Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-10 12:39:33

LOGOUT.hu

Router gondok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12601) #68216320


#68216320
törölt tag

Van egy laptopom, ami folyamatosan wifin van es egy masik geprol filmet jatszik le. Viszont valamiert idonkent elvesziti a kapcsolatot a routerrel. Aztan jelzi, hogy jo a vetel, de sokara kap csak ipt. Belso es kulso wifivel is csinalja. Hogyan lehetne megtudni, hogy a router v valami mas hibaja-e? Mas eszkoz nem megy folyamatosan a wifin.

(#12602) shadoan


shadoan
tag

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, nemrég lecseréltem a routeremet és azóta igen érdekes kapcsólódási problémáim vannak.

A router egy TP-Link TL-WDR3600 lett, ami tudja a 2.4 és 5GHz-et is. Az installálással nem is volt gond, leszámítva, hogy más IP tartományt használ (eddig 192.168.1.1 most meg 192.168.0.1) mint az előző szintén TP-Link és ez bezavarta a fix IP-s eszközöket, de ezt leszámítva nem volt gond. Próbáltam átállítani, de akkor megment az egész és a fél napom ráment mire a routert megint működésre bírtam úgyhogy letettem róla és inkább az eszközökön állítottam át (media center, nyomtato, NAS) A szolgáltató egyébként a UPC.

A telefonok, laptopok és a desktopom is felvette a 2.4 GHz kapcsolatot azonnal és ment minden szépen egy ideig. Aztán minden eszközön jelentkezett, hogy függetlenül a külső tényezőktől, eldobják a netkapcsolatot de úgy, hogy magát a wifi kapcsolatot megtartják, de nincs internet kapcsolat.

A mobiloknál ez elég egyértelmű, semmi nem működik (Android és Windows Phone), az alkalmazások amikhez net kell, megállnak, a csevegő programok nem mennek.

A gépeknél viszont nagyon furcsa mert a gép azt jelzi, hogy van internet kapcsolat (Windows 8 és Windows 7) de valójában csak nagyon kevés weblap, például:

gmail.com vagy bármilyen google szolgáltatás

A többi time out és nem tölti be. A UTorrent meg simán tölt le is fel is szépen ezalatt, csevegés Gchaten működik csont nélkül.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy netezek, játszok vagy valami és egyszer csak elszáll a net, de mivel nem jelzi, alig veszem észre, megpróbálok behozni egy index.hu -t és akkor jövök rá, hogy gond van amikor nem tölti be. Ezt változó gyakorisággal csinálja, van amikor naponta 1-2x de van amikor fél óránként. Ilyenkor hiába inditom újra a routert és a modemet, ugyan felveszi a kapcsoaltot újra, de a jelenség addig nem szűnik meg, amíg a gépet újra nem indítom. Próbálkoztam már pedig a wifi kártya kikapcsolásával, bekapcsolásával, internet kapcsolat javításával de a gép újra indításáig makacskodik. Ugyanez a helyzet a laptopommal is, kivéve a cégessel, azon XP van és simán muzsikál akár napokat is, bár az VPN-en van.

Ebből következtetek, hogy nem gép probléma és nem is modem (+ ezt a UPC is megvizsgálta) ugyanis google például elérhető.

Próbáltam már a routert factory default-ra visszarakni de nem segített.
Vettem másik wifi kártyát ami viszi az 5GHz-t is de ugyanaz a gond.

Kifogytam az ötletekből és mivel a probléma forrását sem tudom beazonosítani, sem a gyakoriságát belőni, nagyon nehéz eldöntenem, hogy ez most egy konfigurációs probléma vagy a router hibája.

Van e valamilyen alkalmazás amivel be lehetne mérni a hiba forrását vagy legalább ötleteket lehetne kapni. A router garanciális, ha kiderül hogy valami baj van vele, akkor nincs para, visszaviszem és kicseréltetem, de ehhez kellene valami bizonyíték is.

Egyébként azért cseréltem le, mert az előző routerem 2 évnyi hibátlan működés után elkezdte ledobálni a netemet, de nem így hanem úgy totál elveszett a kapcsolat amíg újra nem indítottam.

Előre is megköszönök minden segítset és tippet!

Üdv,
Shad

PS: Köszönöm daa-raa nak az útmutatást!

Ezer ember hallgatása sem nyomhatja el egyetlen ember üvöltését

(#12603) #68216320 válasza shadoan (#12602) üzenetére


#68216320
törölt tag

Nem tudok pontos okokat mondani, de nalqm is volt hasonlo gond egy masik routerrel. Nalam , mint kiderult, az volt a problema, hogy a csatornakat 20MHz helyett 40MHz savszelessegre allitottam be. Masok szerint nem kellene, hogy problemat jelentsen, de nalam megis gondot okozott es gyakorlatilag hasznalhatatlan volt az olyan kartyakkal, amik nem tamogattak. Az erdekes az volt, hogy egy olyan kartya sem tamogatta, ami az 5GHz-et igen. Esetleg erre nezz ra, hatha megoldja a gondot.
Az IP tartomany-t viszont nem nagy dolog atallitani. DHCP-ben szokott lenni a router es a kliensek cime is. Nem tobb atallitani elmeletileg 2 percnel. Persze ez utan ujrainditas es minden eszkoz uj IPvel mukodik. En mondjuk nem a klienseken szoktam fix IP-t beallitani, hanem a router DHCP reszenel adok MAC alapjan nekik.

(#12604) Intruder2k5 válasza shadoan (#12602) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Állíts be fix, egyedi DNS szervereket! Akár a gépeken, akár a routerben! Javaslom a Google szervereit, én évek óta gond nélkül használom azokat!

8.8.8.8
8.8.4.4

Illetőleg gép újraindítás helyett próbálhatod parancssorban ezt...

ipconfig /flushdns

vagy ezt...

net stop dnscache
net start dnscache

[ Szerkesztve ]

(#12605) shadoan válasza Intruder2k5 (#12604) üzenetére


shadoan
tag

Peachman: Köszönöm szépen! Elméletben értek hozzá, de gyakorlatban amint átállítottam az IP tartományt, leállt a router és LAN sem volt. Direktbe kellett rádugnom a laptopom (szekrény tetején elérhetetlen helyen TERMÉSZETESEN - nekem is a lópikulát a fenekembe :D) hogy újra életet leheljek bele. Biztos, hogy én rontottam el akkor valamit, de by default ideges voltam úgyhogy hagytam. A Mac address beégetése sokkal profibb megoldás, de lusta voltam kiolvasni minden eszköz MAC address-ét. Lassan már be fogok vezetni otthon egy hardware inventory-t a lényeges adatokkal :)

Intruder: Én is a DNS-re gyanakodtam, mert az magyarázhatná meg a legnagyobb valószínűséggel, hogy az index.hu nem megy míg a google.com megy. Kipróbálom. A command parancsot köszönöm!!

Üdv,
Shad

Ezer ember hallgatása sem nyomhatja el egyetlen ember üvöltését

(#12606) Gubek-Einste válasza shadoan (#12602) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Firmware frissítés gyárira és/vagy 3rd party-ra?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#12607) shadoan válasza Gubek-Einste (#12606) üzenetére


shadoan
tag

Köszi, igen ezt nem írtam. Ezzel kezdtem, a gyári legújabb firmware-re frissítettem ez nálam alap. 3rd party-t nem szivesen használok de nem is tartom ördögtől valónak :) Ha a DNS beállítás változása nem hoz eredményt, szét fogok nézni, van is ennek a routernek külön fóruma. Ott biztos tudnak mondani dolgokat.

Sajna csak este tudok minden javaslatot kipróbálni.

Köszönöm!

Ezer ember hallgatása sem nyomhatja el egyetlen ember üvöltését

(#12608) iancurtis válasza Dexar007 (#12511) üzenetére


iancurtis
csendes tag

hello!

véleményem szerint sosem érdemes használt routert venni,avval mindig csak a gond van, főleg hamár nincsen hozzá gari..Inkább netáruházakban érdemes körbenézni, vagy figyelni az áruházakban az akciókat. Nekem Linksys E2500 van, az mindent hoz amít említettél, de ujonnan 20e körül van(ha akciós akkor gondolom olcsóbb) de szerintem megéri befektetni.

(#12609) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

Na megint itt van Linksys kereskedő "barátunk"...

(#12610) shadoan válasza #68216320 (#12603) üzenetére


shadoan
tag

Egyelőre ezt még nem próbáltam ki de megnéztem, nekem auto ra van állítva. A DNS-ekett cseréltem le első körben.

Ezer ember hallgatása sem nyomhatja el egyetlen ember üvöltését

(#12611) shadoan válasza Intruder2k5 (#12604) üzenetére


shadoan
tag

Nem szeretném elszólni magam, de eddig biztató hírek, átváltottam a két DNS-t és azóta nem volt gubanc.

Igy a DOS parancsokat ki sem tudtam próbálni, de elmentettem biztos ami biztos. Remélem megoldja a gondokat, köszi szépen még egyszer Intruder!!

Üdv,
Shad

Ezer ember hallgatása sem nyomhatja el egyetlen ember üvöltését

(#12612) Intruder2k5 válasza shadoan (#12611) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szívesen! Remélem tényleg tartósan is megoldás lesz! :)

(#12613) Claude Leon válasza shadoan (#12605) üzenetére


Claude Leon
senior tag

Az üzemszerű, hogy ip-címek piszkálásával eltűnik a szemed elől a router, mert ha a saját ip konfigurációd közben marad, épp nem fogjátok látni egymást az átállítás után, feltételezve az alapeseti beállításokat :)

(#12614) stellaz válasza Intruder2k5 (#12523) üzenetére


stellaz
addikt

Végül vettem egy TP linket, amin van usb is.

Nem volt drága (7 ropi), gyorsult a net, nem szakad, könnyű volt bekonfigurálni, és remek dolog, hogy hálózati meghajtóként és médiaszerverként is üzemel.

Köszönöm a tanácsokat mindenkinek!

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#12615) Intruder2k5 válasza stellaz (#12614) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igen, olvastalak a másik topikban!

(#12616) stranger28


stranger28
addikt

Üdv!

Van egy TP-LINK TL-WR841N routerem, amivel semmi gond nem volt eddig. Napokban kezdődött a tartósabb WiFi használat egy ilyennel a másik gépen. Eddig azzal sem volt gond. De ma olyan szinten meghalt a router, hogy újra kellett indítsam, mivel nem volt net a közvetlenül, kábellel kapcsolt gépen sem, és nyilván WiFi-n keresztül sem, továbbá elérni sem lehetett böngészőből, hogy most akkor mi a helyzet. Mindkét gépen böngészés ment, illetve az egyiken egy laza feltöltés (SkyDrive), ennyit szerintem még bírnia kéne.

Mi lehet a probléma?

str

[ Szerkesztve ]

(#12617) kkee


kkee
tag

Sziasztok, t-home cisco routert és egy d-link dir 600 routert szeretnék wifin összkötni. Van rá mód, illetve szerintetek jó lesz, ha egy kétszintes házban szintenként lenne az egyik-egyik, mert a cisco jele már nem ér fel.

(#12618) Tybe3e


Tybe3e
tag

Sziasztok!
Tegnap vettem egy routert, beállítottam a pppoe dolgokat (digis net), megy is szépen a net, viszont ha elindítom az utorrentet akkor mintha "eldobná" a netet. Teljesen elmegy, csak az segít he leállítom az utorrent letöltést, vagy ha újrakapcsolódok. Hogyan lehetne megoldani hogy menjen az utorrent? A port forwardingot már próbáltam, virtual servert is, egyik sem segített. A router típusa: D-Link GO-RT-N150 (vagy másnéven DIR 601). Nagyon szépen megköszönöm előre is ha valaki segít nekem. :)

(#12619) Gubek-Einste válasza stranger28 (#12616) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Néha előfordul, hogy valami nem komplett, ilyenkor újra kell indítani a router-t, ha ritkán fordul elő akkor nem kell vele foglalkozni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#12620) Gubek-Einste válasza kkee (#12617) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A D-Link-re kell valamilyen 3rd party firmware amely ismeri a repeater módot, jó lesz úgy, hogy az egyik lent van, a másik meg fent.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#12621) csabyka666


csabyka666
addikt

Üdv!

Nemrég írtam a topicba ezzel a problémával kapcsolatban. Jelentem, sikerült megoldanom, bár egy kicsit tanácstalan vagyok.

A routert elhoztam hozzám, és ugyancsak egy DSL netet próbáltam vele megosztani. Mindenekelőtt ismét reseteltem, majd kb 1 perc alatt sikerült teljesen beállítani. Hm...érdekes. Azt sejtettem, hogy jó helyen próbáltam eddig is beírni a nevet/jelszót, szóval... :F

Két dologra tudok gondolni:
1.) amikor először be próbáltam állítani, és reseteltem is, akkor valamiért (talán az én hibámból) nem resetelte magát (csak én hittem úgy, hogy igen), és valami gyári konfig benne maradhatott - bár kétlem, hogy gyárilag bármit is állítottak volna, ami eltér a reset utáni beállításoktól...
2.) azt is el tudom képzelni, hogy ahol be próbáltam állítani, már régóta ugyanaz az ősrégi DSL modem van, és bár PC-vel összekötve szépen működik, valamiért a routerrel nem találták meg a közös hangot.

Melyik variációra láttok esélyt?

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#12622) stranger28 válasza Gubek-Einste (#12619) üzenetére


stranger28
addikt

Értelek, köszi. Ha esetleg kezdi megint, akkor mi baja lesz?

(#12623) kkee válasza Gubek-Einste (#12620) üzenetére


kkee
tag

Köszi, haesetleg nem nagy gond egy linket tudsz dobni?

(#12624) medium84 válasza csabyka666 (#12621) üzenetére


medium84
aktív tag

Én azóta már kiolvastam az internetet és kiderült, hogy a TP-Link routerek nem működnek együtt a régi (szürke) D-Link modemekkel. :(

(#12625) Gubek-Einste válasza stranger28 (#12622) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Az újra indítástól semmi, hogy mi okozza a gondot, elég nehéz előre megtippelni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#12626) Gubek-Einste válasza kkee (#12623) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Ki kell keresni, hogy melyik hardver verziód van mert nem mindegyik támogatott, OpenWRT, DD-WRT.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#12627) csabyka666 válasza medium84 (#12624) üzenetére


csabyka666
addikt

Ez komoly? Csak azért kérdem, mert pont egy szürke D-Link a kérdéses modem, itthon pedig egy Huawei csodával kapásból sikerült életet lehelnem bele.

Firmware frissítés esetleg?

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#12628) Gubek-Einste válasza csabyka666 (#12627) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Sajnos a TP-Link router-ek nagyon rosszul viselik a régi kék-szürke D-Link 360R modemeket, le kell cserélni a modemet az újabb fekete T1E modellre, amúgy is ajánlott a csere több okból.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#12629) csabyka666 válasza Gubek-Einste (#12628) üzenetére


csabyka666
addikt

Persze, előbb-utóbb ez lesz a sorsa, csak érdeklődés szintjén kérdeztem a firmware frissítést, hátha...
Egyébként mi a probléma konkrét oka? Ezt tudja valaki?

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#12630) Intruder2k5 válasza medium84 (#12624) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem csak azokkal, hanem valamiért bizonyos esetekben a PPPoE kapcsolattal van gond! Többen tapasztalták DIGI nettel is, ahol nincs is modem! Az is szakad többeknek...

(#12631) medium84 válasza Intruder2k5 (#12630) üzenetére


medium84
aktív tag

Én már nem is erőlködök vele, az új szerződéssel majd úgyis ad a T egy új eszközt, ami mind2t kiváltja.

(#12632) adamcsik


adamcsik
aktív tag

Üdv!
Van egy TP-LINK TL-WR740N tipusú routerem. Tegnap este rendben volt minden vele. Ma pedig a számítógépen van rendesen net, de a telefon felismeri ugyan, de azt írja ki, hogy nincs kapcsolat. Mi lehet a baj?

(#12633) csabyka666 válasza adamcsik (#12632) üzenetére


csabyka666
addikt

Hali!

Telefon újraindít, router és modem újraindít, először ezeket próbálnám meg.

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#12634) adamcsik válasza csabyka666 (#12633) üzenetére


adamcsik
aktív tag

Megpróbáltam, de semmi változás.
A routeren villog a fogaskerék ikon. Már újratelepítettem, de semmi. Gondolom attól nem ment tönkre, hogy éjszakánként lekapcsolom róla az áramot?

(#12635) And válasza adamcsik (#12634) üzenetére


And
veterán

Egy routert nem kell telepíteni. A sok (hosszú időn keresztül állandósult napi ki- és be-) kapcsolgatás pedig sajnos igenis rövidítheti az élettartamot, bár arra nyilván nincs egységes recept, hogy mennyivel.

(#12636) adamcsik válasza And (#12635) üzenetére


adamcsik
aktív tag

Tegnap vettem, ennyire csak nem rövidíti? Ha tönkremegy, akkor a számítógépen se lesz net,igaz?

(#12637) csabyka666 válasza adamcsik (#12636) üzenetére


csabyka666
addikt

Ha csak a WiFi részén nincs net, akkor célszerű lenne megpróbálni másik telefonnal és/vagy laptoppal, hogy azokon hogyan viselkedik. Akkor szokott elfordulni, hogy látszólag(!) felenged a WiFi-re viszont nincs neted, amikor egy sikeres csatlakozást követően megváltozik a WiFi jelszava.

Próbáld meg úgy, hogy leveszed a titkosítást a WiFi-ről, illetve törlöd a telefonból az esetleges elmentett WiFi konfigurációt, aztán próbáld meg újra beállítani.

MOD: A ki-be kapcsolgatásról annyit, hogy ezeket az eszközöket úgy tervezték, hogy állandóan menjenek. Nyilván, ha elmész otthonról egy hónapra, akkor ki lehet húzni a konnektorból, de ez nem olyan, mint egy vasaló, hogy csak akkor kell bedugni, ha használni akarod.
Van egy olyan tévhit, hogy ha az ilyen kis fogyasztású készülékeket használat után kikapcsolod, akkor havonta többezer forintot spórolsz a villanyszámlám. Nem tudom, ezt ki határozta meg, de nagy butaság!

[ Szerkesztve ]

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#12638) adamcsik válasza csabyka666 (#12637) üzenetére


adamcsik
aktív tag

Esetleg azt tudod hogy a roulter tetején miért villog a zöld fogaskerék úgy tudom hogy annak nem kel már írtam új jelszót felhasználónevet. Válaszodat Előre is köszönöm!

(#12639) csabyka666 válasza adamcsik (#12638) üzenetére


csabyka666
addikt

A router manual-ja szerint a villogó jelzés azt jelenti, hogy a router jól működik.

Még egy dolog: a QSS funkciót tiltsd le!

A telefonon is törölted a kapcsolatot? Ha az eddigiek nem váltak be, akkor reseteld a routert, és állítsd be a legfontosabb dolgokat: internet csatlakozás, WiFi engedélyezés jelszó nélkül - mást ne, és próbáld meg így.

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#12640) adamcsik válasza csabyka666 (#12639) üzenetére


adamcsik
aktív tag

Hogy ha villog a fogaskerék a könyve azt írja hogy rossz

[ Szerkesztve ]

(#12641) csabyka666 válasza adamcsik (#12640) üzenetére


csabyka666
addikt

The Router is working properly. >> A router megfelelően működik.

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#12642) Intruder2k5 válasza csabyka666 (#12641) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szerintem az On/Off-ra gondolta, hogy ki/be! :)

(#12643) ---Lasali--- válasza Intruder2k5 (#12600) üzenetére


---Lasali---
Közösségépítő

Nah, meg lett tuningolva, kapott egy Rubycon-t (volt belőle egy darab, hasra ütés szerűen 200 ft ért adták), ugyan azokkal a paraméterekkel, polaritásra is van, figyeltem hogy úgy legyen mint a régi, de csak fél centivel hosszabbat tudtam venni, de "lengő" kábelezéssel be tudtam paszírozni hogy elfért még a dobozban, ha nem fért volna el akkor vágtam volna rá egy lukat. Kábelezni azért is kellett mert fekszik a nyákon, én meg olyat kaptam aminek csak 3-4mm lába van. Kábelt úgy csináltam meg hogy a nyákig rajta van a szigetelés, a kondi lábainál meg zsugor cső fedi a forrasztást, így tuti nem zár össze semmivel, kábel sem kellett túl hosszú, kb 2 centi.
Valamint a biztonság kedviért fúrtam a dobozára kb 200 darab 2mm es lukat, hogy jobban tudjon hűlni. Végén egy kábel kötegelővel szépen össze is lehetett húzni a dobozt, nem kellett szigetelő szalagozgatni, vagy ragasztgatni.
Egyébként még mikor megnéztem mi a helyzet a táppal, akkor megbolygattam, meg újra forrasztottam az egyik lábát a kondinak, mert miközben nézegettem ki szakadt a forrasztásból, elég szarul volt gyárilag megforrasztva, na de a lényeg hogy az után következő 2 napban nem tűnt el a kapcsolat a gépekről, viszont néha piszok lassan jött be egy két weblap, nem tudom köze volt e a jelenségnek a táphoz. Szóval kell majd egy két hét hiba mentes üzem hogy kiderüljön hogy tényleg ez miatt volt a baj.
Minden esetre a kondi nagyon szar állapotban volt, az alján is púpos volt, az egyik lábánál barna fehér kifolyás, stb, így mindenképp csere érett volt már.

[ Szerkesztve ]

(#12644) csabyka666 válasza Intruder2k5 (#12642) üzenetére


csabyka666
addikt

Jogos! A villogás felfogható on/off állapotok változásának is. Valóban nem egyértelmű a leírás. Abban a manual-ban, ahol én néztem, 3 állapot volt feltüntetve: on, off, flashing.

Lényeg, ha nem nyúlunk hozzá, és villog a fogaskerék ikon, akkor - elvileg - minden tökéletes.

[ Szerkesztve ]

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#12645) Tybe3e válasza Tybe3e (#12618) üzenetére


Tybe3e
tag

Az eredeti gondom mellett jelentkezett egy másik is: ha skype-on videochatelek és közben szeretnék youtube videót nézni, azonnal "megszakad" a net (de inkább a router vacakol valamit, mert ha lekapcsolódom róla, majd újra vissza akkor tökéletes minden). Gyakorlatilag olyan, mintha nem bírná a "nagy" sávszél igénybevételt a router. Ez vajon beállítási gond lehet, vagy valami más? Valakinek valami ötlete nincs véletlen? Előre is köszi. :R

(#12646) csabyka666 válasza Tybe3e (#12645) üzenetére


csabyka666
addikt

UPnP be van kapcsolva a routeren?

Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#12647) Tybe3e válasza csabyka666 (#12646) üzenetére


Tybe3e
tag

igen, be van. kapcsoljam ki?

(#12648) Intruder2k5 válasza ---Lasali--- (#12643) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Reméljük, hogy jó lesz!

(#12649) IceHole


IceHole
csendes tag

Hello!

Van egy kis problémám: Vettem egy linksys e900 routert, előtte valami régebbi nem wifis linksysem volt. A probléma a következő, Digi netem van (80/25) és a korábbi routerrel a speedtest is és a letöltés is kiadta a 80, olykor 90-100 mbitet (letöltés 8MB/s vagy kicsivel afeletti volt), viszont ezzel a routerrel speedtest eredmények feleződtek, és a letöltés is kiakad 6,7MB/s-en. Mi lehet ennek az oka? Volt nálam korábban egy wifis asus, az is csak egy részét engedte át a sávszélességnek... A régi hulladék linksys-el ilyen gondjaim nem voltak, csak szegény már instabil volt kissé, azért cseréltem. Ez normális? Nem akarok 30 ezret kiadni egy olyan routerért, ami átengedi a teljes sávszélességet. (kipróbáltam úgy is hogy kikapcsoltam a wifit, dhcp on-off, firewall on-off, ugyanaz)
Köszi előre is!

(#12650) Intruder2k5 válasza IceHole (#12649) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Hát sajnos akarsz vagy nem akarsz, 80Mbps nethez már Gbit-es router kell, és ha abból is valami normálisabbat akarsz venni, akkor az 20k-tól indul! Ettől olcsóbban csak TP-LINK van! Lényeg a lényeg, ez a router ennyit bír! Ismerős is pont ebbe futott bele, csak ASUS RT-N12-vel, ami lényegében ugyanaz a vas!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.