Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Elux

    tag

    Sziasztok! Tegnapi általános gyors összefoglaló után írom a mai tapasztalataimat a 360 S6-al kapcsolatban. Sajnos, fotót nem sikerült feltennem, pedig készítettem néhányat a vizualizáció miatt.
    Térképmentés: az utolsó 10db térképet automatikusan elmenti, amit a használat során mindig felül ír, de kedvenc kategóriában el lehet menteni, és akkor meghagyja az eredeti állapotában. Jó dolog, hogy a no-go zónákat is menti a térképpel együtt, és ezeket nem kell újra kijelölni. Viszont a zónatakaritás zónáit használatkor törli. Sok zónát is ki lehet egy térképen jelölni.
    No-go: teszteltem, hogy mit csinál ha oda jelölöm ki a no-go területet, ahol a töltő van. Első dolga, hogy a no-go zonából a legrövidebb úton kijöjjön. Amikor tölteni küldöm, akkor mindent elkövet, hogy a töltőt elérje, de ne menjen a tiltott zónába. Amikor megbizonyosodik, hogy nincs alternatív útvonal, akkor végül pont azon az útvonalon visszamegy a töltőre, ahonnan kijött a zonából.
    Oldalkefék: kipróbáltam, és az Ilife V5S pro keféi felszerelhetők rá. Ugyan olyan szögletes a vége. Méretben is megegyezik, csak alakra másabb, így kb 2mm-el lejjebb esik. Szóval vész esetén használható. De az S6 oldalkeféinek van egy érdekessége. A tövében van egy picike kefe, ami szerintem arra hivatott, hogy a hajszál ne tekeredjen fel rá, mert azonnal lesepri magáról. Ilyen pici kefe van a Roborocknál?
    Valaki kérdezte a hatékonyságot: nagyon szépen takarít, de durva kosz nem volt nálunk. Így is nagyon sokat összeszedett. Főleg por és porcica volt. Darabos kiszórt dolgokkal még nem próbálkoztam. Mindig a csendes, vagy normál szívás erősséget használtam, ami szerintem elég.
    Szőnyeg: a szőnyegen könnyebben közlekedik, mint az Ilife. Az Ilife sokszor felmenetelkor felgyűrte a szőnyeg szélét, és akadozott is benne, de megoldotta a felmászást. Az S6-nál sosem volt ilyen probléma. Könnyedén megy rajta (rövid szőrű szőnyeg). A szőnyeg érzékelő pedig működik, megemeli a szívóerőt.
    Zóna: ha azt adom meg a kijelölt zónára, hogy 2X menjen végig, akkor a két végig menetelt merőlegesen végzi. Egyszer hosszabban, egyszer keresztben a területen. Így hatékonyabb.
    Okosság: ami legjobban tetszik: korábban írtam, hogy nyugodtan fel lehet használat közben venni a gépet, utána visszatéve nem felejti el a pozícióját. Úgy tudom, ezt a Roborock nem tudja. De tovább nehezítettem a feladatát. Porszívózás közben nem ugyanoda tettem vissza, hanem 3 méterre elvittem egy másik helyiségbe. Ott ismét elkezdett 2X lassan oda-vissza forogni a tengelye körül, betájolta magát, majd a legrövidebb úton visszament a felvétel helyére, és folytatta onnan a programot, ahol abbahagytam. Ezt többször kipróbáltam, mert nem akartam elhinni. Ez a porszívó tényleg tudja, hogy helyzetileg hol van, és milyen irányban áll. Ehhez a mutatványhoz kell, hogy térképen legyen, csak akkor működik. Ha egy meg nem rajzolt helyre viszem el, akkor ez nem működik. Kell hozzá a térkép, abból tudja, azt is, hogy a töltő hol van.
    Mára ennyi. Ha kérdés van, válaszolok.
    Egyébként köszönöm a pozitív hozzászólásokat, és a jókívánságokat a géphez. Remélem az lesz. :-)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés