Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Junker22
friss újonc
Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, mert úgy tűnik itt vannak hozzáértők :-)
Mivel nem vagyok szaki, így lelkes amatőrként írom ezt a bejegyzést.
Egy Scheppach kis robotom van, ami 2 éve tökéletesen dolgozik (dolgozott). Pár hete a nagy forróságban azt vettem észre, hogy a legmelegebb órákban random helyeken megállt a robot és később (amikor hűlt a levegő) újraindult. Gondoltam ez valami hővédelem, de nem foglalkoztam vele. A tápegység egy kis faházban van elhelyezve, ahol 44 fokot mértem a legforróbb időszakban. Azt is megfigyeltem, hogy amikor megállt a robot, a dokkolón lévő lámpa (led) nem világított, se zöld, se pirossal. Pár napja teljesen elaludt a kis lámpa, már nem világított se éjjel se nappal. Így leszereltem a tápegységet és megpróbáltam a rajta lévő 20V-ot megmérni a multiméteremmel. De nem tudtam feszültséget mérni rajta. 0-át mutatott. Ezért elkezdtem keresgélni a neten tápegységet. Árulnak is ilyet németországban, de első körben gondoltam megoldom valami olcsóbb kiváltó megoldással.
Vettem egy 20V 1A -es tápegységet, ami más csatlakozójú, de az adatok majdnem stimmeltek, mert 20V és 1,1A az eredeti ez meg 20V 1A. Gondoltam az a 0,1 A nem lehet gond. Megérkezett 1 nap alatt az új "tápegység" szépen levágtam a csatlakozókat, összesodortam, ahogy Mekkelek csinálná. Próba! A dokkolón lévő lámpa pirosan villog, mintha szakadt lenne a határoló kábel. Rádiós módszerrel megnéztem nem szakadt. Rámértem a dokkoló két csatlakozójára 2,5V ot mérek rajta, ha a kábelt rákötöm és úgy mérek rá (beillesztve a mérőt a határolókábelbe) akkor 2,1 V (gondolom ez a hosszú kábel ellenállása miatt van). Ha ráteszem a robotot a dokkolóra zölden villogva tölti a robotot. """"úgy emlékszek korábban 4,5V ot mértem a dokkoló csatlakozóin, lehet ez téves emlék""""
Itt elakadtam, nekem nincs több tippem, megpróbálok venni egy gyári tápot, de előtte megkérdezlek benneteket, hogy még mit hogy mérjek? Légyszi írjatok még tanácsokat! Köszi [kép] [kép] [kép] [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest