Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikrofon

veterán

válasz Chal #2648 üzenetére

Nekem lassan egy éve van meg. Kickstarteren rendeltem expressz szállítással, így 2024 május óta van szolgálatban. Legelső szoftver verziókban a normál fordulás volt alapértelmezett. Én azzal használom azóta is.
    Többen panaszkodtak, hogy a fordulónál kikezdi a füvet, ezért az Y-ons fordulót tették alapértelmezetté. A fű kikaparásnak az az oka, hogy elég nagyok a keresztbordák a kereken és elég erős a motor. Így ha az első középső kerék picit elakad a szegélyben, vagy a fű melletti sávban akkor is meg próbál megfordulni és egy pillanatra ki is kapar ha kell.
    Mikor ez előkerült mint téma, akkor megpróbáltam párszor ezt az Y-os formát, de nagyon lassú és nekem nagyon nem szimpatikus, hogy minden élesebb kanyarban fordulásnál ott "bolyong". Tényleg sokkal több, akár többszöröse is volt a nyírási idő nekem, mert elég bonyolult a terep így sok a a forduló, ráadásul a No-go zónák körül, ill a peremen is amikor sarkos volt a fordulás, akkor is Y-ban csinálta.
    Ráadásul az Y-os fordulásban a tolatás elég nehézkes volt a fű- és levélgyűjtő kosárral. Így én tényleg csak párszor használtam az elején és nálam normál fordulás van. Lehet ezen is fejlesztettek már azóta, de szerintem mindenképpen javaslom próbáld ki a normál fordulót.
    Ha nem szépen nyírja le a szélén, tehát kihagy részeket, akkor szerintem a peremnyírás számán növelj és esetlg csökkentsd a nyírási távolságot. Az utóbbinál elég lehet akár 1-2cm csökkentés is. Legalábbis én így járnék el és ezeket megpróbálnám....

Új hozzászólás Aktív témák