- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- moonlight115: Privát, oh!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Quake III. , ahogy nekem kezdődött
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Mielőtt kérdésed a témában feltennéd, kérlek olvasd el az alábbi ÖSSZEFOGLALÓT!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZSOLO76
csendes tag
Szia!
Ma lett pont téve az ügy végére.Kb 24000Ft lett volna a visszaküldés,de túl sok macera és idő lett
volna,cserealkatrészt nem tudtak küldeni,ezért úgy döntöttem megpróbálom más forrásból kicserélni a kerékegységet.A GB-vel kiegyeztem 50 dollár visszatérítésben.23dollárért vettem hozzá Alin egy új jobbos kereket.Ma megjött,beletettem,azóta úgy működik ahogy kellAz idegeskedést leszámítva,idézőjelben jól jártam.
-
ZSOLO76
csendes tag
A GB-en vettem,nekik írtam egy ticketet.Kíváncsi vagyok mit mondanak,bár első körben úgyis jönnek a hülyeséggel,hogy indítsam újra ,reseteljem stb,főleg ,hogy visszaküldős a cucc az értéke miatt.Nem fogják elkapkodni.Alkatrészben nem nagyon bízom,hogy foglalkoznak vele,de majd kiderül.
Elindítottam ismét egy másik firmware-el,hibajelzés nélkül csinálta a dolgát kicsit,de mivel ma már sokat zúgattam,nem hagytam végigmenni.Amúgy azt vettem észre ,hogy amikor "normálisan " működik akkor is erősen megy neki az akadályoknak,pl az étkezőszékeket is odébb tolta pár cm-el,számomra ez nagyon durva az Ilife nem megy neki így semminek,szóval nem tudom,hogy ez most akkor tényleg ilyen,vagy a hiba miatt csinálja ezt is.....
Mindenképpen írok,ha érdekel és lesz fejlemény az ügyben,ill köszönöm neked és mindenkinek aki megpróbált segíteni,azt hittem szoftveresen lesz baja és lesz rá valami egyszerű megoldás,meg sem fordult a fejemben ,hogy más baja is lehet vadi újan -
ZSOLO76
csendes tag
Reseteltem,feltettem az új firmwaret azzal is ezt csinálta,csináltam egy egyszerű resetet megint leáll egy kis kör után,egyszerűen élszomorít,hogy úgy néz ki kuka az egész,vagy visszapostázom kínába vagy kínlódok vele,nem tudom mit csináljak,azt hittem itt a fórumon tudnak ajánlani valami régebbi firmware-t vagy valami megoldást rá..
-
ZSOLO76
csendes tag
Az imént elindítottam,most korrektül elindult ,normálisan el is kezdte a takarítást,lehet ,hogy most észhez tért....Később teszek még egy próbát mit csinál.A teljes reset a home és a reset gomb együtt lenyomva?vagy a resetet fel kell engedni,valahogy sikerült tegnap,de mi a helyes kombináció?
-
-
Gabesz87
veterán
Nekem telefonon a 80nm-es tarsashazi lakasban semmi gondom az 5GHz jellel. A nappaliban is teljesen jól használható, pedig a router (Xiaomi 3G) a lakas túlsó végén (2 teglafal van közte) lévő hálóban van. Amikor beuzemeltem a xiaomi routert, a nappali végén mértem telefonnal maximalis letoltesi sebességet (akkor 250 mbit volt asszem). Router függő is a dolog gondolom. De en baromi elegedett vagyok ezzel a xiaomi routerrel. Azert is valtottam mert a 2.4ghz már nagyon instabil volt. A kozelben tobb mint 100 hálózat található úgyhogy full telitett minden csatorna.
-
madoxx
aktív tag
Pedig nem volt ilyen egyszerű. Ott volt tőle másfél méterre, nem volt akadály és ennek ellenére bejelentette hogy nem tud visszamenni. Majd azzal a lendülettel álomra szenderült a szoba közepén
Előző esetben meg azt hitte, hogy ugyanott van és a meglévő térképet kezdte átrajzolni. -
Norbis198504
újonc
-
Williamgrant
nagyúr
-
dudikpal
senior tag
Az a bajom, h a flolevac meg nem működik. Ami érdekes, mivel először a china mihome volt fent alapból(légszűrőhöz), erre raktam a flolevacot, beállítottam china-ra, és az elsó porszívózást ott tudtam megcsinálni, mert a mihome nem engedett semmit csinálni, amíg nem frissítem (megpróbáltam, de hibával mindig leállt a frissítés).
Ez után tettem fel a magyar mihomeot, azt eu-ra állítva végre sikerült vezérelnem a mihomból is a porszívót, viszont azóta hiába teszem fel a flolevacot, nem látja a porszívót, minden menüpontra hibát jelez és nem jön be, pedig eu-ra van állítva az is. Így addig nem tudok firmwaret sem állítani...
Ja, és azóta sem tudok mihomban a robot menüpontjaiba belépni, mert frissítésért rinyál. -
sz_gabor
tag
ACE- :Ez hülyeség, ugyanúgy frissít a magyarított MiHome mint a play áruházból telepített (Tedd fel azt akkor sem fog felajánlani frissebb firmware-t).
dpetibane:A FloleVac szerintem a béta (fejlesztői) firmware-kat is megjeleníti (amit nem akar a Xiaomi nagy nyilvánosságnak megjeleníteni mert lehetnek bennük akár végzetes hibák).Nem hiszem hogy szinte hetente adnak ki végleges firmware-t.
retesz147: Csak a gen1-hez van ilyen plugin.
-
-
retesz147
addikt
És ez a nagy baj számomra, hogy mindig csak a legújabbat lehet menteni, nem lehet régen elmentetteket visszatölteni. Így számomra nem sok értelme van a funkciónak. És ugye zónákat sem lehet, csak no-go és virtuális falat elmenteni.
De legalább fejlődés megvan/elindult, reméljük teljesen célba is ér....sz_gabor: én roborockon kipróbálom szívesen az apk-t, amelyik internat verziót enged china regióhoz csatlakoztatni.
-
retesz147
addikt
Köszi.
Most nem vagyok otthon, nem tudom kipróbálni.És no-go zónás térképből mennyit tudok elmenteni?
Mert ha 2 db-ot, az jó, akkor 1x megcsinálom és úgy már király. Lesz egy felmosós és egy olyan, ahova mindog visszaküldöm.
Igen, Internat Roborockom van, így magyar Mi home és plugin bemásolás lett a megoldás, hogy legyen no-go. Most jelenleg ez a megoldás...
-
Williamgrant
nagyúr
És a kábelt is bele lehet tenni a dokkoló házába.
Az van, hogy a 360 S6 egy Roborock koppintás, ami nagyon jól sikerült, és pár apróbb Roborock hiányosságot (főleg szoftverest) nagyon elegánsan javítottak.
Emiatt túl sok extrát a xiaomi sw változtatások óta nem tud.Az igazi teszt az lenne, ha ugye valaki olyan venne S6-ost, akinek van S50-ese és hosszabb használat után mondana véleményt. Eddig egy ilyen ember biztosan volt, ráadásul olvassa a fórumot, viszont ahelyett hogy véleményt írt volna, vagy hosszabb ideig tesztelte volna, inkább eladta Elux fórumtársnak a cuccot, a Roborockot pedig megtartotta. Aminek ugyan annyi oka lehetett, hogy értelmetlen lenne feszegetni, vagy következtetéseket levonni belőle.
A legjobb infó talán az összehasonlító videó utolsó hozzászólása alatti pro / kontra részek.
-
maestro87
őstag
-
tomazin
veterán
hogy a robotporszívó ellenére a heti egyszeri porszívózás elkerülhetetlen
Biztos mi vagyunk az igénytelen állatok, de hogy én hetente meg nem mozdítom a bútorkat azért hogy kiporszívózzak mögöttük az tuti. (sőt ezt évente szoktuk megcsinálni).
Mi amióta megvan a porszívó (10hónap) kb. ha 5x elővettük a rendes porszívót.
-
Atomgeszi
nagyúr
Hogy állítottad EU szerverre? Nekem other-en van, és nálam is fellelhető a lassú térkép betöltés. Plusz írja is,hogy "Due to low internet blabla" Pedig ahol a noti max wifi-n van, a porszívó meg alatta, akkor ez hogy lehetne?
Esetleg ezt a dolgot le tudod írni, hogy pontosan hogyan zajlott?
A FW kérdése nem gond. Flolevac-ban lehet nézni, hogy van-e frissebb fw.. Plusz a múltkori fw frissítés után én azt hiszem hosszú ideig maradok a jelenlegin, mert ez a legjobb eddigi élete során.
-
retesz147
addikt
Neked internat verziód van, vagy kínai?
Nekem internat, sztem ezért nem jön a frissítés.Xiaomishopp felejtős. Megrendeled náluk, Ők megrendelik kínából, vársz 3-4 hetet, majd odaadják, garinál meg szívás van.
Persze van olyan eset (főleg népszerű telóknál), amikro van raktáron, akkor pár napon belül nálad van.
De semmi közük a hivatalos Xiaomiékhoz, csak egy random webárúház. -
retesz147
addikt
Flolevaccal végigmentem a frissítéseken.
Vagy 10el le voltam maradva.
Feltettem az újat is azzal.
Beléptem Mihome-ba sehol-semmi.
Ok. Flolevaccal downgradeltem.
Mi home felismeri, hogy régebbi van rajta, de azt írja az a legfrissebb.
Már töröltem Mi home adatait, porszívót áttetem Other régióba, de semmi.
Egyel korábbi szoftot ismeri fel és azt írja az a legfrissebb.
A Mi home gplay-ről való, Other regió óta Flolevac nem ismeri fel, nincs kapcsolat, pedi átállítottam azt is otherre.Na, most hagyom abba, úgy szartaliga ez a Mi home ahogy van... Gatewayel is szívok folyamatosan.
Van ötletetek, mit rontok el?
Köszi!
-
Degeczi
nagyúr
Valóban még ez lenne a legelfogadhatóbb - bár ha Spanyolországba kell visszaküldeni, talán az is.
maestro87: szétszedve majd ki kell derüljön. Tartok tőle, h pár hónap alatt nem a szíj nyúlt meg, hanem szándékosan állhat le, ha nem lát semmit (mert pl. kiégett a lézerdióda)
Williamgrant, wierra: köszi, nem volt még visszaküldős ügyem. Azért tartottam tőle, mert az áfaelkerülős szállítás miatt nem tudok hivatkozni az eredeti beérkezésre. Ha ez nem kell, elég csak a kiküldést dokumentálni, az szuper.
-
maestro87
őstag
Utólag olvastam én is, így nekem is jobban tetszik az Alis link.
De aki nem ért hozzá annak meg lehet jobb a visszaküldéses móka még ha fizetni kell a drága postáért is. Főleg hogy egy elektronikai berendezésnél a hiba forrása sem mindig egyértelmű, pl. lehet, hogy csak akkumulátort kell cserélned de lehet hogy az egész alaplapot. Persze lehet nem szaroznak és küldik mind a kettőt. -
tomazin
veterán
Azért valljuk be, a Xiaomi elemi és üzleti érdeke, hogy ne működhessenek a nevével Facebook csoportok
az itt leírtak alapján ezek inkább olyan jellegű fan/támogató csoportok voltak, mint ami itt is van. ami nélkül meg is reccsennének, mert amilyen szívással tud járni egy porszívó beüzemelés (már a melyik szerver kérdéskörnél gond lehet)
-
Yellow73_a
tag
Persze, adnak leírást, ami a porszívóról szól, de az appot nem részletezi túlzottan. Nagyjából leírja az appal elérhető funkciókat - magyarul. Miközben a hivatalos app angol. Sajnos kishazánkban még sokan vannak, akiknek nem erősségük az angol, azok számára az elérhető funkciók angol és magyar nevére egyszerre kéne hivatkozni. Van három apró kivehetetlen screenshot kép a leírásban, de azt a hajunkra kenhetjük, mert nem olvasható. Ráadásul a magyar leírásban az van, hogy a Mi Home alkalmazás régióját állítsd Mainland China-ra vagy Indiára. Közben meg ez európai modell és csak az európai szerverrel működik. Képzelhetitek, hogy én is ideges voltam, amikor nem működött az app, mert kínai régióval próbálkoztam. Itt segítettek, hogy állítsam európaira a régiót, és menni fog, amit ezúton is köszönök.
Aztán a leírás készítői azt sem vették észre, hogy amikor a Mi Home alkalmazás telepítéséről írnak pár sort, akkor nem porszívót, hanem légtisztítót írtak.
Szóval akkor lenne szerintem teljes egy ilyen használati utasítás, ha részletesen szólna az app használatáról is, amivel működtetned kell a porszívót. De nem egy bonyolult dolog...
Egyébként szi_ga készített egy magyar nyelvű fordítást az eredeti leírásról, ami itt érhető el (ehhez nagyon hasonló a boltban kapott leírás is):
http://xiaomishop.hu/system/storage/upload/manual/xiaomi_porszivo_hasznalati_utmutato.pdf -
Elux
tag
Akkor nem értem, hogy mi értelme van a térkép mentésnek. A 360 videójában azt mutatták, hogy a srác válogat a térképek között és választ. Akkor mi értelme van, ha úgy is mindig újat készít? Lehet, hogy a 360 kiválasztott térképpel nem készít újat, hanem a régi térkép alapján megy?
-
Yellow73_a
tag
Persze, ez alapvetően vicc akart lenni. Viszont a nappali-étkező-konyha-előszoba-közlekedő combo (vagyis a lakás kb fele) egy légtér, szóval itt nem tudok zónázni, itt valóban jó lenne, ha tudna zónatakarítást, viszont a többi szoba, meg a vizes helyiségek takaríthatók önálló zónaként. Nem esik le a gyűrű a kezemről, ha fel kell emelnem Mikrobit, és át kell vinnem egy szobába, majd mikor végzett, vissza a töltőre. Persze, sokkal kényelmesebb lenne odaküldeni, és az appról vezérelve zónáztatni. Nálunk ugyan félreeső zugban van a dokkoló, de azért könnyen hozzáférhető, mert nincs fölötte bútor.
-
ribarszki
őstag
Azt a demo videót én is láttam, de az nem a Roborock hivatalos demo videója, hanem egy netto baromáság! Be kellene tiltani. Nem lehet a Roborockkal vizet/kakót/szörpöt/sört/pálinkát felszivatni, mert a gép épségét kockáztatod. A gumilamellák pedig az 1-es gép keféjén is voltak, semmi köze hozzá. A Neato gépem kombi keféjén is volt gumilamella. Nem a víz miatt, hanem mert nem tekeredik rá annyira a haj, illetve jobban elhajlítja a szőnyeg szálait, valamint a padlóról is elviekben jobban összeszedi a finom homokot.
A finom tömítés pedig amiatt van, hogy a mikornnyi por ne szálljon ki a tartályból a hepa mellett. Véletlenül sem a víz miatt!
Csak véletlenül se írjuk ilyet, hogy felszívhat bármilyen folyadékot a gép, mert valaki még könnyen hazavágja a kis Roborockot.Update: Arra a bizonyos kakaós videóra ezt írtam 2017.11.23-án. Jól emlékszem, hogy már akkor is ledobtam tőle a láncot.
-
-
-Solt-
veterán
Nem néztem el, ez elég alap tétel csak sokan keverik a jótállással. (garanciával) A lényeg, hogy az általatok említett kötelező 1 év az az eladóra (kereskedőre) vonatkozik. Ettől függetlenül a termékszavatosság, ami nem az eladóra vonatkozik hanem a gyártóra (vagy annak képviselőjére) az 2 év.
Tehát a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy amikor egy terméket 1 év garanciával vásárolsz, akkor ha 1 éven belül gond van, akkor a kereskedőt kell zaklatnod ahol vetted. Amennyiben 1 év után, de 2 éven belül van gond, akkor a gyártót, vagy annak a magyarországi képviselőjét.
Optimális esetben a kereskedő szerződésben (garancia levélen) átvállalja ezt a plusz 1 évet és ezzel magára veszi azt a plusz "terhet", hogy a 2. évben is ő intézi a garanciát.
Egyébként a fogyasztóvédelem honlapján ott van minden, érdemes tisztában lenni a dolgokkal. [link]
-
-
Oceanus
tag
Szerencsére nem a különbözet a gond ( alapból annyi az IRobot mint a Roborock 2) hanen a tartóssága, ami miatt aggódom. Ha màr elköltök rá ennyi pénzt, szeretném tudni, hogy nem 3 évre tervezhetek vele.Az eladott mennyiség szerintem sajna nem releváns, elég megnézni a telefonos piacon mi megy ( nagy darabszám se garancia a frissítésre pl).
Én ezt a gépet hosszabb távon használnám.
-
Oceanus
tag
Ez mondjuk lehet egy valid érv a szisztematikus melett (bár állítólag az IRobot IAdaptja eléggé jó már). Én a Roborockot csak 150+ sávban láttam, ennyire drága elektronikai cuccot nem merek itthoni gari nélkül megvenni mondjuk Aliról, mert nem hiszem hogy tudom érvényesíteni a 2-3 év garikat. Vagy tévedek? Illetve az alkatrész ellátás milyen lesz vajon?
-
Williamgrant
nagyúr
Mert a válaszod alapján mire kellene gondolni, lovagolj már szavakon, ha érveid nincsenek.
Röviden: abból az országból jön a cucc, ahol valamelyik kínai logisztikai partner éppen elég sok konténert vámol el. Egyszerűen beteszik a többi olcsó (sláger a cipő és ruha) termék közé, és nem fizetnek érte a valós értéke szerint.
A Vámunió alappillére az Egységes Uniós Importvámrendszer és az import egység és általányárak miatt, kvázi majdnem mindegy hol lép be az EU területére a termék. Mármint akkor ha szépen be akarja fizetni rá az adott termékkódhoz tartozó díjakat.
A china és a priority díj között nem egy bármennyi áfa és vám tarifa díj van, hanem azok töredéke.
Már józan ésszel is fel lehet fogni, hogy ez semmilyen más módon nem jön ki, csak akkor ha ezek egyszerűen nem kerülnek megfizetésre, mindössze némi extra "logisztikai" költség.
Arról nem is beszélve, hogy az áfát annak az országnak díja szerint kell fizetni, ahol az első vevő telephelye / adózási helye van, vámot pedig ott ahol a logisztika szerint átlépi az EU határát. Mivel itt a két szerződő fél az EU szabályok szerint egyszer egy kínai webshop és egy magánszemély, elvileg 27% a fizetendő és a magyar államnak jár.
Ha pedig van vám területén dolgozó kapcsolatod, akkor még az ezek mögötti cégek működésére is kaphatsz infót.Na ennyit erről. Majd ha konkrét ötleted lesz arra hogy milyen más módon lehet ezeket az árakat EU vámok mellett hozni, örömmel olvasom majd azt.
A "kettőnk közt az a különbség" stílusú fellengzős mondatokat légy szíves kerüld a jövőben és próbálj szakmai és gyakorlatias lenni ha vannak érveid.
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Dreame D9 Max Gen 2 - az egyik legolcsóbb Dreame
- Teszt Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Teszt Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Teszt Roborock S8 MaxV Ultra - a piacvezető csúcsmodellje
- Teszt Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Teszt Roidmi EVE CC - könnyűszerrel
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Bemutató ILIFE V5S Pro robotporszívó
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Teszt Samsung PowerBot VR9000 robotporszívó teszt
- Hír Megvan a Dreame csúcsmodelljének európai ára
- Hír CES 2025: 6 centiméteres akadályt mászik meg ez a porszívó
- Hír CES 2024: Ez itt a robotporszívók új királya?
- Blogbejegyzés Akciófigyelő: Ez egy olcsó robotporszívó, de ahhoz képest erős
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro