WRT-vel kihagyhatom, vagy nyomjak neki egy Factory resetet?krealon: Köszönöm neked is! Esküszöm átfutottam ezt az oldalt (körül szoktam nézni, mielőtt kérdezek) de ez valahogy elkerülte a figyelmemet.
Lehet ez a fránya betegség..
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával